Naturligt..

Gillar att plantera med alla natur material som finns, färgerna blir så härliga. Så glöm inte ta vara på allt som finns ute, nu innan snön kommer! 




Bildspel...


Gud vad jag kämpat för att få till det här...Jag är så lycklig för att det fungerar....Hoppas jag, det går här hos mig i varje fall och jag håller tummarna för att det går hos er.

Det är bilder från visningen i Skövde, bortse från alla mina konstiga miner, eller att jag ser ut som ett troll i håret=) och titta på det jag gör i stället!!



Bilderna kanske inte är de bästa men jag är glad att jag fått dem så ni kan se lite mer av det vi gjorde. Jag kan lätt säga att jag är glad för att det inte är någon film, det där med att lära oss rikssvenska...Fick vi klart för oss att vi inte hade lyckats med..hahaha

Tävling...

TÄVLA OM ETT EDBLAD ARMBAND

Klart du vill vara med och ha chansen att vinna detta superfina armband. Armbandet ser precis ut som ett skärp och är gjort av nickelfritt stål. Om man inte vet bättre ser det exakt ut som vittguld. Det är så himla fint och håller sig snyggt i all evighet, tappar aldrig färgen.



Skriv bara en kommentar om att du vill vara med, och gå sen även in och gilla Akleja på facebook. Du behöver bara klicka på loggan så kommer du direkt till vår sida, och så är det bara att trycka på gilla ikonen. Jättelätt=)



Jag drar en vinnar nästa fredag, alltså den 7 Oktober.

KOM IGEN....KANSKE DET ÄR DIN TUR DENNA GÅNG!

Lycka till
Kram Linda



Så här ser det ut i dag...

Det är ett enda stort dammolm i kring butiken.... och ett fruktansvärt oljud!!!
Men ni ser att det går framåt, så snart så=) 


Vi har gjort om...


Vi och vi...Jenny har gjort om en massa i butiken i helgen, jättefint blev det. En hel del nytt har kommit fram också. Så mycket finns det att titta på.
 

 
 


Lyxiga muffins...

Tog mig i kragen och bakade lite i går, har sådan ångest för att alla mina fina äpplen bara blir ätna av fåglarna, för att jag inte hinner ta hand om dem...Så jag använde i varje fall två i går..hehe

LYXIGA ÄPPELMUFFINS MED VITCHOKLADTRYFFEL OCH CRUMBLETOPPING


grundsmet
200g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

fyllning
2 syrliga äpplen
2 tsk kanel

vitchokladtryffelsmet
100g vitchoklad
1 dl matyoghurt

crumblesmet
75g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker

Börja med att smältachokladen, när den är len och slät blanda den då snabbt med yoghurten och häll i en skål och ställ i frysen.

Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.

Gör sedan crumblesmeten, myp i hop alla ingredienser till en smulig massa(typ som till smulpaj).

Skala äpplena och skär dem i små bitar. Blanda äppelbitarna med kanelen och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll en muffinsplåt med formar, fyll formarna till hälften med äppelsmet, ta sedan skålen med chokladtryffel ur frysen och lägg en klick i varje form, fyll seda på med resten av äppelsmeten. Toppa tillslut med crumbelsmeten. De ska vara riktigt fulla, nästan överfulla!  Grädda i 175°C, ca 20-30 min.

Kan ätas som de är, men lite vaniljsås är aldrig fel=)


Ljuvliga höstkransar...

Det finns så mycket fint man kan göra dessa höstkransar av, och fram för allt finns det så mycket fint i naturen som  man kan använda. Vad man än tar och i vilka färgtoner man välger så blir det vackert.
Och varför inte göra en till bordsdukning och bara sätta ett stort block ljus i mitten...Maffigt!
Men ska ni ha den inne, använd då inte ljung...För ni vet väl att ljung betyder otur när man har det inne!



Den här fina knåpade våran Maria ihop i går eftermidag.

Så här har vi det ...


Det är inte kul, verkligen inte kul...September och oktober är ju rätt lugna månader redan innan, så de hjälper inte direkt att ha det så här.
Men det är bara att bita i hop,  och göra det bästa av situationen.

Det värst är att vi har fått hem så mycket fina blommor, för i går kom alla mässväxter från Gustafsson...Så vi har verkligen hur mycket fint som helst. Butiken är om gjord och det finns en mängd snygg, vackra, häftiga och söta planteringar....NI måste bara komma förbi en sväng....SNÄLLA!




Sött så in i norden...

Ni vet att jag gillar ideen med mor och barnbukett med en nalle istället för lilla buketten. Klart jag var tvungen att visa det. Och jag tror faktiskt att det kommer att göra en hel del sådana buketter, och jag hoppas verkligen att alla hör av sig till Teddykompaniet och köper de superfina kaninerna som jag använde. Bli ju som en liten present tillsammans med buketten, perfekt för barnet eftersom alla deras mjukisdjur är godkända och testade för barn på alla sätt och vis. Och visst skulle man önska att ens barn valde en så här söt kanin som "favo"sak att gå och bära på. Jag vet med erfarenhet att man inte styr det, men man kan ju önska=)




Jag gjorde även en lite mindre variant på mor och barnbukett. Bara en stor kraftig ros som kramas av en liten kanin. Vi tar 69kr för kaninen och då med en ros så hamnar det på ca 100-120kr...Billig och så söt present tycker jag.



Me like...

Jag var ju bara tvungen att göra en brudbukett i varje fall, har ju varken med höst eller jul att göra....Men det är ju så kul=)

Jag gillar lammöronbollen, laven, alocasiabladen och ullgarnet runt stjälkarna...



Älskade lammöron...

Jag gillar verkligen lammöron och speciellt lammöronbollar, de går att använda till allt, verkligen allt. Gjorde rätt många olika varianter med dessa bollar på visningen...Tror faktiskt det kommer användas en hel del oasisbollar i trakterna kring Skövde=)







Lite gravsmyckning


Att det retar mig att jag inte han att ta kort, vi gjorde så fina gravsmycknings dekorationer. Inte de vanliga utan lite speciella, stilfulla och vackra. Några blev det kort på.

En mossboll vackert dekorerad i ett rede av trollhassel.

Visst är det väl fint att lägga en lite bukett istället för en dekoration. Och så blir det ju så fint när man slår in stjälkarna i mossa och granris.
Och de små bruna fjärilarna är väl bara så vackra.

En liten kanin, kan det bli sötare.



Lite jul....


Vi visade lite jul i helgen...kändes lite konstigt, men gud vad kul det var att jul piffa=)

Tiden gick ju tyvärr alldelles för fort så vi han ju inte ta kort på allt, jag har missat massor av fint som vi gjorde...Typiskt!
Men en del fick jag på bild, så ni ska få se vart efter.






Hur fina är inte de tovade svamparna...jag här köpt hem massor!

Paula...

Tack för en super helg, jag hade aldrig klarat det utan dig. Du var en kanon assistent, man kan inte hitta en bättre. Vi har varit hysteriska, skrattat i panik, stressat, jobbat högt utan att lyfta armarna=), lekt inbrotts tjuvar, pallat morotskakor, varit sympatinervösa, jobbat ett dygn på ett och halvt, upptäckt att man klarar sig utan att äta på 14 timmar, peppat, slitit, kämpat, shoppat och haft så in i norden kul!!!

Stort  TACK från fru Knorrentott=)

AKLEJA RULES!!!!



Fönsterglo...

Vi gav oss ut på blomsterbutiksjakt i morse i Skövde...Tre hittade vi och så klart var alla stängda! Vad gör man då, jo man fönsterglor för att få lite inspiration..Det är ju det som är kul att botanisera i andras blomsterbutiker, se vad andra gör och så klart hitta lite ideer och kanske leverantörer som man innan inte hittat. Kul hade vi!







Sista butiken vi hitta stod vi länge och titta in på, de hade så mycket olika saker, prylar, kruker och möbler. Ja det var mycket att se....och helt plötsligt får vi se våra saker, några av de dekorationer som vi gjorde till visningen liggandes i deras kyl. Allt vi gjorde aktionerades ut bland besökarna och pengarna gick till Världens barn (jättefint gjort) så det var ju inte så konstigt att de låg där, men det var lite komiskt att vi fick syn på dem...



Synd att inga var öppna, det hade varit trevligt!

Gustafssons i Skövde...

Det är här vi varit helgen, hos Gustafssons i Skövde....En blomstergrossist som heter duga. Jag kan inget annat säga än att jag är imponerad, vilket ställe, vilka växter, vilket snitt och en sådan tillbehörs avdelning och en så enormt trevlig personal. Jag hade aldrig varit här innan så  det ända jag visste var att växterna var bra, hade ingen aning om hur mycket de hade.
Den pynt avdelningen ska man inte skoja om...Du hittar allt du behöver och säker en massa mer. På snittavdelningen finns inga hinder allt går att fixa. Och hur mycket snygga, fräscha och fina växter, många direkt från eget växthus i Mariestad. Ja, jag är verkligen imponerad. Vi har känt oss som "hemma", för gästfriheten finns då inget att klaga på...

Ja, ni fattar va!
Ni som har butik, handlar ni inte hos dem redan, så vad väntar ni på?????
De kör upp förbi Norrköping och säkert en bra bit neråt i landet och även åt alla håll och kanter där runt i kring... Ring och fråga om de kan köra åt ert håll, ni lär inte bli missnöjda!













Så mycket fint att vi höll på att bli tokiga, man kan ju tyvärr inte köpa allt!





Nu när jag kom hem märkte jag att jag missat att fota på tillbehörs avdelningen...Så klantigt!
Men ryktena säger att det snart kommer en hemsida där man ska kunna se de mesta som finns hemma..


Vår plats..

Det här har varit våran arbetsplats i helgen, som en liten kiosk=)... Massor med arbetsytor, så himla skönt att vekligen få plats...Sen är ju varken Paula eller jag direkt ordningsamma eller städade av oss, så all plats var rätt som det var spårlöst borta =)....




Alla dekorationer upp ställda och klara för inspiration..eller kan ske man ska säga undanställda, vi fick ju ha allt på golvet underborden innan vi visade och ställde upp dem!


Mickad och klar, smått hysterisk, kallsvettig och som ett asplöv i kroppen....Vid första visningen skaka mina händer så dant att jag inte kunde hålla i de småsaker jag skulle använda. Som tur var slutade det...

Jag gjorde det...

Jag är helt slut, träningsverk i hela kroppen och en röst som en kråka....Men jag gjorde det. Och jag hade aldrig klarat mig utan Paula, vilket jobb vi gjort och vi fick i hop det så snyggt. Vi fick massvis med possitiva kommentarer som stärkte oss till skyarna..Jag är så glad att jag gjorde det, att jag vågade!

Nu ska vi packa i hop oss här på hotellet och sedan ska vi tillbaka en sväng till Gustavssons för att göra lite inköp...vi han inte riktigt det i går=)



Det kommer mer bilder jag lovar...

Vilken dag....

Vad vi har kämpat...Det tar så mycket längre tid än man tror att förbereda inför en inspiration. Vi har gjort så mycket snyggt...tycker vi i varje falll...Den riktiga domen kommer ju i morgon. Vi jobba till 22 och vi ska vara på plats i morgon igen 07.00, för än är det mycket kvar att fixa...







Vad tror ni..

Finns det guld vid regnbågens slut....Om det ändå var så lätt ;)


Lila fönster...

I dag har mina tjejer varit duktiga och gjort om fönstret. Lila blev det, riktigt fint...och verkligen skönt att ta bort det rosa som varit ett tag. Man riktigt längtar efter lite mörkare murrigare färger.




Mitt skärp...

Jag gillar det här...Mycket, mycket, mycket!!



Kanske skulle ta och lotta ut ett...Håll koll efter helgen=)

De är här nu...

Vårt fina nya smyckes märke. Det är är ett litet smakprov av vad vi tagit hem, och just nu är det lite på prov. Går det bra kommer vi ta hem ändå mer. Och jag hoppas det gör det, för det är verkligen jättefint, och bara det att det aldrig tappar färgen...Bra pris och håller i evighet....Ni måste bara komma och kolla!

Och ni som inte bor här i närheten...inga problem, vi kan ju skicka på posten=)







För skoj skull...

Hade lite tråkigt i går, så jag pigga upp mig med att göra en liten brudbukett. Tycket själv att den blev riktigt fin!

Känns höstig och tuff, fast ändå romantisk...






Heaven ros rosa, Peach avelanch aprikos ros, Aprikot orange ros, Germini, Nypon, Santini, Pepita kvistros, Phalaenopsis klockor, Plättar i luft och Orkiderötter.

Nej nej nej

Varför ska man bli förkyld när man minst har tid....Paula har försett mig med Echinagard...för hon är livrädd för att hon ska få ta över pratandet=))

Att vara lite hes och snorig låter väl alltid snyggt och fräscht...NOT


Skövde i helgen...

Oj vad tiden går...Visa saker skjuter man lätt framför sig och tänker det är långt kvar....Men nu är det då inte långt kvar tills jag ska vara i Skövde. På lördag gäller det, då ska jag insperera andra florister med det vi på Akleja tycker är säljande, det vi gör och vad våra kunder gillar.
Skulle vilja förbereda lite saker, men det är så svårt för vi ska bara använda saker som finns hos dem...Och jag har ingen aning jag har aldrig varit där. Jag och min Paula åker tidigt på fredag, så vi har typ ett dygn på oss att hitta på vad vi ska göra...Det är klart att vi har tänkt ut vad vi ska visa, vissa mallar har vi...Men vi kanske får ändra våra tankar lite efter vad som finns...

Äh det går bra, jag känner mig lugn...Jag är den jag är, kan det jag kan och visar det jag själv gillar...Mer än så kan jag inte göra!!!



Bollar kommer definitivt att vissas...jag gillar bollar=)

Äkta vanilj...

Det här är väl en lite kul present, äkta vanilj stänger eller jättefint vanilj pulver... och 100% ekologiskt också!




Fransk Nougat...

Vi har tagit hem nytt godis och lite annat som är fairtraid märkt...Både gott och bra för världen alltså=)

Fransk nougat i tre smaker kaffe-choklad-hallon.
En fin kompleterings present till blomman kanske...


Om ni kunde känna doften...

Det luktar så gott här i dag, vi har fått varor...varor som doftar!!
Man kan tro att vi är en Godisbutik i stället...Kom och doffta vett jag....




Massor av kola, choklad, vanilj och te....

En sockerbomb....

Tror att det här är vad som behövs för att pigga upp alla på jobbet denna regniga dag...För vem blir inte lycklig av choklad!

DOUBEL COOKIE FUDGY BROWNIES



En sats cookiedough
Ett packet Oreocookies
En sats browniesmet

Cookiedough:
50g smör, osaltat
1dl socker
1dl farinsocker
1 ägg
2tsk vaniljsocker
1 3/4dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
1/2task salt
150g chokladknappar, mörka (eller hackad choklad)

Vispa smöret mjukt och luftigt. Tillsätt socker, farinsocker och vaniljsocker, vispa till en luftig kräm. Tillsätt ägget och vispa ordentligt. Blanda ner övriga ingredienser så att det blir till en deg. Klä en form med avtagbar kant ca 26-28cm i diameter eller en fyrkantig cirka 20x20cm stor beror på om du vill göra det som kakbitar eller som en tårta, med bakplåtspapper. Smöra formen lätt innan så fastnar pappret lättare i den fyrkantiga formen och gör du i springformen spänner du fast ett papper i botten. Tryck sedan ut cookiedough i botten av formen. Fördela oreocookies jämnt över degen.

Fudgy Brownies:
100g smör, osaltat
200g mörk choklad
3 1/2dl socker
4ägg
2tsk vaniljsocker
1 3/4dl vetemjöl
1/2tsk salt

Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Häll smeten i formen ovanpå din cookiedough och oreocookies. Grädda i 175 grader i cirka 40 minuter. Låt svalna helt och ställ gärna någon timme i kylskåpet innan du skär dem i lagom stora bitar. Detta är tyvärr nästan ett måste eftersom smeten annars kan rinna iväg och fastnar på kniven så bitarna blir inte så snygga. Kan med stor fördel serveras med  lättvispad grädde eller vaniljglass!



Jag älskar skogen...

Att gå ut i skogen och bara glömma allt annat, lyckan när man hittar svamp. Man är som i en annan värld, alla problem och bekymmer är spårlöst borta, det är lugnt tyst och bara underbart. Alla borde gå i skogen oftare, jag tror välden skulle vara mycket bättre om alla hade lite skogslugn i sig=)






Vi hitta verkligen mycket i dag på en liten stund, visst vi gick rätt långt men de ställen vi hitta var fantastiska. Jag gillar de gula kantarellerna bäst, de är ju så goda. Men nu finns det trattkantareller/höstisar till "förbannelse"...Gud så mycket det fanns, vi hade lätt plockat ett par Icakassar, men i dag lämnade vi dem...Tar just dem en annan helg=)...Det ska ju rensas också och hinna ätas upp...Och för mig är det stora nöjet att plocka!

Hårkrans...

Vi har ju någon hårkrans då och då. Jag tycker det kan vara fin, jättefint...fast på midsommar eller på ett barn till ett dop eller bröllop.
Men många ska ge bort dem i födelsedagspresent, jämna år ... Jag vet inte, jag kan ju bara se till mig själv...Jag skulle inte vilja ha en när jag fyller jämt. Men jag vet smaken är som baken och det här är ju bara vad jag tycker.
Men visst är det fint och det finns ju så många olika sett man kan göra dem på...

Vad tycker ni...Skulle ni vilja ha en den dag en ni fyllde jämt och hade gjort allt för att göra er fin och se ung ut???


Mossig mossa...

Gillar verkligen den här mossan. Oäkta mossa på rulle, så fin och så användbar. Den gör att det ser så där extra mysig ut. Kommer så klart från Caesar=)



Ny smak på Årechokladen också....Nypontryffel!

En nyckel till mitt....

En fin liten detalj på en vanlig kruka......



Svampskog....

Igentligen borde man ta sig ut i skogen en sväng, känns som om tiden för det börjar tryta...om man börjar räkna efter så är det snart november....




De här supersöta karljohansvamparna i keramik kommer från Caesar collection och ligger mix om 3 storlekar....finare får man leta efter!

Mor och pojk....


Jag har visat det förut, men jag tycker att det är så fint att jag visar igen. Mor och barnbukett med en liten nalle i stället för den lilla buketten.. Vi har på sista tiden fått så många mor och barnbuketter, vet inte om det är en ny trend att skick och ge bort sådana till nyfödda. Visst det har alltid funnits, men just nu är det "hetare" än någonsin.

Som kanske syns så är den här till en liten kille, nallen Kommer från Teddykompaniet och heter Janne..hihi



Trollhassel...


Verkligen en passande bukett till helgen, varmt krämfärgad med trollhassel och guld detaljer. Känns som en tidig höstbukett.



Vendela rosor och Germin, Trollhassel, Hjärtan på tråd och super söta lammöron, stjälkarna är lindade Mirakeltråd i guldig ton.

Jag tycker det här är en lagom storlek på brudbukett, inte för stor och inte för liten. Den tar inte över utan blir bara som pricken över iét.






En ny favorit på tärnbukett från min sida. Det är så maffigt med bara germini tätt bundna. Och självklart ska mannens corsage passa till brudens bukett.

30 dagar...

Bara en månad kvar till det bär av till Kina. Känns som vi nyss var där, och nu är det dags igen. Så, så kul!

Den här gången ska min bästa Karin med igen....Kanske vi hinner köra en "Toppen Dag"!


Rosa är ju alltid rosa...

Man kan göra så många olika buketter med rosa, det är så lätt att ändra i toner och nyanser. Jag älskar rosa...Tror faktiskt inte det finns en enda färg som det skär sig emot.
Tycker den här buketten känns lite varmt rosa, lite höstig fast ändå rosa....


Kärlek...

Plantering i ett större fat, mustigt, höstigt och skogigt...Jag tycker det blev så härligt.



översållad...

Tror aldig jag sett så mycket frukt på ett så litet träd...Rätt häftigt!

Calamondino, ett citrustäd avsed att ha innomhus. Blommar vackert på våren och åter kommer med knoppar och frukt under hela året.

 

Enkelt hjärta...

Tänk så mycket att litet hjärta kan göra...


Passa på...

Med allt som händer här utanför nu så måste vi få bort lite av alla blommor vi har ute. Så nu över helgen kör vi halva priset på allt utanför som vi har kvar....Passa på. för det är först till kvarn!!!





Och som ni ser finns det en hel del att välja på!!

Du är det dags...


Ja i dag börjar röran. Vi ska få gatan utanför ombyggd, eller igentligen hela torget utanför. Alla trottoarer ska tas bort och det ska bli så kallad gångfartsområde. I 6-8 veckor ska de hålla på...Inte kul. Igentligen vet vi inte vad vi har att vänta oss, men det vi vet..känns inte kul. Vi kommer inte att kunna ha något utanför..och ni vet hur mycket vi brukar ha...inte kul. Vi och kunder kommer att få gå på plank in i butiken...inte kul. Det kommer i stort sätt vara avstängt för trafik...inte kul. Ja så här kan vi fortsätta länge, visst det kommer kanske att bli fint och bra i slutendan, men tills dess blir det jobbigt och kämigt.
Jag hoppas ni inte ger upp om oss bara för att det kan vara lite svårt att ta sig hit...För nu om någonsin är alla välkommna hit, så vi klarar de här veckorna!!!


Protea...

Set nästan lite farlig ut....



Konstigt med naturen...hur blir allt så som det är????

Fyller på...

Nu fyller vi på mer och mer, fast bara i källaren ännu. Men snart så kommer det upp i butiken också!!
Den som väntar på något gott....


Mys...


Det är så härligt när man får börja göra höstplanteringar, lite dova, mustiga..Helt annat från allt det ljusa pasteliga somriga planteringarna. Nu kommer mossan, kottar och barken...Och allt annat man kan hitta i naturen.

Damen...

Jag blev kallad damen i dag....DAMEN hur gammal är man då?????

Skulle äta lunch och går förbi några som typ står och delar ut reklam...Hör att någon roppar-Damen, damen, helt plötsligt viftar någon med en lapp i ansiktet på mig...Damen vi har ett erbjudande till dig. Jag säger snabbt - Nej tack jag har inte tid och går vidare, utan att tänka på vad hon sa. Då ropar hon igen - Damen det är ett bra erbjudande. Då slog det mig, det är mig hon roppar på....Jag stannar, vänder mig om och säger väldigt högt...DAMEN!!!!
Tror hon såg på min svarta blick vad jag menade....

Men herre gud, vem kallar man damen...För mig är en dam en jättegammal fin och förnäm tant....INTE jag...Jag är ingen dam!!

Skörde dax...

Nu börjar mina äpplen bli klara, inte alls lika många som förra året, men de som är, är då i farje fall lika goda....

KRYDDSTARK ÄPPELLKAKA



3 ägg
2,5 dl socker
75g smör
4,5 dl mjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk mald kardemumma
1,5 dl mjölk

3 äpplen
2 msk kanel
3 msk socker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröda en springform.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pössigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Blanda ner i smeten till sammansmed det smälta smöret och mjölken.
Skiva äpplena och blanda med kanelen och sockret.
Häll smeten i formen och lägg äpplklyftorna upp på i ett fint mönster.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Medans kakan är varm, kan man hyvla vit choklad över den.

Servera med massor av vaniljsås!

Brudorkidee...


Det finns så mycket vackra sortes brudorkideer, den här är väl fantastisk?




 

Smurf...

Jag tyckte det var lite tyst ett tag...lite för tyst!
Hur kul är det att hitta en SMURF....han ser lite knäckt ut, och tur är väl det för mamma var då inte glad!




Chilikykling....

Snabbt, lätt och gott....Presic som det ska vara!



2 kyklingfiler
1 pk bacon
1 röd paprika
ca 4 dl creme faiche
2 1/2 dl creme faiche paprika chili
ca 1 dl mjölk
salt
peppar
vitpeppar

Tärna kyklingen i små bitar, stek  och krydda med salt pepper och vit peppar, lägg över i en annan stekpanna. Stek bacon och lägg över till kyklingen. fräs paprikan så den blir lite mjuk och lägg över hos det andra.  Blanda creme fraich och mjölken med paprika chili creme faichen och häll över kyklingröran. Låt små koka i 5-10 minuter, smaka av, och tillsätt mer creme faiche om du tycker det är för starkt.

Servera med pasta, pärltomater, rödlök och parmesanost. Och det är klart att det aldrig är fel med lite vanlig blandsallad.

Riktigt gott!

Lycka...

Adam hitta ett fyrklöver i dag....Han önskade sig att klara en bana på spelet han spela...Hade det varit mitt hade jag nog önskat för något annat!!!


Fina lilla rara...

Fick ett sms av min minsta syster här om dagen. Jag är i en liten svacka just nu, sommaren är slut och jag han inte ens känna att den börja. Jag har åldersnoja utan att ens vara gammal, mina barn gör mig tokig, ändå älskar jag dem oendligt, jag vill så mycket, men kommer ingen stanns, livet känns upp och ner...

Ni vet hur det är...För jag antar att det inte bara är  jag som känner av hösten! 

Min söta rara fina lillasyster vill så mycket, vill hjälpa och finnas till hands...Och visst blir man glad när man får ett sådant medelande tidigt en morgon.


Hej sis!
Hoppas du mår bra i dag och att livet inte är hårt emot dig! Och om det är hoppas jag att du ringer! Jag är många år yngre och vet inte alltid bäst, men jag vill bara att du ska komma i håg att du också varit så här gammal som jag. Att allt inte var tråkigt och grått. Att du tittat på saker med perspektiv och positiv inställning. Vem tog det i från dig? Du är den jag alltid tittat åt när jag velat lyckas. Du har skapat så mycket som så många älskar! Varför låta det bara rinna av? Ta åt dig av allt fint som sägs om dig, du om någon förtjänar det. Och jag, lilla skitungen, är så nöjd och stolt när jag presenterar dig som min syster. Förhoppningsvis får jag lika många erbjudanden som du i livet, jag vet att jag ska kämpa för dem i varje fall. Ge inte upp, vem ska jag då lära mig av? Jag är som sagt yngre men jag finns alltid här:) lav ya / lillsis

Syskon är de vänner man inte själv valt, ändå är det de bästa vänner man kan ha=)



Det är 17år emellan oss =)

Parkhäng...

Japp, kors i taket jag har varit i parken i dag. Solen sken, det var varmt, barnen var sams, alla var glada, systrarna var tillsammans och det fanns massa roliga människor att titta på...hihi

Riktigt trevligt alltså!









Medeltiden...

Vårat fina lilla Söderköping har förvandlats till en medeltida stad, som tur är bara över helgen! Jag kanske är trångsynt och tråkig, men jag förstår mig inte på det roliga i det. Visst, det sätter Söderköping på kartan, men för mig som handlare ger det då inget, om det ger något så är det problem...inga parkeringar, kunderna kommer inte fram och ingen vill väl handla blommor när man går utklädd till riddare eller munk!!
Visst har alla gjort ett bra jobb, verkligen jobbat med detaljer och många går in för det med hela sitt hjärta....Men vad kostar det igentligen, finns det inte bättre saker att lägga pengarna på. Finns det inga problem, oklara projekt, barn, ungdommar, gammla eller sjuka i kommunen som behöver en hjälpande slant....Ja det är i varje fall vad jag tycker.
Och alla har ju rätt att ha sin egen åsikt!



 

Porto....

Kryssantemum porto fick vi em i går...Hur fin var inte den?

 

Börja dagen bra...


Så här skulle varje morgon börja....Inte det hälsosamaste kanske, men vad då...Man lever ju bara en gång=)


En iskaffe och morotskaka....Köpte faktiskt till personalen också...Tänker inte bara på mig själv!!
Kan vara som en liten muta, så de står ut med mig i dag med;)

Nu är det jul här i vårt hus......

Nja kanske inte riktigt, men inte långt i från. I dag fick vi hem Julstjärnor i tre rosa nyanser. Jättefina, verkligen jättefina...Men visst känns det konstigt. Vi betämde ju förra året att vi skulle kalla dem Septemberstjärna, så vi kör på det nu med. Kanske kan hjälpa att hålla julpaniken borta!





Tråkigt....

Jag inventerar...jag hatar det, jag är så less. Vet ni hur mycket småsaker jag har, och jag har också upptäckt vilken oordning jag har..
Men man måste ju, jag hittar på andra saker att göra hela tiden.. bloggen, mailen, facebook, ringer någon eller skickar ett sms...Men nu har jag gjort något annat typ 748 gånger på en timme...så det finns inget mer att titta på. Hjälp mig, ge mig något kul, överraska mig....PLEASE!!!! Ett litet sms, eller en kommentar, en liten hälsninghär eller på fb, en historia...något, bara något...make my day...



Får i varje fall köra lätta formen av inventering....Staplar!!

Kommer snart...


Vi har tagit in ett nytt smyckets märke Edblad, jätte mycket fint och allt i rostfritt stål. Ser ut som vittguld, tappar inte färgen och blir inte fult...Ska bli super kul!



Ljunglila...

Snyggt eller hur?

För hur underbar är inte Bärljungen med sina rosa små kulor och den den ådriga Heucheran med rosa undersida. Det fina garnbandet/repet kommer från Gustavssons i Skövde och finns i massor med färger.




Vi bjöd på Biscotti...

Vi bjöd på fyra olika Biskotti på mässan. Jag gillar verkligen Biscotti, de ger en mer smak och det är så svårt att sluta när man väl börjat...farligt, farligt. Kan vara att de känns ju rätt nyttiga, inte söta på något sätt...Men skenet kan bedra=)



GRUDRECEPT
150g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
ca 6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker


CHOKLADBISCOTTI
1-1 1/2dl kakao 
150g mandel grovt hackad

SAFFRANSBISCOTTI
2 påsar saffran
150g mandel grovt hackad

JORDNÖTSBISKOTTI
150g jordnötter grovt hackad
100g mjölkchoklad grovt hackad

KANELBISCOTTI
1.5 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
150g mandel grovt hackad

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker mjukt, blanda i äggen och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i den valda smakens ingredienser. (ska du göra saffransbiscottis , så mortlar du saffranen med lite av sockret för att få fram smaken)
Dela degen i fyra lika bitar, rulla dem till längder så de får plats på en plåt två och två. Plata till dem med handflatan något. Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter, ta ut och låt svalna ca 15 minuter innan du skär dem i sneda längder. Vänd dem, och lägg ena snittytan uppåt och ställ in dem i ugnen i ytterligare 8 minuter. Låt kallna på ett galler.

Paradisäpple...

Praktfullaa tt bara ha helt ensam i en vacker vas. Känns lite höst...Och det är det ju faktiskt!!



Nu så....

Snabba bud....Vi hinner knappt tillbaka från mässan så står pallarna på rad utanför butiken...Det gillar vi=)

Tack Caesar....


               
Bara att börja bära...Satte personalen på det=)

Systrarna pajas...

Japp det är vi =)...

Och i dag är det mellansyster Thereses födelsedag. Det är underbart att ha systrar och när vi är vi...så som vi alltid varit då är vi bäst, då har vi roligt, då är vi "Anderssonare"!!

GRATTIS SIS!


Gud så mycket man hinner...

En dag fick jag att shoppa på till butiken, jag har säkert glömt något (jag glömde i varje fall att fota det mesta), men det är ändå inte klokt hur mycket man hinner på en dag. Jag tycker det känns som om jag köpt mycket snygga saker, tror det kommer bli riktigt bra.

En liten titt på vad vi kollat på.....


















Måste också säga TACK till mitt "gäng"...Verkligen en kul dag, vi brukar inte vara så här många för i vanliga fall är det bara mamma och jag. Men nu hade vi även Helene, Peter och Siwan med oss...ujuj vad vi skratta....




Att köpa godis på Balders, är då en obeskrivlig upplevelse..Går inte ens att förklara=)))

Montern...

Vi hade en riktigt stor monter, mycket yta och mycket plats. I år hade vi även nya bord, bord med väggar bakom. Innan har vi inte kunnat hänga något, men nu kan vi både ha hyllor och hänga kransar. Jättefina riktiga och ordentliga träbord.








Jag har varit så dåligt på att ta kort i år, fattar inte varför jag inte kan komma i håg det. Några blev det ändå, så ni får en liten titt på hur vi hade det.

Våran gran....

Ja så här blev våran gran till tävlingen....en riktig Amerikansk fyllig och rikligt pyntad gran=)...Men visst blev den fin?
Det är de små detaljerna som är bäst...Alla tomtar och de pyttesmå kremik svamparna. Vi tyckte...inte konstigt nog att våran var finast =)) så nu hoppas vi på vinst!



Vart tog tiden vägen?

Usch vilket dåligt samvete jag har för att jag inte bloggat något, men tiden har bara inte räckt. Långa byggdagar, långa säljdagar i montern, sena middagar, stressig inköpsdag till Akleja men oj så roligt det är. Idag är jag totalt slut, nästan så man behöver semester en vecka efter mässbygge...så klart får man inte det, men det är det värt. Jag älskar mässorna och allt som har med det att göra. Önskar bara att man han, vågar och orkar mer=)
Ett halvår till nästa, längtar redan...Men det är klart att det händer lite innan dess, Kina och showrooms bygge..och inte att förglömma, mitt lilla gästspel i Skövde...Gahaa!! Jag är inget nervös..NOT

Tack till alla för en superkul mässa!






Vi fick många kommentare och beröm för våra klänningar/tunikor även i år. Men visst är det fint när alla i montern har lika.





Black it is....

Japp så är fina var vi i går, funkade jättebra på alla....Synd bara om den stacker som kom in i montern med likadan tunika=))

I dag där i mot kör vi vitt...känns lite som en gammaldags nattskjorta...hihi





RSS 2.0