Väska till festen....


Fina korg väskor från Caesar Collection, finns i två storlekar.


Ska ni bort i kväll.....

Kanske en liten plantering till värdparet skulle passa då?


Muffins-paj....

Små mini pajer i muffinsformar. Jag var ju tvungen att prova de fina nya faten. Så jag jorse muffins med smuldeg och massor av bär...och till det massor av vaniljsås!!!

SYRLIGA MUFFINS PAJ MED SKOGSBÄRSFYLLNING



Gör en satts av grund receptet till muffins och en satts av cramble som du hittar här, och landa i valfria bär färska eller frysta. Jag tog..

2-3 dl hallon
2-3 dl blåbär

Fyll en muffinsplåt med gärna höga formar och fyll på med smet tills den är slut. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter kan behövas mer.

Ta bort pappret och servera på fat med vanlijsås....

Super, super gott och fräscht, med mycket bärsmak!!


Vill ha alla.....

Nu har alla formar och fat från Miljögården kommit. De är så fina, och så kul att blanda alla färger. Kan lova att jag får lust att baka.
Finnsi butiken i morgon, jag var tvungen att ta hem några smakprov idag!!!




Slingrandes...

Den här fina jasminen vill jag ha hemma i sommar. Den är underbar med sina långa, härliga, slingrandes rankor, och med massor av blommor som kommer dofta ljuvligt. Tänk när den får hänga fritt och bölja med vinden....


En favorit...

Exacum- blåöga(för vanligast är de blå), men i detta fall vitöga eftersom den här är helt vit. Just den här är dubbel i blomman också, det gör att de ser ut som små, små mini rosor. Verkligen jättesöt , men ska ha mycket vatten och mycket skötsel...inte den lättaste alltså! (så jag har inga hemma)


Lavendel...

Den vanliga traditionella lavendeln tycker jag är så underbar, vacker färg, söta blommor och ljuvlig doft. Och som ett extra plus så blir den perenn också....


Sommarskön....

Lusten slog till igen, så jag gjorde en härligt somrig brudbukett. Rund brudbukett är väldigt inne nu, den största delen av alla buketter som vi har beställda nu under sommaren är faktiskt runda.


Trädgårds kvistros, lime ros, aqua ros, kalla, nejlikor i rosa och lime, germini och ranunkel...Man kan verkligen blanda presic som man vill, allt blir vackert!


Skörde trädgård....

Visst kan man sattsa på att bara ha växter och träd som man kan ha användning för, en slags örtträdgård..på balkongen kanske...

Citroner, koumquats, calamondi, timjan, oregano, cirtonmeliss, mynta, tomater, lavendel, olivträd, rosmarin, druvor..mm


Sköna uterum.....

Se så fint Mamma Ewa eller mamma Akleja som hon också kallas har gjort utan för butiken i dag. Ni kan inte ana hur mycket fint vi har att välja på för era uterum, altaner och balkonger. Man kan sätta uta allt nu, presic vad ni vill för alla växter klara dagarna, men ni måste vara försiktig på nätterna. Inte många växter är frosttåliga. Därför måste ni vara vara noga med att ta in eller täcka över växterna, om ni tror eller vet att det ska bli kallt och frost på natten. Är ni noga med det kan ni börja frossa i alla härlig heter som finns!

Så underbara färger, och så mycket tjusiga växter. Det kan vara så häftigt att blanda en massa färgstarka växter, bara blanda färger hej vilt...


Hottentott eller karamellblomma och Lewisia är två mycket soltåliga växter, klarar sig med lite vatten och mycket sol.

Alstromeria eller inkalilja, sätt i rabatt och den kan blir perenn, underbara blommor att sätta i bukett.


Lindahls...

Vi har varit på Lindahls och ätit glass i helgen, gud vilka enorma glassar man fick där. Alltid annars får man ett par små stenhårda kulor som knappt syns i struten...Så när Adam fråga om han fick tre kulor, tänkte jag visst varför inte. Jag hade väl aldrig kunnat tänka mig att han skulle få ett mindre berg med glass då. Men gissa om han trivdes, dock syndes det knappt att han ätit något när han sa att han var mätt, och han var väldigt besviken att chokladen låg i botten, för dit orkade han ju inte.
Som ett extra plus så var den god också!!




Så näpen....

Den här fina lilla ljusstaken har också kommit i veckan, är från Miljögården och bara så söt. Bara 59 kronor.


Drömhus...

Den är så super söt, som ett litet drömhus. Man kan både hänga den eller ha den stående, oavsätt så är den lika fin. Möjligheterna är många det är bara fantasin som sätter gränserna!


Från Madam Stoltz 285 kr.


Oliv...

Här är också något att ha på uterummet i sommar. Det blir mer och mer trendigt med träd av alla dess slag, och visst är det snyggt.



Kladdigt och gott...

De här blev farligt goda och onyttiga, väldigt kladdiga. Som efterätt med glass och lite färska jordgubbar blev det himmelskt...

DAIMKAKA



200G smör
200g mörkblockchoklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackad dajm el dajmkulor

Sätt ugnen på 200 grader
Klä en långpanna 20x30 cm med pakplåtspapper
Smält smör och dra kastrullen åt sidan och bryt mer chokladen och rör tills allt smält.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker för sig och rör i äggsmeten.
Rör ner chokladsmöret.
Bred ut smeten i formen och strö över dajmen
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Kakan ska vara tung och gungig.
Låt den svalna helt, gärna i kyl över natten.
Skär i rutor och servera som de är eller med glass.


Slår ut...

Tjejerna har gjort planteringar med björkris, jätte fina och våriga och nu börjar de bli ännu vårigare...För helt plötsligt börjar björkkvistarna slå ut, väldigt vackert måste jag säga!!


Nu börjar det nya livet....

Så ja nu är skorna inköpta så på måndag börjar mitt nya hurtiga liv. Power walk schemat ligger framme, 6 veckor och sen ska jag vara redo för sommar och semester.....


Jag vill inte veta....

Igår när vi hämtade på dagis så att en stor röd lapp på dörren -vi har magsjuka i huset igen-....åååå jag vill inte veta, jag mår så dåligt av de där lapparna. Jag undrar om man måste sätta upp den, man märker ju om en barn börjar kräks, och alla vet ju att det är smittsamt så att man ska vara hemma 72 timmar efter sista "kräkset"...Jag kan inte fungera normalt efter att jag sett lappen, frågar Olle minst 14 gånger i timmen hur mår du, mår du illa. Stackarn tror ju mamma blivit knäpp, det är nästan så det känns som om man måste vara hemma för han kan ju kräkas, vi kan inte träffa någon för han kan ju vara smittad, man tar inte på finaste jackan för tänk om han kräks på den....helt sinnes rubbad blir jag. Jag har stått ut med lapparna i snart 7 år, så förstå att må så här ett antal gånger per år i 7 år...jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Jag förstår när man sätter upp lappar om vattenkoppor och löss för det kan vara bra att hålla koll på, men snälla sluta med magsjukelapparna...det stressar ihjäl en redan superstressad mamma.( och pappan tycker jag är dölöjlig)

Bara för det kommer vi väl att få det...och annars har jag oroat mig helt i onöden.....

Vill bara inte veta, det som händer, händer och det som kommer, kommer!


Dumt att chansa....

Nu måste jag, helt klart jag bara måste...Hur skulle det kännas om hela gata vann och inte vi...nä jag måste. Måste köpa minst en lott i postkodslotteriet, men kan bara inte chansa. Och då tänker ni jaja hon tror hon ska vinna, omöjligt, hur många postnummer finns inte i Sverige....så sant, så sant.
Men av alla dessa nummer valdes i går 605 95..och vart ligger det, jo det är ju vårt älskade Karstorp och mamma har varit smart och köpt 3 lotter, just det 3 lotter och nu har de vunnit av alla dessa postnummer!!!!!

På söndag ska familjen var i hörsalsparken på en TVinspelning för att hämta ut sin vinst, nu är det ingen miljonvinst, men ändå en bra vinst och med chans på en bil...Så man kan vinna!

Köp en lott ni med så ni inte missar något!!


Lemon tree....

Helt sanslöst vilka citronträd vi fått tag på, så stora och med både blommor och citroner. Tänka att ha ett sådant på altanen i sommar...snacka om färska citroner till drinken!


Ja jag är tokig....

Jag vet, jag vet det är inte riktigt klokt....men jag vet inte riktigt vad jag ska göra på eftermiddagen när jag slutar tidigt. Jag är inte van att vara ledig och bara ta det lugnt, så för att lugna mina nerver så bakar jag...muffins så klart!

Idag hade jag massa med toblerone, Så det blev enkla men oj så goda muffins!

MUFFINS MED TOBLERONE MITT



För att göra de här behöver du bara göra en satts av grundreceptet till muffins och det hittar du här. Jag tog bort citronskalet, men det gör man som man vill.

Sen är det bara attt sticka ner lite tobleronebitar i smeten, efter att du har hällt upp smeten i muffinsformarna. För att piffa till dem lite har jag rivit lite mjölkchoklad på toppen, det gjorde jag direkt efter att jag tog ut dem ur ugnen. Då smälter chokladen lite och ligger kvar.

De blev väldigt goda...Så goda att jag brutit min regel att bara smaka en av allt jag bakar!!!



Bibeln....

Det är snökaos och blixthalka....jag tror hela världen är helt "messed up". Vart ska det sluta...Men vet ni att i bibeln är allt det här som händer redan förutspått, jag är inte alltför kristen  och har nog aldrig riktigt läst bibeln, men jag har hört det från säkra källor. Kanske skulle vara ide att sätta sig in lite mer i bibeln, då kanske vi skulle ha mer koll på vad som kommer hända fram över. Ja jag vet inte, tror inte det heller hjälper, men är det sant att man kan skulle kunna läsa sig till vad som ska hända och varför saker händer och till vilken mening så kanske vi skulle angagera oss mer i just bibeln!!!

Jag har hört att gud är god och gör allt med en mening....eller????

Regn, rusk, blåst, slask och snö!!


Black & white....

Idag var det muffins dags kände jag. Hite en cheesecake bok i mina gömmor är om dagen och där i fanns det här receptet, tyckte det verkade lite kul.

CHOKLADMUFFINS MED CHEESECAKE FYLLNING


Muffins smet

3 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125g smör
2 1/2 dl farin-eller muskovdosocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Fyllning

300g cream cheese
3/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda alla torra ingredienser utom socker i en stor skål och ställ åt sidan.
Vispa socker och smör poröst med en elvisp och tillsätt ett äggvi taget.
Rör i de torra ingredienserna och tillsätt mjölkrn, blanda väl.

Gör fyllningen genom att vispa osten med en elvisp och rör i socker ägg och vaniljsocker, blanda väl.

Sätt muffins formar i en muffinsplåt för 12 muffins och fyll på med all muffins smet. Fyll upp en spritspåse med fyllningen, och tryck ner sprits munstycket i muffins smeten och tryck i ca 2 msk av fyllningen, avsluta genom att dra upp spritsen så att den sist fyllningen hamnar på ovansidan av muffinsen.

Grädda mitt i ugneni 175 grader i ca 25 minuter. De får inte gräddas för mycket, cheesecake fyllningen ska vara vit då blir de som godast.

De blev jättegoda, inte så söta utan lite mer syrliga...


Vet inte...

Vet varken ut eller in, vad gör man en dag som denna. Det är kallt, grått, snö, regn, svart, blåsigt, svin kallt, rått, trist och tråkigt. Saknar totalt inspiration!

Snart, väldigt snart vänder det, nu får det vara slut på alla tråkigheter. Imorgon är sista dagen att ta sig mot Kina, kommer vi inte i väg då så blir det helt klart inget...vi har lite krokar ute, men inget bra napp. Fick tag på en resa i dag som skulle gå fredag, helt okej, men med hemresa 11 maj...13 dagar efter att mässan slutat, går inte, går verklgen inte. Så blir det inget napp tills i morgon kan jag lägga denna Kina resa bakom mig och börja leva i mitt vardagsliv igen och i så fall ett nyttigare och hurtigt vardagsliv...6 veckor ska jag vara stenhård och noga.... skit också kom på att jag ska till Hotell Ulle under den här perioden, då kan man inte vara nyttig och stenhård...alldelles för god mat och efterätter. Men okej jag får vara stenhård fram tills dess och sen njuta av sommaren.

Japp så får det bli (för nu är min omgivning trött på mitt svärande och tjureri)...MEN jag håller tummarna ett par timmar till!

Nu skiter jag i jobbet och åker och hämtar mina gulliga små vildar....

Smaskens...

I lördags fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle beställa mer av vår nya kola softie, mer ny smaker...Så det gjorde jag 5 olika...Och i dag kom en stor kartong och jag tänkte jiippii alla kolor. Men vilket fusk en ny smak i en så stor låda, tur att den var god och då menar jag väldigt god!!!

Softy strawberry


Tårtfat...

Vi har fått hem massa nyheter från Madam stoltz, tex det här jätte fina tårtfatet. Det är gjort av luffarslöjd (obehandlad ståltråd) och så ligger det en glasskiva uppe på, så man lätt kan lägga sina kakor, tårta eller muffins där. Den är verkligen jätte fin, kostar 285 kr.


Tar tjuren vid hornen...

Nu är det bara att inse fakta, och ta tjuren vid hornen och åka till jobbet...och jobba på som vanligt! Fick höra i går om en som satt fast i peking, skulle ha åkt hem i helgen och har nu fått en ny hemrese biljett....11 Maj fatta nästan om en månad. Vågar man då ta chansen att åka iväg om det kan bli så med hemresan, för just nu så  fungerar ju nästan inget.
Ja ja bara att ge sig i väg, ska bara packa med mig lite av allt mitt tröstbaks bröd, så jag kan göda personalen lite för här hemma orkar vi inte äta mer!

JOBB LJUVA JOBB...hehe


Lingonröd....

Ja vad gör man när tankarna är på annat håll, jo man bakar så klart. Man tar fram den lilla rosa och så vispar så mjölet yr...(sen får man städa)

Lingonrutor



4 dl mjöl
1.5 dl socker
1 msk bakbulver
150g smör
1 ägg

2 dl lingonsylt

50g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl havregryn

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller i maskin.
Tillsätt ägget och blanda allt till en smulig deg.
Fördela i en bakplåtsklädd långpanna 20x30 cm, och bred sedan lingonsylt över kakan.
Smält smöret i en kastrul och rör i socker, havregryn, vaniljsocker, bred detta över lingonsylten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.

Låt svalna och skär i bitar. Ät den som en kaka eller ha vaniljsås eller glass till, mer som en efterätt...kan lova att det är väldigt gott.


Panorama...

Jag vill inte vara här jag vill vara där borta...Sitter nu åter igen och bara väntar, hatar att vänta. Jag känner mig bort kommen, saknar Honkong, saknar hotell Panorama, saknar de stora sängarna, de gigantiska kuddarna, de tjocka och underbart mjuka handukarna, jag saknar den lilla kakan som alltid står på sängen när man kommer hem på kvällen(som jag aldrig äter, men ändå), jag saknar ursikten och värmen, och spaghettihouse, tempel, standley. Jag saknar tävlingen att hitta en snygg kines, jag saknar haket och nötterna, ...jag saknar att längta hem. Och självkart saknar jag Marko:))Och framför allt saknar jag att på morgonen gå ut och ställa sig på trappan och vänta på vår bil och tänka hm undra vad vi ska hitta för kul i dag!!!






This sucks!!!!

Nähä...

Är nog bara att inse att jag blir hemma i morgon också, börjar sakta men säkert tappa hoppet. Onsdag är sista dagen vi kan åka, sen är det för sent. Mässan vi ska till i Kina stänger den 28:de och resan tar ju sin lilla tid. Hongkong är nu nästan helt ute ur bilden, men har jag tur kanske chansen kommer en annan gång!
Känns tung väldigt tungt, jag vill så gärna och jag behöver det så mycket....

Tröstbakat....

Muffins piggar väl alltid upp...eller?
Nja det fick ju tiden att gå men vet inte om det hjälpte så mycket mer. Vi fick trevligt fikabesök så muffinsarna kom till nytta och det var trevligt att det kom någon så jag slapp tänka på allt kring Kina.

Grundrecept till 12 små muffins

100g smör
2 dl mjölk
skal av en citron
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och tillsätt det rivna citron skalet och mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumna vätskan.
Blanda mjöl, bakbulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

Sist blandar man ner den fyllning man valt. Och här kan man låta fantasin flöda fritt, ta det man gillar , det man har hemma, blanda olika smaker...helt enkelt prova sig fram.

Fyll en muffins plåt med formar och fyll på till smeten är slut, jag brukar fylla riktigt fullt.
Om man vill toppar man dem med lite crumble, innan de ställs i ugnen.
Grädda mitt i ungnen i 12-18 minuter, testa med sticka deska inte vara kladdiga.

Hallon och vitchoklad muffins med crumble



Jag valde att fylla mina med hallon och vit choklad så klart, jag älskar ju vit choklad. Och visst har jag fina formar, kommer från åhlens, finns i flera olika mönster och kostar 50 kr för nästan 100 formar...super!!

100-200 g vitchoklad
2-3 dl frysta hallon

Sen toppa jag dem med crumble, vilket gör att de blir extra krispiga och goda på ytan....mmm

Crumble

ca 40 g smör
1 dl havregryn
0,5 dl socker
0,5 dl mjöl

Nyp i hop alla ingridienser i en skål, så det blir lite som en smulpajsdeg, och lägg lite uppe på topen på varje muffins.

Det är storm...

Det är ju storm ute, det blåser som bara sjutton...Bra, friska ,hårda vindar,  hoppas nu bara det blåser åt rätt håll. Långt , långt bort från sverige...Snälla snälla.

Cattleya...


Man pratar oftast om Phalaenopsisen, brud orkideen. Men det finns så många andra sorter att välja på som är lika vackra och lika tåliga, lika lättsköta och lika underbara. Vi fick i veckan hem en sort som heter Cattleya, den är verkligen vacker och underbar, blommorna ser nästan konstgjorda ut så perfect är den. Helt klart något att prova!


Kan behövas ibland..





Eller hur?

Pioner i massor....

Vi har fått hem helt underbara bollar, kransar och buketter av pioner, i siden så klart....De ser så äkta ut och har en enorm känsla av sommar. Var kan de vara i från...Ha ha Caesar så klart!


Skriv något.....

Jag vet ju hur många ni är, inte vilka ni är men jag vet ju att ni finns....Hjälp mig, skriv något kul jag behöver muntras upp. Skriv vad som helst..bara hej, eller en kul historia eller ett smarrit resept, fråga en fråga,  eller berätta en hemlis( är ju inte en hemlis då kanske:) ), bara något, vad som helst som gör mig glad och kommentarer gör mig alltid glad....

Tillbaka på ruta ett...

Jaha då är jag tillbaka på jobbet, istället för att sitta på en restaurang eller på haket i Hongkong. Smsa med Marko nyss som då är i Hk redan, han var redan igång och jobba och var på väg till ett nytt showroom...Jag vill också, men istället får jag sitta här och sura!!!
Det är kallt det blåser och jag tror kunderna har glömt oss, jag vill inte vara här just nu....stackars stackars mig!!!

( det enda possitiva är att mina killar är glada att jag är hemma)


Vad är det man säger....

Om inte Mohamed kan komma till berget, så får berget komma till Mohamed!

Sagt och gjort...tröstade mig för min förlorade resa med thai och kina mat....Det kanske inte hjälpte så mycket men det var gott..

Tidigast måndag....

Har en biljett bokad på tisdag, en svindyr biljett. Men har en chans att få åka på måndag, så på måndag morgon ska jag stå packad och klar och vänta vid telefonen, förhoppningsvis har de hittat en resa vi kan ta då på måndagen. Skit samma hur många byten det blir eller vilket bolag, bara vi kommer i väg. Så då har man en ledig helg i stället eller skadad som jag är kanske jag borde jobba lite...Vi får se, hemma är jag i varje fall.

Så tråkigt....

Gud vad jag hatar att vänta, sitter som en hök över telefonen i hopp om att någon, typ resebyrån ska ringa och säga när jag kan åka. Jag har ingen bil så jag kommer ingen stanns och jag har städat här hemma för jag inte har något annat att göra, ser på samma nyheter hela tiden, kollar alla bloggar jag brukar typ ca100 gånger, funderar på om jag glömt packa något, funderar på om jag ska ta bort lite kläder, för blir det mindre dagar behövs ju mindre kläder, tänker att är jag hemma i morgon så kan jag ju faktiskt lika bra jobba, funderar på om jag ska gå ut med hunden....Fast igentligen känner jag mig helt slut och vilsen och orkar inte att göra något, borde kanske gå och lägga mig och dra täcket över huvudet, fast ha telefonen väldigt nära...

Håll tummarna för att allt löser sig snabbt snidigt och bra...SNÄLLA

Inställt....

Jaa hur ska denna dag bli. Jag har beslutat att inte ta tåget mot arlanda nu 8.33 eftersom flyget från Bangkok inte ens har lyft från Thailand, vilket betyder att mitt flyg 14.30 inte kan gå för det finns ju inget flyg...Ska försöka att boka om när resebyrån öppnar, hur, var och när har jag ingen aning om eller om det överhuvud taget går att hitta något annat. Vi får bara vänta och se vart det bär....

Ser inte så ljust ut....

Fasen också, det ser verkligen inte ljust ut. Men ändå måste jag packa klart allt, för jag vet ju ändå inte....typiskt, typiskt, typiskt!!!

Jag vill åka i morgon, jag vill inte missa Hongkong...men visst jag vill ju inte störta så jag antar att de vet vad de gör när de ställer in...men jag vill ju ändå till Hongkong!

Hur ska det gå.....

Jag och min otur, det är klart det händer igen...vulkanutbrott på Island, alla flygplatser stängda. mitt plan ska lyfta 14.30 i morgon, eller ska och ska det vet vi inte. Vad gör man, åker dit och väntar, stannar hemma, hoppas på det bästa...Gud fatta vilket kaos det är på arlanda just nu och inte lär det bli bättre i morgon. Å vad trött jag blir!!! Varför kan inget bara vara lätt någon gång...

Man kan ju också undra vart världen är på väg, det händer ju bara mer och mer skit...

Grodor

         
Förra veckan fick vi massor av fina grodor i grått och vitt. 89 kronor styck, fina försej men åh så söta tillsammans. Caesar Collection förstås!


Vilken skön dag...

Adam och jag har planterat om vid vår entre. Jag kände att jag behövde göra det innan jag åkte, annars skulle det nog se för taskigt ut när jag kom hem...och det bor ju ändå en florist här. Vi fick i varje fall jätte fint, men jag glömde ta kort på resultatet och nu är det mörkt...får fixa det i morgon!






Hatar att packa...

Usch vad det är jobbigt att packa, hur ska man veta vad man vill ha på sig i nästan två veckor, hur vädred ska vara, hur mycket jag skitar ner mig...jag får ångest av att packa, jag blir irriterad arg och sur. Och igentligen är det ju inget problem, missar jag något går det ju att köpa. Men sen så är det ju det där med vikten, måste ha så lite som möjligt med mig dit så jag kan ha så mycket som möjligt med mig hem!!!

Åååå ångest...


Jag och mina killar...

Vi ska på semester v.27....äntligen ska vi åka alla fyra och i dag har jag bokat en vecka till Turkiet med all inclusiv. Det ska bli så underbart och vi behöver det, vara bara vi familjen. Så som vi jobbat den sista tiden, vi hinner inget och alla helger är vi så trötta att vi bara är hemma. Så då får vi i varje fall en vecka till sammans i sommar. Det finns inget bättre än att komma bort hem i från, för då är man ledig man kan inte göra något och alla problem måste lösas utan mig. Å det ska bli så skönt!!

Ps: Någon som vill låna en gammal, döv och blind hund en vecka :)

Tack Liselott!


Man hinner allt man vill....

Så klart att jag gjorde lite muffins i söndags också....

Äppelkanelmuffins med crumble


 

Följ receptet till muffins med vitchoklad och mjölkchoklad(fast ta bort chokladen så klart). jag tycker det är ett superbra grundrecept på muffins smet och sen kan man bara låta fantasin flöda och prova sig fram till massa olika goda muffins.

 

För att göra de här behövs:

En satts av grundreceptet till muffins

 

Till fyllning behövs:

2-4 äpplen

2 msk smör

2 msk socker

1 msk malen kanel

 

Skala och skär äpplena i klyftor eller bitar. Stek den i ett par minutet med smör socker och kanel, låt svalna. Blanda försiktigt äpplena med smeten. lägg crumble  uppe på ( hittar du  också här) Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter på 175 grader.

 

Jag hyvlade också lite vit choklad på toppen när de var varma.

 

 


Penseer....

Idag skiner solen och det rusas efter penseer. Det är ju i stort sätt det man kan sätta ut nu, utan att oroa sig för att nattfrosten ska ta blommorna. Penseer finns ju i så många olika färger, toner och nyanser, man slutar aldrig att förvånas. Självklart går ju alltid de udda och fina nya sorterna först, så det gäller att vara tidigt ute....fast alla är ju fina och vi har massor hemma nu.
Ta en färg du gillar, för de blommar länge. Jag brukar ha kvar den tillsammans med sommar blommorna som kommer i maj - juni. Så har du bestämt dig för vilken färg du ska plantera med i sommar, välj en pensee som passar till det, så har du glädje av dem hela sommaren...

Tror jag ska plantera med rosa...kanske den här passa då!


Hela vägen upp....

Klätter hallen är verkligen något att rekomendera, killarna gilla det skarpt, Olle var lite liten för att klättra på de höga väggarna, medans Adam var som en apa, på ett par sekunder var han ända upp och det är ca 10 meter. Det finns också ett stort rum med helt madrasserat golv, där hade de kul, man kunde klättra, hänga, springa, kasta sig, gunga och springa i hemliga gångar.





Nyckelpiga...

I dag hitta Olle vår första nyckelpiga för i år, han var riktigt stolt...


Titta titta i min hand-den går på min jacka-borta, vart är den??

Kakbak....

Patrick frågade mig i dag-Kan den där maskinen bara göra muffins eller?
klart den inte kan, så jag var tvungen att hitta på något annat. Så idag gjorde Olle och jag småkakor(som blev alldelles förstora). Kakor med choklad och de blev supergoda, nästan smälte i munnen. Och så himla lätta att göra, max att det tar 10 minuter+gräddning så klart.

Frasiga chokladbitskakor



125g smör
0,5 dl socker
2 dl mjöl
1 uppvispat ägG
1 tsk bakpulver
100g vit choklad
100g mjölkchoklad

Vispa smör och socker mjukt och fluffigt, tillsätt det uppvispade ägget. Dlanda mjöl och bakpulver för sig och tillsätt sedan i smeten. Hacka chokladen och vänd ner försiktigt.
Lägg teskeds stora klickar på en plåt med bakplåtspapper (Jag lovar en tsk storlek räcker blir ca 2 plåtar och ca 20-25 kakor)
Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 - 20 minuter.

LOVA MIG ATT PROVA, FÖR JAG KAN LOVA ATT DU KOMMER ÄLSKA DEM...

Ledig...

Gud jag känner mig helt förvirrad när jag är ledig, jag har typ tusen saker att göra, men det ända jag kan tänka på är när kan jag baka...Men jag borde städa min garderob och stora garderoben, rensa bland vinterkläderna(för dem ska man väl inte ha mer) tvätta vantar och lägga bort vintermössor, Städa kylen, rensa i torrmatlådorna, tvätta, vara ut för solen skiner, fixa trädgården, städa garaget, gå en lång promenad....mm mm, Bara att inse det hinner man inte på en dag!
Så vi åker till klätterhallen och klättrar med ungarna i stället...Får alltid höra skit i alla måsten, så jag gör väl det (och bakar lite senare)

Längtar till en varm vår....

Så jag gjorde en varm och skön brudbukett, i under bara färger.


Aprikos ros Peach avelanch, aprikos nejlika, varmrosa nejlika, piontulpan, varmrosa/skär ros Lenny och spindelgerbera.

Ny tjej i dag...

Hm konstig början på Lödagen, är på jobbet som vanligt, har börjat bära ut och göra snyggt utan för. Och så kommer det förbi en liten farbror, stannar och säger- jaha är det en ny lite tjej här i dag....???? Och jag tänkte pratar han med mig????
Tydligen gjorde han det, och jag svarar- inte direkt ny jag har jobbat här i 10 år.....- jaha oj vad tiden går säger han då, tar sina stavar och förtsätter gå....
Jag har varit här i 10ÅR, 10 ÅR har jag varit osynlig då eller...för jag har sätt och hälsat på gubben näst in till varje dag...Får väl se det positiva och vara glad för att han kallade mig en liten tjej!!!

Kan man väl kalla lila...

I år ska så många ha lila brudbuketter, undra varför. Det är en jätte svår färg att lyckas med, finns mycket lila blommor, men många är inte snygga tillsammans, och riktigt lila lila blommor finns nästan inte. Det finns lavendellila och blå ila och rosalila, men inte direkt lila.
Men jag gjorde ett försök på en lila bukett, och i min smak tycker jag att den blev jättefin och verkligen har en känsla av lila...eller vad tycker ni?


Ljuslila ros Ocean song, mörklila ros Cool water, svartlila ros Blackbaccara, vit ranunkel, lilavinröd ranunkel och vit allium.

Rosa, rosa...



  

Bara 1 vecka...

Oj oj oj nu närmar det sig med storm steg, om en vecka har jag vid denna tid precis gått av tåget på Arlanda. Känns tungt att inte möta upp min bästa vän som jag brukar, men jag ska klara det här själv...tror jag blir tuffare och starkare när jag måste klara allt utan henne. Självklart en fruktansvärt lång och tråkig flygning själv, men man kan ju alltid sova.
Det ska bli kul, känner att jag behöver lite nytt att tänka på ...snurrar så mycket i mitt huvud nu. Så att få komma bort och jobba häcken av sig ska bli skönt...ingen omväxling för jobbar gör jag ju jämnt, men det är varmt och massor nytt att se och lite annat som händer än vardagslivet...Tror alla behöver byta vardags schema i bland!

Ljuvlig aprikos....

En härlig brudbukett i aprikost...

Aprikosros Peach avelanch, 2 olika toner på nejlika, luktärt, allium, germini och vit kalla.


Hjälp i källaren....

3 pall varor i dag från Caesar Collection, det betyder extrahjälp i källaren..........

 


Små stenar...

I dag har vi fått nya ordstenar, med både guld och svart text.


Som ett litet kort...

Va inte de här små hjärtanen i trä söta, jätte fina att ha som ett kort.



Kostar bara 10 kr styck.

En hel hand med vilda djur...

Kolla vilka söta små vilda djur, kan lova att vi sålt massor nu i påsk....många barn i Söderköping som leker med fingerdjur nu.
Sötisarna kommer från Teddykompaniet och kostar bara 29 kr.


Härliga rosträd....

Vet inte varför men just nu är alla rosträd så himla fina, kraftiga, stadiga, massa blommor och knoppar och framför allt stora maffiga blommor.

 

Se också vilken passande rosa kruka...från Caesar Collection så klart!


På mitt bord...

Det måste inte alltid vara så avanserat...Jag tycker att det här är enkelt och snyggt, när man inte har snittblommor hemma. Jag har bara satt lite tåliga växter (taklök Miranda, gräs Beaconea) i små ungsfasta formar, några salt och sockerkoppar och så har jag satt allt på mitt super fina stora Gerbera fat.




Tänk vad kul det kan vara att läsa tidningen....

Det värmer mer än något....Tack, jag är glad att ni vill komma till mig!


Ett doftande paket...

Jag har fått ett gult doftande paket, vad kan det vara?



Tänk vad bara lite doft kan göra en glad och lycklig. Jätte härlig present!


Stressig dag i dag....

Oj oj oj vad vi kämpat i dag, och ändå är vi långt i från klara. Det är mycket att ta hand om och städa upp nu efter påsk. Det är ju konstigt , det är lika med julen...dagen efter att högtiden är över så ska det absolut inte vara gult eller rött, och det är ju rätt svårt att bara trolla bort det som blev över så där på en natt!
Men nu får kycklingarna som blev kvar gå i ide till nästa påsk.

I morgon är det vår vår vår som gäller ( och städning i källaren för på tosdag kommer åter igen ett antal pall från Caesar Collection).


Bara en liten tårta....

Man kan ju inte bara göra muffins och cupcakes, så jag slog till och gjorde en liten tårta!

CHOKLAD OCH JORDNÖTSTÅRA MED FÄRSKA HALLON



Botten

2 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning

300g philadelfiaost
2,5 dl jordnötssmör
1 dl florsocker
3 msk mjölk

Mjölkchoklad och hallon till dekorering

Vispa ägg och socker poröst, blanda i mjöl, kakao och bakpulver. Smöra och bröda en liten form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 180g i ca 20 minuter, låt kakan svalna på galler.
Gör fyllningen, rör samman osten, jordnötssmör, florsocker och mjölk till en jämn smet.
Lägg tilbaka chokladbotten i formen och bred ut jordnötsfyllningen. Låt stå kallt ca 3 timmar innan servering. Dekorera med hallon och choklad.

Jag gjorde dubbel satts av smeten för jag hade så stor form, men då blev den väldigt hög så jag fick dela den och lägga jordnötsfyllning i mellan också. Gör ni i en lite form behövs det bara fyllning på toppen.

Lycka till om ni provar!

Om 2 veckor...

Om två veckor så är jag tillbaka i Hongkong...och söndag betyder shopping, om jag lägger mina kort rätt och ber väldigt snällt så är det Standely som hägrar....(fast jag sagt att vi inte behöver åka dit) Standley är själva semesterparadiset i Hongkong sandstrand, hav, strandpromenad, stor stora öl(kan få Marko att villja åka med oss dit) och självklart så finns ju Standelymarket där...underbar shopping!

Hmm ska bli trevligt....

  

Vad är detta....

SNÖ..vakna i morse och trodde då inte att det var sant. Ena dagen kan man gå utan jacka och solen värmer som på sommaren...nästa dag snö, vakna till ett helt vitt landskap igen...nej nej nej vill inte ha detta nu. Jag som skulle sälja penseer och lökväxter i dag på jobbet. Så blev det inte, känner mig rätt ensam här, några få har gått förbi med hundar. Inte många som tänker på att göra fint och plantera ute i dag....skit också!!!!


Sugen liten kille...

Är det någon som ser.....kan nog smaka lite!!



My god vilka muffins.....

De här muffinsarna är jag så himmla super nöjd med, världens hitt, helt i min smak...åååjag är så nöjd, ni bara måste prova....

Muffins med vitchoklad och mjölkchoklad toppade med crumble



100g smör
2 dl mjölk
skalet av en citron
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsoker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 100g vit choklad
ca 100g mjölkchoklad

Crumble

ca 40g kallt smör
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker

Smält smöret och tillsätt mjölken och rivet citronskal. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ned den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd försiktigt ner i smeten, rör inte för hårt och länge. Hacka chokladen och vänd försiktigt ner i smeten
Fyll en muffinsplåt med formar och fyll formarna ordentligt. Se till att ta från botten i skålen då all choklad ligger där...försök få lika med choklad i alla.
Blanda alla ingredienser till crumblen och nyp i hop med fingrarna (så det ser ut som smulpajs deg) och strö lite uppe på varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i 200 g i ca 15 minuter, prova med en sticka de ska inte vara kladdiga.



PROVA PROVA PROVA PROVA PROVA....

Vad gör man när man är ledig?

Jo då bakar man, det är så himmla kul...har kommit på att jag älskar att baka, det gjorde jag förr också. Men något kom i mellan typ butiker och barn, men jag har alltid gillat att baka och prova på nytt, hitta på lite, blanda som man vill....det är bara så kul. Självklart  lyckas man inte alltid, men oftast!

Morotsmuffins med apelsin och vitchokladfrosting




2 ägg
2 dl strösocker
150g smält smör
rivet skal och saften av en apelsin
2 skalade och rårivna morötter
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt det smälta smöret, apelsinskal och saft. Rör försiktigt ner morötterna och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Klicka ut smeten i muffinsformar gärna i en muffinsplåt, fyll till 2/3. Grädda i nedredelen av ugnen i 200 grader i ca 18.22 min.
Låt svalna.

75g rumsvarmt smör
50g vitchoklad
100g cream cheese
3 msk apelsin saft
ca 3 dl florsocker

Smält chokladen och låt svalna lite, vispa smöret fluffigt och blanda med chokladen, apelsinsaften och cream cheese. Häll sedan i florsocher och vispamed elvisp tills smeten blir fast och slät.

Dekorera med det du tycker passar.

Måla ägg....

Är det påsk så ska man måla ägg, vare sig man äter dem eller inte....så vi har målat ägg!














Små hjärtan...

Ny små hjärtan från Miljögården.


Vår i en skål....

Underbara vita pärlhyasinter....


Oförutsägbar....

Är den inte häftig i färgerna, det är inte vanligt att man får göra brudbuketter i denna underbara färgkombination. Jag tror många skulle säga att det skär sig om man föreslår orangt och rosa. Men jag tycker den är tuff, djärv, häftig underbar och verkligen oförutsägbar!



Ros starkt rosa Whaam, ros svagt rosa Sweet avalanch, ros orange Colandro, kvistros ?, rosa nejlika, orange ranunkel och rosa ranunkel.

Spegel,spegel på väggen där....

Äntligen har vi fått en ny stor spegel, den har vi längtat efter....


Vilka små kämpar...

Nu har de hittat upp i min rabatt...små, små, små och söta, söta, söta...



Påskägg...




Överraska...

Ska ni bort i påskhelgen, kanske ni ska ha med er något....varför inte en liten vindekoration, vårig och härlig!!
Ett mycket bra tips tycker jag, både vackra blommor och gott dricka...Och framförallt är det kul att ge något mer en bara en vinflaska, jag är helt säker på att den som får det blir riktigt överraskad!!


Till bordet...

Ett fint litet tips, blanda av de glas och skålar du har hemma, tex olika vinglas och godisskålar och sätt en blomma i varje. Blanda så mycket det går, Just nu är det superfint att använda lökväxter, penseer, gräs mm. Ta gärna så allt  i samma färgton...Jag lovar det blir jätte fint på påskbordet.


Nu finns de hemma...

Nu finns vatten pärlorna hemma igen, kom en stor leverans i dag. Så alla ni som ville dekorera med dem till påsk...skynda skynda!!


Solen skiner...

Solen skiner och kunderna stömmar in...ååå vad det är härligt med vår!!!


Nu far jag.....

Visst ska man vara påskkärring i dag, självklart.....Jag ville att vi alla skulle vara det i dag här på jobbet, men jag blev nedröstad. Så då får jag vara det själv...Så nu tar jag kvasten och far!!!



 

RSS 2.0