Lycklig...

Vad skönt det är när man kan göra någon lycklig så lätt!!
Olle har önskat sig en overall hela vintern. Jag hade ju köpt byxor och jacka för jag tycker det är snyggast... Overall kan ju se lite bebis ut... Men det är klart att det är lätt och smidigt, det tänkte ju inte jag på...
Men nu har han en och han är så lycklig:)


Anemoner....


Tänk att få fylla en vas med Anemoner i alla dess färger.... Det är vår det=)


de är helt underbara och de håller så länge. Visst är det vackert att bara sätta en enstaka i en söt vas också...Underbart kan man lätt säga!

Till mig...

Det behövs inte mer än ett kort för att dagen ska bli fantastisk!


Gala...


Ja i går kväll var det då en riktig gala på Borgen, Swedbank hade slagit på stort. Vi hade hand om alla blommor, där av alla oranga Gerbera...
350 Gerbera gjorde vi av med och närmre 1000 Tulpaner, 300 svarta Araliablad och en "äng" av svart Björngräs. Det är svårt att få blommor att synas i en så här stor lokal, men jag är nöjd...Jättenöjd, för det blev verkligen supersnyggt. Allt det svarta gjorde att det blev så läckert, dynamiskt...
 


 




Inte de bästa korten, men jag är glad att jag i all stress kom i håg att ta över huvud taget....

Tips...

Ica har färska hamburgare i köttdisken, de är så goda... Stora, köttiga och matiga. Inte alls som de platta hoptrycka som finns i frysdisken. De här är verkligen värda att prova, mina killar älskar dem!
Gör man inte någon flottig pommes till, så känns det faktiskt riktigt nyttigt... Massa grönsaker och lite dressing:))


Ljuvlig dröm...

En socker söt plantering i en muffinsform från Ib Laursen( kommer snart i nya färger ). Med ett mini betong hjärta från Caesar:)


Premiär...

Fredagsmys på jobbet med semelpremiär... Gud så gott:)))


Ett hav...


Ja, jag har ett hav av orange Gerbera. Jag håller på för fullt att arbeta upp den, det är en storbeställning. Ett företag med orange logga som ska ha en gala för omkring 400 personer...Och tänk att lilla Akleja har fått hela blombeställningen=)

 

Nyheter...

Det var snabba bud från Edblad, för i dag anlände en hel låda med smycken. Massor av nyheter, ja hur mycket snyggt som helst...Kom och titta vet ja =))



Hur fina var inte deras nya smyckeslådor då... två storlekar på blankvita plåtaskar, superfina!

  

Kommer till våren...

Det här är ett danskt företag som vi handlat i från nu till våren, jag gillar verkligen de här gamla kantstötta och ärgade, smutsiga krukorna. De kommer både i det ljusa och i det brunsvarta...Så fina!

 


Tusensköna....


Tänk att denna söta lilla blomma ses som ogräs i gräsmattorna...Kan inte förstå!

Camelia...

Underbart vackert...visst är det?




Vi fick hem dem i flera färger och det är både blommor och massor av knoppar på dem...Bara så fina!

Planterat...


Nu när jag varit borta har vi fått hem Tillansia, jag tycker att de är så fina medsina sametsblad och så är färgen så fin. Något vi också har som kan vara lite svårt att få tag på är den brokbladiga Hjärtan på tråden....Så man får njuta när den finns=)

Tillbaka...

Ja nu är jag på plats igen. Jag och Akleja är ett...hehe
Känner mig lite överflödig här, tjejerna har skött allt så bra och det är så fint överallt, så jag tror de klarar sig utan mig;)
Det är ju tur jag känner så, för snart åker jag igen... Nu är det dags för Kina igen, men denna gång ska vi åka runt till alla fabriker. Omkring den 15 februari bär det av. Ska bli mycket intressant och roligt... Önskar bara att min Karin skulle vara med!!!


Fast....

Tror man kan säga att vi är fast i Wordfeud träsket här på Akleja...Hahaha


Packa ihop....

Ja då var mässan slut och det är bara att packa ihop allt igen. Tur att det går fortare att packa ihop än att bygga, för man är ju lite trött så där på söndags kvällen. Men nu är det i varje fall packat och på väg att packas upp igen fast i Norge, för på torsdag börjar mässan om fast där. Jag är inte med dit och jag tycker så synd om de stackars tjejer som får slita där nu....



Nästa mässa är i Augusti...


Gillar....

Så kan det vara....



Hur som helst så är det här en av alla de skyltar jag köpt in, det fanns verkligen många att välja på. Var och varannan monter har dem och jag tror det finns miljoner budskap att välja på.

Min shopping...



Som sagt så hade jag en dag på mig att gå igenom hela Formex, och hitta allt det vi behöver och gärna lite till=)
Visst gick det och visst finns det mycket att titta på, nästan så att det blir för mycket...Man blir helt vimmelkantig...
Och tillråga på allt hade jag alldelles för tajta byxor på mig, jag kunde inte sitta och absolut inte böja mig och jag fick dricka så lite som möjligt...hahaha ska man vara fin får man lida pin!!!






Montern...

Lite bilder från vår monter. Det är ju som vanligt...Mycket konstigt att jag inte kan komma i håg att ta lite kort på det färdiga resultatet, men några bliv det ändå!



Jag letar kund...Alltid på hugget=)

Bygget...

Lite bilder från bygget av caesar Collections monter. Jag tycker vi är duktiga som på så kort tid får till det så bra, för det är stor monter och mycket saker som ska synas. Tjejgänget som byggde denna mässa var Karin, Helene, Jenny, Camilla, jenny och så jag.



Shopping....

Idag är det jag som handlar:)


Lo.Ika...

Å det har ska bli kul, i dag har jag köpt in ett nytt smyckesmärke Lo.Ika!
Jättefint och så bra pris:)

Det är min fina vän Ulle som säljer det... Jag är övertygad om att ni också kommer gilla det!

image description  

 


Love spell...

Se bara vilken underbar present jag fått av söta Anna... Att det finns så fina människor... Presenter utan anledning, det är lycka det!


En dag....

Nu börjar vi bli lite trötta i benen, lång dag med mycket gå. Men har man roligt så vad gör det...


Gänget....

Snyggast på mässan:)))


Kommentera....

Jag har fått höra att det inte går att kommentera mina inlägg....Jag är inte så teknisk;) så jag förstår varför, men det kanske har att göra med att inläggen är från iphonen...Jag vet inte, vet ni?

Få försöka att fixa det nästa vecka när jag är hemma igen...Det är ju rätt tråkigt för jag gillar ju era kommentarer:)


Klara....

Vi är klara, så nu är det bara att sälja av bara tusan... Alla ni som ska hit lovar väl att komma förbi:)

 


Arga snickarn...

Stäng verktygslådan.... Tur att Marko kommer och städar vår låda....


Vit matta????

Om det var så smart med vit matta??? Nä... Men snyggt:)


Du och jag....

Ups and Downs... Men alltid tillsammans:)


Trasor...

Det är så fint med trasmattor, det är ju de som gör pricken över "i:t"....


Närmar sig....

Snart har vi faktiskt alla bord klara, och sen är det bara allt piff piff kvar. Alla tjejer är så duktiga och det blir super fint:)
I år har vi ställt om borden och vi ska i stället göra små miljöer. Och så har vifixat med baren och byggt ett litet hus...Ska visa när det är helt klart... Bra blir det i varje fall!


Bubbel....

Mycket bubbelplast blir det....


Händer saker....

Ja här händer det mycket... Nu har vi till och med fått i gång kaffemaskinen:)


Nu bär vi igen:)


Skitväder...

Roligare väder finns det att köra i...


Mot Formex...

I dag är det dags att ge sig av mot Stockholm och Formexmässan. I dag ska vi börja bygga och på Torsdag är alla besökare välkomna. Så nu har vi packat bilen med all rekvisita vi får plats med...Och nu får vi i varje fall bygga vår=)

Valnöt...

Det här blev en rensa skaferiet kaka...Och helt sanslöst vad god den blev=)

SEGA VALNÖTSKAKOR MED MJÖLKCHOKLAD


2 dl socker
200 g rumsvarmt smör
2 msk sirap
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao 
1- 1 1/2 dl valnötter
50-70 g mjölkchokladchoklad

mörkchoklad
sockerpärlor 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop socker, smör, kakao och sirap poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner det i sockerblandningen.
Hacka nötterna och den vita chokladen grovt för hand. Rör ner bitarna i smeten.
Rulla ca 24 lika stora bollar, lägg kakor på en plåt med bakplåtsbapper, plata till dem lite. Lämna lite utrymme mellan varje kaka eftersom de flyter ut lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter. Kakorna ska få en väldigt svag brun färg i kanterna, då är de klara.
Flytta över kakorna till ett galler direkt när de är klara. Då blir de sega och frasiga. Var försiktig för de är väldigt mjuka när de kommit ut från ugnen. Ringla lite mörkchoklad över och och dekorera med en pärla medans de är varma. Låt svalna.


Till tärnan...

Det är klart att tärnan ska ha en passande bukett som matchar brudbuketten.


Brud nu i mörkret...

Ja vi hade faktiskt en brudbukett nu i helgen. När jag stodm och gjorde den sken solen och det var rätt vackert vinterväder...Nästa stund var det full orkan, snöstorm, hagel och helt kolsvart himmel..Så otäckt, kändes som om allt var hämtat ur en skräck film. Som tur var för brudparet så bjöds det på fint lördagsväder...



En brudbukett i helt i rött. Röda Testarossa rosor, Germini, Anigozantus, Ranunkel, Murgröna, Hoja och Skeletblad format som en liten droppe.

Utan att se...

Det är klart att det måste vara lite hemligt, så ni får i fantasin ta fram vad det ska vara.. Men jag kan bara lova att det är fint, mycket fint=)


Bästa någonsin...

Ja då var bygget av jul 2012  klart på Caesar collection...Det är bara att ni butiker ringer och bokar ett möte i Showroomet, så får ni se allt fint. För som vanligt har vi överträffat oss själva och gjort det bästa jul collectionen någonsin=)....Men ärligt utan att skryta så finns det så mycket fint, det finns något för alla och framförallt finns det inspiration att hämta!

Det har varit stressande och hårt jobbande dagar, med mina bästa caesat tjejer och så så klart alla på kontoret som man då inte träffar för ofta...



Klart att det varit mycket skaratt och skoj och en hel del Wf och godis=)

Piff...

Idag piffar vi.... Karin är i riktigt skapar tagen:)


Leta...

Dags att gå ock leta lite på lagret... Och det är ju för Guds skull så stort att man kan gå vilse...får se om jag hittar tillbaka!!


Borta...

Jaa då var den borta då, snön alltså... Underbart är kort;)


Ghaaa...

Det känns upp och ner...


På "G"...

Nu har vi äntligen fått ut allt på alla bord, så nu är det bara skapandet kvar...Det roliga alltså:)


Vitt....

Så här mycket snö som vi fått i natt har i Borås har jag inte sätt på hela vintern:)

God morgon!


Oj då...

Vad tokigt det kan bli.... Haha


Fullrulle...

Nu är det full fart här på Caesar kontoret... Mycket som händer på samma gång...


Byggas...

Inte bara showroomet som ska bli snyggt... Det är ju nästa vecka också... Och då behövs det byggas lite... :)


Utan planka....

Det här är gott det....Planka utan planka=)

Lätt att göra, går att förbereda och räcker till många..



Fläskfile som steks i små bitar, salta och peppra.

Riktigt potatismos smaksatt med mycket riktigt smör, rödmjölk, salt, vitpeppar, svartpeppar, riven muskot, lite socker och så tillsist 1-2 ägggulor.

Bearnaise sås, jag brukar blanda en sats pulver sås med en burk Lohmanders färdigsås.

Smörstekta och saltade sparris.

Lägg moset i en ugnsfast form, gör plats för såsen och köttet i mitten. Lägg i köttet och häll över såsen. Ställ in i mitten av ugnen i 225grader tills det blivit en fin färg.
innan servering lägg de smörstekta sparisarna uppe på.

Det är verkligen gott, och framförallt så går det hem hos barnen=)

Vill man avansera det lite, så är det absolut inte fel med lite ungsrostade rotfrukter till, och lite smörstekta kantareller som man kan strö lite över. Å jag blir nästan sugen på det i dag också...







Med sågen....

Nu har jag varit i skogen med min såg i högsta hugg... I dag bär det av mot Sandared och Caesar kontoret. Vi ska mygga nästa jul Alltså jul 2013, känns ju lite konstigt nu när man precis tagit bort all jul. Så därför behövde vi lite bygg från skogen.... Så nu framåt kvällen kommer alla mina Caesar tjejer och hämtar upp mig... Ska bli spännande;)


Ledig...

Försöker hinna i fatt nu när jag fått ledigt ett par dagar... Och då kan man ju undra varför jag ställer mig och gör 100 bullar... Men vet ni hur skönt och avslappnande det är att baka. Det är som att gå i skogen, man behöver inte tänka på något annat än det man gör...Det gillar jag!


Vad, vad, vad....

Då var det dags att börja tänka på krukor inför vår 2013...och våren 2012 har inte ens börjat. Jag har mina tankar om vad jag tror vi vill ha till våren om ett år...Vad tror ni?

Klar det inte är lätt, det är långt dit och jag är ju inte någon sierska...även om jag önska=)

 

Upps...

Glömde visst att vattna granen... Jag som var så nöjd över att jag i år hållit liv i mina julstjärnor.. Att jag kommit i håg att vattna dem, men lyckades glömma granen. Tur att julen är slut, för nu har den åkt ut!


Chokladkolatäcke...

En riktig chokladbomb. Sött och mastigt, men oj så gott. Kola täcket gör kakan så där härligt seg och kladdig. En kaka som går hem hos alla...stora som små=)

KLADDKAKA MED CHOKLADKOLATÄCKE


4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör

Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde
200 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter

Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret, sirapen och övriga ingredienser.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i pannan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.

Jag dekorerade den med tomteskumfluff, inte ett måste. Jag gjorde det mest för färgens skull=)

1 1/2 dl grädde
30g skumtomtar

Värm grädden med tomtarna i, rör tills de smällt (får inte koka). Ställ i kylen tills det är helt kallt , minst ett par timmar. Vispa sedan upp till ett fluff. Fint att dekorera kakor, muffins mm med=)

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass...Och färska bär så klart.
Eller precis som den är kladdig och seg=)


Fluffiga ulliga gulliga...

Doften av Mimosa är helt fantastisk. och så är de ju så fina Mimosan med alla sina fluffiga gula småbollar.
Varför inte bara sätta en vas med underbart doftande Mimosa, för den är ju faktiskt finast så, kommer mest till sin rätt.


Aloe...

Trendigt snygga, ja när Aloen ser ut så här då är de riktigt snygga=)


Ranunkel...

Jag blev ju helt chokad i dag när jag hittade dessa godingar i hollandsbilen. Så kraftiga och med så stora blommor...Helt underbara!


Supersöt...

Ni vet jag älskar ju vitchoklad, så det här är då en kaka för mig. Riktigt söt med massor av smak av vitchoklad. Perfekt kladdig så som en kladdkaka ska vara. Bäst blir den om man gör den dagen innan, vilket är toppen för det är ju så underbart när man kan förbereda redan dagen innan.

UNDERBAR VITCHOKLADKLADDKAKA



250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Servera som den är med färska bär eller varför inte lite glass till....

 



Moccatårta...

Lillsis firade sin födelsedag i går, så då var det dags för lite tårtor igen. Det var länge sedan jag bakade nu, har verkligen inte haft tid och insprirationen har verkligen saknats. Men nu så, nu var jag tvungen att få till något. Och jag måste säga att det här blev dagens vinnare...Mycket uppskattad av alla på kalaset. Ja, jag blev nästan lite förvånad, hade inte trott att den skulle vara så god..Men det var den..SÅ GOD!

MOCCATÅRTA MED MANDELBOTTEN


Bottnar
200g mandel
200g florsocker
4 st äggvitor

Moccakräm
200g florsocker
250 gram mjukt osaltat smör
4 st äggulor
2 msk frystorkat kaffe
1 msk vaniljsocker
1/2 -1 msk kakao

Bottnar: Vispa äggvitor till hårt skum. Mal eller mixa mandeln till ett fint mjöl. Tillsätt florsockret samt de mixade mandlarna .
Rita upp två rundlar på två smörade bakplåtspapper ca 22-24 cm i diameter och fördela smeten.
Grädda i 200 graders ugn i ca 20 minuter.

Moccakräm: Vispa ihop florsocker, smör och tillsätt en äggula i taget. Lös upp 2
matskedar frystorkat kaffe i lite vatten och tillsätt. Till sist vispa ner
vaniljsockret och kakaon.

Bred på krämen på den ena botten och lägg på den andra, lägg ett lager med kräm överst också . Vispa grädde och lägg överst. Ringla chokladsås över och hvla lite mjölkchoklad.

Riktigt riktig god...


Gott nytt år ....

Jag hoppas ni alla få ett underbart 2012. Kanske man i år skulle ta och leva efter ... Chansar man inte, får man aldrig reda på vad man går miste om!!!

Vi hade massa svävande lyktor i stället för raketer, så vackert. Det var perfekt väder för dem i går... Helt tyst och stilla svävade de upp mot himlen. Tänk om fler hade sådana i stället för smällare!


RSS 2.0