Bitch...

När min Hollandsbil kom i dag kollade de konstigt på mig och sa...Kan man ha en tröja det står bitch på?????

Kanske inte så passande i butik, fast å andra sidan så står det ju Fitch...Men det är klart att med en snabb blick kan man ju få det till bitch helt klart...

Och ska jag vara ärlig så passar det mig nog, för i dag är jag inte lätt att tass med!
Jag önskar, jag önskar, jag önskar....:)


Fest i kväll...

Det är alldelles för sällan man träffar alla tjejer, tiden bara rinner i väg och just vännertiden brukar vara den som bort prioteras. Men i kväll så...i kväll är det tjejerna som gäller.
Vi ska ses hemma hos mig och just nu sitter jag bara och väntar, helt ensam, färdig fixad, helt lugn...Med hög musik...gud vad det är skönt att vara ensam hemma...

I kväll ska det bli kul:)Ha en underbar lördagskväll var ni än är....KRAM

Lingon...

Inte illa att ha en äkta liten lingontuva på trappan. Den är ju helt sanslöst vacker....


Inte helt billigt, men vad gör det när den är så underbar...

Hallonvrål....

Nu när jag kom hem hade det kommit nya smaker på våra stänger...för goda!


Till min dörr..

Inte så ofta jag tar mig tid att göra något till mig själv. Men så i dag blev det en liten dörrkrans...

Vet inte ja....


Det är klart man ska göra det man drömmer om, slå slag i saken....Men jag vet inte ja...Inte alltid.. Min syster och hennes familj har en önskan om att flytta till Australien, de har drömt om det länge, och nu ska de snart göra de...På riktigt!!!

Jag gillar det inte, vet ni hur långt det är till Australien...Det är säkert jättefint och jätte vackert och helt underbart på alla sätt...Men det är ju för guds skull på andra sidan jorden... Jag har så svårt att förstå, varför?

Små önskningar och drömmar kan slå in...det står jag fast vid!
 
I vilket fall som helst är detta en ny skylt som vi fått hem....

Med ljus...

Jag tycker att det är så vackert med ljus i sorgdekorationer, det ger värme och känsla.
När kunden bara vill ha något litet men ändå något extra brukar vi föreslå en sådan här dekoration, bara en liten kudde av olika grönt och ett ljus och någon eller några rosor. Och som ett förslag att skriva på kortet - Vi tänder ett ljus och tänker på Dig.
Jag tycker det är mycket fint, något litet men med mycket känsla!

Tillbaka i verkligheten...


Ja det blev verklighet direkt nu när jag kom hem. Fredagen började med massor av beställningar och en stor begravning. Tjejerna har varit så duktiga och gjort mycket fina sorgbinderier. Men gud så svårt det är att komma tillbaka, jag känner mig helt förvirrad och får inget gjort... Tur att jag då hade lite binderier att köra och telefonsamtal att svara på..

En av dagens binderier, en vacker skogig krans i massor av olika naturmaterial.


Slutar som vi börja...


En sista frappe innan planet hem mot Sverige....


Taxi...Tack

Vet inte hur mycket taxi vi åkt under den här tiden, men i varje fall fyra om dagen, ibland fler. Det är som att sitta instängd i en lite bur och det gäller att hålla koll på taxichaförens nummer. Skulle det vara något så är det de ända sättet att hitta tillbaka till just den taxin...kanske, möjligtvis...för vi är ju ändå i Kina och det är inte mycket som fungerar som det borde där=)


Se bara hur det ser ut när stora mässan stänger, taxi kön är gigantiskt lång, helt sjukt med folk som ska hem på en och samma gång. Det lättaste är att dröja sig kvar ett tag, fast det inte är det opptimala, eftersom mässan prick på stängningstiden börjar att spela hög musik som succsesivt höjs hela tiden tills allt folk är ute..smått outhärdligt.

Shoppinggatan....

Vi fick lite ledigt och tog oss till bästa shoppinggatan i Guangzhou, här finns allt och lite till. Vi like it alot....


Liv och rörelse, trångt och svettigt och massor, massor av saker!

Sista mässdagarna...

Ja nu är canton fair över för oss för denna gång, och det känns som vi missat massor och ändå har vi hittat så mycket fint....Säkert mer än vad vi behöver. Caesarkontoret kommer bli galna på oss nu när alla prover börjar ramla in....Kanske ska säga sorry redan nu ;)

Men snyggt blir det....Bästa någonsin!!!
(Som vi alltid brukar säga)

Olika förutsättningar...

En annan får använda papper och penna och så finns det de som har en Ipad....Jag är Ullabella på resan, det är skönt då vet jag alltid vad jag har att göra. För även om inte siffror är min starka sida så gillar jag att ha koll!


Obligatorisk lunch...

Ja vad ska man annars äta. Men nu blir det inte MC på länge, länge, länge!!!


Eget hotell...

Tänk att Karin har ett helt eget hotell, inte det minsta heller och rätt flott är det också.... Synd bara att vi inte kan bo där!!!

Låssas kan man ju=)


Samma rum..


Tänk att vi lyckades få exakt samma rum som jag och Helene hade förra gången.

I dag är det stora mässan som gäller, så det är bäst att ta bra skor för det blir väl typ en mil att gå om inte mer....

Skapligt jobb...

Ett sådant här uppdrag i veckan skulle man ha....Det är inte lite blommor. Vi kom till det här hotellet rätt sent på kvällen Garden hotel, kl 23.30 då såg vi blommorna och  sa gud så fint och att det kan se så fräscht ut med riktiga blommor, vilket jobb. Typ en halvtimme senar ser vi att de står och sliter ut allt och börjar göra nytt...Och vi som inte ens såg att det var något fel på dem.

Skapig arbetsställning...uppe på disken eller på en vinglig stege.... Det värsta av allt de klippte alla blommor ente ett snitt kunde vi se, så tekniken skulle de nog få underkänt i=))

Mycket snyggt i varje fall!
Det finns då allt...Vi jobbar och står i, även i dag blev en lång dag 09.00-21.00. Idag har vi hittat mycket mycket fint. Idag har vi även gjort en liten vadslagning om hur många unika besökare det är på mässan och hur många utställare...Det är så svårt att gissa...Formex har ca 14.000 besökare och 1001 utställare ( om jag minns rätt..har ju fått höra att siffror inte är min starka sida) och det här är ju gigantiskt emot lilla Formex...vi får se vem som vinner av oss och Anna, Daniel och Raili på Teddykompaniet...

Helt virrig...

Gud jag får nackspärr av att vara här, jag vill hinna se allt, vara med med kameran överallt. Jag blir ju helt vimmelkantig av att åka taxi, det finns ju så mycket tokigt över allt..Det vimmlar verkligen av kinneser, de är över allt och jag är så förundrad över vad de gör eller kanske mer hur de gör saker. För saker som för oss är helt otänkbara gör de...cyklar mitt i gatan på motorvägen, gärna med ett par barn på paket hållaren, Skjutsar folk i lastbilar med dörrarna på vidgavel, kan få en cykel att se ut som ett berg..Och jag försöker att hinna med att vara framme med kameran, men de kör ju som biltjuvar så oftast missar jag allt jag vill ta på.Varför cykla med ett paraply bara för att solen skiner...

Varför så lite tid...

Panik...Hur ska vi hinna!!!
Mässan är så stor och vi har nog inte ens hunnit en tjugondel...vilken tid det tar. Visst vi har i dag tag ett ett par stora leverantörer och det tar ju tid, så man får verkligen panik, man vill ju hinna se allt, och då har vi ändå vaarit på mässan från 09.00 till 21.00....Tänk om man missar något!Jag hir i dag hittat min första sovande kines=)...finns inte så många så här i början av mässan, de är nog inte så trötta än!


Och hur ska man kunna välja mellan allt som finns....Helt galet!

Trevligt...

Ett riktigt trevligt slut på en lång resdag. Vi har inte haft många timmars sömn de sista nätterna....tidsomställning och på något konstigt sätt rinner tiden i väg, vips så är klockan alldelles för mycket och så ska vi upp tidigt på morgonen. Men sova kan man ju göra när man blir gammal=)

I dag blev i varjefall en lugn kväll, shopping och middag på bästa tairestaurangen och så avslutning med fotmassage. Men när jag nu tittar på klockan så ser jag att shit den är redan 01.57...blir ju inte många timmar i natt heller, för blogga måste jag ju=)

I morgon är det mässa som gäller!


En kvart i solen...Vilket väder det varit i dag, strålande sol helt underbart...Smög till oss en kvart i solen utanför en fabrik...love love love it!

Första dagen i Kina...

Ja då har vi nu landat på hotellet i kina, påvägen dit gjorde vi de sista stoppen i showrooms... De bilder jag visar er är mest för att få en tanke om vi har har det, vi har absolut inte alltid köpt det jag visar, ibland inget av det och ibland något...Måste ju vara lite hemligt tills nästa julkatalog kommer...lite spänning måste det ju vara=)

Första stoppet!
En fabrik långt ut på landet, men ändå i enstorstad, smuttsigt och rörigt men med väldigt mycket fint.

Det är aldrig ett pris uträknat, helt sjukt.  Och det sjukaste av allt är att det tar minst...och då menar jag minst tre kineser att räkna ut priset... Har vi då plockat 20-30 saker...förstå tiden det tar.


Andra stoppet!
Så litet och så dyrt men oj så fina blommor och med en så fantastisk äkthet.


Sista showroomet för denna resa!
Det absolut största, det tar timmar att gå igenom det, mycket fint, rätt amerikanskt men här hittar vi alltid det lite extra och i ögonfallande.


Ja då var det dags att säga hejdå till våra Hongkong agenter...


Hej då Hongkong...

Det är alltid lika tråkigt att åka här i från, men vi har ju inget val. Snart tar v tåget mot Kina. Vi byter allt det fina och säkra mot ful och osäkert...


Jag har varit på stranden...

Jag älskar stranden, jag hade kunnat stanna hela eftermiddagen. Tänk att jag varit i Hongkong 6 gånger nu och detta är första gången jag går barfota på stranden, första gången jag känner på vattnet....sand mellan tårna gör mig lycklig=)


Dagens jobb...

I dag var vi snabba, helt underbart för då fick karin och jag en ledig eftermiddag...

Första stoppet!
Inte mycket kul här inte..Andra stoppet!

Döskallar och uppstoppadedjur....något för oss?
Snyggt skyltat har dom dock, emot alla andra...lite tänk i det här showroomet.Tredje stoppet!
Det bästa av dem alla, det absolut finaste och mest inspirerande...Nu är Hongkong klart för denna gång...sorgligt men sant!

En kväll med Bell...

I går hade vi en superkul kväll med våran lilla Bell. Sötare människa får man leta efter. Vi åt på ett riktigt Hak, med plasttallrikar och plastglas, sittandes på plastpallar mitt ute på gatan. Riktig riktigt kul!


Bästa i dag...

Helt klar lunchbuffen...eller rättare sagt efterättsbordet på lunchbuffen=)

Me like!


På tur i bil...

Vi sitter stora delar av dagen i bil, det kan över en timme mellan ställena vi ska till, så det är mycket bil. Vill man se något är det bästa att hålla ögonen utåt, för det är den enda sightseeing vi får...Något jag är rätt impad av är hamnen där alla conteiners ligger. Detr är ju inte bara ett par...det är ju tusentals...fatta hur mycket pengar i varor det ligger där. Och rätt sjukt att allt kommer dit det ska...


Som en nål i en höstack..

Ja i dag har vi då inte varit i de vackraste showroomen. Herre min gud vilka ställen...MEN den som söker han finner. Och visst är det så, om man inte bara ger upp av första anblicken, utan letar ordentligt, ja då kan man hitta gobitar...även på de hemskaste ställen.

Ni kanske förstår vad jag menar.....

Första stoppet!
Som en djungel...Andra stoppet!
Tror att bilden talar för sig själv...Tredje stoppet!
Jag vet inte vad jag ska säga...Men faktiskt hittade vi ett par riktigt överraskande saker=)Fjärde stoppet!
Vi fick verkligen gräva djup här...ojojojoFemte och sista stoppet!
Hjälp....Glitter kaos, är vi i USA eller. Shit vi var självlysande när vi gick där i från!!!!Trots allt detta är vi faktiskt riktigt nöjda med dagen, bra saker har vi grävt fram...

Svalka...

Det är rätt varmt här, typ 27 grader...jätteskönt, helt underbart! Och efter en svettig stressig tur på marknaden...Det är lite stressande att ha med Marko, han kommenterar allt, att det är dyrt, att det är skit, att man inte prutar tillräckligt, säger, ja ha vad ska du med den till, går bakom som en liten hök och tittar på oss (och i slutet har han handlat lika mycket som oss)...Det sluta med att vi fick sätta oss och ta en "liten" drink...heheheNä nu är klockan 02.14 här, kanske dags att gå och lägga sig. I morgon har vi en lång dag framför oss, med massor av showrooms att besöka.

Marknad...

Ja då har vi gjort de viktigaste inköpen....enligt våra barn i varje fall. Gubbar av olika de slag! Så nu kan vi med samvete komma hem igen=)


Det finns så enormt mycket , man blir totalt vimmelkantig. Det mesta skit men visst finns det endel godbitar. och billigt är det ju, så vad gör det om det inte håller i evighet!

Första showroom..

Med taxi direkt från flygget till det första shoroomet. En del fin men också en del mycket märkligt...Tror ni Montazami skulle gilla dessa tassels..hehe

Nästan så man kan undra...finns det någon som kan gilla dem?

Nja vi hitta en del men jag ser fram emot att se fler showrooms, dock längtar jag till en del mer än andra...


Det får bli de här bildkartorna, när jag lägger upp bilder, det tar sådan tid annars helt hopplöst. Men nu har jag hittat photoscape...och gör jag så hör går det på ett kick. Hoppas ni kan se fast det är lite små bilder.

Började med en...

Älskar Hongkong, det finns ju en Starbucks i varje gatuhörn....Så det är klart man börjar med en Frappe=)


Reser med stil....

Vad gillar ni mitt handbagage???

Jag har ju sagt att Caesarpåsarna är det bästa man kan ha...Användbara till allt och snygga också!!

Klart man tar det som handbagage...gillar man Caesar så gör man=)....heheHelsingfors...

Nu har jag tagit det lilla lilla flyget från Norrköping till Helsingfors, och nu sitter jag här och väntar på att Karin ska komma. Hon har åkt från Arlanda, då vi bor åt väldigt olika håll i landet. Sen går det lite större flyget 23.40 mot Hongkong.


Vogue..

En ny Cyklamen...Ser ut som en vågad liten kjol. Rätt dyr men underbart söt!Fantastisk...

Han med att köpa in lite blommor nu innan jag åker. Jag är helt såld på hösthortensia nu för tiden. De är så  underbara, färgerna skiftar helt fantastiskt. Och oftast så håller de i evighet, efter som de brukar torka och se presic lika ut och då även håller färgen. Helt fantastiska alltså!
under ombyggnad....

Hejhej, lillasyster/konstruerare av denna blogg hoppar in med en liten ursäkt om ni tycker det ser rörigt ut.. Äntligen är Linda med i Svenskablomsterbloggar, vilket absolut bör synas här! Just nu syns det längst ner på sidan men detta skall åtgälldas snarast möjligt! Vill ni söka efter gamla inlägg hittar ni även det längst ner på sidan!

10 pussar, 10 kramar...

I dag är det dags att ta flyget mot Hongkong och Kina. Det ska bli så kul och det är så skönt att bara för ett par dagar bara vara jag...inte tänka på något annat än mig, inget tjat, inget spring och inget bråk...Bara vara jag.
Men naturligtvis kommer jag sakna mina killar, jag skulle aldrig för något byta bort dem. I dag när jag lämnade på skola och dagis fick jag 10 pussar och 10 kramar så att jag ska klara att vara borta i 10 dagar, en av varje för varje dag....Av Adam fick jag för  säkerhets skull ett par extra kramar i fall jag skulle sakna honom lite mer... Och Olle berättate stolt när han kom till dagis att mamma ska åka till Kina för att köpa presenter till honom...tokungen, Sen vinkade han glatt och sa ses snart!


Semifreddo..

Jag älskar Hägendaas strawberry cheesecake. Men den är så svår att få tag på. Jag har länge tänkt att det kan inte vara så svårt att fixa själv.
JAG GJORDE DET...den blev så lik Hägendaas som den bara kan bli...Helt gudomligt god. Jag lovar ni kommer älska den....

SEMIFREDDO STRAWBERRY CHEESECAKE2 dl socker
4 äggulor
200g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
4 äggvitor

1 1/2 dl jordgubbsylt
7 digestivekex
25g smält smör

Vispa socker och äggulor poröst och blanda med philadelphiaosten.
Vispa grädden och vänd ihop den med äggsmeten.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Krossa kexen ordentligt och blanda med det smälta smöret och rör ner i smeten.
Blanda i jordgubbsylten, rör försiktigt, det behöver inte blandas helt, kan vara lite melerat.
Häll smeten i en form och ställ med plast över i frysen i minst 6 timmar före servering.

Servera som glasskulor med färska jodgubbar till...Fantastiskt gott!Ni kan även göra det som en tårta, använd då en form med löstagbar kant och gör en digestive botten i formen innan ni häller över smeten. Blir en form av glasstårta!

Höstgryta..

Provade något nytt och det blev riktigt gott....Till och med så receptet efterfrågades. Det ser jag som lyckat=)

HÖSTGRYTA MED LINGON, SQUASH OCH KANTARELLER4 port

600g fläskfile
1 gul lök
1 liten squash
200g kantareller
smör
salt svartpeppar
2 dl vatten
1/2 msk kinesisk olja
2 msk kalvfond
2 dl grädde
2 msk mjöl

Garnering
lingon
persilja

Skär köttet i skivor och bryn det, salta och peppra. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten, häll över sky och kött i en gryta. Skiva lök och squash och stek dem, lägg över i grytan.
Blanda grädde, soja, fond och mjölet i stekpannan. Häll över lite av skyn och låt såsen koka upp. Häll över allt i grytan och låt sjuda i ca 10 minuter.
Smörstek kantarellerna, jag sockersteker mina lite också...det tycker jag gör det lilla extra, och strö dem över grytan innan servering tillsammans med lingonen och hackad persilja.

Servera med riktigt potatismos, rårörda lingon och äppelmos...

Jätte jätte gott, jag lovar.


Korten är tagna på det som blev kvar...opps, kom på efter att vi ätit att jag kanske skulle tagit kort på middagen. Så kan det gå, bättre kort en annan gång.... Men ännu en gång, GOTT var det=)

Då är det dax...

Japp det är bara att ta sig i kragen och börja beställa vår och sommar 2012. Känns som vanligt väldigt märkligt. Men man måste göra det nu annars tag det bästa slut.
Måste säga att katalogen vär väldigt snygg, utmärker sig bland alla de andra man får!Måste lägga min order i morgon innan det bär av till Kina.

Gebort...

Det är ju alltid lite svårt vad man ska ta med sig bort, det ska vara något litet men ändå något kul. Jag gillar det här, en flaska av vår ny glögg fint inslaget. Det är ju verkligen något man inte kan hitta vart som helst och något använbart dessutom...


Oj farligt...

Ni ska bara veta hur farligt det är att ha så mycket gott godis i butiken. Och i går fyllde vi på med lite mer....Vi fick hem supergoda Chokladpraliner. Kan inte förstå varför jag utsätter mig för dessa frestelser=)

De här små godingarna kom i smakerna Ägglikör, Hallon och Mjölkchoklad.


Glöggtime...


I dag kom den, våran nya glögg. Choklad och körsbär...Helt gudomligt god. Den är så klart alkoholfri, men visst kan du tillsätta lite styrka om du vill. Den är god varm men även iskall med ett par isbitar i. Jag lovar den är super god. Kostar 89 kroner per flaska....Hur många vill du ha? =)

Finns även i två till smaker, Skogsbär(blåbär, tranbär, lingon) och äpple/fläder.
Confidence...

Det här är en annan sorts mints som vi fått hem, så fina askar och så klart jättegoda små mints...Perfekt att ha in handväskan och klockren som en liten fin present. Me like...
Den här asken är lite större och kostar bara 39 kr...=)

Vildkanel....

Den här superfina vildkanelen hitta vi hos Gustavssons när vi var där, ser verkligen ut som små stockar. Jag är ju ett stort fan av kanel, men jag tror jag till och med gillar de här bättre. Kommer bli en storförbrukare under hösten och julen.
Och hur fin är inte Hoyan...


Magnet...


Se vilka underbart söta magnet fjärilar vi fått hem, lite somriga kanske men vad gör de när de är så söta.
Helt i metall och kostar bara 18 kronor.Hortensia...

Det är så roligt att göra kransar av hortensia, det fyller så fint och har en sådan söt form. Extra fint är ju att de flesta sorter torkar och ser nästan lika ut som innan. Det här är kanske en lite färgstark höstkrans, men jag kunde inte låta bli, den blå hortensian var ju helt underbar!
Hortensia, Poppel, Brudslöja och Spanskmossa

Mints..

Hur fina är de inte, jag blir helt lycklig av att bara titta på dem=)


Planteringskväll...

I går hade jag en liten planteringskväll för ett gäng tjejer. Jag visade några olika planteringar och vad man ska tänka på när man planterar...Sen var det deras tur och skapa. Allt pynt i källaren finns till förfogande...Och det är då inte lite!


Budskap...


Den här mossgröna lila fågeln och det superfina ullgarnet har jag hittat hos Gustavssons. Och den fina skylten finns hos Caesar, finns med flera olika budskap, jättefint att sätta i planteringar.


Fina skålen Shade...


Jag gillar den här planteringsskålen på fot från Caesar. Och jag gillar den vit sprayade Miranda taklöken från Gustavsson, även det fina näverbandet och vildkanelen kommer från dem.

Verkligen gillar de här naturtrogna färgerna..Det blir nog mycket sådant i år här hos oss=)Ljushus...Rostiga superfina ljushus har vi fått hem. Så fint att ha på en byrå eller varför inte i ett fönster elelr på trappan. Det fina är ju också att ha olika storlekar, som en ministad.

Vackert...

Den här vackra kistdekorationen gjorde Paula i förra veckan. Låg, kompakt och slingrande. Det är så vackert när det går helt i vitt. Det känns stillsamt och stämningsfullt.


Annons...

Fick en tidning i dag och vilken trevlig överraskning...En helsides annons från Caesar Collection på baksidan av tidningen. Och där var lilla Akleja med=)..Det är klart jag visste att vi skulle vara med i en sammanonnsering, men jag hade inte riktigt koll i vilken tidning och när...Men nu vet jag att det kommer i ett par tidningar nu fram till jul...KUL!

 

Gratäng vad annars...

Gud vad jag tycker det är jobbigt att laga mat och bara det att komma på vad det ska lagas.... Jag tar ju ofta till en gratäng, jag gillar gratänger...speciellt gratänger med kyckling.
Den här blev riktigt god, stark men ändå inte för stark. Till och med mina barn åt, och det vill inte säga lite...de är så pippliga med maten och äter som små hönor. Så det kallar jag bra betyg!

Väl värd att prova, ni kommer gilla den....jag lovar!


Indonesisk kyklinggratäng3-4 kycklingfiler
salt
peppar
paprikapulver
1-2 paket bacon
1 paprika, strimlad
3 dl grädde, lätt vispad
1 vitlök, pressad
1 tsk curry
2 tsk sambal oelek
1 dl mangochutney

Stek kyklingfileerna i småbitar, salta, peppra och lite paprikapulver. Stek baconet i småbitar ordentligt. Lägg kycklingbitar, bacon och paprikan i en ugnsäker form.
Vispa grädden lätt och blanda i vitlök, curry, sambal oelek och mangochutney, blanda ordentligt. Häll det sedan över kycklingen. Ställ formen mitt i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.

Servera med pressad potatis och sallad.


Jättekringla...

Verkligen en snabb bulle, tar inte alls lång tid att göra, och som vanligt mycket enkel och mycket god. Kul med en liten annan variat på bulle. Och med en helt ljuvlig fyllning..mmmm

JÄTTEKRINGLA MED PHILADELPHIAKRÄM150g smör
6 dl mjöl
50g jäst
1 dl gräddmjölk (hälften vispgrädde och hälften mjölk)
2 ägg

Fyllning
50g smör
50g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1 ägg till pensling
pärlsocker

Börja med fyllningen. blanda smör, philadelphia, florsocker och vaniljsocker till en bredbar röra. Smula matfett i mjölet i en bunke. Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken. Vispa söder äggen och tillsätt dem och jästblandningen till det andra. Blanda raskt samman till en deg. Ta upp degen på mjölat bord och kavla ut den till en platta på 20x80 cm, och bred på fyllningen. Rulla sedan i hop den så som en rulltårta och forma den till en kringla, lägg den på en plåt med bakpapper. Låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Pensla med ägg och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 20 minuter på 225 grader.

Mycket god...så sant!
Och snacka om att impa på ungarna med värdens största bulle=)Utan att skäms....

Nu kan jag parkera här hemma med Akleja bilen utan att skäms...Jag har så dåligt samvete varje gång jag kommer hem och blommorna ser ut som skit..Vad är det för reklam!!

Men nu så är det nytt, fräscht och fint. Hade kunnat tänkt mig några lamöronbollar=) men denna gång fick jag klara mig utan det.Spets...


Gjorde en tunn  och skir krans av mossa och brudslöja, dekorerad med lärk och murgröna. Och som en extra detalj lite virkad spets och ullgarn.

Vinnaren är.....

Jag säger grattis till
ERIKA

(Jag vet att det var flera Erika som var med och tävla, den som har vunnit har fått ett mail)

Tack till er alla som var med och tog chansen...Hoppas ni fortsätter läsa, för rätt som det är kommer det en ny tävling och under tiden kanske ni kan hitta lite inspiration....


 

Tycker att det är rätt svårt med att ha de här dragningarna, man vill ju att det ska gå rätt till. Så denna gång har jag tagit hjälp av random.org, bara att skriva in hur många nummer det ska väljas mellan och så gör de resten. Så tycker ni det blev fel vinnare ;) så skyll på random.org!Love...Nyhemkommet, en rosa liten skylt....

Såld...

Gjorde ett lite större snittarrangemang, bara lite större. Jag tycker den blev jättefin, rätt mysig, trevlig och lite lagom busig. Jag han bara sätta den i butiken och så var den såld...Kanske borde göra några fler i morgon bitti...Japp så får det bli!


Ögongodis..

Söta små snittarrangemang i härligt höst lila, för den som bara vill ge bort något litet.Hjärtlig...

Vackert hjärta av Hortensia, Poppel och Limonium. Nått att ha på dörren...Fredagsmys....


Stämningsfull musik och levande ljus...För vi har fredagsmys på Akleja...VÄLKOMNA!Nytt, nytt, nytt....

Mer, massor med mer smycken har kommit hem. I dag har vi packat upp jättemycket snyggt från Pearls for girls...

Klart ni måste komma och titta=)


Matcha...

Antar att ingen av er missat att vi fått hem ett så snyggt skärp armband...Det ni alla kan tävla om....DET har ni väl inte missat...Om ni har så har ni fortfarande chans att vara med, dragningen är i morgon...Så ni har hela dagen på er i morgon Fredag, den 7/10...Kolla HÄR om ni missad det!

Men det var ju inte det jag skulle säga....Det jag vill förmedla är att vi nu även fått hem en matchande ring till det fina armbandet... Vad tycker ni?


Ljus i regnmörkret...

Det är ju nu man ska börja tända lite ljus, sitta inne och mysa. Och vad passar inte bättre då än att kombinera blommor och ljus. 
Grenigt....


Men visst är det fint med alla dessa bruna toner, jag bara älskar de små porslins svamparna...kommer så klart från Caesar=)


 

Det tar sig...


Nu så är det klart utan för hos oss..Eller klart och klart, det kanske var att ta i för det är ju fortfarande av spärrat och svårt att komma fram. Men just utan för hos oss är det så pass klart att vi kan ställa ut och göra fint, ta hem mer uteväxter och göra uteplanteringar. På måndag får vi ställa tillbaka vårt lilla hus vi har växter i också...Så ni glömmer väl inte oss nu när det är dax att fixa höst fint utanför hemma....Ni vet.. Vi har allt och lite till, och om inte annat så fixar vi=)

Ett äpple till...

Den här blev härligt god, lagom kladdig, lagom söt...lätt som en plätt!
Ja faktiskt..ni måste prova den=)

MANDELÄPPELKAKA I LÅNGPANNA


200g smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakbulver
1 tsk vaniljsocker
1 stort syrligt äpple
200g mandelmassa
1/2-1 tsk kanel
1 msk socker

Smältsmöret. Vispa ägg och socker pösigt, sikta i bakpuler, vaniljsocker och mjöl, och sedan smöret. Smöra och bröda( gärna med kokos) en långpanna ca 33x25 eller ta en stor pajform, och häll i smeten. Skala och skär äpplet i tunna små bitar och strö över smeten. Stö över socker och kanel. Riv mandelmassan och lägg överst. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.

En halv sats är lagom till en rund form 22-24 i diameter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Alltid är det något...

Vi har tjatat och i frågasatt...Och när vi väl får en remiss till en läkare ( som skulle tagit max 3 månader, men tog 6 månader och säkert mer om inte jag tjatat).. så säger hon oj, varför har ni inte kommit tidigare!!!
Och man säger ju ofta är det inte det ena så är det de andra..... Nu ska min lilla tok Olle opereras för vattenbråck, ingen stor operation men ändå med narkos. Inom 3 månader....vi får väl se!
När doktorn frågade varför han var där, svara Olle för att visa snoppen..eller kanske de där stjärnorna!! Han menade kulorna..Hehe
Han viskade hela tiden när han pratade med doktorn, så hon gjorde det också, och jag med...till slut frågar doktorn fortfarande viskande ...Varför viskar vi?

Att bli gammal...

Det är nog inte lätt, tänka bara att man inte kan göra allt man vill och är van att göra. Har varit och hälsat på min lilla mormor. Hon har presic flyttat till ett boende, ett jättefin, helt nytt. Hon har som en egen lite lägenhet med allt hon behöver och en jättestor balkong. Både vi och hon trodde att det skulle bli så bra, men nu är allt bara fel. Visst det hjälper inte att hon blir mer och mer dement, hon pratar så konstigt och får för sig och tror så osanolika saker.... Det är så jobbigt när hon gör allt till problem, gör sig osams med folk och är arg, tvär och dum...När hon skulle kunna ha det så bra, för hon är ju min lilla söta sjungande mormor.

Det kan inte vara lätt att bli gammal!Hon är en fin lite dam, är mån om hur hon ser ut och vill vara snygg och stillig. Och det är hon. Hon har sin sambo som hon bott tillsammans med i flera år innan, på samma boende...De har varandra och han är så gullig emot henne, klappar henne på kinden och säger ofta vad fin du är Bibi.
När man möter dem i korridoren så ser de ut som ett fin litet par som är på en fin pensionat vistelse.


Trasmatta...

Vi har fått hem så tuffa trasmattor, de är gjorda i skin och har detaljer av av silver. De är bara så snygga. Finns i svart och i kräm/grå/beige...
Just nu har de kommit i  75x150, men kommer också i 75x250....

Måste bara säga att jag fick en kund medans jag skrev det här, som köpte en av varje färg och i går sålde jag två... 4 st på två dagar och då tog jag fram dem i går lunch!

Bara det måste väl säga att de är fina=)               
 Massa ny krukor, nallar, skålar och godis har också kommit fram. För jag var ju tvungen att göra om lite får att få fram mattorna snyggt.

Ring som halsband...

Bara en snygg läderrem, så vips har man fått ett halsband av sin ring. Den här ringen från Edblad heter Eternity och visst blir det fint att ha som halsband när stenarna sitter på ytterkanten.

Ringen kostar 399 kr och läderremmen 99 kr...Och det finns hos oss så klart=)


Fynda isblått...

Nu säljer vi det kvarvarande lagret på vårt isblå porslin från ib lauresen för halva priset....PASSA PÅ!Det finns några olika modeller kvar fortfarande...

Lite framsteg...

Ja visst blir det fint, men jag hade önskat att de satt in lite extra folk och jobba över helgen för att snabbare bli klara. Hur fint det än blir i slutändan så är det oss det drabbar under tiden. Men i stället slutade de kl 13.00 i fredags....


Utflykt med tjejerna...

Ja det var en trevlig kväll, en kväll med Aklejatjejerna. Vi saknade så klart mamma Ewa som sitter hemma med foten i paket och Liselott som fick sitta höggravid hemma i soffan. Jag vet inte vad jag förväntat mig, visste inte om det var min grej. Och jag kan inte säga vad som var bäst showen, stämningen eller att titta på allt folk som var där.
Det var absolut jättekul och jag tycker att Tomas Järvheden var helt klart bäst, rolig så in i norden, hade kramp i kinderna när jag kom hem...Paula var dock smått chockad hahaha... Ni som känner mig, säger att jag är pryd...Men då har ni inte träffat Paula, tror hon är hundra gånger värre!
Jag måste tyvärr säga att jag skäms aningen för det kvinnliga släktet, kvinnor i alla åldrar...så fulla, så fåniga, så patetiska , så våpigt (självklart inte alla)...Men gud så kul att titta på!Helt klart värt att gå på, tror nog vi ska prova golvet och middagen nästa gång, leva sig in i det...Kanske vi ska vara dem alla tittar på och chockas över....Vem vet!!

RSS 2.0