Gud så god....

Det här var då den godaste cheesecake jag någonsin ätit, jag kan inte förklara  mer än att den är så god att det inte går att sluta äta den. Ni MÅSTE bara prova att göra den....LOVA!

VITCHOKLAD CHEESECAKE MED LIMEMASCARPONE OCH FÄRSKA BÄR

Botten:

300 g digestivekex

125g smör

 

Fyllning:

600g philadelphiaost

2 dl cream fraiche

1 dl socker

1 msk majzena

3 ägg

250g smält vitchoklad

 

Toppkräm:

250g mascarponeost

saft och skal av 1 lime

1 tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

 

Smula digestiven fint, smält smöret och blanda  med smulorna tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca10 minuter.

 

Vispa philadelphiaosten och socker fluffigt, blanda i majzena och cream fraiche och sedan äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen och rör till en len jämn smet, häll i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 40 minuter. Får den för mycket färg lägg över lite folie.

Låt cheesecaken svalna, gärna över natten.

Vid servering, blanda ihop mascarponeosten , limesaft och skal flor- och vaniljsocker och rör till en jämn kräm. Bred uppe på kakan och dekorera med  massor av fäska bär.

 

Jag använde körsbär, färska fikon, rödavinbär och en stor vacker cream färgad ros och några av dess gröna blad. Den blev så fin, och jag blev så nöjd.

Jag hitta receptet på en helt underbar sida, Kalasgott!


Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Oh kära nån, vad roligt att du bakade cheesecaken! Som du säger är den verkligen helt underbart god! :-) Man kan inte sluta äta den!



Du får hemskt gärna hänvisa i inlägget att receptet kommer från Kalasgott!



Kram på dig!

2010-06-01 @ 21:55:56
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Helene

Linda Linda allt ser så gott ut man blir så inspererad att baka MUMMMMSSSSS.........

2010-06-02 @ 23:00:17
Postat av: Vaniljskorpan

Skoja inte...det är ser ju bara för gott ut :): Måste testas!!

2010-06-11 @ 08:44:08
URL: http://vaniljskorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0