Daimkaka...

Riktigt söt och knäckig. Smidigt när man ska bjuda många. Min blev bäst av att ha stått i kylen till dagen efter...

DAIMKAKA I LÅNGPANNA



5 ägg
7 dl strösocker
3,75 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver

Glasyr:
250 g margarin
3,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 tsk kakao
3 dubbeldaim


Vispa äggen och sockret poröst. Blanda sedan i de torra ingredienserna och vattnet. Smörj en långpanna och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
Nagga kakan efter gräddningen mycket med en gaffel.

Glasyr:
Koka upp margarin, sockret och vaniljsockret, vispa hela tiden. Koka tills det tjocknar. Dra från plattan och vispa i äggulor och kakao.
Bredes på den varma kakan, hacka daimen fint och strö över kakan.

Ställ svalt och låt kallna.


Har kollat lite, man kan dra ner på sockret till 5 dl i smeten och till 2,5 dl i glasyren. Det kan räcka om man inte gillar riktigt sött så klart....



Kommentarer
Postat av: Anonym

menar du verkligen att det ska vara 7 dl socker i smeten?

2011-03-26 @ 08:04:33
Postat av: linda

ja jag vet det känns mycket, väldigt mycket. Men det var skrivet så, kanske man kan dra mer på det, jag vet inte, för den var väldigt söt...men god!

2011-03-26 @ 08:22:51
URL: http://aklejatrend.blogg.se/
Postat av: Marie Hedberg

Tack för receptet!!!

Det blev kalasgott (med lite mindre socker)

Tog grekisk youghurt och blandade med lemoncurd.

Det blev jättegott att ha till kakan!

2011-04-12 @ 11:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0