Focaccia...
Absolut godas samma dag som det bakats...

25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
körsbärstomater
färsk basilika
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, tryck ner tomaterna och den klippta basilikan, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.