Vilka ställen....

Ni skulle bara sett våra kantarellställen vi hitta i dag...Ojojoj, det är de bästa vi någonsin hittat, helt gult och med stora, jättestora kantareller. Fyra stora korgar på mindre än två timmar, nästan helt fulla.
Det var lycka, riktig lycka!!!



Nu är det dags att sova, jag och killarna är tillbaka i stugan. I morgon blir det att jobba..


Det bästa som finns....

Är dagar som denna. Att känna solen bränna mot skinnet....Det är så underbart!!!


Så ja....

Jag gjorde det, jag sprang...Det är sant, jag sprang verkligen. Varmt var det och fruktansvärt tungt, näst in till andnöd!!
Antar att det bara kan bli bättre...för en gång är ju ingen gång......Bara att fortsätta!!





Hur kunde jag...

Jag av alla glömde kameran hemma i dag....Jag som alltid har kameran med mig. Vi har varit hos morfar och firat hans födelsedag i dag. Mycket trevligt att träffa släkten, är så sällan vi ses nu för tiden. Det var så fint på landet, som vanligt... Massor med underbara blommor, ordning och reda, prydligt och vackert.
Igår försökte vi berätta för killarna att Wilma fanns i luften där, att det var hennes plats nu, att vi skulle hälsa på henne också...hm mycket svårt att förstå, kanske för att det är väldigt svårt att berätta på ett bra sätt..




På vägen hem hämtade jag ett par träningsbyxor (jo då det går att träna i vilka byxor som helst)hos min syster...BARA för att om jag lånat dem, så måste jag springa...Och presic när vi kommer hem börjar det regna..vilken otur;)
Jag ska, för som jag brukar säga...det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.....Och nu har jag ju bra springbyxor, så vad har jag att vänta på!!!

Har lånat...

Nu i två veckor till och från, har jag och mina småkillar lånat mamma och pappas stuga. Stuga och stuga..det är igentligen deras poolhus. .men det ligger på landet, det är ett litet hus, det är mysigt...Det har det vi behöver, ingen dusch men poolen ligger presic utan för dörren.
Det har varit så skönt i veckan, kanske inte varit det bästa vädret men det finns ju annat att göra. Vi har varit i skogen och plockat svamp och blåbär, tagit ett kvälls dopp, bakat frukostbröd, bakat kvällsfika...ja gjort det man velat.  Varje kväll har jag och killarna har sett på film alla tre i en bäddsoffa, jättemysigt.
Nu är vi hemma ett par dagar, men på söndag flyttar vi ut igen i en hel vecka.




Det här är uterummet på "vår"lilla stuga.

I solen...

Det är väldigt skönt att sitta här i solen...då det är sol och då man hinner=)






Lite utanför och runt ikring stugan.

Sista för helgen...

Så ja nu var den sista brudisen för helgen klar. En valfri bukett i vitt och rosa..gärna lite vild, inte bara rosor, någon extra detalj....Hoppas jag uppfyllt önskemålen!

Buketten består av Hortensia, Rudbeckia, Lövkoja, Heaven ros, Bombastic kvistros, Aqua bella ros,  Odilia kvistros och Lamöron




Tärnbukett av enbart en stor underbar ljus, ljus rosa hortensia och så ett passande corsage.

Gnistrande strass...

Bara vita Avelanch rosor, stassnålar och svarta band.

 
 

Rosa rosor....

Bara en massa rosor från vitt till mörkaste rosa!

 
 

En enkel tärnbukett, bara för att ha något att hålla i. Bara en ros med en murgröna ranka snirklad runt stjälken, lite nålar och band.
 


Passande corsage till brudgum och bestman.

Bara rött...


Ojojoj jag som sa att vi sällan gjorde röda buketter... Nu är det vist det som gäller. Men det är klart, det är ju vackert, enkelt, traditionellt och vackert.


 

Blå Blåbär...

Vår söta granne Sivan här i karstorp var så gullig och plocka flera liter blåbär åt mig. Och så sa hon att hon gilla blåbärsmuffins...Så då kan man ju inget annat än att baka några=)

AMERIKANSKA BLÅBÄRSMUFFIN



200g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl blåbär, färska eller frysta
1/2 dl mjöl

Topping
200g philadelphiaost
2-4 msk blåbärssylt eller marmelad
1/2- 1 dl florsocker

Färska blåbär

Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.

Blanda blåbären med vetemjöl och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll smeten i muffisformar i  en muffinspanna för 12 muffins.  Grädda i 175°C, ca 20-30 min.

Rör i hop philadelphiaosten, florsocker och sylten till en jämn smet.
Låt muffinsarna svalna innan du dekorera dem med blåbärstoppingen och färska bär.

Super goda, verkligen supergoda!



Men nu är det slut bakat på ett par dagar, för i morgon är det jobb igen....

Sommarbak...

Måste ju hitta på lite att göra så här på mina lediga dagar...Och baka är ju både kul och gott och uppsattas av många....

SAFTIG ÄPPELKAKA I LÅNGPANNA



150g mjukt smör
1 3/4 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
2-3 äpplen
saften av 1/2 citron
1 msk pärlsocker
1 msk kanel

Rör socker och smör pösigt. Vispa in äggen ett i taget, och vispa smeten slät mellan varje. Blanda i mjölken. Sikta ner mjölet blandat med pakpulvret och rör ordentligt med en slickepott.
Dela äpplena i klyftor, inte för tjocka då hinner de inte bli klara. Lägg äppelklyftorna i en skål och pressa citronen över så de inte mörknar.
Klä en långpanna 30 x20 cm med bakplåtspapper, klicka ut smeten och bred den jämn i långpannan. Stick ner äppelklyftorna tätt efter varandra, strö på pärlsocker och dofta över kanelen.
Grädda kakan gyllenbrun i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås..

Morgonstund har bröd i mun....

Ni kanske har fattat att jag fått ledigt både tisdag och onsdag...För så här mycket baka har jag inte gjort på månader. Och så har jag kommit på hur kul det är att baka frukostbröd. Provade ett nytt recept som jag gjorde nu på morgonen, riktig gott...Kommer jag att göra fler gånger, helt klart!

FLUFFIGT MORGON BRÖD


12 st

50 g jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl

Blandade frön efter smak, tex solrosfrön, pumpakärnor, pinjenötter, vallmofrön...
Lite flingsalt

Finfördela jästen. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till degen är smidig.
Låt jäsa ca 35 min, under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till 12 st runda eller ovala bullar. Gör skåror i bullarna med en vass kniv och låt dem jäsa 25 min under duk.
Pensla med uppvispat ägg och stö fröna över och flingsaltet.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter.



Ett litet tips!

I stället för att grädda bullarna kan du när de jäst klart ställ bullarna på en bricka och styckfrys dem. När dom är frysta lägger du dem i fryspåsar och sen är det bara att ta fram så många du vill ha till frukost.

Frysta bröd gräddas i 250 grader i 10-12 minuter.

Jag har hittat den...

Är det möjligtvis någon som kan sponsra mig med typ "bara" en miljon????

Jag har hittat min stuga, den är så där fin, söt, lagom stor, nära vattnet, ja så där "pripps blå"...Kanske den ligger lite för långt här i från...Men den är så fin.

Det är tur man kan drömma, för just nu räcker inte plånboken riktigt till...Men en vacker dag!!!


Kolla HÄR får ni se mer från min dröm...

Vad mycket man kan göra...

Att vara vid vatten är så underbart, och så mycket det finna att göra. Jag är fortfarande förstummad över hur vackert det är vid Höga kusten. Ibland tar man saker lite för givet...För det är inte på många ställen det inte så här vackert.

Jag kan inte sluta att tänka på att jag vill ha en egen liten stuga...jag vill, jag vill, jag vill.....













Gemenskap...

Jag saknar Er...jag saknar stugan , det enkla och att bara vara. Hur skönt är det att inte ha en TV, bara sitta och prata, spela spel och ha tända ljus.


Man tar det man har...

Vi fick göra en panik tårta när vi var hos karin. För vi fick extra gäster som sov över i stugan en kväll, och då var det så att Anton fyllde 4 år nästa morgon...Klart man ska ha tårta sa Karin, som alltid fixar allt. Sagt  och gjort, nästa morgon bakade hon tårta och jag fick dekorera. Fint blev det, av vad vi hade hemma och vad vi hitta ute...Men ljus det hade vi inga...Men Anton tyckte att det går lika bra med sugrör...Det var ju hans födelsedag, så bara han var nöjd.....


Nybakat....

Nybakade frallor på morgonen det är inte dumt. Smidigt att göra degen på kvällen och och sedan baka ut och grädda på morgonen.

Jag är riktigt nöjd, för visst blev de fina?



125 g smör
6 dl mjölk
1 paket jäst
1 msk socker
1 msk salt
ca 16 dl mjöl
1-2 msk oliv olja

1 ägg till pensling
vallmofrön

Smält smör häll i mjölken och smula i jästen, rör tills jästen löst sig men låt inte vätskan bli för varm (ska vara kallare en fingervarm) efter som den ska kalljäsa över natten. Blanda i salt och socker och sedan mjölet. Arbeta till en smidig deg. När du fått i hop den häll över olivoljan och arbeta in den  lite (ska vara lite kladig). Lägg i en bunke, dofta över mjöl och täck med plast och en bakduk. Ställ i kylen över natten.
Dela den i 4 bitar och rulla varje bit till tunna längder, ca 1 meter.
fläta i hop de fyra längderna till en lång fläta. Dela den i lagom bullar, vik in ändarna under och lägg på en papprad plåt. Lägg över bakduk och ställ över diskhon med varmt vatten i, i ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Servera lite små varma...mmm gott med smör och ost, och speciellt när smöret smälter lite...


Vackert på Brunnen....

Helgens bordsdukning på Söderköpings Brunn. Stora maffiga buketter i bara vitt och lime, massor med strödda rosblad. I de vackra salongerna på Brunnen så blir det verkligen stilfullt.

 


 

I rätt tid...

Vill man ha en sådan här underbar, lockig, doftande luktärts brudbukett....Då får man se till att planera väl! Då får man räkna ut när luktärtorna blommar som vackrast här i Sverige, för det är då de kommer så här lockiga  och fina.
Visst är det fantastiskt vackert?



Blomsterprakt...

Sista nya tavlan finns också i två modeller med olika färgnyanser. Jag tycker att de är så vackra, på rätt platts blir de som pricken över i´t!!

Kostar 398 kr styck.

 

Sommarängsblomster...

Den här är så fin, lite vild och busig. Två olika modeller i lite olika färgtoner. Kostar 398 kr styck.



Nya tavlor...

Vi har fått hem nya underbara tavlor. Det här är den ena, ljuv och mild, bara så vacker.
Kostar 598 kr.

 

Norrlandsloppis....

Gillar man loppisar ska man åka uppåt i landet, där finns en i var och varannat hörn. Och det är billigt och det finns så mycket fint.
Jag köpte det här när vi var uppåt, önska jag skulle köpt mer...



Två olika stora kakfat på fot och en liten sockerskål med öron.



Nio stycken småtallrikar i vitt glas, med en jättesöt hjärtkant runt om.

Sommarbär...

Vilken hit, så lätt och så fruktansvärt snabb....

Ni måste prova, så god...Och det bästa av allt det behövs ingen ugn. Jag tror jag gjorde den på max 10 minuter. En riktig sommar dröm. Jag plockade debär som fanns hem i kring...Smultron. blåbär, hallon, vinbär och lite jordgubbar. Men klart man kan bara ta blåbär eller hallon, eller vad man vill.

SOMMARBÄRSCHEESCAKE



200g digestiv
125g smör

200g vitchoklad
200g philadelfiaost
4dl sommarbär (välj en sort eller blanda)
2 dl grädde

Färska bär att dekorera med

Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med av tag bar kant, spänn fast ett bakblåtspapper i botten. Se till att få upp kexsmeten på kanterna. Ställ in i kylen.
Smält den vita chokladen, rör i philadelfiaosten. Mosa bären lite med en gafel (använder du frysta bär, låt dem tina först och sedan rinna av i en sil). Blanda i bären i choklad och ost smeten. Vispa grädden tills den blir mjuk och len, men inte för lös. Vänd ner grädden i smeten, blanda ordentligt.
Häll bärsmeten på kexbotten och ställ svalt i minst en timme.
Dekorera med bär innan servering.



Prova, ni kommer imponera och ni kan inte göra fel!

Ren lycka...

I dag fick jag för mig att jag skulle baka en kaka, det var ju ett tag sedan jag gjorde det. Något med bär...Så jag tog mig en sväng i skogskanten, tänkte plocka lite blåbär, smultron och vildhallon. Började bra, finns ju massor med blåbär och hallonbuskarna dingnar ju...Men så helt plötsligt massor med kantareller, bara så där vid vägkanten och stora...Att ingen sett dem. Jag gick mer och mer, skulle bara kolla ett ställe till...Efter bara en liten stund var ju min lilla bärbunke helt överfull, jag blev tvungen att gå hemmåt. Tur var väl det, jag var ju inte direkt klädd för skogen...Vita shorts, linne och sandaler. Och det finns ju en del mygg, en hel del faktiskt och myror, myror som bits...

Jag var helt överlycklig. Att hitta svamp är ren lycka för mig, jag glömmer allt annat. Skiter i mygg, blemmingar och fästingar...För gud vilken känsla det är att se det lysa guldgult i backen!!



Jag bakade min kaka snabbare än blixten, bytte om till mer "skogskläder", tog lillsyrran, mamma och grannen med mig ut i skogen...Och oj vad svamp vi hitta. Lycklig, lycklig, lycklig!!!



Det värsta är att den måste rensas nu;) Plocka och äta den det är underbart, men rensa är ju mindre kul!

Saknar...

Gud vad skönt det är när man vet att när man vaknar så är det varmt, skönt badväder. När man kan planera kvällen innan för vad man ska gör nästa dag, för man vet att det är fint väder.
Jag gillar Sverige, men ovissheten med vädret gör en tokig.

Jag vill ha sol, sol, sol och varmt!!!


Inte rädd ....


Nä Olle är då inte rädd för mycket, Adam och jag gillar inte småkryp och vi skulle aldrig sätta en sådan på axeln. Tur man är olika...


En sista minuten....

Vi ska gifta oss i eftermiddag...Tänkte att jag kanske skulle ha en liten brudbukett!!!

Ja en del är då inte ute i så god tid...Men det går ju bra en då, kylen är ju full av blommor. Det är klart att man får vara lite öppen för förslag, ta det som finns och ge oss fria händer. Så här fint fick Paula i hop det, och så blev det en rosa/pastelig i dag ändå=)


Kvistros ? , Ljusrosa ros Sweet avelanch, Brudslöja, Fresia, Pittosporum och Murgröna.


Droppe...

Helgens röda droppe. Enkelt, rent och stilfullt.



Stor passion ros, Vit Akito ros, vit Fresia, Lime Eustoma dubbel , Murgröna, Texasgräs och super fina Papaver fröhus.

Tärnbukett och Corsage.


Busigt röd....


Två röda buketter denna lördag, faktiskt ganska ovanligt....brukar alltid vara någon rosa pastelig.

Det här skulle vara en röd-cream-lila med mycket röda band i olika nyanser. 


Passion ros, Eustoma dubbel lila, Luktärt och Vendela ros.

Såklart med passande tärnbukett och corsage.


Sötaste killen....


Får jag presentera mitt söta gudbarn...Axel. Gladare och nöjdare kille får man nog leta efter och dess utom är han en av de goaste och sötaste unge jag vet!




Vit Hortensia...

Helgens bröllop börjar redan i morgon. Ett rätt stort Amerikanskt bröllop här i lilla Söderköping. Jag har fått bilder mailade till mig på hur det ska se ut. Mycket och stora bordsdekorationer och kyrkblommor. Jag hoppas att jag har tolkat brudens önskningar rätt....



Två olika sorters vit hortensia, Avelanch rosor vita och dubbel lime/vit Santina....Det är allt!



Gå på dass...

Det finns ju dass och så finns det dass...

Ser det ut så här, finns det ingen anledning att dra sig för att gå på dass!




På bron....

Så mysigt med ett ordentligt tak över entren eller bron som man säger i Norrland=). Det blir som ett litet rum, en skyddad plats. Och visst kan man med små medel göra det bara så mysigt.




Mycket loppis fynd.....

Altan med vy....

Det här är en liten del av altanen, utsikten är fantastisk. Enkelt möblerat, och visst är det fint att blanda det gamla med det nya...




Marint...

Jag måste säga att Karin har verkligen fått till det fint i stugan. Hon har använt de möbler som följde med och sen har hon fyndat på loppis, visst lite nytt har hon tagit in men inte mycket. Hon är så duktig i att se potential i saker och sedan få det att bli en fin helhet. Det är verkligen supermysigt....Precis så som min "Pripps blå" stuga som jag har i mina drömmar!! 





Strandtomt....

Inte alla som har det här slutet på tomten, det är så himla vackert!



Etage blommor...

Vi gjorde ett litet stopp på vägen hem. Jenny som var med och byggde Caesars showroom nu sist har en butik i Härnösand. Och det är ju inte varje dag man åker förbi där. Detär alltid kul att titta i andras butiker och speciellt hennes, gud så fint det var och vilken ordning. Allt var fräsch och snyggt, rent och frodigt. Stilfullt, man såg varje sak. Verkligen en butik i min smak....Det var ett kort men inspirerande stopp!!






http://www.etageblommor.se/

Det var det....

Så där ja nu var vi på väg hem igen. Tiden går fort när man har trevligt. Tänk att vi lyckades få fint väder denna gånh också. Vi brukar alltid ha dåligt väder, regn påsommaren och30 minus på vintern. Men den här gången hade vi sol och varmt, helt underbart.
Tack Karin, Tomas, Kalle och Axel för att vi fick komma till er lilla idyll med våran kaosfamil=)
Det har varit lugnt och skönt, god mat och massa drinkar och framför allt mycket trevligt sällskap.

Jag gillar Norrland, där är man inte så knusslig, eller känslig, pryd eller svår. Man är sig skälv, säger vad man tycker och gör som man vill. Alla är trevliga, gästvänliga och generösa. Även om vi bara är i Ö-vik en-två gånger om året, har vi flera vänner här som det alltid är trevligt att träffa, och varje gång träffar vi nya. Det är så lätt man bara är och smälter in...inget konstigt!!!







Kvällsutsikt...

Sitter på altanen, har hittat en plats längst ut i ena hörnet av altanen där mottangningen  är ganska ok, tar väldigt lång tid men det går. Skulle vilja visa er så mycket fint här i från,men det klarar jag aldrig att vänta på den tid det skulle ta att ladda upp alla de korten. Men jag tänkte i varje fall bjuda på den underbara utsikt vi har från altanen. Klockan var ca 23.45 när jag tog kortet det är fortfarande ljust ute men solen håller på att går ner bakom skuleberget... Men bara för att strax gå upp igen...

Det är så väldigt vackert här vid Högakusten!


Det går i bland...

Om man springer runt lite och söker täckning kan man ha tur att att komma ut på nätet.... Skojar ni att det är fint här, en liten, liten stuga, med det gamla mysig kvar. Allt man behöver men inga fineser. Att åka hit har bara gjort min önskan om en egen liten stuga ändå större. Jag kan få bygga en här har karin lovat...Men jag vet inte, lite långt kanske, det är ju inte direkt så att man kan åka till butiken och jobba en dag och tillbaka på kvällen...

I morgon ska vi ta lite foton och fånga det finaste och mysiga....




Vakna...

Nu har vi kommit till Sundsvall och killarna är fortfarande klarvakna....vi börja åka 16.50 och klockan är nu 23.10. De är tysta och snälla, inget bråk och inget tjat, så klaga på dem det kan jag inte. Antar att de har för mycket att göra för att kunna somna. Vi stannade på shell och köpte en ny film, Trassel. Adam var överlycklig, för den är ju så himla kul...Det visade sig att det roligaste med hela filmen var att en blev slagen i pungenmed en stekpanna...humorn är ju olika=)

Det är ju inte lätt att fatta att det snart är midnatt heller, eftersom det är ljust ute...som dag, fast mitt i natten.



Inte ens jag har sovit än, men jag blev mutad med en iskaffe...de är så himlagoda!

Har ni inte provat, så åk till shell och köp en.....

Är vi framme snart...

Olles fråga efter att vi knappt kört i 5 minuter....Nja det är typ 8 timmar kvar!!!!

Det har ju sina fördelar med att sitta i passagerarsätet, man kan ju blogga=)



Killarna är sysselsatta så gott det går, massor med filmer, Ds, dricka och godis...Så det ska nog gå!

Hemma och vänt...

Så ja nu är det tvättat och ompackat...Nu drar vi 70 mil norr ut. En liten tripp till Värns som ligger vid högakusten. Min bästa Karin och hennes familj har ett nytt litet sommarställe där. Det ska bli mycket mysigt  och trevligt. Och fram för allt lugnt och skönt...Långt in i skogen presic vid vattnet, utedass och inget internet.

Vi ses...

Mina killar...

Visst ser de söta, snälla och goa ut?
Men ni ska bara veta vilka små monster de kan vara. Man kan ju lätt bli lite tokig ibland. Att höra vad vi säger, att lyssna..finns visst inte, vart missade vi det.....
Hmm, hur som helst så så är de mina och jag älskar dem. Hur de än är så är de mina bästa killar! Det är bara att ta vara på de fina stunderna, för de är många sådana. För de är faktiskt riktigt fina killar ändå!!



Som godis...


Liten och enkel. Det kan vara så fint att bara blanda olika sortersblommer och bara ett få tal av varje och kanske bara en av någon. Den här blev väl härlig, riktigt pastellig.

Färgsprakande...

Ja här är en riktigt färgstark bukett, vild och osymetrisk. Igentligen är det färger man oftast inte väljer tillsammans, men ändå blir det riktigt härligt och färgsprakande. Inte ofta jag får göra sådana buketter, Men det är roligt med lite annat.



Chakaranda ros ceris doftande, Naranga ros orange, Germini gul, Onsidium orkiree gul, Kalla svartlila, Montbretsia röd, Craspedia gul, Asklepias orange, Mobydick, Hoya och Murgröna.

Enkelhet...

Bara några Sweet Avelanch rosor bundna långt ner, så endel av bladen kunde vara kvar. Lindade med sidenrep som avslutats med en tun skir rosett med långa hängande band.



Doftande röd-vit..

Rött och vitt med murgröna runt om kan väl aldrig bli fel. Röda rosor är ju alltid röda rosor, hur man än vrider och vänder på det, kommer det alltid att vara vackert.



Röd ros passion, vit Fresia, vit luktärt, lime Eustoma dubbel och så murgröna.

Liten fjäril...

Helgens vita bukett, det var många buketter just denna helg.  Har gjort många vita och gröna buketter i sommar, men inga blir igentligen exakt lika. Hur mycket jag än försöker kan jag inte få dem exakta. Men det är ju också charmen...att ingen är den andra lik. För visst vill man ha en egen bukett, en unik bukett.



Vit ros Akito, lime Eustoma dubbel, vit Luktärt, Papaverfröhus, Mobydick, Hyperikum grön, Fresia, murgröna, plättar i luft och en liten strass fjäril.

Härlig...

Lite annorlunda färger, färgstark fast matt nästan lite dov. Det är allt från ljus rosa, hallonrosa, orange, aprikos och flera olika röda toner. Och  så är den till busad med murgröna och plättar i luft.



Rosa ros Aqua bella, aprikos ros Bella donna, röd ros Passion, cream ros Vendela, Pionknoppar, Germini, Asklepias, Björnbär, Papaverhus, Echinnacea och Phalanopsisklockor.

Seven seas...

Vi bodde på Seven seas i Side, eller lite utanför det tog ca 20 minuter med buss in till Side stad. Jag gillar turkiet och har varit flera gånger i just Side. Gillar man shopping då är Side verkligen att rekomendera. Och jag kan varmt rekomerndera Seven seas med Fritidsresor.



Hotellet har varit ett casino en gång i världen..Det kan man nästan känna!

Strandmys....

Jag och Adam gillar stranden, men de andra två i familjen är då inga större fantaster av den. Så Adam och jag har tillbringat ett par timmar varje dag själv där. Det är ju jättemysigt, man kan bygga sandslott, leta stenar, surfa på vågorna..ja massor av saker. Så jag kan inte förstå vad som är så faligt med lite sand!!!






 

 

Yes asså....

Ullared i Turkiet...Dock med en annan stil än vårat hederliga Ullared hemma i sverige. Men lite kul var det. Det roligaste var nog att se alla svenska familjer köpa halva stället, höra dem diskutera hur de skulle få hem allt, Se hur köpgalna de blev av alla billiga kopior....Och då kände jag mig snål, för det var mer än tre gånger så dyrt som i Kina=))



Barnens hotell...

Här fanns det då att göra för barnen. På morgonen var det två timmar bamseklubb och superkids . Och det kunde man då inte gå misste om vart de skulle....Bamseklädd var Olle och superkidsklädd Adam, sen var det bus och skoj med massa kompisar.

Senare på dagen var det tävlingar och dans med Bamse och hans vänner och på kvällen var det show av olika de slag....






 

Mycket poolbus....


Man kan inte göra så mycket annat än att bada när det är så varmt, och det är ju superkul att leka i vatten;). Här fanns det massor av olika ställen att vara på, forsar, fontäner, vågor, bubblor, ruschkanor och tunnlar...Så långtråkigt han det då inte bli!
















Gratis är gott!!

Det var verkligen så att allt ingick. Det var flera ställen att äta på och hur mycket som helst att välja på, glass hela dagen hur mycket man ville, alltid färsk frukt och massa annat. När barnen undra om de verkligen bara fick gå och ta frukt och glass, så sa ju vi - javisst det är gratis, det är bara att ta, man behöver inte betala. Det måste ha gått in i Olles lilla huvud, för när han satt och åt melon säger han plötsligt...Vet du mamma...Gratis är gott, jättegott!!!

Sen är klart att i det stora hela är det ju inte speciellt gratis...Men just då känns det ju som det.


Hejdå Bamse...

Det var den semester, är redan tillbaka i verkligheten på Akleja och alla brudbuketter. Det har varit en varm mycket varm semester. Ett mycket bra hotell med allt man kan önska, och bamse och alla hans vänner så klart....Vi har träffat dem flera gånger om dagen, till Olles förtjusning. Bamse stod till och med och vinkade av oss när bussen gick mot flygplatsen.



Jag har hundratals bilder, så det kommer mer....kan bara inte välja!!!

Jag har det bra....



Visst är det underbart att vara utomlands, allt är framdukat och det finns aktiviteter för hela dagen. Det negativa är bara att det tar slut alldelles för fort. Men än har vi ett par dagar kvar och vi börjar komma in i rutinerna. Inte för att vi gör så mycket....badar och badar och badar lite till!

Fint och enormt stort hotell bor vi på, massor och då menar jag massor med mat, stranden nedanför poolkanten och flera pooler,kilometer långa vattenrutschkanor, bamse, lilleskullt och alla deras vänner och varmt, jättevarmt ...men vad gör väl det om men inte behöver göra något själv. Ja bara så att ni vet, jag längtar inte hem!!!

Fjädrar och brosch....


Ni vet jag brukar ju säga att lila är så svårt, men jag tycker att jag lyckats, jag är super nöjd. Den känns verkligen så där dov-smutts lila....

Lite Vintage ska det vara över buketten, lite fjädrar och en brosch. Det ska även komma till lite spetts och band, kanske någon knapp...Vi får se!!


Hortensia, Luktärt, Pion, Dolcetto ros(mörklila), Purple synfonie kvistros, Syren och memory lane ros(ljuslila)


Till Tärnbuketter och Corsage har jag även använt Astansia och Calla.

Nä nu.....

 Från förra måndagen till i dag har jag jobbat 139 timmar och 15 minuter... Så vet ni vad...Nu tar jag semester!!!

Känner att jag är värd det, att jag har förtjänat lite semester. Men oj så stressigt det är nu in i det sista!!

Nu lämnar jag över till tjejerna, de kommer klara det galant...Jag är ju inte borta i evigheter direkt, kommer ju nästa vecka och gör brudbuketter=))


Röd båge...

En lite annorlunda form på brudbukett. Lite som en båge som ska ligga över armen. Bara i rött och vitt, och med trollhassel och orkideerötter som hjälper till att forma bågen.






Tärnbukett.


Båda buketterna matchar varandra i vitt och rött. Jag har använt vita rosor, röda rosor, germini, vit hortensia, björnbär, murgröna och röda band.

I naturen....

Ett riktigt sommarbröllop under öppen himmel mitt i naturen...


Med lila band...

Till i morgon har vi två hemliga...Tror det börjar bli mer och mer poppis att gifta sig i smyg.

 
Dolmitti ros, Avelanch kvistros och mycket lilaband i olika bred och material.

Ovanligt...Men så fint!

Till i morgon har vi en hårkrans beställd, det är ju inte så ovanligt i och för sig. Men just den här ska användas som "handbukett" på en begravning. Det var en mamma som rignde och beställde till sin dotter. Hon ska ha den i håret under begravningen och när hon går fram till sin farmors kista för att ta farväl, så ska hon lämna sin krans på kistan i stället för en ros.
Jag tyckte det var mycket fint och vackert.


I vassen.....

Ett litet hus i vassen...Visst är det fint!

 


Calla...

Fick hem vackra vita Callor i går, det är enormt med blommor på dem. Super fina!
Har planterat några, helt enkelt i en vit pokal kruka från Caesar och bara dekorerat med pinjebark och några söta fjärilar.




Ensam...

I dag är jag ensam här på jobbet igen. Även fast att man har att göra flera gånger om så är det lite tråkigt. Så jag tänkte se possetivt och göra det bästa av dagen, så jag började med att festa till det med lite choklad...Det håller ju alltid humöret uppe=)


Söndag...

Och jag på jobbet i dag med, jag kan erkänna att det kändes tugnt i morse, det gjorde det! Men nu känns allt så mycket bättre...Det känns lätt att jobba och jag känner mig glad.
Jag har haft så trevliga kunder på morgonen, alla har tyckt vi har så fin, att det är en sådan mysig butik, att vi har så roliga och fina saker.
Det är endel butiker som har och ska slå igen är i söderköping, det är jättetråkigt, för vi behöver alla handlare vi kan få, Söderköping behöver alla mysiga små butiker.
En kund frågade, det går väl bra för er, för jag vill inte att ni slår igen. Det är så många som ger upp, men ni ska väl vara kvar, vi vill inte mista er. Ni är överlägset den finaste blomsterbutiken i Söderköping, ni fixar alltid så man blir nöjd. Och vill man ha något speciellt, då går man till Akleja.
Hur skön är det inte att höra det!


David Austin Roses...


Vilken ros, helt fantastisk. Det är alltid så svårt att få tag i trädgårdsrosor när brudarna vill ha. Men jag tror jag hittat min lösning. Det finns ju så enormt mycket olika rosor, men att sitta här i butiken och försöka få tag på det man vill är inte det lättaste. Man måste ha ett namn, en sort för att kunna få rätt. Men det här är en engelsk trädgårdsros som finns i flera olika färger och toner. Så underbar.

Gå in här och njut... http://www. davidaustinroses.com
 
 
 

Just den här sorten hette Miranda.

Sommarplock...


Den är liten men naggande vacker...Kors i taket så har vi syrener hemma i helgen, och det känns lite som det gör hela buketten. Den ser verkligen så där plockad och sommrig ut, så som så många vill ha den.


Kvistros, Syren, Fresia, Pion och Lucktärt.

Årets sista....

Ja nu sjunger Pionerna på sista versen. Här hemma är de över och från Holland får man kylförvarade...Som då helt lågiskt slår ut på 2 sekunder när de kommer ut i värmen. Så det här är den sista Pionbrudbuketten i år. Vackert är det, för Pioner är ju underbara.



Vitaste vitt...


Ja å lite grönt så klart....En av helgens buketter, till ett litet och hemligt bröllop. Vi fick helt valfria händer, bara det gick i vitt och grönt och att det dekorerades lite, lite med silvertråd.

 
Vita rosor, vita kvistrosor, Bovardia och fresia, med Murgröna snurrat runt om.

Mårbackabrud...

Det allra enklaste, kan vara det vakraste.... En brudbukett av enbart mårbacka pelargonens underbara blommor, omringad av skira plättar i luft.




RSS 2.0