Som en hel bukett..

I dag kom det fantastiska Heliborus eller som det också heter Julros. Det är hur mycket blommor och knoppar på som helst och den är milt gräddvit med en varmbeige ton. Så fina att sätta ut i trädgården sen när värmen kommer. Kostar ynka 179 kr...




Jag ger mig inte....

Ser ni så underbar hortensian är?
I dag fick vi hem två nya färger, helt fantastiska. Önskar så att jag kunde hålla dem i liv hemma, då skulle jag ha massor. Men så duktig är jag inte ;)....Kanske att jag lär mig när jag blir vuxen!


Ett gäng fotonördar....

Japp det är vi det =)......Men kul är det och bäst ska vi bli!!!


Snurrade mandelflätor...

När jag ändå håller på, är det lika bra att göra en till variant!

KARDEMUMMABULLAR MED MANDELMASSEFYLLNING


ca 12 st

25g jäst
75g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
3/4 dl socker
ca 7 1/2 dl mjöl

Fyllning
150g mandelmassa
75g smör

1 ägg till pensling
pärlsocker
hackad mandel

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, få den fingervarm. Blanda i lite av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, häll sedan i resterande vätska. Blanda i resten av ingredienserna och sist mjölet, arbeta samman till en kladdfri deg. Om du gör den i en assistent, låt den då knådas i ca 5-10 minuter ju längre den får gå ju mindre kladdig blir den. Så var försiktig med mjölet. Låt jäsa i 30 minuter. Gör under tiden fyllningen, rör i hop alla ingredienser så det blir en smet av allt. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 30x60cm, bred smörblandingen över hela plattan. Vik plattan i tredelar (vik den omlott över varandra) och kavla ut den lite extra, skär den i ca 5 cm brda remsor. Dela varje remsa i tre men låt dem sitta i hop med någon cm högst upp. Gör en fläta av remsorna och rulla i hop dem till en liten knut. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.




Gott, gott, gott så in i norden!

Kallt så in i....

I dag var vi ute på fotokursen, men gud så kallt det var. Det var väldigt svårt att konsentrera sig när fingrar och tår var som isbitar. Men jag tror trots det att lite gick in..kanske...bara jag kan komma i håg allt!




Riktigt snygga bullar...

Gud så nöjd jag är, de bliv ju verkligen snygga...nästan helt perfekta och de blev även riktigt goda!

Jag har kommit på att det är jättekul att baka bullar, det är inget jag gjort förut. Jag har tyckt att det varit krångligt och tagit en massa tid. Men när de blir så här snyggafår det ta så lång tid det vill.

KARDEMUMMABULLAR MED KANELFYLLNING



ca 12 st

25g jäst
75g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
3/4 dl socker
ca 7 1/2 dl mjöl

Fyllning
75g smör
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
3/4 dl socker

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, få den fingervarm. Blanda i lite av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, häll sedan i resterande vätska. Blanda i resten av ingredienserna och sist mjölet, arbeta samman till en kladdfri deg. Om du gör den i en assistent, låt den då knådas i ca 5-10 minuter ju längre den får gå ju mindre kladdig blir den. Så var försiktig med mjölet. Låt jäsa i 30 minuter. Gör under tiden fylningen, rör i hop alla ingredienser så det blir en smet av allt. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 30x60cm, bred smörblandingen över hela plattan. Vik plattan i tredelar (vik den omlott över varandra) och kavla ut den lite extra, skär den i ca 5 cm brda remsor. Dela varje remsa i tre men låt dem sitta i hop med någon cm högst upp. Gör en fläta av remsorna och rulla i hop dem till en liten knut. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.



Skadar inte att gör dubbel sats.


Våffelmys...

Killarna och jag blev ensamna i kväll, så vi passa på att gotta till det med våfflor. Och det är inte vilka våfflor som helst, det är de godaste som finns. Vi kallar dem Morfar Stigs våfflor...Det är inga frasvåfflor uta riktiga, kraftiga och matiga våfflor och självklart hur goda som helst. Och helt klart lika goda dagen efter som den dag de är gjorda. Så man kan helt klart göra ett par stycken extra...

Min syster gjorde dem nu på sportlovet, och det var då jag kom på hur gott det är och att jag var bara tvungen att göra dem. Så sagt och gjort... till lödagsmiddag blev det!




Recptet hittar ni HÄR....På systers egna sida!

Skillnaden är stor...

Mixade tulpaner eller mixade tulpaner....

Jag gillar inte mixade tulpaner, ni vet ett 10 pack med typ 4 olika färger på tulpaner. Jag tycker inte det är snyggt och måste man ha det så måste man minst ha två buntar hellst tre, så det blir lite mängd...Men hur det än är så gillar jag inte de vanliga mixade buntarna, trots att det är dem vi säljer mest av....

Men alla kan ju ändra sig...Nu i veckan så fick vi hem 10 pack med mixade papegoj tulpaner och jag måste bara säga att de var helt underbara, vilken explotion, så nu gillar jag mixade buntar. Men självklart måste det vara rätt mix och självlkart måste det minst vara två buntar...


Bedårande...


Det är verkligen så fint med hortensia, lite svårt men fint. Se bara på den här....man får ju en sådan där härlig sommarstuga känsla.


Polka...

Nu till helgen har vi haft så fantastiskt fina tulpaner, så mycket olika sorter. Mycket udda och annorlunda i massvis med färger.
Det finns en enorm mängd med olika tulpaner som vi oftast aldrig får se, oftast är det bara de vanliga sorterna som kommer till butiken. Men den här veckan har vi lyckats...Och hur ovanliga de än är så kostar de bara 79 kr för 10 st!


Bäää...

När jag ser de här fåren kommer jag att tänka på svarta eller vita kameler... Ja jag vet, rätt sjukt och varför...Kommer ni i håg dokusåpan där de gav ut kameler?
Vi har kompisar som har en ö i skärgården, alltid när vi åker hem där i från i båten ger vi ut svarta och vita kameler till varandra, bra och dåliga saker...Antar att ni inte fattar något men vi tycker det är super kul...Jag får oftast vita ;)....(på ön finns det får så nu måste vi nog börja ge ut svarta och vita får i stället)...

Ja ja hur som helst, visst är de söta, de har precis kommit hem och kostar bara 19 kr.


520 kg....

Så ja, det var dagens träning....4 pall från Caesar på bara 520 kg.

Är det inte konstigt att varorna alltid kommer då man minst vill och har tid....på Fredagar!


Frossa i tulpaner....

Ni som bor här i närheten, måste bara komma hit och frossa i tulpaner. Vi kör ett superpris nu
onsdag och torsdag....

20 TULPANER 69 KR....

Det är billigare än billigast. Ordinariepris för 20 tulpaner är 118 kr.


Det är ju helt underbart med Tulpaner
så kom, kom, kom, kom...


Kom och köp mig....

I dag fick vi hem alla dessa urgulliga små hundar och katter. De är bara 2 1/2 cm höga och kostar endast 19 kr. Jätte jättesöta!




Shit my God...

Vad får de allt i från...När Olle (snart 4 år) och jag baka de bullar i helgen och de varit i ugnen ett tag...ropar jag på honom.
-Olle kom och kolla så stora bullarna blir.
Olle kommer springande och kollar i ugnen.
-Å shit my god (åå sitt my gaaad) vad stora, mamma.
- Va vad sa du.....
-Shit my god, mamma...det är ett svärord!
-Men får du säga det då?
-Elias på dagis säger det och han säger att det är ett svärord....

Kanke skulle ta och prata med den där Elias =)



Att de får till det, och får in allt på rätt ställe...Man kan ju inte annat än att skratta, och så farligt svärord är det ju inte!


Hortensia...

Nu börjar Hortensierna att komma, det finns så mycket vackra färger. Det här är en storfavorit.


Övning ger färdighet...

I går var fototjejerna på Akleja och praktiserade. Jag blir tokig så svårt det är....så mycket att komma i håg, Jag kommer nog alltid bara den som chansar och ibland har turen att lyckas med bildena. För kan man lära en gammal hund att sitta?

 


Dulce de leche brownies....


Ja jag vet jag skulle ju inte...Men nu blev jag ju tvungen efter som vi hade fotokurs. Och det har ju blivit min grej att baka. Tur att vi ska vara ute nästa gång...då blir det inget fika!

DULCE DE LECHE BROWNIES


200 g mörk choklad

110 g rumsvarmt smör

35 g kakaopulver

3 stora ägg

280 g strösocker

1 msk vaniljsocker

½ tsk salt

110 g vetemjöl

nästan 2 dl ( inte för fast) dulce de leche..(Kokad kondenserad mjölk)

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att klä en form om ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (Enklast fäster pappret om man tar lite olja på formens sidor och botten).

Smält choklad, smör och kakao i en skål över ett vattenbad. Rör i blandningen emellanåt så att det blir slätt. Ta av chokladblandningen från varmen när allt smält och ställ den såt sidan för att svalna lite.

Rör i en annan bunke samman ägg, socker, vaniljsocker och salt. Rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör allt slätt så att det blir en blank och fin smet.

Häll smeten i formen och se till att den för delar sig jämnt även ut i hörnen. Droppa ut dulce de leche matskedsvis över smeten.Köper du en burk med kondenseras mjölk som ej är färdig, måste den kokas i ca 2 timmar i en kastrull, burken ska alltid ligga helt undervatten. Men det finns även (om man har tur) fördig "kokt" kolasås "dulce de leche. Ta sedan en gaffel och marmorera kolan ner i chokladsmeten.

Baka kakan i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills en tandpetar som sticks i kakans mitt kommer ut med lite kletig smet på sig.

Låt kakan svalna helt, skär upp i fyrkanter och förvara den i kylskåp.

Inte alls dum, jag lovar...mäktig men väldigt god. Kan med fördel serveras med lite vaniljglass.

 

Ett tips att hitta färdig kokad  kondencerad mjölk är att leta i butiker med utlänskmat. Jag vet inget ställe här i Norrköping, jag har fått från söta Helene i Stockholm. Hittar jag inga här kan jag lova att hon ska få köpa med sig många till nästa gång vi ses....


Sportlov...


Snö och sportlov...Hmm jag tvingade ut mina killar i dag... och det var ju kul...en liten stund!!!


Jättebullar....

Oj oj oj vilka bullar det blev i går. Riktiga kanelbullar och stora så det heter duga.

JÄTTEKANELBULLAR


12st

50 g jäst för söta degar
100g smör
3 dl mjölk
3/4 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 10-11 dl mjöl

fyllning
75g rumstempererat smör
3/4 dl socker
1  msk kanel

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, få den fingervarm. Blanda i lite av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, häll sedan i resterande vätska. Blanda i resten av ingredienserna och sist mjölet, arbeta samman till en kladdfri deg. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangulär platta, bred smör på nedre delen och stö på socker och kanel. Vik över den andra deg halvan. Skär platan i 12 remsor. Vrid och forma till stora knutar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, 6 på varje. Låt bullarna gäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.




Riktigt stora och goda bullar blir det.

Tidsfördriv....

Ja jag vet att jag sa att jag inte skulle baka på ett tag, men vad ska man hitta på när dagen inte riktigt blev som man tänkt. Då får man se till att hitta på något och Olle gillar verkligen både att göra och äta bullar. Så sagt och gjort, Olle och jag tog en promenad till ICA och köpte jäst...Så nu ska här bli bullar.




Han gillar att hjälpa till, men det är inte alltid det går riktigt som det ska...





Jättebullar ska det bli, de är i ugnen nu så det är bara att vänta och se...

Solsken....

Vi har haft ett underbart väder i dag, och vi hade planer för en ute eftermiddag. Lite ärenden på förmiddagen som skulle göras. Men mitt i ärendena blir storebror sjuk, jättehög feber och jättehängig. Så jag fick bara med mig lillebror ut och bara en litenstund, för han är då ingen som gillar att vara ute i snön.





Callendiva Paris...

Är den inte fin så säg....



Sista dagen..

Idag var det sista dagen för våran elev Isabel....Slutprov så där i sista sekunden hittade vi på!


Smultrontuttar...

Små små små söta och så himelskt goda...Nästan som att gå på en sommar äng och äta nyplockade smultron.



Finns i päronsmak också, även de väldigt goda.

Flytande....


En fin liten present, en glas ljuslyckta. Fint när man kan ha vatten i botten och små blommor som flyter.


Övat...

Jag har ju fotoläxa, så i dag fick Paula vara modell.


Lite suddigt men ändå fint, tycker jag....men det kanske inte läraren tycker.


Jag är rätt nöjd.
Hade jag haft photoshop hade färgerna kunnat fixas till lite antar jag...

Lika goda som fina...


Vi har fått hem nytt godis från Kryddlagret. De här äggen är goda så man kan dö för dem. Och hur fina som helst är de också.
Och de små ljuvt rosa hjärtanen är väl gudomliga. Tänk att dekorera muffins med dem!


Vårträdgård...

Till i morgon har vi en sorgdekoration som ska kännas som vår och trädgård. Själv tycker jag att den här blev jättehärlig och att den verkligen passar in på det temat. Att ha ljus i dekorationerna ger alltid extra värme.

Riddarsporre, anemoner, pärlhyasint, tazetter, veronika, alstromeria, lejongap, syrener, ranunklar och körsbärskvistar.


Kan det vara finare...

Tårtfat har det kommit också, men än så länge bara i två färger kommer i två till. De är ju bara så så fina. Tur att vi har många kalas i Mars...Minst ett varje helg!!


Muffinsbak....

Ååå blir man inte sugen på att baka. Tänk att göra små härliga muffins med någon smarrig frosting i de här små formarna. Just nu finns det bara i denna färg, men det kommer mera....

Tusan att jag lovat mig själv att inte baka något på ett tag, jag äter ju bara upp det själv...Och det är inte bra...verkligen inte bra!


Finaste burk...

Nu har det kommit hem lite, men bara lite av det fina bak/köksporslinet från Ib laursen. Är inte de här burkarna bara för fina!!

Jag vill ha en av varje av allt vi fått, och endel vill jag ha flera av. Men jag får inte ta hem fler byttor och formar och fat....Det är redan fullt i alla mina skåp...Tusan också!


Dopros..

Litet rosa och sött....


Bjuder på det....

Det är inget jag sticker under stolen med...Jag gillar att bli fotad. Men jag har lite svårt att vara seriös, larvar mig lätt. Så många bilder är väl inte de bästa...Men man kan ju skratta åt dem!



Ska lära mig photoshop också...så man kan ta bort vissa skavanker...typ rynkor!!


Studio....

Igår på kursen körde vi lite bilder i studion, mest på skoj men också för att se hur det funkar. Det var väldigt kul, och det blir ju så bra bilder med lite extra ljus. Så som vanligt skrattade vi en hel del....







Yes....

Vi fick varor i går....Det ska bli så kul att plocka upp, mycket var restat men jag har varit och tjuvtittat i kartongerna, det är så mycket fint.....

Lovar ni ska snart få se....Är man baktokig som jag, då gillar man det...A LOT!!!

Helnöjd....

Så ja nu var alla hjärtans dag över, och jag måste säga att jag är så nöjd. Det är alltid så svårt hur mycket man ska köpa hem, hur mycket röda rosor och i vilken storlek. Men vi har helt slut. De sista 10 gick till sista kunden. visst det finns ett par skvättar kvar här och där. Ingen har klagat och alla har fått det de önska. Nöjd och trött....Nu går vi på fotokurs!!!

Tryffeltoppad kladdkaka...


Nu skojar jag inte....Den var gudomligt god, helt fenomenal...Ni måste bara prova den.

(Fotovänner, det finns en bit till er i kväll....)

TRYFFELTOPPAD KLADDKAKA



150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
150 g mjölkchoklad

Ugn: 175°

Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop det med alla andra ingredienser.
Grädda kakan i 15-20 min.

Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig.
Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.

Tryffel:
Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad vit choklad
Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.

Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad mörk choklad.
Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan.
Låt stelna i kylen.

När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen. (Kakan blir nästan godare dagen efter.)




I stället för blommor...

Ville göra mina Aklejatjejer lite glada på alla hjärtans dag....Med en ny liten kaffe maskin. Så nu kan vi göra Latte, Cappuccino, Choklad och självklart vanligt kaffe också. Naturligtvis blev det en liten kaka till också =)

Sliten med hälsa tjejer.....


Ståtlig...

Vacker och ståtlig i en skir glas vas. Behövs inte så mycket mer om man ska på en liten fika kanske...





Vit krämig kladdkaka...

Ja ännu en liten kladdkaka.... helt i min smak!

VIT KRÄMIGKLADDKAKA PÅ DIGESTIVEBOTTEN


100 g smält smör
14-15 krossade digestivkex

Vit kladdkaka:
100 g margarin
200 g vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
Ströbröd till formen
Margarin till formen

Kiwikompott:
6 kiwi
3 msk strösocker

Ställ ugnen på 175 grader.

Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form.
Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.

Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.
Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl.

Servera med färska bär, riven vitchoklad och vispad grädde.



Min blev väldigt kladdig och krämig i mitten, men när den får stå över natten stelnar den till.


Namnsdag...

I dag är det Evelina och det heter jag.... En liten påminelse till de som borde komma i håg det..Hihihi

På måndag...

Ja på måndag är det alla hjärtans dag igen...Tänk om vi i Sverige kunde bestämma oss för att byta datum på alla hjärtans dag. Så mycket bättre allt skulle bli....Framför allt billigare och bättre kvalitet på rosorna. Just nu är alla hjärtans dag bara en ond cirkel i stället för en kärleks full dag.. Alla känner ett måste att ge, allt som är rött är svindyrt, och i slut änden är många upprörda över att rosorna inte uppfyllde priset.
Jag sätter ett pris som knappt är högre än mitt inköpspris och ändå är det så dyrt. Vi sattsar  i stället mycket på tulpaner, för hur härligt är det inte att få frasiga färska tulpaner, vi har flera olika sorter i rött, jättefina och till samma pris som vilken vecka som helst.

Ni är hjärtligt välkomna till oss och självklart hjälper vi Er med vad ni vill.. rosor, tulpaner, planteringar, små snittarr eller kanske choklad!!



Vita små pärlor...

Det är så himla fint med lökväxter, jag gillar dem bäst i vitt. Alla sorters lökar bara i vitt det är en stor favorit till våren.



Unik....






Det är snökaos....

I går hade vi sådana vårkänslor, vi plantera med lökväxter och gjorde så ljust, vitt, skirt och vackert i butiken. Och i dag håller vi på att bli insnöade.....

Oavsätt så har vi mycket fint i butiken.





Ny kruka från Caesar och jätte fina små cementhjärtan också där i från.


Kokos och nogat kladdkaka...

Jag tot jag är inne i en kladdkakefas, det har blivit ett par stycken den sista tiden...Men det är ju gott så varför inte. Den här var söt, mäktig, chokladig...dvs väldigt god!



100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
50-100 g mjölkchoklad

Till formen:
Kokosflingor eller kakao

Täcke:
100 g nougat , mjuk
Kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos eller kakao.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa samman ägg och socker.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Krossa chokladen och blanda ner i smeten.

Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en lagom kladdig konsistens, under den krackelerade ytan, känner du med en sticka redan efter 15 minuter. Den skall vara kladdig fortfarande!!

Ta ut kakan och hyvla på ett lager nougat. Bred ut över ytan när nougaten smält. Strö kokosflingor över ytan låt svalna och ställ in i kylen.


Bokad....

Så skönt,något att se fram emot. Det blev Turkiet och Side i år också, men i år med ett större hotell...ett "splash hotell". Allt finns där och allt ingår, jag ska inte lämna stället på hela veckan. Om vi har tur kanske man kan få ligga och sola lite ifred då barnen ska vara på Bamseklubb och Wild kids också...Hur som helst ska det bli underbart.


Min plats, jag älskar stranden!

Lätt är det inte....

Nä, bara för att man har en dyr fin kamera betyder det inte att man kan ta bra kort...Det är mycket att lära.

 



Vårt fototeam....

Det här är måndagsgänget...Vi skrattar väldigt mycket, en del mer än andra =)


Citrus....

Helt otroligt vilka fina citronträd vi fått hem redan. Hur mycket citoner som helst är det på. Bara så fina!



Visst vill man bara ha...


Nya smaker....

Idag kom det fyra stora lådor med mara en massa underbart god choklad. De goda tryfflarna finns nu i flera våriga och goda smaker...Vad sägs om citron, pistage, apelsin, mango, ingefära, jordgubb och så var vi ju bara tvungna att ta in den fantastiska kexsplitter igen. Gott gott gott!



Det här var något nytt jag tog in, mandlar är ju aldrig fel och vitchoklad älskar ju jag...så det här måste ju bara vara en hitt!


Halloncheesekladdkaka...

Ojojoj den var god....nästan som godis!

Väldigt kladdig men inte för söt, bara väldigt lagom. Bästa av allt...den blir godast av att göra dagen innan. Så smidigt, älskar sådant som kan förberedas dagen innan man ska bjuda.





Kladdkakesmet:
150 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Ev. 1 - 3 tsk kakao

Hallon Cream Cheese-glasyr:
100 g cream cheese
2 msk socker
½ ägg
1 tsk vetemjöl
1 - 1,5 dl hallon, färska eller frusna

Kakao till formen


Smält choklad & smör i en skål över ett vattenbad.
Vispa socker och ägg luftigt, rör i den smälta chokladen & smöret.
Tillsätt mjöl & vaniljsocker, blanda till en jämn smet.
Smörj en form och ha kakao i stället för bröd eller mjöl, och häll i chokladsmeten i formen.

Glasyren:
Blanda allt i en matberedanre eller med en handmixer.
Häll över hallon-glasyren över kaka. Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt.

Grädda i nedredelen av ugnen ca 15-20 min, 175 grader.




Visst blir det en fin mörk ytterkant mer man brödar med kakao.

Special.....


Det finns de som utmärker sig mer än andra....


Alla vill ha vår...

Söt vårig plantering med lite choklad i, i helt ljuvliga färger.



Rosett kruka från Caesar, vit Crokus, Callendiva i rosa, band och filtblommor och en strut god Årechoklad.

Vår söta kund Moniqe var väldigt ljuv och matchig till blomman.

Städa....

Om vi slarvar lite med städningen i veckorna så kommer vår lilla extra tjej Liselott med kvasten och svabben i högsta hugg på Lördagen....Va har ni inte sopat, men hur kan man ha så stökigt i källaren...Och så vipps är det städat och fint. Det är ju tur man har flitiga extra jobbare!


Klart som faan....

Har man en hyra på 1500 kr om året....Så är det klar att man kan sälja tulpaner för 39 kr. För oss som kämpar året om och har betydligt dyrare hyra så funkar det inte riktigt. Och hur ser det ut sen då, fina fina pitoreska Söderköping och så ett pressening tält mitt på torget. Jag hatar dem och jag är så lycklig att det ösregnar i dag!


Chocolatcookies...

För farligt att ha kakor hemma. Synd bara att det är så lätt och roligt att göra dem. Men då och då måste man bara....Kan ju alltid bjuda bort dem!

CHOCOLATCOOKIES



ca 20-25 st

150g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100g choklad

Rör smör och socker pösigt.
Blanda i havregryn, mjöl och bakpulver.
Finhacka chokladen och rör i den.
Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.


Frasfrans...

Jag gillar verkligen tulpaner.




Snickers dröm...

En saftig sockerkaka fylld med snickers och lite extra choklad. Eftersom jag chansa lite och hittade på själv, visste jag inte vad jag hade att vänta mig....Men jag är riktigt nöjd, för oj så god den blev!

SNICKERS DRÖM




3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl vatten
100g mjölkchoklad
1-2 snickers bars

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd försiktigt ner det, rör inte för mycket.
Smält smör och slå i vattnet och rör ner blandningen i smeten.
Hacka mjölkchokladen och blanda i smeten.
Smöra och bröda  en form med avtagbar kant, spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och skär sedan snickersen i skivor och lägg uppe på smeten, grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 35-40 minuter.



ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ så gott...


Det blommar...

Ja faktiskt så blommar det i mitt kök. Förra veckan tog jag hem körsbärskvistar och satt i en glas vas i köksfönstret , och nu är det fullt med små vårgröna blad och massor med knopp och vita små blommor. Helt underbara....tänk om det var så ute också...


Bountygömmor...

Det var länge sedan jag gjorde muffins. Det är ju så gott och så lätt, och de är ju så goda att äta när de fortfarande är lite varma.
Jag är fortfarande hemma med sjuktbarn, jag tycker det är jätte skönt att bara vara hemma, bara vara inte ha några måsten...men jag får lite långtråkigt för jag är ju inte van vid att bara sitta. Och då är ju baka och laga mat en bra syselsättning.
Har ni något tips på en bra blogg med enkel vardagsmat...förutom köttfärsås, korvstroganoff, köttbullar med makaroner och pannkakor....Har fastnat lite i det träsket!!



Grundrecept till 12 små muffins

100g smör
2 dl mjölk
1/2dl kokos
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

100g mjölkchoklad
1-2 bountybars
kokos

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumna vätskan.
Blanda mjöl, bakbulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

Hacka chokladen och rör i hacka även bountybarsen men spara 12 bitar som du kan lägga i smeten innan gräddning, de bitarna kan gärna vara lite stora.

Fyll en muffins plåt med formar och fyll på till smeten är slut, jag brukar fylla riktigt fullt.
Tryck i sista biten med bounty men inte för långt ner kan gärna synas, och till sist strör du över kokos.
Grädda mitt i ungnen i 12-18 minuter, testa med sticka deska inte vara kladdiga.

Tur att det bara blir 12 st, för det är ju bara jag och Olle hemma....och vi verkar kunna äta upp dem själva!!

Gamar....

Var kommer alla i från?

Jag fattar inte....Idag åkte jag för sista gången till Götas, med sorgset hjärta och tunga steg. De har ut försäljning för att få in så mycket som möjligt, och det är klart at det är bra att det kommer massor med folk. Men herre gud har folk inga känslor, tänker alla bara på sig själv och inget annat....Vilka gamar, riv och slit, gap och skrik och en massa skitsnack. Jag brukar vara där näst in till varje dag och är inte jag där så är mamma där, men idag såg vi folk vi aldrig förr sett, tänk att bara för att det är rea kryper man fram...då som först är ALLA intresserade. Tänk om man hade brytt sig innan då kanske det inte gått som det gjort.

Nä man slutar aldrig att förvånnas...Det finns folk till allt!

Jag kommer att sakna Er alla på Götas, inte bara närheten att få tag i blommor eller den goda servicen utan Er som människor. Jag önskar er alla lycka till och håller tummarna så de blöder.....

Vad sätter man på dörren...


Det är svårt nu, jul kransen behöver ju illa kvickt bort om den inte redan är borta. Men man kan ju inte sätta en blommig vårig krans än, det är ju fortfarande vinter.
Jag gillar det här, lite lagom....


Visst ser ni....

Det gör ni väl....Ser hur underbar begonian är. Se bara på den här färgen, gräddrosa. Jag gillar dem så mycket, jag tycker de fått ett skällsord som kärringblomma. Den är ju hur vacker som helst.



Luftballonger....

Krokusarna ser verkligen ut som små luftballonger när de är på väg att slå ut. Och de vita är ju alldelles underbara....


Fotokurs....

Jaha då ska man bli mästerfotograf....Eller inte. I varje fall får jag lära mig kameran och en det tips och knep. Ska bli roligt, för om man kan och vet hur man ska göra så kan man ta så mycket fina bilder.



RSS 2.0