Ser det bra ut??

Jag har fått höra att endel inte kan läsa min blogg... För att texten är för svag, eller att bakrunden är mörkgrå och att texten är ljusgrå och då försvinner.

Den ska vara rosa i bakrunden med en vit text remsa i mitten, där texten som skrivs är i grått.
Ser det ut så hos er?

Snälla säg , för jag vill ju att alla ska se...Jag är absolut inget data snille så jag kan inte förstå hur det kan bli så olika. Har någon en ide om vad jag kan göra för att det ska vara lika hos alla??

Hjälp mig!

Över...

Ja då var morsdag över,blev ju bra väder till slut och jag tror de flesta kom på att det var morsdag.  Lite konstigt är att min lilla familj glömde det...kanske inte kan skylla på killarna de är ju rätt små...men mannen???? Så som jag tjatat om det, måste gått in i ena och ut i andra. Sånt är livet...det blir ju fars dag snart också;)

Jag och min mamma jobba hela dagen i dag, så vi han inte att fira direkt heller men hon fick en bukett på alla "slatt blommor" vi hade..för det var det ända vi hade kvar när vi skulle gå hem!!!
Fast jag har också baka 4 tårtor i kväll som hon ska ha på sin tjejkväll i morgon. Och jag vet att hon är glad att slippa tänka på det, så vi får se det som en lite morsdags present.

Ja då är det bara att ta nya tag, nästa vecka är det massor av brudar till helgen. Och veckan efter det är det studenten...Tur att man inte är syslolös.


Världens bästa....

Jag vill bara tala om att jag har världens bästa lilla syster. Jo visst hon är virrig och yr och stans om det räcker största tidsoptimist. Men hon är nog den snällaste gulligaste och raraste, och hon ställer upp i alla lägen. Killarna avgudar henne och hon kan hur dåligt humör de än är på få dem att skratta. jag önskar jag kunde vara lite mer som hon...ta dagen som den kommer, ha kul, vara glad och ha som mål att hjälpa alla. Jag har tappat det på vägen mot 40....

Du är bäst, var rädd om dig och kom i håg att tänka på dig själv då och då....puss!




Du har väl inte glömt...

Att det är morsdag i morgon, Söndagen den 30 Maj...Jag vet att jag tjatar, men det verkar verkligen som om väldigt många inte kommer i håg det.



Lite oäkta gubbar bland smultronbladen, men visst ser de äkta och goda ut...Som allt annat så kommer de från Caesar...jag säger ju att man kan hitta allt där.

Smultronhjärta...

Så mycket fint man kan göra med små smultronplantor, alla vet vad det är och alla gillar dem. Här sitter de i hjärtkruka från caesar tillsammans med olika band och hallon, även det från Caesar. Eller varför inte en lite groda mitt i grönskan....och vart tror den lila sötisen kommer i från:))


Puss och kram....

Åter igen den fina violen, men denna gång i en hjärtkruka från Caesar och med ett fint trä hjärta från Different Design. Och band så klart, jag gillar verkligen band. Vi har hundratals bandrullar i alla dess färger, tjocklekar och bredd....Måste man bara ha!


Jag älskar......

En av mina stora svagheter är kameror, jag älskar att fota och jag älskar att ha ny kamera. Nu har jag ju faktiskt en helt ny kamera, men för det kan man ju drömma om fler och nyare :)
Tänk om jag kunde få bli testpilot för Nikon EOS 550D, det skulle vara något....Snubbla över den här sidan där man faktiskt kan få chansen....och jag tog den. Så snälla håll tummarna för mig. Ofta har jag otur eller oflyt, men det är kanske nu det ska vända...KLICK KLICK KLICK KLICK KLICK KLICK


Syndigt god....

Prov bakade lite till min syster i går, hon ska stå för tårtorna till en kompis student. Och gör hon den här kan jag lova att hon blir uppskattad, för gud så god den var....kladdig men god!

MJÖLKCHOKLADKAKA MED NOGAT OCH CASHEWNÖTTER



200g smör
250g finhackad mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100-200g nogat (beror på hur tjockt täcke man vill ha uppe på)
Hackade cashewnötter

Smält smöret i en kastrull på låg värme, när det smält lägg i chokladen och rör tills allt smält. Ställ för att svalna. Rör i socker och rå socker och äggen under omrörning. Sikta i vaniljsocker och mjöl.
Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten och fäst ringen över. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna lite, men bara lite. Ta inte bort ringen utan låt den sitta och hyvla över nogat och låt ligga tills de smält av kakans värme. Bred ut till ett jämnt täcke över kakan och strö över de hackade nötterna.

GÖR DEN DAGEN INNAN, OCH HA DEN KALLT ÖVER NATTEN!!!!!
Blir rätt kladdig, men får den stå i kyl över natten "stabbar" den till sig och blir perfect.

Så god man inte kan sluta äta!!!!

Ursnygg...

Den här fuschian är en av mina stor favoriter, den är bara så himmla snygg. Fuschia anses också vara en tantblomma, ännu ett tecken på min ålder???


Blomman för dagen....

Vacker blomma och kan om man gör te på fröna som blir ge "vackra hallucinationer".....För såldes fröerna på påse för att så, men för ett tag sedan togs de bort för en del snodde dem just för deras små hemligheter!!!

Vet inte om det är så, men kanske...


En söt tjej...

Träffa en söt liten Ellabella bus i dag, hon hade plockat blommor åt oss i dag. Maskrosor tyckte hon var finast...
(Ellas mamma har bokat min Olle för giftemål...vad tror ni, giftastycke finns ju i varje fall)



Fattar ni...

Ser ni hur mycket vi har hemma och det här är bara ute, minst lika mycket inne. Vi har säkert 400 planteringar i olika modeller och hur många olika växter kan jag inte ens gissa. Så ni förstår att det tar oss en stund att bära in och ut varje dag. Och lite sur blir man när endel kunder säger, nä här fanns inget.....vad leter man efter då kan jag undra....


Rosenskära eller Cosmos

Blir som en stor svajande buske fylld med vita skira blommor.


Viola hederasea...

Söta planteringar med en söt viol och lite kryddor...och pynt så klart. Krukorna och fjäril kommer från Caesar och kronan från Miljögården.


Mer till mor....

Jag gillar mycket pynt, bara det går i samma färg toner.


Blommig glass....

I dag har vi varit på invigning av Göta Glass vid kanalen i Söderköping. Hemgjord glass, supergod!! Vi gjorde "glass i strut med ringlande chokladsås" som invignings blomma. Rätt nöjd med ideen i varje fall.






Sött i rosa....

Liten vatten kanna från Caesar, även band och fjäril kommer där i från. Sen är det en brokbladig murgröna och en ljusrosa mini callendiva. visst är det sött..



Vackert med orange...

Jag har ju mobilen för gudskull, den har ju en super kamera. Det var ju därför jag köpte den, hur kan jag glömma det.

Söt kanna från Caesar, med en vacker Lantana dekorerad med blommor och hjärtan från Alot.



Slarvigt..

Hur kan jag glömma kameran hemma, har haft den med mig varje dag, vart jag än är i snart ett år. Och idag när jag skulle ta kort på allt snyggt vi gjort, så ligger den hemma. Ja ja blir bara mer att fota i morgon. För nu har vi morsdags producering i hög skala. Målet är att alla ska hitta något till mor...Kan ju inte bli svårt vi som har så mycket snyggt:))

Mallorca....

Alla gammeldags pelargoner har ett namn, och den här fina heter Mallorca, varför kan man undra....Men fin är den!


Glöm inte mors dag...

Ni har väl inte missat att det är morsdag på söndag. Kan ju alltid vara svårt vad man ska ge, men blommor blir man alltid glad av. Och varför då inte en liten korg väska från Caesar och en fin jordgubbsplanta som ger bär hela sommaren...kan inte bli fel.
Kommer mer tips på morsdags blommor i morgon....hoppas jag att jag hinner med i varje fall:)


Rosa istället för vit....

Marguriter är ju oftast vita, ser ut som en lite prästkrage. Men nu finns det rosa dubbla underbara marguriter. Det finns två lika rosa toner, en ljusrosa och en smuts/gammelrosa. De är superfina, jag lovar! Och det finns så mycket fint att blanda till de här tonerna....finns så mycket fint, önskar att jag kunde ha allt hemma(i butiken)mycket har vi , men vi ska få in allt på kvällen, så lite får vi begränsa oss. Men önskar man något så skafar vi det om vi får tag på det, vi är aldrig omöjliga!!!


Matchar...

Fick lite "tid över"(jag valde att inte se på tv) igår kväll och kom på att oj vad länge sedan det var jag gjorde muffins. Och så fick jag lust att göra rosa frosting...jag gillar ju rosa ni vet:). Och när jag var klar insåg jag att de matchade mina blommor hemma väldigt fint....


När en muffins har topping så är det vips en CUPCAKE....

Muffins grundrecept hittar ni här.

Gör en satts muffins smet, smaksätt som ni önskar. Jag gillar ju choklad så jag valde denna gång att ha..
100g vitchoklad
100g mjölkchoklad

Hacka i grova bitar och blanda i smeten.
Låt muffinsarna svalna och bred på frostingen, och dekorera passande.

Frosting:
100g vitchoklad
100g philadelfiaost
några droppar röd karamellfärg

Smält chokladen och låt svalna, blanda med osten och karamellfärg och kör med elvisp tills du har en len och jämn cream.

Mina fina, röda, blanka muffinsformar kommer från Lagerhouse.

Lantana...

Den här underbara blomman känner ni kanske igen från varma soliga semsterresor....växer som ogräs i soliga länder. Den är så fin att ha i lådor eller krukor och den doftar underbart, någon blandning mellan apelsin, citron, lime alltså lite citrus. Finns i massa olika färger och oftast är alla blommor tvåfärgade, som här gul och orange. Har ni inte provat den, gör det!


Hästar???

Vi fick för oss att vi skulle ha pool, min pappa fick tag på en bra ordentlig åretrunt pool. Men det var igen som tänkte på hur stor den var och hur liten vår trädgård är.  Vi provade i varje fall att sätta upp den , för att se om det överhuvudtaget skulle fungera....nja den får ju plats men mer än halva gräsmattan är ju då också borta. Vi lät den stå över natten och när Olle (som vanligt) får se den på morgonen, säger han ååå där kan vi ha våra hästar???? äää hästar sa jag...ja vi kan ha 4-5 stycken tyckte Olle. Ja som det ser ut nu kan det ju likna en liten hästhage!!!

Så nu vill han ha hästar och Adam vill ha pool och jag vill inte ha den alls, någon som vill köpa en billig STOR pool?

 


Blev fika på jobbet...

Jag baka så mycket i helgen, så vi omöjligt kunde äta upp allt. Så självklart tar jag med mig till tjejerna på jobbet då. Och vips så var det slut...

KRÄMIG JORDGUBBSPAJ



80g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
250g kesella
1 ägg
1 1/2 dl socker
Färska skivade jordgubbar

Rör smör och socker fluffigt.
Rör ner ägget och där efter mjölet blandat med bakpulvret.
Smörj och bröda en pajform, tryck ut degen jämnat i formen även på kanterna.
Blanda kesella, socker och ägg till fyllningen. Häll i formen.
Fördela jordgubbarna jämnt över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 50-60 minuter.
Låt svalna och servera som den är eller med glass eller vaniljsås.

God, lätt att göra och ser så fin ut!

Kan det bli så här mycket....

Vi har något enormt med blommor på vårt äppelträd, blir det ens hälften så mycket äpplen har jag så det blir över. Förra året kanske vi hade 10 äpplenoch året innan var det jättemycket. Jag hoppas på jätte mycket, för jag har fått en ...vad kan det kallas "moskvarn" så jag kan göra äppelmos med min lilla rosa....


På mitt bord....

Den här helgen har jag haft helt fantastiska rosor på mitt bord, rätt utslagna nästan stora som handflator. Verkligen underbara....Blue curiosa heter de och är nog inte de lättaste att få tag på. Så så fina!



Sugen....

Vilket litet gotte troll han är Olle. Sötsaker är det ända som går i honom. Hörde inte att han kom när jag fotograferade idag, och helt plötsligt mitt i ett kort...en liten hand...och så hör jag, ååå goda får Olle smaka!!!


Ledig=baka

Ja den här helgen är jag hel ledig, inget städa, inget tvätta,inga kalas, inget, inget, inget...
Visst lite trädgårdsgöra finns ju och en och annan garderob och pappersarbete...men det har jag förträngt. För jag vill baka. Min man är tokig på mig och tycker att att jag inte är klok...varför ska du baka, vad ska du ha allt till.... Men vad ska jag svara på det, det är ju bara så kul och blir det gott så är det ju alldelles fantastiskt kul, och då är det ju kul att bjuda bort det också:))

Så i morse blev det bullar...Paulas bullar, hon hade hittat ett recept som hon bjöd på , på jobbet och de var goda. Så goda att jag var tvungen att göra dem.

LÄTTA LÅNGPANNEBULLAR



Bulldeg:
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg
1 dl socker
1/2 tsk salt
ca 11 dl mjöl

Fyllning:
150g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100g philadelfiaost

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt ovh lös upp jästen där i. Häll över i en degbunke och tillsätt ägg, socker och salt. Blanda i vetemjölet lite i tage och arbeta in det i degen. Degen blir rätt lös, nästan som en smet. Låt jäsa i 30 minuter.

Rör i hop ingredienserna till fyllningen, vispa den mjuk och jämn med elsvisp.
Bred ut degen på smort bakplåtspapper i en långpanna(höga plåten). Lägg fyllningen i en sprits och tryck ner spritsen lite i degen och tryck i ca en tsk av fyllningen. Gör så med gämna mellanrum, ca 48 gånger på en plåt. Låt allt jäsa i yttligare 30 minuter. Pensla sedan och ha på pärlsockret och grädda i 15-20 minuter i 200 grader.

Skär kakan när den svalnat och se till så du får ett hål med fyllning i varje bulle.


SÅSÅ lätta och SÅSÅ goda......

Kokos....

Två hela kartonger med Årechoklad anlände i går, massor av goda smaker. En nyhet för säsongen är kokostryffel doppad i ljuschoklad....SÅ god, en strut försvann innan vi han att blinka:)


Maränger...

Det var lättare än jag trodde. Jag har alltid dragit mig för att göra maränger, men nu vet jag att jag kan och det var lätt och roligt. Det var så kul att jag gjorde två olika.

MARÄNGER




Ca 8 -10 maränger 

3 äggvitor
2 dl socker

Smaksättning:
choklad
pepparmintsolja
nogat
eller valfrismak..

Färgsättning:
Karamellfärg

Lägg äggvitorna och socker i en ren och torr rostfriskål. Ställ skålen i ett vattenbad (kokande vatten) vispa  äggvitorna och sockret gärna med ballongvisp( går med elvisp) tills dess att sockret smällt, och marängsmetenblivit blank och slät. Ta av skålen från vatten badet och fortsätt vispa till du har ett hårt skum.

Ska du färgsätta marängerna, ta bort ca 2 msk skum och blanda med karamell färg, vänd sedan försiktigt med bara ett par varv i hop skummen. Ju mer du rör ju mindre marmorering får du. Så var försiktig.

Chokladen smälter du och låter svalna, sen rör du på samma sätt ihop skum och choklad, rör så lite som möjligt.

Klicka upp på en plåt, försök få dem rätt höga och sätt dem inte för nära varandra. Glädda lågnt ner i ugnen på 125 grader i ca 50-60 minuter.




Jag lovar det var jätte kul!

Kärlek...

I dag lämnade jag som vanligt på dagis, Olle var jätteglad och sprallig, vi sa hejdå och jag gick. Inga problem!!! När jag kommer till bilen, kommer fröken Eva springande med en stor gråtanda Olle i famnen. Jag tänkte direkt att något hänt, att han klämt sig eller slagit sig, så jag springer mot dem...-vad är det????  Då snyfftar olle fram, mamma jag glömde säga , jag älskar dig:)) Lilla goding....

Det är väl kärlek om något!!!!

Helgens lila brud...

Då var det helg igen, och klart att det är brudbukett, det är ju Pingsthelg. Nu för tiden är den här helgen verkligen inte stor. Där emot var den det förr det märks, för oj vad röda rosor vi sålt den här veckan till bröllopsdagar.
Vi har i varje fall en brud i helgen, och den går i lila...tur att jag tränat ett tag nu på lila!

Ljuslila ros Ocean song, mörklila ros Blue Curiosa, luktärt, Eustoma dubbel lime, asparagus melanoides och Phalaenopsis klockor.

Här är den odekorerade buketten, också väldigt vackert. Buketten är gjord i ett guld handtag. När man gör buketten i hållare så sitter blommorna i en oasis fylld med vatten, villket gör att de har vatten tillförsel  hela tiden, så man behöver inte tänka på att få brudbuketten i vatten för att den ska hålla sig.


Vilken färg...

Det är hög tid att plantera nu, vill man komma åt alla fina och lite udda blommor och fram för allt hitta de färger man vill ha. Så sätt igång nu, välj och vraka  och få fint i trädgården, på balkongen eller altanen. Vi har som vanligt massor hemma och hjälper er gärna att kompomera något snyggt. Välkomna!


Glassigt...

Här kommer tårta nr. Mycket lätt att göra och går att göra ett par dagar i för väg. Lätt och fräsch i smaken, gillar men apelsin har man det i botten kakan, men man kan låta bli också.  Jag hade det i men tyckte nog att apelsinsmaken tog lite för mycket  överhand så man inte kännde så mycket choklad smak...och det är ju synd, för choklad är ju underbart!

CHOKLADTÅRTA



Botten:
400g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av en apelsin (om man vill)

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
Smält mörkchoklad
Färska hallon

Varm hallonsås:
Hallon
Saften från apelsin
Florsocker

Riv mandelmassan, rör i ägget och äggvitorna som du vispat lätt, kakao och apelsinskalet.
Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader, låt kallna.

Vispa grädden, dela chokladen i bitar och smält på låg värme i kastrull. Låt svalna lite och rör försiktigt ned en äggula i taget. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten,när du fått en jämn choklad smet vänder  ner resten av grädden försiktigt för att behålla luften. Häll smeten över kakan i formen, täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.

Låt tårtan stå framme i ca 30 minuter före servering.  Garnera den.

Mixa hallonen och blanda apelsinsaften och florsockert i hallon. Sila såsen för att få bort kärnorna, värm den och servera med kakan.





Att ge bort...

Fina planteringar i vitt och cerist. Kruka Forma, vita pinnar, vackra organsaband allt från Caesar Collection. Och de små dekorativa blommorna kommer från Alot.


De söta grodorna kommer också från Caesar och finns i 3 sittande modeller och 2 liggande. Och så har vi massor av goda chokladtryflar från Årechoklad.


Vacket farväl...

Att visa sorgbuketter känns så tabu, men varför. Det är ju också ett hantverk och ska också göras vackert och stilfullt. Det är ett sista farväl från någon.
Jag ser så mycket hemska buketter när jag är ute i kyrkorna, varför gör man så som florist, när man lätt kan göra så vackert.


Söt, somrig, härlig, ljuvlig och vacker.


På mitt bord...

Jag kan inte mot stå alla olika slags pioner, det finns så många och underbara sorter och makalöst vackra färger. Tyvärr är de rätt dyra, ligger lite över rospriserna ca 45 kr och uppåt. Men så vackra de är så är de värda vart enda öre.
Jag har en vas med Sara Bernad pioner på mitt bord, det är den sorten de flesta har i trädgården. Har ni pioner i trädgården så dröjer det inte så länge nu innan de börjar blomma, glöm då inte att ta in lite och njuta av inne också. Det är rena lyxen att kunna gå ut och plocka pionear själv.




Fågelbad...

Vackert, litet och lättplaserat fågelbad från Miljögården. Men visst möjligheterna är många, själv klart kan man plantera i den eller ha den som skål. Mycket fin vad man än hittar på.


Söt med en liten blomma flytande i vattnet. Det här är en blomma från en hängbegonia. Stilfullt!

Snabba killar....

NT knater gick av stapeln i dag, och oj vad de sprang. Adam och hans kompis William stod längst fram i start fältet och sen så sprang de för brinnande livet, 1 kilometer är långt när man kutar från fösta början. Men de klarade det med endast lite skrapsår på armarna. Adam var helt slut han kämpade så han trodde hjärtat skulle hoppa ur och en svettiare kille får man leta efter.

Om Adam får säga så kom de 4 och 9...om jag ska säga så var det rätt mycket senare. Men han är lycklig över det han tror, så jag låter honom tro det. För de kämpade och det är ju det som räknas!



Jag vill prova allt....

Köpte den här tidningen i dag, köper ofta mat och baktidningar. Och blir ofta besviken för att jag inte hitta så mycket i dem. Men i dag är jag hel nöjd, gud så mycket gott det fanns i den här. Jag vill verkligen prova allt. Gillar ni att baka så köp den. Vad sägs om...Kladdkaka med dajmgrädde, chokladhallonkaka, krämig svartavinbärspaj, krusbärstårta, rosa jättemaränger, krämiga blåbärsrutor, citrontårta, rosenmuffins, Pelargonkaka, solskensbullar, jordnötsbitar eller kanskefransk hallonkaka.....och massor, massor mer.


Jag blev nästan lite kär....

Jag som brukar säga att jag inte gillar lila, eller att det är så svårt med lila toner att passa ihop. Men när jag gjorde den här buketten blev jag nästan lite kär, gud vad den blev härlig. Och nu när jag tänker på det kom jag på att jag hade ju för guds skull en lila bukett när jag gifte mig...minnet är kort  men bra..haha, så alltså får jag ändra mig och säga...Jag gillar lila!!!

Sara bernad pion, Coolwater ros, Syren, Luktärt.


Underbar...

En liten brudis i underbara färger. Helt, helt, helt underbart fantastiskt vacker.


Sweet avelanch ros, Hawaii pion, Italo germini.

I mitt fönster...

Stilrent och snyggt med stora Hoyabågar och vita Phalaenopsis, bara lika krukor och små änglar från Sia. Och det bästa av allt ett fotografi med massor av härliga minnen.




Inte så dum.....

Tårta nummer två från helgens kalas. Jag blev tipsad av en vän att den här skulle vara anslöst god. Och hon hade rätt. Jag gillar när det inte är krångligt att göra, när det går lätt och smidigt och när det blir gott. Och den här är både mycket lätt och mycket god. Min lillebror gav dem mycket väl godkänt!!

SCHWEIZERNÖTKAKA



BOTTEN:
2 ägg
3 dl socker
100g finhackad sötmandel
1 1/4 vetemjöl
100g smält smör

TOPPING:
7 msk grädde
200g schweizernötchoklad
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 minuter.
Blanda ner den finhakade mandeln, mjölet och det smälta smöret, se till att smeten är jämn.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, tills den fått lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt svalna något.
Värm grädden och låt chokladen smälta i den, rör till en jämn smet och tillsätt sist smöret.
Bred toppingen över kakan och låt den svalna i kyl.
Servera den kall med vispad grädde

Jag har dekorerat den med hyvlad dubbelnogat.


Visst kan man...

Vi säger alltid att vi ser så hemska ut om händerna som florister, men visst kan man ha fina naglar. Jag har varit hos Elin på Bio Sculptur här i Söderköping och gjort gelenaglar, sist höll de i 5 veckor. Så visst går det att känna sig fin även som florist.
Och jag rekomenderar Elin, naglarna blir tunna, fina och känns helt naturliga.



Prao....

Vi har en liten praoelev den här och nästa vecka. Linnea heter hon och är så duktig och flitig. Hon städar och fejar och tar för sig när hon inte har någon uppgift. Helt plötsligt hitta vi henne på golvet vid kassan, vi har nog aldrig haft så rent där som det är nu. Det gillar vi...elever som ta för sig och tar egna initsiativ kommer långt.



Nyttogörare....

Det här är då en riktigt tuff blomma. Flugfångare, köttätare, pungblomma många smeknamn har den, men på riktigt heter den Nepenthes. Och visst det är en typ köttätende blomma, den fångar flugor och "blommorna" ser ut som ja en pung... Och den fungerar, har man mycket flugor stora som små, så tar den de, och en så här stor planta tar även getingar. Växten blidar en doftande vätska som djuren dras till och har de väl kommit ner i pungen kan de inte komma upp utan drunknar i vätskan..lite hemsk kanske, men skönt att slippa små krypen.


Me like...

Så härliga färger på de här blommorna, obestämbar färg men kanske korall. Jag bestämmer mig för korall, oavsätt underbara är de i varje fall.


Underbar pion och germini.


Vad tiden går..

Det är inte sant, min bebis är stor kille. Idag fyller Adam 7 år, vart tog de 7 åren vägen. Han är jättestor jag får inte kalla honom söt han är ju snygg, jag får inte säga att han är gullig han är ju tuff. Vi kan inte pussas hejdå, tänk om någon ser. Jag får inte fixa håret på honom, för jag gör det töntigt. Han har bara sådär gått från min bebis till snygg, cool, häftig och tuff kille med en massa egen vilja!

Tänk att man kan älska någon så mycket. "Hela vägen runt, oändligt många varv" Det brukar någon säga till mig...och det är så sant!



Kalasdax...

Oj vad vi har kalasat i helgen. Och jag kan ju inte bestämma mig när jag ska baka, så det blev tre tårtor. Här kommer den första. Den tar lite tid att göra men den är så lätt, man kan inte misslyckas, och man kan variera med frukt hur man vill. Jag blev riktigt nöjd de smakade gott och såg maffig och god ut. En 10 poängare...om jag får säga min mening!



KOLATÅRTA

Kakbotten:
400g digestivekex
150g smält smör

Krossa kexen ordentilgt, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en ugnsform med löstagbara kanter. grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

Kolacream:
1 burk kondenserad mjölk

Ta bort ettiketen på burken och fyll en stor kastrul med vatten och lägg i burken hela burken ska vara under vatten. Koka i ca 1 1/2 timme. Fyll på vatten då och då så burken alltid är täckt. Låt burken svalna i kallt vatten. Bred ut kolacreamen på kexbotten.

Dekorering:
3 dl grädde
socker
Färskfrukt

Så då är det bara att börja skapa.
Jag skivade färska jordgubbar och la som ett fint lager på kolan. Sen tar jag grädden vispar den med socker och lägger uppe på jordgubbarna. Och sedan är det bara att dekorera. Jag tog färska (svenska) jordgubbar delade och hela, och stora fina amerikanska blåbär. Mycket ser maffigt ut!!

Gillar ni banan så är det väldigt gott till kolan. Kolan är också hemskt god till glass. Ja det är som jag brukar säga...fantasin ska flöda!!

Den är verkligen jättegod och lätt. Prova, prova, prova.....






Vill ni se...

Det är klart att ni vill se allt snyggt som finns på Caesar Collection. Nu ligger både vår/sommar 2010 och allt snyggt till höst/jul 2010 ute på deras hemsida. Och alla kan ta del av det, man behöver inte vara inköpare för att få titta och inspireras av allt snyggt som de säljer. Men är ni inköpare, missa då för guds skull inte att beställa julen, det är så mycket snyggt och prisvärt så det går åt som smör i solsken. Jag har lagt min juloder för ca 1 månad sedan...man vill ju inte missa något.
Och för alla mina goa kunder kan det ju vara intressant att se vad som väntas in i höst. Jag handlar nu bara hos ett fåtal leverantörer och för vår del är Caesar absolut vår största, så kollar ni hemsidan så har jag nog köpt lite av det mesta...Man behöver ju inte handla på massa ställen när man hittar det mesta man behöver hos en leverantör.

Att jag får vara med och köpa in och designa krukor, bygga shorooms och mässmontrar är ju bara ett stort plus i kanten.  Det gör mitt jobb som florist lite mer spännande och väldigt mycket roligare. Akleja är min vardag och Caesar Collection är min lyx, min semester och sporre.

Ni fattar va...Jag gillar Caesar Collectien.

www.caesarcollection.com


Min första gubbe...

Ojojoj herre jisses vad fort det går nu. Idag hitta killarna en jordgubbe som redan är röd, kan lova att den var liten och helt kritvit för ett par dagar sedan, så nu går det undan. Och fler är på väg!




En dagens....

Har haft kalas på busfabriken i dag, ett helt gäng hysteriska  och helvilda killar så jag ser ju rätt knäckt ut...men har jag inte en snygg väska, verkligen en dyrgrip mycket svår att få tag på....men jag har mina kontakter.

Super väska passar till allt, stor och rymllig, bra färg, snygg text....reklam väskor är kanon!!!




Caesar Collection så klart!!!


Vilken dag...

Äntligen får man lite hopp om att sommaren är på väg, såg grått ut i morse men nu har vi 20 grader och strålande sol. Känns som om det sa pang ute, allt slår ut bara så där. Vårt körsbärs träd är helt ljuvligt.



Hoppas på mycket körsbär, det ser ju lovande ut!

Ska det vara så svårt....

Jag ska ha kalas i morgon och jag kan då verkligen inte bestämma mig för vad jag ska baka. Jag vill göra allt, hur många olika kakor/tårtor kan man göra?
Köpte Leilas nya bok  här om dagen och det kan jag säga att det gjorte inte valet lättare....PANIK, måste bestämma mig nu!


Vild och vacker....

En vit vacker och vild bukett med massor av blommor och växter. Hand taget är klätt i björngräs som gör att buketten får en mer vild och ängslik känsla.



Vit ros Akito, eustoma lime dubbel, vit ranunkel, grön hyperikum, vit pion, vit luktärt, papaver frökapsel, miranda taklök, Phalaenopsis orkide och plättar i luft.



Tärbukett med öppnade pioner och björngräs ska bäras i famnen. Corsage med orkide, plättar i luft och björngräs.


En av helgens brudar...

Jag sa ju att det var mycket lila brudar i sommar, här kommer den första.

Lila ros Ocean song, lila luktärt, brodea, vit ranunkel, vit gerbera, vit luktärt, vit pion och hosta blad.

(Det är så svårt att fotografera endel lila blommor, de ser mer blå ut. Men jag lovar buketten har en ljuvligt ljuslila känsla)


Hängande Paula...

St Paula är ju en väldigt gammal och traditionel blomma. Lättskött, vill inte ha vatten på bladen och vill gärna stå i norrfönster eller ivarje fall där inte solen kan bränna bladen. För att ta sticklingar tar man bara och nyper av några blad från en planta och sätter i sand blandad jord, där rotar de sig och sen sätter man bara över de små skotten i krukor och innan man vet ordet av blommar de vackert.

Det här är en lite nyare variant av Paula, den är hängande. Bladen är lite mindre och blommorna får längre stjälkar så att de faller ut och hänger över bladen, det kan också ble långa revor med blad och blommor, super fint!

 Korgen kommer från Madame Stolts.


Ny och tuff....

Basilika  som bonsia på stam. Jag tycker verkligen den var tuff. Det är ju roligt när det kommer lite nyheter. Och det blir ju verkligen en skönhet i krydd landet!


Söt kanna...

Den här fina kannan kommer från Caesar Collection och finns i flera färger, jätte fin att plantera i eller sätta ängsplockade blommor...eller kanske en bukett från Akleja...hihi

Ros och hjärta från Alot och band från Caesar....


Japp..det går...

Försökskaninens blommor har klarat natten, så nu är det bara att plantera. Lika fina i dag som i går...


Massor av Mårbaka, Gerbera och Jordgubbar. I år så har jag valt att inte blanda i krukorna, utan köra på rena krukor med bara samma blommor.

I lådorna har jag satt Surfinia, Diaskia, Gräs och Fuschia... och allt i samma färgtoner  så klart. Jag är verkligen jätte nöjd.


Det här är nog ivarje fall min bästa blomma....


Håll tummarna...

Jag har i dag trotsat kylan, jag har planterat hela baksidan full med sommar blommor. Jag vill inte att det ska vara så här kallt, jag brukar alltid plantera till den här helgen så varför bryta trenden. Men i Söderköping var det ca 3 minus i går natt, men det måste gå. Alla lådor och krukor är planterade och det blev så så fint. I år valde jag blommor i hallonrött och varmrosa, jag har utgått i från min favorit...jo ni vet, Mårbacka pelargonen!!!
Ni ska få se hur fin det blev...och höra om det klarar sig..Se mig som en försökskanin, går det bra med mina blommor så är det fritt fram!!!

Nu ska jag sova, undra om man ska ta långkalsonger i morgon eller inte:))

Rabarber....

Hur fint är inte det här då...Helt vanligarabarber blommor. Ni kanske känner igen dem från trädgården....Så i sommar tar ni in era blommor från rabarbern och sätter i vas, istället för att bara kasta dem. Hur fint som helst!!



Det var visst någon som skulle göra tårta...

Att göra tårta är roligt, även om man bara ska göra en vanlig grädd tårta, kommer ni ihåg tårtan jag gjorde till Olle. Enligt honom den finaste tårta som någonsin funnits....

Sockerkaka till tårtbotten

4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Smöra och bröda en form ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakbulver och sikta ner i smeten, rör försiktigt(vispa inte).
Häll ner smeten i formen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Stjälp upp och låt svalna. dela i 2-4 bottnar.

Sen är det bara att använda fantasin. Jag brukar  göra så enkelt som att ta vaniljkräm och jordgubbsylt varvat. Jag försöker dela kakan så många gånger jag kan så jag får en riktigt hög och fin tårta.

Grädde uppe på och runt och så massa färska bär....Eller vad ni själva vill...skapa skapa skapa!!!


En liten skillnad...

Det här är ett smak prov på en kommande bukett, en av våra före detta tjejer på Akleja ska snart gifta sig...hon lämnade oss för kärleken i Göteborg. Men det är klart  hon kom till oss för att få sin bukett gjord, en gång Akleja alltid Akleja....hihi
Men jag får ju prestations ågest att göra en bukett åt en florist och då en väldigt duktig florist. Jag vet att jag kan och jag ska göra mitt yttersta. Men så är det ju det där med färger och färg beskrivningar, alla ser färger på olika sätt, laxrosa, lavendellila, gammelrosa, smuttsrosa, creamvit, mm mm....
Nu ska den här vara smuttsrosa, vad tycker ni och framför allt du Josefina, vilken är mest smutsrosa?




Skillnaden är vit eller creamrosa(ännu en färg beskrivning) luktärt.....

Ivanhoe....

Vi har fått en ny ros. Väldigt annorlunda och udda, men är den snygg eller ful????



Inte så dum...

Den här brudbukett en kan väl inte kallas annat än sockersöt. Den gör mig kär!!!



Tänk om man fick gifta sig igen...

Ljuvligt ljus....


Idag fick vi den här jättefina ljusros-vit-limeiga hortensian. Det finns så mycket vackra och helt underbara hortensier just nu, i massa olika färger, toner och storlekar. Jag var ju bara som vanligt tvungen att göra en liten brudbukett. Det är så många som vill ha små enkla men ända speciela brudbuketter. Det här är verkligen en underbar liten bukett, inte mycket blommor men ända så söt.


Hortensia, ranunkel och pion.

Långkalsonger...

Vart är våren???????

Det är helt sjukt...Idag åkte jag och lämnade barnen på skola och dagis, åkte till Götas och köpte blommor och sen åkte jag hem igen och tog på mig långkalsonger, det är ju så isande kallt, jag var tvungen....10:de maj och jag har långkalsonger på mig. Men jag fryser inte, inte så mycket i varje fall!!!

Tokigt va?

Bröllop...

En brudbukett i sommmar toner, kanske behövs i denna vårkyla...Vart har värmen tagit vägen, solen skiner och det ser så fint ut, men så kallt det är. Håller tummarna för alla helgens brudar att solen är framme och värmer dem!

I den här buketten finns det Haeven rosor, Vendela rosor, ranunkel och Eustoma dubbel.




Brudbukett med passande näbbukett och corsage.

Litet kakfat...

Ett litet kakafat på fot kan vara fint till mer en kakor och godis. En lite växt i detta glasfat blir riktigt tjusigt. Glöm inte att använda allt fint ni har där hemma...

Peoeromia Pepperspot, jättefin och faktiskt lättskött.


Äntligen....

Nu har jag äntligen fått vita mårbacka i mitt fönster och kryddor på min köksbänk.

Visst är det helt förtjusande.....Måste bara komma ihåg att vattna dem!!

Timjan, citronmeliss, persilja och allt i fina krukor från Caesar Collection.


Det var väl dags att baka...

Det var ett tag sedan jag använde min lilla rosa, så idag gjorde jag det två gånger!!!

MARMORERADE BROWNIES MED HALLON OCH DAJM


Choklad smet:
300g mörkchoklad
200g smör
2 dl socker
4 ägg
3 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker

Creamcheese smet:
200g cream cheese
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk mjöl

hallon
dajmkulor (behövs inte, lika gott med bara hallon)

Smöra och bröda en ungsfast form 20x30 cm.
Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Rör ned choklad smöret och tillsätt mjöl och vaniljsocker.

Vispa i hop alla ingredienser till creamcheese smeten.

Häll först i choklad smeten i formen och sedan creamcheese smeten ovanpå. Dra med en gaffel i smeten så att kakan blir marmorerad, tryck försiktigt ner hallon i smeten och om man vill stö över lite hallon kulor.

Grädda i 20-30 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Låt kallna och skär sedan i lagom stora bitar.



Vilken tidning....

I dag fick vi en ny tidning på posten här på Akleja, så underbar, vilken inspiration. Det är bilder som gör att man bara säger ååååååå, och såååå vill jag ha, och ååååå så vackert. Jätte jätte fint, fast all text är på danska så ibland får man gissa lite vad det står.
Vill ni titta mer kan ni gå in här och titta på allt som finns och inspireras...och även köpa tidningen!


Min lilla Josefina....

Kan det vara något åt det här hållet tror du....Det är den kvistrosen vi prata om Pepita, känns det bra??
Kommer en annan variant på måndag tror jag, så håll koll min jobbiga lilla brud...:))

Pionen saknas!!


Söta små vaser....

Man blir lycklig av dessa bedårande små vaser. De har kommit hem i dag i från Affari ock kosta bar 29 kronor styck. Så fint att ställa ett par på ett bord och fylla med vad man hittar ute, små vårblommor, eller sommarblommor lite längre fram. Det är ju det som är så fint, att just ta det som finns ute, man kan skicka ut barnen och plocka, för då brukar man få av varierade sorter och längder...:)


Piano...

Har ni sett en så fin ros, det är en kvistros. Den är så maffigt dubbel och har en underbar röd färg. Jag minns min faster och farbrors hus som de hade när jag var lite, de hade enorma rosbuskar och spaljer, och bland annat hade de rosor som påminde om de här och jag tyckte redan då att de var underbara. En riktig trädgårdsros!!


Fjärlis lavendel....

Lavendel finns i många olika sorter och färger, och alla doftar lika underbart!


Appel blossom

Det här är väl en fin pelargon, blommorna liknar små äppelblommor. Den till hör sorten gammeldags pelargon villka är mycket tåligare och kraftigare. Det är mycket lättare att ta sticklingar på dem, så man kan få massor av favorit pelargonen.

Sätter man 3 av de här i en kruka ute så har man väldigt snart en tät och vacker buske, som är hur fin som helst hela sommaren....


Härliga kryddor...

Nu kommer alla krydväxter med råge, det finns massor att välja på och de är kraftiga och frodiga och bara helt fantastiska. Varför inte bara satsa på olika kryddor i en stor kruka....Det ska jag!

Här har vi rosmarin och salvia!


Totalt slut...

Jag kan inte med ord beskriva hur trött jag är, det värker i hela kroppen och huvet tror jag exploderar snart. Migrän för tredje gången denna veckan, det känns inte bra. Och i dag har jag ätit alldelles för många munkar så jag känner mig tjock och illamående!!!!
Man kan ju undra om något är bra..... Och faktiskt måste jag säga att marknaden i dag var väldigt bra, mycket folk och massor av sol. Och det gör ju så folk blir shoppingsugna, så vi sålde massor av blommor i dag. Vi hade ju  Pelargoner, streptokarpus, gerbera, campanula och engelska pelargoner till ett super pris, välj 4 för 100 kronor....Dessa blommor ligger ivanliga fall på mellan 49 till 95 kronor styck. Så verkligen rena fyndet för de som shoppa loss. Men är det marknad så är det!!!

Nu ska jag gå och somna i soffan, vi ses i morgon!

kram kram

Det är marknad....

Så skynda er hit och fynda...kanske mest skit, men vi har fina växterså här kan ni fynda det lovar jag!! 
Kom igen gör en söndags utflyckt till Söderköping.Det finns massor med munkar och det är ju gott....



Här var det full fart redan klockan 07.00...det gäller att vara upp med tuppen!

Massor ut av zink...

Det finns så mycket fina zink krukor, skålar och byttor. Jag tycker verkligen det känns sommar med små zinkskålar. Vi har massor av olika hemma nu och mer kommer det att komma. Men nu ville jag visa några favoriter!

En liten bellis är inte heller så fel....


Med eller utan...

Vår 1:a Maj brud får ett väldigt stormigt väder, för oj oj oj vad det blåser här i dag.
Men visst är det väl så att kärleken övervinner allt!

Hennes bukett är rund handbunden, gjord av Vendela creamros, Akito vitros, vit ranunkel och lime dubbel prärieklocka. Och så har jag med pärlemonålar fäst murgröna rankor slingrandes runt och över buketten...

Det är så lätt att variera buketter, bara genom olika grönt, nålar, band och andra detaljer. Jag tycker buketten är jättefin som den är utan någon dekoration, men jag tycker också att den är fin med murgröna och nålar. Vad tycker ni.. finast med eller utan murgröna?



RSS 2.0