Billigt...

 
Vi hittade en liten blomsterbutik runt hörnet på vårt hotell. Vi var ju bara tvungna att fråga pris på en bukett. Den rosa ville de ha 188kr för. Känns rätt billigt jämfört med hemma.. Och då började vi inte ens förhandla om priser. 
 
 

Samlar...

 
Klart jag har samlat på mina  "sovande kineser" även denna resa. Så självklart kommer det fler... 
Jag har ingen dator med mig, bara telefonen och det tar ju sådan tid att ladda upp bilder på den. Får blogga ifatt hemma:)
Men ni vet väl att ni kan följa oss på instagram, på mittoditt ... 
 
 

Välja...

Det finns först och främst en uppsjö av leverantörer inom varje artikel. Så först måste man avgöra vilken som är bäst, sen måste man då även hitta exakt det man söker bland alla tusentals olika sorter... Så det gäller att ha en tanke, en rödtråd och mycket egna idéer och ritningar.. För annars blir det fruktansvärt svårt att välja!!
 

Soft...

En del utställare har engagerat sig lite mer än andra för att visa sitt sortiment och för locka in kunde. 
Visst får man lust att köpa kuddar!
 

Happy day....

we love!

Favorit...

I dag slog vi till med middag på våran favorit restaurang "thaian". Det finns de som säger att vi är tråkiga, som inte provar något nytt.. Men det är ju så gott, två tre gånger på samma restaurang per resa är väl inte så farligt;)
men visst, vi har sagt att vi ska prova minst en ny varje resa..så, så blir det:)
 

I gång...

 I dag startade delar av den gigantiska mässan vi är på. Och vi var här tidigt, så vi skulle hinna så mycket som möjligt, det är mycket att se, mycket att ta in och många beslut att fatta. Den här resan har vi även Karins pappa Bosse med oss. Han har många gånger fått sitta snällt och vänta medans vi letar, ändrar, förklarar och diskuterar. 
Vi har redan hittat så mycket bra och knutit viktiga kontakter.
Vi är nöjda, det har varit en bra dag! 

Cirklar....

Då är vi äntligen på plats på hotellet i guangzhou. Det tog sin lilla tid, flygningen som skulle ta 3 timmar tog 7... Som bilden visar flög vi i cirklar flera gånger och fick till sist landa på en helt annan flygplats.  Där fick vi sitta kvar i planet och bara vänta. Allt på grund av dåligt väder i Guangzhou. Som tur var hade vi egen tv och massa filmer att välja på.. Så tiden gick ju!
 
Och  det är klart man ska ta det säkra före det osäkra, bättre att komma fram sent än aldrig....
 

Försäljare...

Så är säljer de visst blommor på Arlanda.. Undrar hur det går??
En gnisslande vagn och några hinkar med buketter. Men visst, alla sätt är bra....


Lite sena...

Ja lite förseningar får man väl räkna med.. Vi är ju i varje fall på väg!


På väg...

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på mitt resesällskap.. Det är dags för Kina och inköpsresa igen. Nu ska vi hitta saker för vår2014. Det ska bli så kul. Nu när vi varit i gång och sålt ett tag, känns det extra kul. Vi har fått mer koll på vad som går, vad som önskas och vad vi saknar.. Vi har jobbat in oss i våran stil lite mer. Så med massa ritningar, färgprover och nya mönster i bagaget är vi taggade till tusen att hitta det bästa:)


Ice cream...

Det känns ju helt fel.. Loka med smak av strawberry ice cream!! Men den är god, riktigt riktigt god. Den smakar verkligen jordgubbsglass:)


Nästan..

När jag var ute på kundbesök nu i veckan så hittade jag den här bilen.. Det är ju nästan som min gamla Akleja bil!
Jag tycker att min bil är en av de snyggaste blomsterbilarna jag sett... Det kommer jag alltid att tycka!


I evighet..

Jag förstår inte, varför tar det aldrig slut. Jag har igen förlorat en person jag tycker mycket om. Våran fina fina Monique, en underbar försiktig och känslosam vän. Hon har alltid funnits där i Söderköping, kommit förbi butiken ofta bara för att säga hur mycket hon tycker om oss. En kreativ konstnär som lyckades skapa konst av helt otroliga saker.. Våran källare på akleja var inte bara min skattkammare utan även hennes. Hon gick där i timmar, hittade saker jag sätt som oanvändbara, men hon såg något annat, hon gjorde något vackert av det. Hon var lyrisk i vår skattkammare.
När jag sålde butiken fick jag denna fina tavla av henne, hon grät och sa att hon skulle sakna oss i all evighet.. Men nu är det mig tårarna rinner på, och nu är det jag som får sakna henne i all evighet....




Det är dags...

Men hallå alla.. Ni MÅSTE köpa penseer. Det är hög tid nu. Jag är ute i så många butiker och nästan alla säger att det går så seg med penseerna. Men det är hög tid, köper ni inte nu kommer ni att missa dem. Å det vore ju tråkigt, för de är ju så underbara.
Ni vet att just penseer klarar riktigt kalla nätter, så även om vädret är lite halvdant, kallt och jäkligt så klarar de sig.
Så lova mig att ni ger er iväg i morgon och köper penseer... Se till att fixa vårfint:)


Lingonkakor...

Lingonsylt är godare än vad man tror, det blir jättegott att baka med. Kända att det var lite kul att använda lingonsylt till syltkakor...Och gott blev det=)
Enormt lättbakade och extremt lättätna, ingen ide att änns lägga dem i burk..Slut på ett naffs!!
 
LINGONKAKOR
l
ca 25-30 st
 
200g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
lingonsylt...eller vilken annan sylt man föredrar
 
Rör i hop smör, potatismjöl, florsocker och mjöl till en smidig deg. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter i 175 grader. Kakorna ska inte direkt ha någon färg, så ha dem inte inne förlänge.
 
 

Lite bättre...

Ja det måste man väl ändå säga...Att det här blev lite bättre och vårigare. Det känns i varje fall bättre, behöver liksom inte skämmas som förr. Det blev bara penseer och lite äppelkvister som trädet på baksidan fick dela med sig av... Sen så har jag ju lite lådor med olika pynt i garaget, så jag hittade lite passande garnband...Å det är jättejobbigt det här, jag som är van vid min skattkammare. Tänk vad mycket jag hade att välja på och hur lätt det var att piffa till allt lite...Det saknar jag mycket!
 
 
Jag slängde fotmasagebollen...men den hade ju faktiskt passat här nu.. haha!!

Så så god...

Den här blev himelskt god, en riktig lyckoträff. Inte för söt, inte för sur, inte för kladdig och inte för torr. Vitchoklad, citron, kokos och blåbär. Kladdig i mitten och med ett krispigt täcke uppe på, och som pricken över i:et...kokkoskanterna...Så gott!
 
WHITE BLUEBERRIE CAKE
100g smör
100g vitchoklad
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron , det rivna skalet av en citron
1 msk pressad citron
2,5 dl mjöl
1 1/2 dl blåbär
1 tsk potatismjöl
kokos till formen
 
Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll över vätskan i en bunke, blanda i socker, vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Tillsätt sedan citronskal och saft samt mjölet. Rör snabbt i hop till en smet. Blanda blåbären med potatismjölet och häll i smeten, rör runt försiktigt. Smöra en form med löstagbar kant och bröda den med kokos, häll i smeten. Grädda den mitt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Beror på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna och pudra över florsocker...

Usch...

Jag får ju verkligen skäms...Gud så det ser ut i mina krukor vid dörren..Fruktansvärt, Usch!!!
 
Måste ta tag i det....
 
 
Men visst man kan ju faktist säga att det ändå går ton i ton..hehe...i beigt!! Bara den där cerisa fotmasagebollen som skär sig lite...vad nu den gör där över huvud taget!

Trippel Chocolate...

 
Jag fick lite smak på att baka i går. Det har ju varit lite dåligt med det ett tag. Har man inte ro,så går det inte att baka, det blir bara inte bra då. Men kanske jag hittat tillbaka lite nu, för i dag blev det bra.
kladdkakor är ju alltid kladdkakor och de är ju alltid goda, även denna. Riktigt kladdig och seg fylld med massor av härlig choklad.
 
TRIPPEL CHOCOLTE CAKE

50 g smör

½ dl matolja 

2 ägg

2 dl socker

1 dl farinsocker

2 ½ dl vetemjöl

4 msk kakao 2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

100g blandad choklad, vit, ljus, mörk

 

Smält smöret och tillsätt matolja. Vispa ägg, socker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten, hacka de olika chokladerna grovt och rör ner i smeten (självklart kan man ha bara en sort eller två). Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter på 150 grader . Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Jag ringlade lite vitchoklad uppe på bara för syns skull...Och visst är det så att man äter med ögonen också=)


Sega men frasiga...

Adam gillar maränger och han älskar choklad...Då måste ju chokladmaränger vara en hitt. Vi fick i varje fall för oss att prova. Och goda blev de, lite stora kanske tyckte Adam, hade varit bättre med mindre så hade vi haft fler och de hade räckt längre.
Men de fick ett bra betyg, de blev hårda och frasiga på utsidan och sega i mitten och så smakade de ju choklad...Riktigt goda!
 
Tänk er sådana i en marängsvisch med vaniljglass, jordgubbar lite grädde och extra mycket chokladsås=)
 
SEGA FRASIGA MARÄNGER
 
100g mjölkchoklad
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
 
Smält chokladen och låt den kallna. Vispa äggvitorna med1/2 dl  av sockret till ett vitt fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett ännu fastare skum. Skummet ska vara riktigt hårt och blankt. Du ska kunna hålla bunken över huvudet utan att det rinner ut. Ringla sedan i chokladen och vänd bara försiktigt ett fåtal gånger. Rör man runt för mycket blir de bara bruna istället för lite melerade. Sen är det ju gott när det ligger mycket choklad på vissa ställen. Klicka upp marängsmeten på ett pakplåtspapper med hjälp av två skedar.. Grädda mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme i 125 grader. Låt dem gärna ligga i rumstemperatur över natten så hinner de torka riktigt ordentligt...Men visst går de att äta direkt de svalnat, det vit vi=)
 

Mjölkchokladkaka...

Vi kommer och fikar....Då får man göra något av det man har hemma=)
 
MJÖLKCHOKLADKAKA
 
 
100g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
100g mjölkchoklad
 
Smält smöret och häll i en bunke.Blanda i socker, ägg, mjöl vaniljsocker och kakao. Blanda ordentligt. Hacka chokladen och blanda ner i smeten. Häll smeten i en form med löstagbar botten, spänn fast ett bakplåtspapper i botten så är det lättar att få kakan till ett finare fat. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
Ät som den är eller dekorera lite om du vill. Jag hade pudra kakao över hela kakan och spritsade grädde och ringlade vanlig ohoj chokladsås...det gillar barnen=)
.

Mangokyckling...

Jag har så svårt att veta vad vi ska äta nu för tiden, fast att jag borde ha mer tid att planera middagarna nu än vad jag hade tidigare. Men tiden finns inte och jag står alltid där i sista sekund på ICA och har inte en aning om vad jag ska göra. Klart att i bland lyckas jag...Och det här blev riktigt gott, väl värt att prova=)
 
MANGOKYCKLING
 
4 kycklingfiléer
1 lök
ca 2 msk soya, eller mer efter smak
3 msk mango chutney
1 burk mango (finns bland fruktkonserverna), eller en färsk
3dl vispgrädde
1dl cream frache
2msk kycklingfond
salt & peppar
2 tsk sambal oelek

Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i smör, peppra och salta. Hacka löken och bryn den också. Häll i grädde, mango chutney, kycklingfond och mer kryddor om det behövs. Låt koka ihop ca 10 min. Dela mangon i lagom bitar. Lägg mangobitarna i såsen precis innan servering. Servera med jasminris och så klart en liten sallad!

Underbart...

I går var jag och hämtade lite penseer, kände att det var dags att göra lite fint hemme. Värmen ska ju komma nu är det ju sagt.
Det här är nog en av mina favoriter, visst är färgen helt underbar. Det mest fantastiska med den är att nästan ingen planta har samma färg.
 
 
Men det är inte lätt att välja när det finns så enormt mycket olika färger och toner. Jag gillar verkligen penseer, och att få gå i ett sådant här växtus och bara frossa i dem gör det bara bättre.
 

Liten vacker...

I dag har jag gjort en liten söt sorgdekoration. Det behöver inte alltid vara stort och massor av blommor. Det lilla enkla kan vara precis lika vackert. En grön lite kulle med bara två rosor, hortensia och några fresia . De två vita ljus gör den ändå lite vackrare när de tänds.


Ängel...

Visst är hon vacker våran ängel? Det här är en sådan ängel som är vacker året om, inte bara till jul.


Vi är klara..

Nu är vi klara med showroomet och det är dags för mig att åka hem. Det blev så bra och vi hittade verkligen julstämningen. Så nu är det riktig jul här!


Snö...

Det är helt sjukt vad det snöar här.. Vi som hade vår hemma i Norrköping... Och här bara vräker det ner. Det har kommit massor bara över natten, och slutar inte.. Tur det fanns vinterjacka att låna, för vårjackan jag kom i är inte någon hitt!


Mitt&Ditt Underbara liv..


Jul 2013....

Nu är jag tillbaka i Bjästa, där vi har kontoret. Det är dags att bygga jul showroom. Vi fick hem sista konteinern med varor i fredags och i den kom även de sista proverna. Så nu är det bara att sätta i gång och göra fint.
Men först måste allt nytt fotas... Det är lite pill med att få allt i ordning och ljuset rätt, vi är ju inte direkt proffs men bra blir det:)


Kundbesök..

I dag har jag varit ute på kundbesök hela dagen. Det känns riktigt bra, ovant men bra. Det är ju ändå en stor omställning, jag är van att kunderna kommer till mig för att de vill handla. Nu ska jag åka till kunderna och få dem att handla:)
Men jag känner mig nöjd, alla har varit så glada, positiva och vänliga. Det kommer bli bra det här.
I morgon startar jag tidigt med inbokat kundbesök, sen bär det av till andra städer... Tur jag har min ny inköpta gps , annars vet i sjutton vart jag hamnar;)


Browniekaka...

Killarna vill fika på balkongen i helgen, för de tyckte att det är ett måste när solen skiner. Så det var bara till att baka något. Choklad är ju en höjdare tycker barnen, så jag leta fram detta recept. 8-10 bitar...jo tjena! Vi delade den på fyra utan problem..Gud så god den blev.  Helt perfekt...verkligen alldeles för god när man hade tänkt vara nyttig;)
Passar både till fika och till efterätt. Som vanligt måste ni bara prova!
 
BROWNIEKAKA
 
125g mjölkchoklad
100g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjöl
 
Smält chokladen, låt svalna lite.
Vispa i hop smör och socker. Vispa upp äggen och tillsätt de i smörblandningen, och rör sedan i den smälta chokladen. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och brödad form med avtagbar botten. Kläm fast ett smörpapper i botten så är det lättare att föra över den på ett finare fat. ( jag gör det alltid, med alla kakor jag bakar i dessa formar) Grädda på 175grader i ca 30 minuter. Låt svalna och pudra med kakao och servera med lättvispad grädde och färska bär. Eller ät den bara som den är=)
 

Vår..

Jag har verkligen tyckt att vintern aldrig ger sig, men så i dag fick jag se det... Våren är ju visst här. Hur har jag kunnat missa att krokusen slagit ut.. Det måste ha hänt nu i påskhelgen.. Det går alltså åt rätt håll:)


En bukett i påsk...

Det finns så mycket vackra blommor att välja på, så att när jag ska göra en bukett till mig själv eller en att ge bort kan jag knappast välja. Men tycker att jag nog till slut fick i hop en riktigt vacker bukett i härliga färger att ge bort nu i påsk=)
 
 
Fresia har verkligen blivet en storfavorit för mig. De är ju bara så vackra och så doftar de underbart!

RSS 2.0