Seriekruka..

Kolla vilken cool kruka vi fått hem... Den kommer från Basic Trading. Det är många som gillar den och det är klart den är ju en liten utstickare!
 

Svårt...

Det går att göra så mycket fina och arbetade gravsmyckningsdekorationer, men det är så svårt att ta betalt för det jobb man lägger på dem. Det finns gravdekorationer att köpa över allt till och med på ICA, och på de flesta ställen är det billigare än billigast. Visst man får det man betalar för, men tyvärr är det inte så många som förstår skillnaden. Många ser att vi har vackra dekorationer, men kan inte förstå varför våra kostar mer än de på torget eller ICA. Vi gör våra personliga, vi gör oftast inte mer än tre lika. Så köper man en här vet man att den är lite speciell och vi kan lova att inte alla andra gravar har det samma..
Vi vill göra skillnad, vi vill vissa vårt hantverk, vi vill göra det vackert och stillfullt i alla tillfällen...
 
För en liten peng mer får man så mycket vackrare...
 
 

Vackert med färg..

Vi gör väldigt ofta våra gravdekorationer med lite färg, visst det är jättevackert med de bruna naturtonerna som finns på alla naturmaterial. Men att bara sätta till en äkta ros, som faktiskt håller sig fantastiskt kan göra så mycket. Det finns inget som säger att det bara ska vara kottar, vide och grankvistar på gravarna till gravsmyckningen. Man ska ta det man tycker är fint, det man själv tycker är vackert och passande.

Petrol...

Gud vad jag gillar den här färgen, den är ju supersnygg. Ja jag säger ju att vi har så mycket fint... och vi har ändå mer att ta fram vart efter, det trillar in mer och mer hela tiden.
Ni som är i närheten måste nog ta er en liten utflykt till Akleja=)
 

Vet ni....

Att just nu tycker jag att butiken är finare än någonsin, vi har fått in så mycket fint både i krukor, presenter, glas, kuddar och porslin. Det känns nytt, färgerna känns härliga, mustiga. Känns som om höstens inköp blev perfekta, när man får till det så att allt matchar fast det kommer från olika leverantörer då har man lyckats. Jag tycker butiken är så inspirrerande just nu, jag hoppas att ni kunder känner det också...Det lockar till "vill ha"...
 

Bortskämd...

Känns ju lite jobbigt att det inte bara är att gå och hämta sig en ny stekt omelett ... Man blir lätt bortskämd!!


Vardag igen...

I dag är jag tillbaka på jobbet.. Mitt vanliga jobb...I min lilla butik. Det är rätt svårt att ställa om från värmen, folkmassorna, alla intryck, alla beslut och allt roligt och spännande.
Det är svårt att förklara, men när man är i väg så här så händer det så mycket och man är så inne i det man gör att det känns som man lever i en liten bubbla. Man har så lite kontakt med de hemma för ringer man bara ett samtal hem så blir man näst in till ruinerad...
Men när man väl sätter foten innan för dörren hemma så är det som om man aldrig varit borta...Allt är som vanligt...Det är vardag igen! 
 
 
Bara att ta tag i det och börja snitta lite blommor...

Lyser....


Titta så bra, våra väskor bara lyser. Vi såg dem till och med på långt håll:)


Like heaven...

Vi mellan landa i Bangkok och där finns en Viktoria's secret butik...it's like heaven. Så mycket dofter det finns, det går knappt att välja.. Man kan liksom bara gå där och mysa..

 


Gissa...

Vilket flygbolag kan vi ha åkt med:)


Hemma fest...

Våran fina vän Bell bjöd med oss på hemma fest hos sina vänner den kvällen vi var i hongkong. Så kul.. Vi är glada att vi har henne.
Det är ju inte varje dag man får se hur man bor i Hongkong. Ock jag kan bara. Säga litet, litet men mycket fint. Det rymdes en hel lägenhet på Max 25 kvm, kök sovrum, toa och vardagsrum.. Precis allt man behöver.


Hemåt...

 När man har roligt går det fort, idag är vi på väg hemåt. En lugn morgon och vid lunch går tåget till Hongkong och senare i kväll tar vi flyget mot Bangkok och Stockholm...
Det har varit en superbra resa, känns som om vi hittat allt det vi letat efter och att vi hittat våran stil och vårt tänk. Nu längtar vi bara till Formex så vi kan få visa allt för Er...
 
Tack och hej Canton fair ses i April....

Betydelse...

Tycker att Karin borde ha lite extra förmåner, rabatter eller ja kanske  få bo helt gratis på detta super flotta hotell...För det borde ju ha en betydelse att ha samma namn...hehe
 
 

En enda gång..

Vi klarade oss från att äta Mc bara en enda gång, vi som brukar leva på det... Men i går blev det dagens lunch. Och faktiskt var det rätt gått...Men en gång  is enough!!!!
 

Klart jag har...

Sovade kineser är ju ett måste...Så det kommer fler=)))
 
 

Crowded..

Men hallå vi är i Kina, det är vad man får förvänta sig=)
Här på bästa shoppingstället är det verkligen smockat med folk, men vad gör det, det känns som om det hör till. Man får inte ha brottom för allt tar sin lilla tid och för att inte tala om taxi hem..ojoj.
Den här gången var det omöjligt att få en taxi, tillslut beslutade vi oss för att ta en svart taxi, hur farligt kan det va vi är ju två!!
Och faktiskt var det en väldigt trevlig och hjälpsam kille som tog oss hur smidigt som helst till hotellet. MEN att ta sig till hans bil från var vi hittade honom. Kom, kom visst det var bara att följa efter, men först över en påfartsväg och sen över ena filen på en motorväg, med bilar,bussar, lastbilar och mopeder svischandes runt oss...Kasta väskorna över ett staket och sen själva klättra över...I kort kjol...Där mitt på motorvägen tvärnitar en bil och den ska vi kasta oss in i..Ja det gick ju men snacka om hjärtklappning och genomsvettiga=)
 
Vi sa ju att tillsammans klarar vi allt...även det här!!
 
(förlåt mamma)
 

Storkonsumtion...

Visst är det bra att de är nogranna, men lite överdrift är det allt.Det är ju helt sanslöst hur mycket tejp de använder. Kartongerna blir i stort sätt inbrotts säkra.
 

Inte svart...

När vi landade i Hongkong fick vi stå rätt länge och vänta på väskorna, och hur lätt är det att hitta just sin väska när alla ...ALLA har svarta. Vi bestämde oss då för att köpa nya väskor, väskor man ser direkt. Då behöver man inte stå där och vela om den väskan på bandet är min eller den eller kanske den....
 
Nu jäklar syns de och vi=)...En rosa för mig och en ceris till Karin!!
 

Kompensera...

Ja vi fick kompensera lunchen med en frappe från starbucks så att vi klara sista delen av dagen=))
 

Lite torr...

Lunchen i dag var lite torr....Men i Kina äter man och hållet käfte...Blir man mätt är det inget att klaga över=))
 
 
 

Visst fixar vi...

Vi känner oss så nöjda, tänk att vi fixar allt själva. Vi hittar dit vi ska, vi blir förstådda, vi hittar allt vi vill...Vi tar det lungt och systematiskt för att inte missa något eller göra fel. Visst går det lättare med de goda råd vi får, för har man fått fråga om något en gång så klarar man det själv nästa.
 
Bussen till mässan i dag och för första gången tog vi den hem med...Hel nöjda!
 
 
En karta på mässan är ett måste...För uj vad stor det är, lättast att gå rätt första gången, det blir ju ändå ett par mil på en dag.

Mässan...

Jo så mycket fint vi hittat i dag, det blir så bra... Det är så mycket fint och så mycket att välja på, lätt är det då inte..Men bra blir det!

God Morgon...

Vilken underbar dag...Nu drar vi mot mässan!

Framtiden...

 
Jag har sagt att det händer mycket just nu, och det kan jag verkligen lova att det gör. Mitt i allt tråkigt som händer håller min vän Karin och jag på att starta ett nytt företag. Vi ska börja importera bland annat krukor och presentartiklar....Jag ska berätta mer jag lovar, men just nu är vi på inköps resa i Kina.
 
Vi kan det här och tillsammans är vi oslagbara!!!
 
 
Mitt&Ditt är början på resten av våra liv......
 
 

Kärlek..

Man ska vara rädd om de man har runt sig. Att veta att man är älskad är underbart..

Det här hjärtat gjorde mamma i sanden till mormor, och minuterna senare fick hon höra att hon somnat in.. Visst är det fint.


Min Mormor...

Min söta fina lilla mormor finns inte mer. Vi har funnits vid hennes sida i flera dagar nu, och i morse var jag och mina systrar på väg till henne när vi fick reda på att hon somnat. Det är så jobbigt men det är okej. Vi har vetat det och vi har varje dag när vi gått i från henne sagt farväl. Jag hoppas så att hon känt och hört att vi varit där, att det har gett henne lugn att höra våra röster.
I min värld kommer man till det vackraste, underbaraste och lyckligaste plats när man går vidare. En plats där allt är så fint och så lyckligt, där inga problem, krämpor eller bekymmer finns. Man möter alla dem man innan  förlorat. Men jag tror också att de man älskar alltid finns runt i kring oss, jag tror att mormor kommer att vara vid vår sida och hjälpa oss i de stunder vi behöver och glädjas med oss då vi lyckas. Lite som en skyddsängel.
Det känns tomt, men det blir bättre...
 
Älskar dig finaste mormor.

Besök...

Att ha dörren öppen kan ha sina nackdelar...Fågelbesök!!
Det är ju inte de lättaste att få dem att förstå att de måste ta sig ut samma väg som de kom. Fast å andra sidan tyckte jag den lilla fågeln passade perfekt på krukkanten i mitt fönster. Finare och verklihets trognare sticks får man leta efter...

Cement..

Jag gillar verkligen den här skålen från Caesar, tung och ordentlig då den är gjord i cement. Fint med cementhjärtat till och sedan silvertråden som bryter av det hårda.
 

59 sorter..

Vi har verkligen fyllt upp kylen i veckan, det är riktigt trångt nästan så det är på håret att varje vas får plats. Ni som varit här och sätt vår lilla lilla kyl kan nog förstå att det är fullt när det finns 59 olika sorters blommor att välja på plus olika sorters grönt.  Vi har satsat lite på de härliga höstfärgerna i olika toner...Så mycket fint, kanske ni skulle unna er en underbar höstbukett till helgen=)
 

Verkligen fint..

Vi har så fint i butiken nu, till och med jag blir imponerad varje dag jag kommer..Och då är det verkligen snyggt=))
Lagom av allt och det är ren, snyggt och städat. Det finns mycket att välja på  och det är många småå present nyheter... Jag gillar allt vi har nu!
 

Som spetts...

 
Vi har fått hem så fina lycktor både hängande och på fot. Perfekta nu när det börja bli lite mörkare. Vi har fått hem en hel del fint nu, bara i dag kom det tre stora pall...Så nu har vi att göra=)
 
 

Livet...

Jag har kommit av mig lite, det händer så mycket nu fast att så mycket ändå står still. Det är så mycket roligt på gång och mitt i det händer det så tråkiga saker, saker man inte kan styra över. Man kan helt klart inte styra över livet.
Men jag lovar jag ska inte sluta blogga, men ibland måste bara andra saker gå före. Håll ut för förhoppningsvis är det en händelserik tid som ligger framför mig.

Frukost...

 Jag som aldrig äter frukost (om jag inte bor på hotel förstås, då måste man ju), har nu börjat att äta det varje morgon. Och det här är en storfavorit=)
 
YOGHURT MED NÖTTER OCH VARMA BÄR Lchf
 
2 dl turkisk el grekisk yoghurt
2 msk keso
1/2 dl frystabär
1/2 dl blandade nötter
 
Häll upp yoghurt och keso. Värm bären i micron och häll över yoghurten. Grov hacka nöttrna och strö över.
Så himla enkelt och mycket, mycket gott.
Jag föredrar  den turkiska yoghurten den är inte lika syrlig i smaken.
 

På himlen...

 Visst är den fin....
 

Mossboll...

 Så lite det behövs för att göra något fint... lite mossa, tråd, en hortensia blomma och lite pynt. Paula Har varit riktigt i sina skapar tag, det gillar vi=)
 
 
 

RSS 2.0