Trasig...

Jag tänkte först slänga min trasiga lykta.. Men så fick jag ett par peenser över när jag planterade om... Det blev ju hur fint som helst. Nöjd, helt klart:)


Blomsterhatt....

Söta små sommartjejer, från CaesaeCollection.


Oväder...

Tror ovädret är på väg in... Ska vist bli ordentligt i eftermiddag. Regn, hagel, blåst, åska och blixt... Blir till att hålla i hatten;)


Bland det finaste...

Nu är det som finast ute i skogarna här i kring. Finns det något härligare än att plocka sig en stor underbart doftande bukett liljekonvaljer...


Tävling...

Dags för en liten tävling igen. I dag lottar jag tillsammans med lo-ika ut dessa super snygga örhängen. Kommer sitta som pricken över i:et till sommarens alla outfits.
Klart du ska vara med och tävla. Skriv en kommentar här för en lott och dela  sedan tävlingen på Aklejas facebook sida för en extra lott...

Jag drar vinnaren den 3 juni.

Lycka till!

image description


image description

Pingstbrud...

Å vad jag gillar de här färgtonerna... Min favorit just nu. Får jag valfritt att göra en bukett blir det ofta dessa toner:)

Pingst är det ju också i denna morsdaghelg... Undra om det är många brudar runt om i landet?


Sa jag...

hur mycket fint vi har...hehe, ja det har jag visst... Men det är sant vi har så himmla mycket fint och vi tar fram nyheter hela tiden...Japp det är mycket saker på liten yta, så man måste titta ordentligt i alla vinklar och vrår..


 

Så här har vi det...


Här har vi allt man kan önska och lite till...Jag tror vi har lika mycket utanför som vi har inne. Jag kn lova att det märks på kvällen att vi har mycket...Det blir liiite fullt över allt, det är till och med så att vi får fylla bilarna med växter varje kväll. Det tar 1 1/2 timme för två att bära in och vattna på kvällen och det tar 3-4 timmar varje morgon att bära ut och ställa i ordning allt för en  person. Det lättaste kanske skulle vara och ställa en badenbaden utanför och sova här..haha

Men det är ju bara för att vi vill ha allt ni kan önska.
 



Rosa till Mor...

Ni har väl inte missat att det är Morsdag i helgen, det måste man ju fira=) (undra vad jag får för fint)
Vi har fyllt upp butiken till bredden både ute och inne..Vi har så mycket fint, växter, amplar, planteringar, snittblommor, presentsaker och smycket...Så ni som bor i närheten behöver bara komma hit så löser vi ert problem=)

Välkomna!






Säsongens blommor...

Å jag har inte glömt av er=), det bara är så mycket här just nu. Mycket i butiken och mycket i mitt huvud. Men nu smet jag undan en liten stund...Det är ju så varmt och härligt och jag tror äntligen att alla kommit på att det är dags att plantera ute. Men även fast solen skiner så händer det tråkiga saker också och då får vi hjälpa tilla tt göra dessa tråkiga stunder lite lättare och vackrare...

Det vackraste man kan göra är ju att använda säsongensblommor. Just nu finns det så mycket fint att hämta i naturen...En sorgdekoration  med äppelblom, syrener, hostablad, pioner, kvistrosor, anemoner och ranunklar...


Liten groda...

Ny kruka från caesar Collection...visst är den söt, man blir ju lite glad av att se den=)


Chokladcheesecake...


Den här blev både vacker och god...Men så kan väl aldrig choklad vara fel heller=)

Jag använde mörk 70% choklad, och gillar man den mörka lite bittra smaken så är det perfekt. Jag som är lite barnslig=) och gillar det söta skulle välja mjölkchoklad...Hur som så var den god!!

Bara att prova sig fram till sin egen favorit..



250g chocolatechip cookies
75g smör

200g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
400g mascarpone
3/4 kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad (vill man ha sötare chokladsmak, ta mjölkchoklad)
3ägg
1 dl strösocker

Klä botten av en form med löstagbar kant, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
Kör kakorna till smulor i en matberedare, eller förhand. Tillsätt  det smälta smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna i formen . Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
Rör cream cheese och mascarponen, socker och vaniljsocker smidigt tillsammans. Rör ner äggen ett i taget i färskostblandningen.sikta ner kakaon.
Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt och rör ner i färskostblandningen.
Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i cirka 50 minuter. Låt sedan stå i eftervärme i yttligare 60 minuter. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen över natten.
Dekorera med florsocker och färska jordgubbar...Aldrig fel med en klick lättvispad grädde till=)



Fyller på....

Då är vi på Linderblads igen och fyller på med ute växter.. Här var det varmt och härligt och massor att göra.. Så vi fick leka trädgårdsmästare en stund och själva plocka i hop vad vi ville ha:)

Så nu badar vi i vackra växter, bara att välja och vraka....

 


Focaccia...

Det här är något ni bara måste prova, så gott och så enkelt...men det ser avanserat ut. Det blev väldigt uppskattat på helgens kalas.
Absolut godas samma dag som det bakats...




25
g
(1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
körsbärstomater
färsk basilika

Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning


Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, tryck ner tomaterna och den klippta basilikan, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.


Adams randiga önskan..

Vi har haft kalas...Min lilla Adam har fyllt 9 år. Han hitta den här kakan i en tidning och den ville han då verkligen ha på sitt kalas. Adam älskar choklad ( som sin mamma )..och det får gärna vara någon kladdig choklad kräm inblandad...Den gick hem, han var så nöjd och många andra också=)
Tog lite tid att göra, men värd att ge den tiden..Det lovar jag!
 


150g vit choklad
250g smör
5 dl socker
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Fyllning:
600g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde

Finhacka den vita chokladen och smält den tillsammans med smör socker och mjölk i en kastrull, får ej kokas. Häll blandningen i en bunke och ställ svalt i sa 20 minuter.
Rör i äggen ett i taget.
Blanda mjöl, vaniljsoker och bakpulver och sikta ner i smeten.
Smörj två springformar, häll hälften av smeten i den ena formen och blanda kakao i resten av smeten och häll den i den andra formen. grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i va 40 minuter. låt svalna helt.

För att göra fyllningen, hacka mjölkchokladen, koka upp grädden lägg i chokladen och dra kastrullen åt sidan rör till chokladen smällt. Låt krämen stå och svalna i rumstemperatur tills den är bredbar...det kan ta ett tag. Jag lät min stå över natten..men räkna i varjefall med ett par timmar.

Delabägge kakorna i två bottnar. Bred ett lager kräm mellan varje botten och lägg i hop dem växelvis. Bred till sist kräm övers och på sidorna.

Garnera så vackert du bara kan=)



Han är ju världens finaste kille....

Kvart i sju....

Dags igen...Den här kvällen tog vi med oss solen och helt plötsligt sommarvärmen hem till Maria ( ni vet min "slav"..hihi). En mycket trevlig kväll med mycket god mat..Maria hade lagat för ett helt kompani så hungriga behövde vi inte gå hem...Vi bjöds på en kantarellsoppa så god att skålarna slickades=)

Vi blir allt bra tokiga när vi ses, mycket pajas i oss Aklejatjejer=)....Klart man måste köra lite wii smurfdans..haha Liselott och jag gav gärnet!

Tack igen gör en mycket trevlig kväll...Det värsta är att nu har vi varit hos alla..eller inte riktigt..nästa gång är det min tur!!!
Jobbigt vad ska jag göra för att "slå" alla andras superkvällar...


Blandat grönt...

Tänk en ampelväxt med bara olika grön...Jag kan lova att den är helt fantastisk.
Två olika Dichondra och mynta (kan användas till piff av drinken)... Någon gång ska jag plantera med bara grönt på min altan och framsida... Det är bara så fint, behöver inte alltid vara en massa färg. Fast inte i år...i år blev det färg...men nästa=)
 

Lindeblads handelsträdgård...

Jag gillar att handla närodlat, och jag älskar att ta i de blommor jag köper, att med egna ögon se färger och sorter, vad som passar i hop...Ja helt enkelt att få välja det finaste. I dag började jag morgonen med en sväng till Lindeblads för att få hjälp av Anders att fylla bilen, och full blev den...Men det räckte inte, jag han knappt öppna dörrarna på bilen och det var slut. Bara och vända om en runda till=)

Men nu har vi mycket fin och det är hög tid att börja tänka på alla ute blommor...Glöm inte det=)



Hittat min dröm...

Ni vet att jag sagt att en vacker dag ska jag ha min röda sommarstuga...Jag har hittat den, den är så där lagom...lagom gammal, lagom sliten, lagom liten...den är röd, den har dass och inget vatten och den har den sötaste inglasade verandan...verkligen precis lagom.
Den är ju självklart inte min och kanske inte någonsin kommer att bli...Men det är det närmsta jag kommit min egna sommarstuga och jag har stora förhoppningar=)




Jag har varit i skärgården med vänner i helgen, helt barnlösa. Vi åkte fredag och kom hem söndag och det var helt fantastiskt, det var som förr. Vi kom på att just i år för tio år sedan bodde vi i skärgården en hel sommar. Fyra vuxna och en vilding till hund i en liten liten stuga, bara ett enda rum med en bäddsoffa och en luftmadras, utan vatten och med dass. Vi satt alltid ute och åt, vi jagade mygg på kvällen, vi plocka svamp och bär och vi bara var...i helgen var vi på samma ö, men i ett betydligt större hus och utan hund..Men det roliga var att vi kände oss som de samma, trots alla måsten, jobb, åtaganden, barn, problem och tidssbrist kunde vi släppa allt och bara vara, säkert jättefåniga, töntiga och barnsliga. Men gud så kul det var.

Men sen han jag bara hem så fick jag 40 graders feber och nu sitter jag här med halsfluss...måste vara all den friska luften och all tid att inte göra något alls.

Tur att jag har mamma som fixar med allt i butiken, far som en jojo fram och tillbaka för att hinna allt...Vad skulle jag göra utan dig=)


Så som godis...


Jag fick smak på att göra brudbuketter i dag, så jag låsades att jag hade en till. För jag kände så för att göra något med den underbara Hortensian vi fick hem här om dagen=). Och visst blev den helt fantastisk...Den blev så söt att den känns som godis...






Så ska någon förbi rådhuset för en snabb vigsel har vi en liten brudbukett till övers!!

Nytt bidrag...

Haha i dag kom ännu ett bidrag till mina sovande Kineser...

Denna gång kom det från Anna på Teddykompaniet som också varit på inköpsresa..
Jag tycker det här är jättekul:)


Vinnaren är....

STORT GRATTIS
till

Emma Eriksson
med bloggen
 http://emmamikaela.webblogg.se/

Gud så kul att så många ville vara med och tävla...Rekord här på bloggen. Det sporrar till fler tävlingar, så kolla in här då och då så lovar jag att det snart dyker upp en ny...

Kanske finns det chans för fler lo-ika smycken då de verkar mycket uppskattade=))

TACK IGEN FÖR ATT NI VILL LÄSA MIN LILLA BLOGG, DET GÖR MIG SÅ GLAD.
ÖNSKAR ER ALLA EN SUPERHÄRLIG HELG!

KRAM


Stockholms brud...

Ja i dag har jag faktiskt gjort en brudbukett till en tjej som gifter sig i Stockholm i morgon...Lång väga frakt=)

Vitt skulle det vara med mycket busigt grönt, och gärna silverdetaljer och strassnålar...Tror jag fick med allt!






Akito ros, Lilja, Calla, Fresia, Texas gräs, Murgröna, Läderblad och Hjärtan på tråd.

Hur är det möjligt...


Jag fattar inte... VEM är det som går och snor av oss???
Det är inte första gången vi kommer ut och flera lådor är länsade på utplanteringsväxter. Vi är ju inte utanför butiken hela tiden, det är ju omöjligt...men hur kan man vara så fräck, Jag undrar om man verkligen kan njuta av sina sommarblommor om man vet att man stulit dem...Det är någon här i lilla Söderköping som fyller sin trädgård eller balkong med vita växter, i dag har det försvunnit 20 vita lobelia, 3 plättar i luft och 6 vita marguriter, sist var det ett 30 tal nejlikoplantorna.
Så jag ber er  som bor här att hålla ögon och öron öppna, för jag skulle verkligen vilja få tag på den som gör så här!!!

Usch det gör mig så ledsen att det finns så oärliga människor!





Ny trend??

Min vän Ulle som har smyckets märket lo- ika var i Kina förra veckan. Då fick jag den här bilden skickad till mig... Med frågan... Dubbla poäng va om man får två på samma bild???

Kan de vara så att jag startat en ny trend... Att samla på sovande Kineser:))


Rosa....


Nu kommer allt det underbara rosa, det är rosa både i krukor, blommor och pynt och jag gillar det =)



Ny fjärli från Caesar och den fina skylten kommer från A Lot....

Klä din trädgård...

Vi har fått hem flera olika superfina sorter av Clematis. Det är så vackert att plantera i trädgården  och så låta dem slingra över ett staket eller på en spalje eller varför inte upp för ett träd. De växter jättefort och brukar blomma med enormt mycket blommor ända fram till hösten. Våra plantor är redan på god väg och kommer redan i år bli superfina...Och just nu tar vi bara  från 100kr plantan....



Sista chansen....

Nu är det verkligen sista chansen att vara med i tävlingen om lo-ika armbanden...



Ni har hela dagen i morgon på er att vara med, sen drar jag en vinnare på fredag...Spännande=)

Klicka på denna mening för att komma till tävlingen...

LYCKA TILL

Kvart i sju.....

Vi har ju varit på kvart i sju hos Liselott.
Det var ett skönt avbrott i vardagen, lite skratt och tokigheter med mina tjejer. Liselott är nog en av de "tokigaste " jag känner, hennes galna upptåg och skratt smittar verkligen av sig...Utan att hon menar det så är det underhållning på hög nivå. God mat var det naturligtvis också och en marängswish som heter duga!

Tack för en supertrevlig kväll=)


Kryddgrönt...

Det finns så mycket olika kryddor nu, kraftiga och helt fantastiska. Vi har hemma 10-12 olika sorter just nu, alla kommer från Gustafssons och är deras egna närodlade Maristadskryddor.

Det är ju jättefint att bara plantera i hop en massa olika kryddor i en snygg kruka...Igentligen både snyggt och praktiskt!

Så, så fint...

  
Det var bara så fint, allt var så fint...Det var ljust, vackert fyllt av stämning och minnen. Jag visste inte att man kunde ha så mycket tårar. Ändå kan jag inte förstå att det är sant, vill fortfarande tro att det inte hänt. Vill bara att allt ska vara som vanligt....Men som prästen sa, man får inte glömma..det är upp till oss nu att föra minnet vidare... Och en sak är säkert jag kommer aldrig glömma och mina minnen delar jag så gärna med mig av.




Låg vildvuxen och fylld av försommar. Inte perfekt, stel och traditionell.. I stället fylld med känsla för det vackra, med detaljer och underbara blommor i milda fäger och fyllda av doft.

Liten liten äng...

Den här var från mig, bara som en liten liten tuva från en äng!


Fin dag...

Det ser ut att bli en fin dag i dag, fast det ändå är en så jobbig dag. I dag begravs min vän....



Han är värd det här fina vårvädret, jag kan se honom med väskan på ryggen och kameran i högsta hugg. Hur jobbigt det än är,  så är minnet ljust, roligt och fyllt av skratt....Och minnet kommer ju alltid att finnas! 

Tävling...



Bästa sommarkittet för brunbrända sommar armar=)

Fyra armband till en och samma lyckliga vinnare, vem det nu kommer att bli. För vill just DU ha chansen att vinna dessa superfina armband från lo-ika så måste DU ju vara med och tävla.

Lätt som en plätt att vara med, bara att skriva en liten kommentar här så är chansen ett steg närmare=), och som vanligt om man vill ha två chanser så går man in på aklejas facebook sida...gillar sidan och delar tävlingen med alla sina vänner!

Jag drar den lyckliga vinnaren den 10 maj...

Lycka till!



RSS 2.0