Adams randiga önskan..

Vi har haft kalas...Min lilla Adam har fyllt 9 år. Han hitta den här kakan i en tidning och den ville han då verkligen ha på sitt kalas. Adam älskar choklad ( som sin mamma )..och det får gärna vara någon kladdig choklad kräm inblandad...Den gick hem, han var så nöjd och många andra också=)
Tog lite tid att göra, men värd att ge den tiden..Det lovar jag!
 


150g vit choklad
250g smör
5 dl socker
2 1/2 dl mjölk
2 ägg
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Fyllning:
600g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde

Finhacka den vita chokladen och smält den tillsammans med smör socker och mjölk i en kastrull, får ej kokas. Häll blandningen i en bunke och ställ svalt i sa 20 minuter.
Rör i äggen ett i taget.
Blanda mjöl, vaniljsoker och bakpulver och sikta ner i smeten.
Smörj två springformar, häll hälften av smeten i den ena formen och blanda kakao i resten av smeten och häll den i den andra formen. grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i va 40 minuter. låt svalna helt.

För att göra fyllningen, hacka mjölkchokladen, koka upp grädden lägg i chokladen och dra kastrullen åt sidan rör till chokladen smällt. Låt krämen stå och svalna i rumstemperatur tills den är bredbar...det kan ta ett tag. Jag lät min stå över natten..men räkna i varjefall med ett par timmar.

Delabägge kakorna i två bottnar. Bred ett lager kräm mellan varje botten och lägg i hop dem växelvis. Bred till sist kräm övers och på sidorna.

Garnera så vackert du bara kan=)



Han är ju världens finaste kille....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0