Hedra.....

Nu till helgen så är det ju gravsmyckning och många vill göra vackert på sina anhörigas gravar. Det finns ju många ställen att köpa på, men tyvärr så ser alla dekorationer oftast rätt lika ut, granris, kottar, mossa och kanske lite vide eller en plast kalla. Och visst de kan vara jättefina och välgjorda, men det finns så mycket mer man kan göra. Vi har satsat på att göra lite mer annorlunda och speciella. Enkla och vanliga finns det massor av på torget.
Kunderna tar det och är glada för att kunna pryda graven med något unikt!


    Visst är det väl fint att förstärka sin känsla med hjärtan, ord eller en nalle..


Baka baka liten kaka....

Vi har ju så jätte fina kak/muffins formar i massa olika storlekar och mönster. Nu har vi även fått en inspiration/bak bok från samma ställen. Det finns massor av härliga recept och ideer både för fika, frukost, fest och middag.
En jättefin present till någon som har allt!

  

Formarna koster 45 kr/ ask

Boken kostar 145 kr

 


Helgens brud....

En klassisk stilren bukett med röda grand prix rosor, hjärtanpå tråd och pärlemonålar.


Nu är den här...

Rosa och fin, nya vårkatalogen för Caesar Collection. Och oj så mycket snyggt det är, känns som om man vill hoppa över julen nu och direkt få vår!!!!Det är klart vi har ju en massa, massa snygga julsaker som snart ska fram, så jag tror vi kör lite jul också.


Tillbaka....

Nu är jag tillbaks i Söderköping, och oj vad höstigt det blivit!

Så nu är det väl bara att börja jobba....


43 kg...

Oj då vad saker jag köpt, 43 kg...så mycket får man inte ha med sig, tur kag klarade mig. Och ändå känner jag när jag står här och packar upp, varför köpte jag inte mer av den och den, jag hade ju kunnat ge en sådan till den och en sådan här hade nog den blivit glag för och så vidare och så vidare....
Och ändå är jag alldelles för snäll och tänker på alla andra , men sån är jag....

Jag har ju till och med köpt den cerisa plånboken som jag skrev om.....får se vad jag gör med den....


Slutet gott....

Då var det slut, hem till vardagen.....Tack och på återseende Kina!!!


Taget från hotellrummet, se skillnaden mot Hongkong(god morgon). Man kan se på skillnaden på utsikten hur skillnaden i status mellan de två ställena är.Så nära varandra men så olika!

beijing road...

Eller som kineserna säger....belling lod!!!

Sista minuten shopping med tjejerna från teddy. Det är fasen att väskorna är överfulla, jag skulle kunna handla så mycket mer...det är så roligt när det är billigt.På väg till shoppingstråket..

Vi ser visst lite trötta och slitna ut!Det finns ett antal väsk och klockförsäljare, Anna driver hej vilt med dem!!!

Missi missi looki looki new model.....

 

och visst finns det att välja på....


Lite av varje...

Försök få tag i en taxi i rusningstrafik...

 

Frukostbuffen...mmmmmskönt att prov sitta soffor...länge!Kanske, kanske inte!!förhandla, förhandla, förhandla....


 
Undra vad det är för skillnad på car lane och fast lane...öppen fångtransport eller bara ett väldigt taskigt jobb..


Tvätt....

Jag undrar hur ren tvätt kineserna igentligen har...all tvätt hängs ute och så mycket bilar som det är i denna stad borde det inte bli så fräscht. Det borde inte lukta Comfort i varje fall!!! 

Att det inte ramlar ner något eller blåser bort!

Tacka vet jag torktummlare:)))

 


Att göra en kines....

För er som inte vet vad "göra en kines" är kan jag berätta.....Kineser har en förmåga att sova över allt, sittande stående, liggande oavsätt om de jobbar, är på mässa eller är lediga...Så jag har försökt att sammla på lite sovande kineser...det här är som en piss i mississippi emot hur många vi sätt. 


Valt eller inte....

Lite mer bilder från mässan. Jag måste ju vara lite kryptisk....en delsaker kanse vi har valt och en del inte och en del absolut inte....gissa?

    

  Lite av varje kan man säga...hahah

 

 

 

 

 

¨¨

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mässan....

 

Ena sidan av mässan, det går en bro mellan byggnaderna.Bron mellan  är ca 600 meter.Gången under mässan är minst 900 meter.

Bild öer hela mässområdet, det är gigantiskt...Från början till slut på en av gångarna.

 

På väg hem eftermässan, rätt kaotiskt när alla dessa människor ska hem.Taxikön.....


Vår kines....Här har vi vår egna lilla kines Jason...eller som vi kallar honom också Mister Hoo....han är nog den mest pratglada människa  vi vet, han pratar med allt och alla hur länge som hellst. Ber vi honom fråga om vi kan få en flaska, blir det en 10 minuters utlägg, på kinesiska så klart...varför? kan vi be och vå 1 flaskor vatten tar ju för oss typ 1 sekund......men vi gillar honom, hän är alltid glad och skrattar och utan honom skulle vi inte klara oss!


Har nog så det räcker....

Nu har jag nog så det räcker till alla som bett om en sjal...25 st minst...oj det var nog lite fler än till de som bett om en...så många känner jag nog inte ens.....Karin lite hopplös....vad ska jag välja, vad tog du?

Hemma..

Hur kan det vara att jag känner mig så hemma i små små butiker......

Nu längtar jag faktiskt hem till min lilla butik....hoppas den längtar efter mig!


Varför ska man ha bil....

När man kan ha cykel....

Hur fixar dom det? sanslöst...men jag har sätt värre, på vår förra resa, då var det ett berg med frigolit som kom cyklandes, fast någon cykel syntes inte!

Bilderna är tagna genom taxirutan i fullfart, så de är inte så bra skärpa och vinkel...men jag tror mitt budskap kommer fram.

Vi eller dom.....

Vem är det som är sjuk, vem är rädd för vem????

Men lunch fick vi i varje fall...lite bättre än i går, idag blev vi mätta!!


Effektivt.....


Så skönt...

Vi tog en fotmasage i går kväll/natt, på hotellet finns det en spa avdelning som har öppet dygnet runt. Vi tog fotmasage och då ingår fotbad, fot och ben masage, nacke och ryggmasage, armar, huvud och ansiktsmasage...Det var så underbart skönt och hela kalaset gick på 136 kronor och höll på i cirka 1 timme och 50 minuter.
 

  


Cantonfair....

Du store tid vilken stor mässa...om du inte kan hitta mågot här så vet jag inte vart du ska leta. Det är så enormt stort att det är helt omöjligt att hinna se allt, tyvärr. Vi går nog ca 1-1 1/2 mil per dag om det räcker. Och det finns allt, väldigt mycket skit också, men det finns väl de som gillar det med. Vi har ivarje fall hittat mycket snyggt, så vi kommer att ha ett kanonsortiment till nästa jul. Jag får ju tyvärr inte visa vad vi köpt men jag visar lite smakprov från mässan, lite snygga saker. Det är lite svårt att ta kort för man får inte fota hur som hellst på grund av kopierings risken, men jag har försökt ivarje fall.

   

  Det kommer mer....nu ska vi iväg och shoppa lite mer....till det här stället har vi verkligen längtat..

 


Fabrik...

Vi har besökt en sidenfabrik Här i kina...Jag fattar inte att de får ihop något i den här röran, att de klarar att döra rätt saker till rätt ställen. Faktiskt mycket mycket rörigare in i källaren på Akleja. 

När man jobbar på en fabrik så bor man oftast på området och jobbar 12 timmars pass. och har man tur så tjänar man ca 1000 kr i månaden. Då har man det inte så fett! Ni för står inte hur man känner sig när man går där och tittar och vet vad vi tjänar och gör för de pengarna...vi kan gå och köpa ett par jeans som kostar mer än vad de tjänar på en månad....så sjukt!


Näringsrikt....

Idag bjöd marko på lunch.......................


Mamma......

Idag tog vi bussen till mässan, känns det bättre?

 


Nytt jobb...

Kanske behöver lite mer spänning på jobbet....typ mellan liv och död....

Någon som vill???


vilken dag...

Vi börjar med att försova oss,  vi som längtat efter hotellfrukosten(igentligen bara att få frukost överhuvudtaget), vi han men vi fick kasta i oss lite. Sen så var det ju taxichaffören som skulle "bajsa"...efter en timme i taxi var vi i varje fall på mässan kl 09.00...vi hade tur och gick på jinhan mässan där de bjuder på frukt och lite lunch(annars hade vi nog inte fått något alla). Vi åt lunch vid 12.30 sen gick vi till mässan stängde 21.00....Då var vi totalt slut och väldigt hungriga. Och då hade vi till vår stora förvåning blivit bort lovade att bygga/styla en monter inne på stora mässan. Som tur är gick det rätt snabbt och smidigt, och de var överväldiga att vi kom och hjälpte dem!
Så 22.45 var vi på väg att få något att äta...jättelätt, allt hade ju hunnit stänga, men  Marko hitta tillslut ett thaihak...inte det fräschaste men ok. Vi beställer och sitter och äter och har riktigt roligt....karin och Marko kom igång med sexprat och vår Kines höll på att trilla av stolen, men sen kom han in i det.....När vi nästan ätit färdigt ser jag något komma från över våningen...vad är det där...ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅjävlar en stor äklig råtta...svansen var tjock och rosa jag tänkte först det var en katt, så stor var den...så tjej som man är så skrek jag och flög upp i soffan som vi satt i...den vände då och sprang upp igen....Undra vad vi hade ätit...


Taxi...

Händer det alla eller är det bara oss...Kan man ha sådan otur att det alltid är något som händer när vi åker taxi här i kina.
För det första kan de ju inte ett ord engelska så har du inte skrivet på kinesiska vart du ska , kan du glömma att ta en taxi. Vi har ju turen att ha en egen liten kines med oss varje dag...så han pratar för oss, men ändå händer allt dette.....Taxin vi åkt med har fått motorstop mitt på motorvägen och tvingat oss att gå ur och hitta en ny taxi..på mototvägen!!! En råkade köra fel ochvände då, åkte rakt emot tafiken på en motorväg, för att sen göra en rak höger snittslat mellan bilarna som kom emot oss för att sen lyckas ta sig ut på rätt vägbana.. Vi åkte med en som efter halvavägen kom på att han var hungrig och var tvungen att åka hem och äta, så vi fick gå av mitt i ingen stanns, en annan vi hade kunde inte hitta vägen trotts att han hade gps, så då blev vi tvungna att hoppa av och byta taxi, jätte bra den vi får tag på då hade en chafför som nog var lite för glad i flaskan...det stank fylla, men visst han hitta fram. En annan körde fel och bestämde sig då för att backa på motorvägen i rusningstrafik. Och idag lyckades vi hitta en taxi på morgonen när vi ska ut på mässan...lätt och jättebra, helt plötsligt så svänger han in till kanten och säger "bara bajsa"... karin och jag titta på varanndra och asgarva... det lät som han sa det, fast tydligen ursäktade han bara en stund och så sprang han ur taxin....just för att gå på toa!
Vad ska hända i morgon....

 


Skillnad....

Det är en sådan enorm skillnad att komma till Kina. Det kännns verkligen fattigt, smutsigt, osäkert helt enkelt otäckt. Allt är så väldigt mycket enklare och primitivare, jag känner ett obehag och mig illa berörd.Kan man ha det så här, orkar med det livet, hur mår det igentligen....och inget kan man göra!

När man kommer hit , det är då man kommer på hur bra man har det hemma!

 


På väg till kina...

Syns det att vi är från sverige, eller?

Nu är vi på väg till kina och mässtaden, jag är fruktansvärt trött då vi starta väldigt tidigt...En del tyckte att det var både pinsamt och töntigt att gå omkring med en hemköpspåse, måste man skylta med att man är svensk? Men ska man få med sig allt så får man ta vad man har.

Nu lämnar vi alltså vårt kära Hongkong, för det betydligt läskiare, smutsigare och stressande Guangzhou. På vägen ska vi stanna till på ett par fabriker och kolla, så det blir ett par showrooms i dag också... så idag har vi fått en lektion om att tänka positivt av Marko, för det ska få oss att även hinna ut till mässan i dag, tur att den inte stänger fören 21.00. Bästa att snabba på!!


Tur vi har varandra...När vi är så långt hemifrån....

Våra Hongkong friends.....


I Hongkong har vi en agent som hjälper oss runt bland alla showroom, Han och hans assistent fixar och styr så det blir rätt, det är ju inte alltid så lätt med språket.

Sweet Bell....Här har vi Partic som äger en bland de största sidenfabrikerna i kina, och vår agent Allan.

Patric tycker föresten att jag ser alldelles för ung ut att ha barn....Det tackar man för!


Lunch i Honkong....

Vår sista lunch i Hongkong blev precis i min smak...buffé. Maten var okej men efterätterna, yes yes yes!!!!
Finns det någe bättre än sötsaker, synd bara att man inte kan äta hur mycket som hellst, för då skulle jag leva på det...och antagligen rulla fram!
   
  

 


Sovtävling....

Det blir rätt lång väntan när alla kineser ska räkna ut priser på det vi valt...marko och Karin hade tråkigt, så de bestämde sig för att ha en sov tävling...vem somnar först sittande!! 

Vet inte vem som vann, för båda somnade.....tillslut kom chefen för stället in och försynt frågade om de vill ha lite kaffe...

 


Ja vad ska man säga...

Om vi tyckte det var röriga ställen i går, vet jag inte vad man ska kalla dagens ställen...för sök hitta 500 nya artiklar söm är säljbara ur allt detta...
ställe nr:1

  
Vilken ska vi ta, karin och Marko oense som vanligt....:)

Ställe nr:2

   
Så fruktansvärt hysteriskt.....sanslöst!

Ställe nr:3

Kanske in liten buxbomhund....

ställe nr:4

  
Nu har marko fått nog och pekar med hela handen...nu gör vi som jag säger...och då skrattar vi!!

ställe nr:4


  
Kan det bli mer amerikanskt......

Det var dagens utmaningar...men i all denna röra har vi verkligen hittat det vi söker, chefen är nöjd och då är vi glada.

Imorgon bär det av till Kina 07.00 går tåget....Då är det slut på allt det flåtta, då börjar allvaret!

 


God natt....

Från oss i Honkong, 38 våningar upp i panorama hotell......Kortet är taget från vårt rum, ingen dålig utsikt att somna och vakna till!Idag...

Har vi verkligen jobbat, 5 ställen har vi klarat av...det ena värre än det andra...man får verkligen leta för att hitta något, det är inte många ställen som är inspirerande!

Ställe nr:1

               Nej då, inget rörigt...

                

               En sidenbrudbukett kanse...nähe

Ställe nr:2

               Ett hav av gröna växter....

Ställe nr:3

               Oj oj oj, vart ska vi börja...

                 

               Men lite guld korn hitta vi...

Ställe nr:4

               Här är det ganska tufft uppbyggt, med lite udda saker, men det är fota förbjud så jag kunde
               bara smyg ta det här kortet..synd för det är rätt inspirerande annars...men inte mycket att köpa!

Ställe nr:5

               Dagens bästa ställe, här får man inspiration så det heter duga och man vill bara hem och
               skapa, absolut bästa stället..

                 

              

               Ja det var dagen som gått, 5 nya ställen i morgon...

 


Vackert väder.....

Det var det i morse.. nu är det spöregn, halv orkan och ändå 35 grader varmt...

Jag gillar solen bättre, för efter en promenad i regnet ser det nu ut som om jag har en fårullsmössa på skallen...

 


Stakars Karin...

Hon har varit matförgiftad i natt...så hon har inte haft en kul natt.Vi andra har klarat vilket är tur för oss.
Karin har även världens hosta , och vi är ju i ett land med värsta basilskräcken, så förstå när hon får en hostatack mitt i en folksammling...de flyr och vi 3 står ensama kvar...svininfluensa....det är klart det är det, vanlig hosta har man ju inte nu för tiden!


40 våningar upp....

Eller ner, här är det blåsigt i varje fall.

  
 

Det är bäst att hålla sig i, långt till marken...Akleja storlek...

Kände mig lite hemma när jag såg den här lilla trånga blomsterbutiken.....


Törstig...

Det är påfrestande att shoppa, så marko och jag delade på en "liten" öl!


Stanley...

Så var det dax igen....men jag lovar det är sista shoppingen här i Hongkong. Idag var vi på stanley market...bästa marknaden med barn kläder(om vi inte räknar med Kina).
det är så underbart på den här sida av Honkong(strand sidan) det är verkligen som att vara utomlands, ja jag vet att jag är det redan! Men här är det som att vara i Grekland, med strandpromenad, utomhus serveringar, semeserfolk i shorts(om man bortser från mig i svarta långbyxorna då) Ja ja skit i det, vi fick ivarje fall shoppa igen.


  

We love it....


Strand och sol....

Jag är i ett jättevarmt land där solen gassar hela dagen, jag älskar solen, jag älskar standen och jag älskar att sola och bada. Förstå då att jag inte ens har bikini med mig, jag är ju här för att jobba.... MEN idag fick jag se standen och alla lyckliga som låg där och sola i den 35 gradiga värmen....Vet inte om jag blev lyckligare...eftersom jag stod där i svarta långbyxor och storskjorta...men jag såg stranden, sanden och vattnet....Kanske, men bara kanske...får jag känna på vattnet nästa gång, men antagligen inte!!!

 


Jobb....

Idag hade vi faktiskt bara ett showroom, eftersom det är söndag. Så jag skäms nästan över att vi har varit rätt mycket lediga i dag med, jag som brukar säga att vi jobbar från morgon till kväll. MEN faktiskt i morgon börjar allvaret, då hämtas vi 9.00 och sen så har vi 5 showrooms att besöka och lika är det på tisdagen...så nu får vi jobba!

  

  

ja ibland hittar man massor och ibland inget...och ibland ideer åt andra... och ibland saker man ångrar sig på...och ibland undrar manvad har de för smak, vad är det här...det är inte lätt för det finns så mycket och det gäller att hitta nålen i höstacken....och sen få det att passa ihop med allt annat.


något du behöver...

Kan det vara något denna lilla järnhandel inte har...

 

 


God morgon Hongkong...

Nu ska vi iväg och jobba!


hmm...

är nog det som kallas "happy ending"....

 

 


Hungrig någon....


Bäst att starta direkt...

Vi landade här i Hongkong vid 15.00 och kom till hotellet 16.30, så det var inga möten inbokade förstadagen. Så vad gör man då....skälv kart...man åker på tempel  market, och shoppar. Men först äter man på spagettihouse, det är en favorit.
Vi fick med oss Marko och hör och häpnad så tror vi han gillade det, han shoppa mest av oss alla......

  

  

Efter mycket resa, gå och shopping så av slutade vi dagen med fotmassage...inte illa!

Som Karin och jag brukar säga"det var en toppen dag"
Men nu börjar allvaret, nu är det jobb som gäller (och lite mer shopping för hoppningsvis)


Hotell Panorama

 Det här är vårt "home away from home".

Helt underbara sängar, mjuk matta, fluffiga handukar,tofflor, morgonrockar och en utsikt som heter duga!


väntan...

Ja ha ja efter att åkt så flott, fick vi 5 mindre roliga timmars väntan på Bangkoks flygplats....En så stor flygplats utan någon vättig stans att sitta/vila/sova...

inte så skönt....

 


vilken resa...

Nu vill man ju aldrig mer sätta sig i economy avdelningen igen...efter att man åkt så här och blivit så uppassad..


Tänk att kunna sitta med benen helt raka utan att nå sätet framför....

Kunna ligga nästan raklång med fluffig kudde och filt....

Få en meny, att få välja vad du vill äta....få en 5 rätters middag med 3 förätter, varmrätt och så klart efterätt....

 

Bara helt underbart...det här är jag inte bortskämd med!

 


Nu bär det av....

Nu sitter vi här och väntar på att flyget ska gå, vi har ätit varsin svindyr macka....MEN vi åker ju fin nu, vi har blivit uppgraderade, vi fick gå i en egen line vid incheckningen.....fint ska det va!

See you!!


Jag kommer sakna er...

Det är så jobbigt att vara utan alla mina killar!

ÄLSKAR ER MASSOR!


Ångesten är på topp nu....

Gud jag hinner inte med allt jag måste innan jag åkar...och antagligen så "hispar" jag upp mig alldelles för mycket som vanligt!

Men just nu känns det som ett ända kaos....

Jag lovar det blir bättre snart!

Linda

Du vet!

Jag tänker på dig, märkte och kände att du behövde det.
Önskar jag kunde göra mera...men du finns i mina tankar
ofta!
Kram LindaAlla brudbuketter från mässan...    
  
  
   
  


Ge dem lite kärlek...

Någon som vill köpa dessa underbara gamla stolar, med lite kärlek och färg så blir de superfina.
Ni får dem för mindre än vad jag gav för dem, bara för att vi nu inte får plats med dem.
Pris för båda...500 kr

Om ni är intresserade hör av er till Akleja 0121-15008


Smygtitt...

Nu är alla våra väggord här, de är jätte fina och till väldigt bra pris. Kul som present ocm man inte vet vad man ska ge.

Finns i budskapen:
Prinsessa
Prins
Sov gott
Välkommen
Carpe diem
God jul
Här sover en prins/prinsessa

Krya på dig Maria....

Och det snabbt, vi har jobb till dig...Hahaha
Nä , jag menar det, krya på dig.

Kram chefen....


Fullt...

Man kan minst sagt säga att vi har fyllt lagret i alla skrymslen och vrår....nu får det verkligen inte komma en sak till på ett par veckor...

Tjejerna är nog jätte glada att jag åker till Kina just nu....


Då var de här....

Japp nu har de kommit våra 6 pall....Jenny och jag bär och bär och det syns inte på pallarna...men jag kan lova att det syns i källaren, vi har fått in ca 1 1/2 pall och det är snart fullt!

HJÄLP var ska vi ta vägen.....och varför kan ingen komma och hjälpa oss!!

 Om man nu ska se det possitiva...gud så mycket snyggt vi kommer ha i butiken snart!!


Dåligt samvete...

Tänk att man kan få dåligt samvete bara för att man inte bloggat så mycket...och den här helgen har det varit dåligt med bloggande för min del...Det har varit så mycket annat.
Jag åker ju på fredag, och är borta i ca 2 veckor, och nu känns det som att det verkligen kommer att vara vinter när jag kommer hem.Så därför är det så mycket att fixa med, trädgåden måste städas och vinterfixas, och för att städa trädgården så måste förådet städas, och för att städa förådet så måste garaget städas....... barnen måste jag se till så de har varma kläder(tror tyvärr inte att Patrick klara ut att köpa vad som behövs när jag är borta),jag måste börja packa också eftersom jag jobbar hela veckan nu innan vi far....och det är inte det lättaste, så lite som möjligt, så jag får så mycket som möjligt med mig hem.

Påtal om att få med mycket hem, idag såg jag på någon annans blogg att hon beställt en märkes plånbok/aftonväska,på trader eller blocket. hon hade köpt den för 500 kr och sen tyvärr blivit lurad och aldrig fått den...det är ju inte kul, men det roliga i det hela är att det finns mängder med sådana plånboker i Kina för typ 35 kr...jag skulle kunna bli rik..hahaha
(kanske skulle köpa en till henne, för att vara snäll...det är ju sån jag är)

Nu hoppas vi på en bra vecka.....vi får i varje fall 6 pall i morgon så vi på Akleja vet vad vi gör!

Linda

Yes jiippii jjippi yes

Jag har köpt en ny kamera....fast jag inte fick för mannen!  Men jag är så lycklig, så lycklig, materiella saker kan faktiskt göra liver lite roligare!
jag köpte en nikon D3000, åååååååååå vad jag är nöjd!


ÅÅÅ nej.....

Jag fick en massa fina kort från mässan i dag, av Fotograf Thomas Petterson....MEN sjutton också de var så stora att det inte gick att lägga in. Jag är ju inte så haj på datorer, men de kanske går att göra mindre....fast det är ju 219 bilder....

Undra vem jag ska smöra för??


Helgens brudbukett.....
En vecka till Hongkong....

Jag har turen att få designa krukor till ett företg som heter Caesar Collektion Det är ett företag som är återförsäljare av krukor,krog, glas, sidenväxter och design saker för hemmet i Sverige, Norge och Finland.
Det betyder att jag är med och bygger deras mässmontrar och showroom. Och jag har  även lyckan att få följa med till Kina på inköps resa. I höst åker jag med för tredje gången , och det är nu den 16 oktober. Det är en fruktansvärt rolig resa, men absolut ingen nöjes resa...inget vila, sola eller sovmorgnar. Det är jobb, jobb, jobb från tidig morgon till sen kväll...det är klart lite shopping hinner vi med, det är ett måste! För här kan man hitta allt, för absolut ingenting...så underbart!!

Så missa inte att följa  min resa  till Honkong och Guangzhou med start fredagen den 16/10.

Ni som inte varit i Honkong kan aldrig ana hur häftigt det är, det är nästan så det inte går att beskriva, det måste upplevas..men med kort ska jag göra mitt bästa...bara nu datorn fungerar!

Okej, lite nöjen blir det, annars ljuger jag...visst brukar vi gå ut och ha lite fest någon gång!!

Present...

Jodå jag har fått en liten present dagen till äran, av min personal. De är så omtänksamma....
Bilder från modevisningen....  

 
      

  


Vilken reklam...och så bra jag verkar....

Min syster Tessan, har....vad ska man säga, höjt mig till skyarna....är det så, har jag det så, är jag så bra....Hon har nog "spätt på" lite mycket...

Men tycker hon så, så tackar jag!

www.http://thesteinerwife.blogg.se
Passa på..... Butiken är helt fylld med massor av snygga krukor, i massor av färger och storlekar. Ta tillfället i akt och för nya i fönstren hemma. Vi hjälper att hitta det ni behöver!

Jag hoppas på att se er!


Storken har kommit.....

Våran Malin har äntligen blivit mamma till en liten prins som ska heta Vincent. Hon gick en vecka över tiden och vi här på Akleja har väntat och väntat, och så i dag på morgonen fick vi höra, en kille som väger 4090g och är 52 cm lång.....      
                                                                                     

Vi säger GRATTIS och önskar er all lycka i världen.

Kramar från alla oss Akleja tjejer!
                                                                                        

Nytt nytt nytt...

Vi har fått hem nya snygga armband från pearls for girls....stela, enkla och verkligen bara så snygga!Jag har det breda... I love it!


Ute i dag....

Lite skillnad, mycket mer att välja på och mycket snyggare markis.


Oj vad tiden går...

Vi har 10 års jubileum här på Akleja till helgen...10 år, förstå, 10 år....betyder det att jag är gammal eller att tiden går för fort!

Jag hitta lite kort från invigningen, det var ju inte digitalbilder på den tiden, så jag fick fota av dem.
I början hette vi Blomsterboden, men bytte till Akleja efter ett par år. Man kan lätt säga att det är lite skillnad på hur det såg ut då och nu...och jag tyckte faktiskt även då att jag hadeen "skitsnygg" butik...(nu kan ju det diskuteras men, men)Ni som vet hur vi har det utan för nu för tiden, ser nog en väldigt stor skillnad.I dag tar det oss ca 1 timme att bära ut....Ja, vad tycker ni...En sak är i varjefall det samma...jag var lika tokig!

 


Håll koll vi kommer ha ett super jubileums erbjudande.....smygvisning under dagen!


My dream cake girl....

Har ni sätt något så sött och smarrigt....

  Blir ni sugna, jätte fint att ha till bröllop, dop eller fest. Något lite annorlunda och framför allt något vackert att bjuda på.
Vi hjälper er, hör av er till oss på akleja så ser vi till att ni får hjälp av tjejen som gör dem.

Visst skulle det vara kul att bjuda på, hon kan göra dem helt efter era önskemål, både i smak och färger, så att de passar just ert färgtema..

ps:ser ni formarna.....det är de vi säljer på Akleja, jätte fina, visst?


Mässans utställare....

Här är lite av våra fantastiska utställare...alla var så duktiga och gjorde så fina montrar, alla la verkligen ner tid för att alla besökare skulle ha mycket att se.

  
Kaffebönan, Två hjärtan, Rafaela Mode, Make up store, Söderköpings BokhandelAkleja så klart!!!!!!

  
Guldmakerier,Emerentia kroppsvård
  
Fotograf Thomas Petterson, Kaffebönan, Lotta Källström
  
Tårt fixarn, Caroline och Peter

Limousinservice
  
Svenska kyrkan, Resia, Sockerbagarn
  
Tårtor från sockerbagern, Eva boden
   
Bedårande små klänningar från Eva boden
Lite bakom kuliserna........
    

     

   

    

Det var trångt men trevligt, modeller, sminköser, frisörer, fotografer oc så jag så klart....
En rolig dag med många skratt och minnen!


Redan resultat...

Jag har tagit emot 2 brudbukettsbeställningar i dag, båda hade varit på mässan i går! Det är så kul när allt jobb ger lön för mödan. Hoppas nu att det fortsätter så här...yes, yes jag är så glad!!!


Kan det vara vackrare....

           

              

Tyvärr så har jag missat bilder på två modell par och på en kille, men jag ska fixa det, så ni får se alla, det kan ta lite tid men det kommer.

Och än en gång, ett jätte stort TACK till alla modeller som ställt upp och varit med, ni var super.

KLÄNINGAR - Rafaela Mode
BLOMMOR - Akleja trend och blomsterdesign
HÅRUPPSÄTTNINGAR - Hårskaparna
SMYCKEN - Guldmakeriet
SMINK - Make up store

Alla dessa kort  är tagna av mig, Linda Johansson.

Gulligast i dag....

MAJA OCH JESPER......NI VAR SUPERBRA!

 


Bordsdukningar....

 
Blå hortensia, miranda taklök, olika blå band, blå sten och murgröna.Murgöna. röda rosblad, guld tråd och pärlor, röda filt hjärtan.
Hösthortensia, kottar, sophora, beaconea, lav, svarta band, granris och in vacker mossig gren.
Vit phalaenopsis, lammöronbollar, silver tråd, hjätran på tråd.
Rosblad i massa olika nyanser, rosa organsa löpre, snöbär, rosa band


Allt porslin, glas och bestik, kommer från Möllers glas och porslin
Alla inbjudningskort,, festprogram och plaseringskort kommer från ScrapButiken
Alla gästpresenter kommer från både Akleja och Kaffebönan
Alla blommor och designen av dukningarna kommer från Akleja

Vi har gjort lätta enkla dukningar, som ni ska kunna hitta ideer och inspiration i från. De är lätta att göra själv, då det mesta igentligen bara är lagt på borden. Ett tips, tänk på att hålla er till en färgton. Var inte rädda för att använda mycket olika saker, blommor bara fägen stämmer.

Har ni frågor eller undrar hur vi gjort, bara hör av er till butiken så hjälper vi er!


Vilken mässa...

Nu är mässdagen slut, jag är också helt slut, men det är ju en annan sak! Men vilken mässa det blev, modevisningen var helt underbar, alla modeller var så vackra och duktiga. Klänningarna var bedårande, håren underbara, sminket fantastiskt och buketterna blev faktiskt helt sagolika till helheten!
Och alla utställare, 33 stycken, vilka montrar, så fina och så mycket ideer och inspiration. Solen titta till och med fram, helt kanon. Kan vi vara mer än nöjda!

Jag har så mycket bilder......och de kommer jag lovar, inte alla på en gång, men ni ska få se.

Kom ihåg att titta på www.giftaoss.nu och www.brollopiostergotland.se där kommer det också att komma bilder och inspiration.

Nu är det bara att börja planera för nästa år!


Värmande....

Precis vad jag behövde nu!
Söderköpings brunnsalong kvällen före....

 

Rätt tråkigt nu, men oj vad tjusigt det kommer vara i morgon...


En liten, liten tjuvtitt...Jag sa ju liten......


Nyckeln till mitt hjärta...


Full fart....

Nu står vi här och jobbar som små nissar.....men vi är på god väg och snygga buketter blir det.Vi sattsar på buketter som ska beröra, enkla, stilfulla, romantiska, underbara och ändå med lite annorlunda touch.

Det kommer lite smakprov på vad vi gör under dagen....

Men vill ni se allt måste ni komma i morgon!

Vi hoppas att se er...VÄLKOMNA


Stressigt...

Vi har så mycket att göra, men vi börjar att bocka av lite på listan..
Alla bordsdukningar är nu planerade och klara, de kommer att bli så fina och ni kommer att hitta massor av inspiration i dem.
Montern är färdig planerad och ner packad, alla fotoalbum med brudbuketter är med. Matchande  och lika kläder till personalen...vi måste ju också se snygga ut!
Nu är det bara alla brudbuketter, corsage, tärnbuketter och näbbuketter kvar att fixa.
Och all lokaldekorering, så klart...jag glömde det.

Alltså har jag inte tid med det här utan måste börja jobba...

  packat och klart!

  planerande personal!

 


åå vad det är mycket nu....

Att få allt att falla på plats, få allt att klaffa, få sista pusselbiten på plats, har vi allt, missar vi något,  kan vi göra något mer, hinner vi.......det är så nära nu och så mycket att tänka på.

Men det är klart vi fixar det här och det med bravur!!! Vi har ju gjort det nu i flera år...
Bröllopsmässan kommer bli helt sagoligt underbar...

Jag vet att jag är tjatig, men ni måste bara komma!

 


RSS 2.0