Håller kvar...

Jag håller kvar i sommaren med den här buketten känns dert som. Helt rätt i min smak med dessa färger. Hade jag gift mig nu skulle de färgerna vara starka kandidater. Fast å andra sidan har jag väldigt många kandidater och det ändras rätt ofta =))

 
 



 
 

Allt i grått...

 
Kan ju låta tråkigt men kan ju också vara riktigt snyggt!
 

Bit av skogen...

Det var en önskan om en sorgdekoration i skogenstäcken, med en lite vidvuxen känsla..
 
 


Oväntat..

 
Dagen började med regn men byttes snart ut mot ett mysigt besök av mina fina systrar!
(tror trots det att det kommer fortsätta regna hela dagen)
Mycket att göra i dag, massa blommor till en invigning och nya varor från Caesar att packa upp..Så vi har att göra=)
 
 
 

Toner...

En plantering i toner av lila. Jag fick rycka ut och göra entré planteringar i dag till en invigning. Jag fick helt fria händer.. Hoppas de gillar den!!


Trädgårds skörd...

 Ja inte morötterna då men björnbären är faktiskt från min lilla trädgård..Och rosen=)
Det är ju inte så konstigt med morotskaka, men jag har alltid dragit mig för att göra dem..Men nu så och det var ju riktigt lätt och väldigt gott. Nästan godast dagen efter, när den fått gotta till sig lite.
 
MOROTSKAKA MED CITRONTOPPING

3 ägg
3 dl råsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk kanel
4 dl mjöl
4 dl rårivna morötter
2 1/2 dl solrosolja
 
 
Topping
75g smör
125g philadelphiaost
2 1/2 dl florsocker
1 msk citronsaft
skalet av en citron
 
Vispa ägg och socker fluffigt. Blandasamman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Blanda i morötter och solrosoljan. Häll smeten i en smord och brödad form. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
När kakan är kall, blanda då till toppingen. Rör samman alla ingredienser gärna med elvisp. Fördela toppingen jämt över kakan, dekorera vackert.
 
Tror vi måste ta och fika här  på jobbet snart, lite tidig eftermiddags fika...men då kanske vi hinner fika en gång till=)))

Lila..

Vi har en så fantastisk krukros hemma just nu, den är verkligen lila. Den gör sig super fint till till ljung och den mörkt lila bollkryss. Den är verkligen vacker. Passar både till ute och inne och kommer gå så fint till allt lila som jag köpt hem till hösten.
 



Nyttig...

Ja nyttig och nyttig, det beror på hur man ser det. Själva gratängen är väldigt LCHF om man nu tror på det...men sen med potatis  till så är den väl inte så nyttig=)
 
Den blev enormt god i varje fall en 10 poängare...Helt klart..Som jag brukar säga-Ni måste bara prova!!
 
Kantarell kyckling med oregano

 
kantareller valfri mängd
2 paket bacon
5 dl vispgrädde
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
soja
2 krm svartpeppar
4 st kycklingfiléer
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader.

Knaperstek bacon och ställ åt sidan. Smör stek kantarellerna, salta och peppra. Häll i hop bacon och svamp och stek tillsammans en stund, häll sedan över grädde och krydda yttligare med salt och peppar och nu även med oreganon. Till sätt lite soja för färgens skull.
Putsa kycklingfiléerna, dela dem i 2-4 delar på längden, bryn dem i panna tillsammans med lite salt, peppar och oregano. Lägg dem sedan i en smord ugnsform och häll över såsen och strö till sist lite riven ost över. Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter.


Vi hade pressad potatis till och en fräsch grönsallad...Men valen är ju många=)

Tävling...

Som Ni vet var vi ju på mässa förra veckan...Och en del leverantörer är då snabba med att skicka sina varor. Två dagar efter mässans slut kom alla nya smycken från Edblad. Så mycket fint...Och jag sa ju att orange var en stark färg, och det var det även hos dem. Två supersnygga armband har vi bland annat fått hem i denna trend färg..
Ett tänkta jag låta Er få chansen att vinna..Det vill Ni väl=)
 
TÄVLING
 
Tävla om att vinna armbandet Kim i orange från
EDBLAD.
Edblads alla smycken är gjorda i stål, tappar aldrig färgen och blir aldrig förstörda.
 
Lämna en kommentar och säg mig vad ni tycker om färgen.
Jättelätt, gör det på en gång så du inte missar det. Jag drar vinnaren den 3/9....
 
Lycka till!!
 
 

Lilla Akleja...

 
Jag tar ju oftatas kort inne i butiken och mest närbilder, inte lätt att veta hur vi har det då...Om man inte bor här alltså, som en hel del av er gör=)
Men så här har vi det utanför i varje fall. Många som kommer hit och bara sätt det på bild tror att butiken är mycket större. Men det är den inte, Akleja är liten men naggande god=))
Vi har under högsäsong nästan lika mycket växter utanför som inne i butiken. Och vi är alltid noga med att skylta upp det snyggt i färg , det ska se inbjudande ut. Och jag tror vi lyckas med det, för jag kan inte säga hur många det är som varje dag under sommar stannar till för att fota.
 
 
Det finns alltid mycket att välja på, fast inte massor av samma sorter. Vi vill hellre köpa hem ofta och lite för att alltid hålla bra kvalitet. Och är det så att något fattas brukar vi fixadet inom några dagar.

Zebena...

 
Chrysantemum är så tacksam och tålig. Ser de se ut så här är de ju jättevackra också. Jag tycker att på sista tiden har Chrysantemumen tagit sig, de har blivit lite av en trend blomma.Både som snittblomma och krukväxt. Prova vett ja=)

Päron...

Jag gillar att baka i långpanna, varför vet jag inte för igentligen blir det för mycket och det slutar med att jag får äta så mycket själv...För står det där på bänken är det ju synd att bara låta dem stå där...
 
De här var i varje fall mycket goda, de smakade lite förr, lite mormor på något konstigt sätt...Och så var det riktigt gott med päron i, lite oväntat liksom..man tror ju det ska vara äpple.
 
PÄRONBITAR MED MANDEL OCH VITCHOKLAD
 
 
100g smör
2 1/2 dl rödmjölk
3 ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
6-8 päronhalver, konserverade
1 dl mandel grovhackade
100g vitchoklad grovhackad
 
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa äggen men socker och vaniljsocker pösigt. Rör sedan ner sirapen och smörblandningen. Blanda mjöl ooch bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i en långpanna ca 20x30 cm, brödad eller täkt med bakplåtspapper. Fördela sedan päronen över smeten och sedan nötter och choklad. Grädda sedan mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter,
låt svalna och skär sedan i fyrkanter, pudra med florsocker innan servering.

Över allt...

Har inte hunnit ut så mycket i skogen som jag önskat. Men i dag slet jag med mig mamma och tog en sväng... Sitt ma gaad ( som Olle säger) vad kantareller det fanns.. De var över allt och så stora. Vilken lycka:)

Nu är det bara rensningen kvar.. Det är ju en mindre lycka..


Läskande..

Så enkelt och god efterätt. Det var ett tag sedan jag var kreativ i köket nu, vet inte varför men jag får inte tiden att räcka till det helt plötsligt. Måste försöka att ändra på det..
Hur som, den här efterätten måste ni prova. Den imponerar trots sin enkelhet!
 
FÄRSKFRUKT MED APELSINSÅS
 
 
jordgubbar
hallon
persika
vindruvor
lite socker ( kan ute slutas)
 
2 apelsiner, saften av dem
1 dl socker
 
turkisk yoghurt
 
Skär frukten i lagom stora bitar, lägg i en skål och sockra lätt. Rör om och ställ att "gotta" till sig lite. Pressa apelsinerna och häll saften i en panna till sammans med sockret, låt koka upp och rör tills sockret smällt. Ställ såsen att svalna och tjockna lite.
Precis innan servering läggs allt i hop. Lägg turkisk yoghurt i botten på ett fint glas, lägg lite frukt över och häll på lagom mängd apelsinsås.
 
Kan inte bli lättare=)

Fortfarande..

 Vi får väl kalla det här "veckans", ni vet veckans brudbukett...Brudbuketterna jag gör bara för att jag har lust eller för att jag får inspiration utan att det finns en riktig brud. Jag hittade den här söta kvistrosen, det var en udda kvist i en packe med cerisa kvistrosor, så jag har ingen aning om vad den heter. Men jag måste ta reda på det för jag gillar verkligen färgen.
 
Att bara skapa när andan faller på, det är något jag kommer sakna när jag inte har en egen butik längre. För även fast jag inte hittat den rätta köparen än så vet jag att det kommer. Det är många som tror att jag redan sålt, Men så är det inte Akleja är fortfarande till salu...
Så mycket positivt vi fått höra om butiken nu sista månaderna har fått mig att verkligen vilja hitta de perfekta köparna. Någon som vill driva det vidare i samma anda, någon som är villig att sattsa och lägga sin själ i butiken, precis så som jag gjort i alla år. Det jag fått höra nu är att kunderna verkligen gillar Akleja, många är förtvivlade att vi inte ska vara kvar, att butiken kanske försvinner. Det värmer verkligen att ha så fina och omtänksamma kunder. Det är ju kunderna vi jobbar för. Jag kan ofta tänka ...Gör jag rätt??... Men jag har bestämt mig, jag måste sälja. Jag måste bara hitta den som verkligen förstår hur fin Akleja är, vilken pärla det är, ett riktigt guldläge för någon som är kreativ och iderik.
 
Det är mycket jobb att vara egen, men det är underbart. Att gå in i butiken varje morgon och bara känna den är min. Allt tid och allt jobb man lägger gör man för sig själv. Jag ångrar mig inte en sekund att jag valde att driva egen blomsterbutik...
 
Hjälp mig hålla tummarna att jag hittar någon kan driva Akleja andan vidare!
 
Känns det lockande eller kanske ni känner någon som kan vara intresserad, maila mig så får ni mer information. [email protected]
 
 
Visst är det härliga färger....
 

Färgat...

Det är så vackert när bladen får höstfärger... Se bara på de här hallonbladen. Fantastiska:)


Liten näbb...

Det är svårt när det är små barn som ska ha blommor på ett bröllop, barn är ju inte så varsamma. Man måste ju verkligen göra något som håller om man tappar buketten eller sätter sig på den..=))
 
Jag brukar föreslå en stor ros eller tre små och så mycket brudslöja runt om. Brudslöja är ju tåligt och blir som ett skydd runt rosorna. Och så ser det ju väldigt sött ut också. För är man 2-3 år så behöver man ju ingen jättebukett.
 

Lika...

Den här helgen har vi två brudbuketter, De ska inta vara helt lika, men ändå är de så lika. Med ett snabbt öga tror jag inte man skulle se skillnad. Och som sommarens trend verkar vara så är de vita såklart=)
 
 
Kalla, Fresia, Vendela, Akito, Ranunkel, Brudslöja, Texas och hjärtan på rtåd.

Mer vit..

Skillnaden på den här buketern är att den är mer vit och har murgröna. Annars är de i samma storlek och liknande form..
 
 
Kalla, Akito, Vendela, Fresia, Phalaenopsis klocka, Texas och Murgröna.
 

Lyser...

Vi har fortfarande mycket vackra blommer utanför butiken. Hortensian är ju fortfande en av mina favoriter och den här färgen är ju bara så fantastisk. Nu har vi även fått hem Dipladenia eller Bägarranka med enorma blommar i samma fantastiska färg...
 
 

Planterar höst..

Visst måste man kunna säga att det faktiskt känns lite skönt att hösten är på väg. Sommaren har ju verkligen varit så där, milt sagt... Med hösten kommer så mycket nytt. Luften blir skön, kläderna blir varma och det kommer så mycket fint till butiken. Jag längtar tills allt fint från Formex mässan kommer, att få göra om i butiken och fylla upp med nyheter. Formex är som en push in i vinterhalvåret, det är där vi gör de flesta inköpen. Jag gillar formex och allt vad det innebär. I fjorton år två gånger om året utan att någonsin ha missat en mässa har jag varit där. Att gå där och hitta nya leverantöre eller handla av dem man handlat av i alla år, det spelar ingen roll. Det ger nytänk och inspiration. Och att sedan få träffa alla som man lärt känna, alla fina  omtänksamma människor..Det är ett extra plus=)
 
 
I varje fall så smyg startar vi hösten men lite kyltåliga planteringar med bland annat ljung.

Hästsko...

Till en begravning i morgon hade vi önskemål på en hästsko. I vanliga fall gör man en sådan i en oasishållare i form av en hästsko, men de blir jättestora, klumpiga och väldigt dyra. Så jag gjorde en mindre variant. Den är bunden på samma sätt som en hårkrans fast på en kraftig ståltråd som inte böjer sig. Jag tycker att sen blev superfin, den blev enkel, vacker och stilfull.
När jag fotade den stod det en liten dam utanför och berömde, hon tyckte den var helt underbar och så sa hon..Tänk det ser ut som en hästsko...Haha vilken tur, då har jag ju lyckats=)
 

Till myset..

Då himlen är kolsvart och regnet vräker ner så får man ju verkligen lust att tända ljus och bara krypa ner och mysa.
En fin burk med doft värmeljus är då inte en dum present...
 
 

Ruskväder...

Vilket väder vi har här i Söderköping i dag..Hösten är på intåg. Ena minuten skiner solen nästa är det en storm och rätt vad det är så öser regnet ner. Men då är det skönt att få stå här inne i det torra varma. Nu när det börjar ta slut på sommarblommorna börjar i stället åtgången på inne planteringar sätta fart. Så lyckliga vi somm får stå inne och skapa=)
 

lo-ika...

De här tjejerna är bland de mysigaste jag känner...Lone och Ulle som driver smycketsmärket lo-ika. De ler och skrattar hela tiden..Riktigt goa tjejer=)
 
Och så mycket nya smycket de fått in, massor av snyggt, så visst var jag tvungen att köpa. Nu kommer det mycket smycken i brun/guld men även i svart/silver och dessutom är det flera armband som kommer i mycket färg...Ni kommer älska dem. Vi hoppas på att de trillar in snabbt!
 
Det kommer också lite nya sjalar..Perfect nu till hösten.
 

Efterfrågad...

 
Den här koppen från Miljögården hade jag hemma tidigt i våras, den tog slut på ett ögonblick och flera ville ha mer eller hade missat att köpa innan de tog slut...
 
Men tänk NU kommer den hem igen... Och den här gången tog jag dubbelt så många och även en storlek mindre.
 
 

Måste ha rött...

Julen för mig är ju röd, mysig varm och ombonad i rött!!
 
Så det är klart att jag tagit hem julsaker också..
 
Massa fint från Diffrent Design, jättehärliga visdomstavlor.
Söta tygtomtar i olika utföranden från Caesar..
Små tomteflickor och tomtar går ju alltid hem, och det finns massor att välja på.

Svårt att välja...

Det fanns verkligen mycket fint på mässan i år, det var hur svårt som helst och det var ju inte det röda som föll mig i smaken...Gud jag var ju inte alls sugen på tomtar och julkrukor. Det var allt det milda, ljuvliga, romatiska, allt det i svagt rosa och mild plommon som mina blickar valde;)
 
Ni får en liten förtitt på en del av det som ska komma, riktigt allt har jag inte beställt, men mycket!!
Nytt fint pynt från A Lot Decoration..Där finns så mycket fint!
Hur fin var inte denna fårulls cykel...
Miljögården har ju allt och lite till man kan önska...
Önskar jag kunde köpa in hur mycket porslin som helst, fins ju så mycket fint...Men jag måste behärska mig, jag har ju en blomsterbutik.
 
Lite smått och gått från Caesar Collection.
 
Lite guldkorn från Interiöshuset kommer det också att komma hem.
Lite nallar måste vi ju också ha, inte många med dessa två var för goa att låta bli, Klart att de kommer från Teddykompaniet..

Mycket orangt..

Det märks tydligt att orangt är en stark färg i höst. Det finns väldigt mycket i den färgen.


På G..:)

Så mycket fint det finns här... Vill ha allt!!

 


Mot mässan...

Nu har jag hittat min vän Karin, och det är dags att göra mässan.
Ska bli kul att köpa in lite nytt, känner att det behövs nu. Måste ta lite omgående för nu efter sommaren gapar det lite tomt på hyllorna.


Montern..

Min sista dag i montern, som säljare.. I morgon ska jag gå och shoppa i stället:)


Flygvärdinna...

Igår fick jag höra att jag såg ut som en flygvärdinna... Det gör jag väl ändå inte i dag....
Vi kör ju alltid samma kläder här i montern, så det här var dagens!


Höstmys...

Jenny och jag piffade till katalog hörnan med lite matchande färger...

 


Caesar Collection..


Dags..

Nu är vi på väg mot mässan.. Dags att börja sälja!

Emelie och jag är redo:)


Slutspurt...

Nu har vi spurtat ordentligt här på slutet för att få allt klart.. Och det gick!
I morgon öppnar mässan.. Spännande!

 


Bygge...

Nu är vi i fullgång... Och varmt är det, väldigt, väldigt varmt!!


Stockholm

Nu är det dags för Formex mässa. Jag är på plats i Stockholm för tidigt i morgon börja bygga montern..


Viol...

Viola Hederase.. Så fin och så tålig, har man den ute kan man ha turen att den frösår sig så att den kommer lite var som i trädgården ...Vore inte helt fel va?
 
 

Miltonia...

En superfin Orkidee som doftar fantastiskt i skymningen.  
 

Tärnans...

Hel enkelt, tärnans bukett är bara en enda stor Hortensia dekorerad passande brudbuketten. Inte behöver det vara krångligare...
 

Vit igen=)

Ja den här helgen är det två vita buketter igen, en rund och en famnbukett, nästa helg är det också två vita och kors i taket helgen efter det är det två vita....Vad ska man säga...Vitt måste vara inne!
 
Den här fick jag helt fria händer på, gör vad du vill stikt eller busig, söt eller tuff...Precis vad jag vill bara den var vit...Och det är den ju=)
 
Akito ros, Avelanche ros, Eustoma, Hortensia, Lövkoja, Santini, Fresia, Germini och storbladig Plättar i luft.

Stor bladig....

Nu har vi äntligen fått hem mer storbladig Plättar i luft. Har ni ingen måste ni nästan bara prova. Den är helt fantastisk.
 

Spets och trä...

I bland behövs det inte så mycket pynt, det lilla kan vara vackert nog...
 

Kvällsbad...

 
Vi fick plötsligt för oss en kväll att vi skulle ut och bada med hunden, lättare sagt än gjort.. man får ju inte bada vart som med en hund, visst vi kunde ha åkt till morfars land där vet vi ju att hundar älskar att vara. Men tiden räckte inte till det..
Men till slut lyckades vi, både hunden och killarna hade kul och jag blev mest myggbiten=)
 
 
 

Glasklar...

Ett fint sätt att använda glaskålar...Plantera direkt i eller varför inte bara en stor vacker ros med lite grönt. Enkel och fint till bordsdukning.
 

I vårt hjärta...

Ett vackert hjärta i milda färger till begravning.
 

Jennys bukett...

För Jenny blev det att göra en röd droppe, Rosor, Fresia och Brudslöja...En rätt traditionell bukett men med en liten piff av orkidee klockor. Enkelt men alltid fint=)
 
 

Paulas bukett...

Det här är buketten som Paula gjorde till sin vän. Ljuslila var mycket viktigt, fick inte vara mörklila. Och visst har hon fått till den superfin!
 

Orange...

 Den här veckan hade jag "kors i taket" ingen brudbukett...Däremot så hade både Jenny och Paula var sin vän som skulle gifta sig, så de fick stå och göra både brudbukett och tärnbuketter. Klart jag blev lite avundsjuk. Vad gör man då...Självklart skapar man sig en "hitta på brud" =)
Kände för att göra i någon färg som man sällan gör. Nu blev den väldigt mild, fast jag använt starkt orange, men det är ändå en färg man inte så ofta får göra brudar i. Sen använde jag Lysenmachia, som många har som uteväxt nu både i rabatter, lådor och amplar. Jag gillar att hitta på annat att använda istället för murgröna och hjärtan på tråd...Man måste ju prova och leka lite, hur vet man annars vad som blir bra och inte!
 
Naranga ros, Lövkoja, Nejlika, Gladiolus, Kalla, Vendela ros, Asklepias och Lysenmachia. De fina små hjärtanen kommer från Alot dekorations.

Skönt grönt...

Lite omplockning i fönstret... Mycket snyggt som stått i skymundan kom fram...
 

Plåster...

Aloe är en läkemedelsväxt...Bra till mycket, brännblåsor, skavsår, eksem...Hur man ska använda det får vi nog googla om=)
 
Fin som plantering är den i varje fall.
 
  
 
Fina plåtaskar fyllda med mints...

Småplock...

Även fast det var ett tag sedan vi fick hem varor så har vi så mycket fint. Alla kunder, som just nu är många turister tycker att vi har så mycket roligt..."småplock"...jag gillar "småplock" kan det bero på det=)
 
 
som många säger...Det är var då ingen vanlig blomsterbutik!!

Vi fixar....

I dag har vi fixat om lite i butiken, grupperat och snyggat till. Det behövs i bland och man kan verkligen se skillnad. Helt plötsligt säljer man det som tidigare inte gått alls, bara för att man bytt plats.
Lite söta planteringar har det blivit också...
 
 
 

Olivlund...

Vilka pampiga olivträd vi fått hem i dag, de är närmre 2 meter... Helt fantastiska! Är det inte någon som önskar sätta en liten olivlund?


RSS 2.0