Nu är det dax...

Kom och fynda för nu ska allt bort, och som ni vet har vi så mycket fint!
Nu är det nedräkning, den 12 jan lämnar vi nycklarna till de nya ägarna och innan dess så ska butiken vara tom. Så kom och hjälp mig tömma butiken....
 
Vi öppnar dörren för reastart den 1 JANUARI KL 12.00
 
Annonsen kommer först den 2/1, men ni som trogna läsare och facebookvänner får lite förtur!
 

Nyårsbrud...

Det var en vit bukett även i dag, Lite varmare ton på de vita rosorna och lite mörkare grönt. Annars var de rätt lika=) 
 
 
 
 
 
 

Brudparet...

Fick en bild på mitt brudpar i dag. De var Jättefina och småtjejerna så söta!


Krispigt...

I dag har vi denna vita krispiga brudbukett. Den känns verkligen vinter. Jag som trodde att föra brudbuketten var min sista här på Akleja..Men inte då, jag har en i dag och sedan både den 31/12 och den 1/1..Så det blev hela tre stycken till.
 
Denna tycker jag i varje fall blev super fin, bara vita stora rosor, poppel, svarta och silver detaljer och pärlor. Enkel men stilfull och mycket passande nu i nyårshelgen.
 

Rosa igen...

Nu kommer allt det rosa igen...Underbart. Det blir så vårigt och fint att jag nästan ångrar mig att jag ska sälja.;) Vi har fått hem Hortensia, Primula, helt underbara gammelrosa Rosor, fantastiska Ranunklar och massa massa mer. Vi har de tverkligen fint!
 

Gör om...

Nu gör jag om butiken...faktist för sista gången!
Nu ska all jul bort och allt ska bli nyår och vår...Det blir jättefint, jag har så mycket fina saker i mina gömmor. Jag kan säga att ibland blir jag förvånad själv=) Ja jag vet det måste bero på att jag har för mycket, gjort för mycket inköp...Men så roligt det är när man hittar det och kan ta fram det och det blir så så fint.  Och nu ska allt allt allt fram. Ingen kan gå in i butiken och säga vad tomt det är, ingen kan se att den ska säljas om typ två veckor och ingen kan säga att jag inte sattsar allt in i det sista...Ja har ju sagt att jag ska gå ut med flaggan i topp=)
 

Present...

I dag fyller mamma år, och jag har varken haft tid att tänka ut något bra att köpa eller haft tid att inhandla det.. Mamma sa att det för inget, lova att inte köpa något. Och att vi tar igen det och allt annat vi inte hunnit nästa år...

Men något var jag tvungen att fixa... Ett par av dessa gåvobrev, som bidrar med en slant till rädda barnen!
Det är ju en bra present, utan att vara en present:)

Grattis mamma!!


Mina finaste...

 

 


Hitta oss...

Tänk tomten hittade oss här i Karstorp. Han var lite trött och sluten, han berätta att han varit i Australien hos min systers barn Herman och Cornelia. Men där var det så så varmt, det var bättre här i Sverige där det är snö och kallt.
Olle han hade typ tusen frågor.. Har du kraschar, var är renarna, hur hinner du till alla, varför får jag alltid stora paket..... Han är för söt!!


God jul!

Jag vill önska er alla en riktigt god jul❤!


Vilken tur...

Tomten kom.. Det var då en himla tur:)


Tomten...

Tror ni han kommer?


Fina...

Fick paket i dag, tillsammans med detta fina kort:)
Ska det fortsätta så här kanske jag ångrar mig;)


Reklam...

Utan att jag ber om det gör hon reklam.. Det gillar jag:)


Den årliga...

Varje år ger vi vår fastighetskötare en flaska whiskey. Men hur kul är det att bara ge en flaska rakt upp och ner...Nä lite annat måste det vara. Ett år planterade vi ner hela flaskan, så man bara såg korken. Och så plantera vi en fin julplantering runt om...Haha, då sa frun åt honom att flaskan fick han gott vänta på tills planteringen dött..Den höll hur länge som helst=)
 
I år klädde jag hela i bara naturmaterial, den blev så fin och så härlig och riktigt manlig...Så den passa perfekt till en kille som alltid ställer upp och alltid kommer så fort vi ringer...vad det än gäller!
 
Tack Micke Kroon för allt, i alla år...Vi gillar dig!
 
 

Nytt av gammalt...

Denna har jag också hittat på loppis, en liten söt lampfot, med en mini skärm. Slet bara bort det gammla fula tyget som satt på och klädde den med trasmattsremsor. Den blev som ny och bara så söt...Och vet ni det är så kul och man kan göra så snyggt. Ni har säkert någon gammal ful skärm hemma som behöver en ny look=)
 
 
 
Gjorden lite större bordslampa också=)

Det går...

Oj vad jag är trött nu, helt otroligt så många timmar det blivit de sista veckorna. I går när jag kom hem var barnen fortfarande vakna så de blev helt chockade att se mig :)...


Tårar...

De här tjejerna är för gulliga, vi kommer verkligen att sakna deras fniss och skratt på morgnarna .
Det börjar kännas mer och mer verkligt nu.. Och speciellt vid sådana här tillfällen.. Då är tårarna nära!


Julros...

Så vacker, så mycket blommor!
Bara den i en vit kruka tillsammans med vide.. Behövs inte mer.


Passa på....

I dag fredag och i morgon lördag 21-22/12 har vi 30% på alla presentsaker!!!

Det kan ni inte bara missa, finns massa fint till både sig själv och presenter!!

Kom kom kom...


Källaren är full..

Nu är det bråda dagar här på akleja. Och jag har så mycket fina vänner som är här och hjälper mig.. Det gör mig så glad. Och det är fler som har erbjudit sig.. Och bara det gör mig ändå lyckligare!!


Loppisfynd...

15 kr kostade den här fina ljusstaken. Det är klart att den såg ju inte mycket ut för världen när den stod där bland en massa bråte helt naken. Men se så fin den blev med lite mjuken och lite pynt, jag tycker den är helt underbar!
 
 

Tips...

Ett tips till alla, men speciellt er som var på min julinspiration.
Se vilka fina billiga ljusstakar jag hitta i ett reklamblad... Perfekta att klä in, de skulle bli så fina om man klädde bara hjärtat, granen eller stjärnan!

Jysk tror jag minsann det var:)


Prydnaskål...

Gårdagens tärnbukett var enbart en maffig prydnadskål med poppel runt om. Det var verkligen effektfullt och det behövdes då inget annat. Riktigt snyggt!
 

Lovely...

Jag tycker själv att den är helt fantastisk, färgerna är helt underbara. Bruden var här i går och hon var också jätte jättenöjd. Jag hade rätt fria händer, ända kraven var färgen och att det skulle vara prydnadskål i.
Jag trodde att dett var min sista brudbukett här på Akleja, men se så fel jag hade...I dag fick jag en beställning på en bukett till dagen innan nyårsafton=)
 

Fint i skål...

Fin plantering som även passar efter jul.


Smaka inte!

För då är du fast.... Choklad doppade pepparkakor, finns på Willys och dollars.. Så sjukt goda. Jag kan lätt äta en burk om dagen, japp jag lever på dem... Jag borde bli så så snäll;)


Underbara liv...


Fynda...

Kom och fynda lite. Vi har gjort i ordning ett fynd hörn utanför... Billigt billigt:)


Galna tomtar...

Hur kul är det inte att gå till dagis som tomte... Olle var så sprallig och upp i varv att han glömde sjunga...

Det blev helt galet suddiga bilder också, för sitta still är inte lätt:)


Bordskrans...

Om jag skulle ha julmiddag skulle jag vilja ha en sådan här mitt på mitt bord. Skulle ju passa mig så bra nu när jag är inne på Karl Larson temat...

Kanske nästa år=)


12-12-12

Det är klart att man ska passa på att gifta sig i dag. Söderköpings vigselförättare var inne för en stund sedan, de köper alltid en ros till de som gifter sig i rådhuset. I dag köpte han tre och så sa han att det var lite körigt för någon skulle visst gifta sig prick 12.00...Så klart!
 
En lite enkel brudbukett hade vi till i dag, och visst kan enkelt vara fint=)
 

Nu är det klart...

Nu är det helt klart, kontraktet är på skivet och handpenningen betald.
AKLEJA ÄR SÅLT!
 
Och till alla som varit så oroliga över hur det kommer att bli...Det blir bra! Akleja kommer att finnas kvar, det kommer att drivas med samma anda. Det är klart att butiken kommer att göras om lite, få en liten annan stil, men jag lovar att ni kommer att känna igen er...På många sätt!
 
Det är nämligen mina anställda som kommer att ta över, Jenny och Paula. Det är jättekul och det kan inte bli bättre. Jag vet att Akleja kommer drivas vidare och jag vet att Jenny och Paula kan Aklejas stil, och alla kunder kommer att få det de vill ha, eftersom tjejerna har jobbat här i så många år att de vet och har lärt sig vad som önskas av Er kunder.
 
Men jag och mamma Ewa kommer att finnas kvar till den 12 januari, så vi kommer att serva alla våra kunder under hela jul- och nyårshelgen.
 
Det känns bra, klart att det känns konstigt och att jag ibland undrar vad jag gett mig in på eller om jag kommer att ångra mig...Men jag vet att det kommer att bli bra...För vet ni, nästa år ska jag fira allt man kan fira...Påsk skolavslutning, semester, 1-4 advent och framför allt jul och nyår=) Det har jag inte gjort ordentligt på 14 år!
 
Men nu hoppas jag att se er alla "goa kunder" flitigt här under jul och nyår...Ni är alla välkomna!
 
 
Ni kommer att klara det galant tjejer, jag tror på er!

Elfte kvällen..

Nu har sista kranskvällen varit. Det var tjejer från fd kvinnliga företagarna, även de har varit på dessa kvällar i många år. Men i år blev även deras sista!
 
Det var alltså det för i år...Elva kvällar fick jag i hop på ca 2 1/2 vecka, rätt bra jobbat, jag är nöjd och jag hoppas att alla som varit här också blivit nöjda=) 
 

Snö...

Man kan ju inget annat säga än att snö är vackert!


Mjukens hjärta..

En mirakeltråd (mjuk ståltråd), lite grönt och man kan göra vad som helst. Mjuk en är så roligt att jobba med, det fyller, täcker, är följsamt och framför allt så sticks det inte!
 
Så sött med rosa, jag tycker att den här milda rosa visst kan kännas julig. Speciellt tillsammans med kottar och lite spray snö.
 

Min fina present...

Jag gillar den verkligen..TACK snälla!
 
 

Gammalt är fint...

Så mycket fint man kan hitta på loppisar, en gammal bakform och en julgransljusklämma... Hur vackert som helst!
 

Nöden har ingen lag..

Jag som brukar baka så mycket...Men jag hinner inte nu. Jag har på två veckor jobbat över 160 timmar, då hinner man inte baka. Och ändå var jag ju tvungen att bjuda på något. Jag har kommit på att mjukpepparkaka och limemaskarpone är så gott tillsammans. Så i stället för ett recept får ni ett tips...
Jag som ni ser köpte färdiga bitar med mjukpepparkaka, men det är klart att det godaste är att baka egen!
 
LIMEMASCARPONE
 
1 burk marscarpone
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime saften och skalet
 
pepparkakor
Clementiner
valnötter
 
Bara att kleta på och dekorera vakert!
 
 
 
 
 

Från skogen...

Den här kransen kan man i stortsätt få till från det som finns i skogen och naturen. Om man var förutseenda och plockade alla material innan snön kom förstås ... hehe
 
Kan det bli mycket vackrare....
 
Jag sa till mamma i dag när jag visade henne den..NICE va???....Riktigt NICE svarade hon...Enkelt, för den är ju det...riktigt riktigt NICE!!
 

Tänt ett ljus..

Så enkelt man kan dekorera en liten ljus stake, men så mycket det gör.
 
I år gillar jag verkligen det mysiga juliga, det lantliga, naturliga och lite gammel dagsa.

Tionde kvällen...

 
I kväll hindrades de inte av någon snöstorm, dock 20 minus=). Men så trevlig att de alla kunde byta dag och komma hit en söndag eftermiddag i stället. De här tjejerna är ju rätt självgående nu för tiden, de säger att de inte kan och att de glömt..men efter typ tio julars krans bindning sitter det i benmärgen. Så det blir snygga kransar som är stilfullt dekorerade.
Det känns inte riktigt verkligt att det är sista gången...När ska det gå in att det är sista julen!!
 
 
Som tack för "trogen tjänst"..eller kanske mer för att de tycker om mig=) fick jag i dag paket. Det var en så bra present, något som är snyggt, stilfullt och något jag inte har. Jag ska visa...
 
 
TACK SNÄLLA!
 

Tvåa...

Det gick inte hela vägen, men tvåa är inte dumt det heller. Jätte stort Tack till alla som röstade!
 

Utan för dörren...

Det ära ju svårt vad man ska ha utan för entredörren så här års. man vill ju ha något och man vill ju att det ska vara lite färg och se inbjudande ut. Det här kanske kan vara något. En mosstrut med en vacker gaulteria i. Både annarlunda och vackert, och framförallt klarar den hur mycket minus som helst!!
 
 

Nionde kvällen...

Den nionde kvällen var alltså min inspirationskväll på stinsen. Det var många bekanta ansikten, som jag vet brukar gå varje år. Det var en rolig och lättsam kväll med många skratt och lite frågor=). Jag var jättenöjd och det kändes som de saker jag gjorde gick hem. Det som vann på utlåttningen gick hem mycket nöjda och glada!
De tyckte att det var lite sorgligt att det var min sista inspiration och de så att de kommer sakna oss, det känns ju jätteskönt att höra. Jag försökte intala dem att det kommer bli bra att Akleja kommer att finnas kvar , lite förändringar kommer det att bli, men det kommer fortfarande att finnas en Akleja anda med samma stil....På tis/onsdag lovar jag att berätta mer=)
 

Naturkrans...

Det här är en av de saker jag visade på stinsen i går kväll. Den är i stort sätt gjord av bara sådant man kan hitta i naturen. Jag tycker det är jättefint och det känns lite gammaldags jul, lite Carl larson jul=)
 
 

Åttonde kvällen...

Det var några som trottsade snön i tisdagskväll och lyckades komma hit. Glada och pratiga tjejer som hade för gott fika med sig...Inte bra att leva på fika till middag i typ tre veckor..hehe
 

Smygtitt..

En liten smygis på morgondagens inspiration;)

Ja jag vet man ser ju inte vad det är... Köp biljett och kom till stinsen i morgon då får ni se:))


Inspiration....

I morgon har jag min inspirationskväll på Stinsen här i Söderköping. Jag har förberett för den hela dagen, det blir mycket fint att titta på.. Om jag får säga det själv;)
Det finns faktiskt ett par biljetter kvar.. Så har ni lust att få lite julinspiration så kom vett ja!!

50 kronor och man kan vinna mycket fina saker på biljetten:)


Kul...

Nä verkligen inte kul att bära in i dag!!! Allt är helt täckt av snö, och så sitter det ju fast också... Skit!!
Det kommer bli sjö inne under natten när allt detta smällt...


Hur ska det sluta...

Men vad snö det kommer. Och det ska fortsätta snöa till tolv i morgon. Det ska komma 20 cm till.....
Min kranskväll i kväll blev flyttad, det är ju så onödigt att ge sig ut på vägarna i detta väder, och alla kommer från Norrköping så det är ju en bit att åka. Det blir på söndag i stället.. Jag håller tummarna att alla kan då.. För det här är ett gäng som varit i säkert tio år och då kan vi inte ställa in den sista kranskvällen ever... Å vad det känns konstigt att säga, men så är det.. DET ÄR MIN SISTA JUL PÅ AKLEJA!


All you need...

Ny tavla... Snygg va?


Sjunde kvällen...

I går kväll var det lärare i källaren. Det var ju faktiskt rätt kul när jag fick rätta dem och säga ..fel fel fel ta upp och börja om..hahaha
 
 
Det blev inte många fel =)..De gick hem med jätte fina kransar och även stora påsar av akleja shopping.
Tydligen jättestora påsar, då jag visst gjort ett kassa inslag på 2,8 miljoner..Hehe. inte så bra!!

Duktig...

Min Adam gillar att vara här i butiken och hjälpa till. I dag var han ett par timmar, och jag får faktiskt riktig hjälp av honom. I dag fick han plantera och det blir så bra det han gör. Han är duktig min kille:)

De här har han gjort..han gillar tomtar!


Tre i rad...

Här i söderköping spelas det en himla massa julklapps spel... Så varje jul brukar jag köpa in saker som kan passa till det. De brukar vara så att de ska kosta kring 50 lappen.
De här tre i rad spelen för 59 kr tyckte jag måste passa, för de är ju Jättefint ... Eller?


Alltid....

Ett hjärta är alltid ett hjärta, det är alltid fint, det kan aldrig bli fel...Jag tycker mitt stora hjärta utanför butiken blev jättefint, speciellt när det lyser på kvällen.


Sjätte kvällen..

Endel av de här tjejerna brukar igentligen komma på min systers kranskväll, men som ni vet är det ju lite långt för henne att vara med nu...Så det kändes som om det var något som fattades!
Men det var trots det en trevlig kväll med väldigt kreativa tjejer som till och med planerat så pass att de hade bilder med sig på vad de hade tänkt göra. Och självklart  blev det jättefina kransar.

Advents marknad...

Vi står utanför Söderköpings bokhandel på storgatan med massa fina erbjudanden...
Mina fina hjälpredor Marie och Siwan finns där för att hjälpa er.
Jag lovar att ni verkligen kan julfynda där...


Snön...

Snön ligger vit på taken.... Endast Linda på Akleja är vaken!

I dag var det en tidig morgon, mycket att förbereda in för adventsmarknaden!

Glöm inte rösta på finaste fönster.. Kupong finns i NTs tidning torsdag, fredag, lördag.. Så hela familjen kan rösta!!!


RSS 2.0