Smart..

Att jag aldrig tänkt på att man kan göra så här. Lätt att ändra och att tvätta bort. Alla priser finns och man slipper alla dessa miljoner lappar man hela tiden skriver.
Jag för tipset vidare, då jag själv inte har någon kyl att skriva på längre;)


Fint...

Jag har åkt förbi Hässleholm i veckan, där hittade jag Iris blommor. Ni kan bara ana hur glad jag blev när jag såg hur fint de gjort med våra krukor. Och att de blivit inspirerade att använda mattrasor var ju också kul att se. Jag tycker verkligen att det var Jättefint, helt ljuvligt. Jag blev ju nästan sugen att köpa lite;)


Strandpromenad....

I natt sov jag i Helsingborg, verkligen en fin stad. Uteserveringar över allt och små söta shoppingkvarter och så stranden så klart. Jag har en förkärlek till stränder, jag vet inte varför. För att ta en morgon PW med denna utsikten det är det inte mycket som slår... Tror jag bor på fel sida landet;)


Rosa snö...

Jag är i Halmstad i dag, när jag checkat in på hotellet tog jag en promenad. Inne på en gård innan för galler fick jag se det här. Verkligen vackert, sagolikt. Som om det var rosa snö på marken.. Jag var bara tvungen att ta ett kort:)


Lite från trädgården..

Fick lite blommor kvar igen när jag gjorde en begravnings krans. Klart jag passar på att göra en brudbukett. Jag bara älska de här färgerna. Hur fint var det inte att använda lite penseer i, och lillekonvaljer kan man ju frossa i nu. Sen snodde jag lite från mammas trädgårdsbuskar och även de första hostabladen som tittat upp. På köpet fick jag en liten extra dekoration, är man i naturen och nallar får man ta det man får. Måste ju säga att det var en väldigt passande färg på det lilla krypet=)
 

Ljuvlig kokos...

Det fick bli två morsdags kakor i helgen, en till mamma och till svärmor. och självklart vill jag passa på att prova olika. Adams betyg på denna kaka var...Den är ljuvlig mamma!!
Kan det bli bättre, det måste väl säga allt=)
 
KLADDKAKA MED LJUVLIG KOKOSBOTTEN
 

Kokosbotten:

50g rumstempererat smör

2 ägg

1,5 dl socker

200g kokos

1 tsk vaniljsocker

 

Kladdkaka:

100g smör

2  ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

 

Dekorering:

50g vitchoklad

50g mjölkchoklad

1 msk olja

 

Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj och bröda  en rund form med avtagbar kant., gärna med kokos.

Rör ihop alla ingredienser till kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen.

Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det sedan att svalna av medan du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Häll smeten för kladdkakedelen på kokosbottnen, sprid ut den med en slickepott om det behövs, så att den täcker hela bottnen.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska inte vara helt fast/färdiggräddad. Låt svalna.

Smält vardera choklad i varsin kastrull och blanda i 1/2 msk matolja i varje choklad. Ringla över kakan i valfritt mönster, låt stela och dekorera med bär.

Mycket god!


Citronkladdkaka...

Behövde göra en snabb kaka till morsdagsfikat vi skulle ha i kväll. Hade ingen aning vad jag skulle hitta på, så av en slump hittade jag detta recept, ändrade lite och la till vitchoklad så klart=). Ni kan inte ana hur god den blev. Den ser inte mycket ut för världen, men skenet kan bedra, Skulle lätt kunna äta halva helt själv. Den var fräsch och syrlig och kändes lätt och inte alls söt.. Nästa så den kändes lite nyttig.. hehe, bra att intala sig det i varje fall;)

CITRONKLADDKAKA MED VITCHOKLAD

 

2 st ägg

2,5 dl socker

150 g smör

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

1 st citron saften och skalet

1,5 dl vetemjöl

100g vitchoklad

Sätt ugnen på 150°C.

Vispa ihop ägg och socker med en elvisp, tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret och låt svalna något. Tillsätt rivet skal och saft från citronen. Rör ner vaniljsocker, salt och smält smör. Sikta ner mjölet. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Smörj en form och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. När kakan har svalnat helt dekorerad du den så du önskat...Men färska bär var verkligen en hit till=).

 

Ni måste göra den, jag lovar att den är helt perfekt till alla sommar fikor!

 

 

 
 
 

Morsdag...

I dag var jag en sväng till tjejerna på Akleja. Där var det minsann uppfyllt och fint in för morsdag.
Jag kunde verkligen inte motstå den här Hortensian fast jag redan köpt morsdagspresent... 159kr och den är enorm och helt fantastisk i färgen!!
Skynda er dit och köp en ni också, men skynda er för det fanns inte så många...

AKLEJA I SÖDERKÖPING SÅ KLART:)


Opps...

 Ser det här bra ut, eller?
 
 

Otroligt...

 Den ena är värre än den andra. Hur mycket går det på en cykel egentligen? Jag sitter alltid med kameran i högsta hugg, för man vet aldrig när det finns något att fota. Men när man sitter i en taxi kan det vara lite svårt att hinna med, det blir lite suddigt eller i värsta fall missa jag det jag ville ta på. Men några fick jag med=)
 
Jag tycker det är duktigt, de kämpar på med de medel de har, och de får sina jobb utförda. Och visst är det helt otroligt att se det, att förstå hur de får fast det.. här hemma ser mad de som cyklar och har svårt att få fast sin väska på pakethållaren...Det här är lite annat det!
 
 
 

Den förbjudna staden..

När vi var på våran inköpsresa i Kina nu i April fick vi en dag ledigt i Peking. Vi brukar aldrig hinna att se eller göra så mycket annat än att gå på mässan och att besöka leverantörer. Men nu så bestämde vi oss för att se någon sevärdighet, vi hade viljat se muren men vi han inte riktigt ta oss dit, så vi tog något som låg lite närmare...Den förbjudna staden. Herre min gud så enorm, helt fantastisk. Vi valde att ta en guide, så vi fick höra hur allt fungerade, vad som hände, hur allt gick till på den tiden då staden var i gång. Mycket intressant att höra och mycket lärorikt och helt sjukt egentligen. Och sedan att se allt vackert, bara trädgården var ju helt fantastisk. Ja det var mycket kul, så nu måste vi nog försöka vara lite mer kulturella på varje resa=)
 
Nu måste vi bara se till att se filmen...
 
Vi kom hit i en väldigt vacker period, alla körsbärsträd hade precis börjat att blomma. Lite svårt väder, ena dagen var det riktigt kallt och nästa så så varmt. men vackert var det och lediga var vi!

Ett ljus...

Klart vi vill att det skulle vara en ängel med i buketten från oss. Vi ville bara ha något litet, men passande. När vi är i de situationerna att vi ska lämna en sorgekoration från oss, brukar vi alltid sätta ett ljus och i texten skriva... - vi tänder ett ljus och tänker på dig. Jag tycker det är jättefint, litet men med mycket känsla.
 

Svårt...

Att inte ha tillgång till en butik när man ska jobba är då inte lätt. Jag är ju van att ha bra arbetsytor, verktyg och massor av material, blommor och pynt att välja på. Så att stå på altanen i snålblåst på ett för lågt bord var inte det lättaste, men det går...För att skapa kan man göra över allt, vart som helst och när som helst.
Men jag vet nu att jag varit bortskämd tidigare=) 
 

Slarvig...

Tänk att jag har så fina och snälla kunder som fixar och styr åt mig när jag är slarvig. Förra veckan glömde jag min scarf i en butik, mycket slarvigt av mig... Men i dag så kom den på posten i ett litet paket, det tycker jag är gulligt:)

Tack snälla IngaLill och Caroline på Birgerssons Blomdesign i Fjugesta!


Blomsterkrans....

Den här blev jag verkligen nöjd med, den känns så rätt och den är så vacker, harmonisk och ljuvlig. Det är verkligen fint med kompakta oasis kransar, så mycket finare än de vanliga som många kunder vill ha. men det är nog för att man inte förstår skillnaden, man vet helt enkelt inte hur vackra dessa blir. Vi florister måste jobba mer med att lyfta fram dessa kransar mer. För priset är inte direkt någon skillnad, det handlar bara om vad man väljer att använda för blommor.
 

En ängel...

 Vissa människor kommer man så nära utan att  veta varför, det bara faller sig så, man finner varandra, endel får bara helt enkelt en större plats i ens hjärta. Våran fin Mouniqe var från början en helt vanlig kund, jag kan inte säga när eller varför, eller hur, men hon blev så mycket mer för oss. Hon är en så fin människa, hon säger vad hon tycker och tänker, hon har sin åsikt och hon är även så mjuk och tacksam och så varmhjärtad. Hon grät när vi sålde butiken och vi tröstade med att vi kommer att ses ofta, vi kommer att vara i Söderköping mycket...Så fel det blev. Vi han aldrig ses igen, vi han inte komma tillbaka...För helt plötsligt var hon bara borta.
 
Det kändes så rätt att vi fick göra hennes kistdekoration, hon hade velad det så gärna, det är jag säker på. Hon älskade änglar, hon hade sin stora guldiga favorit ängel. klart att den skulle pryda kistan. Så mitt på fick den stå omgiven av en äng av blommor. Enkelt och inte alls pråligt, men speciellt, vackert och annorlunda, presic som hon.
 
 
 

Adams kalastårta...

Mina killar har alltid önskemål om vad det ska vara för tårta på deras kalas. De gillar igentligen inte tårta så mycket, men det är extremt viktigt att det ändå är exakt den tårtan de önskat som serveras.
Adam han vill ha typ en vanlig sockerkaka med massor av choklad runt om, Så sagt och gjort.
 
Min syster som kommit hem från Australien =) , hade gjort jättefina småflaggor med Adams favorit lag på, gissa om tårtan blev över förväntan, Han var mycket nöjd!
 
Adams chokladkalas tårta
 
2 ägg
3 dl socker
100g smör
1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 mjöl om du vill ha en ljus botten, kakao om du vill ha en mörk
1 msk vaniljsocker
 
2 dl grädde
6 tsk kakao
100g smör
4 msk socker
 
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken, låt koka upp. Blanda de övriga torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan samman allt i äggsmeten, häll växelvis i smörmjölken och mjölblandningen. Smöra och mjöla en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i 175g i ca 30 minuter. Låt sedan svalna. När kakan är kall dela den du i två lager.
 
Gör undertiden glasyren. Smält smöret och blanda sedan i övriga ingredienser och rör till en jämn slät kräm. Ställ att svalna, kan gärna stå någon/några timmar, för att tjocka till sig. Och bred den  ej på kakan för en kakan  är helt kall.Lägg ett lager med choklad i mitten av kakan och ta sedan resten uppe på och runt om. ( jag gjorde en extra sats med chokladkräm, det gör man som man vill, men Adam vill ju ha mycket choklad) Ställ sedan hela kakan svalt, går utmärkt att göra dagen innan då den bara gottar till sig över natten.
 
Dekorera på valfritt sätt, gärna med färska bär och det är inte fel med lättvispad grädde till.
 
 

Vit kladdtårta...

Jag kan ju aldrig bara göra en tårta, för tänk om det kommer fler än man tror eller tänk om en av dem är äcklig (det har ju ännu inte hänt, men man vet ju aldrig). Adam hade ju sin önske tårta så den blev det och så blev det denna sommardröm också. En lite söt sommardröm men mycket god, den gick hem hos alla...Till och med de som skulle vara nyttiga och då inte skulle ha tårta;)
 
VIT KLADDTÅRTA MED HALLONMOUSSE
 
250g vitchoklad
200g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
rivet skal av en citron
2 dl mjöl
1dl frysta hallon
 
kokos
 
mousse
100g hallon
1/2 dl gelesocker multi
ca 40g philadelphia
1 dl grädde
 
hallon
 
 
Smält smöret i en kastrull, blanda ner den brytna chokladen och rör tills det smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladsmöret och citronskalet tillsammans med mjölet. Rör till sist i de frysta hallon och blanda försiktigt. Smöra en form med avtagbar botten och bröda med kokos. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Låt kakan svaln och ställ i kylen.
 
Gör sedan moussen. Koka upp hallonen och mossa dem när de är varma, du kan köra med en mixer. Rör i gelesockret och rör tills det smällt ca 30sek till 1 minut. Låt svalna helt. Vispa grädden. Rör i Philadelphian i hallonen och blanda sedan ner grädden. Bred mossen på den avsvalnade kakan, låt formen vara kvar. Låt stå svalt ett tag. Garnera med färka Hallon och lite annat fint=)
 
 
 

Ensamma...

Olle och jag är ensamma hela helgen då storebror och pappa är i Liverpool och ser på fotboll. I dag skulle han välja middag.. Kul , det blev mackor som lördagsmiddag. Helt okej tycket Olle, det är ju både gott och så går det snabbt... Och har jag lovat så har jag!


Så synd...

Mitt i våran fula vildväxta gräsmatta sitter den här söta lilla Bellisen. Det är ju jätte sött men så synd... Det är ju dags att klippa gräset, och då kommer ju gräsklipparen ta den stackaren.
Men det är ju fantastiskt att de kan Fröså sig så... Kanske ska strunta i att klippa gräset;)


Saknar...

Det jag saknar mest av allt nu när jag inte har min butik, är att få skapa och framför allt att få göra brudbuketter. När jag hade butiken och tillgång till alla blommor kunde jag ju göra en brudbuketter när andan föll på, även om jag inte hade någon på beställning. Så nu när jag får möjlighet tar jag varje chans.
Den här gjorde jag av blommor jag fick över från en beställning jag hade för ett tag sedan. ( jag ska visa er snart)

Söt enkel och sommarhärlig!

Vendelaros, Akitoros, Sweetavelanchros, vit pion, hortensia, tatarika, anturrium.


Sommar...

Det är sommar nu. Man kan äntligen börja plocka lite blommor. Vilda sommarbuketter slår vilka köpebuketter som helst:)


Adam...

Tänk i dag fyller min fina Adam 10 år. Han har blivit så stor bara så där. Tyckte han var liten och min bebis alldeles nyss. Men nu helt plötsligt är han en stor kille. Han är snygg, fin, snäll, omtänksam, gullig och underbar.

GRATTIS BÄSTA ADAM!


Snyggt..

Det här tycker jag var riktigt snyggt gjort. Iderikt och coolt, och det fick i varje fall oss att stanna och titta extra på montern!
 

Lunch...

Som vanligt blir det ett par Mc Donalds på varje resa. Lätt att ta till för att få en snabb lunch. Och som alltid lika mycket folk bakom kassan som framför=)
 

Sovade kineser...

Här kommer denna resas samling av sovande kineser. Det blev ett par stycken även denna gång;). Och det hade kunnat vara så många fler, men i bland han jag inte ta fram kameran och ibland blev det lite för pinsamt att ta kort...Typ när de sitter andra runt om som inte sover..Då får jag lite konstiga blickar över att jag tvärstannar sliter fram kameran och fotar en sovande människa...haha
 
Men jag tycker att det är så kul och framför allt så fascinerande, tänk att man bara kan somna vart som, oavsätt om man jobbar och oavsätt vilket jobb man har. Städerska, vakt, säljare i en monter, guide, polis, sjuksköterska, receptionist..ja jag har nog sätt allt. Visst alla kan vara trötta, men här somnar man där man sitter eller står, skit samma vem som ser...Det är nog det som är det som roar mig mest!
 
 
 

På liv och död..

 
Man måste våga prova allt. Haha det är var så livsfarligt att det blev hysteriskt roligt. Denna typ av moppe har ett eget liv här i Kina, de kör hur de vill, var de vill, hur fort de vill, å tvilket håll de vill, mot rött om de vill, mot trafiken, sneddar genom korsningar om det går, sicksackar mellan mötande bilar, de har visst företräde vart som helst bara de tutar lite...Tror de...Och på något konstigt sett så funkar det ju!!
 
Ja nu har vi provat det...En erfarenhet rikare=)

Mycket konstigt...

Eftersom jag varit i Kina ett par gånger nu så vet jag ju vid det här laget att de har lite konstiga vanor. Men jag blir ändå lika förvånad varje gång över hur de kan äta vissa saker. Och det som är så konstigt är att det vi här hemma oftast slänger bort, typ ratar...Det är det som de gillar bäst. Och det vi tycker är fin mat det finns knappt att få tag på...
 
Denna gång var vi ut med en av våra leverantörer, de tog oss till ett för dem väldigt fint "kina hak". Där bjöds vi på bland annat räkor med skal, bara att stoppa in i munnen och tugga...Karin tyckte det ändå var okej, men Bosse han sa NEJ tack.. Sen fick vi vad vi tror är någon typ av magdel från någon fågel...Såg ju lite rolig ut att titta på, men äta??
En friterad boll med alla dess möjliga fiskdelar i...Om man känner mig så vet man att jag inte äter så mycket och absolut inte några konstiga saker...Jag kan säga att min middag bestod av stektris med lite ägg, ärtor och majs. Jag är imponerad av mitt resesällskap som är så tuffa och vågar smaka av allt!
 
Tacka vet jag Kina restaurangen i Söderköping=), dom har mat jag gillar!
 
 
Vad tycker ni...Något som faller i smaken?

RSS 2.0