By night..

Så tyst och stilla i Söderköping på kvällarna. Och just nu så är det så vackert med alla ljus i träden, den tjusiga granen och så den gnistrande snön...


Julskyltning...

Så här mysig har vi det...Julskyltningen är nu helt klar och jag känner mig så nöjd. Det är så många som säger att vi har det så fint och stämningsfullt. Och tänk att det snöar nu lagom till första advent, det är bara så mysigt och så juligt och så underbart och precis så som det ska vara! 


Femte kvällen..

I går kväll gästades jag av flera av mina vänner och deras nära och kära. Mycket trevlig och sen kväll;)...Och det var då ett bra shopping suget gäng..Det gillar jag, fast mest gillar jag att de faktiskt tog sig tid att komma hit. Vi har haft kranskväll varje år sedan jag öppnade för 14 år sedan. Alla har inte varit med alla gånger, men några av tjejerna. Och i år är det ju sista gången.. om jag inte bjuder hem till julpyssel så klart=)
 

Räcker till..

När inte arbetsbänkarna räcker till får man ta till golvet...
 
 

Finkopp...

Jättebra julklapp till teälskaren!
Den här superfina koppen med stort fat har vi erbjudande på nu. Både kopp och fat för 79 kr... Jättebilligt!!


Fjärde kvällen..

Denna kväll var jag på dagis men massa föräldrar och många många barn. Och här kan vi snacka Amerikanska kransar..haha. Det pyntades hej vilt. För att göra det lite enklare hade jag gjort färdiga påsar med lite olika pynt, och sa att allt behövs ju kanske inte användas för det kanske blir lite mycket...Typ mer pynt än krans!!
Men barn är barn..så det är klart att allt skulle på. Men de var så nöjda och de är ju huvudsaken=)
 
 

Badar...

Snabba bud... Beställde nallar från Teddy kompaniet i går.. Och i dag stod kartongerna på trappan.. Sånt gillar vi:)

Så nu har vi massa fina nallar till adventsmarknaden!


Ramlar in...

Det tar inte slut på nyheter... Det kommer mer och mer nytt hela tiden. Nu har vi precis packat upp nytt porslin från Ib Laursen.. Så fint!!!
Två olika lila toner i flera olika modeller.


Tredje kvällen..

I kväll var det fullt i källaren, massor av tjejer från ett glatt kompisgäng. Den här kvällen bjöd på flera varianter av kransar och faktiskt flera stycken bordskransar. Riktigt kul att se fantasin flöda=)
 

Nu blir det jul...

Ja för nu kommer granen till vårt lilla torg. Den ser riktigt fin ut:)...
Synd bara att regnet öser ner, tänk om det fått dala lite snö i stället!


Som Lingon...

Det här kallar jag då en riktig Gaulteria...Så här ska de se ut, massor av stora härliga röda bär. Tänk om de alltid kom så är, vilken lycka det skulle vara!
 
Just denna sort heter Tatjana simic, det kan ju vara bra att lägga på minnet=)
 

Andra kvällen...

Med några av hopp i sista sekund så blev inte gruppen så stor i dag....Fem tappra tjejer var här och skapade. Det är så härligt att se alla som går här i från med sin lilla krans och man riktigt kan se hur nöjda de är=)
 

Hello 70´s...

I helgen var det 70 tals fest...Den ena var snyggare än den andra. Det här med att kläut mig är inte riktigt min grej...Jag gillar att kläupp, mig inte ut mig. Men det var rätt kul...När jag nu fick rätt på allt och allt passa=)..Var lite smått hysterisk ett tag...men med ett par barn jeans och en polo i stl 140, lånade skor och smycken från butiken( armband som pannband) och en kapad pälskappa...Löste sig ju allt till det bästa!
 
En lyckad kväll med många skratt, för korta käningar, för tajta jeans, 70 tals ost, broar, trasiga skor, peruker, lite brottning, öl i glas, udda revisorer, jävliga taxibolag , god mat, bordsplasering och väldigt onda fötter...ja en del fattar inget och en del fattar precis=)
 
 

Hjärtekola...

I dag fick vi hem så fina presentaskar med kola. Perfekt till alla små julpresenter nu i juletid!


Vackra toner...

Inte behöver det vara rött för att ge julkänsla... De här tonerna tycker jag är jätte vackra och stämningsfulla.
 
Nu känner jag att jag är redo för jul!!
 

Rätt bra...

Det kom även en ny skylt i går..Jag tycker att den är rätt bra!!
 

Lampa...

Alltså.... Vilken snygg lampa jag fick hem i går..Nu är jag nog lite kär igen..Eller jag bara älskar den. Dyr är den...Men vad är det man säger...Det kostar att ligga på topp!!!!
 
Sen så passade den ju bara så bra till det petolfärgade krukorna och de fina spegeljuslyktorna...
 
 
Skönheten kostar....1198 kr

Godingar...

De här små godingarna packade jag upp i går. Hur söta som helst..Kostar från 19 kr.
 

Första kvällen...

I går var det premiär för kranskvällarna. Det kom ett glatt gäng med tjejer som från början sa att det här kommer aldrig gå, gud vad svårt...Men alla fick med sig en superfin krans hem, helt egen gjord. Lyckad kväll!
 

Julskyltat..

Nu är butiken så gott som klar... Det finns lite mer småsaker att ta fram och det kom även en pall från Ib Laursen i går med massa fint. Men det är fullt, riktigt fullt. Och det är så mycket fint. Vi har redan fått så mycket beröm för skyltningen, och delar av den är redan sålda. Men får inte hämtas fören efter skyltsöndagen..Så jag kan behålla helheten i fönstret när det är dags för tävling=)
 
Det är adventsvecka nästa vecka, så det är högtid för julsaker...Kom förbi vett jag!
 
 
 

Klart ni ska komma...

Nu börjar jag att köra mina kranskvällar. De är i stort sätt uppbokat, men jag har en kväll kvar som jag har kallat en MIXkväll. Det är då inget sällskap bokat utan vem som kan anmäla sig. Man kan komma själv eller med en vän....Klart ni ska boka in er den kvällen MÅNDAG 26/11... Skynda Er att boka då det inte får plats hur många som helst!
Det blir en jättetrevlig kväll då man får från grunden binda sin egen krans och men får välja fritt av allt vårt fina julpynt att dekorera den med. Kvällen kostar 250 kr ink kransen. Dessutom har man 20 % på allt i butiken, Kanske kan passa att köpa lite julklappar..
 
BOKA NU 0121-15008
 

Tjejerna...

I går körde vi en Aklejakväll. Alla vi Akleja tjejer tog en kväll med bowling, mat, dryck och dans!
Det är ju förändringar på gång, så vi var värda en kväll som förr:))

Vi har sagt det förut och vi säger det igen.. AKLEJA RULES!!!!

Tack Liselott Ewa Paula Maria och Jenny för en supertrevlig kväll...
(jag väntar med spänning på ledtråden)


PepparMint..

Jag gillar att använda naturmaterial, det är så fint med mossa, bark, kottar och grenar. Min favorit är ju lärkottar som ni kanske vet=)
Fick special leverans för ett tag sedan från en mycket gullig kund...Sånt uppskattas mycket!
 
 
 
Fint är okså när man kan skylta med passande tillbehör. Just nu finns det fina kolor och praliner i vackra pappersinslag. De här pepparmints bitarna är mycket goda och passar väldigt fint till mina naturfärger.

Jag är kär...

I går var jag på Jofotex här i Söderköping...Så mycket fina tyger det finns, önskar jag kunde sy..Fast å andra sidan har jag ju inte tid med det. Det här uggeltyget köpte jag bara för jag blev kär i det...Har ingen aning om vad jag ska göra med det...Får väl ligga här så jag kan titta på det!!
 

Pysslar...

Får försöka att vara lite kreativ medans jag väntar på att alla julvaror ska komma. Det är ju egentligen bra att jag får lite extra tid att fixa lite till fönstret och julskyltningen...För jag hoppas på att det är skyltävling i år också...Flaggan i topp var det ju=))
 
 

Fullt...

 
Nu ni är det fullt på lagret...Julpynt i långa rader...Nu väntar jag bara på lite tomtar och röda krukor så jag kan börja julskylta=)

Syster...

Nu är min syster äntligen framme i Australien. Känns hur konstigt som helst...Det är ju jättelångt bort. Och här hemma går bara livet sin gilla gång...Jobb, jobb, jobb. Att man förut bara tagit som en självklarhet att kunna lyfta telefonen och ringa henne. kostigt är att när jag kunde ringde jag henne inte så ofta, fast nu kommer jag på saker jag måste berätta, fråga eller säga hela tiden... Visst kan vi ringa sen, när de kommit i ordning, men ändå inte när andan faller på för det är ju en "jävla" tidskillnad.
Tur jag ska jobba dygnet runt nui 1 1/2 månad, så jag har massa annat att tänka på. Och så kan ju hon ringa mig när hon vill..efter som jag typ ska vara vaken hela tiden;)
 
Hur som...Jag saknar henne. Och det är jag då inte ensam om..... LAV YA!
 
 
 
 
Föj henne på hennes blogg..Det kan bli spännande att se hur man startar att helt nytt liv i ett nytt land!
 
 
 

Röj...

Jag har stor röj i källaren...Jag måste ju få fixat och klart till alla kranskvällar. Det är redan fler kvällar inbokade, första är nästa onsdag. Men några kvällar finns kvar, så är du intresserad så dra i hop ett kompisgäng, jobbet eller släkten för en trevlig kväll med julpyssen.
 
Jag har fyllt på med jul pynt så det finns mängder att välja på när man ska dekorera sin egen gjorda dörrkrans.
 
 
 
 

Biljetterna är här...

Vill man gå på min inspirationskväll på Stinsen här i Söderköping är det dags att köpa biljett.. Finns att köpa hos oss och på biblioteket.
Det brukar bli slutsålt väldigt fort, så skynda Er!


Nytt mjukt...

Vi har fått en en så fin kudde, rund och fluffig. Blir som en liten godis i soffan eller sängen=)
 
 
Kostar komplett med inner kudde 225 kr.

Som sommar...

Jag tycker den känns som en sommardag, mild och ljuv i färgerna. Vendela rosen har blivit en favorit, när den slår ut så blir den så perfekt. Och den tillsammans med Elegans nejlika, Nerine, Poppel och Clematis blir bara så sött.
Jag gillar att göra så en kistdekoration känns lite mer personlig. Att festa fjärilar och sätta vackra band lättar upp och skapar en vacker stämning.
 

Kan bara bli bättre...

Det här året håller på att göra mig tokig, det knäcker mig. Hur kan det vara att allt ska hända under samma år. Allt har bara blivit upp och ner vänt, och det känns som om det inte är slut än, eller jag vet att det inte är slut än. Från att gå från ett ganska stabilt och rätt säkert liv, där man vet vad man har och vilka som finns runt en, till ett liv i kaos. känns som om jag slits i stycken om och om igen. Inget är som jag vill att det ska vara, inget går min väg. Jag förlorar saker jag älskar, vänner jag behöver och familj jag inte kan vara utan.
 
Visst har jag själv valt att sälja butiken och jag längtar till framtiden med det nya, men det är klart det känns, det är klart det gör ont...Det har ju varit mitt liv. Klart jag kommer sakna att åka till butiken, sakna kunder och vänner man möter varje dag, sakna arbetskamrater och framför allt min fina, fina affär.
 
Någat jag trivts med och tyckt varit så roligt bara försvann, från att se alla man jobbade med som en andra familj. Ett gäng jag haft så mycket kul med och ett jobb jag lagt min skäl i, alltid tänkt på, fixat med och verkligen gjort mitt yttersta för. En förändring och sen var man inte mycket värd, mina tankar och ideer passade inte mer. Självklart vet jag själv vad jag kan och går för och kan istället lägga all den energin på det nya...Men det känns, det gör ändå rätt ont, och jag saknar det som var.
 
Att sen förlora min vän, jag är så arg på honom...Rent förbannad, men bara för att jag saknar honom så. Han finns i mina tankar nästan var dag, och ibland får jag dåligt samvete för att det känns som om jag saknar honom av egoistiska skäl. Men han var min vän genom våra yrken, jag behövde honom och behöver honom, jag behöver hans hjälp så det gör ont. Jag behöver hans råd, stöd och hans kunskap. Jag kan fortfarande inte fatta, kan vara för att jag inte vill förstå.
 
Och sen allt med min älskade son, jag vill göra allt för honom. Och det börjar vända, nu håller vi tummarna för att vi hittat en ljusning i det. Det känns bättre, han och vi är på väg uppåt, tillsammans.
 
Vi vaka över mormor och vara med in i det sista. Något vi inte var förberedda på, men det gjorde oss syskon starkare. För vi kände att vi har varandra. Att gå på begravning och finnas vid varandras sida. Det är fint, men det gör allt så mycket jobbigare att då förlora en syster, visst det är starkt att säga förlora, för hon flyttar ju bara...Men till andra sidan jorden. Jag har sagt det förr och säger det igen. Det är fel, och jag vill inte att hon ska flytta. Jag vet, det är hennes dröm, men det gör det inte lättare för mig. Jag vill inte...
 
Att känna hjärtat fladdra i bröstet, vara irriterad, förtvivlad, likgiltig och att vara sjukt trött, eller av oförklarlig anledning vara klarvaken hela nätterna...Måste ju ha att göra med att man inte vet hur man ska vända sig. Vet inte vad man ska göra för att göra något annorlunda eller bättre. Det gör mig rädd, det måste vända...Det måste komma en bättre tid.. Och det vet jag att det gör, jag/vi jobbar på det, det kommer sakta men säkert...
 
Tänk om man ändå bara kunde gå och lägga sig och sova och sedan vakna om sex månader, vissa saker skulle självklart fortfarande vara jobbiga, men vissa skulle ha lagt sig...Det löser inget, men det skulle vara skönt!
 
Men man ska väl  inte gnälla och klaga, det vet jag... man ska ta tag i det och göra det bästa av det.
Nu har vi en julförsäljning framför oss, som inte ska bli av denna värld.Vi ska ge järnet, vi ska ge allt vi har, vi ska slå rekord, vi ska gå ut med flaggan i topp....Jag hoppas jag har Er vid min sida och att Ni hjälper mig göra denna jul till den bästa i Aklejas historia.
Och denna sista jul, slutar vi som vi en gång i tiden började:
- Jag, mamma och pappa..och de vänner som har tid och lust =)
 
 
 

Farväl..

I går hade vi begravning för min lilla fina mormor. Det blev en fin begravning som gick i rosa, cream och lila. Och som ett litet igenkommande tema var fjärilar.
Usch vad jobbig det ändå kan vara fast det är så vackert.
Jag önskar man kunde dra tillbaka tiden, jag saknar min glada kramiga mormor som gjorde världen godaste pannkakor och bullar..och som bjöd på lingonsylt i mjölken efter maten.
Som alltid prata gotländska och sa vad hon tyckte.. Och sa hon inget så såg man ändå tydligt på henne vad hon tyckte.
Men nu kan man ju inte det, så jag får väl leva på minnena!


De här...

 
De här dekorationerna har vi sålt många av i dag, inte kostigt de är ju jättesöta.
 
 
 

Många...

 
Många brickor blir det, det här är knappt hälften!!

Sovande kineser...

Resans skörd av sovande Kineser...Blev ett par stycken att lägga till samlingen=))
 
 
Som vanligt så är de helt otroliga...

Bell..

I dag hittade jag lite mer blider från vår hemmafest i Hongkong. Det var verkligen en rolig kväll. Lite plats, mycket folk, massa skratt, mycket rök, dans, musik och sång...Vi bjöds då på allt.  Vi är lyckligt lottade som hittat en så fin vän som Bell.

April är redan bokad=)


RSS 2.0