Blå toner....

Ljusblå hortensia, organsaband i ollika tjocklek, silver hjärtan, miranda taklökar, hjärtan på tråd och levande ljus. Som gästpresent, en nostalgi tuggummiask, Snygg, tuff och verkligen passande... från Kaffebönan i Söderköping


Rosa bröllop...

Det är väldigt inne med rosa, leder bröllopsfärgen stort!!

 

 

Men vist är det fint när man bara lägger ut blommorna så här, och det roliga är att man kan variera så mycket...och det blir billigare än att göra små arrangemang. Fantasi är det ända som behövs!!!

 


Typ 60 graders skillnad...

Min lilla syster är ju i Mexico, ligger på stranden , vandrar i djungeln och kelar med tigrar....varmt och skönt alltså, hon tror inte på all denna snö och kyla. Bildbevis hem i från Karstorp!

Gissa vem???

 

 

  

 
Vill också vara i värmen, någon som vill rymma med mig??


Omöligt att misslyckas.....

Jag fick det här receptet av Ulle i går..typ för att jag tjatat. När vi var hos henne sist hade hon gjort den här pajen med choklad, nötter och banan..och jag gillar inte ens banan...MEN så god den var.

NI måste prova!

ca 5 mogna bananer..riktigt mogna och mjuka, skivade
100g choklad, hackad
1 dl kaffelikör, behövs inte om man inte vill

Lägg detta i en pajform. Gör sedan snuldegen och fördela jämnt uppe på.

2 dl havregryn
1 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
1 dl hasselnötter, hacka i lagom storlek, inte för smått
1 tsk vaniljsocker

Ugnen ska stå på 175 grader, och pajen ska vara inne i ca 30 minuter.

Jag tog lite vit choklad i extra eftersom jag älskar vitcholad, jag tror att man kan ha i lite vad man vill och känner för, utan att det blir konstigt. Jag tror den skulle bli god med päron istället för bannan också...

Helt klart en stor favorit just nu!


Gerbera....

Jag har hittat porslins serien Gerbera på ICA Smedby, inte det mest tippade...Men där finns den och de har många olika färger, former och storlekar. Jättekul, för som pricken över i:t så är det billigt också. Idag köpte jag en pajform för 229 kr.
Så gillar ni gerbera(Laila bakar använder det här porslinet väldigt mycket)skynda till Smedby!!!


love...


För bordet....

Själv klar så tycker jag att det ska gå en rödtråd genom hela bröllopet, allt ska matchas, gå i samma färg toner, och då även i blommorna.
Att dekorera borden med lösa blommar bara utlagda (utan vatten tillförsel) blir mer och mer vanligt. Då har man möjlighet att sprida ut färgen över hela bordet istället för att ha små dekorationer på ett par få ställen.


Har använt, naturligtvis lite lammöronbollar, gerbera, organsa och sidenband, rosblad i oika toner, hjärtan på tråd, hostablad, hortensaiablommor och björngräs som vi trätt pärlor på och satt i en tun glasvas.

Det färdiga resltatet med passande festprogram, plaseringskort, menyer och gästpresenter, som var små fina burkar med rosa choklad hjärtan till tjejerna och mörka till killarna med texten, Tack för  Du var med och gjorde vår dag så fantastisk.




Bollar...

Jag älskar lammöron....de är så underbara, grå, grön, silvriga och alldelles mjuka och gosiga. Man kan använda dem till så mycket. Min syster gifte sig för ett tag sedan och jag dekorerade så klart hela bröllopet och jag tänkte visa er en del inspiration från det bröllopet och från flera andra..tips och ideer för er som går i giftas tankar!

Till den dagen gjorde jag bland annat dessa lammöronbollar för att hänga bakom brudparet, eftersom det var fönster bakom så var det lite svårt vad man skulle hitta på , men jag tycket det här blev super fint.

Lammöronen är nålade på oasisbollar och utan på har jag nålat olika organsaband, hjärtan på tråd och i hänget har jag med spltråd fäst kvistrosor och fjärilsorkideblommor.




De fladrade vackert i vinden ( under pussleken!!!)

Jag måste bara....

Vet ni, det är 27 grader minus i Söderköping...27 minus...hur är det möjligt, vart är världen på väg...Hur många årtionden är det sen sist vi hade så här kallt...helt sjukt.

Vi skulle ut och leka, tror nog vi får leka inne!!!!

Jag önskar en trevlig men iskall lördag till er alla.

Kärleken övervinner allt ....

Vi har fått nya smycken från pearls for girls.....massor jättefina.


Äppelblom....

Vi fortsätter hoppas på en snar vår. Supersöt azalea som påminner väldigt om äppelblom och vår!


Sol....

Känns ju lite skönt att mötas av solen i dag, den var enormt stor och nästan lite magisk....

Hoppas på att något magiskt händer i dag då.....


Mitt hus.....

Jag tror det håller på att drunkna...nu snöar det igen!

 

Var ska man skotta om man bor på en gata med hus på varje sida...jo på den lilla lilla gräsplätt man har, och den är lite...har en hög på typ 2 meter....snacka om insyns skyddat!!


Hmm, det ger sig inte...

Var ska vi ta vägen...snart har vi städat allt som går, för inte har vi mycket att göra. Kunderna lyser med sin frånvaro, men man kan inget annat än att förstå dem, man ger sig inte frivilligt ut i detta väder, inte änns för att köpa blommor på Akleja! (tyvärr)

Plogarna har nog helt glömt lilla Sörping...för här är då inte mycket plogat.


Tjusiga.....

Man kan ju inte annat säga en att dessa fransiga tulpaner är tjusig och helt bedårande...


Inte sant...

Fick länma in bilen på service idag, och fick efter lite styr låna en bil av dem så jag kunde ta mig till Söderköping...Fick nyckeln och en isskrapa med mig från kassan...skrapar blien och ska åka...smidigt, hur kan de låna ut en bil helt utan bensin?????
Tog mig till första bästa mack och måste stanna  och gå ur för att hitta tanklocket...kör fram...hur sjuttan öppnar man locket....och vad sjutton ska jag tanka....får ringa och fråga och de kan inte ens be om ursäkt för att det inte var en gnutta bensin...utan bara säger oj då, hoppsan vad tokigt men tanka du 95....TACK!!
Skulle varit kul att komma till Söderköping men inte tillbaka, då skulle jag väl fått betala för en bärgning också....

Nu ska jag åka och lämna tillbaka den....

Tuffa...

De här tulpanerna är riktigt fräcka tycker jag, så mörkt lila att se ses som svarta.


Vi vill ha vår....

Men tjii fick vi för här öser snön då ner.....

 

 

 

Jag har ju till och med gjort mig vårblond idag......


Nu måste granen ut....

Men förstå, vi tog in granarna till första advent och tar ut om nu, och de har inte barrat något. I stället så har de fått nya skott som blommat och sedan vuxit och blivit gröna och långa. Helt sanslöst, alldrig varit med om så fantastiska granar....Vet ju hur det brukar se ut när jag slänger ut den hemma!

  

Nu ligger de små stackarna ute i snön och fryser.


städa städa städa....

Det är ju rätt skönt när man hinner med att städa lite, fast självklart så saknar vi kunderna.....Men oj vad plats vi har till alla nya snygga varor som ska komma.

Det är så det ekar här!


Sjukskriven.....

Nu har mamma Ewa eller mamma Akleja som hon kallas här i kring, blivit sjukskriven. Så vi kommer inte att se henne här på ett bra tag, eller i varje fall tills det att tulpansesongen är över. För hur sjukt det än låter så är hon allergisk mot tulpaner....livet kan vara konstigt i bland. Det blir lite tungt att klara allt här i kring nu när varor och allt ska komma, men det får gå...som tur är har vi inte så mycket att bära ut. När det börjar är hon tillbaka och det är vi glada för, för att bära ut och göra snyggt är hennes specialitet....
Men nu är det bara att bita i hop, och det betyder att nu får jag köra hennes pass också, det innebär 4 dagar ledigt på 4 veckor...jiippii. Men vad gör man inte för företaget!

Så nu är det dags för listor....gillar listor!!


Nu igen.....

Minus 17 grader här i Söderköping...... Inte skönt!

Rosa sommardröm....

En chokladkaka med hallon, blåbär och vitchoklad....ååååå den blev så så god, jag kan nästan drömma om den, lite kladdig och udda i konsistensen, sommrig och fräsch men ändå chokladig ....med vaniljglass till blir den himelsk!!!



Kommer från aftonbladets sm i kladdkaka.

Ranunklar....

Nu finns de underbart söta små ranunklarna i massor med färger och toner.Jag älskar den, de är fina helt ensamna eller med massor i en vas. Eftersom jag gillar rosa så är de så klar min största favorit, men de finns i vitt, gult, rött, orange, cream, lime, ceris, lila och flera två färgade toner.

  


Frida....


I morgon åker min lillasyster till Mexico...Mexico av alla ställen...och i en månad!!! Klart man är orolig hon är ju min lillasyster yster virrpanna och då virrpanna med stort V. Jag vet att hon kommer att klara det galant, och helt klart få minnen för livet...MEN jag är orolig...Mexico! Vet ni hur långt bort det är? Ja ja ja hon är vuxen nu, men ändå...jag är väl löjlig, tantig, gammal och tråkig... men jag tror det kallas omtanke!

Ha det underbart och lova vara rädd om dig... För du vet att jag och killarna älskar dig!



http://fridaand.blogg.se


Sån´t man gör......

Jo är man ledig hittar man på saker med familjen, och så här års måste ju att mata änderna ligga bland topp 5....Olle ville ta med en grön anka hem, som säger ank, ank, ank, den fick bo i hans rum bara den inte bet honom i snoppen!!!!
Den gröna ankan fick till slut stanna hos sina kompisar.....



 


GRYM.....

Har fått en kommentar i dag...hon har varit på mässan och tyckte Caesar Collections monter var grym!!!!! Hur skönt känns inte det att höra, för det spelar ju ingen roll vad vi som byggt tycker...det är ju kunderna som ska gilla den, och om de då säger att den är grym...och GRYM med stora bokstäver och att de älskar att handla där....DÅ har vi lyckats. Tack!


Vänta...

Ja nu är det bara att vänta och vänta på allt det snygga vi köpt, känns jätte tråkigt att jobba med allt det gammla vi har i butiken(som igentligen inte är så gammalt, inte änns fult..) Nä nu vill man ha det nya som är vårigt, sommrigt ljust och härligt, allt nytt fint pynt och alla prylar och presenter/inrednings detaljer. Jag känner mig nöjd över alla inköp, känns som vi hittat bra , roliga och fina saker. Vi ska göra om lite i butiken också, måla(det behövs verkligen) och så har vi köpt lite ny inredning....Kommer att bli så himmla bra.
Ni är alla välkommna att se när det är klart, innan också så klart...alla är alltid välkomna...ni är välkomna att handla också..hahaha (ni kommer vilja handla, för vi kommer ha så mycket snyggt)

HELT ENKELT VÄLKOMNA!

inköp....

Hmm det är inte lätt, vad ska man ha och hur ska man välja, vad kommer att gå och vilken färg vill alla ha.... Men det blev det här och väldigt mycket mer...och då menar jag väldigt, väldigt mycket mer!!!

 

   

 

   

  

 Massa massa mer..oj oj oj jag vågar inte räkna efter!!!


Jag har en chef.....

Han verkar rätt nöjd över nya montern och allt den har att erbjuda!!!!


Nä nu är det dags....

Nu var jag tvungen att lägga till en ny kategori....Jag märker att mycket jag gör och skriver om handlar ju om mitt "andra jobb" Caesar Collection, De sista två veckorna har jag ju bara jobbat borta, har inte varit på Akleja med en en halv dag. Caesar är kul, jag får göra något annat, känna att jag kan något mer än att bara vara en stressand och hysterisk chef...här får jag skapa och forma mina ideer på ett sätt som jag aldrig annars hinner. Det kan vara jobbigt och rörigt att hinna båda, för Akleja finns ju alltid i mina tankar på alla sett och Ceasar måste jag hinna med för det vill jag och jag vill designa, vara med och välja vad som ska säljas och vara kreativ. Jag är glad för båda mina jobb, men önskar att jag hade 48 timmar på varje dygn...

SÅ NU LÄGGER JAG TILL CAESAR COLLECTION!


Myspys i loungen....

Det blev verkligen mysigt i vår lilla lounge, och spännande...många besökare smyger lite försiktigt fram för att se vad som döljar sigbakon tygerna...

 

 


Gänget....

Bästa montern, eller helt klart snyggaste montern och självklart det snyggaste gänget.....

 


Emma....

Emma har varit med och kämpat och byggt både i Sandared och nu här i Stockholm...Faktisk, vi hade inte klarat det utan henne...snabb, kreativ och nytänkade, jätteduktig tjej!


skapelser....

Det är så kul när man får fria händer att göra vad man vill, och framförallt när man har tid att göra något extra. Det här har vi alla hjälpts åt med, alla var involverade och hade åsikter, kul att jobba tillsammans.

 

 


Liten titt....

Här kommer en liten titt från monter och på det vi har gjort/skapat, och framförallt det som finns i vårens kollection 2010 på Caesar Collection.

  

 

 


Vem vinner....

Det här är resultaten av tävlingen...på söndag kommer vinnaren krönas....

Bidrag nr 1...Växthuset i Kristianstad




Bidrag nr 2...Etage blommor i Härnösand

Bidrag nr 3......Annas grönarum i Katrineholm

Bidrag nr 4....Häggviks blommor i Sollentuna




Bidrag nr 5.....Fröken knopp i Norrtälje


Slut spurt....

Nu är det bara de sista bitarna kvar, och så klart lite städning....men så bra det blir!


hmmm...soffor....




Tävling....

I år har vi en tävling i vår monter, 5 utvalda butiker från floristsverige är här och tävlar. De ska göra varsit skyltfönster med Caesar varor, alla har sammavaror, och de ända de fått ta med sig är naturmaterial och bygg möbler...ska bli interessant att se hur det blir. Man kan redan se att det kommer bli väldigt olika skyltfönster....spännande!


Jag kan, jag kan, jag kan.....

Känner mig riktigt nöjd, jag kan , jag är duktig, jag är kreativ......


Målet klart....

Så ja nu har vi klarat målet för i dag, att alla bord skulle vara helt klara, men vi har även fixat så mycktet  mycket, mycket mer....vi är så bra, skitbra!!!




jobba jobba jobba

oj oj oj jag har nog inte tid med det här igentligen...

  

Tur att vi är många, vi har ju med Emma, Camilla, Helen, Erika, Karin, Jag
och så Marcus så klart...Och så är lite av Helens "släkt" med också...


Mina kinavänner....

Karin och Anna....Men som ni se får vi klara oss utan Karin i April, hon är på väg att spricka!!! Så som tur är har jag Teddy Anna som har lovat att "ta hand" om mig.


Under kontroll....

Det är lungt, vi har läget helt under kontroll. Vi har aldrig tidigare haft det så städat och snyggt runt montern. Visst ligger det saker lite här och där, men vi har ett mål...och det ska vi hålla!


mys....

Så blir det....

 

Och i dag har jag föresten långkalsonger på mig också!!!!!


På gång....

Mässbygget är igång och vi har hunnit massor i dag, men när  man kommer känns det rätt hopplöst, när inte en sak är på plats....



Men nu ser det annorlunda ut, och allt är rosa fint och härligt. Och i morgon  börjar det riktiga piffandet!

God natt!

Fryser ihjäl.....

Hjälp vad det är kallt här på mässan, vi har fått en ny monterplats och den ligger precis vid en lastport. Och herre gud vilket spring det är där och porten går upp hela tiden, skulle nog säga att den är mer uppe än nere...och svinkallt drar det......

Så det är bäst att man ser till att klä sig...jag har dagen till ära på mig ett linne, en långärmad tröja, en blus, två tjocka munkjakor, en dunväst, raggsockor, toppluva, halsduk, och vantar....och fryser ändå!


Bra gäster.....

Vad skönt det är när man får gäster, som stannar ett par dagar och då också tar hand om mina barn...så jag kan blogga...Hahaha
Adam har en ny spelkompis i Emma (fast han får lära henne allt, för hon kan ju inget!!) Och Olle har en favorit i Karin, trots att han är förtvivlad över att han inte kan sitta i hennes knä (hon är ju lite tjock..typ i 8:de månaden), men det vägdes upp av att han fick vara med och laga mat, verkligen hjälpa till!

 

TACK TJEJER!!


Brudbukett...

Årets första brud här på Akleja...En droppformad bukett med Desiree rosor, anturium, rosepeppar, orkideerötter och murgröna.

Det stora problemet är hur den ska hålla, anturium är den känsligaste snittblomman som finns. Aningen för kallt och den blir brunfläckig...jag har varnat och gett förhållningsregler, och sedan är det bara att hålla tummarna!

 


Ulle...

Tack för all god mat och alla underbara efterätter, du är helt enastående....Det är verkligen så skönt att komma till dig, man blir uppassad och serverad, precis som på hotell....alltså igen, vilka efterätter...gottegris som man är så vet du hur man smälter mig....




Varför inte....

En lampa i trädgården, så snygg och häftig...det blev ju väldigt effekt fullt med all snö också!


En liten liten smygis....

Några små små små smakprov på vad julen på CC 2010 har att erbjuda....

Vad tror ni???
 
 

   

 

   


Hemma igen....

Jo då vi fick ordning på allt och snyggt blev det, och mycket nya varor är det, så den som inte hittar något hos Caesar Collection , kan nog inte hitta något, någon stanns!!

Vi har kämpat och pyntat och piffat och verkligen skapat....
Har jobbat så mycket att jag inte äns hunnit blogga...katastrof!

  

Men hur det blev och vad vi har, måste ni tyvärr vänta med tills julkatalogen kommer ut...

Nu börjar jobbet...


Det är ju lite att välja på, ca 2000 artiklar... med bara nu fina snygga saker...eller nja, endel kanske inte var precis så som vi tänkt oss. Men det kommer att bli super snyggt!

 

Och så är vi ju några stycken, med ganska olika smak och åsikter!


På väg....

Står här på jobbet och väntar på mina Caesar jobbarkompisar, som ska hämta upp mig på vägen till Borås. Fryser gör jag inte...för jag har en ny fin halsduk/luva/tub...som min syster Frida stickat åt mig....Jätteskön!


skönt....

Det blev så ljust och skönt med rosa, grönt och vitt!


Vilken tur...

Nu när min inspiration sinat så är det ju en himmla tur att jag har tjejerna, för de sprutar ut planteringar...vilket verkligen behövs nu, nya, snygga, fräscha planteringar....för nu vill man göra om hemma, i vår sköna färger...fast vi åter igen har minus 20 grader!!!

Kom till oss vi fixar allt ni behöver där hemma....lovar!

 


Kämpa....

Nu tar vi nya tag, vi har ett mål som vi tillsammans ska fixa...jag och mina tjejer. Och jag vet att vi kan klara det, för tillsammans är vi starka, tillsammans är vi bäst! För utan att skryta är ju Akleja världens, eller i varje fall Sveriges eller ok i varje fall Söderköpings bästa, snyggaste, roligaste och underbaraste butik.( i mina ögon är det världens bästa)Det är klart det ska gå!

Tjejer jag hoppas ni vet att jag uppskattar er(även när ni får fnitter anfall), och kunderna gillar er och tillsammans är vi ett superteam, som klarar allt. Nu kör vi sådet ryker.....Akleja rules!!!


Miljöombyte

Jag tror jag behöver lite miljöombyte ett tag, har tappat inspirationen och lusten, och jag känner mig helt tom och slutkörd, nu så här efter jul och nyår. Det är ju så kallt och hemskt, känns inte som om det kommer ta slut.

Så det ska bli riktigt roligt att få åka bara ca 30 mil söderut, mot Borås och Sandared. Där vi, jag, Karin, Helen och Emma ska bygga den nya monter...det vill säga jul 2010!!! Lika bra att göra med jul igen nu när man är inkörd på det.... Så nu blir det 4 dagar bygge på Caesar kontoret, med boende på "hotell ulle" villket också innebär super god mat varje kväll och väldigt trevligt sällskap.

Sen blir det hem i 3 dagar och sen en vecka i stockholm med bygget av formex vår 2010....Och vår nya snygga hel coola, super stora monter!



Så jag lovar snart kommer inspirationen att flöda.....

Dags att byta....

Nu har trettonhelgen lidigt mot sitt slut, och det är tid att dansa ut julen....Det är ju bara det att julstjärnorna är finare än aldrig förr, men bort måste de...Vad ska man ta i stället, blommande växter är ju fint, ger lite färg och ser härliga ut.....men de ska skötas om, vattnas, pysslas och pratas med...inte min grej riktigt.
Men ändå har begonian blivit en stor favorit för mig, de är så fina, visst många tycker det är en mormorsblomma, men nej, ånej...jag tror starkt att den är på in marsch, som inneblomma nummer ett!


Gör så det känns lättare....

Men visst blir allt lite lättare, ljusare och härligare när man får lite vårkänslor? (inte av att titta ut alltså) Nu har alla underbara tulpaner kommit i alla dess färger. Jag gillar tulpaner, man kan frossa i dem. Det är inte ofta man köper snittblommor till sig själv, men när tulpanerna kommer så gör man det, då unnar man sig lite färg på bordet. Och det gör en glad, faktiskt, jag lovar, allt känns lite bättre!


Till råga på allt.....

Så är det ju för sjutton 18 minus i dag också.....


Det spela visst ingen roll....

Jag har fattat nu att det spelar ingen roll hur mycket man kämpar, man ska tydligen ha motvind hela tiden ändå. Ord slår hårt....det hjälpte inte ens att jag jobba 308 timmar i december !

Det går inte ens att säga vem bryr sig....för jag bryr mig, jag vill...men hur mycket ska man orka!

Mmmm....

Visst är de fina, nästan som ett litet konstverk....och de är väldigt goda!


Bort med julen....

In med det våriga, sköna, romantiska och ljuva. Den här rosen är så underbar, sweet avelanch, den slår ut och blir stor som ett tefat....varje ros skiftar i färg, så ingen ros är den andra lik!

 

Känns långt.....

Väldigt, väldigt långt till sommaren......




Lillasysteryster virrpanna....

Idag blir min lillasyster Frida 19 år......grattis grattis grattis!



Bordsfint....

Glas av olika slag, vaser, drickssglas, vinglas, pralinskål....man tar vad man hittar och fyller med vad man har!
Multihyyasint, murgröna,tulpaner,hyasinter...vitt och grönt!

 

 

 


Nyårslöfte....

Hmm är det någon mening med att ge ett sådaant? Håller man det? blir man bara besviken? blir andra besvikna? Det är klart man kan ju ha en bra början på året, starta det bra, sen får man se hur det går...
Jag ska i så fall ha ett nyttigare, hälsosammare liv, med mindre bilring!!!
Vara gladare, vara lyckligare, mindre irriterad, ha roligare, njuta av livet, inte stressad, vara snäll, vara en bra chef, vara en bra mamma, vara en bra fru, göra roliga saker, absolut resa, inte somna i soffan, inte ta så mycket treo....

Och jag hoppas att det då ska ge...... att jag ska må bättre, att affären ska gå bra, att alla runt mig ska trivas och må bra, att livet inte bara rinner iväg, att jag kanske kan uppskattas lite, att jag har mindre ont i huvudet, att det inte ska tjuras och att alla jag älskar ska känna att jag verkligen älskar dem....

Vad tror ni...skulle det funka eller är det för mycket begert av det nya året???

God fortsättning...kram

RSS 2.0