Värt...

Det kan vara värt att tänka på.. För om man bara ger och ger och inte får något tillbaka, kan man faktiskt lägga den energin på någon som ger en något i gengäld.
Jag är en som alltid ger.. Och tyvärr allt för ofta blir besviken. Men det är sådan jag är och alltid kommer vara.. Jag är en "Anderssonare" som pappa brukar säga:)
Jag skulle ju inte vara jag annars!


Byta namn...

Känns ju som om jag måste byta namn här på bloggen, och det var ju då inte det lättaste. Jag vill ju få med alla gammla inlägg, för det är ju jättekul att kunna gå tillbaka och titta. Jag tror jag har hittat en lösning, men då måste jag hitta på ett eget domännamn och där tog fantasin slut. Min syster sa - den kan väl heta Bara jag eller Bara lilla jag...ja kanske för nu är det ju inte akleja längre, nu är det ju bara lilla jag. Och så är det ju något som jag både säger och skriver.. Det känns lite jag..Vad tror ni..
 
www.baralillajag.se
www.barajag.nu
 
Kan fungera va???Eller har ni något annat förslag, ni tycker passar bättre????
 
Ska bara se till att få det att fungera också, datorn är ju inte min bästa vän direkt;)

Nya Akleja...

 Jag var ju en sväng till Akleja i går. De har fått det jättefint, det är rent, vitt och stilfullt. Allt går i samma färgtoner och det finns en toutch av lantligt. När man går in så finns det en känsla av Akleja fast ändå inte. Det är likt men ändå inte alls. Svårt att förklara..Jag känner mig hemma men ändå inte. När jag var där i går så ringde telefonen och min första reflex var ju att svara..så lite hemma måste jag ju kännt mig;)
 
Men huvudsaken är att det är fint, och det är det. Mycket fina planteringar och fräscha växter, en hel del små roliga presenter...Jag köpte faktiskt en=)
 
Har ni inte varit där, åk dit och titta...Det tycker jag ni måste!
 

Lycka till...

I dag var jag in till tjejerna på Akleja...Jag har inte varit där sedan de öppna och jag kände att jag behövde önska lycka till. Och vad ger man...Champage vet jag de fått så de kan bada i, Choklad är inte bra för figuren;), Blommor kan ju kännas löjligt....Men jag kom på det!!
 
En nummer visare från typ 50-60-talet...Jag tycker den är hur fin som helst, och jag vet ju att kunderna tjatat om..finns det inga kölappar!
Så det måste man väl säga passa som handen i handsken=)
Ja kännde att den passade väldigt fint in i butiken, som har lite de färgerna och även lite den stilen, så om de nu vill sätta upp den så blir det nog rätt fint.
 
Så en nummervisar med önskan om mycket kunder och lång kö!
 

Azalea...

Den här Azalean är så fantastisk, den är liksom aprikos fast lite varmskär med lite creamton..Jag vet inte hur jag ska förklara, mer än att den är bara så fin..Finns på Lundby i Mirumgallerian...Om det är så att någon önskar den=)
 

Piffa..

I dag var det vattning och piff som stod på schemat. Här på Lundby finns det väldigt mycket fina saker, mycket presentsaker så som lyktor, ljus,ramar, speglar, lådor, tavlor, skyltar, klockor,skålar mm...Men de syns inte för alla växter. Men jag lovar att man kan hitta mycket om man tittar lite extra. Jag har försöka att lyfta fram lite av de sakerna i dag, så att ni som kommer och handlar ska bli sugna på att köpa någon extra liten sak...Kallas merförsäljning;))
 

Blå....

Jag har fått lite timmar på Lundby Blommor i Norrköping. Jättekul, känns så skönt att vara sysselsatt. Jag kan ju fortfarande inte hjälpa Karin så mycket med Mitt&Ditt , även om jag inget annat vill. Så i stället för att gå hemma och dra, så får jag jobba.
Det är verkligen kul att prova en annan typ av butik. Lundby är ju lite mer snabbvarubutik, ligger i ett köpcentrum med mycket folk i rörelse hela tiden. Det är mycket kunder, hög fart, mycket förproduktion, långa dagar, ja mycket av allt.. På många sätt lika men ändå så olik det jag är van vid.
Min största skillnad är att jag går dit jobbar och gör vad jag blir tillsagd, sen går jag hem.. Och behöver inte planera eller tänka mer. Rätt skönt faktiskt:)


Viola Göteborg...

Jag har lärt känna en helt fantastisk person. Hon är en riktig toppen tjej, hon är florist, kreativ , rolig, sprallig och så härlig att umgås med..Hon gör en glad..Sånt ger tummen upp=)
 
Emelie driver blomsterbutiken Viola i Göteborg, hon är ung och driftig och full av inspiration. Så jag tänkte ge er tipset att att läsa hennes butiks blogg. Nu när det kanske tryter med inspiration och blomster här hos mig så kan hon och hennes tjejer fylla det tomrummet... http://violagoteborg.blogspot.se/
 
 
Gå in och lämna en liten kommentar till henne...För vet ni det gör en så glad=)
Hälsa från mig!
 
 

Blogga..

Jag kommer absolut att fortsätta bogga och jag kommer att fortsätta på samma vis som nu..Lite familj, lite bakning och middagstips, men självklart också blommor och inspiration i massor. Jag kommer visa vart jag är och gör. Det kommer i framtiden att bli en hel del inspiration från butiker runt om i landet..mest neråt i landet då det är där jag kommer att hålla till.
 
Nu är Mitt & Ditt fortfarande är i uppstarts fasen och vi väntar hem varor och jobbar på att webbshopen ska bli klar så kommer jag syssla med lite "ditt och datt", Jag kommer hoppa in och jobba där jag behövs, för att bara gå hemma och vänta det är inte riktigt min grej.
 
Just nu har jag miljoner saker att fixa.. att avsluta ett företag är inte bara det, oj vad papper och telefonsamtal. Sen att byta bil, kan ju inte åka i Akleja skåpbilen ( även om jag tycker det är den finaste blombil som jag sett). Jag måste komma in i att jag är säljare och vad gör jag då...Sen måste jag ta tag i allt annat som jag bara lagt åt sidan de sista tre månaderna...Roligare finns ju.
Men i morgon så ska jag vara kreativ igen, jag ska lägga allt pappersjobb åt sidan och hoppa in i en blomsterbutik här i stan.
 
NU är det bäst att sätta fart mycket att göra i dag...

Mitt&Ditt...

Har kommit på att jag faktiskt fått en ny identitet.. Jag är nu mera Linda på mitt & ditt:)
Fast jag tror nog jag kommer vara Linda på Akleja med väldigt många i väldigt lång tid framåt...
Träffade en kund här om dagen på helt fel plats.. Hon sa...Men det är ju du, från Akleja.. Visst?
Jag svarar ja så är det.. Och sen nej nej nej.. Jag har ju sålt, jag är inte Akleja längre. Så det lär ju bli svårt för andra när jag inte kan komma i håg det själv:)

Linda på Mitt&Ditt!


Vilken mässa...

Det är så kul, vilken mässa vi haft, vilken respons. Det har varit fullt i montern mest hela tiden. Och det har varit så kul att träffa både gammal och nya bekanta. Roligast av allt har nog varit att vi fått bekräftat att vi gjort rätt, att det vi satsat på går hem. Ett extra plus har varit att alla gillar montern och tycker att den sticker ut, är snygg och inbjudande... Vi är så glada och lyckliga!!


Interflora...

I lördags var vi in en sväng på interfloras årliga fest. Jag säger bara - vilket drag. De kan då det där med att ordna fest.. Och alla bjuder då verkligen på sig själva. Mycket kul att se!


Nu nu nu...

Det är vi som äger;)... Haha.. Nu pirrar det bra i magen, det är nu det gäller .. Så spännande!!


Klart...

Vi är klara och vår monter är så så fin. Vi är verkligen nöjda och vi har fått många positiva kommentarer:)
Det blir spännande i morgon..


Goodiebags...

Klart våra kunder ska få något fint:)


Skylt...

Nu syns vi på håll:)


Bygge...

Det har gått så bra och så fort, det känns skönt. Så nu kommer vi ha extra mycket tid att piffa:)
Så i morgon bär det av till Årsta partihallar!


Nya livet...

Nu är jag i Stockholm och bygger våran fina monter för Mitt&Ditt. Det är nu mitt nya liv börjar, det känns jätte konstigt men också så roligt. Jag har inte riktigt fattat att Akleja nu inte är min, så det är skönt att köra i gång direkt med det nya... Och vet ni det blir så bra, det blir så fint, vi är så bra.. Jag är så glad!!


Skattkammaren...

Det är känns så sorgligt, min skattkammare som jag under så många år byggt upp är nu helt borta. Den är tom. Ni som varit i aklejas källare, på kranskväll tex vet hur mycket det fanns att välja på. Man kan kalla det en mindre förmögenhet. Det tar tid och även lite pengar att samla på sig så mycket, visst på både gott och ont... Man ska ju inte ha saker på lager, det optimala är ju ett litet lager. Men både vi och kunderna har varit vana att frossa i pynt, band.. Ja you name it.. Vi har nästan kunnat hitta allt som önskats. Och i bland har vi blivit förvånade själva att det fanns:)


Kramar och tårar..


Åååå....

Vad ska man säga.. Jag blir så rörd.. Jag skrev på fb nyss att jag är gråtmild... Och det är jag minst sagt efter att ha läst detta.. Tack snälla!


Sista..

Nu är jag på plats, för sista gången. Kom på i morse att det är så många saker jag kommer att göra för sista gången i dag. Som att köra hit tidigt tidigt på morgonen, att parkera min fina Akleja bil utanför skyltfönstret, att öppna som butiksägare... Och mycket mycket mer..


Minnen...

Alla kunder kommer alltid att finnas i minnet, en del kommer man av vissa anledningar minnas mer:) Typ en plantering längst fram i fönstret julskyltnings söndagen...haha


Pynt..

Ni som vill fynda pyssel och pynt saker... Vi har massor:)


Kom kom kom


Konstigt...

Oj vad det kändes konstigt i dag när jag läste tidningen... Kändes som om någon hade stulit min logga. Sen kom jag på att just det, det är ju inte min längre.. Usch det känns i hjärtat...

Men det blir bra, tjejerna kommer att ta väl hand om min butik och alla våra fina kunder!


70%...

Vi kör slutspurten nu.. Men det finns faktiskt mycket fint än..
Gillar ni att pyssla så finns det massor med pynt.. Billigare än billigast!!


Trolla med knäna...

Jag kan faktiskt trolla med knäna;)
Det går fortfarande att få till det lite fint i färg med det lilla som finns kvar.
Men jag måste försöka bortse från mina krav nu.. Det går inte att få det att se ut som akleja längre.

Men nu är bara butiken öppen i två dagar till, fredag är sista dagen!


Billig...

Haha... Ja i dag är till och med jag billig... Nästan gratis;) 70% på det här är ju ingenting...Någon som ska slå till;)


Fina...

Alla är så snälla, kommer fina ord, gott fikabröd, presenter och en del med tårar i ögonen.
Vi känner oss så omtyckta och hedrade och det gör oss så glada.

Tack alla fina vänner/ kunder vi uppskattar det så!


Kul...

Så kul att få en så stor och fin artikel i tidningen.


Sista dagarna...

Allt ska verkligen bort, kom och hjälp mig.. 70% de sista dagarna på ALLT i butiken.

Det finns fortfarande mycket fint, det kan jag lova:)


Present...

Måste mitt i all denna utförsäljning,bara visa vilket fint fat fyllt med grönsaker som jag gav min syster i present. Tänk om man kunde ha ett sådant fräscht och uppfyllt fat i köket jämnt...


Fortfarande..

Jag hittar fortfarande skatter i min skattkammare:)


Till mig..

Jag har fått blommor, ett helt fång med vackra rosor i ljuva färger. Det är inte ofta jag får blommor, men nu fick jag av en leverantör för att jag handlade för sista gången. Sista gången.. Usch vad det känns konstigt att säga...


Bra dag...

Känner att det blir en bra dag i dag!
kunderna har redan börjat komma och jag har fått hem mer växter nu på morgonen.


Så kul...

Det har varit kö hela dagen i dag. Vi är helt slut, men det är verkligen roligt. Nu i kväll har vi åter igen fixat i ordning i hela butiken... Och vet ni den är så fin.
Nu börjar det tunna ur i källaren och jag har fått den så fint städad. Jag tror aldrig jag sätt den så ren. Och den är dess utom städad helt frivilligt av en vän, som bara vill hjälpa mig. Jag är så tacksam, jag hade aldrig kunnat göra det så bra och frågan är när jag skulle hunnit det.. Marie du är en pärla!


Fina..

Det finns så många fina personer här i Söderköping... Jag kommer att sakna dem alla. Igen tack för all omtanke, det värmer så...
Susanne det har varit skönt att kunna prata med dig med.. Tack tack tack


Visste...

Nu har ännu en dag gått och butiken har varit fylld av folk mest hela dagen. Det är rykande åtgång på allt vi har. Vi fyller ju på från lagret hela tiden, och det är klart att det börjar tunnas ur där. Jag visste att jag hade ett stort lager, egentligen alldeles för stort. Men även om det var mycket varor, så är det bra saker... Mycket fint. Jag har nästan blivit förvånad över allt fint vi tagit upp i dag, saker jag helt glömt fanns... Det är som att ha en egen liten skattkammare:)


Så fin...

Våren är verkligen här...


Leverans...

Ny har alla blommor kommit.. Så mycket fint båda från Holland och Gustafssons... Bästa kvalitet in i det sista!


Fortsätter...

 
Vi var tidigt här i morse, så nu är butiken uppfyllt och fin igen...Hoppas på och se Er alla i dag, även Ni som var här i går så klart!!
 
Kom Kom Kom Kom Kom!!!!
 
 

Sista bruden...

I går den 1/1 hade jag min sista brudbukett. Helt valfri men gärna med lite färg. Rätt söt tycker jag!
 
 
 
 
 
 

Vilken dag...

Att det kunde sprida sig till så många att vi hade utförsäljning bara genom bloggen och Facebook. Det sa bara pang vid tolv tiden och sen var butiken full, över full, till bredden full... Ja ett tag fick kunder stå utanför och vänta på sin tur att kunna komma in. Helt otroligt!
Vi är så glada att så många kom, visst är det lite tragiskt och sorgligt men det känns ändå bra, och det är skönt att höra att så många kommer sakna oss.. Det värmer!
Vi har nu fyllt upp butiken igen, vi har så mycket i källare som vi hela tiden fyller på med. Och det kommer faktiskt en del nya växter både i morgon onsdag och torsdag. Så det finns fortfarande hur mycket som helst att fynda.

Den 12 januari lämnar vi nyckeln.. Så, så länge vi har grejer att sälja finns vi kvar..


RSS 2.0