Vackraste...

Kan det bli vackrare än det här...

Det vita stilfulla mot det hårda grova rostiga och så några skira band till det....Fint!


Många gillar lila...

Och visst är det fint, den lila/vita Krysantemumen här ju helt fantastisk.


Njut...

Det är sol, det är varmt, det är underbart, det är som sommar....Det är bara att njuta medans man kan, för tyvärr kan det bli rätt så kallt igen. Man vill plantera ut och gör vackert, men man får vara lite försiktig och hålla koll på vad natten ska ha för temperatut, så man inte fryser allt det vackra man planterat...


Planterar...

Jag gillar fylliga planteringar och så gillar jag ju rosa och den kritvita korgen gillar jag och band är ju en stor favorit och med fjärilar kan det aldrig bli fel.....Pion...


Med värmen kommer pionerna, de är så fina. De är lite som ranunklarna, att de finns i så många olika färg kombinationer och modeller. Väldigt vackert att ha i brudbuketter.Leverantör....

I dag har jag varit och hämtat blommor hos en nygammal leverantör, lite udda men oj så bra. Jag är mycket tacksam att kunna hämta lite, lite fort när det kniper....
Åtta olika härliga färger på Zonal pelargoner och jätte enorma Mårbacka pelargoner.


Utslagen...

Man tror att man köpt något, men när det slår ut blir det något helt annat. Ibland possitivt och ibland inte....Det här skulle ha varit vanliga stora gula påskliljor, och då måste jag ju säga att det här var en possitiv överraskning. För visst var den helt underbar, mild och mjuk i färgen.På plats igen...

Tänk vad 10 dagar går fort, nu är jag tillbaka på jobbet och alla vårblommor är förbi.
Nu är det pelargoner som gäller. Känns konstigt att det helt plötsligt ska vara sommar....


Ett par timmar på stan....

Innan vi skulle ta oss mot Hongkong och flygplatsen igen, fick vi ett par timmar på stan. Mitt i värsta lunchruschen tog vi oss till vårt shopping ställe. Vilken gata, man skulle behöva ett par dagar för att hinna se allt. Men ett par timmar är bättre än inga, det är bara att stressa på....Sådana här enorma Bouganviller hänger det över nästan alla broar, vackert!Det är inte lätt att välja, det finns så mycket sjalar att välja på, och alltid kommer man hem och ångrar sig att man inte köpte fler eller att man inte tog fler färger. De kostar ju nästan ingenting.


Det är världen liv och rörelse hela tiden, vet inte vad allt folk gör....
Färsk fisk....

Sista kvällen hamnade vi på en superfin fiskrestaurang (som tur var fanns det annat eftersom jag är lite kinkig). De hade ett helt tropikarie med akvarier fylda med fisk, krabbor,hummer, räkor, bläckfiskar, sniglar...ja i stort sätt allt som finns i havet, till och med en sköldpadda men jag undrar om den var för att äta.

Så färskare fisk kan det vara svårt att få. Bara peka och äta.Runt hörnet...

Vad vi blev chockade när vi sista kvällen gick en liten promenad, och presic vid hotellet hitter en helt underbar park med en liten sjö....Det var bara så där vackert och i mörkret kändes den lite sagolik. Kändes som om man var i ett mycket mer exotiskt och vackert land än Kina.
Rätt ska vara rätt...

När vi kom hem en kväll låg en liten lapp inskjuten under dörren. Och på handfatet låg en handuk kvar som Helene hade torkat bort smink med. De hade bytt alla handukar utom den. Det stod att vi skulle kontakta managern och jag det gjorde jag. De påstod att vi förstört handuken, att sminket inte går bort i maskinen... så vi var tvugna att betala 20 kr. Helen blev vansinnig och kom på att vi fick med tvättmedel i finnair neccisären när vi blev försenade, så hon ställde sig och tvätta handuken i handfatet...Och självklart blev den ren!!

Vi tog med den till receptionen och visade den för en fruktansvärt besvärad, tjurig och grinig kinesiska som verkligen inte ville lyssna...Till slut blev Marko förbannad och skriker you ar so stupid you kinese people...Hahaha Vet inte om det gjorde saken bättre men det slutade i varje fall med att vi inte behövde betala.

Rätt ska vara rätt, men det är helt klart ett kinesiskt sätt att få in pengar till nya handukar, för många tänker nog bara jaja vad är 20 kronor, och betalar.

Och det är klart att vi fick ännu en sak att skratt hysterisk åt!Lärt mig...

Fixar man att äta jordnötter med pinnar, då tycker jag att man är ganska duktig!!


Stenåldern...

Känns som hämtat från stenålderna att städa med denna kvast. Inte konstigt att det behövs så många städerkor för att få det rent. Att de inte tänkt på att om man köper bra utrusting kan man dra ner på personalen...blir samma kostnad om inte billigare. Men det är klart att så många kineser som det finns så behövs det ju arbetstillfällen!


Hemma...

Så där ja då var jag hemma igen....Känns som jag aldrig varit borta. Jag har fortfarande en hel del att skriva om från Kina, så en slipper ni nog inte höra om det.

Skönt att vara hemma ändå, killarna blev så glada när jag hämtade dem på dagis och skola.


Nu åker vi hemåt....


Nja nästan, lite shopping först och sen mot Hongkong och flygplatsen...Vi ses!


Så bra...

Vi har hittat så mycket fint och bra och roligt. Vi svävar som på små moln av lycka=). Men ärligt så har vi hittat riktigt mycket och bra saker och vi känner oss all nöjda.
Jag har lärt mig att..Om man inte ger sig...lyckas man!

Det värsta är att ni får vänta ända tills nästa vår innan jag kan vissa vad vi verkligen köpt!!!

Helt tjockt...

Så mycket folk, helt otroligt. Men visst det är ju en enorm mässa så det går ju in mycket människor. Men jag vet inte om jag sett så mycket folk på ett och samma ställe någon annan stanns. Det är klart, det är ju otaliga tusen kineser som bara är där och jobbar. Vad en anställd skulle göra själv hemma i sverige, går det åt 3-4 kineser till att göra..tex skriva ett kvitto, stämpla en biljett, servera mat, räkna ut ett pris mm mm
Bara att lämna ut en hamburgare måste man minst vara tre för....

En deal....

Nu har jag bevis på att Marko tagit mig i hand på en viss sak. Det kan inte brytas....för han har både tagit i hand på det och lovat det dyrt och heligt. Det blir spännande det här!!


Färgspel....

Det är mycket pengar som lägs på färg och ljusspel här, de flesta hus lyser och blinkar. Det är verkligen vackert, att en så ful stad dagtid kan se så underbar och skimmrande ut nattetid.


Oj oj oj...

Känn säkert att hitta den här utan för toan mitt inne på mässområdet!!!


Det går inte...

Jag har så mycket att visa och berätta, men det går inte att ladda upp bilder. Det händer något hela tiden. Igår var vi på masage till kl 03.00, vi har återigen fått stanna för att taxichaffören var tvungen att kissa, vi var två millimeter från att krocka med en tucktuck, jag har tappat mitt entrekort två gånger...och hittat det båda, jag har lärt Helene att ta långa steg, vi har fått ägg till efterätt...efter lite missförstånd, prutat till förbannelse, idag kommit på att vi inte alls åker hem på onsdag utan på tisdag...lite panik, Jag hör illa...tyckte Helene sa Thank´s dude till en kinesisk leverantör, fast hon sa thanks to you, kissat i hål...usch fy och förbannelse, hittat en egen privatchafför, träffat Ullareds inköpare...åå bara för att jag skulle skriva allt som hänt kan jag inte komma på. Men en sak är säker är att vi inte har tråkigt.

Hoppas ni alla har haft en underbar påsk, vi har hört att ni har sommar där hemma....

Påskmiddag ;)

Vi intog våran påskmiddag på Thaian....Våran favorit restaurang, godare thaimat finns inta att hitta. Vi hade med oss några leverantöer, och vi berättade om att det var påskafton och att vi brukar äta ägg den här helgen. Henry som chefen heter vill oss alltid så väl, vi får ofta små presenter och de skickar julkort och verkligen är måna om oss. Han tyckte det var förskräkligt att vi inte fått äta några ägg, så självklart beställde han in det åt oss...till efterätt=)...
Han berätta också, att bli bjuden på ägg vid en speciell högtidsdag betyder lycka och tur....Så nu sitter vi här och väntar på guld och gröna skogar, kärlek och välmående....Tror ni vi får vänta länge???
Vågar man....

Ser rent livsfarligt ut att gå till frissan här....Undra vad det ska bli?

Spring på mässan..

Två dagar har vi sprungit på mässan nu, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men vi har verkligen hittat mycket snyggt, vi har varit effektiva och intat riktiga god bitar. Så igentligen har vi nästan det vi behöver nu....föörutom vissa små saker.
Det kommer mer bilder, men nu måste jag springa till frukosten...Tor rostad macka med bara smör är vad som bjuds!Bortbytta...

Det här med att åka taxi det är ju en grej för sig. När man ska från mässan så är man ju inte direkt ensam om det. Man får ta det man får tag i och oftast blir det en svarttaxi. Så blev det i går kväll, vi prutade och gjorde upp om pris och satte oss i bilen...åker ett par hundra meter och en annan stor bil kör upp på sidan och börjar skrika åt våran kille,som då låser bilen och som kör åt sidan och stannar...mitt på motorvägen, kändes lite osäkert!
Han går ur och den andra går ur och de börjar tjafsa, vi har ju Jason med oss som då naturligtvis fattar vad de säger. Helt plötsligt sliter de upp bildörren och säger åt oss att gå ur och vi säger nej och varför....Efter mycket gap och skrik sätter sig våran kille till slut i bilen igen och börjar köra. Vi frågar Jason vad som händer....

Jo vår kille var skyldig den andra killen pengar, så han tyckte att vår kille skulle ge bort oss så att han fick körningen  och pengarna i stället....På så sätt kunde vår kille betala av på sin skuld!!!!

Ja man får då vara med om allt......


Glad påsk chefen !

Glad påsk chefen önskar dina hårt arbetande anställda!


Tog en sallad...

Vi brukar köra på säkra kort här i kina. Mat är inte deras starka sida. Vi brukar gå till en Thairestaurang eller en vitnamesisk, då vet vi att vi får bra mat och att det är gott. I dag skulle vi försöka testa någor nytt, mycket dumt!
Jag tog en sallad, på bilden såg dem väldigt god ut, massor av olika grönsaker.....men jag fick in det här, ett halvt salladshuvud, fyra lökringar och tre tomatbitar...och ja visst det tre halva oliver.....GOTT!


Våran kines...

Här i kina behöver man verkligen en egen kines, det är helt omöjligt att bli förstådd annars. Vi har våran Jason, han är nog den segaste jag vet, men han är så rolig....I dag har vi skrattat åt honom så vi tjöt alla tre. Jag tror han gör saker med oss som han aldrig annars skulle gjort.

I dag skulle vi ta oss ner en våning på mässan, och vi kom på fel sida där rulltrappan gick uppåt, men vi skulle neråt. Vi fick för oss att springa ner för den uppgående rulltrappan så slapp vi gå till andra sidan. Jag börja sen kom Helene och sedan Marko och till sist våran Jason. Det var bara det att rulltrappanstod i sparläge och gick väldigt sakta, men när jag kom ända ner sprang jag ju förbi en sensor som fick fart på trappstegen...Helene och Marko klarade sig nätt och jämt undan...Men jason han fick springa och i högsta hugg höll han väskan. Ja det såg så kul ut och jag kan nog inte förklara...Men oj vad vi skratta år honom.
Glad påsk...

Vi önskar Er alla där hemma, våra familjer, alla på Caesarkontoret,  alla Aklejatjejer, alla våra kunder både Aklejas och Caesars, ja  till alla er som läser Aklejabloggen så klart...En riktigt glad påsk!

Massor med kramar från Oss!


Fabrik....

Jag är i år lika fascinerad av hur de lyckas få till alla sidenblommor. Det här kan vi verkligen kalla handgjort.

Se bara vilka argetsförhålanden de jobbar i, en enda röra på allt, och sitter på små pallar, ingen ac, igentligen kan man nästan säga att de inte har någor, ett sådant här arbete skulle alldrig bli godkänt i sverige. Jag är imponerad över det liv kineserna lever, då menar jag de fattiga kineserna så klart.

Hål i byxorna....

Här i kina har ju inte barnen blöjor, utan ett hål i byxorna. Så de bara sätter sig ner var de än är  och uträttar sina behov. Jag vet inte varför, om det är ekonomiskt eller om det är praktiskt. För mig verkar det helt sanslöst.

Satt i bilköoch såg den här lilla familjen....Har hon eller ska hon?


Jo då lite har hon nog allt....

Torkar lite...

Och så sätter tillbaka henne..

Ser ni lilla stjärten som tittar fram....=) Så sött men det måste ju vara så oskönt och fruktansvärt opraktiskt.


Vad tycker ni om vagnen??
Det är en jättevanlig vagn som massor går med, vad tror ni folkskulle tro om vi kom med en sådan i Sverige. Haha....

Kina....

Nu har vi kommit till Guangzhou, och inte är det som Hongkong men ändå trevligt på sitt lilla vis. Vi gjorde att mellan stopp i två showroom. Rätt revliga ställen, hitta en hel del. Men som ni vet kan jag inte avslöja vad...Men ni får lite hintar...en del har vi tagit, endel ville vi ta och en del har vi inte tagit.

bara att gissa, hoppas och önska!!!
Det hä är det största showroom vi varit i , det är gigantiskt och det gäller att titta riktigt noga i alla vrår och hörnor....För den som söker han finner...

På höjden...

Man kan inget annat säga än att det är mycket folk på liten yta, och att det byggs på höjden. Det tuffa är att det är sådana kontraster, att ett helt nytt super flashigt hus kan sitta i hop med ett hus som ser ut att varit med om tre världskrig och 14 bränder. Helt sanslöst hur fattigdom möter lyx.
Jag skulle så gärna vilja se hur det ser ut i en lägenhet, om det är så skabbigt och taskigt som det ser ut på utsidan.
Ja inte är det som hemma!
I morgon tidigt tar vi tåget in i kina, då blir det helt andra syner. Och jag kan ärligt säga att jag gillar Hongkong bättre!

Vad får det lov att vara....

Det är så mycket konstigt de äter här i kina, inte ser det gott ut, inte är det gott och det får gärna vara huvuden, klor, tungor eller svansar.
Man kan ju så klar välja annat, men när det bjuds är det bara att le, se glad ut och äta....


Säkert....Vad tror ni om de här eldragningarna?

Mer väntetid...

I väntan på bilen kan man ju alltid ta lite kort....Ni vet jag gillar ju att fotografera...


Väntetid....

Det blir ju lite väntetid på varje ställe, och för att fördriva tiden hittar vi på både de ena och andra. Jag hitta en ny fuktion på min kamera jag inte visste fanns....Så då lyckades vi hysteriskt skaratta bort en bra stund.

Kanske ni nästan kan förstå!Dagens jobb...

Ett av de bästa ställen har vi varit på i dag, ser ut som skit men det finns guldkorn. Här kan vi skapa själv, hitta på kombinationer, vara kreativa...Mycket roligt, och vi kände oss så nöjda när vi gick där i från.


Jo då vi hitta lite här också, det roligaste av allt är att ägaren har ett handslag som en död fisk...Och vi skrattar åt det varje gång vi är där.

Mycket fint och många ideer på dagens sista ställe, lite olika uppfattning...men tillslut fick vi till det=)
Jag älskar rosa romantiskt, Helene älskar gul/orang/aprikost och Marko älskar vitt....så något blått. rött och lila blir det inte...hihi

Gick ju bra....

Ni som följt mig på mina resor hit, vet att förra gången skulle vi lämna tvätt i ett tvätteri...Och det kunde ju ha gått så där...Det verkar inte som om de separera tvätten i färger... Denna gång gick det bra, trots att hon som står där visst var stum. Men tvätten var vit och det är det viktiga...


Nerium....

Gul Nerium...Det måste vara det, vi har försökt kolla så noga vi kan och vi är nästan hundra. Den är helt fantastisk, som en massa gula som tussar på ett kalt träd. Fint, fint, fint!!


En kväll på stan....

Japp, lite shopping blev det, men faktiskt väldigt lite. Pookemon och starwarsgubbar till killarna, prinsessklänning till systerdottern, glasögon till lillsis....en liten öl och kanske en liten margaritas!

Öppet till 24.00...inte illa, slår oss i Söderköping med hästlängder....Gillar den här stan, men nu är det god natt för imorgan väntar jobb!

Såg en kändis...

Hehe, nästan i varje fall. Inte varje dag man ser Batmans bil!!!!Och så resten....

Ja här har vi resten av dagen, och det finns ju mindre bra, bättre och skitful showrum...=)


Hitta något i denna röra!Ett träd kanske!
Några krukadeväxter att välja på!

En krokodil kanske!Sen får ni gissa vad vi valt och inte......

Finaste...

Det här är det finaste showroomet vi åker till, där får man ideer och inspration. Det är någ ett av de få ställena där de jobbat med sina varor, verkigen visat vad man kan göra. Tyvärr så var det inte riktigt så wow...som det brukar var, jag blev lite besviken.

Vad tror ni om det här...hehe. Får det lov att vara en tigerdalia eller en leopard gerbera, eller kanske en zebradalia.....En morgonkopp...

Vi bor ju grannemed starbucks så det är klaart man börjar dagen med en Frappe....


Fick Helene att också ta en, tror hon blev nöjd!! 


God morgon Hongkong..

Underbar dag, vaknar till strålande sol, och det hör inte till vanligheterna här i Hongkong.Bara 10:de vången denna gång...men det är häftigt ändå!

Äntligen....

Yes.. i dag vi kom i väg på utsatt tid, men nu gällde det att hålla sig vaken så man håller sig i rätt tidszon. Så vad gör man då, ser på film. Det fanns massor av filmer att välja på och tvprogram, så det var då inga problem. Jag såg tre, måste ju säga att Trassel var då en för rolig film, även om den är tecknad. Verkligen skönt med egen tv man kan styra över.

Lite middag,ser lite ut som en sjukhusbricka...Och så mer film, lite blev det att sova också, för gud så långt det kändes i dag.


Men nu är vi framme och inchekade på hotellet och klockan är 02.00 ( hemma är hon bara 20.00). Vi missade första showroomet, på grund av förseningen. Så nu är det bästa att gå och lägga sig för i morgon ska det jobbas....


Då provar vi igen...


Så ja efter en väldigt dålig halvnatts sömn i en finnair t-shirt så försöker vi igen. Lite frukost nu och så iväg mot flygplatsen. Håll tummarna för oss, för det här har vi inte tid med!!!


Inte som tänkt....

Ursäkta mig nu men....Faan jävla helvetet skit, planet blev inställt så här sitter vi nu på Holiday Inn i Helsingfors. Ja det blir inte alltid som man trott, helt plötsligt så är det ändrad avgångstid till 08.30 i morgon. Så det var bara att sätta sig på en buss till hotellet och försöka sova ett par timmar....Lätt!

Bara att ta sitt pick och pack och traska ut...och det är klart att så mycket hade vi inte att ta med oss, inga kläder ingen tandborste ingen borste och för gudskull ingen plattång eller smink...Gaaa katastrof..hihiMen vi fick ett litet överlevnadskitt....Så det går väl ingen nöd på oss, även om vi tycker synd om oss själv!Rätt tevligt hotellrum, och trevligt sällskap...så det är lungt. Men lite surt, för nu får vi flyga dagflyg och vi missar en heldag i Hongkong.

I stjärnorna...

Mycket jobb blir det nu, det är sant och kul är det, ju mer det är att göra ju roligare blir det. Pengar brukar det gå åt i Kina, det kan jag lova...på önske listan så står ett objektiv, men vi får väl se. Uppskattning är alltid kul att få, för man mår ju så mycket bättre av några snälla ord. Känns ju som det prickat in ganska rätt.


Roande....

På en flygplats kan man hitta folk av alla dess slag, jag är en väldigt nyfiken person, som har väldigt svårt att inte "glo". Men ibland kan man ju inte låta bli att undrar och man har sådan lust att fråga var de ska eller varför. Men eftersom jag inte är lika modig som jag är nyfiken få jag nöja mig med att spekuler.Ibland blir det lite svårt att konsentrera sig på att skriva för jag har så mycket jag måste se och lyssna på...Jag vet det är inte fint att glo och tjuvlyssna....Men det är roligt!!!

Lycka....

Gud vad lycklig man kan bli när man får datorn att fungera.

Jag är alltså på väg nu, på väg mot först och främst Hongkong. För Er som inte vet så ska jag på inköpsresa med Caesar Collection, mitt andra jobb. Två gånger om året har jag åkt ill Kina ett tag nu för att hjälpa till med inköpen och för att vara med och designa krukor mm. Vi börjar i Hongkong och inköpen av sidenväxter, sen fortsätter vi över till Kina och Cantonmässan, och då är det inköp av krukor, pynt och presentsaker och div annat kul vi kan hitta. Det är mycket jobb, långa dagar och mycket gå...Men det är roligt,det är verkligen en kick. Och jag är så jätteglad för att jag får följa med på de här resorna, för det är verkligen en upplevelse och äventyr, och inget jag skulle komma i närheten av att göra om jag inte åkte med Caesar.

Fråga gärna om ni undrar något!!

Nu sitter jag i Helsingfors och väntar på avgång, lång väntan blev det. Jag kom hit kl 14.30 och planet går 23.40. Men nu tillslut fick jag igång internet och då rinner ju tiden iväg.Det var en enormt skumpig resa från Norrköping till Helsingfors, jag hoppas på att nästa blir bättre. Snart kommer min reskompis Helene också, hon har åkt från Bromma så hon slapplite av vänte tiden.

Resfeber....

Jag vet att jag varit förjävlig att vara runt de sista dagarna. Jag är inte nervös för att åka, men någon typ av resfeber har jag nog, för jag blir på ett sådant hemskt humör....Lättirriterad, sur, grinig, arg och hysterisk. Jag vet om det och ber om ursäkt till alla som har fått stå ut med mig, jag kan inte riktigt styra det. Som tur är det endel som känner mig väl som bara skrattat åt mig och sagt -ja du är då inte lätt att tass med i dag!!!

Jag blir alltid lite så när jag ska ut och resa, men denna gång har det varit lite värre än andra. Vet inte om det är att jag åker över påsken. Det är massor att göra på jobbet och då menar jag massor, och jag får inte vara där och styra och hålla koll på saker. Jag vet att mina tjejer klarar sig utan mig, men ändå!
Sen tycker jag alltid att det är jobbigt att åka hemmifrån jag är ju så hemmakär =)...Och att inte träffa killarna på 10 dagar, men jag vet ju att de också klarar sig utan mig....

Så varför oroar jag mig,det är ju bara att åka!!!

Lila toner...


Vad fint det är när man kan matcha allt i samma färg. En lila skål med lila pynt och så den fina taklöken som går i en ljust, ljust lila ton.


Mårbacka...

Nu börjar Pelargon säsongen på allvar. Och man märker att Mårbaka Pelargonen är en storsäljare även i år. Och det är ju inte konstigt, den är ju helt underbar.Videbo....

Kvistar och grnar kan man göra så mycket fin med. Att bara böja kvistarna och binda fast dem som små bågar gör väldigt mycket för en plantering.Plättar i luft, minipensee, ranunkel, julros och så ägg fjädrar och vide så klart.

Bräck..

Vi har fått hem nyheter från Årechoklad, Hallon och Blåbärsbräck. Mycket söta små förpackningar, kanske en fin present!
Tävling...

Vem vill inte vinna detta fina kakfat från Miljögården????

Klart du ska ta chansen...Skriv bara en rar kommentar om att du vill vara med och chansen att vinna är din.
Enkelt eller hur?

Glöm inte skriva din mailadress så jag kan få tag på dig, om du är den lycklige vinnaren. Du behöver inte bo i närheten, jag slår in den väl och skickar med posten=)

Vinnaren drar jag den 29 april.

LYCKA TILL!


Vanda....

Vanda orkide....verkligen tjusig!


EngelskPelargon...

Med enorma och jättevackra blommor. Blommar fint inne nu och sen är det bara att ta ut den och plantera den i någon kruka eller låda och den blommar fint hela sommaren.Ljust, ljust grön kruka från Caesar, finns i massor av storlekar i både högt och lågt.

Lila...

Lila ägg att hänga i riset. Det är äkta urblåsta hönsägg som vi har målade i tre olika lila toner. Jättesöta!Finns även i tre olika toner av limegrönt. Kostar 10kr st.

Extra så det förslår...

Den här Ranunkeln ser helt fel ut, förväxt eller i hop plockad.....Och ändå så himla tuff, udda och spännande. Det är helt ortoligt hur de kan bli så här. Jag har sagt det förut och jag säger det igen....Ranunklar är fantastiska!


 

Påskliljetårta...

Tänk vad fint att ställa den här på påskbordet.
Lätt att göra själv. Köp ca 3-4 buntar blad lösa påskliljir, korta. Ställ dem på vatten så att de slår ut. Bind dem i handen, kompakt... Fyll bara på med blomma för blomma, så bildar den en rund halvboll av sig själv. Bind ordentligt med bast och skär av dem mycket kort. Ta ett vackert fat på fot som är lite skålformat och fyll på med lite vatten, dekorera med lite murgröna.Påskris...

Inte det vanliga påskriset med färgglada fjädrar som man direkt tänker på. Här blev det en hög glasvas fylld med björkris, franskatulpaner, ranunklar, pärlhönsfjädrar oc ur blåsta ägg.

Vackert!Påskinspiration...

Ni vet väl att ni kan boka inpirationskvällar för egna grupper. Ca 10-13 st bör man vara, och så får man komma hit och tex plantera lite, botanisera bland alla växter och allt pynt....Leka florist för en kväll helt enkelt.

 

I går hade jag ett troget gammalt gäng, de kommer både jul och vår. I går var det påskkorg som stod på schemat.

Mor och dotter...

Ett stort blad med små i, där av namnet.
Det latinska namnet är Tolmiea. Jag tycker den är superfin, Den går i massor av limegröna toner, verkligen lyser!Tigerkladdkaka...

Den här bjöd jag på på min påskinspirationskväll jag hade i går. Så 11 MVG måste ju vara ett bra betyg. Och det är klart den var ju väldigt god, väldigt kladdig och väldigt, väldigt god....Ni måste prova

VANILJ OCH CHOKLAD TIGERKAKAPer bunke

2 dl socker
1 dl mjöl
2 ägg
100 g smält smör
1 dl kakao respektive 1 dl snabbmarsan pulver


Chokladkräm
1 dl florsocker
1 dl kakao
2,25 dl vispgrädde

Sätt på ugnen och smält smöret, låt svalna lite. Blanda ägg och socker, rör ner de torra varorna i respektive bunke och rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Häll smeten i var sin ända av formen tills de möter varandra. Rör sedan med en kniv eller liknande runt tills du kommer till mitten eller eget snyggt mönster.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.

Chokladkräm

Receptet räcker till att täcka en stor tårta
Rör ihop socker, kakao och vispgrädde. Låt stå i kylen i ca 30 minuter så att kakao och socker löser upp sig i grädden. Vispa fluffigt med elvisp. Fyll en sprits och dekorera kladdkakan.

Jag dekorerade även med jordgubbar och det var väldigt gott till.


Plym...

Fin kombination med den rostiga pokalkrukan från Caesar, den stilfulla Orkiden, de ulliga videkvistarna, den slingrande murgrönan, de svajande plymerna ch de kritvita släta ägen....

Himla vackert!
Här bor en gås....


Vi har gjort ett fågelbo av björkris och lagt uppe på en plantering av murgröna och beakoneagräs. Den vackra rostiga plåtkrukan kommer från Caesar. Dekorerat har vi gjort med med massor av fina små fjädrar och så klart några gåsägg.
Naturtroget och enkelt.

Videkissar....

Helt ulliga, gulliga, fluffiga och mjuka.Vi har jättefins knippen med vide för 69 kr.

Köttfärsgratäng med rotfrukter..

Det här är verkligen en storfavorit till middag för mig. Allt i ett och det är så himla gott. Bara att slänga i hop och gärna göra en riktigt stor form så det räcker till många matlådor. Men man får inte glömma salladen och dressingen.

Självklart kan man göra med bara potatis också, det är inte dumt det heller!


600g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2-1 färskchilli
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
3 msk tomatpure
1 msk kalvond konc
2 dl vatten
1/2 dl tacosås (färdig i burk)
1 påse gratängost

potatis
palsternacka
morot

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken, chillin och vitlöken. Bryn färsen i oljan, när den fått lite färg tillsätt lök, chilli och vitlök , svartpeppar, salt och oregano.
Tillsätt sedan vatten, tomatpure, kalvfond och tacosås och låt puttra i ca 5 minuter.

Skala och skiva potatisen och gör stavar av morot och palsternacka. Varva sedan rotfrukterna och färsen i en ungsfast form och strö tillsist på osten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Kän med sticka så att rotfrukterna är färdiga.

Servera med sallad, sweetchilliderssing och färsk bagett.


Sweetchilliddressing
Blanda bara creamfachie med sweetchillisås, ta sås efter hur stark dressing du vill ha. Det är väldigt lätt och mycket gott och det passar bra till mycket.Bountybollar...

Ujujuj så goda, verkligen farligt goda. Och det var lätta att göra så det här kan man glänsa med om man bjuder på. Akta bara så du inte äter upp dem själv, innan du hunnit bjuda=)

BOUNTYBOLLAR50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus

Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull. Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspapper.
Låt stå kallt minst en timma.
Smält chokladen.
Doppa kokosbollarna i chokladen.
Dekorera dem med vitchoklad eller ätbara kulor eller sockerpärlor.
Låt stelna på bakplåtspapper.
Förvara kallt.


Gåsägg..

Är det inte fint med gåsägg. De är så stora och helt vita. Riktigt dekorativa!


Ett äggkostar 30 kr, lite dyrt men det är de värda.....

Som en tavla...

Kan man säga annat än vacker?
En Ranunkel så klart....

Vinnarna är...


KATRIN
som ska ge den till sin jobbarkompis dotter på 2 år som varit sjuk och fått
vara på sjukhus
flera gånger efter en utlandssemester.

ANNA
 
som jobbar på dagis och som tyckte den här lilla kaninen skulle passa
perfect i deras sångpåse.

GRATTIS TILL ER!

Jag mailar er så ni kan maila tillbaka era adresser, och sen kommer sötisarna på posten.


Wibrant Rockdala.....

Har ni varit på Rockdala någon gång?

Om man gillar att odla och själv driva upp sticklingar, då rekomenderar jag Er verkligen att åka till Rockdala
Hollsta udde utan för Norrköping. Där kan man köpa sticklingar av både Pelargoner och Fuchsior, det finns ca 800 olika sorter, helt fantastiskt.
För att kunna se hur sticklingarna blir har de odlat upp moderplantor som blommar för fullt, där man kan se hur alla blommor ser ut live....Jag älskar Fuchsior, och det är helt ortoligt vilka sorter det finns. Jag önskar så att jag kunde ta hand om sticklingar, kanske ha ett litet växthus...Då skulle jag ha massor med udda och söta Fuchsior.

Bor ni inte här i närheten så kan ni även gå in på deras hemsida och beställa över nätet...Så kommer de små söta sticklingarna med posten!

www.rockdala.com

Eller ring så kan ni få en broschyr hem skickad 011-343043

10 Tusentals...

I dag på morgonen har jag varit och hämtat nya penseer. Vi hämtar ju direkt hos odlare, och gissa om det är svårt att välja färger när man går där. Jag är nog helt klart deras jobbigaste kund. Men fina är de, stora, kraftiga och i oändligt många färger och toner.

Det är så vackert med Penseer, och sköter man dem rätt och plockar och nyper dem så blommar de hela sommaren.

Cashewnötter....

Jag gillar mat med nötter i, de lite salta nötterna ger alltid lite extra till rätten. Det är var en mycket god variant av fläskfile och man kan själv välja smakrikheten genom att ta mer chilli och glöm inte att peppra och salta.

Helt klart "att prova"....
600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé
1 stor röd paprika, hackad
2 små gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, pressad
1 färsk chilli
1-2 syrliga äpplen, hackade
3 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl mango chutney
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
3 dl riven ost, med smak
Salt
Peppar
Cashewnötter

Gör så här
Putsa filén.
Skär filén i lagom tjocka skivor.
Bryn dom och krydda med salt och peppar.
Bryn lök, äpple, chilli och paprika tillsammans.
Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar.
Lägg köttet i botten på en ugnsfast form.
Lägg över grönsaksblandningen och strö över den rivna osten.
Slå på såsen.
Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Servera med tex ris eller ungsgrönsaker och en läcker sallad.

Mormor Bibis goda bullar....

Jag kommer alltid att minnas min mormors bullar, man kunde äta hur många som helst. Små och frasiga och jag kan se framför mig hur hon rörde ihop florsockret med vatten för att dekorera bullarna innan servering. Det gjorde hon alltid även om det bara var hon och jag som skulle fika. Nu bakar hon inte så mycket bullar längre, men jag måste nog be henne om lite tips, för även om det verkade som lätta bullar att göra var det inte det. Svårt att få dem lagom stora och att få fyllningen att stanna i dem.
Men goda det är de, så det är värt övning!

MORMORS BULLARIngredienser

2 dl mjölk
150g smör
50g jäst
2 msk socker
7 dl mjöl

Fyllning:
1 dl socker
100g smör
2 msk vaniljsocker


Gör så här

Smula ned jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken. Slå den ljumma mjölken över jästen och rör till jästen är upplöst.
Blanda i socker och mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölat bord, dela degen i 2 och kavla ut varje bit till en kvadrat  Skär ut rutor 8cmx8cm.
Blanda fyllningen och fördela en klick på varje ruta. Vik ihop hörnen mot varandra och lägg i pappersformar.
Låt jäsa 2 timmar under bakduk. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225° i ca 8-10 minuter.
Låt kallna och servera med florsockerglasyr på.

Fin burk jag hitta i garderoben va?

Duktiga jag....

Jag känner mig så nöjd i dag, jag har gjort massor och hunnit så mycket. Jag har räfsat trädgården ( ja visst den är jätte liten, men bladen satt som cement), Jag har gjort i ordning mina planteringslådor, plockat i hop skräp, jobbat lite, varit och ätit jordens godaste glass (i Söderköping så klart) och nu bakar jag bullar....

Imorgon blir det att så mina små fröer....Jag har köpt duk så de ska klara om det blir frost. Sen gäller det att jag kan få familjen att vattna lite medans jag är i Kina.
Klarar jag det här, då är det ett stort kors i taket!

Bröllop....

Vilken dag att gifta sig på, verkligen den dagen då våren kom.

Jag har nu varit och dekorerat borden på Brunnsalogen på Söderköpingsbrunn, där vårat brudpar ska ha middagen. De hade själva bestämt hur de ville ha och de hade fixat ljus och fat själva. Det skulle enbart vara vit Hortensia och massor med rosblad i rosatoner. Jag tycer att det blev jättefin. Det blev enkelt, stilfullt, romantiskt och för att vara så pass lite blommor ger de ändå så mycket färg.

Jag hoppas de fick en underbar dag!

Värme...

Det är ju helt otroligt underbart ute, varmt och skönt. Jag har gått ute i bara tröja och i solen riktigt bränns det. Jag älskar värme.
Är ledig i dag men ska snart i väg och dekorera ett bröllop, middagen på brunnssalongen på Söderköpings Brunn. Måste ta lillOlle med mig, för jag har ingen barnvakt, får hålla tummarna att han inte river stället=)Kritvitt...

En söt plantering i den fin kritvita korgen Pascal från Caesar Collection. Så fint med den vita mini Penseén, mini Kalanchoe och ceris Fittonia, färgstarkt men ändå stilfullt.Mini Pense

Ser ut som små violer och är så tacksamma. Kan lätt blomma hela sommaren...Bara de får vatten=)Favorit..

Jag tycker att den här blev så fin att jag skulle bara vilja göra sådana i sommar, enkel, ren, romantisk, ljuvlig och helt underbart vacker...

 Nej då det är klart jag ska göra andra, ni behöver inte vara oroliga. Men det här blev helt klart en storfavorit!Ros ljusrosa Sweet Avelanch, Eustoma limegrön dubbel, Hortensia vit, ranunkel vit och en liten strassfjäril.

Vad blir det för mat....

Riktigt gott och snabbt gick det att göra. Tvivla inte...Prova=)

CHILLIKASSLERGRATÄNG


Ingredienser

600 g kassler i tunna skivor
1 dl finhackad paprika
Färsk chili, finhackad, efter smak
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl grädde, hårt vispad
½ dl chilisås eller 2 msk tomatpuré
1 tsk curry
1 krm chilipulver
3 dl fet och smakrik riven ost
Smör till stekning

Gör så här

Stek det finhackade så att det mjuknar tillsammans med kryddorna i smör. Lägg över och fördela det i botten av en ugnsfast form. Skär kasslern i stavar och bryn dem så de får lite färg. Vispa grädde för sig och rör försiktigt ner chilisås eller tomatpuré. Toppa med den rivna osten och gratinera i 225 graders ugn tills osten antagit tilltalande yta och färg.

Servera med potatis,grönsallad och bagett.

Annons....

Det är svårt det där att annonsera, vad ska man skriva ska man ha ett erbjudande eller. Väldigt svårt att få till snygga annonser också, man vill ju att anonsens utseende ska spegla butiken....Att kunderna ska bli intresserade av att besöka oss. Jag brukar ta hjälp av Fotograf Thomas Petterson, han hjälper mig fota och utforma annonsen....Naturligtvis sitter jag vid sidan om och pekar hur jag vill ha det....hihi

Jag kan verkligen rekomendera Thomas om ni behöver hjälp, det blir super bra.
Kolla vad han gör på www.tpfoto.se
Ni kommer få se våra annonser snart, men det är inte riktigt tid för dem än.....

Sagolik..

Jag blir helt förstummad av de här underbara Ranunklarna, stora som tefat och helt perfekta. Helt enkelt sagolika!Hehe...

Jag tyckte den var kul....Kommer till hösten från Ib laursen....

Så är det...

Det är inte alltid allt blir som man tror eller vill. Och det är inte lätt att inse att allt inte är som det borde, eller förstå vad som är fel. Man älskar ju och vill så väl. Man väljer att gå undan tillsammans, vara bara vi , bara familjen. Unviker bråk och förklaringar, undviker vänner för inget fungerar, man är trött och förtvivlad, man älskar men kämpar hela tiden..Och man förstår inte varför inget går in, varför vi inte har det som andra, varför inget är lätt och roligt. Varför kan allt vara ett rent helvete ena stunden och lycka nästa.

Ända tills den dag man vet, tills man får det bekräftat, då man får förståelse och hjälp...

Vår älskade Adam har ADHD.....

Det är inget man styr, inget man uppfostrar bort. Det är där och man får lära sig leva i det och med det.

Det är vädigt svårt för utomstående att förstå hur det är att leva med, för det verkar inte som så stort problem eller han är ju alltid så snäll, eller det kan väl inte vara så farligt. Därför är det så skönt att hör av andra som också lever i det, att det går, att man kan klara det...Alla har olika problem, så visst för alla är det inte samma konflikter eller hinner, men i det stora hela är det lika. Man har samma frustration och förtvivlan.

Jag är stot över min Adam och älskar honom obeskrivligt, men det är svårt han gör oss så ofta besvikna, utan att igentligen mena det. Det som äntligen gör det lättare är att ha ett ord på alla missförstånd och bråk!

Att ha en bokstavsdiagnos betyder inte att man får vara hur som helst eller bete sig illa, vara dum eller elak, absolut inte...Men det man kan få är en viss förståelse av omvärden!

Fick ett tips om den här sidan www.passal.se, där Mia Skäringe skrivit....Och jag måste säga att det känns "bekant".

__________________________________________________________________________


Han vill alltid sitta på hästen och sjunga Kalle Theodor ur Pippi Långstrump, sa dagisfröknarna. Han vill ingenting annat. Och när han kommer till versen och därför så grät ju och sörjde hans mor, versen om hur Kalle Theodor slukas av havet, då gråter han alltid. Gråter och sjunger vidare. Ja, det är min pojke, sa jag. Min känsliga lilla pojke. Men han vill ju aldrig leka med någon annan, fortsatte fröknarna. Han vill ju bara vara med oss vuxna. Ja, sa jag. Jag vet. Han blir nervös av andra barn, han tycker att de är opålitliga. Oförutsägbara.

Det var så det började. Vuxna som inte kunde förstå sig på. Vuxna som undrade och försökte få honom att fungera i den värld vi känner. Jag fattar nu i efterhand, att han måste ha känt sig så missförstådd, så feltolkad. Så ohemma i världen.

Han ville ha allt på samma vis varje dag. Och när det en dag skulle skolas in ett nytt barn och han inte längre fick ha sin fröken för sig själv, började han slåss. Han har försökt kasta en sten i hennes huvud, sa fröknarna. Han är elak. Vi kan inte garantera de andra barnens säkerhet. Jag darrade i hela ansiktet. Försökte att inte gråta. Han är elak. Det gjorde så förbannat ont att höra. Alla dessa möten. Fröknar som gick på knäna. Föräldrar som undrade. Kan ni hämta honom tidigare. Måste ni ha så långa dagar. I dag ska vi ha kalas för Emil och det är nog bäst att han inte är med, han klarar ju inte de fria lekarna. Det kändes som om jag gick naken. Som om jag varje dag fick kränga mitt skinn ut och in. Som om hela världen ifrågasatte oss som föräldrar, trots att vi gjorde allt som stod i vår makt som människor för vår lille pojke. Mer än alla andra föräldrar på jorden och ändå räckte vi ingenstans.

Så kom hans lillasyster. Lugn. Harmonisk. Nu fick han inte ens ha mig för sig själv. Han vevade, slog med sina små armar och försökte, på alla sätt han kunde, att förklara sin inre jordbävning. Hur allt sprack, gled, skavde och brann. Hur hela hans värld bara rasade igen och igen. Och plötsligt en dag föll han ihop. Vi kan inte utesluta att det handlar om en blödning i hjärnan, sa läkaren och skjutsade in honom i hjärnröntgen. Min lilla pojke, inte ens fyra år, hade förlorat balansen. Han kräktes och kunde inte hålla nacken själv. Han vinglade och föll. Jag sköljde mitt huvud i handfatet med iskallt vatten för att inte falla själv, bad till Gud om nåd. Jag minns hur jag stod i sjukhusfönstret och såg hela situationen utifrån som i ett flygfotografi. Min lilla pojke som inte längre orkade med världen, som helt tappade balansen. Nej, han har ingen blödning, inga tumörer, nu har vi uteslutit allt livshotande. Vi tror att det rör sig om ett balansvirus på lilla hjärnan, sa läkaren. Det läker av sig självt. Och jag grät av tacksamhet. Vi hade gått vidare till andra chansen, och jag bestämde mig för att ta kommandot. För det avgörande: att be om hjälp. Våga säga: jag klarar inte detta själv. Jag behöver hjälp för att kunna förstå mitt eget barn. Det svåraste och det enklaste. Att låta sin stolthet falla. Att släppa in. Ta emot.

Vi sökte oss till Bup, och när min pojke fyllde fyra fick vi diagnosen Adhd och Aspergers. Efter ett halvår av utredningar och samtal kunde vi få det, som vi ändå någonstans vetat, bekräftat av barnpsykologerna. Ja. Så här är det. Vi kunde börja kräva hjälp i skolan. Vi kunde få hjälp att hitta nycklar, förståelse, och stöd. Långsamt kunde vi börja räta ut oss, sträcka våra ryggar och känna oss som två fantastiska föräldrar, som faktiskt på ett så tidigt stadium ändå fått grepp om vår lille pojke. Man kunde riktigt se reliefen i hans blåa stora ögon när mamma och pappa äntligen förstod sig på honom. När vi kunde börja tolka hans värld. Plötsligt blev världen bekväm. Tryggare. Ett ställe han faktiskt kunde relatera till.

I dag är han åtta och nu snackar vi om hans diagnoser som ett sätt att vara på. Vissa tål inte nötter, andra har svårt att sitta still. I dag kan han själv snacka om sina svårigheter, men också se sina egna begåvningar som följer med Aspergers. Musikaliteten. Specialintressena. Finns ingen annan unge på hans skola som kan allt om ugglor och alla kortspel. Finns ingen som sjunger Bellmans epistlar med sådan inlevelse som vår pojke. Ingen som kan uttrycka så mycket känslor. Med rätt stöd kommer han att bli något stort. Det ser alla. Och som mamma till honom har jag fått lära mig att den största styrkan på jorden är att faktiskt våga visa sin svaghet. Jag ser inte hans diagnos som någon stämpel, snarare som en karta. När jag inte hittar vägen måste jag titta närmare. Zooma in småvägar. Det är en vacker komplicerad bild. Föränderlig. Plötsligt rinner det vatten mellan två vägar. Plötsligt dyker en sjö upp. Ett berg. Man vet inte allt, bara att där vilar en hemlighet och att man måste ta sig fram. Vidare. Förbi och igenom.

Mia Skäringer

___________________________________________________________________________

Så är det, det här är en del av mitt liv!

Linda


Skär...

Jag gillar verkligen den här färgen, mild och ljuv!
Fyllt på...

I dag har vi varit och hämtat ännu ett lass med underbara Penseer. Stor vackra blommor i massor av färger och toner. Vi hämtar direkt hos odlaren, för då vet vi att vi bara får det bästa.


På fot..

 
Det är riktigt snyggt att plantera i glas på fot, stilfullt blir det!
 Tävling..

Jag har precis fått hem de här små sötnosarna, skulle väl vara något att lägga i påskägget. Jag tänkte lotta ut två stycken. Känner ni någon som skulle bli lycklig för en överrasknings morot?
Skriv bara en kommentar och berätta vem du vill överraska. Jag drar vinnaren den 10 april, så skynda, skynda så kanske lyckan är din....

Lycka till!

Lingonrutor

Det är ju söndag så det är klart att jag måste baka något...Den här typen av kaka har jag fått hos min faster, fast hon gjorde den i en pajform och bjöd som efterätt, det var då jag blev såld..... Som vanligt är det super lätt och Jätte gott!

FASTERS GODA LINGONRUTOR

4 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 msk pakpulver
150 g smör
1 ägg

2 dl lingonsylt

50 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Blanda mjöl, socker och bakpulver, tillsätt sedan det rumsvarma smöret och ägget. Blanda till en smulig deg. Lägg smuldegen i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 20 x 30 cm. Platta till lite. Bred lingonsylten över kakan.
Smältsmöret och blanda i socker, vaniljsocker och havregryn, fördela sedan detta över lingonsylten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 graderi ca 15-20 minuter.

Den är jättegod att äta bara som en kaka till kaffet eller så kan man servera den med vaniljglass och man har en underbar efterätt.Lingon låter ju inte så gott, men jag kan lova att det slår en med förvåning..

Kyckling till middag...

Fick det här receptet av Paula på jobbet, . Jag tycker det är riktigt gott och så är det ju i en gratängform som jag gillar. Gott blir det och matlådor räcker det till. Helt perfect alltså!!

CHUTNEY OCH CURRY KYCKLINGHelt klart något att prova, ni blir inte besvikna...


700-1000g kycklingfile
1/2 tsk paprikapulver

1 röd paprika
4 dl cremefraiche
5 dl grädde
2 dl mangochutney
1/2-1 msk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt

Dela filerna och lägg dem i en ungsform, stö över paprikapulver.
Ställ mitt i ugnen i ca 20 minuter i 225 grader, ta då ut dem och häll av vätskan.

Rör i hop grädde cremefaiche och mangochutney, tillsätt sedan alla kryddor, rör ordentligt. Tärna paprikan och lägg den över kyklingen, häll sedan över såsen i formen och ställ in den igen i ytterligare ca 20 minuter.

Servera med ris och en fräsch sallad.

För hjärtat...

Varje vecka har jag åkt med tulpaner till ett älderboende i Söderköping. Det ger inget extra i plånboken, men det känns bra i hjärtat....


Kär...

Sshhy säg det inte högt, för han blir jättearg, men min Adam är kär. Väldigt kär i en tjej i klassen, han vet inte hur han ska bete sig, han är så gullig!
I dag var det kalas för en kompis och Adam visste att tjejen skulle dit, så gissa om det var viktigt att göra sig snygg och se cool ut. Skinjacka, halsband, döskallering, blått hår och nya skor.....Och självklart skjorta för det har man på fest!Så tråkigt...

Jag städar skåp, lådor och garderober, och det är så, så tråkigt. Hade tänkt att ha en dag i min lilla trädgård, röja lite och fixa för att kunna plantera, men solen lyser med sin frånvaro och det ser bra grått och trist ut. Jag har sådan lusta att så fröer, inget avanserat bara lite sallad och sånt man kan ha glädja av i köket. Jag har ju mina fina lådor att plantera i. Men i morgon ska det visst regna så jag får väl planera det till nästa helg.

Ivarje fall får jag fint i alla skåp och lådor och det är ju bra...Har lånat den här bilden på nätet hos en tjej med blandannat ett fantastiskt trädgårdsrum. Så här frodigt vill jag att det ska bli i mina lådor i sommar!

April April...

1:a April i dag...Har ni blivit lurade något??

Tror att vi klarat oss utan skämt här på Akleja...Mycket har vi haft att göra i dag, trots det hemska vädret. Grå mulet och dimma, kallt och duggregn. Men kunderna vill ha vår, det märkar man!

Vi har klatchat till fönstret i våriga färgstarka toner. Gult och rosa lyser fantastiskt...Nu håller vi tummarna för sol i helgen.

Visst har vi en söt ullig liten kykling, piper eller kvittrar så vackert. Kommer från Teddykompaniet och kostar 49 kr.

Blåvinge...

Clerodendrum ugandense heter den på latin, underbrt vacker och en fantastisk färg. Men hur kan en sådan vacker blomma ha en sådan udda doft. Den doftar inte gottt men inte heller otäckt...svårbestämd!
Gillar vi....

RSS 2.0