Sagolik....
Som en liten bröllpstårta. Sommar fräsch, lätt, härlig och god.
HALLONPANNAKOTTA PAJ
Botten:
12 st digestivekex
75g smält smör
Fyllning:
3 tsk gelantinpulver
3 dl vispgeädde
1 dl socker
250g hallon
200g philadelphiaost
Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.
Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm. Häll i krämen i formen.
Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.
Dekorera med färska bär och lite annat snyggt ...som små kvistrosor och hallonblad. För visst blev den sagolik?
Så fantastiskt fina tårtor, vad duktig du är! Får lite prestationsångest...
Åh vad fin! :) Ser väldigt gott ut.