Äntligen....

Nu har jag äntligen lyckats få en liten stund till att göra lite advents fint hemma. Jag är ju mycket för rött, rött hör julen till och för mig finns inget annat än just rött i juletid, speciellt i köket...Jag pyntar rätt sparsamt, är inte så myckeat för en massa tomtar och lull lull.Jag hade gärna haft röda gardiner,  men jag har valt lite konstig grön färg på väggarna, så det skulle nog inte bli så snyggt. 

 


Missuppfattat....

När illa Olle kom upp i köket i morse, så får han se att jag julpyntat lite...Han säger å vad fint det är mammma. När han ser adventsljustaken på bordet säger han...Vem fyller år, ska vi ha kalas. Jag svarar nä vi ska inte ha kalas och ingen fyller år, jag har bara gjort fint för att det är advent....men mamma vi har ju ljus, ljus har man när man fyller år!!!
Försök förklara för en 2 åring vad advent är!En riktig liten tok, med massor av tankar!

Smart....

I dag sa jag till Adam att han skulle göra en önskelista så att alla som frågar vad han önskar sig vet vad de kan köpa. Han säger att det är ju lätt, jag har ju sagt att jag önskar mig bakugans.....Och jag säger men önskar du dig inget annat, alla kan ju inte köpa bakugans....Okej jag kan önska mig en cykel...jaha nu till vintern, tänk om det är snö på julafton då kan du ju inte prova den, är det inte bättre att du önskar dig en cykel till din födelsedag?....Men mamma det blir ju mycket billigare för alla om jag önskar mig den av tomte!!!!

Smart kille, min Adam!


 

Adventspresent.....

Jag fick en liten fin adventspresent av söta Helen på Caesar Collection. Jag tyckte iden att slå in en flaska så här var jättefin och mysig. Det känns verkligen som advent. Ett litet tips till alla som vill göra en lite present något mycket, mycket mer...inslagningen gör alltid det lilla extra. Tack gulliga du!


Stilfulla....

De här ljustakarna är från Miljögården.Jag tycker att de är så fina, enkla men ändå lite extra.

Kostar inte mer än 99kr styck.....


Bästa Karin....

Min vän Karin från Caesar Collection har varit här och gästjobbat lite. Hon kom med många bra ideer och tips. Det behövs ibland, att bara få se någon annan jobba och visa sina tankar. Hon gjorde ett jättestort och fint hjärta med belysning som vi har utanför butiken, det visar vägen...så alla vet vart de ska gå!Tack vännen, du är bäst...önskar du kunde komma oftare!


Mer bollar...

Mossbollar på en liten fot, så enkla att göra. Ta bara någon typ av boll, går med vad som helst, frigolit, oasis, ledsaksboll eller gör en egen av tidningspapper och bara klä dem med grön plattmossa och dekorera med massa fint pynt...stjärnor och hjärtan i filt och underbart band....

 

Tidningsbollen har vi gjort bara för att man måste ha en Nt i fönstret för att vara med i julskyltnings tavlingen, jag förväntar mig inte att sälja den.Eller att göra flera olika stora bollar att bara ha och lägga, tex på trappan, under granen eller på julbordet...enkelt men så fint!


Tomten...

Söderköping har världens finaste tomte. I år har han köpt ny dräkt också för den gamla var från 1912 så den började bli lite sliten... Men i år skenan och lyste han så röd och fin. Han brukar stå här utanför hos oss och säga till alla vilken underbar och fin butik Akleja är och att alla måste gå in och titta, och att han och tomtemor alltid köper alla sina blommor här.
Vi gillar tomten, men vem gör inte det!


Skyltsöndag....

Då var det då skyltsöndag och tävlingsdax. Norrköpings tidningar har en liten tävling här i Söderköping, rösta på det finaste skyltfönstret. Ni som röstar kan vinna presentkort och vi som handlare kan vinna annonser i Nt. Så varför inte rösta, tävlingskupongen är i Nt´s fredagstidning...Har ni inte tid att komma ner till Söderköping...så kan jag garantera att vi har ett jättefint fönster...hahahaha!! Men jag kan också säga att...

Evaboden(underbara barnkläder)
och
Romeo och Julia(snygg, snygga kläder till "tjejer"som mig)

också har jättefina skyltningar. Så de är absolut värdiga vinnare , det kan jag lova! Kom igen nu och dra ert strå till stacken, och helst av allt ta och kom en sväng till mysiga Söderköping och få lite julkänsla, för det finns det här i massor!

Nu är det inte bara skyltfönstret som ska bedömas, utan helheten i butiken, stämningen och julkänslan... så jag har "tvingat" min persomal att ha röda rosetter i håret...vi har fått många komentaret, mest...å vad söta ni är och många har fått skratta lite åt oss, men bara glada miner!Trevlig advent...kom gärna och hälsa på mig!


Annons....Billigt, billigt, billigt!!!


Något annat i krukan...

Jag gillar bollar, varför inte sätta en boll i krukan, på en liten pinne och dekorera med massa juligt, rött underbart pynt.... Fint att ge bort visst?


Adventsbrud...


I temat cerist och svart!Ceris germini och murgröna, lindat med svart sidenband.


Gäng nr 5....

Min frisör Helen hade i går dragit i hop ett väldigt glatt och fnittrigt gäng på 9 tjejer. Hon bjöd dem på glögg, lussebullar och julmusik...stämningen var på topp.

  


Amaryllis..

Den är sorten är så fin, det är en mini amaryllis med dubbla blommor och det kommer alltid minst 3 stänglar. Jag säger bara köp den , ni kan inte bli besvikna!


Sötis....


Nr 4...

I går kväll var det dax för min systers tjejgäng att binda lite kransar. 11 stycken brudar som knepade och knåpade...Och kransar blev det.

  


Nu nu nu nu är det ......

Nu kommer granen till Fiskartorget....Det ska bli så fint....Och det bästa av allt är, att den faktiskt ska stå på Fiskartorget och inte på våra parkeringar, som den gjort alla andra år...Vi har kämpat i 8 år, och tjatat och tjatat och nu äntligen så är den flyttad..Vi är så glada här på Akleja!


Smygis....

Nu kommer granarna....Vår bästa Paula och hennes gulliga pappa Göte har varit i skogen igen, de har kämpat, huggit, burit, nästan skadats och till och med fixat bil och kört hit 4 "små" granar på typ 4 meter...vad skulle jag göra utan er?


Kvinnliga Företagarna.....

Kranskväll igen, denna kväll var vi på Mattkap och inspirerade de Kvinnliga företagarna i Söderköping. Det var full fart på de 16 tjejer som var med.....och kransar blev det, till och med flera för en del...

  

Nöjda och glada!


Kom just på...

Idag är det den 24:de, det betyder ju att det bara är en månad kvar till julafton, fatta bara en månad....Tänk att det varje år känns lika stressigt och hysteriskt, hur ska jag hinna allt, jag som vill så mycket.....Men vart tar tiden vägen....Bara en månad!!!På kort känns det ju mysigt och härligt med jul....Måste göra mitt bästa för att den ska bli det också.

Advent...

Nu är vi ju snart i första advent...ljusens tid. Och det finns så mycket man kan göra med ljus, använda dem i planteringar eller snitt arrangemang, pynt gör så mycket...tänk på det nu när ni ska fixa era adventsljustakar...

Varför inte göra så här?


2:a gänget ut....

I går var det kranskväll igen, 11 glada tjejer från Söderköpingskommun trillade in här efter stängning...sen var det tomteverkstad i alla skrymslen och vrår....


Hjärtan och stjärnor...

Man kan väldigt lätt göra egna superfina hjärtan och stjärnor av cement eller gips, fina som de är eller målade.
Man tar bara isformar som är i mjukplast, måste vara böjbara annas är det väldigt svårt att få ut de små hjärtana mm. Ha inte för bråttom, se till att materialet stelnat ordentligt.
Sen är det bra att dekorera på, jättefina i blomsterarrangemang, i fruktfatet eller bara som små dekorationer tex på julbordet...möjligheterna är många!


Amaryllis på rör...

Ett lite tufft snittarrangemang med amaryllis...

Bara 3 amaryllis och massor av olika naturmaterial, tomtar och snö!


Julmässa på Göta`s

I helgen har det varit julmässa på Göta´s, det fanns massor av växter, snitt, pynt och krukor att titta på. Julstämningen fanns också på plats, tomtegröt, julskinka, glögg, julmusik och godis. Det ända som saknades var snön....

Jag hade ju även varit där och "julpyntat"lite. Visat lite julinspiration a la Caesar Collection....

 
Visst kan man göra snyggt ute även på vintern, mycket pynt ger färg, även taklökar och gaulteria.

  
Juliga växter i långa, långa radet. NU är verkligen advent och jul nära.


Enkelt och snyggt med bara massa amaryllis, lite granris, mossa och tomtar.


Rött, rött, rött och massa med glittet.


Fint att sätta växter och pynt i en lyckta med kanske ett electriskt ljus(med tanke på brandrisken), istället för bara ett ensamt ljus.


Att använda Caesar Collections glitter blommor på en snurrad mirakeltråd kan ju vara lite tjusigt...

 

 


Mina killar....

Den här helgen är jag ledig både lördag och söndag, men från och med måndag jobbar jag 13 dagar i stäck. Och jag jobbar inte bara 08.00-18.30, nä nu börjar ju alla kranskvällar, jag har 3-4 kvällar varje vecka och då jobbar jag till ca 21.30. Men det är så är det i december och jag tycker det är jättekul, så nu gäller det att jag tar tillvara på tiden med mina älskade killar, för stackarna kommer att se mig en timme på morgonen innan dagis och skola. Tur de har en pappa som fixar allt..Goaste killarna så långt ögat kan nå!


Enkelt...

Men oj så fint....Bara lite tunt med matrerial lindat på en ståltråd och sedan format till ett hjärta...

Ett hjärta av mjuken och ett av buxbom.


Något att hänga eller...

Lite olika dörrkrans ideer.... 


Första gänget....

Igår kväll hade vi fösta kransgänget för julen. Det var LC i Söderköping, 12 glada och pysselsugna tjejer.
Det är klart att det blir lite trångt i vår lilla lokal, men finns det hjärterum, finns det stjärterum....Visst ser det mysigt och trevligt ut?

 


Kom och skapa själv.....

Det skulle väl vara lite trevligt....inte bara titta, och köpa färdigt, utan få skita ner sig lite och jobba själv....Det är lite skillnad att få vara här, där allt och då menar jag allt finns...Dra med en kompis och ring och boka!


Hjärta, hjärta, hjärta....

Jag har dekorerat lite olika stora hjärtan, fint att hänga i ett hörn eller i ett golvfönster.Det är ju lite annat än en vanlig adventstjärna.... chans att impa på grannarna!

Hjärtana är  fördig köpta (så det är lätt att göra), de är gjorda av mossa som är behandlat att hålla färgen, så de inte ska bli bruna och fula. Sen är ett måste limpistolen och ivarje fall för mig...röda filt stjärnor i olika storlekar från Caesar Collection och band...finns så klart att köpa hos oss!


Återanvänd....

Man kan ju använda lite av det man har hemma för att göra lite julmysigt. Någon gammal smides ljustake har väl alla om det så är att hänga på vägg eller att ställa på bordet, eller kanske en hängande ljuskrona.
Alla de sakerna är lätta att klä in i tex granris, jag har gjort en väggljustake nyss, jag använde nobilisgran(barrar inte) och mjuken.Man klipper små bitar och använder spoltråd att linda fast riset med. Jätte enkelt och blir väldigt mysigt, sen efter jul är det ju bara att ta bort och ha den som förut...
Missa inte....

Vill ni så finns det bara ett fåtal biljetter till vår inspirationskväll på Stinsen...finns att köpa hos oss på Akleja och hos Stinsen.


Passa på nu...

Det är nu man ska börja köpa alla lökväxter, tex hyasinter, ammaryllis och tazetter. Köper man nu har man dem lagom fina och på gång till första advent och sen får man byta ut lite famåt jul. Men det viktigaste att tänka på är att vi får lökväxterna väldigt knoppiga till butiken och det tar ca 2-3 veckor innan de kommer i blom, lite beroende på hur varmt man har det hemma.

Så passa på att njut av alla vackra lökar, och underbara dofter!
Julmarknad...

Fick till slut med mig min familj  på Ekenäs slotts julmarknad. Gud vad fint och mysigt  det hade varit med lite snö, nu var det rena lervällingen och det var så mycket folk, nja det var inte direkt barnvänligt. Men verkligen en stor och fin marknad med mycket och bra utställare.
Med lite lugn och ro hade jag verkligen kunnat infinna mig i julkänslan....

 

 Visst är det stämningsfullt.....


Pepparkaksbak...

Lika bra att börja nu, sen finns ingen tid för pyssel och bak!

  

Det blev inte många och kanske inte så fina eller bra heller, men vi gjorde det!


Lite butter....

Min Olle bolle bonk!!


Mer jul....

Igår fick vi fram lite mer jul i butiken. ¨Å det blir så fint, bara vi blev klara med allt. Förr skyltade vi hela butiken över en helg och det var så underbart att komma till jobbet på måndagen när allt var klart, det var vekligen en julkännsla jag aldrig glömmer.
Men nu går det inte att göra så, för ska vi vara med i skylt tävligen i Söderköping så får vi inte julskylta fönstret förren till första adventshelgen. Och det är ju omöjligt att vänta med allt så länge eftersom alla kunder vill göra mysigt och fint just till första advent. Nu kommer kunderna till butiken och njuter, kanske köper något, men sammlar mest inspiration för hur de ska göra hemma. Och så till adventsveckan kommer de och köper allt fint de behöver för att pynta hemma.

  


Gammal fast ny...

Jag hitta den här när vi var på formex sist, jag har sätt den innan och tyckt att den är riktigt cool...så nu slog jag till och köpte den. Ser ut som en gammal spotlight från någon film inspelning. Något lite udda och anorlunda, i mitt annars så som jag ser det IKEA hem....


Rätt okej...

Vi har en ny lampa i vardagsrummet, den är helt i metall, blank och fin. jag känner mig nöjd och  tycker den blev riktigt snyggt!

 

Svart och silver.....

Nu börjar det ta sig i butiken, sakta men säkert börjar vi få ordning på allt.Tyvärr kan vi ju inte börja dekorera våra planteringar så juligt, eftersom många kunder är chockade att vi redan tagit fram tomtar. Men snart så då kan vi dra i med alla julkrafter och dekorera med rött och lull lull så det räcker och blir över...

   


Himmelskt...

En annan liten ängel, som dekoration eller i plantering.


Rött så klart...

Det är klart det måste vara rött till jul också..Jag är rätt gammaldags när det gäller julen, för mig ska det vara som det alltid varit rött, rött, rött. Mysigt varmt och härligt juligt!!!

Jag är verkligen en Caesar Collection butik.....och det trivs jag med!


Ängel i min skål...

En vild lite oborstad gammeldags tygängel från Teddykompaniet passar fint i enkla planteringar.

Kruka Rollo från CC och två multihyasinter med mossa och granris!

Glaskruka CC med en amaryllis mossa och lite granris.


Söt...

En liten ny upppackad tomte...


Tänkvärt.....

Alla verkar ju vela så mellan att ta eller inte ta vaccinet, jag läste det här i Nt i dag och tyckte att det var väldigt bra resonerat.


Rosa jul.....

Idag har vi börjat omskyltningen i butiken, men det vi börja med kanske inte direkt så juligtsom vi tänkt oss, i varje fall inte rött juligt....det blev rosa!!! Men vi kallar det lite vintrigt, kallt, snöigt, prin och prinssesigt....

Allt var en jätte fin ny sorts rosa julstjärnas fel....jag var tvungen att köpa den för den var så fin och då var jag ju också tvungen att skylta rosa!

Men det blev fint och vi hade ju så många fina och verkligen passande CC krukor ta fram...
( och gissa vem som har designat alla prins och prinsess krukor??? )

                                    


Imorgon....

Då är det dax, då börjar vi som smått att julskylta. Vi har försökt att börja planera lite och vi har kommit fram till att vi har för liten butik. Vi får inte plats med alla olika sortes krukor, tomtar, änglar och presenter som vi köpt....Så det kommer att bli trångt och man kommer att få titta ordentligt i alla skrymslen och vrår för att se allt...men det kommer att bli mysigt!

Jag älskar julen, tänk om man bara han att njuta av den också! 


Vacker.....

Visst är Esmeralda ängeln vacker, den är naturligtvis från CC som i stort sätt allt annat jag har i butiken!!

Gran i mitt fönster...

Jag har fixat min gran...stanna på vägen hem i går, det växer  massvis med gran skott i vägkantern...så några fick följa med mig hem!Jag tycker det blev jättefint, men det saknas något varmt...typ en fin adventstjärna...kan man sätta upp en sådan redan nu?
En vit måste väl vara okej?


På bordet....

Jag hade lite panik i går...jag ville så gärna fixa lite hemma, men ideerna var som bort blåsta. Jag tog hem lite saker helt utan tanke...men jag blev rätt nöjd.

Ett svart glas fat  från Caesar Collection, en plättar i luft, lite mossa och lite granris och gamal torr hortensia från trädgården...hur mysigt som helst!

Saknar lite ljuslycktor bara, men vet inte riktigt vad jag vill ha.


Hemma i mitt kök...

Jag har ett rätt så nytt kök som jag är super nöjd med, det är min gulliga kusin Mogge på Marbodal kök som ritat och kommit med ideer...han har varit här och byggt det också...bra med kusiner!

 

  

 


Känner för jul...

Nu börjar höst inpirationen tryta. Och jag längtar efter att få julstöka här. Det blir så mysigt och varmt, och det luktar så gott av allt som hör julen till kanel, hyasiner, mossa, "limpistolen" och gran.... på tal om gran så har vi ett granprotekt här på akleja och om vi får till det kommer det att bli så fint....får ni se till skylthelgen!

Här är en annan ide med gran, enkelt och fint, ta bara in ett granskott med rotsystemet kvar och sätt i en glasvas eller burk med vatten, visst är det fint?


Så ska jag gör hemma, och det ganska snart tror jag....

Vitt....

Tror vi fick lite jul och snö känsla när det snöade härom dagen...för nu går mycket i vitt och silver...

  

 


Helgens brud...

Liten och enkel, men ändå stilfull och vacker!

Vendela ros, passion ros, hjärtanpå tråd, beaconea strån, pärlor och guldtråd.


Varför....

Jo jag tog sprutan myket på grund av mitt jobb, och jag ber inte om ursäkt för det. Jag är egen företagare och då har man ibland inget val, hälsan kan inte gå före jobbet. (önskar att det var så men tyvärr) Det sägs att kulmen  ska komma i slutet av december och då har vi som mest att göra, och jag kan ju inte tvinga min personal att ta den. Så nu när de inte vill, känner jag att vad gör jag om alla är sjuka, bästa och största helgen på hela året....jo jag tar sprutan själv och är säker på att ivarje fall jag är här!
Kunderna här i Söderköping är alltid så glada och trevliga och jag vet att om jag stod där ensam skulle de snällt vänta på sin tur. Endel skulle utan problem hjälpa till!

Önskar ofta att jag inte var egen företagare, men nu är jag det och det är bara att ta tjuren vid hornen!

Det viktigaste oavsett vad andra säger....JAG känner att jag gjort rätt beslut och JAG är nöjd.
(har väldigt ont i armen, men jag är nöjd)


                                   

Mängder är bilder från mässan.....

Nu har  Fotograf Thomas Petterson laggt  ut massor av underbara, roliga och inspirerande bilder från mässan.....Så gå in och kolla på

www.giftaoss.nu


Riskzon eller inte...

Det beror på hur man tänker eller vem man frågar....fråga mig så är jag det på alla sätt....men vem vet??

Nu är det gjort i varje fall, så nu sitter jag här och väntar på biverkningarna...Fryser jag lite? Mår jag lite illa? Känner jag mig lite yr? Värker armen? Svartnar det för ögonen? Börjar jag få huvudvärk?  Nää ingen fara än, men framtiden får utvisa...Ser ju inte så farligt ut ivarje fall...

Hjälp....

Jag har för lite personal i JUL.....Värsta tiden på året och vi är lika många som nu!!!!! Kan man klona sig, dax att göra det då....

    
   


I love.....


mina nya skor....ska nog bo i dom hela vintern!!


Jag håller vad jag lovar.....

Jag sa ju att det skulle snöa i dag!

Ja ja det är inte mycket, men det är snö!!!!


Önskade bild...

Fridas kläning bakifrån med släp.Jag önskar....

Jag önskar verkligen att man kunde sudda ut tiden och börja om. Jag önskar att klockan ringde nu och morgonen började om.....


Ny och snygg.....


 Las vegas  heter den här krukan och kommer så klart från Caesar Collection, finns i flera storlekar både som vas och kruka. jag tycker den är jätte snygg...kan ju vara för att jag designat den!!!

Snart...

Tänk snart är det dax för julskyltning, faktiskt i slutet av nästa vecka....Tidigt!!!! men kolla , det är snart första advent....
Vi har i varje fall fullt upp med att prismärka och packa upp massor av tomtar och änglar, så det närmar sig med stormsteg.....

Här är tomten Rocket 45 kr från Caecar Collection.....känner ni julstämningen?


Här är den....

Jag hitta den... Jag skrev för ett tag sedan om en som blivit lurad på en sådan här plånbok, så jag sa ju att jag kanske skulle köpa en om jag hitta en i Kina till henne....för sån är jag!
Jag gjorde det, får se om hon vill ha den.....


Buskul....

Visst kom det några "bus eller godis" barn till oss, eller ska man säga tiggare!

Nä okej inte alla kanske men endel är allt för fräcka....Vi såg några barn gå till grannarna och då hör vi ett annat barn en bit bort säga.. äää gå inte dit man får bara en femma!
Då känns ju själva grejen förstörd.......

 


Mina.....Vad jag har saknat mina killar när jag var borta..............  


Höst i min trädgård...

Så var sommaren slut, och hösten här. På onsdag sägs det komma snö, vi får väl se!

 

Endel växter har svårt att ge upp och håller i in i det längsta....

 


RSS 2.0