Vårbrud..

En härlig brudbukett i vitt, cream och lime.

Kvistros vit/cream Avelanch, vit anemon, vit ranunkel, vit luktärt, grön borstnejlika, lime nejlika, doft pelargon, vit fresia....


Påskris...

Påskris är ju vad man förknippar mest med påsken, nästan som julgran till jul....Men man måste ju inte alltid bara ha lite ris med färg glada fjädrar i, Man kan ju använda samma saker fast på ett stilfullt sätt.

Här har jag tagit en stor glasvas och planterat en plättar i luft i botten, satt i lite björkris och laggt stora vita gåsägg och sedan försiktigt hällt i små härliga prickiga fjädrar.

Väldigt enkelt, stilfullt och tjusigt..

 


Vatten pärlor...

Kommer ni i håg våra magiska pärlor jag skrev om för ett tag sedan, här år ett litet tips om hur man kan använda dem. Lägg bara i en glas skål så man ser vatten pärlorna och fyll på lite vatten, sen är det bara att dekorera...
Jag tog vita ranunklar, brokig murgröna och vit pärlhyasint med löken och rötterna kvar..


Jag vill så gärna....

Min Olle bonk är sjuk i dag, totalt genom förkyld. Och jag skulle så gärna vilja var hemma med honom, ta hand om honom och bara mysa....Barnen går före allt, självklart. Men vad konstigt det då är att jag absolut måste jobba, för det är påsk...Känns inte bra, men jag har ordnat för honom...farmor på fm och mormor på em, och jag vet att han har det bra för han älskar både farmor och mormor och tycker det är jätte kul och specielt när bara han får vara med dem...

Men jag skulle ändå vilja!


På din dörr....

En fin och annorlunda krans att hänga på din dörr till påsk, kanske skulle vara något!!

Skitsnyggt tycker jag.

 


Vilken lycka....

Jag fick visa legitimation på systemet i dag...yes yes yes!

Var där för att handla till en plantering, naiv som man är så tror man att alla vet vem jag är och att det helt klart syns att jag snart är 40.
När det är min tur, har jag inte en tanke på att visa legitimation och hon i kassan, ursäkta men har de legitimation....ja säger jag men jag är alldelles för gammal att visa det...hon tittar på det och säger ja faktiskt men det hade jag aldrig trott....yes vilken lycka!!!

Det blev helt plötsligt en toppen dag!

Sådär ja!

Hoppar att storasyster är nöjd än så länge och hoppas hon kollar på tiden och har överseende om jag verklar lite trött på jobbet imorgon!

Nu tror jag ganske bestämt att det är dags att säga god natt!
Kram Lillasyster

Härliga påsk...




Min söta lilla syster har varit här och planterat och skapat, hon är så duktig, måate ligga i släkten att vara kreativ och pysslig.
Den här planteringen känns verkligen vårskön!

Clooni....

Hur underbar är inte den här...en super enormt stor ranunkel. Och färgen är ju gudomlig. Den hör inte till vanligheten att hitta i blomsterbutiker, den finns då och då och kostar betydligt mer. Klart manbetalar 45 kronor för en clooni ranunkel, bara för att den är så gudomlig!!!!


Förnyelse

Bloggen håller på att förnyas! Den ska som Aklejas blommor bli lite vårigare och klarare. Hoppas ni står ut en liten, liten stund. Lovar att skynda mig!!

KRAM Lillasyster

Stilfullt....

Den här vackra kransen har Jenny gjort, väldigt tjusiga och stilfulla färger, lite gammelrosa ton.





Nu är det mycket bak i mitt huvud....

Hoppas ni inspireras även av det....

Kanske skulle sitta fin med en liten cupcake till söndags kaffet!!

VANILJ CUPCAKE MED JORDGUBBSGRÄDDE

125g smör
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Vaniljkräm på mix

Smält smöret och låt svalna, blanda sedan smöret med mjölk och ägget. Häll den "blöta" smeten i den "torra" alltså mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker...Rör om försiktigt så att allt blandar sig. Ställ pappersformar i en  muffinsplåt och fyll till 2/3 med smet. Grädda i 25 minuter i 180 grader. Ta ur dem ur plåten direkt och låt svalna på ett galler. När de svalnat, gröp ur ett hål i mitten och fyll med vaniljkräm.

2 1/2 vispgrädde
2 msk florsocker
1/2 dl mixade jordgubbar

Vispa grädden hårt. Mixa jordgubbarna och florsockret och vänd försiktigt ner i grädden. Spritsa på cupcakesen och dekorera valfritt, tex jordgubbar och jordgubbsströssel.

Ett tips...dekorera dem strax innan du ska bjuda på dem!

 


Skapar lust...

Fick bara lust att göra en sommarhärlig brudbukett så här på söndagen. Vi har haft så många brudpar inne den här veckan, så vi börjar se ett mönster i vad alla vill ha i år..Det ska vara ljusa färger, vild, härlig, romantisk, handplockad, sommarblommor, trädgårdsrosor, ängsblommor mm mm.....

Tycker den här blev lite lik den beskrivningen....eller?

Ros ljusrosa Sweet avelanch, ros mörkrosa Wham, kvistros Bombastic, syren, luktärt, nejlika och ranunkel.


Ja ja ja ja den är så fiiinnnn....

Visst är den fin och söt och gullig och helt underbar....blir lycklig av att se den....oj vad jag kan baka och styra i köket nu, önskar jag hade mer tid. Mer tid att baka och mer tid att ha vänner hemma på fika, för vart ska jag göra av allt jag gör, äta det själv rimmar inte riktigt med mitt nyårslöfte!!!

Jag kallar den visst han av någon anledning, och han är rosa och han är söt och han är underbar...sa jag att HAN är rosa, jag älskar rosa!!!



 

Sommar gott....

Jag kan inte låta bli att baka, jag har kommit in i en bakfas...Det är så kul att prova olika och att dekorera, och framförallt att höra era komentarer. Och jag vet att det är många av er som provar att baka det jag gör och det tycker jag är super kul...

VITCHOKLAD OCH HALLON PAJ



 

Pajdeg

125g smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning

200g hallon
100g vitchoklad
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Blanda socker, mjöl och bakpulver. Smält smör och rör i hop med mjöl blandningen. Tryck ut i en pajform, hela botten och kanterna.
Blanda creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker i en skål. Hacka den vita chokladen och rör i tillsammans med hallonen. Mosa hallonen eftersmak, ju mer du mosar ju mer rosa blir pajen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30-40 minuter i 200 grader. Kan serveras både varm och kall. Oavsätt vad du väljer så är ett stort lass vaniljglas supergott till.

Jag har dekorerat med färska hallon och riven vit choklad, och sen så är ju lite citronmellis är aldrig fel.

Kan inte misslyckas....Du bara måste prova den!!


På mitt bord...



En blandad bukett med papegojtulpaner, ranunklar och luktärter.....Det är väldigt tidigt med luktärt, och ändå så är de så fina, ser nästan konstgjorda ut...Men inte då, helt äkta och doftar ljuvligt!




Tänk om jag kunde....

Vad härligt det vore om jag kunde cykla till jobbet på min nya snygga vita cykel. Men det är omöjligt, tänk vad tidigt jag skulle få gå upp för att ta mig till söderköping, och tänk om jag måste tillGötas också och köpa blommor, 20 låder på en liten cykel...nä det går inte, men jag kan ivarje fall vara ute och cykla med mina killar!

Den är så fin....

 


Här var det grillat....

Vi hade grillpremiär i går...gud vad gott det var, rätt nyttigt också,  ugnspotatis och grönsaker på rukkulabädd med fetaost och körsbärstomater. Grillad file, majs och sparris och så en väldigt god citron- vitlök och fetasås....

 

TACK....

Tack för alla grattulationer jag fått på sms, telefon, här på bloggen, på facebook, på jobbet och här hemma. Det är tur att man har så många nära och kära, då känns det lättare att närma sig 40...för gud vad tiden går, men det är klart jag har ju det jag vill ha (fattas kanske lite mer ledigt och kanske en semester) men jag har man, två prinsar, jobb och mer jobb, hus, bil, hund, fina vänner och underbar familj...klart man kan bli 40 utan ångest!!! Fast förlåt men vad det känns jobbigt, 4 år till 40...då är det ingen återvändå,då är man vuxen....usch usch usch jag som känner mig som 27...frågar någon om min ålder ( vilket inte händer så ofta, för man är ju uppfostrad att inte fråga en dam om sin ålder:) ) så är ju 27 det som kommer upp i huvudet direkt, konstigt, 36 är alltid som bortblåst!! Och på jobbet, varför måste föräldrar säga till sina barn...ge tanten pengarna, TANTEN!! Jag är tjejen..inte tanten....Ja ja man är väl inte äldre än vad man gör sig..... så jag är 27 i ett par år till!!

Tack igen alla underbara vänner, ni är bäst....Hur ofta vi än ses eller hörs och hur länge sedan det var vi sågs eller pratade....Idag är jag glad tack vare ER alla.

KRAM


Fattas bara 35....

Ja det är ju lite lite med 1 ljus, fattas hela 35 stycken om det ska stämma.....Livet går fort, fortare än vad man tror...



JUL.....

Ja ha då har man beställt alla jul krukor, tomtar, änglar, pynt mm från Caesar Collection. Känns lite tidigt faktiskt, men ska man ha det bästa är det bra att vara ute i god tid!!!

Så nu vet jag att vi kommer ha en super snygg jul i år också...


Jag träffade en goding i dag....






LILLA HERMAN...

Sött och så, så onyttigt....

Den här muffinsen var inte dum den....

Nutellafyllda chokladcupcakes med vit chokladfrosting.....





125g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 dl cacao
3 dl mjöl
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokande vatten
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Nutella

75g rumsvarmt smör
100g cream cheese
50g vit choklad
ca 3 dl florsocker

Koka vattnet och blanda i cacaon, låt svalna. Vispa med elvisp smöret och sockret lufftigt, blanda i äggen ett i taget och vispa till en jämn smet. Blanda i vaniljsockret. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sila ned, rör till en len och fin smet. Rör i cacaon,blanda ordentligt.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. grädda mitt i ugnen i 190 grader i ca 16-20 minuter. De ska inte vara kladdiga i.
Låt dem svalna gröp sedan ur dem lite i mitten och fyll med nutella.
För att göra frostingen.. smält chokladen och låt svalna lite. Vispa det rummsvarma smöret med elvisp och blanda i chokladen och sedan cream cheesen och florsocker. Vispa till en fast oc fin konsistens(kan behövas lite mer florsocker)
Spritsa eller bred sedan frostingen på cupcaksen och dekorera dem valfritt.



Nytt i rosa...

Vi har fått så söta krukor i dag, de skulle ha kommit i fler storlekar men det var tyvärr restat...så det kommer men inte nu. Det var så passande för det är exakt samma rosa färg på krukorna som på våra ny målade snygga väggar.

 
Jag tycker den är så enkel och vacker, fatet gör så mycket.

 
Fint hjärta att plantera i.



Skiner som solen...

Den här buketten skulle väl vara lite kul att ha med sig bort i påsk. Lite udda mot andra buketter eftersom den kan stå själv (för att den ska hålla sig bör den stå på ett fat med vatten). Kan lova att den som får buketten kommer att bli super glad. Den är ju rund och skiner som solen....



 
Den är gjord av enbart bunt påskliljor.


Det ska vara vackert...

Det är väldigt svårt att visa och skriva om begravningsblommor, just för att det är en känslig händelse. Men jag vill visa att man kan göra så mycket vackert till en begravning, och det är ju just det det ska vara..vackert harmoniskt och minnesvärt. Jag och mina tjejer är alltid väldigt noga med  vårt sorgbinder, vi vill att det ska se stilfullt och vackert ut, vi kör aldrig iväg något som vi inte är nöjda med....vår tanke är alltid- skulle jag själv vara nöjd med med blommorna om det var jag som beställt dem. Är vi det, så tor jag att vi gjort ett bra jobb.

Här har vi gjort en oasis krans täckt med blommor,  med en känsla av vår och sommar. Ljus är alltid vackert tillsammans med blommor och det skapar ett lugn under begravningen.

 

 


Ny kvistros

Underbar ny kvistros, känns och ser ut som en trädgårdsros, varierar i färg från vitt-cream-ljuslax-rosa...kan det bli finare. Och namnet den har...BOMBASTIC

 

Vilken känsla....

Jag blir så lycklig... det är en sådan lycklig och underbar känsla när de tror en...äntligen lyssnar de och säger jag förstår, vad jobbigt!
Det är så jag ryser när jag tänker på det...låt det hålla i sig, låt det bli bra!

JAG ÄR SÅ GLAD...


Apsvans...

En väldigt tålig och rolig växt som klarar det mesta, svansarna kan i stort sätt bli hur långa som helst. Och glömmer man att vattna i några veckor så klarar de det också. Det ända är att man inte får ta så mycket i dem, då lossnar lätt de små knubbiga bladen...Vill man ta skott, tar man bara ett par blad och lägger uppe på jorden i en kruka och huxflux kommer det små svansar...


Kommer de inte ute..får man köpa....

Att det ska dröja så för de vackra små snödropparna. Jag brukar ha dem i min rabatt hemma, men där ligger världens snödriva än, så det tar nog ett tag innan jag ser de små liven.
Så då får man köpa på kruka:))

 


Sommarstugukänsla.....

Jag får verkligen känsla av sommar och sommarstuga när jag tittar på de här söta krukorna från Miljögården. Jag vill så gärna ha dem hemma...men jag kan inte få dem att passa, jag har nog ett för nytt hem. Önskar jag bodde i ett gammalt fint trähus med vinklar, vrår och öppnaspisar...och en massa mysiga små fönster.

 


Kärlek....

Fint litet hjärta från Miljögården.


Väldigt mycket bubblor...

Köpte badskum på Apoteket i dag(Apoliva) Och herregud vilket skum, det blev ett berg av bubblor och det var segt och hårt...man kunde nästan bygga höghus med det! 

Killarna älskade det...när det inte hamnade i ögonen....


 


 Gullungar!!!

Härliga blå...

Jag var bara tvungen att göra en bukett i dag, en enkel liten handbunden brudbukett. Jag har så mycket fina blommor hemma, så jag kände ett begär av att göra den här buketten. Jag säger bara det, alla ni brudar som vill ha en vit-blå bukett...gift er på våren, då man kan använda dessa underbara blommor.

Vita ranunklar, blå anemoner, vit allium, blå pärlyasinter, poppel.....


Aldrig fel.....

Kan rosa vara fel...nej nej nej aldrig, se så fint!

Rosa små trähjärtan från A Lot...

   


Påsken närmar sig....

Vad säger ni om de här små sötisarna?
Kommer från Caesar Collection och kostar 49 kr.
(finns hos oss så klart)

 


Ibland måste man.....

Adam pärlade ett väldigt vackert halsband till mig i går, som han tyckte att jag aldrig skulle ta av mig! Så idag är jag extra snygg på jobbet....


Sugen på en fika???

Hade lovat Olle att baka muffins i dag, så direkt när jag kom hem från jobbet så satte vi i gång....

MUFFINS MED VIT CHOKLAD OCH CHOKLADTOPPING





2 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl yoghurt
200g vit choklad (blanda med mjöljchoklad om du vill)

100g smör
3/4 paket florsocker
3 msk mjölk
2-3 msk kakao ( tillsätt efter egen smak, beroende på hur mycket choklad smak du vill ha)

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, rör sedan ned mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt yoghurten, blanda väl. Hacka chokladen och rör i den i smeten, och häll upp i formar som står i en muffinsplåt, fyll till 2/3. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
(svårt att göra utan muffinsplåt)

Vispa smöret med elvisp tills det blir mjukt och klumpfritt, tillsätt florsockret och sedan mjölken, och sist kakaon. Vispa med elvispen i ett par minuter tills det blivit en tjock hård kräm, spritsa på de kalla muffinsarna, dekorera valfritt.

små, små, vita, vita...

Tror inte ni förstår hur mycket fint vi har hemma i butiken just nu...vi går omkring på små rosa moln, helt saliga.....hoppas alla som kommer in känner presic som vi....:))



Allium Neapol

På mitt bord....

Underbara ranunklar!!!




Vilka färger...

Är inte den här buketten underbar så säg.....Jag tycker den är helt fantastisk, det är inte de vanligaste blommorna i heller, önskar man fick göra sådana buketter oftare. Det känns nästan som en brudbukett. Me like!!



Tulpaner Black star, Ranunkel, Helleborus-Julros, Frittelaria-Kungslilja

 

Det sista vackra.....

Idag hade vi den här kistdekorationen, lite annorlunda men ändå väldigt vackert och enkelt. Något specielt att minnas vid ett sista farväl. 

 


Mina älsklingar är här nu....

Äntligen har mårbacka pelargonerna kommit, vi har dem hemma i både vitt och rosa. Hur fina som helst och faktiskt rätt tacksamma. Jätte fint att sätta inne i fönstret nu och när värmen kommer så sätter man ut dem i urnor eller lådor.
Jag lover ni kommer också att älska dem!!



Vårblommor=Lycka

Se bara på allt fint jag köpte hem till butiken i dag...visst blir man glad av allt som ger känslan av vår!




 

   

 

Undrar ni vad något är???? Fråga gärna....

 


Fullt i dag....

Herre min gud så mycket underbart, härligt, sött och bara så så så super fint det fans på Götas i dag...snacka om att bilen blev full och lite där till....

Kom förbi och se vett jag....


Vilka skönheter....

Så fina, något annat att ha i buketter, de är helt underbara.....

HELLIBORUS-Julros



 

FRITTELARIA-Kungslilja

 

Tänk vad vackert i en fin gammal vas..... blommorna finns hos oss så klart!


vita pärlor....

Den vita pärlhyasinten är verkligen söt, skir enkel och tjusig..


Jobbat extra i dag.....

Jag har ju inget att göra innan, så jag tog mig ett extra jobb i dag....Det är vårmässa på Götas(min blomstergrossist) i helgen, så jag har varit där och vår piffat lite. Jag han absolut inte allt jag tänkt, tiden går för fort. Och ska man vara riktigt kreativ så tar det tid, hade velat visa vad jag går för, mer än vad jag han idag....jag har en del dålda talanger!!!
Känns ju lite pressat, när man vet att väldigt mång florister här i omnejden kommer att de det jag gör...snacka om prestations ångest. Det  var svårt i dag, för alla saker hade inte kommit, Caesars alla pall kom på eftermiddagen, så de han jag knappt titta på...och alla nya roliga snittblommor kom precis när jag var tvungen att gå...och alla krukväxter och lökväxter kommer natten till fredag...så jag hade inte så mycket att jobba med....men jag gjorde mitt bästa, och en duktig florist ska kunna trolla med knäna.... Så jag trollade med knäna...


Påskris på lite annat sätt...björkris och fjädrar är ju ett måste vid påsken...och det finns så mycket olika färger på fjädrar...för harmoni välj en färg och jobba ton i ton!


 

 

Ibland behövs det inte så mycket,här har jag gjort rätt sparsmakat, bara ett stort murgrönahjärta, gul kallendiva, gul primula, fjädrar, färgad bast och plattsälj format till en bubbla. Enkelt  och rent, och allt i samma färgton.






Vaktelägg, små och söta.

 

ja det var lite av det...visst får man lite påsk och vårkänslor!


Herman är här...

Min nya lilla systerson, Herman såg dagens ljus strax efter 8 i morse. Var uppe för att titta lite på honom och känna doften av bebis...ååå han var så liten och söt....nej nej nej inte alls sugen:s...



Välkommen till värden mosters lilla goding!

 


Bubbelibubb...

De är små, små och stenhårda...och så lägger man dem i vatten och de blir stora och mjuka. Häftiga att ha i en vas eller på ett fat, stick eller lägg blommor bland dem. Så länge de har vatten håller de sig stora!

Magiska kulor!!!


Moster i morgon:))

I morgon får min lillasyster Tessan sitt andra barn, jag vet att den kommer i morgon för hon ska få kejsarsnitt...Konstig känsla att veta att i morgon kommer den, i morgon blir jag moster...Idag är hon stor som ett hus, och imorgon får hon gosa med en liten bebis. Vad det blir vet vi inte och idag så var jag tvungen att köpa en present....Så självklart åkte jag till Evaboden , den bästa butiken med barnkläder, de har massa fint kläder och framförallt lite andra märken, kul med något annat än H&M tex. Tjejerna där är så snälla, jag fick låna hem ett killset och ett tjejset, och så får jag lämna tillbaka den det inte blir ( naturligtvis betala det jag tar)...snällt va?
Ska försöka att inte vara tjutfärdig hela dagen i morgon, jag har ju bestämt mig...ska fortfarande inte ha fler barn...men visst är jag avundsjuk, det är ju så mysigt!
Väntar med spänning på att de ska ringa i morgon, jag hoppas jag står högt upp på ringlista...Jag är ju så nyfiken..på vilket paket jag ska slå in:)))

Vad blir det, vad blir det, vad blir det, vad blir det....


Love in a bottel...


Söt present till någon du tycker om......



God till kaffe, the, pannkakor, bakverk och mycket mycket mer....89 kr

Vår skönt....

Gå på loppis, leta efter gamla burkar och skålar. Det är så fint att blanda gammalt och nytt, se bara så fint det blir med en gammal glasburk med lite vita krocus i!!



 

Nogatrutor.....

Farligt goda kakor, väldigt lätta att göra och uppskattas av alla...så pass att man inte kan motstå att ta en till och en till och kanske en till...

300g smör
9 dl havregryn 
2 dl sötmandel
1 tsk bakpulver
2 dl socker
1 ägg
200g nogat

Smält smöret i en kastull och rör i havregrynen. Låt stå och dra en stund tills havregrynen blivit mjuka. Hacka mandel och blanda med bakpulver och socker. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i havregrynen och rör till en jämn massa. Tryck  ut i en långpanna, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 15minuter på ca 150 grader. Hyvla nogaten över den varma kakan och gör fina mönster med en gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.

Gott Gott Gott Gott Gott Gott Gott


Min lilla prins.....

Vad tiden går, min lilla prins blir 3 år i dag. Olle Gustav Göte Bonk Johansson blir stor kille!

GRATTIS ÄLSKLING!


Jag vågar trotsa....

Vad fint det blir om man vågar trotsa nattkylan. Så här underbart vårigt har jag det utan för min dörr, och i natt var det ett par minus, men de klarade sig. Vi får se hur länge det går. Men visst blir man glad av det !

 


Underbara vita choklad.....

Älskar vit choklad, det är det godaste som finns. Och när jag äntligen har tid att ha främmande, och tar mig tid att baka...så slår jag på stor och gör massor och får naturligtvis massor över också!!!!

Min systerdotter Cornelia, var stormförtjust i den här kakan och tyckte verkligen jag lyckats...men så är ju hon och jag vitchoklad monster båda två!

Vitkladdkaka med glass och hallon/apelsin sås



2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk apelsinjuice
100g smält vit choklad
100g smält smör

ca 150g frysta hallon
saften en halv pressad apelsin/ eller apelsinjuice
socker(efter smak)

Rör hop ägg och socker, vispa inte. Blanda vetemjöl och vaniljsockret och sikta ned i äggsmeten. Smält smöret och bryt chokladen ner i smöret och rör tills allt smällt, rör försiktigt ned i smeten och blanda i apelsinjuicen, rör till en len och fin smet. Häll smeten i en brödad bakform( jag har tagit en pajform, och gjort en extra halva av smeten, efter som pajformen är större en en bakform) Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.
Gör den gärna dagen innan den ska användas, blir godast om den få stå i kylen över natten.

Mixa med en stavmixer, hallonen, sockret och apelsinsaften, till en slät pure ch sila sedan bort hallonkärnorna. Ringla över kakan och glassen vid servering.

SÅ GOD, SÅ GOD, SÅ GOD, SÅ GOD, SÅ GOD....


Dubbelnogat....

Gjorde en kladdkaka med dubbelnogat till kalaset i går, supergod och så lätt. Jag valde att göra kladdkakan i en pajform, bara för att jag har så fina Gerberaformar som jag är lite kär i, och vill använda. Tycker att det gick jätte bra och det såg snyggt ut också.



 

2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100g smält smör
1-2 dubbelnogat bars + 1 till garnering
bär eller frukt

Rör ihop ägg och socker, vispa inte. blanda vetemjöl, salt, kakao, vaniljsocker och sikta ned i äggsmeten. tillsätt det smälta smöret. Mjöla en form och skär nogaten i småbitar och stö i botten av formen, häll sedan över smeten och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 30-35 min.

Servera med grädde och nogatsnurrar och gärna lite eget valda fäska bär.

Eftersom jag gjorde i en pajform som är större en en vanlig bakform, så gjorde jag  en halv satts extra av smeten.

 


Ååå mamma den är så fin....

Olle var överlycklig över sin gräddtårta med jordgubbar...Han var och titta på den flera gånger under dagen och sa hela tiden...den är så fin mamma!

Och ska jag säga det själv så är jag riktigt nöjd, det blev en riktig sommar tårta!

Den inte bara såg fin ut, den var god också....yes yes yes!

  


Är du vaken....

06.51 fick jag ett medelande..är du vaken, kan jag ringa!!! Klart jag är vaken....har ju väntat hela natten.

Äntligen han är här...Holger eller Axel eller vad det nu blir, en stor stor kille på hela 4500g och 57 lång . Klart det blev en kille, killar är ju bra, killar är bäst.

Så gosig, ett helt nytt underbart litet liv..Välkommen till världen!


Ring då....

Vad tiden går sakta när man väntar.....Jag ska ju för guds kull bli kompismoster....Min bästa vän ska ju ha barn..nu...presic när som helst. Vi är som syskon och då hade jag ju blivit moster...men helt rätt, så blir jag ju inte det, så jag kan ju ivarje fall få kalla mig kompismoster, visst? Och den är lille som kommer ut kommer inte att ha någon riktig moster så jag tycker det passar bra...jag ska vara moster och bästa Linda!!!

Karin har redan en liten kille, världens mysigaste Kalle... en liten go kille på 3 år med massor av tokiga ideer...Och jag är hans gudmor och Patrick hans gudfar..vi stod där i kyrkan  och höll honom när han fick sitt namn...Bo Kalle Bruce, tokiga föräldrar. Vi väntar med spänning på vad de hittar på denna gång..

Orkar inte vänta längre nu, så jag går och lägger mig...med mobilen under kudden, i hopp om att tiden går snabbare då!

Hmm känner mig gråtfärdig, har gjort det hela dagen...och det är inte jag, jag gråter inte. Men jag har kommit på att jag tror jag är avundsjuk...vill också ha en bebis!
Fast jag ska inte, jag har två underbara killar och jag klarar, hinner  och orkar inte fler...men bebisar är så gosiga, gulliga och mysiga.....vill vill vill, men jag lovar det räcker!

God natt, ses i morgon!

På mitt bord....

Jag älskar tulpaner, och de här är en favorit. Vit rosa papegoj tulpaner, de är så fina för de får se ut lite hur som helst, fransiga, knöliga, vimsiga, böjda, spröda och inte nog med det så ändrar de färg hela tiden...från helt gröna till lime,mot vitt och sedan rosa...Vad kan jag säga...UNDERBARA!!

 

Gud vad jag är stolt.....

Vi ska ju ha kalas i morgon för Ollebonk, och han ska absolut ha en gräddtårta med jordgubbar, för det har man på kalas!!
Och stressad som jag är så skulle jag köpa  färdiga tårtbottnar...men jag hitta inga...så då blev jag lite irreterad och tänkte...äh jag får väl baka egna då...Sagt och gjort...

Ser ni vilken fin färg......



Och se ni vilken höjd....förstår ni vilken hög och maffig tårta det kommmer att bli...ÅÅÅ jag är så stolt för så här brukar den aldrig bli...yes, yes, yes!


Läcker....

Är inte denna phalaenopsis orkide otroligt läcker, så mörkt lila att den går över åt svart.


Jag ser dig....



Nytt tufft från Caesar Collection....Varför inte ett struttshuvud hemma?


Plötsligt händer det......

Har ni märkt....Våren är på gång...Så skönt det är, det är ju varmt, för varmt med vinter jacka!!!! 
Inte nog med att solen skiner, penseerna är här också, det betyder vår.....känner att nu blir nog allt lite lättare!


Vad gör man inte.....

Det måste ha varit att hon äntligen fick min dagens outfit...för nu är det på g...bebisen kommer..... Så jag tänkte att om jag kör en till, så går det jätte fort och smärtfritt....eller?

Så här kommer dagens outfit!

 
JAG ÄR FAAN INTE KLOK PÅ EN ENDA FLÄCK....HIHI



Jeans( samma gammla vanliga), tröja Gina, skarfs Kina, skor Skorett, armband Romeo & Julia

SÅ JA...KOM IGEN NU KARIN..KRYSTA!!!


Brud i helgen...

En liten enkel och söt brudbukett i rosa och cerist.

Ljusrosa ros Heaven, ceris ros Aqua och ceris germini. Buketten är gjord i en liten guldhåller därför har jag kunnat använda rosornas blad runt om och uppe i buketten.


Tripp trapp trull...

Se vilka fina vit målade järn ljustakar vi fått hem, 3 olika storlekar och modeller. Dessutom har vi fått små ljusmancheter i tunt glas. Jätte fint att blanda alla olika ljustakar, väldigt fin present.....

 


Nöjd, nöjd, super nöjd....

Nu är våran rosa hörna med de nya hyllorna klar, jag är verkligen så nöjd, för det blev så himla bra. Det ser hemtrevligt och mysigt ut, inbjudande helt enkelt.



 

            


Enbart för din skull Karin.....

Dagens outfit.....



Blus HM (typ 100 år), linne Cubus, skarf JC, jeans JC (typ 200år), armband Diddi Romeo&julia

Inte riktigt min grej med dagens outfit...men vad gör man inte för sin uttråkade vän!!!


Glameliros...

Alla dessa stora fina rosor(red naiomi) ska bli till en enda stor ros, det är pilligt och svårt att få till men den blir stor vacker och magnifik.....



Man plockar isär alla rosor så att man får lösa blad, sen nålar man tillbaka alla blad med små silverklammer på en ros med skaftet kvar, större och större....

Och så det slut gilltiga resutatet....


Mera, mera, mera nytt....

Ååååå vi får det så fint, med massor, massor med snyggt.....Ni kommer väl och kollar snart!!!

 

        


En tjock vän....

Jag har en vän, min bästa vän....hon är bra tjock just nu och har så tråkigt....Hon har gått övertiden med 10 dagar, "ungen" vill visst inte komma ut, och jag tror hon håller på att dö av trisstess. För igår fick jag skäll för att jag inte uppdaterat är på bloggen...typ: jag är asless på det där hjärtat, skriv något nytt. Och ofta ringer hon och säger..säg något kul, mycket kul jag har att berätta som bara jobbar!!
Jag förstår dig, jag gick ju över 21 dagar och det är nog fan de längsta dagarna på hela livet...skit jobbigt är det, tung är man, stor är man, ful är man , tjock är man, sova kan man inte och man vill inget annat än att "ungen" ska ut. Tänk att varje morgon vakna och tänka, idag kanske...och på kvällen..nähe inte i dag heller...

Jag ska göra mitt bästa för att hålla dig lite sysselsatt, tänker på dig hela tiden.( och håller tummarna för att det som stack upp, var något helt annat än det vi tror)

Kram vännen!


Det här blir bra....

Känner en så varm och underbar känsla i kropppen......Det blir så härligt!

 

Kan det bli vårigare???

Fönstret är klart, vi är så nöjda. Det blev verkligen så ljust, vårigt och härligt som vi ville, och med bara nya snygga krukor och alla från Caesar Collection och massa ny presenter och inredningsdetaljer. Vad tycker ni....




         

 



         

 


Vad ska jag ta mig till....

Idag är det sista dagen för min Maria, min alltiallo, Min slav......vad ska jag göra, hur ska jag klara mig, hur ska jag orka. Maria har varit hos oss sedan augusti föra året varje vecka måndag till fredag, 4 timmar om dagen. Och det gör skillnad, även om hon inte är utbildad så gör hon allt smått runt i kring..vilket underlättar så mycket för mig.
Men nu är tiden slut, kunde jag skulle jag anställa henne jag lovar, men pengarna finns inte, så det är omöjligt. Vårt stora hopp just nu är en lärlingspraktik, men arbetsförmedlingen är ju inte direkt snabba, så vi vet inget....Men vi håller tummarna stenhårt!

Du är värt lite medvind Maria....


Pappa....

Idag fyller min bästa pappa år, ganska många år, men han jobbar och står i som om han var 25...Jag är rädd om honom och önskar att tog det lite lungt snart, gjorde sådant han tycker är kul och bara hjälper dem som hjälper honom....Jag har ju bara en pappa och honom vill jag ha länge, länge, länge.

Jag älskar dig pappa!


Mitt fönster...

Jag hittade mitt gamla fönster, och nu när vi är i målartagen...så är det helt plötsligt vitt!!

 

Nya fina möbler....

Gud så fint vi får det, och så fina möbler vi fått att ha i fönstret....Det är många som blev lite kära och ville ha lika hemma....Men dom här ska stå hos oss!


Det går ju så bra....

Oj så fint det blir, härligt, vårigt och ljuvligt...rosa, rosa, rosa...

 


Rosa rosa rosa måla måla måla.....

Nu kör vi.....

 

Har tagit syster till hjälp, för det måste gå undan...för hela butiken är ett ända kaos....gud så rörigt, stökigt och helt hysteriskt...undrar vad våra kunder kommer tro!!

Men för att det ska bli bättre måste det först bli värre......


Heart....

Enkelt och rent hjärta av grenar dekorerad med konstgjord lavendel, mild pastellig och så somrig!
Kostar 179 kr oxh håller för alltid...


Lördagsmys i stället....

Vi fick ju varken fredagsmys eller kalas i dag, så vi fick ta saken i egna händer och göra lite lördagsmys i stället.  Lite marängswiss i en fin liten form från Gerbera och söta små maränger som min morfar gjort!

En liten kille som gillar att hjälpa till, är rätt nöjd över all chokladsås!


Min lillebror....

Jag har en lillebror, en ganska liten lillebror om man jämför med mig. Han fyller 12 i dag, så han skulle igentligen kunna vara min son..hihi Ja nu är han ju inte det utan vi är syskon, och vi har en riktig "syskonkärlek"...dvs bråkar jämt...vi tycker väldigt olika(kanske för att han är 12 och jag 3 gånger mer). Mina killar älskar honom frukansvärt mycket och tycker han är fantastisk, underbar och helt klart den bästa som finns, han är deras idol och hjälte.

Grattis skitunge, ledsen vi inte kunde fira dig i dag..men hoppas du vill komma till oss nästa lördag och dubbel fira med Olle istället...

Hoppas det varit en bra dag...kramar från stora stora stora syster och killarna.



Bästa maten på legoland...visst?

Underbara, oemotståndliga....

I fredags så kom de, de ny kolorna...jag har längtat efter dem, för jag hade en stark känsla av att de skulle vara goda. Och om jag hade rätt, de är helt gudomligt utsökta...Tre smaker stawberrycheeskake, vaniljkola, chokletcookie..mmmmm så goda.

Vågar ni prova, jag lovar ni blir fast.....kostar endast 1 kr styck, på Akleja så klart.



frasigt, frissigt, krisspigt.....

Se vilka underbara fansiga tulpaner, Jag gillar färgen, varm och härlig, och de passar perfect i mitt vardagsrum.


Som pricken över i:t....

Så fick ju mina små prinsar magsjuka i går, båda två med bara ett par timmars mellanrum. Det är så jobbigt när barnen kräks och det är så äkligt med kräks. Natten var väldigt lång, adam somnade till slut vid 03.40 och självklart vaknade Olle då vid 05.50. Men det är väl så det är att vara småbarnsförälder....

Nu sover de helt slut här i soffan, stakars små gull.....Och nu är det bara att hålla tummarna stenhårt för att jag ska klara mig. Har inte tid att vara sjuk, vi har ju så mycket nya snygga varor att ta fram...vill inte bli sjuk.


Ni är så söta...

Tack alla som skrivit så snälla saker, ni gör verkligen så jag känner mig så, så mycket bättre. Jag har fått fina ord både här på bloggen, på sms, på facebook och på telefon...och flera kramar. Min syster frida har skrivit så fin på sin blogg att jag nästan inte tror det är mig hon menar....

Jag har fått många tips vad jag ska göra med brevet, slänga det, hoppa på det, bränna det, riva sönder det eller torka mig med det näska gång jag skiter..Hahaha

Tack tack tack ni gör mig glad!



Det sista....

Idag tänker jag extra på en vän som just i dag ska ta ett sista farväl av sin pappa. Det är så hemskt, det är så lätt att sätta in sig själv i situationen...tänk om det var jag, gud hur skulle jag kunna klara och orka det. Det händer för alla och det är alltid lika hemskt, det finns inget som kan göra det bättre.
Jag ska i  dag dekorera kyrkan, göra så fint jag kan för att i varje fall kanske göra det lite, lite lättare, kanske ge en vacker sista blid...jag vet inte om det hjälper, men jag ska göra mitt bästa.

Massor av styrke kramar från mig!


Inte vad jag behövde just nu.....

Nä ett hot brev var inte jag behövde just nu...Tycker att den här anonyma egna företagaren, är fruktansvärt orättvis, varför inte säga vem man är, vad det är som hänt, när det hände och i vilket sammanhang...ge mig en chans att förklare eller be om ursäkt om jag nu gjort fel.
MEN har denna anonyma person en aning om hur jag har det just nu, hur mycket jag ska hinna på en dag, vad som händer i mitt liv, kanske jag var stressad för att jag var tvungen i väg för att hämta barn, eller fått ett inte så kul samtal, eller jag kanske hade en beställning att få klar. Visst hur jag mår eller hur stressad jag är ska absolut inte gå ut över kunderna, och ärligt det tror jag inte det gör, för jag är aldrig otrevlig eller oförskämd mot kunder, helt klar kan jag vara trött och slut, men för guds skull kunderna är ju de jag lever på....Han/hon ska bara veta hur mycket jag kämpar för att få kunder till butiken, varför skulle jag då vara ointresserad och arrogant...

Det är väl bara att gå vidare, för jag vet att det finns de som gillar mig och det jag gör.

Jag hoppas den som skrivit detta läser det här kan tänka om, och som egen företagare då kanke förstå...om inte säger jag bara...gå då till någon av de andra butikerna och se om de är trevligare mot dig där!

Akleja ska vara trevligt, roligt, mysigt och inspirerande att komma till, hoppas ni andra tycker det!

Linda


Jag är kär....

Kolla krukorna de är så snygga, jag är helt kär i dem. Finns i två härliga vår färger och i två storlekar, ååå bara så fina. Passar över allt, både till nytt stilrent och till lite mer chabby chic, en super kruka ni bara måste ha!


Nu har det kommit....

Alla varor från Caesar Collection, denna gång blev det bara 3 enorma pall....men det räcker, nu är det fullt med kartonger i källaren och vi packar upp för fullt. Det är så mycket snyggt, vänta bara...ni kommer bli så sugna på nya krukor!!!


Idag är det fint med snö.....

Viken morgon, vilket underbart väder, lite kallt, men så underbart med solen....Det är så vakert när solen lyser på all gnistrande vit snö...Idag kan jag säga att det är så så fint med snö, jag tycker alltid om snö och brukar tycka vi har alldelles för lite alla andra år. Men i år är man lite trött på den, men ändå oj så vacker den kan vara!


Vem ska man lita på......

Om man är sjuk, mår dåligt eller har ont, vad kan man göra mer än att gå till vårdcentralen...jo visst man kan ringa sjukvårdsrådgivningen, men vad säger de...gå till vårdcentralen.
Om man då blir hem skickad med lite pencillin varje gång, fast man säger det här hjälper inte det måste vara något mer, eller något annat fel...nej nej, prova med det här ska du se det blir bra.
Varför tar läkarna en inte på allvar påvårdcentralen, varför tittar de knappt inte på en, utan man får bara berätta hur man mår, kanske ett stick i fingret....känns som de tar alla som hypokondriker...så allvarligt är det inte, vi ger lite pencillin så blir de nöjda.....
Man måste tydligen komma in akut till akuten för att få hjälp!!!

Min lilla mamma ligger på infektion på VIN just nu, och för hur länge vet vi inte. Hade de hjälpt henne på vårdcentralen så hade det inte behövt bli så här. Man känner ju sin egen kropp bäst, så säger man hjälp mig så menar man det....mamma har kämpat med urinvägsinfektion sedan  i sommras, och bara gång på gång fått pencillin, hon har haft jätte ont och mått så dåligt, men inte fått hjälp. I går fick hon blodförgiftning på grund av att urinvägsinfektionen gått upp i njurarna och sen rakt ut i blodet...hon hade kunnat dö!!
Varför, jo för att vårdcentralens läkar inte lyssnar...och det är ju inte första historien om sådant här man hör.
Vad ska man göra...hålla tummarna för att man inte ska bli sjuk, visst det hjälper ett tag, men sen då......

Krya på dig mamma, vi är många som behöver dig.




Om två månader......?

Tänk....om bara två månader är det premiär på Smultronstället....om två månader ska det vara vår...svårt att förstå!!


Vägg kom i håg....

Se vad fin att sätta små kort eller minneslappar i, pryder väggen fint också...även denna från Madam Stoltz, och finns så klart på Akleja:)


RSS 2.0