Liten kanna...

Klart man kan plantera i sitt finaste porslin, det blir ju jättesött!




Mini st:paula och vitbrokig Fittonia.

Tävling...

VINN EN UNDERBAR SJAL!!
Jag köpte några sjalar när jag var i Kina sist, eftersom jag gången innan även då köpte en, och den har jag i stort sett bott i under vintern. Jag var bara tvungen att köpa med mig några mer och i lite fler färger, en del har jag förärat nära och kära med, och så har jag den här som jag tänkte att ni kunde få chansen att vinna.

Den är verkligen underbar, den är stor, tunn, skön och bara snygg.

KLART DU SKA VARA MED OCH TA CHANSEN....
Skriv bara en liten somrig kommentar och så är du med och har chansen att vinna sjalen.

Gör det nu på en gång, jag drar vinnaren den 6/6.
(Länkar ni från facebook eller blogg så får ni dubbla chanser.)

LYCKA TILL!





Lyxigt med rabarber....

En lyxig och lättbakad rabarberkaka fylld med mandelmassa...

LYXIG RABARBERKAKA MED MANDELMASSA



400g rabarber
5 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
150g mandelmassa
75g hyvlat smör
1/2-1 dl pärlsocker

Skär rabarbern i bitar. Vispa ägg och socker pösigt. Riv mandeln och blanda ner i äggsmeten och till sätt sedan mjölet. Smöra och bröda en form ca 23 cm i deameter och häll i smeten. Strö över och tryck ner rabarbern. Hyvla smöret och lägg ut över kakan och strö sedan över pärlsockret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter på 175 grader.
Servera ljumen med  massor av vaniljsås....  


 


Morsdag.....

Så där ja då har det varit morsdag hela dagen... Uj vad mycket kunder vi haft, det var helt omöjligt att gå hem för kunderna slutade aldrig att komma. Och självklart är vi så glada för det!

Massor har vi sålt, av allt möjligt. Myckat uteplanteringsväxter och amplar, men även buketter och inne planteringar. Men hur man än vrider och vänder på det så kan man ju inget annat säga, än att Lillekonvalj är den riktiga morsdagsblomman. Lillekonvaljer och blåa violer. Vi har haft små knippen med lillekonvaljer och luktärtor i olikafärger, för nu för tiden finns det inte violer att få tag på. Men förstå hur underbart våra små knippen doftade....

Om jag hade ork nu så skulle jag gå ut och plocka mig ett stort knippe lillekonvaljer, sätta dem på bordet och bara njuta av doften...Jag skulle nog få sätta dem på köksbordet, för skulle jag sätta dem på soffbordet skull jag nog somna i soffan, för jag är rätt trött...Fast det är klart det är ju inget problem jag behöver grubbla över, för jag orkar ju inte ens gå ut och plocka några=))


Tyggubbe....

Se vika söta små tyg jordgubbar vi fått hem, finns i flera olika färger och är bara så där perfekta...
Igentligen en sådan där onödig grej som man absolut inte behöver....Men som man ändå helt klart måste ha=)



Solgul....

Det hör inte till vanligheten att vi har gula pioner hemma, mycket svåra att få tag på och finns inte ofta. Men visst är den underbar.


Vit Mårbacka...


Underbart fin!


Lady...

Nya fina baddamer från Caesar Collection...Stående och liggande.



Kostar från 129 kr.

Pussa en prins...


Kanske man kan ge mor en liten groda med guldkrona att pussa på till morsdag, i hopp om att det ska bli en prins!



Finns i 3 olika modeller, kommer från Caesar Collection och kostar endast 65 kr.

Beställning....


Så ja nu var dagens tårtbeställning levererad. Jag blir så nervös av att göra tårtor på beställning, och det är alltid lika skönt när de är levererade.

Nu är det bara att sätta i gång och jobba...Här ska säljas morsdags saker.....

 

En Tryffeltoppad kladdkaka och en Hallon och vitchokladmousse tårta!

Man håller det man lovat..

Jag sa i föra veckan att om någon kunde ge mig lite rabarber, så skulle jag bjuda på rabarberkaka i denna vecka. Och hur lite tid man än har så måste man hålla det man lovat.....Så i dag bjöds det på rabarber kaka och vaniljsås!

RABARBERKAKA MED SMULTÄCKE



2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rabarber

 

Smuldegstäcke:

1,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
75 gram smör

Florsocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Nyp i hop ingredienserna till smuldaegen.

Vispa sedan ägg och socker pösigt.Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten. Häll smeten i forman och tryck ner skuren rabarber, ganska tätt.

Strö över smuldegen.

Grädda mitt i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.Pudra florsocker över kakan innan servering.

Servera med vaniljsås.

Vackert färgstarkt...

Klart man kan ha massor av färger blandat i en brudbukett. Här har jag flera färger och även varje färg i olika toner från det ljusaste till det mörka. Det sticker ut lite att ha en sådan färgstark bukett, men man kan inte säga annat än att det är vackert!







Jag tycker att den är super härlig....

Nya smycken....

I dag fick vi hem massa nya smycken från Pearls for girls och även från deras nya märka Design Forsshagen, som bland annat har unisex armband i läder. Så nu finns det mycket nytt att titta på.

 



Nej nej nej...

Nu kom det...regnet och med sig hade det åska och blixt!!!!


Plantera i rosa....

Ojojoj här planteras det på löpande band, det finns så mycket att välja på. Tyvärr har vi hört att regnet är på väg hitåt...Vill inte, Vill inte alls!! Vi vill ha sol och massor med kunder som har sommar känslor och vill plantera. Bäst vi fortsätter.....



Blomsterflicka...


Morsdagspresent...kanske!!!


Finns i två storlekar 89 kr och 129 kr.

Morsdag....

Ni har väl inte glömt att det är morsdag på söndag. Vi har då inte missat det, vi har fyllt butiken till bredden och ja hela gatan utanför. Jag kan garantera att ni kan hitta något passande till mor hos oss. För självklart är ni välkomna hit.. Och bor ni inte här, ta då en liten utflyckt till Söderköping, ä tglass och handla lite på Akleja=))





Den underbara Autralienska violen i kruka från Caesar och ett litet hjärta till mor!

Söderköpings Golfklubb...

Ibland får vi lite stora jobb utanför butiken... Idag har vi planterat på Söderköpings golfklubb. Det skulle gå i deras färger blått och gult och vitt. Vi har gjort vårt bästa, och håller nu tummarna för att det tar sig och växer frodigt och vackert.





Mer i trä...

Idag kom det ändå mer från Different Design. Fina servettlådor, servettställ, lådor för post och kaffefilter hållare. Sen kom det så klart mer av det som tagit slut.....


  

Verbena....


Finns i många olika färger, den är tacksam och vacker. Ofta kommer den i ampel, men man kan också köpa den i mindre plantor och blanda den med andra växter i lådor, krukor och urnor!

Pastell....

Jag gillar att blanda rosa och gult, fult men ändå så snyggt!



Paj är aldrig fel...

Bjöd på en himla massa pajer i helgen...innan alla tårtor förstås =))

Paj kan ju aldrig vara fel och så går det att förbereda och bara värma. Och så är det så gott!

FETA OCH KÖTTFÄRSPAJ


Pajdeg:
6 dl vetemjöl
250 g smör
1 dl vatten

Köttfärsröra:
800 g köttfärs
2 stora gula lökar
1 stor burk champinjoner
3 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
½ krm cayennepeppar
1 dl Sweet chili sås
2 msk soya

Fetaost
jalapenos
Tomat

Äggstanning:
5 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar

5-6 dl riven ost

Den här sattsen räcker till en långpanna eller två vanliga pajformar. Vill du bara göra en, så halvera bara receptet.

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-15 minuter.

Hacka svampen och löken smått. Stek först svampen, sen köttfärs, lök och pressad vitlök i smör. Krydda och häll i sweet chilisåsen och soyan.

Vispa ihop äggstanningen.
Häll först köttfärsröran över det gräddade paj skalet, strö sedan fetaost, jalapenos och tomatskivor och sen äggstanningen. Och över allt strör du osten.

Grädda pajen strax nedanför mitten i ugnen i
200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått lite färg.





Servera med sallad och sweetchili dressing eller vanlig creme fraiche.

Sommardröm...

Jag är väldigt förtjust i cheesecake, nu i helgen till kalaset provade jag att göra en med jordgubbar. Mycket god!!

STRAWBERRY CHEESECAKE MED LIME MASCARPONETOPPING



300 300 g digestivekex
150 150 g smör
1 1 dl strösocker
1 1 dl maizena
2 2 tsk vaniljsocker
600 600 g Philadephia
2.5 2.5 dl kesella 10%
3 3 st ägg
1 1 dl vispgrädde
200 200 g vit choklad

1 L färska jordgubbar
1 2 msk socker

 

Toppkräm

250g mascarponeost

saft och skal av 1 lime

1 tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7.Skiva jordgubbarna och mosa dem med sockret, sila sedan bort saften och blanda jordgubbsmoset med smeten. Häll smeten över kexbotten. Grädda kakan i 40 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig.

9. Vid servering, blanda ihop mascarponeosten , limesaft och skal flor- och vaniljsocker och rör till en jämn kräm. Bred uppe på kakan och dekorera med  massor av fäska jordgubbar.




Sjuk jag är sjuk....

Det är inte sant, jag är aldrig sjuk och så blir jag det nu...Morsdags veckan, jag har inte tid att vara sjuk!!! I hopp om att bli bättre har jag nog förbrukat ett helt treorör, några panodil och en hel flaska nässpray...Jag måste jobba i morgon, bära eller brista. Jag var inställd på att gå i dag med, men fick avbryta den tanken...det gick inte. Men i morgon måste jag, håll tummarna för mig.....

Vitchoklad favo....

Det här är verkligen en av mina favorit tårtor. Det kanske är för att jag älskar vitchoklad...Den är helt gudomlig....Ni måste prova. Smidig och lätt eftersom man kan göra den med fördel dagen innan. Och med färska bär till blir den somrig och härlig.

VITTRYFFELTÅRTA



Botten:
12 st digestivekex
75g smör

Fyllning:
300g vit choklad
1,5 dl grädde
250g mascarponeost

Garnering:
50g hyvlad vitchoklad
Blåbär
Björnbär

Smula kexen fint, smält smör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. ställ kallt. Har man en form som är ca 20 cm i deameter så får man en hög fin tårta. ( jag leta över allt efter en men har inte lyckats hitta någon) Annars tar men en vanlig, då blir den lägre men fortfarande lika god!

Koka upp grädden i en kastrull  ( var försiktig kokar så lätt över) ställ åt sidan och lägg i chokladen och rör tills den smält.
Lägg mascarponen i en bunke och häll i chokladgrädden, blanda ordentligt gärna med elvisp.
Häll smeten i formen och ställ i kylen över natten eller minst 6 timmar.

Till garneringen, smält chokladen och bred på ett glas underlag ( jag vände på en ungsfast form i glas och bred chokladen på botten) Ställ svalt och låt stelana, ta sedan en osthyvel och skär bort små rullar och flan av chokladen och lägg på tårtan. Men börja med att lägga bär på tårtan, jag tog blåbär och björnbär. Det blir jätte vackert.



Kalastime...

Här har det varit kalas....Och det är klart vi har tårtor då. Den här har jag gjort förut, riktigt god. För att vara en kladdkaka är den syrlig och fräsch. En riktig sommar höjdare...och lätt så klart!!

HALLONCHEESEKLADDKAKA



Kladdkakesmet:
150 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Ev. 1 - 3 tsk kakao

Hallon Cream Cheese-glasyr:
100 g cream cheese
2 msk socker
½ ägg
1 tsk vetemjöl
1 - 1,5 dl hallon, färska eller frusna

Kakao till formen


Smält choklad & smör i en skål över ett vattenbad.
Vispa socker och ägg luftigt, rör i den smälta chokladen & smöret.
Tillsätt mjöl & vaniljsocker, blanda till en jämn smet.
Smörj en form och ha kakao i stället för bröd eller mjöl, och häll i chokladsmeten i formen.

Glasyren:
Blanda allt i en matberedanre eller med en handmixer.
Häll över hallon-glasyren över kaka. Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt.

Grädda i nedredelen av ugnen ca 15-20 min, 175 grader.




Det traditionella...


Dagen sista bukett är en traditionell bukett med bara röda rosor och brudslöja. Den är rundbunden, handbunden och det var viktigt att det var en synlig grön manschett.
Jag har på eget "bevåg" satt dit phalaenopsisklockorna, jag tycker de är som pricken över i:et, det är de som gör buketten komplett. Nu får vi hoppas att bruden tycker det också...annars är det ju bara att ta bort dem!





Lammöron...

Bukett nummer tre, en helt valfri bara den gick i ljust rosa-cerist... Jag tycker den blev som en karamell. Aqua ros, Heaven ros, Pion, Hortensia,Germini, kvistros och underbara små Lammöron!



Och såklart med ett passande corsage.


Vackert med banden som följer vinden.

Doftande vit...

Helgens andra bukett, en vit lite och enkel bukett. Vacker och stilfull. I buketten är det vita rosor, vit fresia, vita kallor, lillekonvalj, läderblad, beakoneagräs och murgröna.




Med ett passande corsage...
 

Rock....

Temat Rock på det här bröllopet. Buketten skulle gå helt i svart och rött. Så det blev enbart rosor i tre olika färgtoner, svarta nålar och massor av band. Den svarta rosen är en röd ros som stått i blåfärg.

Jag är nöjd, hoppas nu att bruden blir det också!





Det skulle vara tärnbukett och näbbuketer också. Tärnbuketten gjorde jag som en stavbukett och näbbarnas blev likadana fast med kort skaft. Och alla lindade med svart mirakeltråd.


Hjärta..

De här fina löjtnandshjärtanen hittade jag hos morfar, en jättestor buske med massor med blommor. De är så otroligt söta. Att de bara kan bli så här, titta på detaljerna...ofattbart!!


Massor med nytt...

I veckan nu har vi packat upp massor med nytt från Different Design. En del saker har redan tagit slut så jag fått beställa till mer....Kul när det går undan!




Nu springer hon med vinden....

Äntligen har våran fina Wilma fått ro. Idag strödde jag henne över Bredudden, morfars land, det ställe hon älskade mest av allt. I dag sken solen och vindarna blåste lekfullt och vilt, presic så som hon var...lekfull och vild. Här på landet sprang hon fritt, badade, solade, busade och lekte..Hon var fri och hon älskade det. Det kändes bra, det kändes fint, det kändes som ett bra slut...Det finaste slutet!

Vi saknar dig Wilma och kommer alltid att minnas dig.
Spring med vinden...






Morfar och Britt hade gjort så fint i dag när jag kom. De hade hissat flaggan, ställt syrenr brevid urnan och tänt ljus. Vi pratade om henne och hennes upptåg, vad hon gillade och hur åldern tog sin rätt.  Hon älskade morfar och hon älskade landet, så nu är hon där hon ska vara.

Vinnaren är....

Då så.... var det dags att avslöja vinnaren av de fina lavendellila hjärtformarna....

Grattis till
JENNY SAHLIN

Jag hade ju ett litet tröstpris också, med två lavendellila muffinsformar..

Ett tröstGrattis till

ANNA.J.ERIKSSON

Jättekul att så många ville vara med och tävla. Håll koll för snart kommer en ny tävling....Det blir faktiskt något som jag köpte i Kina. Mycket snyggt och så användbart..




Det växer....


Jag blir så lycklig, det växer i min lådor.... Allt har börjat ta sig, så nu får jag inte glömma vattningen. Det är nästan så jag har till en komplett sallad i trädgården=) 




Lite tätt kanske, vad vet jag...sånt här är inte min staraka sida.

Fullt....

Ja som ni vet så har vi ju lite utanför butiken och på kvällen måste det ju ta vägen någonstans...In i butiken så klart....Det blir minst sagt fullt. Vi har nästan lika mycket ute som vi har inne!!!



Vi lyckades ju få en liten, liten gång kvar.......

Enorm...

Vilka helt enorma Hortensia på snitt vi fått hem. Och så är de ljuvligt rosa, superfina. När jag ser det här så smyger sig "sommarstuge" känslan på igen....


Skulle vara så trevligt med en liten sommarstuga!




Sommarens morgonte och sommarfesternas servetter....

Halva priset....

Passa på....För nu säljer vi ut alla våra Pearls for girls smycken till halva priset.

Kom kom kom, ännu finns det massor att välja på!



 
 

På rad...

Igår fyllde vi på ordentligt här i butiken. Hollandskillarna kom med två stora lastbilar mot i vanliga fall en. Och de var fullproppade med fina blommor, både inneväxter, planteringsväxter och snitt. Och snart får vi en leverans till...



8 År....

Han fyller redan 8 år, min älskade Adam.

Jag älskar honom, men han gör mig tokig. Han är den finaste, men han gör mig galan. Han är så underbar, men han gör mig svag. Han är så go, men han gör mig förtvivlad. Men hur det än är så älskar han mig och det gör mig lycklig!


Tillsamman klarar man allt....

Bowlingkalas...

I dag hade Adam sitt bowlingkalas, det blev kanon. Han var supernöjd, vi var nöjda och alla kompisar var nöjda. Det var mycket skratt, speks, bus och skoj. Massor med paket. En jättebra eftemiddag och det är så skönt.


Ny klippt och med coola kläder från Evaboden i Söderköping. Snygg kille, min Adam!


Många komisar kom det, nästan hela klassen.


Tokig är han...



Han blev verkigen glad för alla paket, och visade det ordentligt...stackars Lukas blev nästan mosad=)

Hallon och vitchokladmousse tårta...

Beställd tårta nummer tre. Jag tycker att det är svårt med mousse, lyckas aldrig riktigt bra. Men den här är så enkel att jag inte tror det kan gå fel. Och det bästa av allt är att den är så supergod...En riktig sommar tårta...Kanske något för midsommar!



Botten:
12 digestivekex
75g smält smör

Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
ca 300g färska hallon

Garnering:
Hallon
Smält och hyvlad choklad

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med det södersmulade digestivekexen. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 8 minuter . Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa hallonen och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med hallon, björnbär och hyvlad vitchoklad, jag satte även ett par söta rosor. Som sista touch satte jag en vacker rosa fjäril...(kom inte med påkort tyvärr)



Chokladfudgetårta....

Tårta nummer två...Jätte jättegod!



150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.

Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör

Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

Jag dekorerade med chokladnät, ätbara dekorationspärlor och en helt underbar vit pion.

Tryffeltoppad kladdkaka...

Här är tårta ett på min konfirmations beställning. Jag har gjort den förut och den är himelsk god. Kan verkligen rekomendera den. Väldigt lätt att göra men ser svår ut och smakaravanserad...Lätt sätt att "impa" ;)


150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
150 g mjölkchoklad

Ugn: 175°

Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop det med alla andra ingredienser.
Grädda kakan i 15-20 min.

Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig.
Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.

Tryffel:
Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad vit choklad
Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.

Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad mörk choklad.
Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan.
Låt stelna i kylen.

När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen.

Jag dekorerade med jordgubbar och mörkchokladfrosting....och några söta äppelblom.
(Kakan blir nästan godare dagen efter.)



Ni missar väl inte...

Ni missar väl inte tävlingen som är i fullgång....Ännu finns det chans att vara med. Vinnaren och tröstpristagaren dras på tisdag den 17 maj. Tävlingen om de fina lavendellila formarna hittar ni HÄR.



Klart ni ska vara med!

Picknick....

Det blev ju orättvist idag när Adam fick åka på fotbollskup med alla kompisar och ha med sig picknick....Klart att Olle också ska ha picknick då, med matlåda flaska och filt så klart. Känns kanske lite ensamt att sitta själv på framsidan av huset...Men oj vad nöjd han var, och det är ju huvudsaken!!




Jag kunde inte vara med, för jag har bakgöra att ta tag i. Har fått tre tårtor/kakor på beställning tills i morgon...Konfirmation på gång.

Blir lite kär...

Den är ju så underbar, klart man blir kär.....Visst håller ni med om att pioner är fantastiska!!


Vackert minne....

Så här blev kistdekorationen som vi hade till i dag. Underbart sommar härlig. Kompakt och tät i formen ,men ändå lite vild och växande. Jag är jättenöjd och tycker den blev bara så fin...Och jag hoppas det gav ett fint sista minne!




Ljust och ljuvt...

Riktigt sköna färger...


Vitt, vitt, vitt...


Vi har fått hem så snygga vita korgar med kermaik krukor i. Rent snyggt och enkelt....Och från Caesar så klart =)
 

Kvistar av äpple...


Till i dag hade vi en begravning där de anhöriga ville ha äppelkvistar i dekorationen. Och vilken tur att våran Jenny hade de här vackra kvistarna hemma i trädgården. Underbara kvistar som blev sanslöst vackra i kistdekorationen.


Nuts and chocholate...

Förr..."i mina yngre dagar" då bakade jag jämt när jag var arg, på dåligt humör eller irriterad. Måste väl säga att jag slutat med det nu =)... Nu bakar jag ju för jag tycker det är kul.
Fast i går kände jag mig lite sur och grinig..så jag tänkte att jag provar mitt "ungdoms trick"...baka mig glad. Bakat blev det och faktiskt för stunden kändes det bättre...hihi

NUTS AND CHOCOLATECHIP MUFFINS


ca 12 stycken
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl rörsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g hackad mörk choklad
2 dl hackade salta jordnötter


Sätt ugnen på 200g. Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda försiktigt det i smeten.
Tillsätt sedan mjölken och tillsist  den hackade chokladen samt de hackad jordnötterna.
Ställ muffinsformar i en muffisplåt. Fördela smeten i formarna och grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, lite beroende på hur stora du gör dem. Jag gjorde bara 10 st för att jag ville fylla formarna riktigt ordentligt, och jag har tagit en större variant av muffins form. Det är ju finast när det blir riktigt fullt i formarna, gärna så de bullar över lite!


Träd...

Fick hem Citronträd i dag, med enorma citroner på. Superfina!




Gubbeampel...

Att plocka jordgubbar på balkongen vore väl trevligt... En sådan här ampel ger massor av bär och den blommar och det kommer nytt ända fram till hösten.

 

Dubbel Pion...


Fantastisk färg, någon blandning mellan blodröd och bordux. Så vacker med alla små krusiga blad i mitten.


Clematis...

En vägg fylld av dessa lila Clematis skulle vara helt underbart. Vi har haft de här krukorna med clematis på spalje flera gånger under åren, aldrig denna färg men andra. Vissa har vi planterat hemma eller givit bort, och det är helt sanslöst hur mycket de blommar. Det blir som ett helt hav av blommor, helt underbart. Verkligen ett tips...


Butterkaka....


Nu har jag gjort det...Jag fick till min Butterkaka. Det är verkligen lätt och mycket kul. Att ställa fram en "bulltårta" när man har fika främmande i stället för ett fat buller känns lite extra lyxigt...

KANELBUTTERKAKA MED VANILJTOPPING



130 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
13-15 dl vetemjöl


4-5 dl kall vaniljkräm/marsan
Kanelfyllning: 150 g smör, 3 tsk kanel, 1 dl socker.

Smält smör i kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten och sedan salt, socker och nästan allt mjöl.
Spara lite till utbakning.
Arbeta degen smidig så att den släpper kanterna. Jäs 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord & knåda den smidig. Del degen i två delar. Kavla ut rektangulära plattor och brde på kanelfyllningen, skär sedan i lagom stora bitar ca 4 cm, och lägg sirka 12st i en form med löstagbar bottet(lägg ett bakplåtspapper i botten på formen).
Låt jäsa ca 20-30min.
Klicka ut vaniljkräm på varje "bulle" och pensla sedan med ägg.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min på 220 grader.



Degen räcker till 2-3 butterkakor, men vill man bara göra en så kan man lätt göra bullar av resterande deg. Jättegott oavsätt vad du gör....
Vill du göra bullar så kolla här..



Stockros...

Här i Söderköping växer det mängder med Stockrosor, i massor av olika färger. På vissa gator växer de som ogräs utmed väggarna. Och det är så underbart vackert!



Men har man inga kan man ju köpa plantor och plantera. Just nu har vi mörkröda dubbla hemma.

Vackra....

Måste visa några mer Cosmos=Rosenskära....Mina favoriter!!!



Tävling...

Vinna detta set med 3 hjärtformar.
Lavendellila...Tänk så ljuvligt med en blåbärspaj i.
De tål diskmaskin och ugn, så perfekt till alla köksbestyr.

Ta chansen och var med..




Skriv en liten kommentar, att du vill vara med och tävla eller varför inte ge ett tips om vad du skulle vilja baka i dem. Ja, skriv vad du vill och kanske chansen är din.

Tänkte att denna gång kör jag med ett litet tröstpris också, så två har chansen. En vinner hjärtsettet och en vinner de söta små vågformarna. Allt i lavendellila!

LYCKA TILL!
Vinnaren drar jag den 17 maj och medelas dagen efter.


Pink Pixie....

Man kan lätt tro att det är en lillekonvalj, men inte då...Det är något helt annat och har namnet Gaulenettya "Pink Pixie". De små vita blommorna blir vart efter röd/rosa bär. Super fin växt...



Angelmist...


I går fick vi hem så mycket fin och en del lite udda växer och även lite nyheter. Den här blomman heter Nemesia " Angelmist" så söt. Växer som en liten buske täckt av dessa bedårande blommor.

Färger...

Är det inte fint med alla dessa oranga toner, det är inte så vanligt att kunder vill ha i orange/aprikost, men det är ju så fint. Jag är verkligen förtjust i färgtonen skär/aprikos/orange. Börja kolla så får ni se hur mycket det finns i de färgerna....

Kan ju vara kul att testa lite annat än rött/blått/vitt...Eller hur?



Cannan är fantastisk att ha i plantering, finns i flera fäärgtoner. Eller varför inte ha en liten citrusplanta på altanen.


Millionbells, lättskött och tålig, klarar vind och regn och finns i underbara färger.

Den är här nu....

Nu är det dax att beställa julsaker. För nu är Caesars julkatalog 2011 här....Känns ju som vanligt lite tokigt att beställa jul nu men vill man åt godbitarna så gäller det att ligga på. Det bästa tar ju alltid slut först!

Och som vanligt finns det så mycket fint, det kan jag garantera....Jag har ju varit med och valt själv..hihi




Även ni som inte är blomsterhandlare har möjlighet att kolla in vad som finns i katalogen. Så kan ni ju gärna komma med önskemål om vad jag ska ta hem, för hur gärna jag vill så kan jag inte ta hem allt....

 www.caesarcollection.se

Min senaste samling...

Jag har ju helt glömt att visa er min senaste samling av sovande kineser..... Jag tycker det är så roligt, de finns över allt, de har inga hämningar. Hade inte batteriet i kameran tagit slut sista dagen så hade jag haft fler.... En del bilder är lite suddiga, för jag måste ibland smygfotografera, jag får lite konstiga blickar ibland, och får ofta ta lite i farten när jag går förbi...Men roligt är det!










Så går det....

Att stå ute i solen hela dagen har sina för och nackdelar....Jag klagar inte på att jag bränt mg "lite", för det tycker jag är rätt okej...hihi. Men vilka fula ränder det blir!!!



Jag vet att det är faligt att bränna sig och att sola överhuvudtaget, men jag älskar solen och jag gillar när solen bränner i skinnet.  Att få lite färg gör att man känner sig lite mer levande. Det är underbart med sommar och sol!

Vilken dag....

Perfekt marknadsväder, inte för varmt men ändå varmt. Massor av folk kom till vår lilla stad och köp sugna var de också.. En kul dag i solen.




Det är marknad...

Kom till Söderköping och fynda....I dag är det marknad och det är knallar över hela stan. Vi har massor med erbjudanden även här på Akleja...Massor med fina dörrkransar 80 kr, alla vår fina väggord till 50%, Krukor i olika storlekar för 25 kr st, 4 pelargoner 100 kr, stamväxter 180 kr och massor mer....

Kom hit nu vettja!!!!




Kunde varit min....

För det är ju Fushia i denna brudbukett. Fast i gentligen är den ingens.... Jag fick bara behov av att göra en brudbukett, skapa lite, mixtra lite med färger. Så är det någon som känner för en tripp till rådhuset, så finns en färdig och mycket vacker brudbukett på Akleja.




Limegrön Hortensia, Aqua rosor, Sweet avelanch rosor, Pioner och Fushia....Lite osymetriskt, vilt och bulligt. Den blev verkligen sommar skön....Väldigt enkel men ändå lite speciell...

En liten beställning....

Sent på fredagen fick vi minst sagt en "liten" beställning. Inte ofta vi i lilla Sörping gör buketter i denna prisklass. Men det är roligt....Mera sådana tack!



20 av de störst röda rosen och 15 stora doftande liljor och allt i en vacker vas.....

Skönt att göra om...

Även om det är med samma saker man gör om, bara att man byter plats på dem gör att kunderna ser dem på ett helt nytt sätt. Men det är också så skönt när man får göra om och fräscha till i butiken.






Snart sommar och beach...

Kolla vilka snygga sticks vi fått hem i dag....Passa nu till sommaren!



              

Vi var ju tvugna och larva oss lite också...så klart!!

Godare än godast...

Ännu mera nytt från Årechoklad....Jordgubbsbräck på vit choklad.....åååå så gott!!!




Måste bara igen säga...ååååå så gott, så jätte gott!

Ett sött litet set...

Ett litet litet set med vatten kanna, hink och låda på ett litet fat. passar presic till miniväxter. Kommer så klart från Caesar Collection.



Skärt....

Vi har gjort om lite i butiken, flyttat om och tagit fram en del nytt. Det blev en mycket härlig känsla i fönstret.






Nu blir ni väl sugna.....

Vi har så mycket fint hemma, mycket stora blommande uteväxter, och massa små läckerheter. Nu hoppas vi att det var den sista snön vi såg i veckan så att man kan börja plantera och göra fint ute.


Bellis i vitt och rosa. Och jätte fina dubbla Flitiga Lisa.
 
Lavendellila Clematis och helt underbar fjärilslavendel.

Starkt rosa Nerium som en liten buske, med massor av knopp.

Superfina Marguriter på stam och fantastiska storblommande Bacopa i ampel.

Rosenskära....

Jag älskar den här blomman Rosenskära Cosmos, den är så skir och vacker och vajar så fint i vinden. Jag "slogs" för att få köpa in konstgjorda rosenskära nu i kina. De andra trodde inte att det skulle bli någon storsäljare...Men jag ska allt visa dem =)


Här blommar det....


Nu är det lite att bära ut, man får titta noga för att se allt vi har. För här finns det mycket att välja på!

 

Med värmen kommer alla sugna kunder. ...Och de är mer än välkomna!

Smak av sommar...

Ny smak från Årechoklad, jordgubbstryffel doppad i vitchoklad. En av deras godaste måste jag säga...Helt i min smak!

 


Öppnar man en strut här, så är det rykande åtgång...hihi

Är jag värd....

Kände att jag värd lite rosor, och då är klart att jag väljer dessa underbara ljusrosa Sweet avelanch rosorna. De är verkligen fantastiska, när de slår ut blir de stora som tefat och skiftar i fär från cream-vit-ljusrosa-rosa-skär....




Det är ju så fint att ha färska blommor på bordet, och nu efter att man haft tulpaner i flera månader känns det lite tomt om man inte har något.

Milk Chocolate Chip Cookies

Kakor är ju aldrig fel och kakor med mjölkchoklad kan omöjligt vara fel. Lätt som en plätt och gott så in i norden....Ni vet farligt gott!!

MILK CHOKOLATE CHIP COOKIES



125 g smör
1,25 dl strösocker
1,25 dl farin socker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ msk vaniljsocker
200g mjölkchoklad

Hacka chokladen grovt.
Vispa smör och socker till en krämig smet.
Tillsätt ägget och rör om ordentligt.
Blanda och rör ner resten av ingredienserna.
Häll ner chokladbitarna och rör så den blandas in i smeten.
Ställ fram 3 plåtar med bakplåtspapper och rulla ca 35 bollar.
Ställ ut med ganska stort mellanrum på plåten då de växer mycket i ugnen.
Platta ut dem innan de åker in i ugnen 10-15 minuter i 175 grader.
Låt kakorna svalna några minuter på plåten, lyft sedan över dem till galler.




Självklart kan du byta till mörkchoklad eller vit eller varför inte ta lite av varje och göra en trippel!

Kanelsnurror ....

Skulle göra en Butterkaka men det gick inte så bra, så i sista stund lyckades jag få till dessa underbara kanelsnurror med vaniljtopping. Så enkelt att lägga lite vaniljkräm uppe på bullarna och det bli så mycket mer än en vanlig kanelbulle.
Butterkaka blir det nästa gång...

KANELSNURROR MED VANILJTOPPING



130 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
13-15 dl vetemjöl


4-5 dl kall vaniljkräm/marsan
Kanelfyllning: 150 g smör, 3 tsk kanel, 1 dl socker.

Smält smör i kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med lite av spadet.
Tillsätt resten och sedan salt, socker och nästan allt mjöl.
Spara lite till utbakning.
Arbeta degen smidig så att den släpper kanterna. Jäs 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord & knåda den smidig. Del degen i två delar. Kavla ut rektangulära plattor och brde på kanelfyllningen, skär sedan i lagom stora bitar ca 4 cm, och lägg i formar på en plåt.
låt snurror jäsa ca 30 min.
Klicka ut vaniljkräm på bullarna och pensla sedan med ägg.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15min på 200 grader.




jÄTTE JÄTTEGODA!!!

Gör den här....

Nu är man tillbaka i vardagen och då är det ju samma gamla vanliga problem...mat! I dag provade jag en kycklingrätt och gud så gott det blev. Verkligen en hitt!

BACON OCH PERMESAN KYCKLING

6 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
salt
svartpeppar
5 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesanost
3 msk Thai Sweet Chili sås
2 stora vitlöksklyftor
3 - 4 msk kycklingfond

Skär filén i strimlor, bryn så den får lite färg, salta och peppra
Skär baconen i bitar, stek ordentligt och häll av stekfettet.
Blanda i hop och lägg i botten av en ungsfastform


Rör i hop creme fraiche, grädde, den rivna permesanosten, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.

Häll blandningen över kycklingen och bacon. Grädda 15-20 min i 225 gr.

Servera med Pasta eller ris och en krispig sallad så klart.



Det gör sig inte rätt på blid, jag var så hungrig att jag glömde lägga upp lite snyggt och ta kort=) men jag kan lova att det var så himla gott. Ni måste bara prova.....

Förvirrande...

Vad är detta...Det snöar!!!
Och till hegen och nästa vecka ska det bli 21-26 grader varmt, rena högsommaren.... Det är verkligen förvirrande, men jag antar att det är Sveriges charm...Det oförutsägbara vädret!

Jag längtar till nästa vecka...26 grader och strålande sol...Om det nu inte ändras, för det är ju inte heller ovanligt=)

www.yr.no är bästa vädersidan, den stämmer väldigt ofta...Ibland nästan på timmen om det ska komma regn eller sol, hagel eller snö.....

Love...

Ni vet att jag hade ett litet uppdrag från Teddykompaniet för ett tag sedan. Jag skulle använda deras små nallar i blomstersammanhang. Visa hur man kan använda mjukisdjur tillsammans med blommor, som en extra present eller som en liten axent.
Jag gillar den här, en stor röd vacker ros med en liten fastkramad nalle. Till tex alla hjärtans dag, eller vilken helg som helst, till din kärlek eller en nära vän. Enkelt men ändå så mycket mer, jag tror många skulle bli glad för den här. För att vara så enkel säger den så mycket!!



www.teddykompaniet.se

Passiflora...

Passionsblomma, visst är den vacker. Har man tur så kan man till och med få små passionsfrukter. Kanske inte så goda eftersom vi inte riktigt har den värmen, men en riktigt cool kännsla att lyckas odla en passionsfrukt själv!

 

Vinnare....

Förlåt jag är lite sen med dragningen av det fina kakfatet...Men nu så, den här gången körde jag- säg ett numer mellan 1 och 41...Jag fick nummer 27 av mamma Ewa. Och det är helt sanslöst vilken tur norrland har i mina tävlingar.

GRATTIS
SARA I NORRLAND



Jag mailar till dig och så kommer fatet på posten.

Tack till alla som var med och tog chansen, håll utkik så kommer det snart en ny tävling.

Har ni några önskemål på priser....Ni vet ju vad jag har här i butiken=)


RSS 2.0