Tomte arme...

Hur fina är inte våran tomte Stig då???
Snygg och stilren och passar över allt, finns i fem storlekar både tjocka och smala. Super härliga att bara ställa som en lite grupp någonstans eller varför inte använda i planteringar!!
 
Ni måste bara ha dem hemma=)

Julmys...

Ja i varje fall på den här bilden. Det här är våra fina Signe ljustakar, finns i två storlekar och i fyra färger. Jag tycker de är så fina, och de är så roliga och lätta att jobba med. man kan så lätt få dem att se så mysiga ut, vare sig man lägger godis, kottar, mossa eller om man planterar i dem, gör ett snitt arrangemang...Eller varför inte bara ha dem så som de är med ett vackert ljus i. Jag älskar dem och jag är säker på att de kommer gå som smör i solsken i butikerna.
 
Vill ni se mer av vårt sortiment...Klart ni vill=)
www.mittditt.se
 
 

4 timmar...

Det är lite skillnad på att bygg och på att riva monter... När vi bygger har vi från måndag lunch till onsdag kväll på oss. Men när det ska rivas då ska det gå fort... Så från helt uppbyggd monter till tätt packade pallar på 4 timmar, då har det gått undan;)
 
Nästan så det är lite svårt att fatta att innehållet i dessa fem pall kan bli till våran mysiga monter...

Smitare...

Under byggdagarna på Formex blev min bil på backad ute på parkeringen på mässan. Inte alls kul och inte alls vad vi hade tid med. Hur tänker man när man kör på någon och sedan drar utan att lämna lapp eller något. Vi kontaktade i varje fall vakterna på mässan som då informerade oss om att det fanns övervaknings kameror runt hela mässområdet...Hahaha där fick han, den idiot som backa på oss. I stället för att få betala en liten självrisk så kan han nu åtalas för smitning!!!
 
På filmen ser man tydligt hur en mindre vit lastbil backar rakt in i min lilla bil, föraren går ut och tittar, springer tillbaka till hytten och sedan bara drar...En riktig smitare!
 
Polisen har nu filmen och ska gå vidare med den....
 
 

Ensamt...

Jag gillar den här bilden. Den ger dubbla budskap och så som kvällen blev stämmer den inte alls.. Ja det där fattade ni nog inte alls!!
 
Kvällen då bilden togs blev fantastisk, vi hade så kul, vi skrattade så mycket, dansade tills benen inte bar oss. Ni vet en sådan där kväll man kan leva länge på, en kväll då man känner sig underbart glad och lycklig!!
 
 
Men bilden ger en känsla av ensamhet, vad väntar jag på, blir det som jag tänkt mig, vad vill jag, vad tänker jag på, kommer allt att lösa sig eller blir jag helt ensam kvar...
Jag blir med säkerhet aldrig ensam och allt löser sig säker för mig på ett eller annat sätt... Men just nu känns allt lite osäkert, lite ensamt och totalt förvirrande...
 
Så på så sätt har bilden dubbla budskap, den är lite sann men döljs av en fantastisk kväll!
 

Väskor...

Vi delar ut våra superfina tygväskor underhela mässan. de har verkligen blivit poppis. Många som fick den förra mässan fast så i lite vårigafärger, säger att det är den bästa väska de har...Att den används dagligen till och från jobbet. Så himla kul, det känns ju extra kul att få ge bort något som verkligen kommer till användning.
Och det är också kul att få höra att just våra väskor syns över hela mässan, vart man än är, i vilken hall, monter eller gång så ser man alltid en Mitt&Ditt väska=)
 
Och de bidrar faktiskt till många ny kunder som kommer av nyfikenhet för att de sätt väskan cirkulera. Och självklart kommer många bara för att be om en, många frågar till och med om de inte kan få köpa en sådan där fin väska de sätt att så många går runt med... men inte behöver man köpa någon, ju mer vi syns, ju mer finns vi!
 

Underbart...

 
Tänk att det kom så mycket folk till våran lilla monter, det är så underbart och vi är så lyckliga.
 
Vissa stunder var det verkligen "knökfullt".. lite frustrerande att man inte han att prata med alla trevliga kunder, man skulle verkligen vilja klona sig. Man han liksom bara vinka till en del och en del missade man totalt att de varit i montern. Tur att jag får åka ut på kundbesök, så jag får chansen att träffa och prata med alla då i stället=)
 
 
 

Mitt&Ditt Underbara Liv

Vi hade verkligen en fin och mysig monter. Vi hoppades att kunna inspirera och ge våra kunder ideer och julinspiration, både genom att visa hur man kan använda våra artiklar men även hur man lätt kan återvinna gamla saker och ta tillvara vad som finns runt om kring oss. Vi älskar att skapa och hitta på saker. Vi kör hårt på våra mattrasor, man kan använda dem till allt, det spelar ingen roll vad man gör. allt blir fint.
 
Se bara på vår skylt i taket...Den var rätt trist och intetsägande innan Karin kom på ideen att hänga massor med mattrasor i matchande färger som montern. Helt plötsligt dras blicken till den på ett helt annat sätt=)
 

Vi är så nöjda!
 

Mässa...

Det har varit bråda dagar nu den sista tiden. Mitt&Ditt Underbara liv har varit på mässa. En fantastisk mässa med massor av härliga kunder, både nya och gamla. Karin och jag hade de bästa tjejerna med som hjälp i montern. Emelie hjälpte oss att ta order och kunder och Frida charmade och servade alla i baren.
 
Vi hade aldrig kunnat tro att våra klänningar skulle få så mycket uppmärksamhet. Vi hade kunnat sälja mängder av dem. Vi blev stoppade vart vi än var för att svara på vart de kom ifrån och för att höra hur fina vi var och att vi verkligen utmärkte oss. Så himla kul!
Förstå när vi kom på morgonen och gick in i entrén fyra stycken i samma klänning...Blickarna var på oss=)) Vi borde gått med ett plakat också där det stod Mitt&Ditt och vilken monter vi fanns i..haha
 
 
 
 
 
 
 

Bakat lite...

Det är snart dags för Formex, så jag har sett till att baka lite. Vi har en bar i montern där vi bjuder på både det ena och andra.... Alltså bara en massa godsaker:)
Vi gillar att ha ett mingel i montern, vi vill att kunderna ska trivas, ta det lungt och hinna titta på de vi har. Och då är det ju trevligt att kunna erbjuda något att förtära på... En korv de lux, lite kaffe, en ostbricka, hembakta kakor, öl, vin, whisky, vatten... Ja vad som önskas!!

Trevligt kommer de att bli, det lovar vi:)


Skogs tur...

I dag begav jag mig ut i skogen med Sågen i högsta hugg.. Det är ju snart dags för Formex och nu är det jul mässa som gäller. Och lite naturmaterial går verkligen åt för att skapa lite julstämningen .... Så skönt det är i skogen, lungt tyst och stilla. Kände att när jag stressa fram där mellan gran och tall, att det var alldeles för länge sedan jag tog en riktig skogs tur.
Skogen är bra för kroppen, på alla sätt:)


Olle...

Tänk att dagis är slut för alltid. Nu är det frita som gäller. Gissning han var nervös och pirrig när han skulle gå till frita första dagen.. Och så glömde vi frukt.. Fy så slarvigt av mamma!!

Men det var inga problem, Olle han pratar in sig över allt. Och har han väl börjat, ja då går det inte att få tyst på han;)


Mer...

Jag älskar mina nya koppar, jag önskar så att jag hade mer i Rörstrands Mon amie serie. Jag tycker de är då fina!


Fel...

Ska inte smultron vara små?? Det här känns helt fel, de här är ju enorma i jämförelse mot hur de ska vara. Men de smakar smultron så då antar jag att jag får vara nöjd....


Adam..

 
Han är så fin, så snäll, så underbar, så omtänksam, så speciell...
 
Adam och jag har fem veckor ledigt tillsammans i år, tre av dessa är det bara han och jag. Det ska hända något hela tiden, och händer det inte på den sekund som han ber om det exploderar han. Vi kämpar, han kämpar och jag försöker så att det alltid ska bli bra. Det är svårt både för honom och oss och det är väldigt svår att få andra att förstå. Det fungerar inte att ta alla situationer så som kanske känns logiskt. Adam har Adhd då är man i mångas ögon supergullig ena sekunden och ett monster andra...Och för många är man bara fruktansvärt ouppfostrad, dum, elak och jävlig. Fast att egentligen så kan han inte alls styra vad det är som händer och han kan inte förklara, eller sätta stopp eller lugna sig bara för att han blir tillsagd att göra det.
 
Jag önskar så att han förstod vad som händer, att han skulle kunna förklara hur det känns, att han skulle kunna säga vad jag ska göra när han blir så arg, när det går så fel, när inget fungerar...Vad ska jag göra, kan jag göra något och vad ska jag absolut inte göra...
Han slår, han skriker, han gråter, han kastar saker, har sönder saker, säger fula ord och hans blick är svart och så ond...Det kan vara i tio minuter eller i en timme, han är slut, vi är slut..Och så helt plötsligt slår han igen sin dörr och ett par minuter senare kommer han ut helt som vanligt, som om inget hänt, som att allt är bortblåst och frågar tror du vi kan åka och bada i morgon....Vad är det som händer i han lilla huvud?
 
Förståelsen kommer med åldern säger de....
 
Och hur jävligt det än är, så älskar jag honom så oändligt, han är en av de finaste, mjukaste, snällaste, varmaste och mest omtänksamma kille jag känner.
 
Jag önskar så att jag förstod!
 
 

Mammas uterum...

Så här ser det ut där vi hänger om dagarna. Mamma och pappas sommar hus i Karstorp. Här piffar och fixar mamma så det alltid är fint och mysigt. hon ändrar ofta om och byter färger och inredning. Just nu så ser det ut så här, rätt nyfixat. Jag tycker det blev super fint. 
 
 
 

Karstorp...

Snacka om nära till sommarstugan...Jorå mina föräldrar har sommar stugan på tomten. Från husknuten till altanknuten på sommarstugan är det typ 4 meter...Haha det är sant...Så smidigt om man glömt något hemma och det är absolut inga extra kostnader i bensin fram och tillbaka från sommarstugan=)
 
Det är jätte mysigt, det finns allt det man behöver och framför allt så finns det en härlig pool. Det är lummigt grönt och prunkande vackert med blommor i matchande toner. Barnen älskar att vara här, det är landet fast på ett smidigt sätt.
Vi har tur som får lov att vara här, att vi får komma och gå som vi vill.
Karstorp är Karstorp och kommer alltid att vara bäst!
 
Vi  kallar det Paradiset=)
 
 

Mårbacka...

Den här brudbuketten  gjorde jag för några somrar sedan. Det är en av mina favoriter. En favorit bara för att den enbart innehåller Mårbackapelargon. Jag tycker att den blev helt fantastisk. Mycket är färgen på Mårbackan, den är så perfekt rosa. Jag älskar den!
Det här är en bukett jag alltid kommer att minnas att jag gjort, så om typ 100 år kommer jag säga, engång i tiden när jag var ung, då gjorde jag en brudbukett av enbart Mårbacka...haha=)
 
 

Fiskelycka...

 I veckan var vi hos min morfar och hälsa på. Adam blir så rastlös av att inte ha något planerat och det är inte lätt att hitta på vad man ska göra varje dag när man är ledig så länge. Men då kom mormor med ideen att åka och fiska...Så sagt och gjort, vi grävde upp var ända rabatt här hemma i jakt på mask....vi hitta fyra!! Som dess utom blev ratade av morfar Stig för de var för tunna.. Typiskt!
 
Men vilken fiskelycka det blev...abborre efter abborre drog han upp( väldigt små, men ändå ) Och så med sista masken sa jag till honom att släng i nu och fånga den största du kan...Tror ni han blev förvånad ett par minuter senare när det sitter en jätte brax( i hans ögon ) på kroken...Skapligt nöjd när han till slut fick upp den och ändå nöjdare när grannen frågade om han kunde få den för han ville göra fisksoppa till middag!
 
 
En riktigt lyckad dag!
 
 
 
Tur att morfar var med, för Adam vill då vaken ta i maskarna eller i fiskarna...Kanske något att öva på om man ska bli storfiskare=)

Bad...

 
 
Vilken dag det varit, barnen har varit mer i vattnet än på land. Man kan lätt säga att det varit bad för hela slanten. Jag älskar sol och värme, och dagar då barnen är sams=)
 

Fröknäcke...


De här är så goda vare sig man äter lchf eller inte. Spröda och salta. Och hur lätta som helst att göra. Ni måste prova:)

FRÖKNÄCKE

1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1/2 dl melonkärnor
1/2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 dl olja
2 1/2 dl vatten
1/2-1 tsk flingsalt

Blanda alla torra ingredienser ( har ni inte alla fröer och kärnor, ta då mer av något ni har bara det tillsammans blir 3 dl totalt.)
Koka upp vatten och olja och rör i fröblandningen. Blanda ordentligt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut ordentligt. Strö sedan flingsalt över. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 50 min. Ta ut plåten och skåra i lagom bitar. Stäng av ugnen och låt plåten stå tills ugnen är sval. Bryt och lägg i en tät burk.

Så gott både bara som de är och även med smör och ost:)


Varm i hjärtat...

Det här meddelandet fick jag i går... Gud så glad jag blev. Jag vet ju att jag inte bloggar lika mycket längre och att jag inte har samma innehåll nu när jag inte har butiken. Det blir ju mer jag, barnen och vardag nu. Ändå så roligt att jag har så många läsare kvar, det gör mig varm i hjärtat.
Och att få berättat att jag kan inspirera och hjälpa till.. Det gör mig så lycklig!


RSS 2.0