Sommarbär...
Vilken hit, så lätt och så fruktansvärt snabb....
Ni måste prova, så god...Och det bästa av allt det behövs ingen ugn. Jag tror jag gjorde den på max 10 minuter. En riktig sommar dröm. Jag plockade debär som fanns hem i kring...Smultron. blåbär, hallon, vinbär och lite jordgubbar. Men klart man kan bara ta blåbär eller hallon, eller vad man vill.
SOMMARBÄRSCHEESCAKE

200g digestiv
125g smör
200g vitchoklad
200g philadelfiaost
4dl sommarbär (välj en sort eller blanda)
2 dl grädde
Färska bär att dekorera med
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med av tag bar kant, spänn fast ett bakblåtspapper i botten. Se till att få upp kexsmeten på kanterna. Ställ in i kylen.
Smält den vita chokladen, rör i philadelfiaosten. Mosa bären lite med en gafel (använder du frysta bär, låt dem tina först och sedan rinna av i en sil). Blanda i bären i choklad och ost smeten. Vispa grädden tills den blir mjuk och len, men inte för lös. Vänd ner grädden i smeten, blanda ordentligt.
Häll bärsmeten på kexbotten och ställ svalt i minst en timme.
Dekorera med bär innan servering.


Prova, ni kommer imponera och ni kan inte göra fel!
Ni måste prova, så god...Och det bästa av allt det behövs ingen ugn. Jag tror jag gjorde den på max 10 minuter. En riktig sommar dröm. Jag plockade debär som fanns hem i kring...Smultron. blåbär, hallon, vinbär och lite jordgubbar. Men klart man kan bara ta blåbär eller hallon, eller vad man vill.
SOMMARBÄRSCHEESCAKE

200g digestiv
125g smör
200g vitchoklad
200g philadelfiaost
4dl sommarbär (välj en sort eller blanda)
2 dl grädde
Färska bär att dekorera med
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med av tag bar kant, spänn fast ett bakblåtspapper i botten. Se till att få upp kexsmeten på kanterna. Ställ in i kylen.
Smält den vita chokladen, rör i philadelfiaosten. Mosa bären lite med en gafel (använder du frysta bär, låt dem tina först och sedan rinna av i en sil). Blanda i bären i choklad och ost smeten. Vispa grädden tills den blir mjuk och len, men inte för lös. Vänd ner grädden i smeten, blanda ordentligt.
Häll bärsmeten på kexbotten och ställ svalt i minst en timme.
Dekorera med bär innan servering.


Prova, ni kommer imponera och ni kan inte göra fel!
Kommentarer
Postat av: mamma
...den var smaskig. Tack Linda
Postat av: Frida
Hemikring? plockade du dom inte i Karstorp?? Eller är det hemma???
Postat av: Liselott
Ja, du är snabb du!
Ser väldigt gott ut.
Trackback