Plättar på båge...

Vi har så fina och täta plättar i luft fast på båge hemma nu...Skira och söta, perfekt i en nyårsplantering=)


Små blå pärlor....

Så näpet söta och så långt i från julblommorna man kan komma....

 

Pyntad....

Se så lätt man kan nyårspynta en asalea, bara lite änglahår och en rosett..Och så i en fin kruka så klart=)


Inte bra....

Nä.. kåda, glitter och änglahår är ingen bra blandning=))

Tur man inte ska på fest i kväll, hemma i soffan spelar det ingen roll hur man ser ut om händerna..Hehe


Ögongodis....


Sådana här små ögongodis arrangemang har vi gjort i olika färger, går som smör i solsken=)


Vinnaren är...

Nu till slut så har jag dragit vinnaren av smycketsträdet...Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge=)

GRATTIS
Caroline med bloggen blomdekor

Kul att det var så många som ville vara med i denna tävling, och det var tur för mig att jag lade undan ett träd till tävlingen...För vi han knappt blinka så var alla sålda här i butiken=)

Tror det var många som blev glada i jul!


Nyårspiff...

I dag har varit stora piffar dagen, gud vad vi fixat och styrt för att få massa nyårssnygga karameller=).. Vi har massor att sukta er med, superfina planteringar i olika färger, glittriga snittarrangemang, färdiga buketter och massa massa mer. Och inte nog med det, i morgon kör vi igång tidigt för att förabereda ändå mer...Så ni vet väl vart ni ska när ni behöver något till nyårsfesten=))
Den här snygga krukan kommer från Caesar och landade hos oss i dag, rätt tjusig med detta rosaglimmiga snittarangemang, eller hur?

Brunt är ju alltid fint...

Oavsätt om det är jul, höst, vår eller sommar så är det alltid så fint med det naturliga, det bruna, cream och vita. Passar alltid och jämt=)
Så mycket färg...

Men visst är det fint...Rosa igen....

Nu är i stort sätt allt rött borta, och det känns så härligt fräscht, vårigt och fint. Vi har till och med fått en pall från Caesar i dag, så att vi verkligen kunde fylla upp butiken.

 

Underbar krans...

Till i dag hade vi en långväga beställning. Det skulle vara något annorlunda, inte det vanliga. En oasiskrans med ljus, lite natur och skog och lite manlig. Jag tycker själv att den blev helt underbar. Det kommer även att vara ett band i presic samma färg som nejlikan, de kommer att bli så tjusigt.
Hoppas nu att den håller frakten=)


Våren är här...


Ja nu jäklar ska här göras vår...eller lite nyårsvår i varjefall. Mycket superfina krukväxter har kommit in i dag, så massa underbara pastelliga färger..inte en enda röd=)

Annandagsbrud....Klar det ska vara rött så här i juletid=). Helt valfri bara den gick i vinrött och var liten och rätt enkel.

Riktig eller?

Visst kom han tomten...Men ser ni Adams skeptiska blick=) Jag tror inte det var den riktiga, det var nog bara någon som hjälper tomte...För skägget satt löst och man såg att han hade brunt skägg under..haha

Olle där emot han tror stenhårt på allt med tomten, och han hade då en massa frågor..Inte det lättaste för "tomten" att svara på.


Jag vill att barnen ska tro på julen och jultomten och längta till allt det där magiska som faktiskt julen  kan ha. Jag älskar julen och har alltid gjort, men jag vet inte vad det är som fått mig att tappa tron lite nu. Det blir aldrig riktigt som jag tänkt mig, förväntningarna slår inte riktigt in. Men jag  gör allt för att mina barn ändå ska få allt det fina...Och jag vet att det kommer tillbaka, och kommer aldrig att ge upp om julen. Jag ska få min drömjul en vacker dag.

Så många fina...

Jag måste ju säga Tack till alla som har hjälpt mig fixa julen. Det är så många jag inte skulle klarat mig utan. Först och främst mina tjejer Paula, Ewa, Jenny och Maria och jobbat från tidig morgon till sen kväll, bara för att det är det man måste. Och min lillsis Frida som har hoppat in och jobbat extra för att hjälpa oss hinna, hon har även sätt till att mina killar fått gått på stan och köpa julklappar (tur jag har dig). Vår ny Budtjej Fia som i mörkret körtskyttetrafik mellan husen hela julveckan. Alla kunder som sagt hur fint vi har det och hur mycket snyggt vi har. Till alla de som gett mig fina presenter och ord Helene, Ulla, Anna, Tjejerna,Camilla,  Etage, Evaboden, Liselott och så klart till er alla som get fina och värmande kommentarer.
Sen har jag min bästa vän som peppat mig genom hela julen, hade inte klarat mig utan dig Karin....

Jag har säkert glömt någon...Men jag säger Tack, Tack, Tack till alla som på ett eller annat sätt funnits till under julen=)
Efter...

Jag ligger lite efter jag vet, har en tävling att dra och har inte gjort ett inlägg sedan den 23:e....Det enda jag kan säga är att tiden kom i fatt mig. Allt jobb i december och speciellt alla timmar på ett par få dagar i julveckan kombinerat med allt som händer, ombyggnad, pengar, barn, jobb, förändringar, förväntningar..Det är som ett stort kaos och nu rann det över! Men nu har jag varit ledig en dag och är nu tillbaka på jobbet...Så nya friska tag..Jag kan, jag vill, jag måste=)


Full fart...

Det har varit fullt i butiken hela dagen...först nu börjar kön minska, annars har den gått från kassan till dörren och nästan ut på trappan=)


Trångt även bakom kassan har det varit, men det är så kul. Det är så här det ska vara!

Godisfat...


Ja då är vi här igen...Men i dag är det sista dagen, eller inte riktigt men har ju öppet alla dagar..Men julafton, jul och annandagen är bara att sälja och städa, så lite lugnare och lite kortare.

ÖPPETTIDER I JUL

Julafton 8.00-13.00
Juldagen 9.00-13.00
annandagen 9.00-13.00

Välkommen!


Kul att göra om hjärtfatet lite, så man inte bara ger bort den som ett fat med godis i...Nu får man ju lite av varje och det ser väldigt fint ut=)

Min tappra personal...

Trötta, slitna, ont i fötter och allt annat man kan ha ont i...men här är ni och gör allt som måstes...Skratt och fniss och massa tokigheter...NI ÄR BÄST!


Hahaha...

Det kunde jag inte gissa....Fick ett stort jättetungt paket i dag, kunde verkligen inte förstå vad det var...Men tänk det var något som passade mig alldeles utmärkt...2X3 liter mjöl=)
Sen fick jag något mer, som ska bli väldigt trevligt...Tack snälla söta Camilla och Annchristin på Evaboden.
https://www.facebook.com/#!/pages/EvaBoden/227163187355352Inte nog med det...Jag har rena rama julaftonen här. Min gulliga frisör Helene på  Hårskaparna kom också med paket=)
https://www.facebook.com/#!/pages/H%C3%A5rskaparna/288973027780405?sk=wallOch nu precis kom Ulla våran annonsbokare med en jultårta....Kan det bli bättre=)


Det känns...

Ja det börjar faktiskt kännas nu...att klockan ringde 04.35, och att jag fortfarande är på jobbet. Men jag gnäller då inte, jag önskade att det var mer sådana här veckor på ett år=)...Klart att man jobbar när det finns jobb, om det så är dygnet runt. Lite jobbigt att inte träffa killarna, jag åker när de sover och kommer hem när de sover...men va då, vi ses ju på julafton=)


Änglavakt...


Visst är det fint med alla dessa olika röda blommar och som en liten extra detalj, den super fina tygängeln...Den ser så där vild, busig och rätt galen ut. jag gillar den starkt, den kommer från Teddykompaniet, fast jag köpte dem förra året...tur att jag fick några kvar så jag fick använda dem i år också=)

Skinande rött...

De här skålarna från Caesar är så fina att planter i, det blir litet nätt och näpet=)...Kommer i jätte fina vårfärger nu i januari!


Underbara kund....

I går kom en helt fantastiskt underbar kund in med tre stora påsar med lärkgrenar helt fylda med söta små kottar. Hon räddade vår jul...Nu klarar vi oss, för kan man leva utan lärk??


Fylligt...


Jag gillar även fylliga planteringar, ni vet jag gillar ju begonia=). Det här är vackert!

Rent...

Rent enkelt snyggt, tar man bara bort god jul hjärtat så funkar den året om...Känner att jag gillar det vita rätt mycket i år...


Vinnaren är...

Jag tror att Peppe och Peppelina kommer få ett helt fantastiskt hem hos lilla SIBEL.

Så vi säger GRATTIS till
 Angelie
som önskade att vinna de små pepparkaksgubbarna till sin dotter.

Tack till er alla som var med och tävlade.

Kram Linda


Inte helt...


Det är klart man kan kalla denna traditionell, fast ändå inte...För inte hittar du denna grupp på så många ställen. De vanligaste traditionellaste hittar man på ICA, blomsterlandet, statoil..ja ni fattar, och den här hittar man på AKLEJA=)

Tuffare...

Man kan ju göra julgrupper på så många olika sätt, det här kan man nog kalla en lite tuffare variant...


Nu börjar det kännas...


Jag tror minsan att folk kommit på att det är jul=)....
Vi har fullt jobb i källaren, vi planterar så det står härliga till!

Passa på...

Det här kan ni inte missa....Det gäller bara Tisdag 20/12... För att ni verkligen ska hinna kör vi
EXTRA ÖPPET 08.00-20.00.

Vi har så mycket fint, jag kan lova att ni kan hitta julklappar till de flesta i familjen...Kom, kom, kom, kom och fynda=)


Idéer....

Här skapar vi idéer... Lite spännande, får se vad det blir....


Maria ängel...

I veckan fick vi hem en ny ängel. Den är så vacker med sina snirklade stålvingar och sina flätor, en lite annorlunda ängel kan man säga.


Tokigt....


Ja vist är det lite tokigt så här års, men så vackert, är man rosa har man lite svårt att gå ifrån det även fast det är jul.

Duktiga Olle....

Sitter just nu och väntar på att min lilla Olle ska komma från operation. Inget allvarligt, men han är sövd och det tar sin lilla tid. Han har varit så duktig hela morgonen och charmat alla... En riktig liten gullolle!


Tävling...


Visst vill ni väl ha en liten tävling till??? Det är klart.

Jag tänkte att jag skulle lotta ut ett av de här fina smyckesträden som vi fick hem i dag. Det är så himla fint, så vem skulle inte vilja ha ett sådant....

Skriv en liten fin kommentar och chansen kan vara din...Lätt som en plätt=)
Vill du ha en extra lott, länka från din blogg eller dela på FB (gå in HÄR kommer ni rätt direkt)

Jag drar en vinnare den 20 december...så skynda er...skriv nu på en gång!
LYCKA TILL!

Till helgen...

Jag tycker att den här flaskdekorationen också blev väldigt fin, vist syn det att det är till en man!


Renhorn....

Japp här leker vi ren=)

Fast igentligen är det jättefina smyckesträd från Differnt design  som vi fick hem i dag. En perfekt julklapp, både dekorativ och praktisk...Kostar bara 98 kr!


belyst....

En riktigt juligbukett som till och med har belysning. Visst är det härligt med kompakta buketter med massor av grönt...Jag gillar=)

 

Tomteparad...

En liten tomtedekoration för många tillfällen. Vaför inte sätta på balkongräcket i stället för blomlådan,eller på fönsterbrädan utanför eller kanske på insidan i fönstret, eller varför inte på spishällen om man nu har en sådan..ja eller mitt på julbordet som en annorlunda bordsdekoration.


Tävling...

Tänkte köra en favorit i repris, för den här tävlingen hade jag förra året också och det var ju massor som ville ge de här två sötisarna ett nytt hem!


Jag tänkte alltså höra om det är någon som vill ge Peppe och Peppelina ett nytt hem, känner ni någon som skulle ta bra hand om dem?

Skriv bara en liten kommentar och berätta vem ni skulle vilja ge dem till, så har ni chans att vinna.

Jag drar vinnaren den 18 dec, tredje advent alltså!

Lycka till!

Granatäpple...


Det är ju så fint med granatäpplen så man måste ju bara dekorera lite med dem. Lätt kan man bara ta ett fat, tårtfat eller kakfat eller en liten skål. Sätt ett par växter på fatet och tryck ner jorden, behöver inte vara så noga eftersom man sedan döljer jorden med lite plattmossa och kanske vitmossa. Och sedan lägger man bara de finaa äpplena på mossan, lätt, lätt och det blir så fint!

Vinnaren är...

Nu har vi dragit vinnaren  och vi vill säga ett stort
 
GRATTIS TILL
SANDRA S

Som har vunnit de fina Edblad örhängena.

Tack till er alla som varit med och tävlat, håll ögonen öppna för det "känns" som jag snart lägger ut en ny tävling.


Peppakakstuffing...

Nä någon töntig hatt kan man inte ha...tuppkam men vax och spray ska det vara....Och det gick ju bra det med, för längst fram stod han och sjöng högst av alla och klappade händerna...
Så lätt...

Ja faktiskt...Så jättelätt man kan snygga till en flaska. Det är ju vanligt att man har en flaska med sig bort och ofta överlämnar man den som den är eller så slår man folie om den eller så köper man en presentpåse på systemet...Men visst skulle det väl vara så mycket roligare att ge bort en flaska som denna....

En limpistl, det är vad man behöver...och den kommer man långt med!!
Eller så lämnar man in flaskan här, så fixar vi det år er=))


Bordskrans...


En av de saker jag gjorde på min inspirationskväll. En bordskras i oasis, smidigt att jobba med då man bara blötlägger stommen och sedan sticker i allt material. Mycket naturmaterial, ljus och snittblommor och så mycket, mycket pynt=). Underbart julig och mysig tycker jag...Tror att den som vann den på utlottningen gick hem rätt nöjd...


Underbart seg...

Kladdkaka är ju aldrig fel...

SEG OCH UNDERBAR KLADDKAKA

50g smör
1/2 dl matolja
2 ägg 2 dl socker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

50-100g av din favorit choklad ( jag blandade )

Smält smöret och blanda i oljan. Vispa socker, farinsocker och äggen pösigt, blanda i det varma smöret. Blanda samman de övriga ingredienserna förutom chokladen och sila ner i smeten. Smöra och bröda en form och häll i smeten. Hacka chokladen grovt och tryck ner i smeten. Sätt ugnen på 150 grader och grädda kakan i mitten av ugnen i ca30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Den går utmärkt att göra dagen innan. Servera som den är eller med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Helgens resa...

Det var mycket att tänka på, mycket att planera. Bara att veta hur mycket som kommer att gå åt...Hur ska man veta det?Men jag känner att vi fick till det bra, känns riktigt bra, tror vi kommer att fixa julen i år också=)Här har vi vår säljare Kai...Vi är nog inte hans lättaste kunder men han biter i hop och hjälper oss med ett leende=)Man önskar attman kunde ha hemma alla dessa sorter av amaryllis. De är ju helt fantastiska!


Pyntat....

Är det någonstans man kan hitta pynt så är det hos Gustavssons... My lord så mycket de har, allt finns och i alls färger.
Men jag var duktig i dag... För som ni vet har jag redan en hel del pynt.. Men visst kliade det i fingrarna. Tur jag hade Jenny med mig som skakade på huvudet:)


Rosa..

Oj vad jag och Jenny känner oss rosa i dag. Vi är på en liten inköpsresa till Skövde och Gustavssons blommor. Mycket fint finns det, men just i dag faller vi för det rosa... Inte bra, då det inte passar i butiken just nu!!!


Annons...

I dag blev det inte riktigt som planerat, blev hemma med sjukt barn. Ja det är inte alltid som det bli som man tänkt sig. Till råga på allt så lämnade jag kameran i butiken i går, så jag kan inte ens lägga in bilder från visningarna jag haft...MEN

Tjejerna som jobbar i dag har ett finfint erbjudande som ni bara inte får missa. Superfina snitt Amaryllis i flera färger till kanonpris...

3 STYCKEN FÖR BARA 80 KRONOR
Nästan för bra för att vara sant=)Glöm inte!

Du har väl inte glömt att anmäla dig till tävlingen av de fina Edblad örhängena....Har du det tycker jag att du ska göra det på engång...Inget att vänta på, kanske det är din tur denna gång=)

Gå bara in HÄR och se vad som behövs göras!Dragningen är den 12 december.

Nionde...

Sista kvällen för i år...känns lite konstigt, skulle lätt kunna köra ett par till...Någon som vill=)

I kväll var det då dags för mitt stammisgäng...de har varit med sedan tidernas begynnelse...nja kanske lite att ta i, men väldigt måga år är det. Och det är alltid lika trevligt!


Skylten..

Hur svårt ska det vara...Det går banne mig inte att ta ett rättvist kort på får fina skyltning..Ni får helt klart komma och se den live i stället=).
Den går i varjefall i brunt, vitt och cream...snöiga granar i olika modeller och storlekar, vita orkideer och massa fina träsaker från Different design, underbara änglar från Caesar, kuddar från både Nordal och Miljögården och supersöta nallar och hundar från Teddykompaniet...en och annan växt från Gustavssons blommor finns det också=))

 

Och på det här kom vi på en andraplats i skylttävlingen....

Utsålt....

Ja i går kväll var det verkligen fullsatt...Så himla kul, tänk att det kommer nästan 70 personer för att titta på lilla mig=), de hade till och med fått säga tyvärr till jättemånga som ville komma, men kom på det för sen, då biljetterna redan var slut. Det börjar bli en vana att ha julinspiration på stinsen, men jag är ändå alltid lika nervös och rädd att det jag gör inte ska duga eller inte är speciellt nog. Men jag fick jättemycket beröm, så det blev en lyckad kväll! 

 
Trä hjärtan...

Nu har vi börjat använda de fina trä hjärtan och stjärnorna som vi fått hem från Caesar. Riktigt fina är de och de ger en liten höjd åt planteringarna. Lite skoj med buxbomskransen med den lilla tomten i!


Jodå..

Lite gjort blev det faktiskt i går...Tjejerna fick fram många ideer. Själv fick jag bara hitta på saker till visningen vi har på stinsen i dag. Det stod helt still i går, men nu så har jag nog fått i hop  lite att visa. Ca 60 biljetter är sålda...upps, mycket folk blir det;)
Det började bra=))

Sen tror jag det spårade ur lite...blev kanske inte så mycket gjort...Men kul var det!!


Jennys gran...

Oj här skapas det hej vilt i källaren...Titta bara en så snygg gran Jenny har gjort. I dag gör vi sånt sånt vi aldrig annars hinner, lite extra, lite vilt fast en hel del vanligt också...I bland är det kul attt skapa utan press=)


Vet ni vad....

Yes...Vi kom tvåa i skylttävlingen här i Söderköping. Jättekul, jag är superglad!

TACK TACK TACK!!

Sjunde...


Då har det varit kranskväll igen, lite blidskygga deltagare=)).
jag han inte ta kort innan alla gick hem, så det här är bara halva styrkan...gissa om det var trångt i min lilla källare...men finns det hjärterum så finns det stjärterum...

Brietårta...

Den här lilla tårtan hade en tjej med sig på en av mina kranskvällar. Så i dag fick jag för mig att jag skulle bjuda kvällens gäng på en sådan. Så lätt och så fruktansvärt gott att lägga en liten bit på en pepparkaka eller bara som den är...Fast på pepparkaka är jätte, jättegott...det går åt en hel del pepparkakor, för det är svårt att sluta om man börjat=)

BRIETÅRTA MED HJORTRONSYLT

 

1 brieost
1 paket philadelfiaost
3-4 msk hjortronsylt ( ta efter egen smak)
valnötter
clementin

Dela brieosten på mitten. Blanda philadelfiaosten och sylten ordentligt och bre lite mer än hälften på ena delen av brieosten, lägg på den andra delen och bre det sista uppe på. Hacka valnöterna och stö uppe på och till sist dekorera med clementinskivor.

Så gott!


Nogat tryffel...

Man måste ju ha massa olika julgodis...så det är ju bara att jobba på. Usch och fy så goda de här blev..Tyvärr blev mina lite lösa, tog nog lite mycket grädde...men smaken var det då inget fel på=)

NOGATTRYFFEL


1 dl vispgrädde
175g mjölkchoklad
50g nogat
1 msk smör

små aluminiumformar
strössel

Värmgrädden i en liten kastrull tills den precis börjar bubbla, ställ den då åt sidan. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i grädde, rör tills den är helt smält blanda då i nogaten och till sist smöret. Ställ aluminiumformarna på en bricka och häll smeten i dem, dekorera med strössel. Ställ sedan svalt till de stelnat.
Det är viktigt att du använder aluminiumformar, svårt att få ur dem annars.( jag vet för jag tog några andra...inte bra)

Pistagefras...

Känns dags att göra lite julgodis, jag har bara så svårt att välja vad jag ska göra...Det är ju så mycket som ser gott ut. Jag valde att börja lite lätt=)

PISTAGEFRASca25 st

1/2 dl osaltade pistagenötter
300g ljus choklad
5 dl cornflakes

Hacka nötterna i mindre bitar

Smält chokladen och rör ner nötter och cornflakes där i. Bred ut chokladsmeten på ett bakplåtspapper och ställ den svalt att stelna. Skär i lagom bitar.


Så sött...

Svenska är inte hans starka sida (inte hans mammas heller;) ), men han försöker och det gör mig så glad. man förstår ju det är ju huvudsaken...och träning ger ju färdighet=)


En liten tjej!

Vi måste ju säga grattis till våran extrajobbare Liselott som nu i veckan äntligen fick en lite tjej. Alla vi på Akleja önskar er all lycka med lilla söta Tua!

Vi hoppas på att se er snart=)Ser ju väldigt gulligt mysigt gosigt underbart och sött ut....

Långa...

Nu har vi äntligen fått hem våra mattor i en lång modell 2,5 meter. Samma färger svart och beige och helt i skinn som de innan. Jättefina, har ni inte sett dem så måste ni nog komma och kolla.Finns nu i 3 storlekar 150x150, 75x150, 75x250 0ch billiga är de också ...569 kr, 369 kr, 569 kr!

100 röda rosor...

Ska det vara någon gång , ska det väl vara när man fyller 100 år...eller?


Sjätte..

Kranskväll igen, idag hade jag ett glatt och pratsamt gäng från Skönbergaskolan här i Söderköping. Mycket duktiga och dekorativa, jag är imponerad över många fina kransar.!


Tävling...

Jag tänkte lotta ut ett par jättefina stora örhängen från Edblad. De är gjorda i rostfritt stål och helt nickelfria. Skulle väl passa perfekt nu till julens alla festligheter.

KLART DU SKA VARA MED!

Skriv bara en liten kommentar och chansen är din....

Vill du ha en extra lott i lotteriet länkar du på facebook eller lättast, delar tävlingen från vår sida( klicka HÄR så kommer du direkt dit) eller från din egen blogg.

LYCKA TILL!!

Jag drar vinnaren den 12 december...Visst är de snygga=)

RSS 2.0