Sweet....

Ja de blev ju väldigt goda de här också, jag har kommit på att det är fruktansvärt gott med småkakor. Det är så lätt att äta ett par stycken...tyvärr, gott och farligt. Och dess utom är det så himla kul att göra småkakor och det finns så många olika varianter att prova.
Det här blir farligt, måste hitta fler frivilliga som jag kan bjuda bort kakorna till..=) Så inte jag behöver ha dem liggande här hemma!!

Vill du också blifast i kakträsket...Måste du prova de här!

DAIM OCH VITCHOKLAD KAKOR



20–30 stycken

2 ¾ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 dl florsocker
150 g smör
1 msk vatten
2 st dubbeldaim (112 g)
70g vitchoklad


Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och florsockertillsammans med detrumsvarma smöret och vattnet.
Hacka den vita chokladbitarna och daimen och tillsätt den i degen.
Forma degen till en rulle och lägg den i plastfolie. Degen blir ganska kletig. Lägg rullen i frysen i minst 1 timme. Det är viktigt att rullen blir fryst. Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram rullen en liten stund. Skär med en vass kniv centimeterlånga skivor som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 10–13 minuter.


Småstartar...

Vi har börjat småstarta påsken. Börjat ta fram lite kycklingar och fjädrar. Vi har inte en massa påsk pynt, vi har valt att bara ta en några små men väldigt söta serier med kycklingar, tuppar och höner.

Den här söta heter gullefjun (så klart) och kostar från 19 kr.


Det är vår....

Titta bara vilka vårtecken vi hitta utan för butiken...

Det är värsta godisbutiken för de små krypen!



Drömfat....

Blev lite som julafton i går när vi började riva i Miljögårdens kartonger. Vilken lycka att hitta det här underbara lilla kakfatet. Lite gammal känsla och så söt...

Fin present till kanske dig själv elleren vän!




Kakfatet kostar 249 kronor.

Lager på lager....


Kommer ni i håg i julas...Då hade vi en liknande sådan här burk fast större. Nu har vi fått hem den i en mindre behändigare storlek. Fort farande tre våningar men bara 22 cm hög. Jätte jättefin!




KOMMER FRÅN MILJÖGÅRDEN OCH KOSTAR 189 KR.

Purpur...

En vacker skål i färgen purpur. Vi har fått hem flera oliika modeller på glas lycktor och skålar i den här härliga färgen.



Kommer från Miljögården och kostar 89 kr.

Trillar in....


Det händer lite varje dag här, det trillar in en hel del nyheter titt som tätt. Idag har vi tagit fram en massa fina saker. Ni vet de där små men så betydelsefulla sakerna....

 

Trähjärtan från Diffrentdesign, finns med massa olika budskap och även helt vita där man kan skriva något själv. Kostar bara 10 kr st.

Prestation.....

Snacka om att man får prestationsångest när man får en bukett till en annan florist och tillråga på en florist med egen butik. Tur att det inte händer allt för ofta!

En ljus, bullig, rund, pastelig bukett skulle det vara....Hoppas det här kan passa!
 

En låda Ranunklar....

I dag fick vi hem de här helt fantastiska ranunklarna som krukväxter. En mixad låda med massor av färger, Ranunkel är verkligen en blomma som kan överaska. Den finns säkert i en miljon olika färgtoner, utseenden och storlekar.



Matblogg eller????

När jag är ledig blir det mycket bloggande om annat än blommor. Jag hoppas ni tycker det är okej!

Jag har ju sagt innan att jag tycker det är så jobbigt att hitta på mat att laga i veckorn...eller ja alltid. Baka är en helt annan sak. Men just det där vad ska vi äta, är så jobbigt. Jag har kommit på att jag gillar gratänger, alla sortes gratänger, för då räcker det till matlådor.
I dag hitta jag det här receptet och det var så himla gott och gick så fort att göra, att jag bara måste ge er det tipset...Så har jag kanske hjälpt er att lösa en dags  matproblem denna vecka.

SMAKRIK KYCKLINGGRATÄNG


Smör
700 g kycklingfile
1 paprika, röd
Salt
Peppar
1 liten purjolök
1 stor vitlöksklyfta

Sås:
5 dl grädde
4 msk chilisås
1 msk koncentrerad kycklingfond
½ tsk sambal oelek ca, smaka av och ta efter egen smak
Salt

Topping:
½ dl hackad persilja
2 dl riven ost

Dela filéerna och bryn dem i smör. Krydda och ställ åt sidan.
Ansa och skölj purjon, skär i tunna ringar. Tärna paprikan och pressa vitlöken.
Fräs purjo, paprika och vitlök i smör utan att det tar färg.
Koka ihop grädde, chilisås, fond, sambal oelek och smaka av. Gör såsen så stark som du vill ha den.
Smörj en gratängform och bottna med purjo, paprika och vitlök.
Fördela filén, häll över såsen och toppa med persilja och riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen, 225º, i ca 20 minuter.

Servera med något gott till. Jag gjorde ugnsrostade potatiskluftor och morötter, som jag när de är klara och varma blandar med halverade kärsbärstomater och ruccola.

Verkligen inte dumt, lova nu att prova!






Lyxiga vaniljbullar....

Upptäckte i dag att bullarna var slut i frysen...Vilken otur, då fick jag ju baka nya=)....

Och vet ni...De blev jättegoda!


LYXIGA VANILJBULLAR MED MASSOR AV FYLLNING



ca 12 st

25g jäst
75g smör
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma
3/4 dl socker
ca 7 1/2 dl mjöl

Fyllning
100g riktigt smör, rumsvarmt
2 msk vaniljsocker
1 dl socker

1 ägg till pensling
pärlsocker


Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, få den fingervarm. Blanda i lite av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, häll sedan i resterande vätska. Blanda i resten av ingredienserna och sist mjölet, arbeta samman till en kladdfri deg. Om du gör den i en assistent, låt den då knådas i ca 5-10 minuter ju längre den får gå ju mindre kladdig blir den. Så var försiktig med mjölet. Låt jäsa i 30 minuter. Gör under tiden fyllningen, rör i hop alla ingredienser så det blir en smet av allt. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 30x60cm, bred smörblandingen över hela plattan. Vik plattan i tredelar (vik den omlott över varandra) och kavla ut den lite extra (det blir lite kladdigt eftersom det är mycket fyllning), skär den i ca 5 cm brda remsor. Dela varje remsa i tre men låt dem sitta i hop med någon cm högst upp. Gör en fläta av remsorna och rulla i hop dem till en liten knut. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 8-10 minuter.

Jag gjorde dubbel satts, lättare att använda hela paketet med jäst.


Sega jordnötskakor....

De här små godbitarna måste ni bara prova. Som jag brukar säga...så lätta och så fruktänsvärt goda!!


JORDNÖTSKAKOR MED VITCHOKLAD


2 dl socker
200 g rumsvarmt smör
2 msk sirap
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1- 1 1/2 dl salta jordnötter
50-70 g vit choklad

vitchoklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop socker, smör och sirap poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner det i sockerblandningen.
Hacka nötterna och den vita chokladen grovt för hand. Rör ner bitarna i smeten.
Rulla ca 24 lika stora bollar, lägg kakor på en plåt med bakplåtsbapper, plata till dem lite. Lämna lite utrymme mellan varje kaka eftersom de flyter ut lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter. Kakorna ska få en väldigt svag brun färg i kanterna, då är de klara.
Flytta över kakorna till ett galler direkt när de är klara. Då blir de sega och frasiga. Var försiktig för de är väldigt mjuka när de kommit ut från ugnen. Riv lite vitchoklad och stö över kakorna medans de är varma. Låt svalna.

Tips:

Prova också med mörk choklad i stället för vit.

 

 

De här kakorna kan varieras i all oändlighet, låt bara fantasin flöda!



Grillpremiär...

Igår körde vi en grillpremiär, gud så gott det är. Tänk att i slutet av sommaren är man så trött må grillat och nu på vårkanten är det så himla gott.

Kan ju vara att vi har en tendens att vara lite enformiga i grillat....Men hur som helst så är det underbart gott just nu!!


Inte mer än 27...

Tänk att i går morse hade jag helt glömt det, undrade varför jag fick ett paket med posten...Inte förren jag läste kortet och det stod Grattis, kom jag på att just det jag fyller år i morgon. Det är väl så nu, det är inte så stort och viktigt att fylla år. Och det är klart att det blir lite tjatigt eftersom jag fyller 27 år varje år nu för tiden...Man är ju inte äldre än vad man gör sig=).....Och 27 passar mig perfekt!



Ska inte ha något kalas, men lite måste jag ju fira. Så jag slog till och provade de nya muffinsformarna från Ib Laursen.

NUTELLEA FYLLDA MUFFINS MED ROSACHOKLADFROSTING

100g smör
2 dl mjölk
skal av en citron
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader om du gör små muffins (typ i muffinsplåten), 175 grader om du gör stora som de jag gjort.
Smält smöret och tillsätt det rivna citron skalet och mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumna vätskan.
Blanda mjöl, bakbulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.


Fyll formarna och grädda i ca 15 min för små och ca 20 för stora.

Nutella

75g rumsvarmt smör
100g cream cheese
50g vit choklad
ca 3 dl florsocker
2-3 droppar rödkaramellfärg


Låt dem svalna gröp sedan ur dem lite i mitten och fyll med nutella.
För att göra frostingen.. smält chokladen och låt svalna lite. Vispa det rumsvarma smöret med elvisp och blanda i chokladen och sedan cream cheesen och florsocker. Vispa till en fast oc fin konsistens(kan behövas lite mer florsocker). Droppa i karamellfärgen och rör tills det blir en vacker färg.
Spritsa eller bred sedan frostingen på cupcaksen och dekorera dem valfritt.




Home...

Fin cementkruka med texten home. Vi har planterat i, och satt bland annat en jättesöt blommande Hottentot, som är en slags Crassula. En väldigt tålig och lättskött blomma.


Sött och litet...

Man behöver ju inte bara baka muffins eller ha efterätter i de här söta formarna från Miljögården, det går ju kanon att plantera i dem också. Blir ju jättesött!


I två år...

I två år både jul och födelsedag har jag önskat mig typ ett headset, något så jag kan prata i telefon och fortsätta jobba, ha båda händerna fria och inte få nackspärr. Och nu äntligen har de fattat...hehe!!

Yes jag har fått en ny telefon och ett headset så jag kan prata  och jobba samtidigt....TACK tjejer vad ni är gulliga!!



Daimkaka...

Riktigt söt och knäckig. Smidigt när man ska bjuda många. Min blev bäst av att ha stått i kylen till dagen efter...

DAIMKAKA I LÅNGPANNA



5 ägg
7 dl strösocker
3,75 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver

Glasyr:
250 g margarin
3,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 tsk kakao
3 dubbeldaim


Vispa äggen och sockret poröst. Blanda sedan i de torra ingredienserna och vattnet. Smörj en långpanna och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Nagga kakan efter gräddningen mycket med en gaffel.

Glasyr:
Koka upp margarin, sockret och vaniljsockret, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och vispa i äggulor och kakao.
Bredes på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan.

Ställ svalt och låt kallna.


Har kollat lite, man kan dra ner på sockret till 5 dl i smeten och till 2,5 dl i glasyren. Det kan räcka om man inte gillar riktigt sött så klart....



Hallonkaka...

Väldigt lätt, oförskämt lätt...och väldigt söt.

SOCKRAD HALLONKAKA I LÅNGPANNA



6 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

1- 1 1/2 dl socker
100g smör
220g frysta hallon

kokos

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner mjöl och vaniljsocker.

Smöra och bröda med kokos en långpanna (stora, djupa plåten i ugnen).( Man kan även lägga bakplåtspapper och smöra det)
Hälli smeten och fördela hallonen jämtöver smeten. Strö på sockret. Hyvla smöret över, se till att det täcker hela smeten. Strö till sist lite kokkos över hela plåten.

Grädda 1 200g i ca 10-15 minuter. Den får en väldigt ljusfärg, så låt den inte stå inne för länge då blir kanterna väldigt torra....(märkte jag..Hehe)


Söt present...

I dag fick vi hem de här urgulliga små skålarna, och visst passade det jättefint i hop med tepåsarna?

En liten söt present för en ganska liten peng....


Lite kär...


Vi har fått hem luktärtor, ljuslila och underbart skära och det doftar helt fantastiskt. Gud vad jag längtar till sommaren nu...

Ett uppdrag...

Jag håller på med ett nytt litet uppdrag, riktigt kul att få tänka och skapa lite. Ni får bara lite smygisar och så kommer det mer när vi är klara.




Utan för hos oss...

Ja här är det vår, vi har hela gatan full med vårblommor, penseer, lökväxter, primula, salix.. ja you name it.... Och nu när solen ligger på så börjar allt att så försiktigt och vackert slå ut, det är helt underbart.



Snart så....

Nu börjar brudbuketts beställningarna trilla in. Även i år är det mycket runda handbundna buketter. Ljusa pastelliga färger ligger högt och lila verkar väldigt populärt.

Jag är förtjust i de här tornerna i år rosa- skär- cream....



Ödesträd...

Clerodendrum en jättefin blommande fönsterväxt. Den blommar i klasar med uderbara vita skira blommor. Kanske något nytt till fönstret?



Så mycket vackert...

Vi har så enormt mycket vackert hemma just nu, både i snitt och krukväxter. Vi som jobbar går bara och är helt saliga.
Se bara den här Julrosen på snitt, så fin...bara så fin.



Phalaenopsis Opera....

En ny skönhet i Orkidee släktet. Stora vackra klockor som alla har olika mönster i mörklila toner.



Viola Hederacea...

Australiensiskviol, den växer som en matta eller ett böljande häng fylld med små lila-vita blommor. Den är inte perenn men den kan fröså sig med vinden, så har man tur så kommer kommer de små skönheterna lite varstanns det kommande sommrarna.


Lite Påsk...

Det är ju ett tag kvar till påsken, för gud så sen den är i år. Men vi har tjuvstartat lite med fjädrarna, det finns ju så mycket fina fjädrar i ljuva härliga färger. Och det känns ju så vårigt och mysigt med lite fluff och lull lull.



Jag dör...

De är ju så underbara, Jag gillar ju verkligen Hortensia och de här är så härliga att det är  som att sväva på små rosa moln, som att äta blåbär och jordgubbsglass...Ja jag vet inte, det är bara så fint, så jättefint.



Klöver...

En lite finnare sort av ängsklövern. Jättevacker som krukväxt både inne och ute, och framför allt lite annorlunda. Och annorlunda är ju alltid roligt!




Frittelaria...

Kungsängslilja på svenska. Skir, fin, klassisk och stilfull. En lökväxt att njut av inne nu på våren och sedan plantera ut för att njuta av i trädgården varje vår/försommar fram över.




Miltonia...

En fantastisk Orkidee med enorma blommor som doftar underbart på kvällen.



Gänget Akleja....

I går hade vi eftermiddag/kväll/natt träff mid tjejerna på Akleja. Jag hade fixat och ordnat lite. Tjejerna visste inte vad de skulle göra, bara att de skulle ha mjuka kläder som tål svett på sig och saker att fixa sig snygga och fräcka med och att de inte behövde gå hem hungriga.

Vi började med att prova på Afro, väldigt svårt och svettigt..lite relex med infrabastu, masagesäng mm, drinkar och snacks hos våran Liselott och sedan middag på Meze, drinkar, vattenpipa och dans...En riktigt kul kväll, fler sådana tack!
















Små vaser...

De här små vaserna är så söta, och så fina att bara sätta lite av varje i. Det behöver inte vara så ordnat, här i butiken kan vi använda de blommor som gått av, så att de också får komma till använing. Hemma kan man ta det som finns i trädgården, rabatter, skogen eller blomlådor....Sen alltså när det börjat växa ute så klart!

Typ nästa vecka för då ska ju våren komma=)




Vaserna kommer från Affari och kostar från 29 kr.

Vackert....

Åter igen kommer känslan av sommarstuga och sommar. Me like!!





Ljus i mörkret...

Jag gillar fortfarande de här ljuslycktorna och möjligheten att variera med flytande blommor i olika färger.



Gult är fult...

Eller ???? Nä jag tycker det är rätt uppfriskande. Lyser fint!
Och det är ju ganska snart påsk så gult är ju ett litet måste. Här heter krukorna Cindy och Kentucky, plåthinken heter Hedda och de fina ljuslycktorna heter Tower och Globe, och så klart kommer de från Caesar!








Penseér...

Mitt i all denna snö så har vi ju fått hem super fina pastelliga penseér. Jag verkligen gillar de här färgern,a i en låda kan det vara allt från cream, ljusrosa, gammelrosa, lavendellila och allt går ändå i samma ton. Jag brukar ta en sådan låda och plantera hemma, för de blommar länge och det blir ett hav av färger. Underbara helt enkelt!
 


Why.....

Hur kul var det att vakna i morse...snö, hur mycket snö som helst och till råga på allt så ska det snöa hela dagen fram till em. Vi som har massor utan för butiken, visst det är inte så kallt, men det blir ju förstört om snön lägger sig över. Så nu står hela granntrapphuset fullt, för vi var ju tvugna att få ut allt från butiken annars är det lite svårt att gå här inne.
Och självklart ska vi inte klaga, det finns de som har det värre...Vad är lite snö mot det som händer i Japan?

Vi har vår nästa vecka, det lovar jag..Så just nu är det bara att bita i hop!



En månad...

Tiden går så fort, den bara rinner i väg...Nästan så det är lite skrämande.
Idag om en månad sitter jag på flyget mot Helsingfors, för att sedan fortsätta mot Kina och Hongkong. Tycker nyss att jag var där men det är ju redan ett halvår sedan.
I år ligger Canton mässan över påsken, lite knepigt för mig...Man har ju rätt mycket att göra i butiken då, men min personal har övertygat mig till att det går bra, att de klarar sig utan mig. Så jag tror dem och självklart vet jag att de klarat det galant. Kanske de till och med tycker att det är skönt att jag inte är här och tjatar=)).

Det ska bli jätte roligt att komma i väg, se nya saker och få ideer och inspiration. Det blir en lite annorlunda resa denna gång på flera sätt. Det kommer att gå bra jag får vara tuff och självsäker, men jag kommer att sakna och önska!!

Ja ja ...I varje fall 17 April åker jag............................



Canton Fair..

Caesar Collection...

Jag tror ni har fattat att jag gillar Caesar Collection. Det är lite som mitt andra liv och mitt andra jobb!!

Jag köper ju i stort sätt bara Caesar krukor, och då är det klart att man måste visa det. Många kunder har redan börjat att lära sig att Caesar finns, hur deras krukor ser ut mm, det börjar bli ett begrep, så som tex Sia och Miljögården. Och det är klart att man vill visa att man har dem som leverantör. Så jag är stolt att få sätta upp denna vepa och att ha de helt suveräna påsarna/väskorna hemma i butik!




Naturligt brunt...


Det är så skönt när ett ställe till är klart, ett steg närmare målet=). Nu finns det verkligen mycket nytt och snyggt i butiken. Väldigt Caesar Collection....Änså länge är alla krukor i butiken från dem, det är bara lite lull lull från andra ställen.


 



Vinnare....

Tävlingen är avgjord och vi säger grattis
 till den lyckliga vinnaren
Maria

(Jag har mailat dig och så fort jag får svar kommer armbandet på posten.)

STORT Tack till alla som var med och tävlade, jag hoppas ni fortsättertitta in här och
att ni är med och tävlar vid nästa tillfälle.

Om jag nu vågar ha mer tävlingar, jag har hört på omvägar att man inte får ha tävlingar på bloggen
och att man kan bli bötfäld om man har det. Men att man kan söka någon typ av
tillstånd för att få fortsätta.....Verkar så konstigt, för det känns som om det är upp till mig om jag vill
ge bort saker från min egen butik....Konstigt, konstigt!

Är det någon som vet något mer om det här...Om det äns stämmer?


Clooney...

Super gigantist stora Ranunklar. Den här stora Clooney Ranunkeln är helt fantastisk. Den kan bli lika stor som ett tefat, helt enorm!

I vanliga fall har vi den bara som snitt, men i går kom de även hem som krukväxt.



Mitt namn....

När jag föddes, föddes även Linda Ulvaeus dotter till Abba Björn och Agneta Fältskog....Min mamma tyckte att de gav sin dotter ett så vackert namn, så vackert att det även fick bli mitt. Jag är döpt efter Björn Ulvaeus dotter.... den historien har jag hört länge...typ 37 år snart!!!

Förra veckan hade vi en av våra "kändiskunder" inne, hon är hästuppfödare och hästrtänare. Av någon anledning kom de in på att hon hjälpte Linda Ulvaeus med hennes hästar...Och mamma berättar då samma historia. Våran kund säger att hon ska berätta det för Linda....Ja ja som om hon skulle bry sig om det tänkte jag.
Men så i dag kommer kunden in  och ger mig en singerad barnbok som Linda Ulvaeus skrivit. Kunden säger att Linda hälsar att hon gillar mitt namn....Ha ha rätt kul och boken passar mig presic den handlar om att baka=)


Han blir fyra...

Min lilla älskling blir fyra i dag.- Nästan lika stor som dig mamma...tyckte han i morse.

Han undrade också vart alla va som skulle sjunga för honom, vi hade kalas i söndags men han tyckte allt att de kunde komma i dag också...och gärna med lite mer paket!!

Man får ju inte bjuda på något på dagis, tänk vad stolt han hade fått vara om hon kunnat ta med sig en tårta eller glass. Men nu för tiden är det ju socker förbud på dagis...löjligt tycker jag för hur mycket socker får inte barn i sig hemma. Men, men nu är det så och vi har i stället fyllt en stor påse med bananer, äpplen, päron, jordgubbar, vindruvor och melon. Det kan ju bli fest det också!



Gullunge!

Toner av lila....

Tulpaner är så underbara, jag har sagt det förut men måste säga det igen. Man får så mycket blommor för pengarna. Varför inte folk frossar mer i tulpaner det förstår jag inte. Från 59 kr för 10 härliga frasiga tulpaner. Det är deras tid nu, så det är nu man ska frossa, så stick i väg och köp lite tulpaner nu eller varför inte överraska någon ni tycker om....


Viktoriakaka med hallon...

En riktig sommar tårta, kan inte bli fel. Olle var helnöjd!

VIKTORIAKAKA MED HALLON


175g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
1 dl grädde
1 dl hallonmarmelad

Sätt ugn på 175 grader
Vispa smr och socker vit och pösigt . Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten.

Häll smeten i en smord och brödad form med avtagbar kant. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-50 minuter. Låt kallna, skär den då i två delar, över och underdel.

Vispa grädden riktigt fast och vänd försiktigt ner marmeladen. Bred hallongrädde över botten och lägg på över delen. Låt kakan stå kallt och övertäckt i minst 8 timmar, så blir den saftig och god.

Dekorera med grädde och färska hallon.



Jag fick även inviga ett av våra nya kakfat, passa verkigen fint till hallongrädden.



Kola/chokladtryffel kaka....

Ja gillar man kladdkaka och choklad, då är det här en drömkaka.

I dag har vi haft kalas för våran lille Olle. Han önskade sig en chokladtårta och en gräddtårta..för det har man när man fyller år!

KOLA/CHOKLADTRYFFEL KAKA



4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör

Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g choklad ljus eller mörk..eller hälften hälftan


Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingr.
Smält smöret.
Blanda alla ingr. och häll över i en smord och bröad form. Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter

Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret,sirapen och övriga ingr.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och rör i den.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar. Det går självklart att göra den dagen innan och bara dekorera innan den ska serveras.
Jag dekorerade med vitchokladfrosting och jätte jordgubbar.





Köpmannadisk...

Har ni sett vilka fina lådor vi har ute att sätta växter i?

Vi fick av en händelse se att grannen höll på att slänga massa lådor, hur fina som helst. Han skulle slänga en gammal köpmannadisk, från en gammal cykelaffär. jätte jättefin!

Det gäller att vara med över allt och att ta vara på det man kan.



Myosotis...

Söta lilla förgetmigej i vackra krukan Ruffy.... himla, himla fint!!




Pastell...

Ännu ett ställe i butiken är klart, jag tycker det blev super härligt. Milda, mjuka toner i rosa och tavlorna är ju bara som pricken över i:et.....





Alla krukor från Caesar så klart. Några av krukorna är Rollo, Maja, Home mfl...

Tävling.....

Jag måste fira med en tävling, för i går hade jag mer läsare än någonsin. En jätte ökning, så himla kul. Jag älskar att se när statistik kurvan stiger, för det måste ju bero på att jag gör något bra. Visst i går fick jag lite hjälp av att jag blev omskriven på en annan blogg (tack Beata), men vem vet kanske några av de som av nyfikenhet titta in här stannar kvar och fortsätter läsa. Hur som helst jag blir så glad av att se hur många ni är!



TÄVLING
Visst vill ni ha chansen att vinna detta härliga armband från Pearls for Girls....Det är klart!

Skriv bara en liten kommentar så är ni med i tävlingen. Gör det direkt för tävlingens vinnare dras den 14/3. Glöm inte skriva din mailadress om du inte har blogg, så jag kan få tag på den lycklige vinnaren.

Alla kan vara med, men vill ni ha en extra lott i dragningen så länkar ni till min sida genom egen blogg eller facebook.....Då gör ni mig lite extra lycklig, eftersom jag då kanske får ännu fler läsare =)

LYCKA TILL

Kram Linda

På gång....

Nu är vi i full gång med nästa ställe i butiken. Rosa blir det...riktigt rosa!



Fortsättning följer.....

Ordentligt ska det va....

Jag gillar när man gör något ordentligt, gör man något halvdant får man ju göra om det snart igen. Paula har tagit mig på orden....Ska man komma åt i alla vrår så får man vara vig. Ren och fint blir det.



Det är inte riktigt klokt hur skitigt det bli i en blomsterbutik, och hur mycket spindelnät det är ska vi inte tala om...

Nu börjas det...

Ja nu när solen och med den värmen kommit fyller vi på ute. Det finns massor att välja på, men visst måste man vara försiktig det är inget som klarar om det blir kallt på nätterna. Men det är klart att det skulle vara kul att plantera lite och sätta vid ytter dörren.

Vackert blir det i varje fall här utan för butiken med lite färg. Så nu håller vi tummarna stenhårt för att snön som är utlovad till i eftermiddag håller sig borta....


Lavendellila...


Vårens och sommarens färg... Lavendellila i både starka och svaga toner. Det är en underbar färg. Och ur fint är inte allt det ny porslinet i just denna ljuva ljus ljus lila färg.
Och tavlorna från miljögården är helt fantastiska.
 




Alla fina krukor är så klart från Caesar collection, just de vi har här heter Forma, Viggo och Ruffy.


Loppis....

Jag har kommit på att det är ju så himla kul att gå på loppis. Man kan ju få massor av ideer och inspiration. Att hämta ideer från 70-80 tals krukor och göra om dem till nu tid. Det kommer att bli superbra, bara Kineserna gör som jag vill och menar....

Jag vill ut och göra mer loppsifynd....

 


En doft av sommar....

Vi hoppa över både vår och påsk och gick på sommaren på en gång. Det är så härligt och känna sommaren...Jag ser min önskade sommarstuga i allt som är i fönstret. Det är så mycket fint!





Äntligen...

Gud så skönt, vi ska äntligen börja skylta om. Men det kommer att gå sakta, lite i taget....Och först måste man städa!


Oliv.....

Nu kan man äntligen börja tänka på utplantering, man kan börja odla och förbereda lite inne. Ett Olivträd är väl inte fy skam att ha på uteplatsen.


 


Cindy & Frippe....

Jag gillar de här serierna med krukor och vaser. Nya färger för våren är potatis och vit. Vi har haft dem innan fast i pastelliga färger och ni gillad dem nog också, för de gick som smör i solsken!


Äkta vanilj...

Skulle väl vara trevligt att kunna skörda sin egen vanilj.... Nu kanske du kan det, vi har fått hem vanilj orkideer. De ser kanske inte så mycket ut för världen så här, men när de blommar får de vackra ljusgula blommor och i mitten av blomman sitter en lång pistill, som alltså är själva vaniljen.

Kul present dill någon som gillar annorlunda och exotiska växter.



Långa härliga kakor...

Hur gott är det inte med vanliga hederliga kolasnittar. Doppa i kaffet och njut!

LÅNGA KOLASNITTAR


200 g smör
2 1/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 msk mörk sirap
2 tsk bikarbonat


Blanda samtliga ingredienser till en smidig deg. Sätt ugnen på 190 grader. Dela degen i 2 bitar. Rulla ut degbitarna till längder. Lägg längderna på var sin plåt med bakpapper och platta till dem lite, de ska vara från kant till kant. Baka längderna i ca 15 minuter. Flytta över papper och längderna till en skärbräda. Dela längderna till kakor med en kniv på en gång. Kakorna ska vara ca 2 cm breda.

De färdiga kakorna ska förvaras i en burk med lock. Annars försvinner segheten och då försvinner också hela idén med kolasnittarna.




Baileys cookies....

Baileys är ju bara för gott, jag älskar mjölkdrinkar med Baileys, allt med Baileys är gott...det blir mycket Baileys nu ;) Ja ja enkelt uträknat så  kan det ju då inte bli fel med Baileys kakor.

BAILEYS CHOCOLATE CHIP COOKIES



200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
3 msk Baileys
Ca 100 g mörk choklad

Slå på ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker till en smidig smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll ner sirap och Baileys i smör-sockret och rör gradvis ner mjölblandningen (ta väldigt lite i taget, annars är det svårt att få en smidig smet.
Grovhackar chokladen och rör sist ner den i smeten. Rulla små bollar av smeten som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 12 minuter, mer om du gör större cookies.




Drivhus eller Lyckta...

De här fina husen kommer från Caesar Collection och är nya nu till våren. Jättefina och man kan ju ha dem som både drivhus och Ljushus. Passa på vi har inte så många hemma!




Till någon...

Något att ge till någon man tycker om, någon speciell...


Parfymeri...

Vi har flera olika doftade blommor i butiken nu, kunderna är helt överväldigade över hur gott det doftar hos oss. Vi har Doftranka, Jasmine och doftande Dendrobium.
Och det är klart det ska dofta underbart i en blomsterbutik!


 


Snart...

Snart, snart, snart kommer de ute också. Pärlhyasinter och alla andra vårkökar.


Prunuskvistar...

Det är så fint med alla dessa blommande kvistar vi får hem nu. Allt känns så skirt, vackert och härligt. De här små vita bollarna är väl bara för söta.


Ornitogalum.....

Vart tog solen vägen?
Igår var kunderna som tokiga, alla ville ha tulpaner och lökväxter och jag vet inte hur mycket körsbärskvistar vi sålde. Men då sken solen , det var takdropp och plus grader och i dag är det kallt grått och trist. Och det är klart man inte är köpsugen då inte.

Men vill man pigga upp sig lite, kanske det inte sitter fel med en Ornitogalum eller på svenska Stjärnlök.


Så sant...

Barn är bara för roliga... I dag kom våran Paula tillbaka efter att varit hemma med sjukt barn i nästan en vecka. Men i dag var de friska och skule i väg till frita. När hon och hennes lilla kille kom in på fritat så säger barnen...Å vad kul att du kom i dag, är du frisk nu...äh jag var tvungen att komma i dag, mamma måste gå till jobbet annars får hon snart sparken!!!

Hahaha, så skön kille...Och klart han har rätt, mamma måste ju jobba, hon kan ju inte vara borta hur länge som helst. Men det är klart, sparken är väl lite drastiska åtgärder!

Vi är i varje fall glada att hon är tillbaka, för här är det så mycket att göra, man kan säga att det är ett litet kaos.

Persikoblom...

Det är väl konstigt att små blommor kan ge en sådana vårkänslor.



Att ha en vas med de här vackra kvistarna fulla med rosa små blommor hemma skulle väl inte vara helt fel...


Black parrot...

Den här sortens tulpaner står på mitt bord hemma just nu. Jag tycker den är helt underbar. När den kommer är den nästan helt grön med bara en liten, liten aning av mörk lila. Ju mer den sedan slår ut ju mörkare blir den och det gröna försvinner helt. Den är rätt svår såld, det måste jag säga...Och visst den är ju nästan lite ful, men ful så att den blir snygg. Äh jag gillar den skarpt, ligget helt klart i topp på min tulpanlista.




Förbrilt....

Här i källaren packar vi förbrilt upp varor. Vi har ju ett par pall som ska upp. Och innan de kan tas upp i butiken så måste de packas upp och prismärkas i källaren. Mycket nytt och fint är det och i ljusa härliga färger. Men det börjar bli trångt nu.


RSS 2.0