Gud så god....
Det här var då den godaste cheesecake jag någonsin ätit, jag kan inte förklara mer än att den är så god att det inte går att sluta äta den. Ni MÅSTE bara prova att göra den....LOVA!
VITCHOKLAD CHEESECAKE MED LIMEMASCARPONE OCH FÄRSKA BÄR
Botten:
300 g digestivekex
125g smör
Fyllning:
600g philadelphiaost
2 dl cream fraiche
1 dl socker
1 msk majzena
3 ägg
250g smält vitchoklad
Toppkräm:
250g mascarponeost
saft och skal av 1 lime
1 tsk vaniljsocker
2 msk florsocker
Smula digestiven fint, smält smöret och blanda med smulorna tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca10 minuter.
Vispa philadelphiaosten och socker fluffigt, blanda i majzena och cream fraiche och sedan äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen och rör till en len jämn smet, häll i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 40 minuter. Får den för mycket färg lägg över lite folie.
Låt cheesecaken svalna, gärna över natten.
Vid servering, blanda ihop mascarponeosten , limesaft och skal flor- och vaniljsocker och rör till en jämn kräm. Bred uppe på kakan och dekorera med massor av fäska bär.
Jag använde körsbär, färska fikon, rödavinbär och en stor vacker cream färgad ros och några av dess gröna blad. Den blev så fin, och jag blev så nöjd.
Jag hitta receptet på en helt underbar sida, Kalasgott!
Oh kära nån, vad roligt att du bakade cheesecaken! Som du säger är den verkligen helt underbart god! :-) Man kan inte sluta äta den!
Du får hemskt gärna hänvisa i inlägget att receptet kommer från Kalasgott!
Kram på dig!
Linda Linda allt ser så gott ut man blir så inspererad att baka MUMMMMSSSSS.........
Skoja inte...det är ser ju bara för gott ut :): Måste testas!!