Fjäril...


Mörk lila Fjärilslavendel och en superfin hortensia i lime-lila. Så klart i en fin korgkruka från Caesar och även fjärilarna kommer där i från.
 
 
v

Ballongblomma

Platycordon=Ballongblomma

Jag gillar den här blommar, den är så perfect och knopparna är verkligen som små balonger. Finns i vit rosa och lavendellila.
Mycket vacker i våran Caesar pokal till sammans med en liten murgröna och en söt fjäril.


Mer på vagnen...


Jag har fyllt på vagnen... I dag med levande krukväxter. Massor av super söta små hortensier, och en del annat smått och gott. Och allt för bara 25 kr styck. Skynda fynda!!!För gott...

Vet ni hur goda våra kolor är????
Jag kan berätta att de är för goda, det är inte lätt att stå här ensam och suktas utav dem...Och börjar man så är det kört, USCH och fy!!!!


Som solen...


Solrosorna skiner verkligen som solen, små knubbiga och  med massor av knoppar. Jag har planterat den i en robust och stilfull pokalkruka från Caesar. En fin sommarpresent!

 

Det blir varmt...

Idag blir det underbart varmt och skönt. 19 grader redan klockan 07.00, det är ju rena utlandet här hemma i gamla sverige just nu.
Om någon har vägarna förbi, önskar jag en glass från konfekthörnan...choklad, pecan och mjukglass=))


Nu skulle man...

Nä nu skulle man verkligen inte jobba, man borde ha semester och bara ligga och lata sig i solen. Vilken tur för mina tjejer att jag gett dem semester just denna vecka...
I dag har jag varit helt själv på jobbet, hela dagen. Det går men man hinner inte mycket mer än att ta kunder, jag hade en rätt stor begravninga med mycket blommor att göra också. Tiden rann i väg rätt snabbt, mycket snabbar än vad jag ville...Jag var inte klar med allt när klockan slog sex...Nej nej nej, det var bara att jobba vidare, 21.05 lämnade jag Söderköping.
Men är man egen företagare så är man, finns inget att klaga över =)


29 kr...

I dag fick jag hem jättefina hängpelargoner och Bakopa, kraftiga och fina för bara 29 kr....

Rea vagn...

Jag kör lite rea utan för butiken. En hel vagn där allt bara kostar 25 kr. Det är anslöst billigt, det finns tex superfina siden hortensia som ordinarie kostar 119, Kransar som legat på ca 279 och massor av krukor. Så jag tror nog att det finns något att fynda för alla. Jag fyller på lite varje dag....


Nyheter...

Det har kommit hem en liten restorder vi väntat på...LÄNGE!!!
Det är det fina porslinet från Ib Laursen som kommit i ljust turkost...så så fint."lullade"


Första ägget på Arkö....I år har det kommit höns till ön, men det hade inte blivit några ägg förren på midsommardagen. Överlyckliga för ett litet ägg...Men lyckan är ju inte alltid lång. För enligt Olle så "lullade" bara ägget ner från bordet....Tur att det kommer komma fler!!!

Guld...

Vi hitta guld i dag, skogens guld.... Lyckan att hitta årets första kantareller är obeskrivlig. Jag älskar att gå i skogen och leta svamp, man får sinnesfrid, man behöver inte tänka på något, alla bekymmer och problem är bort. Det ända man tänker på är svamp och lyckan när man hittar dem!


På väg till Arkö...

Midsommardagen är given på Arkö, det är en oskriven lag. Vi kommer dit när alla andra åkt hem. Vi bara är, vi älskar arkö både i sol och regn, för där får man vara sig själv. Vi vet vart vi har varandra, vi pratar om vi vill eller sover om vi har lust. Det är så underbart att inte ha några måsten!
Midsommarkillar....

Killar gillar då inte att ha blommor i håret, absolut inte hårkransar...det är ju nästan som tjejbasiler. Efter mycket tjat(från mig) satt kransarna typ en minut...Där av de glada minerna. Men visst de är ju killar och de är snyggast som de är...Mina fina killar!Coola, snygga och tuffa är bättre än söta, gulliga och blommiga=)Alla tjejer var överlyckliga i sna fina kransar. Men man kan ju dansa runt stången även utan.

Midsommar är midsommar, jag är inte överförtjust i den dagen. Jag tycker den är överskattad och blir aldrig riktigt som man tänkt sig. Min dröm är en " prippsblå midsommar" Ni vet så där perfekt, som på film, på en klippa i skärgården, vackra kläningar, varmt, sol, allt är vackert och löjligt lyckligt......

Vi hade en super bra dag, och vi är jätteglada att vi varje år är bjudna. För vem ska man annars fira med än med goda vänner!
Vi hade allt som ska vara...Sil, lekar, stång, dans, hårkransar, tjut, bad, sol, plåster, regn, glass, grillning, jordgubbar, kyla, partytält, papperstallrikar, godis, knott, skratt, vänskap och kärlek.

Ljuvlig....

Igår gjorde jag en liten brudbukett som värdinnebukett till de vi fira midsommar hos....Lite som en pik att "kanske dags för bröllop snart".... Vet inte om de fatta, men jag hoppas=)

Jag gillar bröllop, men det är verkligen dåligt med dem på vår kompis front!

Väldigt fin blev buketten i varje fall, jag skulle lätt kunnat ha den. Det svåra är att om någon kommer och vill ha just en sådan, blir det lite knicksigt. Hortensian jag använt har jag ingen aning om vad den heter eller hur jag skulle beskriva färgen, för att få just den en gång till. Och det är så synd för den är ju helt underbar.Ros, kvistros, hortensia, germini och pion.

Glad glad glad.....

Önskar er alla en trevlig midsommar!!

I morgon har vi stängt, det är den första av våra två stängda dagar på året....Sen blir det inte förren nyårsdagen.

Njut, ha trevligt och ta hand om er...
Kramar från de jobbande  Akleja tjejerna!


 Det är inte alltid korten blir som man vill=)


På posten...

I går när jag kom hem från Borås låg det ett litet paket och väntade på mig. Som en liten tack för senast present fick jag den här superfina handuk utav en vän. Jag blev glad och dess utom tycker jag att pajrecepter verkar väldigt gott...något som måste provas!


Midsommarbrud...

En brudbukett denna midsommarhelg. En liten rund handbunden bukett i blått vitt och lime. Den skulle vara liten enkel och med en känsla av sommar...Jag tycker nog att den har det;)
Vita rosor två olika sorter, vit kvistros, blåklint och alchemilla.

Jag ville gärna sätta i några små marguriter också för att förhöja sommar känslan...men det ville inte bruden ha, så då fick jag snällt låta bli...

Midsommar väder...

Ja då var det härliga svenska midsommar vädret här då......

Man kan lätt säga att det regnar en hel del...Det är mindre kul att fixa och göra snyggt utanför när det är som en synda flod från himlen..
Är vi inte söta?????

Hemma...


Ja då var det roliga slut, och man är hemma i vardagen igen. Jag gilla, och då menar jag gillar väldigt mycket...att jobba med Caesar, allt som har med det att göra, bygga showroom, bygga mässor, kina, rita krukor, leta rekvisita, planera och själv klart alla underbara Caesar vänner....ja allt. Det är som att ha lite semester, semester från min vardag, fast att vi jobbar massor och jättelånga dagar är det som semester. Få göra något annat, vara kreativ på ett annat sett, ha koll på något annat än mitt eget....Ja jag gillar det helt enkelt!

Nu ser jag fram emot Formex i slutet av Augusti....

Sponsrad...

Har ni sett en sådan söt rosa trasmatta. Jag har ju varit på jakt efter trasmattor, svårare än jag trodde. När en av våra kunder och även en läsare av bloggen fick höra detta så sponsrade hon med denna superfina matta. Det tycker jag var snällt...

Tack snälla Carina på Mattkap i Söderköping... www.mattkap.se


Till slut...

Ja till slut kom äntligen våra saknade prover. Det blev rena julafton...Trasmatta...

Jag har börjat gilla trasmattor, visst är det fint?

Det finns så mycket olika att avälja på....Den här hittade vi på Myrorna, inte dum alls!!!Våren är här....

Nu är vi faktiskt klara...Visst det saknas en del prover, som kommar vart efter. Och när de kommit så har vi ändå mycket mer snyggt. Alla ni blomsterhandlare...Ni kan inte, Ni får inte, Ni klarar er inte utan Caesars alla snygga varor....
Har Ni inte en så ring efter en katalog redan nu till julen...Då kommer det en vårkatalog automatiskt...SKYNDA ER...Ring nu på en gång 033-228020.
Ny stil....

Chefen har bytt stil...Vad gillar ni hans nya????

Nagerlack och hotpants....Vart ska dett barka hän???


En del jobbar...

Vi har lite olika arbetsuppgifter....En del jobbaroch en del...=))
Sitter med fötterna på bordet....Hehe, nä vi har faktiskt slitit hund alla och gjort ett super jobb!!
Jag önskar så...

Tänk om jag kunde visa er allt fint, och jag önska att jag kunde få visa hur snyggt det blir. Bästa showroomet någonsin... som Marko säger varje gång...Men denna gång håller jag verkligen med!!!!

Nice....

Det blir så bra....Det öser ner....

Men vad gör det....Vihar ju fullt ös här inne på kontoret. Vi skapar och är kreativa...hehe i bland krisar vi lite, men i slutet kommer det att bli så sjukt snyggt...Den som väntar på någor gott !!!Smygisar...

Som vanligt kan jag inte visa vad vi gör, men såm smyg bilder kan ni få. Ni kanske kan gissa vad det är och i varje fall få en liten känsla....Soptips fynd....

Gud vilket fynd jag hitta på tippen i veckan. Böcker som är omkring 100 år gamla.....


De är hur fina som helst!!

Nu kör vi....

Som vanligt har vi saker över allt..Men på ett sett så har vi ett ordnat kaos...även om det inte syns!!Den här gången har vi Jenny från Etage i Härnösand med oss som extra hjälp.

Mot Borås...

Har kört till Borås och Caesars kontor på eftermiddagen i dag ....Oj vilket oväder jag mötte på vägen!!!Men nu är jag framme och vi har redan kommit en bra bit på byggandet. Snyggt blir det...SÅ KLART!!!

Sommar present...

Jag  gav mina tjejer en liten sommar present i dag. Det är inte mängden som gör det utan tanken....En picknick korg med en liten start på en trevlig stund i solen...Loka annanas, Bragokex, lakrishallon stång, marsmallows och skvaller tidning!!


Med Murgröna...

Murgröna eller inte...


Vit ros Akito, Blåklint, Margurit( mini prästkrage), kvistros White lady. Alcemilla, Eustoma lime dubbel och så murgröna.


Tärnbukett.

Hjärtans bukett...

En enkel rund bukett. Lite busig men ändå samlad. Färgstark men änd ändå mild....
Creme ros Vendela, ceris ros Tengavenga, Hjärtan på tråd och beaconea gräs.


En mindre rund tärnbukett med samma blommor fast med Plättar i luft och Hjärtan på tråd.

Stilfull och vild...

Den här blev så underbar. Den är stilfull men ändå så vild och busig, har en känsla av skog och äng. Det är så klart plättar i luft rankorna som bidrar till det. Det är en rund bukett men den får en känsla av droppe just av hänget med pättar. Vi är många som gillar den här i butiken.

 
Vita Pioner, vit kvistros Avelanche, Fresia, Eustoma lime dubbel och massor av Plättar i luft.
 

En rund lite större tärnbukett helt i samma blommor. Jag gillar när tärnornaa har störrebuketter, det ser ordentligt och vackert ut.

Svensk sommarbrud...

I morgon har vi en riktig svensk brudbukett, för visst blir det inte svenskare än blåklint och prästkragar. Jag tycker att den blev riktigt härlig, sommrig så det förslår!Så här ren och enkel skulle jag vilja ha den, bruden vill ha lite murgröna i också. Jag tror även det blir superfint. Jag ska visa er, så får ni se vad ni tycker....

Chokladsnittar...

Snabba lätta kakor, mycket trevliga att ha i en burk på köksbänken. Mina killar gillade både att hjälpa till att göra dem och ändå mer att äta upp dem.....

SEGA CHOKLADSNITTAR100 g smör
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2 msk siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat

Rör smör, socker och sirap poröst. Blanda ner resterande ingredienser. Tillsätt ev lite mer mjöl. Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakpappersklädd plåt. Platta till dom så de är jämnt breda. Grädda i 175 grader i 15-18 min. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma.Sommarlov...

Solen strålade och det var underbart varmt i dag på Adams skolavslutning. Det är konstigt, han slutar ju bara skolan för sommaren men man blir lite rörd, nästan tårögd. Jag vet inte varför men det var så fin och han var så snygg och stilig...Min bästa Adam!

Klart att lillebror också vill vara med, han är ju så mallig över sin storebror.Här är Adams fröken Sussi, bättre fröken kan man inte ha. Jag har aldrig varit med om en fröken som är mån och bryr sig så mycket. Som ställer upp och finns där... Hon är mer än en fröken. Hon är verkligen den bästa fröken!

Student för hela slanten...

Nu är det då bara studentblommor som står på schemat...Och det är klart att det ska vara blått och gult!!Snygga det vet jag inte om jag kan säga...men blå gula är de!

Fjärilar...


En plantering full av fjärilar=).

Rosträden är så vackra just nu, fulla av knopp och blommor. Här sitter det tillsammans med Margurit, Allyssum och Plättar i luft.

Något litet till fröken...

Många småsaker till fröknar ligger högt på försäljnings listan just nu. Och jag tycker att det här är bland det finaste man kan ge om det inte ska kosta så mycket. Ett litet rosträd i en söt liten påse!!

  

Underbar färg...


Jag bara älskar de här färgtonerna, lite obestämbar...Kanske rosa eller skär eller aprikos...I varje fall bara så fin!
Det är ju sommar....


På morgonen i dag var jag faktiskt i skogen, var tvungen att leta material till att bygga  Caesars showroomet med i helgen.( för på fredag börjar vi bygga för våren 2012) Om man var duktigare eller hade mer tid eller i varje fall lärde sig att planera och vara ute i mer god tid, så skulle man kunna använda sig av mera naturmaterial. Ja ja, nu har jag i varje fall fått i hop en hel rishög som pappa skulle sagt...Men när jag gick där och letade snubblade jag över alla dessa små smultron...Och om något är sommar så är det väl ändå smultron. Jag blev helt förvånad för jag trodde inte de kommit än, eller i varjefall inte att de var röda.... 


Tulpanpelargon....


I ljuvligt ljusrosa finns nu Tulpanpelargonen i. Varje liten blomma ser ut som en minimini tulpan, därutav namnet. Den är både tacksam och vacker, och blommar hela sommaren.

Sommarfika...

Det är ju alltid lite extra trevligt att bjuda på små bakelser. Och det behöver ju inte vara så kompliserat. Rulltårta är hur lätt som helst att göra, snabbt och smidigt. Kan kännas lite alldagligt med rulltårta...men det är ju dekoreringen som gör det!!

RULLTÅRTSBAKELSE

   
   
   
   
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 230 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper 30x40. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 5-6 minuter.

Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag avbakplåtspappret, om det sitter fast, pensla pappret med kallt vatten så lössnar det lättare.

Bred jordgubbssylten över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven nertills den kallnat.

Skiva upp i bitar och dekorera med vispad grädde och massor med bär.

Är så lätt att göra och går hur fort som helst, vips så har du gjort underbara små bakelser till sommarfikat!


Rosigt....


Den här rosen Sweet Avelanch är bara så underbar, en riktig storfavorit av rosa rosor. Den blir jättestor när den slår ut. Att den ligger på ett så sött fat gör den bara mer fin...

I min trädgård....

Jag visste att jag hade en pionbuske i min lilla, lilla trädgård....Men jag har aldrig tänkt på hur fina de är. Jag hade för mig att det var den gammla hederliga tädgårdspionen Sara Bernard som jag hade, men inte då!
Den är jättevacker och den skiftar i så många olika färgtoner.

Men det värsta med pioner är att myrorna också gillar dem väldigt mycket. Det går nästan inte att ta in pioner från trädgården, för då får man även med en mängd små äkliga myror....Man får helt enkelt njuta av dem i trädgården!Söt lime....

Har länge tänkt att prova den här pajen men inte riktigt haft tillfälle. Men i dag tänkte jag på morgonen att jag gör den väl så får vi se vad dagen har att erbjuda. Och det föll sig så bra att vi kunde byta efterätt mot varmrätt....så grillat blev det och så paj till dessert!


SYRLIG OCH SÖT LIMEPAJ MED LIME MARINERADE JORDGUBBAR

Botten:
12-14 digestivekex
1 dl smält smör
1 msk socker

Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötat mjölk 397g
1 dl pressad limesaft, ca 4-5 limefrukter
1 mskrivet limeskal

Jordgubbar
rivet skal av 1 lime
limesaft av ca 1/2 lime
1 msk sockerSätt ugnen på 175°.

Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, lägg ett bakplåtspapper i bottenvoch kläm fast med kanten. Formen bör vara ca 23-25 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 min.

Vispa i hop äggulorna i en bunke, tills de tjocknar och blir krämigt ljusgula. Rör sedan ner mjölk, limeskal och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 10-15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim.

Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering.


Blanda lime saft och skal tillsammans med sockret och häll det över jordgubbarna. Lägg jordbubbsblandningen uppe på pajen och servera med vispad grädde.

Syrligt och super gott. En riktigt sommar efterätt!


Ett vilt virrvar...

Så här blev buketten efter lite dekorering av murgröna och plättar i luft. Plättar är väldigt vackert att dekorera med, det ger ett vilt och lite tolskt och skogit intyck.
Så nu är det bara att hålla tummarna att brudarna gillar sina buketter!Röda rosor...

Röda, röda, röda rosor....Grandprix rosor och vacker hjärtan på tråd.

Som sockervadd....


Den är söt, ljuvlig och fluffig som sockervadd. Men kan det bli något annat med vita, ljusrosa och lime. Det här är taget på bukettin innan den ska dekoreras. Bruden vill ha den vild och grönskande...
Vad tror ni blir bäst...
Sweet Avelanch ros, pappaver kapslar, Eustoma och luktärtor.

Chokladmun...

Tänk vad gott det kan vara med chokladmacka...Rostad franska med bregott och nutella!!!

Inte nyttigt men oj så gott....Man märker inte ens att chokladmustachen går från öra till öra=)


Vinnare...

Vinnaren av den underbara sjalen är.....

Stort GRATTIS till

ANGELICA
med bloggen

http://filippasmamma.blogg.se/

Tack till er alla som var med och tävla och för alla fina kommentarer, de värmer. Det roligaste jag vet är att kolla mina kommentarer, ni är så söta och skriver så fint.

TACK FÖR ATT NI VILL LÄSA

kram Linda


Longiflorum lilja...I dag fick vi em plantor av Longiflorum liljor. De är så ståtliga och vackra. Rent tjusiga att plantera i trädgården, och kul eftersom de kommer om år från år...

Som i ett nafs....

En uppfriskande jordgubbspaj så här i värmen sitter aldrig fel!

Lätt som en plätt, du gör den på 10 minuter och gott blir det....Jag lovar=)

KRÄMIG JORDGUBBSPAJ


Pajdeg:
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg
1 dl socker

Fyllning:
3 dl gräddfil
2 ägg
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
250-350 g färska skivade jordgubbar

Blanda ihop och pressa ut degen i en pajform som är ca 25-30 cm diameter.

Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet. Blanda ihop de övriga ingredienserna och häll över jordgubbarna.
Grädda i ugn 200C i ca 30 min.

Serveras ljummen med ev glass

Kan det bli lättare???
Sista chansen...


I morgon bitti eller väldigt sent i kväll drar jag vinnaren av sjalen tävlingen. Du har fortfarande chans att vinna. Lämna bara en kommentar HÄR så är du med....

Lycka till!Det blev en super dag...

En solig och underbar dag med mina killar...Flera sådana tack=)


Coola killar i rosa...

I lördags när jag var en sväng till butiken för att göra brudbuketterna, så passade jag också på att åka till Evaboden. Evaboden är världens bästa barnklädsbutik. Butiken drivs av systrarna Camilla och Ann-Christin och jag kan lova att de gör allt för att göra sina kunder nöjda. Vill du ha det där lilla extra måste du besöka deras butik. Det finns alla storlekar, från minimini till 170 till både kille och tjej. Och det roliga är att det finns lite andra märken än de vanligaste. Jag handlar mycket där och jag tycker mina killa ser snygga ut och de tycker själva att de är coola när de får nya kläder.
Jag var tveksam till de rosa tröjorna, men oj va de blev lyckliga!!!

Söderköping har mycket att erbjuda och är ett super trevligt utflycktsmål. Titta på fina båtar i kanalen, äta glass i mängder, shoppa barnkläder på Evaboden och glöm inte att besöka Romeo och Julia, och Fia som jobbar där och kan erbjuda snygga dam/tjej kläder..Hon fixar looken=).  Och naturligtvis bara njuta av staden och de pittoreska smågatorna...Och massor, massor mer..Och just det Akleja så klart..hehe
I dag har killarna tröjor från Mexx och Olle har även shorts från Mexx, Adam har super snygga jeansshorts från Grunt. Helt klart coola killar!En underbar dag...

Det är sol, det blåser inte, och mina barn har lovat en bråk fri dag!!!
En liten till kaffet...

En liten mumsbits kaka. Inte så söt, så den passar mycket bra till kaffet.

CHOKLADSNURRA100g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
3/4 dl majsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 stor äggula
1 msk mjölk
2 msk kakao

Vispa smör och socker vitt och poröst. sikta mer mjöl och majsmjöl och blanda väl. Rör ner äggulan och mjölken för att forma en fast deg. Dela degen i två delar och blanda kakao i den ena. Lägg båda degarna i plastfolie i kylen i ca 30 minuter. Gör sedan en lång rullar av varje deg och snurra i hop dem till en. Dela  den samman snurrase rullen i ca 20 bitar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt svalna på galler.


Vita havrecookies...

Det var de här jag höll på med när huvudvärken slog till, fick lämna allt på plåtarna på spisennär jag åkte.  Och när jag kom tillbaka fanns det typ bara hälften kvar, måste ju vara ett bra betyg.

VITA HAVRECOOKIES


175g smör
3 dl rårörsocker
1 ägg
4 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
8 dl havregryn
2 1/2 dl mjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
150-200g vitchoklad

Vispa smör och socker vit och poröst, vispa i ägget, vattnet och vaniljsockret. Blanda till en jämn smet. Tillsätt sedan mjöl, havregryn, salt och bikarbonat. Grov hacka chokladen och blanda med smeten.
Klicka ut matskeds stora klickar på bakplåtsklädda plåtar, det blir ca 30 kakor.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, lått svalna på galler.

Vill man kan man variera sig och ta russin, eller mörkchoklad eller mjölkchoklad eller helt enkelt inte ta något i och göra klassiska havrekakor.Den fina kaklådan finns hos oss på Akleja....

Vindruvsberså...

Rätt kul present att ge bort....

Valfritt rosa...

Det här är den andra systerbuketten, och som syns skulle den gå i rosa. Helt valfritt bara den går i rosa.Buketten består av Heaven ros, Sweetavelanch ros, Hortensia med rosa kanter, Astrantia, Germini och Pioner.


Valfritt rött...


Två systrar gifter sig i dag, och ville då ha två lika men olika buketter, den ena skulle gå i rött och gärna med  lite brudslöja annars helt valfri.

 

Buketten består av Grandprix rosor, Hortensia, Nejlika, Hyperikum, Germini och Brudslöja.
Vilken himmel vi har i dag...Det är så skönt att vara på benen igen och att få vara på jobbet. Jag hade smått panil i går när jag bara fick ligga och titta ut genom fönstret. Men nu är jag på plats igen, om så bara en snabbis för att göra dagens brudbuketter.

Ta inget för givet....

Man tror att man vet allt, har allt under kontroll. Men igentligen vet man ingenting, och allt kan ändras i en handvändning.
I går var jag ledig och gick här hemma och städade, plockade, tvätta fönster och tog hand om tvätt. Adam och Olle sprang ut och in med kompisar...Inget konstig, lagade lunch, fortfarnde inget konstigt. Har ju lite svårt att bara sitta still, så när jag var klar med allt "göra" tänkte jag att jag bakar väl något. Jag började och så helt plötsligt var det som det small till i huvudet och jag fick en sådan fruktansvärd huvudvärk. Med mycket möda fick jag klart på det jag höll på med, så jag kunde lägga mig. Men vilken värk, jag visste inte vart jag skulle ta vägen och jag mådde så hemskt illa. Men man tänker ju hela tiden det går snart över....Men inte då.
Mamma ringde för att säga hur det gått i affären, då hade jag så ont att jag grät... Då tog hon mig till akuten...Jag minns knappt, men jag vet att jag mådde så illa att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag fick direkt göra skallröntgen för att se om det var någon blödning...Då känner man sig liten...blödning som i hjärnblödning, inte jag.
De såg inget men vill inte skicka hem mig eftersom värken inte gav med sig, de ville ta ett ryggmärgsprov. Så jag blev inlagd för att på natten få gör det, då det måste gå ett antal timmar efter huvudvärkens start. Så jag blev in rullad på ett fyra rum på avd 1. Och där var jag med tre små tanter 83, 87 och 90 år gammla. Den ena var en fin liten dam som pratade hela tiden, satt i telefonen med vänninor och inte ett ord av vad hon sa var sant..Jag hörde ju vad läkaren sa till henne och hon bredde då på regält till vänninorna..haha rätt kul. Den andra var så liten och späd och sa bara hela tiden , jadå ,jaha, ja men visst, johårå, vilken fråga hon än fick svarade hon lika dant och skrattade lite. Den tredje snarkade värr än Patrick, det värsta var att henne kunde jag ju inte sparka på så hon slutade..haha ja det var då en upp levelse i sej..Till slut fick jag nu i dag göra provet, ryggmärgsprov är väl det säkraste man kan göra för att utesluta blödning i hjärnan, det gör ont, väldigt ont men det får man väl stå ut med.
Jag är glad för de hitta inget,allt såg bra ut. Jag fick åka hem nu i kväll och läkaren sa att vi fick anta att det var ett kraftigt migrän anfall.

Så nu är jag hemma igen, utan huvudvärk och med en stor lättnad över att det inte var värre. För tänk så lätt allt kan bli så annorlunda. Man borde lära sig att inte ta allt för givet!Bondens Creperi....

Vi har även i år hjälpt till att plantera och fixa på Restaurangen Bondens Creperi. Massor med ute blommor så det riktigt prunkar i alla lådor, jättefint blev det. Sen har vi även fixat lite inne, tex den här gamla vattenho har vi planterat i, lime färgad Phalaenopsis och hjärtan på tråd. Enkelt men så snyggt, det rostiga är som pricken över i:et, och det passar så bra in i deras lokal....Gå dit i sommar och titta vet ja!!!

 


Primula...Fin!

Bouganvilla frossa...

Det måste vara Bouganvillernas år i år, för vi har aldrig haft hemma så mycket fina Bouganviller. Vi har i en massa färger och toner, storlekar, höjder och former.

De är helt fantastiskt tjusiga, riktigt lyser och så känns de så lyxiga...En superbra present!Planterar tag...

I dag har vi varit på mer planterings jobb. I dag hemma hos privat personer, där allt skulle gå i cerist och lila. Så nu är det fixat och klart, bara till och sköta det rätt!!


 

RSS 2.0