Ett äpple till...
Den här blev härligt god, lagom kladdig, lagom söt...lätt som en plätt!
Ja faktiskt..ni måste prova den=)
MANDELÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

200g smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakbulver
1 tsk vaniljsocker
1 stort syrligt äpple
200g mandelmassa
1/2-1 tsk kanel
1 msk socker
Smältsmöret. Vispa ägg och socker pösigt, sikta i bakpuler, vaniljsocker och mjöl, och sedan smöret. Smöra och bröda( gärna med kokos) en långpanna ca 33x25 eller ta en stor pajform, och häll i smeten. Skala och skär äpplet i tunna små bitar och strö över smeten. Stö över socker och kanel. Riv mandelmassan och lägg överst. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
En halv sats är lagom till en rund form 22-24 i diameter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Ja faktiskt..ni måste prova den=)
MANDELÄPPELKAKA I LÅNGPANNA

200g smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakbulver
1 tsk vaniljsocker
1 stort syrligt äpple
200g mandelmassa
1/2-1 tsk kanel
1 msk socker
Smältsmöret. Vispa ägg och socker pösigt, sikta i bakpuler, vaniljsocker och mjöl, och sedan smöret. Smöra och bröda( gärna med kokos) en långpanna ca 33x25 eller ta en stor pajform, och häll i smeten. Skala och skär äpplet i tunna små bitar och strö över smeten. Stö över socker och kanel. Riv mandelmassan och lägg överst. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
En halv sats är lagom till en rund form 22-24 i diameter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Kommentarer
Trackback