Adventsljustake....

Det här är årets adventsljustake hemma hos mig. Det är i lite dåligt med pyntandet än i år, tiden har inte räckt till det. Men lite på köksbordet i varje fall.De söta svamparna och den fina trälådan kommer från Caesar Collection. Och finns så klart att köpa hos oss på Akleja.


Kranskväll nr 5...

Min frisör Helen och hennes vänninor var här i går kväll. Det bjöds på olika sortes glögg, lussebullar, pepparkakor, choklad och skumtomta så klart.....Och så blev det ju en massa fina kransar också!
Ett gäng med mycket nöjda tjejer....


Stjärna...

Förra året hade vi gjort ett hjärta på vår lilla bod, så i år fick vi hitta på något annat...Vad blir det då, jo en stjärna vad annars. Det är så fint när vi har massa extra ljus utanför vårt fönster. Det syns vart vi är när man kommer över bron från gågatan.


Smått och gott...

Jag kan lova att man måste titta noga i varje hörn och vrå för att inte missa något här. För att ha en så liten butik har vi ett väldigt stort sortiment. Så för att se allt måste man ta god tid på sig, alltså avsätta lång tid till Akleja=)


Skär i mitt hjärta....

I dag ville inte Olle gå till dagis, han ville verkligen vara hemma. Han sa... Men mamma det är ju bättre att vara hemma...Och jag sa som vanligt vi måste gå till dagis för mamma måste ju jobba...Då sa Olle.. Men mamma jag har en mycket bättre ide, vi kan vara hemma och baka bullar!!

Jag tyckte faktiskt också att det var en bättre ide, men det går ju inte. Så det var bara på med alla vinter kläder och ut i snön och kylan. Och jag tyckte så synd om honom och om mig...För nu var vi ju två som ville vara hemma och baka bullar!!

Pappa...


Nu ska pappa bjuda oss på julskinka och tomtegröt.....Det ska bli gott för pappa är mästare på julskinka!

Äppelkrans...

Min tanke var en fin krans till fåglarna och det kan man ju ha den som, men sen så var det en kund som köpte den för att lägg på ett vackert silverfat och ha som dekoration till en dukning...och det var ju också en bra tanke!


I bland får man det man önskar...


Vi säger alltid, tänk om det kunde komma lite snö till advent!!!!! Och nu kan man ju lätt säga att det fick vi, det bara snöar och snöar och verkar aldrig vilja ge sig. Men det är ju också så fint och så härligt, jag gillar snö.


Lite synd bara att allt fint vi gjort blir översnöat....


Årets julinslagning....

Vad lätt man kan göra ett vackert paket, och det behöver ju inte vara rött för att se juligt ut.


Pyntat...

Jag har bundit en liten gran.......Och pyntat den riktigt julig.


Jag älskar verkligen julen och allt som hör den till, tänk om alla kunde göra det vad trevligt och stämningsfullt man kunde ha det. Julen är ju så underbar!


Vilken advent....

Här i söderköping skiner solen och snön faller mjukt och stilla, hela staden är full med folk och det spelas julmusik. Har man tur kan man få se tomten!

Jag önskar jag kunde vara ute på stan med killarna och gå och bara julmysa. Men det är väldigt trevligt att jobba en sådan här dag också, mycket glada och trevliga kunder.

Skira kransar...

Att bara linda tunt med grönt på en mirakeltråd ger en vacker skir krans. Linda med vad du hae, jag har gjort tre i mossa, buxbom och mjuken.Skulle jag kunna ha...

Det är så fint med de här milda färgerna, den här skulle jag lätt kunna ha på dörren....Men nu har jag ju en så fin som Olle gjort =)


 


Naturskön....

Jag gillar verkligen det här naturliga, mossa, grenar, näver, lav och kottar. Man kan göra så mycket vackert med allt från naturen....
Utefint...

Jag kan tycka att det här är lika stor del i skyltningen. Att ha fint och mysigt utanför gör ju att det blir inbjudande att även gå in.


Skylttävling i Söderköping....

Nu i helgen är det skylttävlig här i stan. Det här är vårt bidrag i fönstret, men vi har det ju juligt i hela butiken en jättefint utanför också....så man kan säga att det här är en del av helheten. Vad tror ni...vinner vi?

Vill ni vara med och rösta måste man rösta med en kupong som är i NT´s tidning i dag.....

Alla fina tomtar i fönstret kommer från Teddy kompaniet.


Små fåglarnas.....

Ett fint och annorlunda sätt att bjuda småfåglarna på något gott.....


Nöjd...

Jag har haft en källardag i dag, jag har varit så kreativ och gjort så mycket snyggt (tycker jag i varje fall). Känner mig mycket nöjd....skönt att gå hem och känna så.


Kranskväll 4....

Ett helt gäng från Norrköping var här i kväll. Full fart var det i källaren, massa prat och skratt....men kransar blev det.
Till dörren....

Naturligt och fint.


Bockarna Bruse....


Så fint att ha utanför dörren!Ljus i mörkret....

Vad enkelt man kan dekorera en lyckta så den blir helt som ny.....Lycktan kommer från Caesar Collection.


Kranskväll nr 3....

Barnens kväll, jag var på Olles dagis och kranspysslade lite. Alla fick en färdigbunden krans och en påse med pynt.....vilka viljor och vilken fantasi. Det var Olle och ett gäng tjejer, och gud så sött det var när de satt där och diskuterade om vad som skulle sitta vart. Verkligen en mysig kväll.
Jag fick binda rosetter och Olle fick hjälp av moster Frida....Gissa vad små tjejerna tyckte om att få pyssla med Norrköpings Lucia??


Alla fröknar var också med och de var så duktiga...
Kranskväll nr 2.....

Årets traditionella kranskväll på Mattkap för de kvinnligaföretagarna i söderköping. Det är alltid många pysselsugna företagare som kommer. Och så är man ju på Mattkap också, så då blir ju alltid en del sugna på nya fina mattor...tex jag!!!

Mycket skratt, fniss och skoj......
Nisse fönster...

Klart det ska vara riktig jul i fönstret, med tomtar, granar och snö. Till helgen är det ju skylttävlig här i stan, så det gäller att göra så folk stannar till. Vi hoppas vi lyckats.

Presentdax.....

Tror nog ni kan hitta en hel del hos oss.....


Jordhjärta....

Det bara låg där framfor mig i jordhinken när jag skule ta jord till en plantering....Måste väl betyda lite lycka eller att någon tänker på mig......


Snö...

Oj vad det snöar i dag.....Älskar snö, så vad kan väl passa bättre än med snöiga frostiga rosor. Visst är det vackert?Första kranskvällen...

Nu är julen igång på riktigt för mig, idag hade vi första kranskvällen av 12 st. Ett blandat gäng med glada tjejer som pysslade och julstämningen var på topp......
Rött är alltid rött....

Kunderna blir som tokiga och vill ha allt.....Och det får man=)


Vinnare är.....

När vi skulle dra vem som vunnit armbandet, gjorde på ett lite annat sätt...ber någon säga ett nummer mellan det antalet som varit med och tävlat... Bara det att det var två som hörde frågan och då två som svarade, sa två olika nummer i kör och jag kan ju inte välja bort någon, så det får helt enkelt bli två vinnare.....


GRATTIS TILL.............

Lena och Camilla

Armbanden kommer att levereras till Er. Tack för att ni ville vara med och tävla!

 

Glömde säga.....Frida blev Norrköpings Lucia!!!!!
Står i NT i dag....Läs här!


Julmusik....

När vi nu har det så här juligt, måste man ju ha julmusik. Och tänk att det snöade i dag också.....Julskyltat, Julmusik och snö.....nu måste vi väl ändå få julstämning.


Vit jul....

Vi har så mycket fint.....
Nu....Nu har vi fått det juligt, jag har jobbat hela helgen från tidig morgon till sen kväll för att komma i fatt. Och nu...nästan, så är vi klara. Det fattas lite men jag måste åka och köpa material och växter i morgon för att kunna fixa det sista.

Nu är jag helt färdig, och vill bara hem och sova i soffan=)....Bilder på resultatet kommer i morgon, jag lovar. Jag har varit lite dålig på att uppdatera, men ibland sviker tiden mig...men det blir bättre!


Äntligen....

En sommarbrud som blev vinterbrud. Ni kanske minns Bruden jag skriv om tidigare, som fick ställa in sitt bröllop bara ett par dagar innan själva bröllopet. I dag har hon entligen fått gifta sig. Och tänk att lite snö fick hon även på sin stora dag.

En väldigt stilfull, tjusig och glamorös bukett med bara Phalaenopsis Orkideer.

Och så fyra stycken passande tärnbuketter med vita rosor, kryptomeria och så klart vita Phalaenopsisklockor.


Tillbaka...

Så ja, äntligen tillbaka på jobbet. Känner mig rätt handfallen vet inte vad jag ska börja med, det jag dock vet är att jag ska julskylta. Var här tidigt i morse och gjorde brudbukett och sen började jag lite smått med julen....men fick inte så mycket gjort, nu är butiken stängd och alla har gått hem. Så nu borde jag kunna prestera något....

Bara att köra på!

Tack snälla...

Ni är så gulliga och alla era fina ord värmer. Inget kan ta bort saknaden men det hjälper att veta att så många tänker på oss.

Kram

När...

Den här veckan ger sig visst aldrig. När ska jag kunna gå tillbaka till jobbet och vara med och julskylta med allt snyggt och fint jag köpt in. Jag är hemma i dag igen, nu ligger stora killen med magsjuka så det är ju inte mycket att göra. Jag vill så gärna till jobbet, men istället får tjejerna klara sig utan mig....Och det vet jag att de gör, har hört ryckten om att det blir jättefint och härligt juligt. Men det är klart att jag vill vara där och peka och säga min mening...Som jag alltid gör, som chefer ska göra=) .....
Jag försöker sysselsätta mina tankar här hemma genom att städa, men det hugger i mig varje gång man går förbi där korgen stod, förut gick jag förbi vardagsrummet och det låg en filt på govet...konstigt hur det precis kunde se ut som henne. Jag var till och med tvungen att gå tillbaka och kolla, fast jag vet att det inte kan vara hon.

Tur att jag i eftermiddag ska få åka och jobba en sväng på Göta`s, det är julmässa för oss handlare där i helgen och jag har lovat att hjäpa till och dekorera lite. Så fort Patrick kommit hem ska jag ge mig av...Ska bli skönt att få tänka på annat.

Nu ska jag nog städa en garderob...kan ju alltid behövas!

Ljud....

Jag hör hennes ljud hela tiden....Det gör ont!

Nu sover hon...

Så tyst och så stil och ändå så jättehemskt. Hon måde inte bra, jag vill tro att on tyckte det var skönt att få vila. Men  så hemskt det var, hon var så svag att det gick så fort. Det jobbigaste var att bara gå i från henne, och komma hem och se hennes korg. Ändå känns det bra, det var inget mer vi kunde gör för henne hon var gammal och sjuk och vi har fått ha henne i över tolv år. Jag vet att vi gjorde rätt och att hon har det bättre nu, men varför känns det som om tårarna adrig kan ta slut....

Vi har bestämt oss för att kremera henne och få hennes aska, för att sedan få strö henne där hon älskade mest att vara. Där hon älskade att vada i vattnet, duscha i slagen, leka med sin flytboj hon själv hittat i vattet, där hon rullade i gräset och fick gå lös och bara vara, där hon vägrade att hoppa in i bilen varje gång vi skulle åka hem. Då känns det som om hon är där hon hör hemma.
Morfar jag har inte frågat än för jag har inte kunnat prata om det utan att gråta, men jag hoppas du tycker som jag, att det skulle kännas fint och bra.

Jag kommer sakna henne....Jobbig vecka...

Det händer inte så mycket här...jag har en mycket jobbig vecka och i dag är den jobbigaste dagen av dem alla...Och om inte allt det jobbiga skulle vara nog, så kom det magsjuka och lite feber som en extra överaskning!!!
Men även om det är jobbigt nu kan det bara bli bättre....(om ett tag)

Hoppas ni andra har det super i det fina vintervädret.

KRAM

Vanlig sockerkaka...

Adam hade en önskan i dag, kan vi inte få VANLIG sockerkaka mamma....Inget konstigt, bara vanlig!!

Vad gör man inte för sina barn....även om det är lite tråkigt=)

SOCKERKAKA3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl vatten

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd försiktigt ner det, rör inte för mycket.
Smält smör och slå i vattnet och rör ner blandningen i smeten.
Smöra och bröda (jag använde kokos) en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 40-45 minuter.

Det blir en riktig sockerkaka, hög och fluffig, jättegod och traditionell....Cymbidium....

En sorts orkidee....Tjusig helt enkelt!


Sagohus...

Som hämtat från en saga...Ett litet kotte hus långt långt in i skogen. Söta är de i varje fall!

Husen kommer från Alot.


Hemtrevliga...Vi har fått hem jättefina lantliga och hemtrevliga löpare. Passar perfect för att få den extra juliga kännslan i köket. Det är ju snart dax....1 advent är ju redan nästa helg!

Doften av jul....

Jag älskar doften av kanel, det är verkligen jul. Vi använder väldigt mycket kanel i butiken i december, både för doften och för att det är så fint.


Farsdag i dag....

Det har ni väl inte glömt?????

Varför inte en tidig laxfärgad amaryllis i kombination med lite goadis...kan väl aldrig bli fel!Vinterrosa....


Små detaljer kan så lätt göra helheten. Hur fint var det inte att sätta Kryptomeria runt buketten som en manschet, gav en vintrig, frostig känsla. Eller att bara sätta lite Tillansia, lite hortensia blommor eller torkad rosepeppar.

I våra händer...

Jag vill inte, jag vill verligen inte. Det känns så fel...att bestämma när någons liv ska sluta. Jag vet att vi måste hon är så gammal och vi ser att hon inte mår bra. Men hon är vår och vi har klarat och stått ut med så mycket, vi har fixat 12 1/2 år tillsammans, med mycket sjukdommar, medeciner och veterinärbesök. Ååå jag vill inte.

Hon är världens snällaste, världens goaste har aldrig gjort någon illa. Visst har hon varit olydig, gjort som hon vill och vi varit väldigt arga och trötta på henne...Men hon är vår, bara vår!

Men nu ligger det i våra händer, vi måste låta henne vila, den här veckan måste vi...Men jag vill inte!

Vår Wilma...

Fred...

Enklelt litet och fint. Det behövs inte så mycket i bland.....Farliga.....Ujuju så goda de var våra nya chokladtryfflar. Ångrar nästan lite att jag köpte hem dem....jag får ju gå här hela dagarna och sucktas. Och har man tagit en så är man fast....

Vi har dem i tre smaker, Jordgubb, whiskey och kexsplitter......55kr för en ask med väldigt många i!!!

Ojdå den här asken var visst nästan uppäten=)

La Praline.....

Vi har fått hem en massa ny choklad och andra godheter....Kanske något till FARSDAG som är på söndag.


På mitt bord....

Julens doftande lökväxter börjar komma nu. Bäst att passa på, för de är ju underbara. Hyasinter är en storfavorit hos mig, en liten hyasint kan fylla ett helt rum med doft. Tazetter är ju inte heller dumma, och doftar också fantastiskt.

Jultidningsköp...

Har ju så svårt att säga nej till de som kommer och vill sälja jultidningar. Visa år har jag gjort bättre köp än andra...I år var ett bra år :) För i år köpte jag de här böckerna "Kanelbullar och annat nybakat" och "Kärleksmums 101 söta favoriter". Jätte fina böcker med massor av gott, jag kan verkligen rekommender er dem, de finns så mycket inspiration och fina lätta recept. Ett hett julklapps tips!!!Från en till en annan....

Kul att ta en sorts kaka och göra en annan kaka av den. Min syster gjorde jättefina sådan här i rosa till ett barnkalas...Blev sugen att prova!

CAKE POPS1 paket  valfria kakor
50-100g philadephiaost
100g choklad vit, mörk eller ljus (eller färga vit med karamellfärg)
Fin passande garnering

Det här är så himla lätt, man kan göra dem i formar eller på pinne.

Mixa ett paket kakor i en matberedare, jag tog Ballerina orginal men det är jätte gott med Ballerina kladdkaka eller Ballerina pepparkaka. Ta det som faller dig i smaken, prova med vad som helst.....

När du mixat kakorna till en fin massa, blanda då i Philadelphiaosten prova dig fram med mängden. Kakdegen ska bli fast och lätt att forma till små bollar (ungefär som chokladbollar).

Gör små bollar och lägg på ett fat och ställ i kylen så de blir hårda, ca 30 min.

Smält choklad och låt svalna lite. Vill man göra som små kakklubbor stick då i en pinne en bit in i bollen och doppa den i chokladen, sätt pinnen i en hög mugg fylld med socker så står den still. Vill man ha dem i formar får man pilla lite mer. Jag la bollarna i chokladen och rullade dem, sen lyfte jag upp dem med hjälp av två pinnar som jag tryckte på var sin sida för att göra så lite märken som möjligt.

Strö på garneringen eller doppa klubborna.

Det här är verkligen något för fantasin, det finns hur många valmöjligheter som helst. Och de blir så så goda,för goda, farligt goda.

Ni måste prova!!Gillar inte....

Nä det är ta mig sjutton bland det värsta jag vet....Att gå till tandläkaren, jag har flyttat tiden två gånger redan och i går tänkte jag göra det igen, med dagens 8.00 tid....Men jag tog tjuren vid hornen och gick dit!

Två rönkenbilder och lite pet mellan tänderna och vipps var jag 570 spänn fattigare.....Får trösta mig med att det är ett helt år innan jag behöver gå dit igen, för några hål hade jag inte =)

Styr och ställ....

En del kunder har lite svårt att bestämma sig.... vi har ju lite att välja på. Å en del har ju svårare än andra....kusin och syster är sådana exempel, specielt när de vill ha lite "hemtjofigt".....hihi


Snart...

Nästa vecka är det dax, då börjar vi förvanligen till jul och rött, rött, rött.....Så innan dess måste vi hitta på något med allt det rosa. Fast i dag Känns det rosa -vita så vackert, känns så vintrigt, frostigt och krispigt på något sett, så det känns lite synd att göra om det.Mycket är det....

Nu börjar det bli fullt här i vår lilla källare. I går var vi tre stycken som var i källaren konstant hela dagen för att packa upp alla varor som kommit. Jag har glömt hur mycket snyggt jag beställt, det kommer bli en toppen jul!


Det ger sig inte...

Oj vad det snöar här Söderköping, det börja i morse och det verkar inte ge sig. Det är så mysigt och härligt.  Så nu är julkänslan på topp, det är väldigt svårt att låta bli att göra julplanteringar.....


Olles val....

Känns som en ny variant av kärleksmumms. God, mycket god!!

BOUNTYKAKA4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten

Smörkräm:
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse cocos

Garnering:
250-300 g mjölkchoklad
2 msk olja

Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i långpanna (djupa plåten till ugnen) täckt med bakplåts papper i 175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.

Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt och dela sedan i lagom stora bitar.

Bullbak....

Bullar är inte min starka sida, men man måste ju lära sig....och övning ger färdighet!!!


KLICKBULLAR MED KOKOS OCH LIME


Ca 24 bullar

50g jäst
100g smör
3 dl mjölk
1 ägg
3/4 dl socker
1/2 tsk salt
ca 9 dl mjöl

FYLLNING
75g smör
3/4 dl kokos
3/4 dl socker
rivet skal av 1 lime
1/2 msk pressad lime

1 ägg till pensling

Smula jästen i en bunke, smält smöret och blanda i mjölken, låt det bli finger varmt. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig, häll i resten av vätskan. Blanda i ägg, socker, salt och mjöl. Arbeta i hop till en deg. Ska vara lite lösare än vanligt.
Klicka ut i formar, ta inte för mycket i varje, max till halv formen.
Blanda smör, kokos, socker, limeskal och limesaft till en smidig röra. Gör en fördjupning i varje bulle och peta ner lite fyllning.
Låt bullarna jäsa tills de ser porösa ut, det tar ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg, grädda sedan bullarna i 225g i ca 8-10 minuter.Mycket fräscha och goda. Som vanliga bullar fast med en ny smak!


Mamma-Olle dag....

Idag har det bara varit jag och Olle hemma. Vi har haft en jättemysig dag tillsammans, vi har bakat bullar och chokladkaka, vi har varit på stan och köpt kalaspresent, vi har läst bok, byggt lego, färgat håret blått och varit på kalas. Han är så skön och rolig när man är ensam med honom. Jag behövde den här dagen!

Just det, vi har varit hos morfar och fikat och bytt till vinterdäck också. Morfar tyckte nog att Olle var till mycket stor hjälp. Olle var i varje fall mycket nöjd med att ha bytt däck på blombilen, den är ju jättestor och tung och han kunde hissa upp den i luften....Sötaste....

Det är så gulligt att man nästan inte kan sätta ord på det....


Några som längtar...


Olle fråga nu i kväll...kan man få ha tomtepyamas i dag????

Visst kan man väl det, jag lägtar till jul och det gör killarna också. Och får man se små tomtar här i huset kanske det känns närmre. I varje fall blev det väldigt mysigt och glatt. Luvorna var alldeles för små men lika glada var killarna ändå!


Skulle jag bli glad för...

Vinet på ett snyggare sätt en bara i handen. Fint när man ska gå bort. Och så gillar jag ju kottarna och pinnarna, näverhjärtanen, banden och spets...Lite "chicki chick" som vi kallar det!Ut och plocka...

Det här känns bara så rätt, och det är bara så fint med lärkkottar....Jag är lite kär i dem just nu, man kan ha dem till allt. Så ska ni pynta och pyssla till jul, ut och plocka lärkkottar och gärna pinnarna med...fint, fint, fint!


Det fina fatet kommer från Caesar Collection.


Alltid...

Var till en begravning i dag. Det är så svårt och jobbigt med begravningar, men de kan också kännas varma och vackra. Den här var det, och familjens hälsning var....Du är för alltid en del ut av oss. Verkligen vackert och varmt!


Säg Hej....


Till Peppe och Peppelina....Så söta. Påminer mig lite om Shreck filmen...hihi


Helt nyhemkommet från Teddy Kompaniet.

 


Av kärlek....

Visst känner ni känslan.....


Inte alltid så kul....

Att får varor  är jätte kul, men att få 5 stycken 2 meters pall med varor är mindre kul. Vi har nu kånkat in typ 500 kg, vi har varor i varje liten vrå.....Själv klart var det från caesar, så idag står de lite längre nerpå min "poppislista" i dag tycker jag bättre om Teddy kompaniet som skickade oss bara en fin liten kartong, lätt att bära och lätt att placera. :)


Usch usch usch jag är helt slut.....


Klart du ska...

Vi väntar på din anmälan......Längtar...

Jag älskar verkligen julen och allt som hör där till. Jag har redan köpt alla julinspirerande tidningar jag kunnat hitta. Bara gör att få in känslan.
Självklart blir aldrig julen och just julafton som jag tänkt mig, jag vill att den ska vara så där härligt ljuvlig och alldeles, alldeles underbar.....Lugn , mysig, skön och fantastisk...Men tyvärr brukar våra jular vara rätt kaotiska, miljoner julklappar, uppspelta barn, stirriga mammor och massor av  folk.

Men jag har alltid förhoppning om en sagolik jul....så kanske en dag!!Stad....

Tänk att de här små stadkrukorna gick så bra, vips så var de slut och mer gick det inte att få tag på....Så kan det vara. Svårt att veta innan vad som blir poppis!!


Inspiration.....

Ja då är det dax igen. Varje år är jag inbokad av Söderköpings kommun att ha en inspirationskväll. Jag på en liten scen med mic och allt...och massor som sitter framför mig och lyssnar. Måste börja tänka ut vad jag ska visa, juligt ska det vara i varje fall.
Vill ni vara med, skynda att köpa biljetter för det finns inte allt för många. Och så lovar jag att lotta ut massor av fint som jag gjort under kvällen. Brukar vara uppskattat, så jag hoppas jag lyckas i år med.


Varför måste man äta...

Dag en stora fråga....Vad ska vi äta????

När klockan börjar bli 16.00 här på jobbet brukar vi slå vad om vems man som ringer först, för att fråga just-Vad ska vi äta??

Det är så jobbigt med mat, gott men jobbigt. Och vi som inte är hemma förren vid 19 tiden, orkar knappt att tänka ut och laga mat för det blir ju så sent innan det är klart. Men vad ska man göra, äta måste man ju!

Hitta den här i dag, verkar ju lovande.....


Näpen...

Vi har fått hem minimini phalaenopsis. Så små, söta och gulligt näpna!!


Ilex....

De här bären är så fina och hållbara. Börjar komma nu i lite gula och oranga toner, super fina till höstbuketter. Mot advent kommer de även i rött. Enkelt och fint att sätt bara ett par i en glasvas, kanske med någon eller ett par amaryllis...Åååå längtar till advent!


Paus...

Jag längtar efter en Paussallad.....Blir lite enformigt med dessa köpe lådor!!!
Julschema....

Gud, vad jag hatar att göra schema specielt julschema. Att man inte kan klona sig och personalen. Extrapersonal växer inte på träd direkt....Och när man väl kommer på att man behöver någon , då är alla upptagna. Det är så svårt att veta hur många man behöver vara och när. Hur mycket orkar man jobba? När kommer ruschen, när behöver vi vara som flest??

Man vill ju hinna så mycket i jultid både här i butiken och hemma. Men tyvärr måste ju jobbet gå före när man är florist. Vi florister har blivit inprentade från skolstart att glöm att vara ledig storhelger och helgdagar. Var i stället beredd att jobba dubbelt så mycket...När alla andra är lediga, jobbar vi arselet av oss!! Men självklart är det lite av charmen med att vara en florist...man lever med jobbarkompisarna mer än sin familj...Så det gäller att välja sina anställda med omsorg:)

I veckan kommer alla julleveranser med krukor, pynt och presenter....Så nu laddar vi för jul!


RSS 2.0