Det har löst sig...

Här ska hon få vara när vi är borta, på Morfars land. Här trivs hon och mår bra och jag kan vara lugn, hon går fritt, rullar sig i gräset, sover i skuggan, badar benen och lite av magen(mer vågar hon inte) och så äter hon gott, får masage, får godis, blir duschad...Man kan säga att hon blir ompysslad, och det slår alla pensionat som finns med häst längder.

Tack Morfar och Britt, jag lovar att betala tillbaka på alla sätt jag kan!


Sa jag inte trendig..

Jag gillar ju Begonier vet ni, och det här är en absolut favorit. Den är super snygg!


Allt sket sig....

Jag fick sova gott en natt med känslan även Wilma skulle ha det bra när vi är i väg på vår semester. Men nu är jag tjutfärdig, hundvakten har ringt och sagt att hon blev allergist av henne i går så de kan inte ha henne.  Ringde för att boka vaccination, och vetrinäten säger att ja något skydd hinner hon inte få, det tar 3 veckor innan hunden har fullt skydd. Och hur är det med hjärtat, hunden blir ju mer mottaglig mot allt innan vaccinet verkligen tar....Snälla varför denna otur!

Vågar man...

Det här är min hund Wilma, hon är gammal, grå, ser dåligt, hör illa, haltar lite då och då och luktar skunk i munnen... Men hon är min och hon är snäll, go och glad. Men hon kan göra mig tokig också, hon snarkar vär än det värsta, hon gillar vår mat mer än sin egen, när hon dricker är det mer vatten runt i kring och över allt än i hennes mun, hon fäller något enormt, hon dreglar gärna på allt man inte vill ha dregel på. Hon vägrar gå ut och gå, går alltid 2 meter bakom så man får dra henne fram, hon kan tvärnita och inte vilja gå varken framåt eller bakåt. Men hon är söt, hon är 12 år och ser fortfarande ut som en valp.

Skulle skriva in henne på pensionat i dag, eftersom vi ska på semester...Trodde jag ja, hon var inte accinerad mot kennelhosta, men det kunde man göra i dag men har hon dåligt hjärta så kan det vara farligt...Hur ska jag veta det, man vågar ju inte chansa. Och skulle hon trivas på ett pensionat???

Men så helt plötsligt, efter att jag beklagat mig till ganska många, ringer vänners- släkts -bekanta och säger hon får vara här, inga problem. Så idag har Wilma varit och hälsat på och jag tror hon gillat!

Men det känns lite konstigt, hon ska vara hos någon vi inte känner....Men det blir nog bra, det måste bli bra!!!


Som en sol...


Den är helt fantastisk, ni kan säkert inte tro det...Men det är faktiskt en Begonia. En hängande, eller om man vill en ampel Begonia. Stora underbara dubbla blommor. Ni kan inget annat än att hålla med..den är helt fantastisk, eller hur?

Vårt smultronställe...

Midsommardagen är given på Arkö, och kommer alltid att vara. I år var  vädret på vår sida, solen lyste och himlen var klarblå...kan man ha det bättre.
Jag älskar Arkö!









Dagens tårta...

Klart att man ska ha tårta på midsommar...Fixar jag!!!



Det blev den underbara vitchoklad cheesecake med limemaskarpone och färska bär.

Har i fortfarande inte provat den, för guds skull gör det!!


Midsommarafton....

Till slut fick jag också midsommar ledigt, missade sillunchen men tog en korv på statoil (Ingen större fara gillar ju inte sil) och sedan rakavägen ut lill vänners sommar ställe. En riktig trevlig och svensk midsommar med massa vänner, barn, sol, bad, dans kring stången, lekar, godis och en mycket sen middag. Tack alla för en trevlig kväll.....PS: jag är fortfarande inte sur:))



Mina underbara killar, som var snälla, goa och glada hela dagen.




Ett tufft gäng, som hade "skitkul" hela kvällen, tror de lekte burken i minst 3 timmar. Massor med myggbett blev det på köpet, men det är väl smällar man får ta!!!

Så småning om...

Ja vart efter har jag också tänkt att gå bort, och något bör man ju ha med sig till värdparet....Tänkte att det här skulle kunna passa, ivarje fall till värdinnan...det är ju bara jordgubbssaft i flaskan:)).



Jordgubbssaft i fin flaska och jordgbbssylt i finfin burk, servetter, muffinsformar, kola och en liten ros!


Från oss som jobbar....

Trevlig midsommar och var rädda om er!


Sommarkaka...

Härlig och saftig rabarber kaka med hallon, perfect till fikat!

RABARBER OCH HALLON KAKA MED CASHEWNÖTTER




50g smör
50g rapsolja
2 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl mjöl
1 tsk bakbulver

150g rabarber
1-2 dl hallon
1 tsk potatismjöl
1-2 dl rostade salt cashewnötter

Mixa olja och rumsvarmt smör med en mixer.
Rör i hop blandningen med socker ägg gräddfil och mjöl blandat med bakpulver.
Rör till en jämn smet och häll det i en smord och brödad form. Inte för liten, bör vara ca 24 cm  i diameter.
Skiva rabarbern och blanda med potatismjölet. Hacka nötterna grovt.
Strö först över rabarbern på smeten sedan hallonen och sist nöttena.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Låt svalna och sikta över florsocker innan servering

Nytt försök.....

Nu är vi bokade till Kina...Den här gången ska inget förbanat askmoln stoppa mig! Jag har ju Kina abstinens...och så behöver jag nya convers, går ju inte och köper ett par här hemma för 600 när jag vet att de kosta 35 där...Då om någonsin blir jag snål!!!

Den 16 oktober bär det av mot Hongkong...jiippi jippii jiipppiii

Lovely....

Hur fint var inte det här då....det bara skriker sommar.


Så sugen...

Gärna en 200g, det skulle sitta fint till lunch:))



Marabou Digestive...godast av dem alla....


Morgonstund...

Väldigt tidig morgon i dag, många hårkransar ska göras.....



Bara formen ser god ut....




Nu har de ungsfasta hjärt formarna kommit, bättre sent än aldrig. Som hittat också, bara 35 kr. Den fina plåtasken kommer från Miljögården och finns i flera färg toner. Liten present ask kanske!

Finfint....

Visst har vi fått in underbara korgar/amplar. Fina och enkla att plantera i eftersom det följer med en lite högre skål. Från Miljögården, den lilla 189 och den stora 259, så inte är det dyrt....


Sylta, safta, glassa...

Vi har fått hem jättefina burkar att ha sylt i och flaskor att ha saft i och jättesöta glasbägare på fot att servera glass i. Så nu är det bara att börja planera sylt och saft koken!!




Kul present att ge bort något man gjort själv i en super fin burk eller flaska.


Det bästa....

Det är faktiskt bland det bästa man kan få, dagens ros. Att någon tagit sig tid att skicka in en liten hälsning till oss. Det gör mig så glad och lycklig!


Sidenkrans...

Vad lätt man kan dekorera med siden blommor, det vissnar ju aldrig och man kan byta ut och ändra färger som man vill. Och du kan ju verkligen inte se att det är oäkta förren du nästan tar i dem!



Clematis, Phalaenopsis orkidee och Pion.

Dammig....

Saknar att baka, måste nog göra något gott snart. Jag är bara så trött och slut, så jag kan inte äns hitta på vad jag ska baka. Den lilla rosa stackarn börjar nästan bli dammig!!!


Back to Work....

Så där ja, vad en vecka går fort. Nu är man tillbaka i Akleja vardagen igen och allt är som vanligt. Blommor ska vattnas, snittet ska i vatten, butiken ska städas, sopor ska köras....ja fullt upp alltså!
Och det värsta av allt, ingen lagar middag till mig...Jag måste tänka ut själv vad vi ska ha...ujuj vad jobbigt, har blivit bortskämd den här veckan.

Choklad beroende har jag också blivit, har nog aldrig ätit så mycket marabou kakor som denna vecka. Har nog smakat alla sorter som finns, och endel flera gånger...och jag menar då inte en bit ev varje...mer en halv 200g's.

Vad är oddsen....

Hur ofta är jag på Ullared....Och varför ska det då just den dagen vi kommer vara filminspelning?



Jag vill inte vara med på någon Ullared serie, vi fick kasta oss åt sidan, slänga oss på golvet, tvärnita i gångarna, springa åt andra hållet, ducka och ha slokhatt och solbriller.....nää lite överdrivet kanske, men var vi än var så stod de och filma, hoppas verkligen att vi lyckades undkomma att komma med. Jag älskar Ullared och längtar till att åka dit, men att vara på tv nä tack!


Caesarpåsar funkar till mycket!!

En kväll med Caesar...

Bilder säger mer än tusen ord......TACK för en super kväll alla Caesar's!!!!!
















Färdiga...

Japp då var allt klart....vårt 2011 står färdigt för försäljning. Och vi dekoratörer är så nöjda, vi har verkligen lyckats. Alla bord ser så inbjudande ut, så man vill ha allt. Och det måste ju vara bra.....

Så nu drar vi till Liseberg!



Smygspan...


Vi har verkligen så mycket fint, jag skulle gärna visa allt. Men ni får tyvärr vänta. Men ni kan ju alltid se och gissa lite....










Vilken mat....

Vi har nu bott på "hotell Ulle" i 4 dagar, och maten är gudomlig. Hon överträffar sig själv varje kväll. Hon är den starkaste och goaste jag känner. Hon kämpar och stressar för att hinna allt och allt fungerar. Hon säger att vi varit hennes försökskaniner på nya maträtter. Och alla 4 kvällar har vi fåt så fantastisk mat. Vi har bönat och bett om att få recepten och nu ligger de här och jag längtar till att få bjuda någon. Hoppas på att jag får till det lika bra.

Tack Ulle för allt, du är bäst.
Kan man hyra dig en vecka eller två?


Former....

Så fint...vad kan det vara???



Lite av varje....

Ja men visst kan man hitta det mesta och lite till.


Färg to come....

Mycket fina färger till våren, det här är en stark färg.

 

Mycket val...

Det är mycket att välja på och mycket att välja bort, och vi är många som är med och väljer...ojojoj vad vi kan bli oense. Som en  så liten bagatell  om det ska vara starka eller milda färger på fjärilar????? Verkligen en världslig fråga, men i slut änden är vi sams och glada och alla är nöjda....och vi tog alla fjärilar!!!!


En bebis...

Och mitt i all röra sitter en bebis, min gudson, lilla Axel...Tyst, söt och snäll skrattar mest hela tiden och gnyr lite när han blir hungrig.




Lyckat...

Nu är vi i full gång, bra går det och fint blir det. Och jag måste säga bra jobbat till chefen, mycket snyggt har han hittat. Visst en del saker har vi ratat totalt.... Men det kommer bli en kanon monter. Jag kan lätt fylla min butik till bredden och lite till.
Kineserna har denna gång fattat Karins och mina ritningar på krukor, de ser ut som vi ville och färgerna är helt underbara.

Är nöjd, väldigt nöjd....Tyvärr kan jag ju inte visa så mycket, ska ju vara en överaskning när vår 2011 katalogen går ut till alla butiker. Men jag kan lova att ni butiker kommer inte bli besvikna, släng alla andra kataloger och sattsa på Caesar Collection!

Varmt har vi så dricka bör man....

PS: man ser lite om man tittar noga!!!

Road tripp...

Nu sitter jag i Karins bil på väg mot Sandared och Caesar Collections kontor. För nu är det tid att bygga vår 2011. Ska bli spännande att se vad chefen köpt in, efter som vi tjejer var fast i sverige av askmolnet när det var Kina dax, fick ju han sköta alla inköp själv. Så det ska bli vädigt spännande, väldigt, väldigt!!!!
Nu måste jag sluta, börjar blilite åksjuk....


Det har vi...

Klart att vi har prins och prinsess väggord. Jättefina från Different design!



Väldigt dålig bild, borde nog skaffa mig en bra blixt....

Lådor...

Jag fick för mig att jag ville ha lådor att plantera i hemma, har ingen stans att plantera och jag vill ha perenner, ätbart, kryddor, bär och lite lätta blommande. Så Patrick snickra i hop lite lådor åt mig. Långa och stora blev de, så jag får plats med mycket.


42 säck jord tog jag hem, så nu hoppas jag på att det växer bra. Måste fixa rabarber plantor för det vill jag verkligen ha, annars tänkte jag peta ner lite av varje.
En av lådorna är nu klara och jag tycker det blev riktigt fint.



Massor med smultron, en stor tomat spalje, persilja, oregano, gräslök, brudslöja, blomman för dagen, rosenskära, gräs, hortensia och en afrikansk lilja. Hoppas att allt tar sig!


Jag ska ut!!!!

Ha, det är år och dar sedan jag var ute, men i dag smäller det. Ska ha lite tjejfest här hemma, så nu sitter jag och väntar på brudarna. Det är det gamla  gänget med brudar, vi från förr, killarnas tjejer...Det ska bli så kul, men nu får de komma jag känner mig helt ensam, är inte van att vara helt alone här hemma. Har varit och fått hjälp av min unga snygga coola lilla syster med kläder, så jag känner mig rätt snygg och faktiskt lite cool...hihi 40 år cool då alltså. Så nu ska jag och mina armbågar ut och slåss på dansgolvet....önska mig lycka till!



Vitt årets färg?

Ja det är frågan...Jag tror jag måste säga ja på den, för vi har så mycket buketter i vitt och lime eller vitt och cream. Det här är helgens andra bukett, liknar de jag gjort tidigare, kanske för att all  de brudarna har tittat på samma bild:)) Så vill jag inte göra fler sådana buketter får jag ta bort den bliden ut albumet...Fast å andra sidan måste det vara en bukett jag ska vara stolt över, efterså många vill ha den.




Önskar sol i morgon...

I morgon har vi två brudar och det är klart att man vill önska dem sol, regn betyder i och för sig tur...Men det kan ju räcka med en skvätt, inte en synda flod.

Den här tjejen ville ha en känsla av vit, cream, beige, känns som om jag lyckades med det. Jag älskar att ha band i buketter, det blir en så romantisk känsla. Även corsaget fick lite matchande band.

Jag har använt vit ros Akito, cream ros Vendela, vit Pion, vit Eustoma och vit Luktärt.


Student beställningen....

Så  blev en av de student tårtor jag gjorde till i går. Visst blev den härligt och mustigt röd...En blodröd ros ger ju den extra lilla tatchen. Jag  blev till slut nöjd ( det ska inte alltid vara lätt attt baka) och jag har hört att studenten också blev det!!
Tur för mig:))

SOMMARKOLA TÅRTA



Den här tårtan har jag gjort förut, men man kan dekorera den på så många olika härliga sett. Att dekorera är ju mer än halva nöjet med att baka, och ju bättre man lyckas ju godare ser det ut.

Stövel dag...

Herre min gud va det öser ner i dag. Stackars alla studenter  som springer ut här i Söderköping, det är hel grått på himlen och man kan inte se någon ljusning. Det har öst ner konstant sedan minst 05.00 i morse. Vi har sjö här utan för på gatan, så jag tog stövlarna i dag. Smart tycker jag!!!


Dagen är slut...

Och jag är också totalt slut... Och i morgon är det upp tidigt igen för då är det dax för alla Söderköpings studenter att springa ut. Men jag måste börja dagen på Götas, blommorna är slut, kylen är helt tom...Undra om de är där 05.30 eller ska jag satsa på 06.00.
Ett par timmar får jag i varje fall sova!!

Oj oj oj...

Stressigt i dag. Och vissa dagar är inte gjorda för att gå bra....

I dag är jag ju både florist, konditor och mammma... Har gjort klart tårtorna 3 stycken blev det och levererat dem. Jag har varit på skolavslutning och sett min stora snygga kille sluta förskoleklass. Och nu är det butiken och student och brudbuketter som gäller.

Till råga på allt kom jag nyss på att jag inte ätit något sedan i går lunch !!!


Killarna är examens fina från Evaboden. Adam har skjorta, chinos shorts och munkjacka från deras nya super tuffa märke Grunt. Och Olle har tröja från Mex och shorts från Villervalla.


Till fröken...





En Super fin present tycker jag, skulle jag vara fröken skulle i varje fall jag bli glad. Zink krukan kommer från Madame stoltz och är fylld med rosa margurit, creamrosa surfinia, brokbladig murgtöna. Hjärtat kommer från Diffrent design och grodan från Caesar Collection.



Chokladhallonkaka..

Det här var en lätt och syrlig kaka, känns inte alls så onyttig som den kanske är. Verkligen att rekomendera till sommar kaffet.

CHOKLADHALLONKAKA


 

200g smör

3 dl frysta hallon

3 dl strösocker

1 dl kakao

3 ägg

3 dl vetemjöl

 

Smält smöret i en kastrull, rör i hallonen så att de tinar i smötet. Låt svaln lite.

Blanda socker kakao och vaniljsocker, rör ner allt i smörhallon blandningen.

Rör ner ett ägg i taget, blanda sist i mjölet.

Häll smeten i en smort och brödad form med löstagbar kant.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.

Servera med grädde och hallon, jag blandade i röd karamellfärg i grädden så den blev sött rosa och så rev jag vitchoklad (så klart) över innan servering.

 


Student vecka...

Japp då är den här och alla blommor med den...student veckan...blågult för hela slanten!


Sommargrottor...

En lite annan variant på hallongrottor. Lika lätt attt göra och lika god om inte godare!

SOMMARGROTTOR


4 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

175g smör

1/2 dl riven cocos

Jordgubbsylt

Blanda alla torra ingredienser och nyp snabbt i hop dem med smöret till en deg. Matberedare funkar också. Forma till små bollar och lägg i formar och tryck sedan försiktigt en lite fördjupning i varje kaka, och fyll med sylt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Strö lite kokos på sylten innan de svalnat.

 

Visst har jag söta och somriga formar med jordgubbar på...Finns på Lagerhaus.

 

 


Makalös...

Kan man kalla den här djup vinröda pionen något annat....Red charm var namnet, verkligen så passande!!



Utslagen är den nästan stor som en mattallrik.


Tårtor...

Nu har jag fått min första beställning på tåtor, 3 olika tårtor. Kanske jag sakta men säkert byter yrke....Hmmm undra om jag kan starta något nytt som innefattar bakning, fotografering och brudbuketter...Det bästa av allt alltså, det skulle vara något..hahaha


Du är fantastisk...

Är det någon som kan så är det du Josefina. Att ha guld krona i busigt hår, lång slöja, kort klänning och vita tygskor....inte alla skulle passa i det på sin bröllopsdag. Men du har prickat in din egen stil precis, jag kan inte beskriva dig bättre. Det var så självkart när du kom där i tygskor....du var som en trolsk lite prinssesa. Helt underbar. Du kommer långt med ditt leende och skratt och självklart med din egna stil och personlighet. Richard måste vara så lycklig, och vi saknar dig.






Lycka...

Ni är så underbart sprudlande, glada och lyckliga.





Herr och fru Millings...

Vilken underbar dag, vilket vackert väder och vilket sagoliktbröllop!








Helhet i morgon...

I morgon gifter sig våran lilla Josefina, det här är hennes bukett. Jag tycker att den blev super härlig, den har en känsla av sommar, vind, äng, handplockad, gammeldags och den är smutsrosa!

Faktiskt måste jag säga att buketten är ändå finare och dovare rosa i verkligheten än på kort. Jag var jättenervös för att göra den, men jag är nöjd  och känner att det är lite Josefina över den! (hoppas hon tycker det med)

Man kan ju ändra lite i morgon om det är så...Jag är lite osäker på smultronen, vad tycker ni?


Kvistros Pepita, cream luktärt, ros Sweat Avelanch, Rosmarin och rankor och bär av prydnads smultron.

 

Ni får se helheten senare i helgen.....


Luktärts symfoni...

En bedårande hårkrans av bara luktärter i olika färger. Jag var skeptisk när jag skulle göra den, och jag fick ta upp halva för jag började att göra den alldelles för tjock. Fick ta klocka för klocka, lite pill men den blev ju så fin i slut ändan.


Sommarvild....

Vild och vacker, vita rosar, lime eustoma, hyperikum, luktärt, brudslöja, pioner och plättar i luft.


Titta noga..

Det här ser ju inte så vidare snyggt ut....Man kan säga att det är skamvrån på Götas.... Men man kan inte heller göra så mycket åt det...



För titta riktigt noga.....



Ett litet fågelbo mitt i en vissen Femtunga!



Det är riktigt jag lovar...


Pionbrud...

En enkel och ren brudbukett med bara vita pioner....Stilfult!


Stackars liten...

Han ser lite rolig ut nu min lilla kille. Ett enda litet myggbett i pannan för 3 dagar sedan och han ser ut så här, och det har bara blivit värre. Men han är glad ändå!!

Fin solhatt från Villervalla, finns på Evaboden här i Söderköping. De har den i flera olika färger.


Myspys...

Det här är från vår sommarstuga som killarna säger, men igentligen är det mammas. Hon har fixat och styrt för att få i ordning till sommaren. Ett nytt inköp för sommaren var massor av fina kuddar från Indiska. Mängd skapar känsla och stämning!


För att dölja....

Kom in en tjej här om dagen, hon skulle på bal. Hennes problem var att hon var tvungen att hitta ett sätt att dölja ett armband hon hade, så ut som ett sjukhus armband men det var nog ett inträdes band för olika nattklubbar i stan. Fult var det i varje fall och matcha inte en balklänning.
Så vi gjorde ett armband av brudslöja...hoppas det fungerar!



Nogatlockar...

Ja jag vet att det är mycket bak och lite blommor just nu, med det här är inte bara en blomblogg...utan en inspirationsblogg. Jag gillar att skriva om det som finns runt i kring mig, mina killar, mitt liv, mitt jobb och allt fin och roligt som just inspirerar mig och gör mitt liv till det, det är. Tråkigheter och vardasbråk försöker jag lämnar  utanför ( om jag inte är väldigt upprörd ), för det är ju något alla har. Mitt mål är att inspirerera er, och det kan man ju bli av olika saker, så just nu får ni hitta inspirationen i mina bakverk, för vem skulle inte vilja "impa" och bjuda på den här????

Mjölkcholadkaka med nogat och cashewnötter

 

Jag gjorde den här för inte länge sedan, men ville visa vad fint och enkelt man kan dekorerade. Två dubbelnoga och en osthyvel kan göra att det ser väldigt proffsigt och avanserat ut...

Receptet hittar ni här!


Sommardricka....

Den här var då inte dum...Den kan jag starkt rekomendera...


Gud så god....

Det här var då den godaste cheesecake jag någonsin ätit, jag kan inte förklara  mer än att den är så god att det inte går att sluta äta den. Ni MÅSTE bara prova att göra den....LOVA!

VITCHOKLAD CHEESECAKE MED LIMEMASCARPONE OCH FÄRSKA BÄR

Botten:

300 g digestivekex

125g smör

 

Fyllning:

600g philadelphiaost

2 dl cream fraiche

1 dl socker

1 msk majzena

3 ägg

250g smält vitchoklad

 

Toppkräm:

250g mascarponeost

saft och skal av 1 lime

1 tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

 

Smula digestiven fint, smält smöret och blanda  med smulorna tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca10 minuter.

 

Vispa philadelphiaosten och socker fluffigt, blanda i majzena och cream fraiche och sedan äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen och rör till en len jämn smet, häll i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 40 minuter. Får den för mycket färg lägg över lite folie.

Låt cheesecaken svalna, gärna över natten.

Vid servering, blanda ihop mascarponeosten , limesaft och skal flor- och vaniljsocker och rör till en jämn kräm. Bred uppe på kakan och dekorera med  massor av fäska bär.

 

Jag använde körsbär, färska fikon, rödavinbär och en stor vacker cream färgad ros och några av dess gröna blad. Den blev så fin, och jag blev så nöjd.

Jag hitta receptet på en helt underbar sida, Kalasgott!


På mitt bord...

Kolla in dessa otroliga pioner. När jag köpte dem var de vara som stenhårda små bollar, mindre än pingisbollar. Och tänk att de kan bli så här på ett par dagar...Helt helt helt underbara.


Sagolik....

Som en liten bröllpstårta. Sommar fräsch, lätt, härlig och god.

HALLONPANNAKOTTA PAJ

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgeädde

1 dl socker

250g hallon

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

 

Dekorera med färska bär och lite annat snyggt ...som små kvistrosor och hallonblad. För visst blev den sagolik?

 


Tårtkalas...

Igår fick jag chansen att skapa tårtor. Mamma hade Söderköpings kvinnliga företagare på besök och jag fick stå för tårtorna och oj vad jag var kreativ och skapade....Jag blev verkligen nöjd själv och det är ju bra:))

Visa lite blider och kommer med recepten senare, för ni måste prova..Så goda!

 

 


RSS 2.0