Påskharen...

Vi har alltid påskäggsjakt hos mormor i Karstorp. Det brukar ju vara mina killar och min systers barn, men i år då de är lite långt här i från så fick killarna ta med sig varsin kompis. Så i fredags kom vi med fyra förväntasfulla killar Adam, Wilmer, Olle och Walther. Adam tycker nog det är lite svårt, är det påskharen eller är det mormor, Olle han vet...Självklart är det påskharen.
 
 
I år var det lite fångarna på fortet tema, Det börja med att haren tappat 120 guldpengar som behövdes hittas...de låg typ över hela karstorp. Där sista pengen fanns så hittade de varsin karta, ledtrådar och en lapp med deras namn och fem tomma cirklar, sen började jakten på siffror. En femsiffrig kod var de tvugna att hitta för att sedan kunna låsa upp varsin påskskattkista, självklart var man tvungen att prova sig fram för att hitta den som ens egen kod passa till...Vilken jakt, vilka skattkistor och vilka nöjda killar.
Jag fattar inte hur mormor...eller jag menar påskharen kan komma på allt detta. Helt fantastiskt, Tack snälla för en super dag=)
 
Självklart bjöds det på Lunch och fika också. Stugan var uppvärmd och påskpyntand, allt ut tänkt in i minsta detalj.
 

Det är påsk...

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra!!! Det är påsk och jag är ledig, jag är till och med ledig hela helgen.. Långfredag till annandag påsk. Det är första gången på fjorton år jag är ledig en påskhelg.
Så i dag sitter jag ute med näsan i solen.. Det är ju underbart, men jag måste ju säga att det känns märkligt.. Jag är verkligen inte van vid att vara ledig.. Sådana här helger borde man jobba arslet av sig.. Å här sitter jag:)


Min sis...

Ni har kanske snappat upp att en av mina systrar har flyttat till Australien...Jag var rätt emot det, kan man lätt säga. Men jag har börjat att vänja mig vid det och nu önskar jag bara att allt ska lösa sig för dem så de kan stanna och leva sin dröm...Även om jag hatar att hon är så långt bort.
Det är jobbigt att ha en av sin bästa vänner så långt bort..hur kul är det att ta en fike genom viber eller en lunch på skype. Det blir liksom inte det samma!
 
Hon bloggar om allt roligt de gör " där borta"..Det ser verkligen härligt ut, och man blir mer än avundsjuk...Kika in på hennes sida så får ni se hur hon har det http://steinerwife.wordpress.com/
 
 
I natt vaknade jag ochkände mig klarvaken, vad gör man då?? Jo kollar Iphonen så klart. Jag upptäcker att hon bloggat om lilla mig. Det gjorde mig både glad och ledsen och det både värmde och gjorde ont...För jag saknar henne så!
 
Grät en skvätt och lyckades somna om:)...Tack för att du finns, Lav Ya!
 
Här har ni det hon skrev....

(Jag har en vän som jag alltid kan räkna med, en vän som jag aldrig vill vara utan. En vän som jag tillsammans med har haft en himla massa skoj med, och en del mindre skoj också men det braiga överväger och överglänser allt det andra. Vi har blivit så tighta under åren att inget någonsin skulle kunna sära på oss. Vi säger vad vi tycker, vi tycker inte alltid lika även om vi förstår varandra och tänker lika. Vi har likheter och olikheter. Hon är kämpe som har varit med om mycket men med stark vilja klarat sig igenom det och fortsatt vidare. Hon tänker alltid på allt och alla och är ofta steget före hela tiden.

Hon är en otroligt kreativ människa som inspirerar många inklusive mig, allt hon skapar blir otroligt vackert likaså hennes underbara små pojkar. Vi har bråkat genom åren men vi har skrattat mycket mycket mer. Vi har varit tokiga tillsammans, vi har dansat på bord, lärt ut armbågsdans på otten och drömt om framtiden på en het strand tillsammans.

Det är så klart min storasyster Linda som ska ta åt sig av allt jag skrivit!

I LAV YA SIS!)

 


Min dag..

Usch vart tar tiden vägen... Men så är det och i dag blev jag ännu ett år äldre, ett år närmre 40.. Och nu är det så nära man bara kan komma. Det är konstigt för jag känner mig inte ett år äldre än 27 ;)
I dag har varit som vilken dag som helst, jag har jobbat, städat och lagat mat.. Egentligen borde man ta sig tid att ha en ledig egen dag när man fyller, då man kan unna sig något man i vanliga fall inte gör. Så man verkligen får känna sig speciell... Kanske nästa år;)


Ranunkel..

Se så vackra de är, de är så perfekta att de nästan ser oäkta ut. Den här färgen är ju också helt fantastisk, de skiftar så fint i samma fägton och de kommer alla från samma 10 pack...Helt underbara!
 
 

Våffeldagen...

På dagens fråga..Vad vill ni ha till middag killar?  Våfflor så klart mamma, det är våfflornas dag men kan inte äta något annat då, svara de Olle.
Sagt och gjort...bara att ställa till med våffelkalas så här en måndags kväll. Killarna blev nöjda och glada, och gott var det, så i slutet blev jag också nöjd nöjd=)
 
MORFARS BÄSTA VÅFFLOR
 
 
Det här är riktiga våfflor. Jag har lagt ut receptet tidigare men jag gör det igen, för det är verkligen de bästa våfflorna. De är godast kalla, så man kan göra en heltrave innan man börjar äta. Och blir de några över så är de lika goda nästa dag.
 
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl socker
5 dl mjöl
1 dl smält smör
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
 
Blanda allt ordentligt i en skål. Det blir en riktigt tjock smet. Lägg dem att kallna på ett galler efter gräddning. Pudra florsocker på dem och lägg i en stor trave..
 
Servera med massa grädde och sylt och lyckan är gjord=)

Mina färger...

Det här är verkligen jag. Jag bara älskar de här färgtonerna, de känns så mjuka, milda och ljuvliga. Man blir helt klart lite lyckligare av att ha en sådan här bukett på köksbordet.
 
 

Hög av choklad...

Bara den är täckt av choklad på utsidan så spelar det ingen roll vad som är innuti.. vitchoklad är ju min favorit, så lite vitchokladmousse kan ju inte bli fel.
En choklad fylld tårta som ändå var fräsch och syrlig i smaken. Den blev fluffig, mjuk och smälte i munnen.Den var väldigt mäktig, så man kan tyvärr bara klara en liten bit...men på så sätt så räcker den till många.
 
HÖG CHOKLAD TÅRTA
 
 
botten:
150g smör
100g mjölkchoklad
4 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
2 nypor salt
 
vitchokladmousse
250g vit choklad
4 dl vispgrädde
200g philadelphia ost
 
Chokladkräm
325g mörkchoklad eller ljus om man vill
3/4 dl vispgrädde
100g smör
 
2 dl lemon curd (jag köpte färdig)
 
Smöra och bröda en form men löstagbar kant. Smält smöret och lägg i chokladen, låt smälta. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 35 minuter på 175 grader. Låt kakan svalna och ta ut den ur formen och dela i tre lager.
Smält chokladen till moussen. Vispa grädde till en fast konsistens. Rör osten mjuk i en bunke och blanda sedan med chokladen, rör till en slät smet. Blanda ostsmeten med grädden.
Lägg den understa kakdelen på ett fat, bred lemon curd i ett tuntlager och lägg sedan ordentligt med vitchokladmousse över. Lägg på den andra bottendelen och bred lemoncurd och chokladmouse på även den delen. Lägg på den sista delen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ett par timmar. (jag gjorde detta dagen innan kalaset och lät den stå i kylen över natten.
Smält chokladen till chokladkrämen tillsammans med grädde och smör. Blanda ordentligt och låt sedan stå och svalna i rumstemperatur i ca 1-2 timmar. Ställ den ej i kylen då blir den stenhård.
När den är kall breden ut den över hela tårtan med en slickepott. Ställ svalt så det stelnar. Ta sedan fram och dekorera. Jag gjorde nogatlockar som en krans ytterst på tårtan, genom att hyvla rumsvarm dubbelnogat, och sedan la jag färska jordgubbar i mitten. För det är aldrig fel med choklad och färska bär.
 
 
 
 
 

Fryst...

Så smidigt när man kan göra klart kakan/tårtan flera dagar innan, den finns bara färdig i frysen att ta fram och dekorera..Dessutom god som bara attan. Syrlig och fruktig, riktigt fräsch i smaken, extra gott med den lite kladdiga och sega choladbotten. Ja den här gick hem hos alla av kalasets gäster.
 
PASSIONS OCH JORDGUBBS CHEESECAKE
 
botten:
100g smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
 
fyllning:
5 passionsfrukter
200g philadelfiaost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
 
Smör och bröda en form med löstagbar kant ca 24-28 cm i diameter. 
Smält smör och blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner det smälta smöret och ett ägg i taget. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 12minuter i 175 grader. Kakan stelnar yttligare när den kallnar. Låt botten kallna helt men ta den ej ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, vaniljsocker och socker till en slät smet, rör ner äggulorna en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaften och jordgubbsmoset i ostsmeten. Blanda ordentligt men försiktigt.
Häll smeten över botten. Täck över formen och frys tårtan i minst 4 timmar. Ta fram tårtan max 20 minuter innan servering. Dekorera med färska bär.
 
Olle har alltid egna önskemål till sitt kalas. Det ska alltid vara en chokladtårta och en jordgubbstårta. Sen kan jag ju oftat övertala honom till att inte ha samma. Den är tyckte han lät spännande att den var som glass. Och okej han kunde ta den fast då var det tvunget att vara lite kycklingar och kaniner på..Klart man får det om man har kalas=)

Älskar...

 
Snacka om att killarna älskar sina nya tröjor.
Adam och jag var själva en sväng till Söderköping och Evaboden. Jag hade lovat Adam att han skulle få välja kläder själv. Den här tröjan var det första han valde och så tyckte han att Olle kunde ju faktiskt ha en likadan, fast i annan färg.
Och som vanligt fanns det så mycket fint hos Camilla och Ann-Christin på Eva boden, så det blev en hel del. Ni måste bara åka dit, men jag varnar er...Man går inte där i från tomhänt;)
 

Kritvit...

Jag vet ärligt talat aldrig om jag tidigare sett en kritvit novemberkaktus. Många kunder genom åren har tjatat om att de söker vita novemberkaktus.. Men jag har typ sagt att Nää det finns inte, de blir alltid rosa när de slår ut.. Så jag har aldrig gillat dem.. Men jag måste nog ändra mig. Den här är ju verkligen vit och så fantastiskt söt..


Mitt&Ditt...

 
 
Vi har startat en blogg på Mitt&Ditt´s hemsida, med den här länken  
http://mittditt.se/blogg/  kommer du direkt till den. Där skriver både karin och jag lite då och då. Vi försöker uppdatera när något händer, när vi får varor, när vi är på mässa och på kina resor mm. Vi har ochså önskat få bilder från de blomsterbutiker som har skyltat med våra varor, så att vi kan visa och inspirera med hur andra exponerar. Det är verkligen jättekul att se hur alla har det, det finns inte en butik som är den andre lik.
Vårat mål är även att komma med så tips och ideer som kan piffa upp i vardagen på ett eller annat sätt. Hoppas ni vilj följa oss där.
 
Jag ska inte sluta här, absolut inte...Så fortsätt kolla in när du har tid, det gör mig alltid lika glad att se hur många det är som faktiskt följer lilla mig;)
 

Gott och lätt....

Hur lätt var inte det är och hur gott blev det inte... Till vardag eller fest, det kan inte misslyckas. Ni måste bara prova. Jag tror vi ska äta det i dag igen;)
 
SAMBA KYCKLING
 
 
4-5 frysta kycklingfileér
2 1/2 dl cream fraiche
2 dl grädde
1/4 dl soja
1 tsk sambal oelek
 
Lägg de frysta fileerna i en form, så de får plats ordentligt. Rör i hop alla ingredienser till såsen. häll det över fileerna och ställ in i ugnen. Grädda i ca 1.5 timme på 175 grader. Ös filerna ca 3-4 gånger under gräddningen med såsen.
Om det är mycket vatten i fileerna kan det se ut som såsen skurit sig, men när den är klar kan man då bara lyfta ur fileerna och vispa upp såsen lite och sedan lägga tillbaka dem. Det brukar hjälpa. Strö lite persilja över och varför inte dekorera med lite smörstekt sparris, servera med ris.
 
Det är verkligen, verkligen gott och lättare än lättast. Visst det tar lite tid men det sköter sig ju självt...Så man kan ju alltid passa på  att städa under tiden;)

Saknat...

I går fick jag äntligen chansen att göra en brudbukett igen, gud så länge sedan det var och gud så jag saknat det. Jag har saknat att göra något jag är riktigt bra på, något som sitter i mig och bara går i farten, att vara kreativ och skapande. Ja jag har verkligen saknat mina brudbuketter....
 
Det här var en väldigt valfri bukett, kunden kom in och sa, jag ska ha en handbukett...Ja ha till en begravning sa jag...NÄ till ett bröllop sa han helt lågiskt!!
Okej vad vill ni ha..Något fint att ha i handen, gärna med några röda rosor...Gör något vackert, vi litar på dig=)))
 
Jag tycker den blev väldigt vackert...
 
 

Lite annat..

Klart man vill bjuda kompisarna på dagis på något gott när man fyller år. Men med alla socker förbud som finns så är det ganska svårt. Men Olle gillar frukt, så det blev ett stort fat fyllt av massa härlig frukt vindruvor, vattenmelon, ananas, blodapelsin, honungsmelon och jordgubbar.

Ja det blir lite annat än äpplen och bananer sa fröken:)
Är det fest så är det...


6år...

I dag fyller min lilla Olle 6 år. Lilla och lilla, han är ju för Guds skull stor nu... Han önskade sig ett hockey mål och en liten liten katt. Mål fixa mormor och av oss fickan en mycket efterlängtad hockeydress men Hästenlogga, och initialer.. OJ( rätt kul att vi lyckats med en OJ och en AJ.. Hehe)
Men en katt, nä vi är lite oense om det... Så det blev en mycket trovärdig leksaks katt. Den jamar, spinner, tvättar nosen, blinkar och rör sig... Och den är nu döpt till Sama, efter Jesper Samuelsson i vita hästen:))) haha

Han är nöjd och då är jag nöjd!


Roligt...

Nu är verkligen våra krukor ute i butik. Många kunder har fått leverans och många har fått ut dem i butiken. Vi har önskat att få se bilder från skyltningar där Mitt&Ditt s krukor finns med. Och oj så mycket duktiga florister det finns där ute i Sverige:). Den här bilden är från Blomsterhörnan i Örnsköldsvik. Och det är duktiga Camilla som skyltar.
Våra krukor är som sagt baskrukor, rena enkla och stilfulla i härliga färger. För att skapa en mysig helhet i sin egen stil måste man använda sig av andra leverantörers produkter. Jag har alltid tyckt att man måste välja godbitar från flera leverantörer för att skapa den perfekta säljande känslan i butiken.

Camilla har verkligen lyckats:)


Fylld...

Vilken kyl vi har på Lundby nu... Den är fylld till bredden men underbara snittblommor i alla dess färger och toner. Så ska det se ut:)


Min..

Det enkla och naturliga tycker jag är så vackert. Så jag kommer fortsätta göra mina små tuvor från naturen. Så här blev min tuva i torsdags.


Snö...

Vilket snöoväder det drog in här i går, vi skotta och skotta.. Det tog aldrig slut. Och så vaknar vi i dag och det är det finaste vinterväder. Så konstigt det kan vara.


Nyskördat..

Vi har varit på Bjästa Handelsträdgård hos Lage och köpt tulpaner. Tänk att gå ut i växthuset och bara peka på vad du önskar för färger, och kan stå och se på medans de plockas. Snacka om nyskördat. Det är bland de finaste, kraftigaste och hållbaraste tulpaner jag varit med om. Underbara!


Jobbdag...

I dag är vi på kontoret.. Svarar på mail, ringer kunder, tar emot order:), packar pall, väljer julsortiment, städar och packar upp prover. Det är som rena julafton, vi vet ju vad vi beställt men frågan är alltid om det är just det som kommer.. Kan i bland bli hur som helst:))

Allt känns så märkligt.. livet går vidare..


Vackert...

Det var verkligen vackert i går. Ljust och fint. Massor med blommor och mycket ljus.
Precis innan vi skulle åka till kyrkan vräkte regnet ner som sedan övergick i hagel. Men när kyrkklockorna började ringa sprack solen igenom.. Nästan lite magiskt och mycket mycket vackert.


RSS 2.0