Jaaaa....

Känner mig nästan lite löjlig och kanske lite töntig också....men jag är så lycklig för nya Hembakat har kommit i dag..hihihi.
Ja jag vet töntigt!!!!

I varje fall fanns det mycket, mycket gott i den, så nu fick jag verkligen lust att baka....


Påvens pung.....


Eller igentllgen heter den Asklepias "Moby Dick"....Ful tuff i varje fall!!Husdjur....

Vi har fått ett oinbjudet husdjur här på Akleja....

Den är så stor och äcklig, när vi tog den härbilden satt den och verkligen smaska i sig en geting. Den har en kropp som en femtiöring, helt hårig och bara äcklig äcklig äcklig!!!

Paula och jag har på flera sätt försökt fånga den i dag, men den bor i fönstret och vi kommer inte åt.....

Den kan inte vara svensk.....


Fint med poppel....

Jag har åter igen roat mig med att städa källaren....Jag kan lova att jag har mer än jag kunde ana, ojojoj vad saker det är. Men jag hitta i varje fall en del smides saker som kanske inte ser så mycket ut för världen, men med lite härlig poppel blir det något helt annat.

En hängande ljuskrona lindad med storbladig poppel.
Väggljustake.
Väggljustake med dekorationsring lindad med poppel och brudslöja.
Både popel och brudslöja torkar väldigt fint, så man kan ka glädje av dem länge.


Tjuvar.....

Vi har blivit bestulna....Det måste vara någon som öst ner smycken i sin väska, för det fattas ca 20 olika saker. Jag har sten koll, för i fredags så hängde jag upp allt det nya som kommit och vet därför vad som fanns och hur mycket av varje och att alla krokar var fulla. Nu har vi 10 tomma krokar och flera sorter som det saknas av.... Jag blir så förbannad, så nu åker övervaknings kamerorna upp!!
Man kan inte lita på någon, vad är det för värld vi lever i.......


Forever...

Min present till min syster. Man vill ju något fint något extra, något man kan ha länge, något som inte går ur stil....Vad gör man då??? Jo enkelt man går till Guldmakeriet i Söderköping och pratar med Gabbi, hon löser alla problem. Verkligen, jag menar allvar vill man ha något extra gå till henne och hon hjälper er att designa i stort sätt vad som, och det är ju så kul att ge bort något med en tanke. När jag var hos henne helt förvirrad efter att sett massa olika armband kom vi på att vi istället skulle göra ett, så med mina ideer och önskemål, och hennes kunskap skapade vi det här. Enkel stilrent och bara så snyggt och använbart.

Jag säger bara ta er till Söderköping och Guldmakeriet!!!!Armbandet har samma bredd som våra nya Humanity armband. Sis fick även ett brunt sådant och tanken var att hon skulle kunna ha dem tillsammans. Humanity armbanden har ju silvertext och det är så rätt med ett silverarmband till då.

Tack igen Gabbi...Du är bäst!

Lyckad kväll.....

Vilken fest vi var på hos Casa Steiner i går, en fest med känsla av BBQ-American style....Gott så in i norden, och sent blev det, men varför avbryta när man har kul....Vi gick hem när vi blev utslängda=)Ska på fest...

Sis fyller trettio...så fest ska det bli..och klart man ska ha blommer....speciellt från mig....Höst=choklad.....

I dag skiner solen och det är fortfarande sommar, men oj vad man känner att hösten närmar sig snabbt. Det börjar bli kallt och rått i luften och man känner för att köpa stora stickade tröjor.

Jag har redan fått 2 bokningar på julinspirations kurser....så nu går det undan jul är här snabbare än man tror.

Och vad hör inte hösten till mer än varmchoklad, det här är ny heter från Årechoklad. Chokladpulver i olika smaker, lite annat än Oboy!!!


Blev bara en.....

Den här helgen skulle vi ha haft två brudbuketter, men det blev bara en. I onsdag ringde en otröstlig bruds mamma, bröllopet var inställt på grund av dödsfall i familjen. Jag tänker så på henne, jag vet hur hon planerat och längtat till lördagen den 28/8, hennes stora dag, dagen då hon skulle bli fru. Den dagen kommer men är nu fram skjuter, hennes beställning hänger här hos oss och väntar på ett nytt datum.

Inget man kan göra kan få det att bli lättare eller bättre, det är bara så hemskt och måste vara så fruktansvärt jobbigt. Jag tänker på dig Beata och önskar det bästa för dig...Känner ni lika, se hennes sida och lämna en styrkekommentar!!!

 


Det blev en handbunden brudbukett med mycket murgröna och hjärtan på tråd i hänget, så att buketten får en droppformad känsla. Gran prix rosor och Vendela rosor är vad som är i helgens buketten och så murgröna och hjärtan på tråd runt om och i fallet. För att hålla samman det gröna har jag använt lockad guld spoltråd och guld spoltråd med pärlemopärlor.


Humanity.....

Nu är de här, nu har de kommit, nu finns de i butiken.....Och de är bara så snygga, jag är såld...Jag vill ha alla färger!!!
Långa kostar 398  kr och korta 298 kr......Det finns i fler färger än de här. Så kom, kom, kom, skynda er hit så ni får den färgen ni vill ha........och ja jag fryser, det var ju svinkallt ute idag=))

Höstbrud...

I går kväll kom det in en tjej och skulle ha en liten brudbukett till i dag, peka på lite i kylen och så var hon klar....Belladonna aprikos ros, Marieclear gulorange ros, björnbär, kärleksört.


Blommor och bär....

Lätt att bären och rosorna gör helheten, den supergoda brownisen med chockladtryffel skulle inte se mycket ut för världen om den inte var dekorerad. Hur god den var så skulle den sett rätt platt och tråkig ut om vi inte piffat den. Den här gången är det inte jag som bakat utan min syster, jag stod bara för dekoreringen. Den var verkigen supergod så be henne säga vad hon gjort!!!
Nytt Nytt Nytt...

Nu har det kommit hem massa nytt från Pearls for girls, massor med snyggt. Vi hänger upp det i slutet av veckan, kom och kolla vett ja!!!


Vilket litet as....

Olle var med storebror på fotbollsträning i dag, när han kommer hem hade han en en fästing.....under ögat, vilket ställe. Usch de är så äkliga de små asen, usch, usch usch. Men Olle var jätte duktig och den var lätt att ta bort. Men man får ju panik, det kryper över hela kroppen!!


Fina streck....

I dag när vi skulle i väg på morgonen gick Olle ut före oss....Efter en stund kom han in jätte glad....Mamma jag har gjort fina streck på din bil!!!!!
Japp det hade han....Med en sten!!!Grandiflora.....

Delphinium Pink Power.....Så snygg!!


Första klass....

I dag börjar Adam i ettan. Det är stort!Klar man måste ha en cool tröja en dag som denna....kommer från Evaboden i Söderköping.

Unik present...
Vad ger man i dop present, och framför allt vad ger man till killar i dop present???

Klart man vill ge något fint, något extra, något man kan minnas att man fått. Jag ut gick från mina killar, från Adam han är nu 7 år och tycker det är så häftigt med smycken. Han gillar att ha halsband och har alltid ett grovt oxiderat silver halsband på sig. Så jag tänkte att ett halsband kanske inte är så fel...bara det är killigt. Jag gick till Gabbi på Guldmakeriet i Söderköping, med hjälp av henne designade jag mina egna halssmycken till små killarna ett till Herman och ett till Love. Jag tycket att de blev super snygga och är jätte nöjd. Nu får jag hålla tummarna att killarna också gillar dem och vill använda dem sen......

Extra roligt är ju att jag vet att ingen annan har lika!!

Rutiga killar...

Mina fina killar med små, små blå paket!!!!Dop i dag....

I dag har vi varit på dubbeldop, min systers son Herman och min kusins son Love. Hur trevligt det än är att träffa släkten är jag glad att de valde att slå i hop sig. Ska jag vara ärlig är ju inte dop det roligaste man kan gå på;). Men nu är det avklarat småkillarna var snälla och mina killar höl sig i skinnet....

Droppe....
Det är inte många droppar vi gjort i sommar, tror nästan detta är min första. Lite konstigt för förr var det nästan bara droppar. Allt ändras, trender antar jag...

Idag skulle det i varje fall vara en vild droppe med Avelanch ros, vit Eustoma, Alchemilla, Hortensia, Snöbär, Callendiva, Murgröna och massor av gräs.

Valt av bruden....

En del beställer sin bukett flera månader i förväg, har en klar bild hur den ska se ut....Och en del pekar lite i kylen ett par dagar innan, gör lite av det och det och det. Det är olika vad man prioriterar, men oavsätt så levererar vi en fin bukett.Ovanligt vackert....

Det är inte ofta man gör två brudbuketter till ett och samma bröllop, men i bland händer det. De här tjejerna hade verkligen smak och stil, enkla vackra handbundna buketter av röda Granprix rosor och bara ett par rankor med murgröna fästa med pärlemonålar. Stilfulla och så passande klädsel, så tradionellt bröllopskädda men så egna.
Det är starkt att vara sig själv och få det man vill.....Jag antar att många har åsikter, olika åsikter.... Jag tycker de är så fina och det lyser lycka om dem, och att få vara lycklig är väl det som är det viktigaste!

All lycka till Er i livet tillsammans!
Något kul.....

Stora saker på gång på CaesarCollection.....Grattis jag är glad för Er skull!!


Hihihihi...

Det är så kul!!!!


Mer än ätligt....

Tycker bara att de är så häftiga, så snygga men ändå lite fula...coola helt enkelt!Soft....

Känns helt mjuk, fluffig, len och härlig!


Butiken.....

Det är fortfarande mycket rosa som gäller...kanske märks???

Pink...


En söt liten plantering i en ljuslyckta på fot. Ljuslycktan finns i två storlekar, fint att ha plantring i den ena och ljus i den andra. Lycktan kommer från Caesar och till hösten kommer den i flera nya färger.


Som marsipan.....

Jag kan bara inte lista ut vad den heter, måste forska i det!!

Den är ju helt perfekt, helt fantastisk, så fin.....


Julen är klar....

Så ja nu var alla julens inköp avklarade, mycket blev det och myket som inte alls har med blommor och krukor att göra...konstigt:))

Och mycket mycket mycket mycket mycket mycket mycket mer, så gillar ni det jag gillar kommer ni gilla  Akleja i höst och jul......

Klart vi var ut....

Hallå det är ju Caesargänget vi snackar om, klart det blev lite stuff på dansgolvet!!!
Oendlighet....

Kransar har ett budskap om oenlighet, en cirkel utan öppning....En vacker tanke, en vacker krans!!
Vinter frostig!

Totalt slut....

Jag var så trött i dag att jag var tvungen att ta ledigt, jag orka inte ta mig ur sängen. Det har varit en jätte rolig vecka men väldigt jobbig, mycket jobb, tungt jobb, varmt, svettigt, mycket stressigt, långa dagar, tjureri, hårda ord, sanning och kärlek..... och gud så kul vi haft, så mycket vi skrattat, jag säger bara....gud vag jag är svettig, hundarsle, jag måste på ica, jätte snygg inte alls ful, trappa utan trappsteg, jag har hugg!!!!

Tack alla ni goa Caesar tjejer och killar, jag behövde den här veckan, jag behöver er!!!
Men nu är jag slut, helt slut.....Jag kunde sälja också, gick skitbra, jag är jätte nöjd och stolt över mig själv. En del var ju lättare än andra, men nog lyckades jag med en del merförsäljning. Det var bara så kul....Det västa var att jag fick lite panik när jag inte hade någon kund, jag gick på toa en gång om dagen och då sprang jag tillbaka för att inte missa någon kund. Och så var det så jobbigt att vara ledig på lördagen då jag själv skulle shoppa, för då missa jag ju allt....men jag var ju tvungen!!
Men jag tror jag tjänade in min lön.....


Årets tävling....


Bidrag nummer 1, Ringblomman i Flen.....


Bidrag nummer 2, Interflora Trend i Uppsala......


Bidrag nummer 3, Bloms Blommor i Sollentuna.......


Bidrag nummer 4 Blomsterhallen Birgerjarlsgatan i Stockholm......


Bidrag nummer 5, Buketten i Sunsvall......

VEM TROR NI VINNER?????

En tomtearme....

Så tokigt det kan bli...

Merry Christmas.....Gillar min gran mycket, är lite kär i den....very nice!!!

Välkomna.....


Äntligen färdiga!!!! Dags att sälja. Kör så det ryker!
Välkomna förbi :)

Sista spurten.....

Igår var det strssigt värre, fattar inte vart tiden tar vägen, men självklart så han vi som alltid.....

Jätte kul med röd heltäckningsmatta, och två mini dammsugare.....


Sakta men säkert...

Vi kämpar och kämpar, den här gångern är det varmt så in i norden. Konstigt att man ena gången ska näst in till frysa ihjäl och nästa bastas till dötts. Man kan undra vad mässan tycker om oss byggare....Bygget är i gång...

Så ja nu är vi i full gång med byggandet av montern, mycket saker är det och jag kan lova att det känns lite kämpigt vissa stunder. Men vi vet ju att det till slut blir super!Jenny...

Jenny måste ju få veckan eloge....Som tog en veckas uppehåll i semestern och hoppa in och jobba så jag kan åka till Stockholm...Tur för mig att det ska regna hela veckan....hoppas, hoppsa, hoppas jag!!


TV i kväll....

Nä inte jag utan buketten. Den ska visst vara på sporten kl 18.55 vi får väl se om den syns....det är en IFK:ar som ska få den, så färgerna passar ju!!


På väg...

Så ja nu är väskan packad och jag är snart på väg igen. Dena gång blir jag borta en hel vecka,, jobbigt och kul.....Känns som om jag just nu borde vara hemma, men det ska på samma gång bli skönt att få lite distans. Och jag styr ju inte heller över när mässorna är.

Ja ja jag ska i varje fall till Stockholm och bygga Formex mässan jul 2010. Och när bygget är klart ska jag stanna och sälja för Caecar Collection. Det ska bli kul, endå en nu väg i mitt liv....sälja kan jag ju det vet jag men till mina små kunder i lilla Söderköping...Nu gäller det hela Sveriges florister och butiksägare!!!


Enkelt är fint...

Varför krångla med bänkvaser i kyrkan, så bara så enkelt och fint det här är. En liten syrenkvist på varje bänkstolpe. Det behövs inte så mycket och det enklaste är oftast vackrast.
Även om jag har blomsterbutik kan jag ju inte förneka att det finns så mycket vackert ute man kan använda, något vi alla gör alldelles för sällan. Det är ju bara lite fantasi som ska till!!Bara så vackert.....

Verkligen ett super fint tack, så enkelt men ändå så arbetat och genomtänkt. Lite tyg, lite spets, en nål, ett hjärta urklippt ur en gammal bok och en liten hälsning.
Cookiebrownies.....

Försökte muntra upp mig med att baka lite här om dagen, vet inte om det direkt hjälpte men gott blev det!!

COOKIEBROWNIESBrowniesmeten

150g smör
200g mörkchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 krm salt

Cookiesmeten

50g smör
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75g choklad grovt hackad, mörk eller ljus eller blandat...
1/2 -1 dl nötter valnötter eller hasselnötter grovt hackade

Klä en ugnsform 20x 30 cm med bakplåtspapper, sätt ugnen på 200 grader.

Browniesmeten: smält smöret, bryt chokladen och lägg i smöret och rör tills allt smält, låt svalna. Vispa ägg lätt med sockret och rör i den kalla smör smeten blanda i resterande ingredienser, rör till en jämn smet. Häll upp i formen.

Cookiesmeten: Smält smöret och rör ner sockret, rör sedan ner alla övriga ingredienser  och blanda till en tjock smet. Klicka ner cookiesmeten tätt i formen på browniesmeten. och grädda i nedredelen av ugnen i ca 16-20 minuter.
Låt svalna helt. Gör den gärna dagen innan och ha den i kylen över natten, då är den lättast att skära och hantera. Servera som den är till kaffet eller ha den som efterätt med en klick vaniljglass

Som nytt...

Har tänkt hela sommaren att jag skulle vara lite kreativ och fixa barnens lilla bänk, tror jag köpte vaxduken i Maj och sen har jag tittat på den typ varje dag... dumt!! men så här om kvällen slog jag slag i saken, och visst blev det fint.

Så om det sluta regna skulle vi kunna sitta ute och fika.....Vild...

Mycket grönt kan förvandla vilken stel och stilren bukett som helst till något mer vild, skogig eller ängslik bukett. Här har vi använt Plättar i luft och storbladig murgröna.

Personligen gillar jag just nu det helt rena, bara bara blommor inget grönt inget pynt inga band, men det är jag och smaken är ju så olika och jag ändrar mig ofta. Sen kan jag bli helt kär i buketter som är lite och naturligt pyntade som den här, den här och den här tex...

 

Det är tur att smaken är olika och att alla vill så olika, det är ju det som är utmaningen för mig...Få alla nöjda!!


Finbesök....

Igår hade vi fru Millings på besök. Hon var bjude på bröllop och skulle göra buketten. Självklart får hon göra den hos oss då, trots att hon övergivit oss för Göteborg....

 

Hon gjorde en bukett helt i min smak, bara blommor inget grönt, och i underbara vit-cream toner.... Årets sista pioner använde hon. Det är synda att man inte kan ha pioner året om, det är ju så vackert. Super fin och underbart härlig blev den. Helt i Akleja anda...hmm undra vart hon är upplärd:))

Vit ros- Akito, cream ros- Vendela, vit Pion och vit dubbel Eustoma (Prärieklocka).


Lite som de andra i år....

Det är väldigt många buketter i år som ska gå i rosa vit lime, så det känns som jag upprepar mig ganska ofta. Men det är ju fint så det är klart att alla vill ha det.


Aqua girl rosa ros, santini, papaver, eustoma och pepita kvist ros.


Han gör mig galen...

Och ända älskar jag honom så så mycket.....


I varje fall sol i dag....

Varför känns allt så tråkigt och jobbigt just nu...man kan väl inte redan fått en höst depression! Det är klart att i dag lyser solen och det känns varmt och skönt, men jag jobbar så vad gör det...Jag har inte ens någon inpiration till att blogga, vad ska jag skriva om...Har ingen lust att jobba och ändå så har jag så mycket att ta tag i...Jag är helt enkelt less på allt, kan inte ens baka på kvällarna!
Men nästa vecka bär det av till stockolm och formex. först ska jag bygga monter och sedan ska jag för första gången vara med och sälja...nervös!! Sen så måste jag också hinna iväg och köpa in lite till butiken, för vi behöver ju lite nytt spännande, så på lördagen kommer mamma och sis upp för att vara smakråd. Jag hoppas på att det ska ge mig lite extra kick och inspiration....

JAJA SLUTA GNÄLL NU.....dax att börja vattna!!

Jag ser ju glad ut i varje fall!!

Nio år....

I dag är det vår dag....I dag är det nio år sedan vi gifte oss, inte klokt vad tiden går. Den dagen började precis som den här, med regn. Jag kände med knäckt och förstörd för det fick ju bara inte regna, men lagom till kyrkan kom solen och det blev en helt fantastisk dag. Jag har aldrig känt mig så vacker och lycklig....verkligen en av de absolut bästa dagarna i mitt liv. Jag önskar jag fick göra om det, med samma man alltså och samma vänner, släkt och familj...Möhippan var så fruktansvärt kul att jag kan ta den igen också....Ingen som var med glömmer väll    
-JAG är ju snygg i varje fall!!!!

Men i dag jobbar vi och allt är som vilken vardag som hellst...MEN nästa år då är det ju 10 år det måste vi väl fira!!
Sockersöt....

Smidig tårta att göra i förväg och ha klar att dekorera, bara att ta fram en timme innan och dekorera.

BROWNIEKLADDKAKA MED HALLONTÄCKE
CHOKLADBOTTEN
150g smör
150g mörkchoklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 ägg

HALLONTÄCKE
400g frysta hallon
500g mascarpone
2dl florsocker

Smält smöret  i en kastrull och rör ner chokladen och låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm,smöra och bröa, häll i choklad smeten och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Kakan ska inte stelna utan vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna.

Tina hallon och mixa dem till en pure tillsammans med florsockret, blanda ner mascarponen och rör till en slät smet. Bred på hallon smeten på chokladbotten och ställ in hela formen i frysen.

Ta fram den ca 1-2 timmar innan det att den ska användas, dekorera med hallon. Jag här även gjort små choklad toppar av tryffelglasyr ( jag fick över från en annan tårta) men det funkar med choklad frosting också.

Den blir verkligen så sockersött rosa. Och den blir både syrlig och söt på en och samma gång.


www.matfeed.se

Chokladigaste chokladtårtan....

Det här blev den absoluta favoriten i helgen, inte konstigt för den var bara för god...som min systerdotter sa!

FRUKTIG CHOKLADTÅRTA

Gör tårtan och tryffelglasyren dagen innan eftersom glasyren behöver tid att stå till sig.
kakbotten

200g smör

4 ägg

5 dl socker

180g vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

Glasyrtryffel
100g smör rumsvarmt

300g mörk choklad

2 dl grädde

1 dl socker


Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
Knäck äggen i en bunke, blanda ner det smälta smöret och sikta ner de övriga ingredienserna genom en sil. Kakan blir bäst ju mindre man rör, så var försiktig.
Smöra  en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Kläm fast bakplåtspapper i botten, häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i 190 grader i ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kan och en mjuk mitt. Låt den svalna och lägg den sedan på det fat du önskar och ta då bort bakplåtsppret, den är rätt kladdig i botten så den går inte att flytta efter att man satt den på fatet.

Hacka chokladen och lägg i en rymlig bunke.
Koka upp grädde och socker och slå blandningen över chokladen och rör tills den smält.
Tillsätt sedan smöret och blanda till en slät smet. Låt stå rumstempererat i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
Bred glasyren  överkakan och dekorera gärna med fäskabär, servera med lite vispad grädde.

GOD, SÅ GOD!!!

www.matfeed.se


Bra betyg...

Morfar gav mig ett vad jag tycker mycket bra betyg....Plötsligt säger han...Tror minsan att du är bättre på det här än att sälja blommor!! Och då måste jag sjukt bra på att baka, eftersom jag är en "jävel" på att sälja blommor....


Recepten kommer...

Lyckat....

Nu har vi firat morfar med nästan hela släkten, solen sken, alla var glada, barnen var sams, massor med mat, ganska lugnt och skönt och framför allt jag lyckades... tårtorna blev goda.

Ojojoj folk över allt.


RSS 2.0