Chokladfudgetårta....
Tårta nummer två...Jätte jättegod!

150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör
Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Jag dekorerade med chokladnät, ätbara dekorationspärlor och en helt underbar vit pion.


150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör
Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Jag dekorerade med chokladnät, ätbara dekorationspärlor och en helt underbar vit pion.

Kommentarer
Postat av: helene@caesarcollection.se
Jag gör en sådan här också...svårt att välja mums
Postat av: Camilla/Evaboden
Den är verkligen jätte jätte GOD!!!
Trackback