Frodig...

Mina planteringar hemma är vackrare än någonsin, det är så frodigt och härligt. Det är riktigt prunkande... Då pratar vi bara om mina krukor och lådor.. Min trädgård för övrigt ser smått övergiven ut. Jag hinner inte och jag har absolut ingen inspiration att ta tag i det.. Skulle definitivt behöva en trädgårdsmästare...ändå har jag världens minsta trädgård:))


Skogens bärpaj...

En sommar paj som är en blandning mellan hård och mjuk. Går att göra på en storplåt med bara ett bakplåts papper under. Enkelt och lätt=) och mycket mycket god....Räcker till många också!!
 
SKOGENS BÄRPAJ
 
 

7dl mjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
350g smör
2 ägg
1 dl mjölk
 
Fyllning:
250g blåbär
250g hallon
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
 
Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver. Arbeta samman de torra ingredienserna med smöret till en smulig massa. Vispa sedan ägg och mjölk, och vänd ner i smulsmeten. Arbeta snabbt till en smidig lite kladdig smet.
Vält upp den på bakplåtspappret och tryck ut den till en ca 1 cm tjock kaka.
Blanda bären med socker och potatismjöl och lägg på kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills kakan fått finfärg och bären bubblar, i 175 grader.
 
Servera med massor av vaniljsås=)
 


Tärna...

Det är klart det ska vara en passande tärnbukett till. Med Brudslöja blir det så underbart mjukt och bulligt.
 
 

Småblommig...

Jag gillar ju Hortensia som ni vet=).. Och den här är ju då inget undantag, små blommig ser nästan ut som syrenhortensia. Hur fin som helst!
 
 

Åt det lila...

Droppar är inte ofta vi gör nu för tiden. Vet inte varför, för det blir ju väldigt fint det med.
 
 
 
Akito, Coolwater, Kalla, Brudslöja, texas och Hjärtan på tråd.

Vitt, vitt, vitt...

Äntligen har jag hittat en ros i vitt som ser ut som en trädgårdsros, nästan lite pionaktig. Och vilken lycka att få brokig Hjärtan på tråd fast man inte beställt det...
 
  
 
Akito, Blanchtte, Bovardia, Fresia, Phalaenopsisklocka, Härtan på tråd och Murgröna.

Liten söt..

 Jag tycker att det är jättefint att använda bermini till både brudbuketter och tärnbuketter. Med sina vida blad ger de mycket volym och storlek på  buketten. En lite nål i några av dem ger ett extra glimmer...
 

Lockade grenar...

Den här helgen har vi många brudar, det gillar jag. Det jag kan säga om årets alla brudbuketter är att det ska vara ljust, ljust, ljust...Många som ska gå i vitt, lime, cream och ljusrosa...
 
 
Akito, Vendela, Kvistros, Germini, Matrakaria, Trollhassel, Hjärtan på tråd och hostablad.

Vinnaren är...

Har nu dragit vinnaren av  de fina smyckena från Lo-ika....
 
Grattis
JENNY KARLSSON
 
Tack till er alla som var med och tävla, Jenny du får kolla din mail... :)

Inneboende..

Barnen är överförtjusta... Vi har blivit med hund.. Fast bara i 10 dagar. Känns rätt tryggt att ha någon som vaktar oss här hemma.. Och så kan man ju alltid säga till barnen att bråkar ni får hunden åka hem, och det vill de ju inte..:))


Sommarstad...

Tog en promenad i genom Söderköping nu på eftermiddagen. Finare stad får man nog leta efter... Och det är så härligt att se allt myller av folk. Gäller att njuta så länge det varar:)


Lavendel...

Å så fina fjärilslavendel vi fått hem i dag...Så här lite senare på sommaren så är Lavendeln så, så kraftiga och fina!!

Smart..

Jättefin servetthållare i stål...Men blåser det kan en tyngd behövas, och varför då inte ta en vacker sten... Rätt fin "gåbortspresent"

Tävling...

Är det verkligen inte fler som vill ha möjlighet att vinna dessa smycken från Lo-ika....HALLÅ sista dagen i dag!!!
 
Gå in HÄR och skriv en kommentar....Finns inget att förlora=)
 

Dova toner...

En brudbukett i dova toner, nästan lite ton i ton fast från väldigt ljust till riktigt mörkt och allt i lite matt känsla..
 
Vendela, Grandprix, Super sensation, Latina, Achillea och Phalaenopsis klocka. 
 

Sinnesro...

I dag tog jag äntligen en liten tur i skogen. Den blev inte så lång då Adam var med..inte riktigt hans grej att gå i skogen. Men jag tycker det är Så lugnt och skönt.. Och så mycket svamp det finns... Det är riktig lycka!


Sommarbo...

Söt liten skylt, till sommarstugan. Och en pampig Agapantus eller som den också kallas Afrikas vita lilja, lätt skött och tålig.
 
 

Skaplig va?

Man kan inte säga annat än att den här växten är tacksam, så lägg lysenmachia på minnet. För visst skulle det vara rätt maffigt att ha sådana här amplar hemma!
 
 
snyggt med bara grönt också, lite annorlunda men riktigt snyggt.

Fryser...

Vad ska man göra, vad är det för väder....I morse hade jag stor förhoppning om att vädret skulle bli okej, så jag tog små, små sandaler..Men sjutton vad det regnar och regnar, jag höll på att frysa halft ihjäl. Vad gör man, åkte Sörping runt och letade efter ett par andra skor, men inte då! Fick bli Evaboden (barnkläder), de räddade mig med ett par barnstumpor med stjärnor på...Och så fick jag ta ett par skor här i butiken..och vipps så var jag skitsnygg=))
Haha..men fryser det gör jag inte!!
 

Tävling...

Nähe, vad ska man hitta på i detta skitväder..En tävling kanske!
 
TÄVLING
 
Vill ni kanske ha chansen att vinna dessa 3 armband med matchande ring från Lo-ika..det är klart!
Skriv en kommentar som piggar upp i detta tråkiga väder...Och kanske du får chansen att bära dessa smycken.
 
Dela och gilla på facebook så har du en extra chans att till se dig=)
 
Skriv nu på en gång...Varför vänta?
Jag drar en vinnare den 24 juli....
 
LYCKA TILL!

Mini Apelsin...

Jag vet att det är helt galet...men jag fick lust att göra en brudbukett igen=). Det finns så mycket fint att göra av, så jag kan bara inte låta bli.
Hade en tanke på att jag kanske borde göra en veckans brudbukett till varje helg...Vi har ju Rådhuset presic rakt över gatan, så det skulle ju passa att man kunde springa in och köpa  en "veckans"..hehe. Det är klart att då skulle man inte få ha några önskemål utan ta den som fanns...Men då behöver man inte ha besluts ångest i varje fall...
Kanske, kanske inte=)
Jag skulle då bli nöjd om jag kom in och det var den här som var "veckans"...

Nu är hon här..

Extrajobbaren Liselott är på plats=)...Med kvasten i högsta hugg och ett glatt hej, hej!!
 
 
Ja lite tokig är hon allt...

Snygg...

Så enkelt, rent och snyggt med en stor vti Hortensia i denna maffiga ovala Zink kruka...Jag gillar=)
 
 

Sommarhäng...

Rött hör verkligen sommaren till. Så det är klart det blir sommarkänsla att dekorera denna fina planteringsbur från Caesar med jordgubbar och röda spettsband. Och smultronstället skylten ger ju sitt lilla extra...
 

Med Brosch...

Enkel söt, ljuvlig och somrig brudbukett med en liten toutch av vintage... Jag tror den kommer falla i smaken=)
 
Heaven, Vendela, Mimi eden,  Lydia, Green fashion, Pion, Luktärt.

Den ska busa...

 Brudbukett i vitt och cream. Det ska vara med en vild och busig känsla. Den fick inte vara perfekt...
 
 
Fresia, Vendela, Bovardia, Astrantia, Pion, Luktärt, Kvistros, Plättar.
 
 

Himlen öppnade sig...

Det small till och sen så öppnade sig himlen...Helt sanslöst vilka mängder vatten det kom på den korta stund och vilka enorma hagelkulor...Och tänk nu fem minuter senare så skiner silen...Det är svensk sommar det!!
 

Bokmärke...

Om man bara vill ge bort något litet, som en sommar/semesterpresent. Vad passar inte bättre än en bok med detta söta bokmärke. Finns både som kanin och katt och visar exakt vart du är i boken. Sötare får man ju leta efter.
 
 
Kostar  49 kr....

Näver...

Näver är väl bara för fint. Se bara på dessa små näverfjärilar. Inte en enda är den andra lik...Super fina!
 

Mina fina systrar..

Vi har så kul när det bara är vi...Vi skrattar och fnissar så tårarna rinner. Vi kan få saker att bli så tokiga, vi skämmer säkert ut oss allt som oftast..men vad gör det när man har kul!
 
Jag är glad att ni finns..Älskar er!
 

Skördat...

Vad ger man till några som redan har allt...Varför inte ett Persikoträd! Tänk att kuna gå ut i trädgården och skörda sina egna persikor...Hmm. Det var vår tanke, men oj vad det träd vi beställt var klent. Men med lite kärlek kommer det med all säkerhet. Fast för säkerhets skulls så gav vi med en vacker kruka fylld med solmogna persikor...
 
Visst ser det härligt ut?

En så trevlig eftermiddag...

Varför ses man så sällan....Min faster fyllde 70 i går och jag och mina systrar tog oss dit för att gratta. Vi hade jättetrevligt, vi kom på att vi inte träffat kusiner och kusinbarn på säkert 9 år..alldeles för sällan, man kan verkligen undra varför.
Min faster och hennes man är även mina gudföräldrar, så sommrarna när jag var lite var jag ofta hos dem i långa perioder. Så mycket roliga och tokiga minnen jag har från det=)...Så varför bara för att man blir äldre, gifter sig och får barn, så har man inte längre tid...Eller hur är det, har man inte har tid ELLER är det bara så att man inte tar sig tid???
 
Borde bli ändring på det...Hur det än är!
 

På väg...


Lycklig...

Förstår ni vilken lycka när det på posten kommer ett paket till Olle. På paketet står det, det här är nästan som en riktig katt och i ligger det två små sötnosar som till och med låter exakt som små kattungar. Han har dem med sig hela tiden, i natt vaknade han och grät för han kunde inte hitta dem i sängen..
Förstå vad gulligt och omtänksamt...Anna på Teddykompaniet läste på bloggen att Olle så gärna ville ha en liten, liten katt.. Så hon skickade dem till honom. Det kallar jag en god gärning=)
 
Tack snälla snälla Anna!
 

Bullbak...

Ja men visst det var ju skit väder i går, och bullarna är redan slut sen sist...Så det var läge att baka nya. Provade med mandelmasse, för det är en storfavorit hos mig..Och jag säger bara mycket gott..mycket, mycket gott.
 
Och så smidigt att lägga dem tätt på en plåt, då går gräddningen mycket snabbare..skönt!
 
VANILJ OCH MANDELBULLAR
 
 
150g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
14-15 dl mjöl
 
fyllning:
100g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200g mandelmassa
 
mandelflan
florsocker
 
Smält smöret och blanda med mjölken så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av degvätskan, häll i resten och blanda i salt socker och mjölet lite åt gången. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Rör samman alla ingredienser till fyllningen, för utom mandelmassan. Dela degen på två och kavla ut till en raktangulär platta. Bred på fyllningen och riv mandelmassan över, rulla i hop degen till en rulle och skär varje rulle i sa 10-12 bitar. Lägg varje bit med snittytan uppåt i en bakpappers klädd långpanna, lägg ganska tätt. Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflan över, grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. skär försiktigt med en kniv mellan bullarna om de satts i hop under gräddningen.
Pudra florsocker över dem innan servering...
 
 

Kolla jag dyker...

 
Jamen visst Olle har lärt sig dyka. Han har innan inte varit överförtjust i vatten och att bada. Men i går var vi på badhuset(då det åter igen var dåligt väder) och då från igenstanns vart han helt vild. Han hoppade och for, slängde sig rätt ut..Helt galen..haha
Så när vi senare vart bjudna på familjekväll av systers familj hemma hos mamma och pappa skulle han visa upp sina nya kunskaper..
Han slänger sig rakt ut, och landar rakt på magen varje gång, skit nöjd över att han kan faktiskt dyka( det blir världens magplask varje gång, men han får inte ont)...Bara händerna vinklar neråt så är det väl ett dyk...antar jag=)
 
 
 Lite kallt i vattnet var det då mamma lyckats ställa om termostaten på kyla istället för värme...haha.
Men det går att bada endå=)

Tropikariet...

 
Med dåligt väder måste man ju hitta på saker, så i förrgår bar det av till Kolmården och Tropikariet. Själva kolmårdens djurpark får vi ta en annan dag eftersom vi då kom allt för sent för att hinna igenom allt. Men lite spänning blev det, jag vet inte hur många gånger killarna sa...åå mamma kolla eller..åå pappa kolla
 
 

Hur?

Jag har aldrig tidigare sätt sjögräs blomma på det här settet. Det är ju jättesöta små blommor... Kan inte fatta hur något så äckligt kan gr något så fint.. Jag gillar verkligen inte sjögräs, man kan lätt säga att jag hatar det... Usch!!!


Ett par dagar...

Vi tog ett par lediga dagar i skärgården. Vi fick fantastiskt väder, så det blev massa bad, bus och äventyr=)
 
Så skönt när man kan vara sig själv och bara göra det som faller en in...Att ta dagen som den kommer, att helt enkelt njuta av stunden...Jag älskar solen!
 
Så härligt med varma klippor. Jag gillar att göra små utflykter, bara ta båten och se vart man kommer. Så härligt att se de "riktiga skärgårdsbarnen" leka i sjögräs, lera och tång...
Tröttnar man på äventyr så kan man ju alltid spela lite DS,som mina "stadsbarn"..haha
 
På Akö kommer sommaren med fåren...Den dagen , som var i torsdags då fåren kommer, då börjar sommaren. Härligt med alla dessa traditioner och alla upplevelser som vi varit med om på bara ett par dagar.

Och som pricken över i:et hittade vi våra första små kantareller=)
 
 
 
 

Med fart...

 Nu semestrar vi lite och tänk solen är med oss...Bättre kan det inte bli=)
 
 

Sjutton vad goda...

Det regnade nu på eftermiddagen så då kan man ju lika bra baka...Provade en ny smak på bullarna...Och det var ju synd....För fy sjutton så goda, kan ju inte sluta att äta, tror det kommer ut ur öronen snart..haha, inte bra nu i bikini säsongen!
Som jag brukar säga...ni måste prova..och ni MÅSTE verkligen prova.
 
CHOKLAD OCH VANILJFYLLDA BULLAR

150g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
14-15 dl mjöl
 
fyllning:
100g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
200g mjölkchoklad
 
Smältsmöret och blanda med mjölken så det blir fingervarmt. Smulajästen i en bunke och lös upp med lite av degvätskan, häll i resten och blanda i salt socker och mjölet lite åt gången.Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i ca 40 minuter.
Rör samman alla ingredienser till fyllningen, för utom chokladen, hacka den och ha vid sidan om. Dela degen på två och kavla ut till en raktangulär platta. Bred på fyllningen och strö över chokladen, rulla i hop degen till en rulle och skär varje rulle i sa 10-12 bitar. Lägg varje bit med snittytan uppåt i en bakpappers klädd långpanna, lägg ganska tätt.. Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Ringla smält choklad över dem...
 
 
Åååå så goda.....

Vilken lycka....

Olle han önskar sig en liten, liten katt...Vi vill helst inte ha några djur nu. Men jag kände att han borde få se några kattungar, eftersom han aldrig gjort det. Och ändå pratar han alltid om den lilla, lilla katten som han vill ha...Men vart hittar man kattungar?
Så fick jag reda på att det fanns kattungar hos en granne till morfar...Ååå ni skulle ha sett Olles ögan när de kom ned en korg full med så kattungar...Det var rena lyckan.
Jag smälte nästan så pass att jag kunnat ge med mig på en...Men nu vill han helt plötsligt ha en i varje färg och varför inte en liten, liten hund samtidigt eller kanske en rottweiler..Med huvudet på sned och med väldigt snäll och mjuk röst säger han...Vad tycker du mamma..kan vi inte det???
 
 
Äähh ...nej tack=)

Färgvild...

Svårt när den inte skulle vara söt inte vara vacker...Men den skulle gärna vara färgstark, busig och vild. Brudbruketter är ju vackra, nästan hur man än gör....Ja färgstark blev den tycker jag nog, även om den är lite mild, sen är den ju lite ojämn och vild...Eller?


 
 
 

RSS 2.0