Chokladhallonkaka..
Det här var en lätt och syrlig kaka, känns inte alls så onyttig som den kanske är. Verkligen att rekomendera till sommar kaffet.
CHOKLADHALLONKAKA
200g smör
3 dl frysta hallon
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 ägg
3 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull, rör i hallonen så att de tinar i smötet. Låt svaln lite.
Blanda socker kakao och vaniljsocker, rör ner allt i smörhallon blandningen.
Rör ner ett ägg i taget, blanda sist i mjölet.
Häll smeten i en smort och brödad form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.
Servera med grädde och hallon, jag blandade i röd karamellfärg i grädden så den blev sött rosa och så rev jag vitchoklad (så klart) över innan servering.
super god =)
Jättegod, inte så stabbig. Kändes nästan nyttig. En sak bara, för mycket goda kakor på jobbet. Inte en chans att hålla igen då vi måste prova alla Lindas bakverk. Men tack i alla fall. Kram från värsta tjockisen.