Söndags fika!


Det smakar ju som sommar. En helt vanlig hederlig rabarberpaj. Fast med lite rabarber och mycket smuldeg.

En perfekt söndagsfika denna soliga söndag!

SMULIG RABARBERPAJ 



  • 250g rabarber
  • 12 msk potatismjöl
  • 1 -2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk strösocker

Deg:

  • 12 dl havregryn
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 125 g Smör
  • Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, vanilsocker och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.

Vi gjorde vårt bästa!

Det här med att fotboll, att stå vid sidan och heja.. Nja jag är ledsen men jag är inte bra på det. Fotboll är inte min grej, jag kan inte koncentrera mig. Kan knappt hålla koll på vilken unge som är min. 
Men vi gjorde ett tappert försök i dag, jag, min ena syster, barnens kusiner och  minsta sonen skulle heja på stora sonens lag. Det var ju sol, inget regn, rusk och blåst som det brukar!

Japp om vi säger så här... Vi va där i varje fall... Hahaha




Det måste ju va tanken som räknas❤️

Nogat kladdkaka💕


I bland blir man bara så sugen.. Och då kan en kladdkaka aldrig bli fel. Det blev det inte denna gång heller;)

En perfekt kladdig kaka med underbart nogat täcke. Att sen ha brödat formen med kokos, blir ett stort extra plus.

Så god, jag rekommenderar er att prova !

KLADDKAKA MED NOGAT TÄCKE



100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
75 g mörk choklad, smält
ca 75 g nougat
ca 50 g vitchoklad



Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form med kokos.

Vispa socker och ägg poröst
Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Smält den mörka chokladen och blanda ner i smeten.

Häll ner smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter. 

Ta ut kakan och hyvla över ett jämnt lager med nogat, låt den smälta och fördela den över kakan. Hyvla sedan den vita chokladen och dra en gaffel så det bildas ett mönster.




Fryst Cheesecake med extra allt!

 
Den andra av helgens tårtor. En fryst cheesecake. Så lätt att göra och så god. Bästa av allt, den kan göras flera dagar innan och förvaras i frysen.
 
Dessutom blev den extremt uppskattad av gästerna!
 
Bara att testa !
Mitt fina tårtfat kommer från Mitt&Ditt Underbara Liv:) finns i fem färger. Det ens finare än det andra!

Mjölkchokladscheesecake extra allt

 

Botten
75 g smör
200 g digestivekex

Fyllning
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex Philadelphia

2 msk florsocker
maränger

Jordgubbar, kolasås, chokladsås, maränger, daim(Eller igentligen allt gott du gillar)


Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.

Tryck ut smuldegen i en springform ca 24cm i diameter, spänn fast ett bakplåtspapper i botten.

Smält ca 100 g av chokladen och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Blanda ner choklad (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.

Häll hälften av smeten ovanpå smulbottnen. Strö över maränger, jag tog både stora och minisar. Ta antal efter smak. Häll över resten av smeten.

Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 20min innan servering. Garnera med att ringla kolasås och chokladsås. Jag gillar att använda ohoj chokladsås, den som stelnat vid kyla. Den är både god och blir snygg. Ös på med maränger jordgubbar, daim.. Vad du vill! 

Sen är det bara att äta och njuta👌🏼





Hotell...

Alltså vissa hotell är så mycket underbarare än andra...

Nu när jag är säljare, så blir det ett par hotell varje vecka. Jag kör mellan Karlstad och Helsingborg, från ena sidan av Sverige till andra.

Det är alltid lika spännande när man sätter nyckeln i hotelldörren och öppnar...

Om det alltid var som i dag, skulle det vara gudomligt💕

Så himla fint, helt ljuvligt... Vet inte om jag vill åka här i från i morgon. Jag kan alltså sitta i sängen och se havet, jag har balkong mot havet, förstår ni så härligt.Och vilken tjej vill inte sova i himmelsäng?

Falkenberg strandbad får en stor tumme upp!

God natt💕


Farligt God!

Jag bakar inte lika mycket nu som förr. Nu blir det mest när det är kalas. Och då går jag lite bananas... Kan liksom inte bestämma mig vad jag ska göra, och gör då ALLTID för mycket... Behövs det en tårta/kaka så gör jag lätt två-tre!

Här en av helgens kalas tårtor... Inte dum inte dum alls;)




Himmelsk chokladfudgetårta


2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe
150 g smör, smält
3 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl vetemjöl

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 ¾ dl strösocker
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad, grovhackad
50 g smör, smält



Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, kaffe och smör. Blanda kakao, salt bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.

 Chokladfudge: Blanda vispgrädde, strösocker, sirap och choklad i en kastrull. Låt det puttra under omrörning i några minuter. Stäng av värmen och blanda ner smöret. Låt fudgen svalna något.

Tryck till kanterna lite på bottnen om de pekar inåt efter gräddningen. Häll fudgen på chokladbottnen och låt den stelna i kylen. 

Dekorera efter behag.. Jag gjorde en ytterkant av nogatlockar och fyllde mitten med chokladdoppade jordgubbar. Och för syns skull doppade i olika sorters choklad!




Alltså den blev så god, och den är lätt att göra. Bästa av allt är att den nästan blir godare om man gör den dagen innan den ska serveras. Sparar tid på kalas dagen:)

Ni måste bara prova!




HEJ💕

Ja jag vet.. Det va länge sedan! Kan inte lova hur fortsättningen blir, men jag ska försöka. Det är ju många som tjatat på mig om att jag ska börja skriva igen.. Och visst har jag många gånger känt att jag vill...
Men jag måste fortfarande byta namn på bloggen. Jag är ju inte Akleja längre!

Så är det mågon som vet hur man gör och kan hjälpa mig, räck gärna upp en hand... För jag fattar nada!!!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om heller, svårt att ställa om nu när jag inte har min lilla blomsterbutik. Känns lite som jag tappade min identitet.. Jag va ju liksom akleja Linda... Vem är jag nu???

Men jag har hört att ni saknar mina recept. Och de bilder jag lägger ut på instagram på tårtor mm önskas det ju recept på.. Så då funkar ju det här med bloggen så bra.

Så nu kör vi.. Ni får ta det som det blir.. Lite recept ska jag ju kunna få till i varje fall:)

Välkomna tillbaka💕 

Linda

RSS 2.0