Chokladcheesecake...


Den här blev både vacker och god...Men så kan väl aldrig choklad vara fel heller=)

Jag använde mörk 70% choklad, och gillar man den mörka lite bittra smaken så är det perfekt. Jag som är lite barnslig=) och gillar det söta skulle välja mjölkchoklad...Hur som så var den god!!

Bara att prova sig fram till sin egen favorit..



250g chocolatechip cookies
75g smör

200g cream cheese (Philadelphia eller liknande färskost)
400g mascarpone
3/4 kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad (vill man ha sötare chokladsmak, ta mjölkchoklad)
3ägg
1 dl strösocker

Klä botten av en form med löstagbar kant, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
Kör kakorna till smulor i en matberedare, eller förhand. Tillsätt  det smälta smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna i formen . Låt stå kallt i kylen medan du förbereder fyllningen.
Rör cream cheese och mascarponen, socker och vaniljsocker smidigt tillsammans. Rör ner äggen ett i taget i färskostblandningen.sikta ner kakaon.
Bryt chokladen i mindre bitar, smält den försiktigt och rör ner i färskostblandningen.
Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen. Häll smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i cirka 50 minuter. Låt sedan stå i eftervärme i yttligare 60 minuter. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen över natten.
Dekorera med florsocker och färska jordgubbar...Aldrig fel med en klick lättvispad grädde till=)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0