Amaryllisborg...


Kan inte annat säga än riktigt snyggt!!!

Skålen Sonja...


Liten men naggande god...Ibland behövs det inte så mycket, bara en hjärtan på tråd och så lagom med pynt.

Maffig..


Vi har ju vårt blomskåp utanför butiken och på vintern har vi det ju inte öppet, då brukar vi alltid dekorera det med något. I år blev det en krans med en liten välkomnande tomte.

Massa olika grönt, mossa, taklökar, lärkgenar och kottar, gaulteriabär mm och så belysning i det.

Mosspinne...

Bra sätt att stötta upp amaryllisen med, en liten mosspinne. Det är ju mycket finare än att bara sätta i en blompinne, för hur det än är så kan det behövas när alla vackra klockor slår ut!


Min lilla tomte...

Just nu har jag en liten tomte sovandes här nere....Nu har han väntat länge på att få gå och sova i sin tomtedräkt...med luva och allt.

Om du är tomtemor så kan jag vara en liten nisse...det blir bra va mamma=))


Femte...

Det här måste jag säga är bland de mysigaste kvällarna, jag är på Olles dagis och barn och föräldrar (mammor) pysslar och dekorerar. Barnen tycker det är jätteroligt och gissa om de är stolta när de går hem med sin krans. Mycket pynt är det på dem och de är de finaste kransarna som finns=))



Så även vi har nu mera en helt fantastiskt vacker krans på vår ytterdörr!

Gillar...

Jag gillar vårt naturfärgade fönster, brunt cream, beigt och naturvitt. Och så älskar jag lärkgrenarna och dess kottar, de bara är så fina.

 

Tomtemor och Tomtefar...

Här i Söderköping är den riktiga tomten på besök, fin, snäll, go och glad. Han har gått runt här på gatorna och i butikerna, till och med i min. Han frågade vad lilla jag kunde önska mig till jul....Jag vet precis men jag tror tyvärr  att det just är bara en önskan!!


Annons...

Här har ni helgens annons om ni har missat den, jättefina ljushus i flera storlekar. Kom och fynda!




Glöm inte...

Nu är det ju dax att rösta på finaste skyltfönstret här i söderköping. Man kan bara fösta på de som har en NT tidning på något sätt i fönstret( vi har det=) ). Kupongen finns i gårdagens NT och det är den som måste användas, lämnas på NTkontoret här i Söderköping eller skickas in.

Klart vi blir glada om ni vill rösta på oss, annars har jag en egen stor favorit i Evabodens skyltfönster...

MEN GLÖM INTE ATT RÖSTA!!!!


Kom och köp en korv....

En korv och en julmust... I dag har vi slagit på stort...Vi säljer korv också. Lilla pappa står här utanför butiken och säljer jättegod grillad korv. Kom och köp en korv och gör honom glad, så han har lite att göra ( tänk på mig det är inget kul med en tjurig pappa..hehe)


Marknad...

I dag har vi utökad våra butik med ett litet marknadstånd på Storgatan här i Söderköping. Där har vi ställt lillasyster Frida och gulliga Siwan. De har massa fint att sälja tex kransar för 150kr och super fina tomtar från 30kr och massa massa mer. Gå och besök dem så de har något att göra, för det är lite kallt i dag så de behöver hålla värmen.
Åk till Söderköping och gå på ADVENTSMARKNAD!!!


Vitt eller Rött...

Vad tycker ni...Är det vitt eller är det rött som gäller i år...Hur vill ni ha er adventsljustake?





Syns det att jag gillar mycket pynt=)

Till trappan..

Jag gillar verkligen det naturliga och skogiga, och det traditionella juliga...Jag vill ha det här mysiga, röda och mycket olika grönt, kanel, kottar och bär...


Enluva...

De här "luvorna" av enar har vi gjort ett par år nu så ni känner säkert igen den, men i år har jag gjort den av en en som är 1.20 i höjd. Lite kul som dekoration på trappan eller vid öppnaspisen. Jag gillar dem!


Dekorera...

Den här vita lyktan kommer från Caesar och den är jättefin så som den är...Men med bara lite enkel dekorering så blir den hundra gånger finare. Eller hur?

Vem skulle inte bli glad för den här i adventspresent...

Skogstomtar...

Den här beställningen har jag fått från en butik i stan, de ska haden utanför tillsammans med massa annat fint från oss...Är ni i Söderköping åk förbi Evaboden och kolla, missa inte allt fint de har inne heller. Mina killar kommer vara klädda från topp till tå i deras kläder till jul...Väldigt mycket snyggt!



Fjärde...

Sista kranskvällen för veckan. Min härliga frisör Helene och hennes glada tjejgäng. Massa prat, skratt och gofika!!!


Tredje...

Det är lika bra att köra på... Tredje kranskvällen för veckan. Det gäller ju att jobba då det finns jobb, och för oss florister blir det väldigt koncentrerat till vissa månader...Jul är då verkligen en sådan månad. Men jag gillar det, varför ska man gnälla när man har jobb=)..Jag är så glad att jag har alla dessa kranskvällar, att alla vill komma till min lilla butik och pyssla, och att många kommer år efter år...Det gillar jag extra mycket!


I dag var det systers shopping sugna gäng!

Tovat...

Nu är vi i full gång med att fixa julplanteringar och dekorationer. Lite svårt i början, innan man riktigt kommit in i att det faktiskt är jul. Kanske lite tidigt att bara ha tomtar i planteringarna, men små tovade svampar funkar alltid=)
 



Liten stjärna...

Vi har fått hem sjärnställningar, presic så där lagom stora. Och det blir ju jättefint at klä dem men lite mjuken eller buxbom och så bara lite enkelt dekorerat.





Andra...

Ett stort gäng tjejer från "klubb 22" var mina gäster denna kväll. Härligt och trevligt med mycket skratt och massa shopping. Och själv klart gjorde alla superfina kransar som fick följa med hem i julens fina Caesar påsar!


Platser kvar...

Klart ni vill komma på kranskväll... Det finns fortfarande platser kvar till den 30/11. Bara att ringa och boka din plats 0121-15008.
Det är supermysigt och så trevligt, ta med en kompis eller ett par och kom=)


Första kranskvällen...

Inte alla, men många av mina tjejer kom hit i kväll för att skapa sig en egen krans. Även om man inte hinner prata så mycketl ( alla är ju så koncentrerade)...Så är det ivarje fall alltid trevligt att ses.

En jätte trevlig kväll!

Extra allt...

I dag började mina kranskvällar och det är klart man måste ha lite julgodis då. Jag har börjat leta bra julgodis recept, jag tycker ju att det är så kul att göra just julgodis...för det är ju bara en gång om året man gör det. Det här var nästan för enkelt att göra, men ändå riktigt gott.

ROCKY ROAD EXTRA ALLT


4 snickers, chokladbars a 57g
1 påse minimarshmllows 150g
2 dl rispuffar
2 dl salta jordnötter
500g mjölkchoklad
1 msk rapsolja

Smält chokladen tillsammans med oljan och låt svalna i ca tio minuter.
Skär snickersen i små bitar och blanda dem med resterande ingredienser i en stor bunke, häll över chokladen och blanda väl. 
Häll smeten i en form 20x30 cm med bakplåtspapper i botten. Och ställ svalt i minst 40 minuter. Skär i mindre bitar.

Så sant..

Den här fina påsen hitta vi i en superfin godisbutik i Stockholm när Jag och lillsis var där. Kände bara att den var så fin!


Vinnarna är...

Nu har jag dragit vinnarna i sjaltävlingen...Och jag vill säga ett stort

GRATTIS TILL

Lisa
som önskade den den bruna

&
Sanna
som önskade den svarta

TACK alla som var med och tävla, som vanligt önska jag att ni alla kunde vinna...Men det går ju inte..

Men däremot tänker jag erbjuda er 20% på alla sjalar i butiken. Säg bara bloggtävling när ni ska betala så drar vi av det på priset. Bor ni inte här i närheten, kan vi naturligtvis skicka till er, maila mig bara [email protected].

Men skynda er, det gäller bara till den 24 November!!!

Julens första saffransbullar..

Har min första kranskväll i morgon, börjar lite lugnt med mina egna vänner. Tänkte att jag skulle vara duktig att bjuda på något hembakat, det funkar ju nu när jag var ledig dagen innan. Provade något nytt..Som vanligt;)
Riktigt goda, så där lag om i saffransmaken...mm jag är nöjd!

PISTAGE OCH SAFFRANSSNÄCKOR



100g smör
5 dl mjölk
250g kesella
1g saffran
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 16 dl mjöl

Fyllning
300g mandelmassa
100g smör

Garnering
1 uppvispat ägg
hackade pistagenötter
pärlsocker

Smält smör och tillsätt mjölken och värm till 37 grader, häll i saffranet. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut i lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, saltet, kesella, socker och nästan allt vetemjöl.

Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, degen ska vara blank och smidig, 5-10 min i maskin. Låt jäsa 40 minuter under bakduktill dubbel storlek.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med gaffel till en slät smet. Ställ åt sidan.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 50x40 cm.

Bred ut fyllning på den nedre halvan. Vik över den övre halvan. Skär varje platta i  ca 20 långa remsor. Dra tvinna och sno i hop till en lösknut och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker och de hackade pistagenötterna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.


Min typ av kaffe...

Jag är ingen kaffe drickare, Jag gillar kaffe det gör jag men jag kommer nog aldrig bli "riktigt vuxen". MEN oavsätt så gillar jag det här, gud så gott det är..farligt gott!

KVÄLLSKVIST KAFFE



Ett stort glas med vanligt kaffe
En stor skvätt Baileys
En mindre skvätt Kahlua
En ordentlig klick lätt visppad grädde ( med socker )
En sista topping med lite mjölkchoklad pulver

Kan inte bli enklare och absolut inte godare=)


Lördagsmiddag...

Hitta det här receptet någonstans på nätet, ändrade om lite efter min smak...Och det blev riktigt gott..Lite knorr här hemma pågrund av svampen( fattar inte varför inte alla kan gilla svamp,det som är så gott ), men det togs ändå om. Måste ju vara ett bra betyg!

FLÄSKFILE MED HET PAPRIKA



1 fläskfile
1 paprika
champinjoner, antal efter smak
1 pkt bacon
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 tsk paprikapulver
3 msk tomatpure
0,5 tsk chillipulver
sambal oelek efter önskad styrka
salt
nymald svartpeppar
vitpeppar

Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget, salta och peppra. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem i en panna.

Strimla paprika stek den lätt och lägg över i pannan med kött.  Skiva champinjonerna. Stek med smör salt, svartpeppar och vitpeppar och på slutet lite lite socker och lägg sedan över till pannan.

Stek baconet ordentligt och häll på crème fraiche, grädde, paprikapulver, tomatpuré, chilipeppar och rör om, tillsätt sambal oelek efter smak. Häll över såsen i pannan, blanda runt försiktigt, smaka av . Låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då.

Servera med pressad potatis..

 

Mycket gott!

I varje vrå...

Man kan inte stressa inne hos oss, för man måste ta sig tid att titta på allt och man måste titta noga för det finns saker i varje liten vrå..hehe.
Det är fullt och jag kan lova att man kan hitta många gobitar. Så man kan verkligen inte vara stressad=)

Så lova mig att ni kommer in en dag snart och bara njuter av julen, hittar inspiration och ideer...På köpet kanske ni hittar en och annan julklapp=)




Änglar och hjärtan..

Visst att vi hitta mycket i källaren, men oj så mycket fint nytt vi fått hem också. Se bara på allt detta i härliga naturliga toner. Det fina tyghjärtat med spets doftar helt fantastiskt och de fina blanka hjärtanen med texter är lite av ett stresshjärta, klingar vackert när man rör det. Och vem gillar inte änglar?


Chock....

Jag visste att jag hade en del gamla julsaker och julpynt från förra året....Men jag kan inte förstå hur jag lyckats förtränga att det var så mycket. Jag är i chock, verkligen!!
Jag har nu städat och rensat och bärt fram kartong efter kartong, det känns som om det aldrig ska ta slut. Alla tjejer har hjälp till och vi är inte klar så jag måste fortsätta på måndag, för allt ska fram. Problemet är bara det att det är FULLT i butiken...Kanske får öppna butik i källaren också¨hehehe

Så vet ni vad...KOM OCH KÖP=))




Vi har ju lite trångt och lågt till tak också...så det är klart att det skulle vara skönt att bli av med så där en 15 lådor jul...Jag kan lova att vi satt bra priser=)

Mysigt så in i...

Mera, mera jul=)



Lamporna som man både kan sätta på väggen, ställa eller hänga i fönstret är gjorda i trä. De bli bara så fina när det skymmer lite.


Det finns massor av små saker, många kunder har redan varit inne och köpt till sina julklappsbyten och julleker...Många som leker här i Söderköping, så det blir ofta många julklappar från Akleja=)...Det gillar vi.

Jul hos oss..


Nu så, nu är butiken i stort sätt klar...Lite små plock och piff är det kvar, men man kan ändå säga att det är JUL här.
Vi har redan börjat att sälja av allt och kunderna tycker att vi har så mycket fin....Så kul!

Titta vad jag hitta...

Satan vad äckligt... Vi hitta en liten vän..Rätt död men ändå väldigt äcklig. Men antar att det blir så, med lager i källaren i ett gammalt hus...Då får man lätt ovälkommet besök!! 


Stackarn har väl ramlat ner i denna rätt höga vas och sen omöjligt kunnat komma upp...

Gahhh...

Jag hinner inte...Jag hinner ingenting...Fattar inte vart tiden tar vägen...Frustrerande!!!

Jag har så mycket att visa er, det har hänt så mycket i butiken som ni bara måste se. Men jag har också så mycket tankar ideer och vilja...Snart ska jag få tid...Då ska ni få se=)

Bli snäll eller...

Personalen kommer tillbaka efter lunch, ställer en burk pepparkakor på bordet och säger försiktigt...Köpte lite pepperkakor åt dig.
Hahaha...Hur ska jag tolka det?



Nä det var mest snällt menat.. Vi behöver få lite julinspiration till vår julskyltning, och då är ju pepparkakor det bästa som finns=)

Så blev den...

Jag gillar när man får fria händer i de binderier jag gör, det är ju då du får möjlgheten attt göra något annat. Att följa en bild ger ju inte så mycket utlopp för fantasin. Det här skulle bara vara en krans med rosa lila toner på blommorna, och då gjorde jag min tolkning av en krans.
Oftast tycker jag att stommen, själva ringen alltid är så tråkig...bara grön. men nu såg jag till att dekorera även den.
Jag tycker den blev jättehärlig.

 

Farsdag kaka...

Fick lov att baka en liten farsdags kaka till i dag. Kladdkaka är ju alltid en hit...Provad en lite annan variant i dag...Och den gick hem den med=)

ROCKY ROAD KAKA


100g smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 krm salt
2 ägg
12 dumlekolor
1 dl min marshmellows
1/2 dl jordnötter

Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjöl, kakao och salt i en skål. Rör i äggen och det smälta smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbar kant.
Dela på kolorna och strö över smeten, stö även över jordnötter och marshmallows och tryck ner dem i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Före servering kan du pudra över florsocker och om du vill kan du ringla choklad och kolasås...Mycket smarrigt!!!


Tävling...

DAX FÖR EN LITEN TÄVLING IGEN ELLER HUR?




Klar du ska vara med och ta chansen att vinna en av dessa superhärliga sjalar. Jag tänkte lotta ut båda två, så alltså har två av er möjlighet att vinna.

Skriv bara en lite kommentar och en önskan om vilken av färgerna som du skulle vilja vinna.
Vill du ha en extra lott så länkar du från din egna blogg eller gå in  här på fb loggan

och dela tävlingen till alla dina vänner..

Vinnarna drar jag den 20 november...ni har hela den dagen på er...Men varför vänta, ta chansen nu på en gång!!

LYCKA TILL!



För att hjälpa mig vid räkningen av lotterna, snälla skriv om du länkat eller delat....Jag kollar ju naturligtvis varje dag men just när dragningen är så blir det så mycket lättare...TACK=)


Naturkrans...

Det här skulle kunna vara en riktigt maffig dörrkrans, rent och snyggt med bara en massa olika naturmaterial. Men just den här ska faktiskt vara till en begravning i början på veckan. Jag tycker att den blev jättehärlig. Det ska vara till lite blommor också, kanske några ljus...vi får se vad jag hittar på.



Den är gjord av plattmossa, toppmossa, mjuken, ädelgran, murgröna och kryptomeria.

Det är Farsdag..


Ni har väl inte glömt att det är farsdag i dag....
Vill ni inte köpa en skjorta, kanske ni kan hitta något här=)

För jag behöver väl inte säga att vi har öppet....Ni vet ju att vi alltid har öppet=)

VÄLKOMMEN...

Macka....

Jätte goda mackor, lite sega och fasta. Lätta att göra och till och med mina killar gillade dem...Olle sa nu på morgonen- jag kan ta en sådan där macka vi baka i går, för dom var ju goda!

SEGA POLARKAKOR

50g smör
5 dl vatten
50g jäst
3msk ljus sirap
1 tsk salt
ca 16 dl rågsikt

Smält smöret och blanda med vattnet och värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av vätskan, blanda sedan i resten av vätskan tillsammans med sirap och salt.
Tillsätt sedan det mesta av mjölet och arbeta till en smidig och blank deg. Degen ska släppa i från kanterna, strö då över lite mjöl och ställ och jäsa under duk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i ca 20 lika stora delar. Rula til smidiga bollar och kavla ut dem till ca 16 cm i diameter, nagg dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 10 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter. Låt svalna på galler.

Gott!

Frostigt...

Nu är i stort sätt fönstret färdigt. Jag är mycket nöjd. Vi skippade det röda i fönstret i år och gick på lite mer naturliga färger, lite skog och natur. Känns lite frostigt med de snöiga spretiga granarna. Vi har verkligen mycket fint "lull lull" i år...alltså inredning, presenter pynt mm...Verkligen mycket fint!


Nu börjar vi..

Hur fel det än känns för endel så är det faktiskt jul snart...väldigt snart. Vi har börjat göra om i butiken fast vi har väntat lite med tomtarna...Men de kommer upp nästa vecka.
Vi har i varjefall tagit fram allt vårt fina porsin från Ib Laursen och en massa andra roliga pynt och presenter...Det blir så fint.

Och jag tror många julklappar kan hittas hoss oss på Akleja=)


Jullust...

Sen i torsdags när vi stod ute på Storgatan och sålde kransar så har jag fått en sådan julinspiration...Känner hur jag vill julpynta, ta fram allt rött. Det är ju så mysigt med julen. Så jag var bara tvungen att tjuvstarta lite med den här vackra bordskransen.
Kransen är gjort utav enbart kuddmossa och sen är allt annat bara limmat på( man klarar sig inte utan limpistol), mycket pynt ska det vara, fast det måste vara på ett stilfullt sätt. Det fina äkta stearinljust kommer från Kolonialboden här i Söderköping och finns i massor av olika storlekar.


Städat....

Mitt i all fredagsrush har vi storstädat...Inte det smartaste jag vet....Men det måste ju göras...Och fint ska det bli!


I kväll....

Nu i kväll är det mysafton på Storgatan. Butikerna är öppna till 20.00 och det kommer att vara en liten hantverksmarknad. Vi kommer stå där och sälja dörrkransar och det kommer även säljas, ägg, bröd, stöpta ljus, hemslöjd mm...Kommer bli riktigt mysigt!

Klart ni ska komma=)



Vi håller på att producera kransar för fullt och de kommer att säljas billigt...Så passa på, för det är bara i kväll det är billigt. Alla dekorerade kransar kommer kosta 150 kr..

Vi ses mellan 18.00 och 20.00 =)

199 kronor....


Nu har vi precis packat upp massa olika sorters modeller på sjalar, i flera av olika mönster och färger...Alla är så fina så man kan lätt behöva en av varje..Hehe

Stora, härliga och i ett jättemysigt material, kan inte bli bättre....Verkligen en bra julklapp, för som sagt sjalar kan man aldrig ha för mycket av:)

KOM, KOM...SKYNDA ER!!!!


 
Alla kostar bra 199 kronor styck...som hittat!

De är här=)))

Nu har mitt paket från Kina kommit med alla mina sjalar. Jag bara log när jag såg paketet...Det är så typiskt kinesiskt inslaget..haha...minst två rullar tejp och så lite spännband och så en rulle tejp till..Smått omöjligt att ta sig in!!


Köp biljett...

Nu har biljetterna till året Julinspiration kommit, de brukar gå åt som smör, så vill du gå...Skynd, skynda:))

Man kan köpa biljetter både här hos oss på Akleja och så på Stinsen.


Solsken....

I dag är det super härligt väder, solen skiner och der är helt underbart. När jag höll på att plocka ut i morse kom våran fastighetskötare förbi... Och han som får skotta all snö, han har då koll på när det börja...Så i dag för ett år sedan kom snökaoset, det var snöstorm. Men i dag skiner solen och det är hela 5 plussgrader. Mycket skönt, det kan gärna fortsätta ett par dagar till=)


Det bästa...

Något av de bästa som finns är att ha syskon, man kan lita på dem i alla väder, man vet att de finns vid ens sida oavsätt vad, de stöttar när det behövs, man har någon att diskutera med, någon att skratt både åt och med...Visst kan man vara osams och ha olika åsikter, men i slutet har man ändå alltid varanndra..Man är så lika fast ändå så olika. Jag älskar alla mina syskon...



En tokig och mycket rolig dag med lillasyster Frida...När man skrattar så högt att alla tittar är det skönt att man är i en stad där ingen känner en=)))


Annorlunda dag...

I dag har jag gjort något annorlunda. Jättekul, men inte riktigt lätt, lite obekväm och bortkommen...Men det blir nog bra...Hoppas jag=)

Ni får veta mer sen( om det blir bra..hehe)...Det har med treo att göra=)


Är det inte....

Helt, helt fantastiskt. I dag kunde jag inte mot stå... När vår hollandsbil kom och de hade helt fantastiska vita papegojtulpaner och underbara vita ranunklar så kunde jag bara inte låta bli. Igentligen tycker jag att det är fel, för de här blommorna hör hemma på våren och har man dem nu så blir det ju ut tjatat innan våren hinner komma...Fast å andra sidan är det ju bland de underbaraste blommorna man kan tänka sig.

Nu står de i varje fall här på mitt bord och de gör mig faktiskt lite lycklig!




Nya bilen...

I dag har jag hämtat ut min nya bil...Känns igentligen inte så ny, för den ser ut precis som den gammla förutom att den är 40 cm längre. Men den känns ny, luktar ny, skiner som ny och flyger fram på vägen..hehe



Min gamla bil hette HSA, vi har ju två bilar och för att hålla i sär dem döpte mina anställda om den till "Hon Som Ansvarar", då med tanke på att det är min....Vad ska denna få heta då "Massa Andra Problem" eller "Måste Alltid Prata"  ..kanske=)

Röj...

I dag är det stor röj i källaren här på jobbet som gäller. Jag mår rent dåligt av att se hur mycket vi har där nere....Jag hälsade på i en butik i Härnösand Etage som ägs av Jenny. Jag kan inte förstå..Hon hade en lite garderob som lager, allt annat fanns framme. Det beundrar jag, här är det tvärt om..hehe, jag tror jag har mer i källaren än vad jag har i butiken.
Men nu så...Nu ska jag städa, röja, släng och sortera...Vi får se hur långt jag hinner=)

Trevlig söndag till er alla runt om och över allt!!

I glaskupa...

Vackert att lägga mossa i botten på en glasskål/kupa och sedan plantera uppe i den. Spets, ullgarn, näverhjärtan och älskade lärkkottar förhöjer det vackra.


Kan det vara vädret...

Vet inte hur många som har varit inne och frågat efter te i dag...Kan det vara vädret som lockar fram tebegäret....Tända ljus och en kopp te under en filt...Kanske, kanske!!

Vi har i varjefall sprungit skytte trafik med våra te påsar...efter som de är mest julte vi har, så har vi inte tagit fram dem än...Ska nog göra det i nästa vecka=)


Ny last...

Jag hatar godis....fast jag älskar det...antar att det kallas hatkärlek!

Det är ju omöjligt att låta bli att äta godis, jag kunde ju göra det lättare för mig genom att inte köpa in till butiket...Men nej då!!

De här är min nya last...Hallon/Lakris Fudge....De bara står där på hyllan i en burk och skriker...ÄT MIG!!!


Inte rätt..

I morgon har vi blommor till en liten tjej som ska begravas. Visst är det sorgligt vid alla begravningar, men det känns lite extra när det är ett barn...Det är inte rätt , det är inte som det ska vara.



Jag tycker inte set behöver vara massor av blommor vid ett sådant tillfälle, något enkelt, sött och gulligt.

Tankebulle...

För att skingra tankarna och få något helt annat att tänka på, bestämde jag mig för att baka bullar så här mitt i veckan en kväll efter jobbet....Tokigt jag vet=)

KARDEMUMMABULLAR


ca 20 stycken

1/2 paket jäst
75g smör
3 dl mjölk
1 dl strösocker
1 msk mald kardemmuma
7-8 1/2 dl mjöl

Fyllning
100g rumsvarmt smör
2 msk kardemumma
6 msk strösocker'
1 tsk vaniljsocker
25g philadelfiaost(kan uteslutas om man vill)

Pensling och garnering
1 uppvispat ägg
2 msk strösocker
1 msk kardemumma

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till fingervarmt. Häll vätskan över jästen och rör till den löser sig. Tillsaätt socker kardemumma och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Dela degen i två delar, kavla ut till tunna rektangulära plattor och bre på fyllningen. Rulla sedan i hop som en rulltårta avsluta med att få skarven nedåt. Skär i 5 cm stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Tryck till bullarna på mitten så att det blir en fördjupning i bullen, annars är det lätt att jäser förmycket och välter.
Pensla bullarna med ägg och stö över socker blandat med kardemumma.
Grädda mitti ugnen i ca 10 minuter



Sant så sant...





Men hur?

En lila i veckan...

Det var ett tag sedan vi hade någon brudbukett, men i morgon..mitt i veckan är det dags igen. Den här gången skulle det vara en rund handbunden i lila och rosa toner. Vi hade en lila färg att gå efter och sedan var det rätt valfritt. Så jag hoppas att vi prickat rätt....

Heaven ros, prydnaskål, Hortensia, Santini, Astrantia, Nejlika, Bordux ros, Eustoma, Mjuken, Lav, fjädrar  och band.


Visst är det fint med det ljungfärgade ullgarnet som hantag och härligt med mjukenen som avslut.



Ett litet passande corsage till mannen.

Hjärtan....

Ett hjärta att lägga på graven är väl bland det finaste. Idag har vi skapat gravdekorationer i massor. Vi har hjort flera olika sorters hjärtan och alla är vackra på sitt sätt. Det behöver inte alltid vara så mycket, det lilla kan pryda sin plats väl.


Sovande kineser...

Ni vet att jag brukar samla på sovade kineser när jag är i väg. Den här gången var det lite svårt...de verkade vara lite piggare i år=)
Men visst fick jag i hop några, och det är ju så kul...Det spelar ingen roll vilket yrke de har, vilken tid på dagen eller var de är, hur många som ser eller att de faktiskt jobbar...de bara somnar...Vi kallar det att "göra en Kines"


Det här är nog min bästa...Toa städerskan tog sig en tupplur på en av toaletterna bland alla städsaker och brydde sig då inte om att folk sprang fram och tillbaka hela tiden...så roligt!






Sen finns det ju andra än kineser som " gör en kines"..hihi




Skyltar...


Jag har nog visat dem förut, och visst är det fint. En liten skylt i en plantering gör så mycket. Ett ord kan symbolisera och ge tankar mer än man tror....

Halloween..

Det är svårt, jag ser det till att det var förra helgen för jag tycker inte det är passande att blanda i hop med gravsmyckningen, som ska vara något stämningsfull och för att minnas, det ska vara vackert. Men halloween är väl allt annat än det, men många kunder tror att det är nu till helgen...Antar att man får göra som man vill, och vill man ha en liten spökplantering så kan man hitta den här...så klart=)


Här ska säljas tomtesticks...

Ni vet hur nära det är nu va???

Vi börjar känna av det i varje fall, för nu börjar det ramla in tomtar...dessa tomtesticks kom det typ en miljard =)) av!!!
Haha, ibland blir det lite dubbelbeställt....tur att de är fina, faktiskt de finaste tomtesticks man kan hitta på marknaden...Gissa vart i från de kommer=)




Caesar Collection så klart....

Gravsmyckning...

Ni vet väl att det är gravsmyckning till helgen. Vi kommer ladda upp med massa stilfulla och vackra dekorationer. Vi kommer inte att ha det vanliga, utan lite mer arbetade, lite personliga och annorlunda gravdekorationerna. Jag lovar att ni kan hitta den som passar er bäst.



Varför inte lägga en bukett. Jätte fina och helt i naturmaterial.

RSS 2.0