Rösta och vinn.....


Min söta lillasyster Frida tävlar om att bli Norrköpings Lucia och självklart vill jag att hon ska vinna! Så jag har satt ihop en liten tävling där jag vill att ni ger henne Er röst (Frida Andersson kandidat nr.5). Hon är verkligen sötast av dem alla, så även om jag inte bett er hade ni valt henne än då, utan att tveka.

Har ni blogg/facebook önskar jag att ni länkar röstsidan där och uppmanar andra att rösta på Frida (då har ni två chanser i min tävling)! Självklart kan  ni vara med och tävla även utan att länka, jag är glad bara ni vill hjälpa mig. Viktigaste att ni rösta på nr 5 och sedan lämnar en kommentar hos mig, att ni röstat och vill vara med i tävlingen...Jag litar på er! . Priset är det fina armbandet från pearls for girls här nedan!!
Röstar gör ni HÄR (enklaste sättet) eller via talongen i Norrköpings Tidningar eller så skickar ni ett sms där ni skriver: NT LUCIA 5 (ska vara mellanslag)  till 72018. Sms kostar 5 kronor.

Kröningen av Norrköpings Lucia är den 21 November, så jag tänkte att tävlingen pågår till den 20 November och jag medelar vinnaren den 21, samma dag som jag hoppas sötaste Frida står som Lucia.


Lycka till och Tack för att Ni vill hjälpa mig!


Tre brudar i hösten...

Tre brudar denna höst helg, det var bara att slänga sig in i jobbet. Skönt att inte vara sysslolös. I helgen hade vi en av årets få doppar. Det känns ovant att göra en droppe nu när man nästan bara får göra runda brudbuketter. Jag tycker den blev varm och härlig, mycket kontraster i material och form som gör den lite spännande.

Ros Mario, Germini, storblommig Asklepias, Hyperikum, Plättar i luft, Murgröna, Philodendronblad, Lärkkottar, band och pärlor,


Passande tärnbukett och corsage. Visst är det fint att göra en rund bukett med Germini till tärnorna i stället för den vanliga med rosor. Enkelt och stilfullt och så känns det lite trendigt.

Allt som vanligt...

Ja då är man tillbaka på jobbet och allt är som vanligt, stressigt rörigt och massor att göra (vilket är jätte bra). Känns redan som jag inte ens varit borta. Det är så konstigt, att hur jobbigt man än tyckte det var så längtar man redan till nästa gång. Det känns så skönt, För vi har hittat så mycket fint och bra, ett brett sortiment som kommer falla många i smaken. Vi har utvidgat vår stil, gjort förendringar, tagit in nytt och skapat massor av nya ideer. Det kommer att bli så bra....Tror ni kommer älska det och kanske bli lite förvånade!

Det är bara att vänta tills våren då katalogen för julen 2011 kommer ut....Den som väntar på något gott.....

Shoppa lite...

Det blev lite, känner mig nöjd. Vill någon gång göra en super shopping resa åk då till Kina. Peking, Guangzhou eller någon annan stor stad. Ta Hongkong som en extra utflyckt om ni ändå är i närheten, det måste bara upplevas. Men tänk på att ingen kan engelska i Kina. Man måste vara riktigt förbered med info om vart man ska, och då på kinesiska annars fattar inte taxichafförerna något.
Men jag kan lova att det finns shopping som heter duga....


Vilken jävla hemresa...

Vi har ju gjort den här resan fram och tillbaka från Kina många gånger nu, och med många olika flygbolag. Den är gången var vi bokade med KLM både dit och hem resa. Dit resan var super bra, trevligt och bra plan, bra personal och bra  service. Hem resan flög vi från Guangzhou till Amsterdam med southern China (inhyrt av KLM), på biljetten stod det att det var en mellanländning i Peking (släppa av och på folk) men inte då Vi fick ta alla våra väskor stressa av planet, ta en buss till en tull och passkontroll (som vi redan gjort innan vi gick på planet första gången), springa för att hinna med bording till samma jävla plan....Helt sjukt!!!

Det här var ett dagflyg, jag säger bara flyg aldrig dagflyg när det handlar om flygningar på över 14 timmar och ta aldrig en flygning med Southern China.  Det kändes som vi satt på en indisk full lastad buss på lansbyggden (ni vet så som man ser på tv). Folk skrek, gapa, skratta, spela, musik, sprang fram och tillbaka i planet, sket i vad flygpersonalen sa och gapa om att planet höll på att störta. Planet var så skruttigt och ofräscht. Mycket av drickan tog slut efter fösta serveringen. Under hela resan fick vi 3 mål mat...ris med biff, biff med ris och nudlar med biff, stimulerande!! Helt plötsligt ser vi att en del äter macka, det visade sig att den fick man själv gå längs bak i planet och hämta, hade man tur fick man även ett snappsglas med vatten. Visst vi hade egen tv i sätet, men det som visades var kinesiska filmer som var textade på kinesiska och engelska men textningen gick så fort att man han läsa de två första orden innan det byttes.

Flyget blev av någon anledning 1 timme försenat så när vi väl kom till Amsterdam var det redan bording på det plan vi skulle med...Och från den plats vi gick av, till den plats det andra planet gick var det 28 minuters gång av stånd ( står angivet, vilket är väldigt bra annars har man ju ingen aning om hur lång tid det tar) Kan säga att vi fick springa, vi han men vi var lite varma när vi välfick sätta oss.

Vi hade ju lite tunga väsker att släpa på också... För när vi skulle checka in i Guangzhou fick vi bara ha en väska på 23 kg var och ett handbagage på 12 kg,och en lite handväska. Min väska vägde 26 och Karins 24,7. Karins var ok men jag fick ta av väskan från bandet, öppna den och flytta över saker till både mitt och Karins handbagaget (som redan var mer än överfulla). Jag lyckadet dock få väskan att väga 22,8 så vi fick cheka in utan att betala övervikt. Det sjuka är ju att det spelar ju ingen roll vart vikten ligger, det blir ju lika tugnt i planet än då!

Vi kom hem och det är ju det viktigaste....Och redan nu kan vi skratta åt denna sjuka hemresa!!Älskar band...

En Svensk cermoni för ett Kinesiskt par.....De har redan gift sig i Kina men vill se hur ett Svenskt bröllop går till. Så de har bokat allt som behövs för ett bröllop kyrka, middag, bukett mm. Undra om de kommer gilla den svenska variationen?


Nejlikor, rosor, Callendiva, Poppel, Santini, Germini, band och nålar.


En hemlighet....

Helgens hemliga brud, litet och naturligt, ojämt och naturskönt.....

Vendela ros, Rosmarin, färsk Tillansia, Brudslöja, Trollhassel, Plättar i luft och Murgröna.


Sista kvällen...

Det är ju lite svårt med maten är, jag är ju rätt kinkig med konstig mat. Men vi har hittat vårt favo ställe "thaian" det är en thairestaurang och maten är bara så så god. Man kan inte en få så god taj mat i thailand (säger Marko, för jag har inte varit där så jag vet inte). Den är så god att vi skulle kunna gå dit varje kväll...nästan så att vi gjort det, 4 av 6 kvällar är ju rätt nära. Våran lilla kines Jason gillar det också, för annars är allt bara soso för honom.

We love it!!!Vi gjorde en kines......

Det blir långa dagar och fruktansvärt sena kvällar, vi går upp 07.00 för att vara på mässan till 9.00 och går sedan där till 21.00,. Sen tar det 1-1 1/2 timme innan vi kommer till stan och så ska man hitta någonstans att äta. Och innan man är tillbaka på hotellet är klockan över 24.00 närmare 01.00....och då måste man ju blogga lite med:))

Och Marko är en tidsopptimist, ska bara!! Så sista kvällen gav vi upp och gjorde en" kines" när han var tvungen att träffa någon.Och sen skulle han ha ett litet möte och vad finns det för oss att göra.....vänta och vänta och vad gör man då när man är i kina...En "kines" så klart!


Boken...

Vi har skrattat så mycket åt så fåniga saker att ingen skulle först om vi försökte förklara. Det här är boken vi skriver upp alla ställen vi besökt och allt vi tittat på och tagit prover på...En mycket viktig bok att hålla reda på. Och på första sidan innan varje ny resa, markerar vi att här börjar denna resa. Och det är så kul att skriva stöd ord på vad som hänt och vad vi skrattat åt. Mycket kul att se tillbaka på....


Inte hemma...

Kina är så långt i från hemma man kan komma. Det är jätte kul att vara här men det är så äkligt och osäkert. Och allt är så konstigt och man känner hela tiden dåligt samvete över hur man själv har det....Jag vet inte hur många gånger man tänker åååstackare, men vad kan man göra. Inget...Alla tigare är väldigt handikapade, inga ben eller armar eller inget av det, bränskadade eller deformerade armar och ben. De tar sig ändå fram på något sätt för att kunna tigga. Men vi har fått höra att man inte ska ge dem pengar för de får dem inte själv. Det är typ ligor som samlar i hop dem på kvällarna och tar det de fått och sen körs de tillbaka på morgonen. Alla gånger vi varit här har vi alltid sett samma stackars tiggare på samma ställe.

Alla kineser kämpar som djur, bara att cykla med allt de behöver. Ett berg med varor, lådor, kartonger, vattenflaskor eller vad det nu är de måste ha. De kämpar, bär och konkar....man undrar vad de får för det, stackarna!

Hur bor de, vi är så nyfikna på hur de har det hemma, vi skulle vilja bli hem bjudna till någon och få se hur de har det. Det är inte många hus som ser fina ut, om det inte är ett hotell alltså....

Nä det är så långt i från hemma man kan komma!
Också ett jobb...

Kanske svårt att se med går mängder av kineser och blockar stål på en rivnings plats. Allt görs så gammaldags. Hemma skulle ingen ta det jobbet. hemma skulle maskiner sköta det jobbet. Men här tar de alla småbitar lägger i en skottkärra och kör den till en liten gammal skruttig lastbil. Men jag antar att man tar det man får här!The chinese way...

Fel, vad är det som är fel, vi kan inte se något fel....Fattar inget!!!


Jag har börjat samla...

Sovande kineser har jag börjat samla på, det är lätt för det finns hur många som helst. Hela mässan kryllar av dem. Spelar ingen roll om de är besökare, utställare eller arbetare. Och de kan sova precis hur som helst och var som helst.....Vi kallar det att "göra en kines"....


välj 10 kransar....

Lätt när det fin typ en miljon.....Så otroligt mycket att se...


Även om vi skulle gå non stop från att mässan öppnar på morgonen tills den stänger på kvällen varja dag den är öppen för besökare, skulle vi nte hinna att gå igenom alla mässhallar. Så stor är det, det är enormt....I morgon är det sista dagen, så nu känns det i både kropp och fötter.

Tokkul...


Man blir som galen, tänk om det fans en gata som denna hemma. VI hade förmiddagen fri, för att hinna med "lite" shopping!!!


Väskan är också full....

En kväll på "snurren"

Vi var ett stort gäng svenskar som var ut och åt tillsammans i går. Vi var till en av de finaste restaurangerna här, det ligger högst upp på ett superflott hotell. Och snurren kallar vi det för att den snurrar så att man har olika utsikt hela tiden. Väldigt tjusigt!

Ett gäng glada tjejer och så vår lilla kines så klart....Han är alltid med oss och ser till att översätta sä alla kineser förstår vad vi menar.Ulle Ulle Ulle....

Hon är då bra tokig. Vi var på en av de mindre mässorna och var på väg ut. För att vi skulle gå ut så stod det 8 poliser i entrén. Det är ju bra att det är många som har jobb, även om det ibland är rätt meningslösa jobb. Ulle fick i varje fal med sig fyra av poliserna på kort, och de ser ju riktigt glada och stålta att för att få vara med på. Man kan lätt säga att Ulle har bjudit på många skratt denna vecka. Hon åkte hem i dag och vi saknar henne redan!Alla jobb är ett jobb...

Men jag skulle då inte vilja ha det här. De står och sorterar alla mässans sopor, förstå vad äkligt. Det var flera små barn med och medans vi stog och tittaa på dem hittade ett av barnen en röd glas vas, och blev överlycklig. I bland är livet bra orättvist.Som alltid...

Lunch på McDonalds varje mässdag, och alltid blir man likaförvånad över hur många som jobbar bakom disken.....Tyfon.....

Det sägs att en tyfon är på väg hitåt.... Men här är det lugnt, igår hade vi klar blå himmel och det är inte vanligt. Specielt inte i en stad med mer människor än det finns i hela sverige, och det känns som det finns lika många bilar....Brukar vara avgas himmel. Kanske det är lugnet före stormen....Snabba steg...

Nu är jag trött, klockan är 01.13 igen det blir väldigt sena kvällar här. Mina fötter värker efter att vi gått närmre 2 mil idag. Det är så galet stor mässa och det är så mycket man måste se och hinna.

God natt och hoppas ni haft en trevlig Lördag...Treo...

Ni som känner mig vet hur mycket treo jag dricker, och ni som inte känner mig kan jag säga att jag tar mins tre stycken per dag. Inte bra, inte alls bra jag vet och jag har så många gånger försökt att dra ner på det. Jag har fått höra skräckhistorier om de som fått magen sönder frätt, de som fått men för livet av treo. Men det är svårt att sluta, jag tycker till och med att det är gott ....

Så nu måste jag stolt berätta att jag bara tagit EN sedan den 10 oktober, det är 13 dagar....Visst är jag duktig!


Ullabella....

Det är jag som är den så kallade Ullabella sekreterare på de här resorna. Jag håller koll på alla siffror och artikelnummer. Skriver så fint jag kan så att de hemma på kontoret ska begripa vad som är vad när alla prover kommer hem. Jag blir tokig när något ändras och jag måste stryka och kluddra i mitt block....
Sidenfabrik...

Man kan verkligen inte klaga på vad en sidenblomma kostar. Allt görs helt för hand, varje enskilda lilla blad monteras för hand med limpistol, ett rent hantverk. Stackars människor som sitter där och jobbar, och dess utom har de nästan ingen lön.

Standarden och arbetsförhållandena är kattastrofala, Källaren på Akleja är rena himmelriket mot det här. När vi gick runt här och titta och mådde dåligt över hur bra vi har det utan att tänka på det, springer till råga på allt en stor stor (frågar vi Ulle så var den minst som en katt, för det var hon som såg den) rått rakt över golvet...Nä här vill jag inte jobba. Hur jobbigt vi än har det, så finns det alltid de som har det värre!


Hyll vis med kartonger fyllda med sidenblad till både snittblommor och krukväxter, och alla i massor med olika färger.


Kanske ett organiserat kaos....

Se bara här de börjar med en liten frigolit kon och sen limmar de blad för blad i olika storlekar till rätt form, Jag skulle då inte vilja göra det.Alla kulor på en bärkvist pillas också dit för hand på en liten kvist som sen sätts på en större kvist, förstå vilken tid det måste ta.

Bladen till blommorna gjuts i sådana här små formar, känns som stenåldern.

På väg till Guangzhou...

Nu har vi lämnat underbara Honkong och är på väg mot Kina och staden Guangzhou. Det är en sådan skillnad, som natt och dag. Känns så osäkert och faligt här i Kina, det är det säkert inte men känslan finns där.
Inga blanka skyskraper här inte, rätt grått och trist.

Känns lite smått osäkert, är man så rätt om sitt barn när man åker så där?

Stackar lilla kvinna..

Bara det går framåt, så kör man....

Dissad....

Ibland tycker vi bara så olika, så ibland får man ge sig och ge upp det man gillar. Jag kämpa hårt för det här, för jag blev kär i det. Jag gillar inte siden blommor så värst, men det här tyckte jag bara var så fint....Men men så är det, jag blev total dissad!
Galet....

Det är så galet billigt, jag önska att ni alla kunde åka hit för det är så fantastiskt. Nu har vi varit på Stanley market i Honkong och här är det ändå lite dyrt emot när vi kommer till kina. Men vad sägs om en P.O.P vinter jacka med äkta sverigelappar i, prislappar och allt på svenska, nu 100kr....Kan man motstå...nej nej nej. Levis jeans till små killarna 85 kr.....Det är helt sjukt. Sen finns det naturligt vis mycket skit, men bara man letar hittar man guldkornen!The peak....

Hongkongs högsta topp. Man tar the tram upp upp upp upp, hur brant som helst känns som om "spårvagnen" skulle kunna göra en kullerbytta bakat hur lätt som hellst. Men vilken utsikt, man ser nästan ut över hela Hongkong...Fantastiskt. Nu när vi var där så var det tyvärr lite disigt, men vi såg ju ändå, men tänk att vara där en klar dag eller på kvällen när alla lampor i stan är tända....Det blir en annan gång.
Caesar väskor kan man inte vara utan, bästa bärväska jag haft!

Jag såg stranden....

Tänk att få vara i ett så varmt land och inte ens hinna känna på vattnet. Jag önskar varje resa att vi ska hinna det, men nej å nej det blir aldrig av. Jag får vara glad att jag han och se stranden!
Tidig dag...

Sista två showroomen här i Hongkong, så vi fick för första gången ledigt en eftermiddag här. Det har aldrig hänt förut. Så snart ska vi på sightseeing till "The Peak".....och Stanley...
Vad tror ni.....

Brudbuketter i siden??????

Nja vad skulle vi florister göra då....Då skulle man kunna ärva brudbuketten...."Skulle kunna vara något gammalt"...Nä jag tror vi hoppar det!!


Happy or not....

Vi samlade i hop allas smutstvätt (en salig blandning av färger) och gick till kemtvätten. Vi betalade i förskott eftersom man betalar i vikt, vänder oss och ska gå....av någon anledning tittar jag tillbaka och ser då att hon häller in all vår tvätt i samma makin...smidigt!!! NONONO skriker vi alla och de fattar ingenting, så det slutar med att Ulle får gå in och sortera tvätten själv.


Gud vilken shopping...

Jag är lyrisk....älskar att shoppa, helt underbart här....så så billigt. Hinner inte mer nu, måste skynda...visar er senare!!

Kram kram

Tempelstreet....

Marko blir galen och vi bara älskar det. Det finns så mycket kul att titta på, känna på, köpa och skratta åt. Vi hade en super kväll i går på en marknad på tempelstreet. Man kan göra av med hur mycket som helst....men man ska ju få med det hem också!!
Snacka om kinahak....

Stället ligger mitt i en gatukorsning, det är alltid fullt, man äter på plasttallrikar,med plastpinnar, dricker ur plastglas, sitter på plastpallar vid ett plastbord....man får en handuk i stället för servett, "djuren"lever precis innan de hamnar på tallriken....Det är alltid hur mycket folk som hellst, så jag antar att det är bra, poppis....men inte riktigt min favo mat!!!!Överaskning....

Idag fick Karin en totalchock. Plötsligt knackade det på vår dörr och där stod Caesar Ulle. Det är ju lite långt bort för att bara ha vägarna förbi....Jag har vetat att hon skulle komma i över en månad, fatta så många gånger jag velat säga det eller nästan har försagt mig. Men jag har klarat det, det tycker jag är duktigt.
Att hon har kommit är verkligen super kul, en shopping tokig till i gänget!


Komiskt....

Tänk att vi gör allt för att få en gnutta sol bli lite brun och få känna solens värme.....Kineserna gör att för att gömma sig för solen, de använder oftare paraply vid sol än regn. Konstigt, konstigt....Kärlek eller....

Bara smått ut tråkad och trött.....Bästa stället av alla....

Jag älskar det här showroomet, det är så fint och så inspirerande. Deras designers gör så fina saker och så roliga ideer, att man nästan känner sig lite värdelös....Men man kan ju alltid lära oss och få ideer av dem, och det kan jag lova många ideer föds här även om de inte över huvudtaget liknar någor de gjort. men i bland behövs inte mycket för att järnan ska börja spinna!


De jobbar verkligen med sina egna matrial så långt det går, och de har så underbart fina sidenblommor, det är inte många som slår dem....tyvärr märks det på priset.

Dagens jobb...

Första stället är ett av de finare, konstiga saker men väldigt inspirerande miljö. De jobbar mycket med sina matrial tillsammans med stora saker för att just framhäva blommorna. Fint men lite tråkigt!

Andra stället är mest växet i alla dess slag, mycket mycket hängande. Mycket att välja på, så försök hitta en snygg murgröna här. Visst lite annat finns det, men inte så mycket...till råga på allt fick vi bara torra nötter med skal och vatten;)


Tredje stället är så så tråkigt och så så så fruktansvärt rörigt och fult. Man får leta väldigt noga, julblommorna är blandade hej vilt med sommar,vår och höst. Och inte står de i färg heller......
Granar hör ju lite till Markos förälskelse, gärna så många granfabriker som möjligt ska vi hinna. Den här var faktiskt en hitt, mycket fina naturtrogna granar....och en del andra också så klart....
Ett ställe till, med det är så fint att den får ett eget inlägg:)
Ny dag nya mål...

I dag har vi haft en effektiv dag, massa ställen har vi varit på , in och ut ur bilen, upp och ner i hissar. Duktiga har vi varit, bra val och bra köp!!!


Ligger efter...

Vi är så trötta....men alltid på fel tid. Igår på dagen kunde vi somna stående ochnär vi väl skulle lägga oss, kunde vi sjutton inte sova. Och nu är det dags och gå upp och i väg, då vill vi bara ligga kvar.....Tur vi kan sova lite i bilen mellan showroomsen för ibland sitter vi en timme i bil mellan två ställen, det är skönt!


After work...

I dag hade vi date med vår lilla Bell. Det var hon som tog hand om oss här i kina förut, men har nu slutat på det företaget som är vår agent. Men hon ville ändå träffa oss och tog sig tid att möta oss på en restaurang. Vi saknar henne faktiskt.Här brukar vi avsluta och sumera dagen över en Frosen margaritas....Massor av smaker finns det, hallon leder......Banan ligger i botten!Nä nu är klockan mycket här, så det är dags att sova, lång dag i morgon med många showrooms och förhoppningsvis lite annan shopping:)

Vår dag...

I dag har vi efter lite missförstånd och krångel (taxi som vanligt) klarat av tre showrooms. Och oj och herre min gud vad saker det finns. Man får leta ordentligt efter go bitarna i bland all bråte och skit. Är i bland som att leta efter en nål i en höstack.....


Glitter, glitter, glitter och ändå mer glitter. På vissa ställen kommer man ut som en påse glitter utan att ens rört något....
Kanske kanske inte, vad tror du , vad kostar den, säljer den, skulle du köpa en sådan, ser den äkta ut.......Mycket att tänka på.Oändliga radet med miljoner sidenblommor, förstå att hitta något här som ser och känns äkta och som inte kostar skjortan. Det finns så enormt mycket fina siden blommor som man knappt kan tro är oäkta, men betalar man vad som helst för dem. Klart de håller i en evighet, men priset måste vara rätt ändå!

Strålande sol...

Sådant här fint väder brukar vi inte ha. Just nu är det stålande sol och 30 grader varmt och fruktansvärt kvaft och fuktigt. Men det är underbart jag älskar värmen....Synd bara att vi inte har tid för beachen!!!


Frukost...
En toppen dag....

Karin och jag har ju börjat med att se till att få oss en toppen dag den första dagen vi anländer. Det innebär att äta på Spagetti House, få en fot masage och att avsluta med en liten kopp Häagen Dazs från 7eleven. Och så gjorde vi....vi hade chefen med oss också och han la in ett nytt moment i vår toppen dag....En snabb promenad längs hamnpromenaden på 40 minuter. Det var jätte skönt men fruktansvärt varmt,svettigt och blåsigt, men fint och avkopplande. Vi han också klara ut allt som vi skulle ta upp, alla frågetecken, problem och önskemål. Så nu kör vi med friska och nya  eniga tag.


Blir lätt lite suddigt när man går fort.

Vatten och choklad...

Ett nöje är att se vad vi blir bjudna på i varje showroom. Vatten är stående, är det lite flottare kan det vara cocacola och har vi tur som här får vi ett fat med choklad. Vissa ställen har vi lärt oss, sådå kan det bli...åå det är ju där vi brukar få snickers!!


Vänt på hotellet....

Snabba ryck, vi han knappt lämna väskorna på hotellet innan vi skulle i väg till första showroomet...en granfabrik....verkligen det Karin och jag gillar bäst att titta på=) Som tur var fanns det faktiskt lite annat smått och gott.
Jag kan ju inte direkt visa vad vi köpt eller tittat på, för vi vill ju vara ensamna om det vi hittar....Men jag kan ju alltid ge små smygisar och små hintar om vad som kommer till nästa jul. Just det vi är ute i god tid, för det är nästa jul, alltså jul 2011 som vi ska köpa in till. Men jag kan också lägga sådant som vi absolut inte ska köpa....hihi då får ni gissa!
Mycket konstigt var det här, mycket som inte var vår stil...Men den som söker han finner!


Ett dygn...

Ett dygn har det tagit oss att ta oss hit från det att vi lämna Norrköping. En flygning på 2 timmar, en vänte tid på 6 timmar och så sista flygningen på 11. Men på något konstigt sett så går det bra, det går fort och plötsligt är man bara framme.
Att vänta i 6 timmar var ju rätt tråkigt, men på Amsterdams flygplats finns det ju lite att se på, och så åt vi och fika lite....och vad är bättre än Häagen-Dazs glas...mmmm


Nu bär det av....

Nu står vi här och packar det sista, om en halvtimme kör vi mot Arlanda. Jag kommer sakna mina killar något enormt. Men det ska bli så kul....NI följer mig väl, jag lovar att uppdatera allt och så ofta jag kan....

TILL MINA PRINSAR, MAMMA ÄLSKARER SÅ SÅ MYCKET....hELA VÄGEN RUNT, OÄNDLIGT MÅNGA VARV!


Älskade äpplen...

Jag måste ju passa på nu innan jag åker, jag måste ju ta vara på mina äpplen. Så det det blev en helt vanligt äpple och kanelkaka. För det är ju alltid gott.

ÄPPELKAKA
3 äpplen
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tskvaniljsocker
2 tsk bakpulver
50g smältsmör
0,5 dlvatten
pärlsocker till garnering

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, vatten, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ordentligt men vispa inte för hårt. Häll smeten i en smord och brödad ugnsform med löstagbara kanter. Skala och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en skål och lägg äppelskivorna där och rör om så de blir ett fint lager på äpplena. Tryck ner bitarna i smeten i ett fint mönster. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.


Snabbare än man tror...

Igår landade en stor del av våra tomtar i butiken...inte i butiken kanske, de får bo på lagret en stud till. Men om man tänker efter får man nästan lite panik....Det är snart JUL!!!!!

En tanke....

Jag kände att jag ville ge några som har det lite jobbigt just nu något. Men blommor känns ju så förutsägbart från mig. Så jag gjorde en liten äpplepaj. Ljus och vacker, liknar nästan en ros. Det känns skönt ibland att säga att man tänker och bryr sig om någon, utan att det blir för mycket och stort.

ÄPPELPAJ
150g smör
1,5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
2-3 äpplen
2 dl créme fraiche
1 dl socker
2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och brödad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Vispa undertiden  i hop créme fraiche, socker och ägg meden handvisp bara så pass att det blandar sig. Ta ut kakan och häll på fyllningen. Skala och klyfta äpplena och stick ner äpplena. Grädda  yttligare 30-35 minuter. Låt kakan svalna och sikta över florsocker. Ät som den är eller servera med vispad grädde.Var rädda om er tjejer!


Ljusfat....

Ett litet sött ljusfat...Jag har fyllt vatten på botten och lagt lite blommor att flyta, enkelt och jätte sött. Cyklamenblad, Azleablomma och Callendivablommor.


Välkommen...

Vilka fina små träskyltar vi fått i dag, så bara så sött det blir att sätta i en krans. Det bästa av allt...kostar bara 35 kronor.


Eller....

Nytt från Pearls for Girls.


Lycklig morgon....

Morgonen kan ju inte starta bättre, än att man lite stressat slår upp tidningen och se att man fått dagens ros!!!!
Vinnaren är.....

Jaha då var det den 13 oktober, och dragning av tävlingen om halsbandet. Ni vet att om jag kunde skulla jag ge er alla ett, för så mycket fina ord har jag nog aldrig fått, ni har gjort mig så glad. Men en vinnare måste det bli, så nu har jag dragit en av alla er 37.

VINNAREN ÄR EMELIEE
Henne hittarni här http://luddeliten.blogg.se

GRATTIS!!!

Och tack till alla som var med. Fortsätt föllja mig och håll ögonen öppna för jag lovar att det kommer fler tävlingar. För jag har kommit på hur kul det är att ge bort små ting som gör andra glada. Lova att var med på nästa tävling också, man vet aldrig när lyckan är med en!

Tokig i kakfat...

Oj vad jag har köpt hem kakfat, väldigt många olika och i olika storlekar. Men varför inte jag gillar ju kakfat!Het....


Den här hängande ljuslycktan har verkligen gått hem här i butiken, alla som sett den vill ha en. Och vi har inte ens tagit fram dem i butiken.


Rost...

Mysig höst plantering i "murriga färger". Den är gjord med växter som tål lite kyla ljung, prydnaskål, cyklamen och bärljung. Jag gillar att det går i samma färg bara olika toner. Och krukan  älskar jag, rostigt gammalt zink..fast nytt!


Rosa bandet...

Alla köper sig inte ett rosa band, men man kanske ger på annat sätt. Vill man ge någon man tycker om en lite present kan det väl passa jättebra med en lite "rosa påse"...efter som oktober är en rosa månad. Ett rosa band och söta rosa näsdukar. Sött och hjälpsamt!


Extra jobb...
Kompisar har köpt ett nytt hus, och ska narurligtvis sälja det de nu har. Och vem frågar man om hjälp med lite styling då.....Mig så klart!
Har ju tyvärr inte så  mycket större saker som möbler att jobba med, för ska man styla på riktigt så behöver man typ ett helt garage med saker att använda. Nu har ju jag en hel butik, så lite fick jag i hop. Jag kunde ju säga ta bort det här, flytta på denna, plocka ur här, röj här, ta bort de gardinerna mm. Och så kunde jag fixa alla fönster och små duttidutt, pynt, ljuslycktor, filtar, kuddar, mattor( by the way...alla fina mattor kommer från Mattkap i Söderköping) tavlor mm. Med de små medel jag hade tyckte jag jag fixa det helt ok.
Men vissa saker jag gjort i ordning kom fotografen och ändrade på...typ la en röd kudde där det skulle vara lila, tog bort det fina ljuslila överkastet som jag lagt så fint på sängen och ändrade på alla kudar mm. Sen kan man ju undra om de är lite blinda, när de inte kan ta bort saker som är vissna och absolut inte ska synas på kort!
Ja ja  är ni intreserade av ett lagon stort hus på perfekta barngatan mitt i Smedby, kolla då in detta hus och lägg ett bud eller i varjefall gå på visningen....
Polkadröm...

Den här efterätten fick mina tjejer som var på middags i fredags. Glasen skrapades så jag tror det smakade. Den är lätt att göra och smakar fräscht och härligt.

POLKADRÖM4-6 portioner

2 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör
2½ dl kesella 10%
1-2 msk färskpressad lime

Stöt polkagrisarna i en mortel, ta lite i taget och stöt der riktigt smått. Ta undan lite till garnering, som är lite större bitar.
Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkagriskrosset. Smaka av med limejuicen.
Lägg digestiveblandningen i botten på ett glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen några timmar.
Garnera med polkagrisar och kanske någor bär och lite citronmeliss.

Mera äppel...

Jag måste ju ta vara på alla mina äpplen, så jag har googlat på äppelkaka...Och herre gud så mycket smarriga recept det finns. Vi var ju tvugna att välja mamma, tessan och jag så det blev den här, säkert den sötaste och onyttigaste av dem alla....För det gillar vi!

KNÄCKÄPPELKAKAPajdag

1dl havregryn
2dl vetemjöl
125g smält smör

Fyllning

4 äpplen
100g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100g mandelspån

Gör så här

Sätt ugnen på 200ºC.

Ta fram en kastrull. Smält smöret och blanda ner havregryn, mjöl och socker. Tryck ut degen med en sked i en pajform . Jag gjorde i en ungsform med löstagbar kant, blev vädigt trevligt att servera när man ser kakan.  Men man gör som man vill.

Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt den svalna.

Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela dem i pajskalet.

Smält smör i kastrullen och rör sedan ner socker och mjöl.

Vispa ner grädden till en tjock sås och låt den koka upp under omrörning så att det inte fastnar på bottnen.

Låt såsen sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel.

Bred ut såsen över äpplena. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Låt svalna 10-30 minuter före servering.

 

Severa med riktig vaniljglass, farligt gott!!!

 

Om en vecka...

Ja om en vecka så här dax är jag i Hongkong. Det känns så nära men ändå så långt bort, och på något sätt vågar jag inte riktigt hoppas. Man kan ju lätt  säga att vi stöp på mållinjen förra gången.  Man vet ju aldrig vad som kan hända som man inte kan styra över. Men jag tycker att jag fått min dos av inställda resor!!!

Nä om en vecka ska jag vakna i Hongkong...........


Lövit....

sådana här höst dagar är helt underbara, då finns det inget att klaga på!Äppelmos dag...

Äntligen har vi gjort äppelmos, rosa härligt äppelmos i min rosa kitchenAid....

Vi har tvättat, skurit, kokat, pressat och sockrat. Och nu har vi massa med äppelmos i frysarna. Gud vad vi kände oss vuxna och husliga. Man borde vara duktigare och ta vara på allt man kan. Det är ju både gott, roligit och trevligt, och faktiskt väldigt lätt.

Fast att jag plocka nästan 4 icakassar, syndes det knappt i trädet. Så nu i kväll har jag och killarna varit ute och plockat mer, det är ju bäst att passa på innan frosten gör att de faller. Men det är inte lätt, för de största och finaste sitter ju högst upp och längst ut på grenarna....jag har klättrat och hängt i grenarna, kastat mig fram och tillbaka verkligen kämpat för att nå de storsta och rödaste...många gånger med andan i halsen...otäckt långt till marken!

Men jag är inte den som ger sig....så i morgon ska jag ta resten!!!Det syns inte så bra här, men det är så fint rosa, super fint!

Söta ni...

Jag blir helt varm och glad av alla söta och rara kommentarer till tävlingen. Ni höjer mig till skyarna och ger mig verkligen lust att blogga. För visst finns det dagar då man tänker att vem vill läsa det här, är det verkligen någon som intresserar sig för lilla mig och det jag gör och vad som händer runt mig.

Jag önskar jag kunde ge er alla ett halsband....Det skulle jag verkligen vilja,men det går ju inte så klart!!

Det jag kan är att önska er alla en underbar helg och hålla tummarna för att regnet håller sig borta, så alla får en chans att njuta av riktigt fint och härligt höstväder.

Tack tack tack söta söta ni, jag är så glad att ni tar er tid med mig.....
Höstskön...

Kom igen...I helgen är en bra helg att göra en egen krans. Ut i naturen och plocka rönnbär, ljung, olika mossa, nypon, pinnar och vackra blad. Köp sedan en halmstomme och en spoltråd och sen är det bara att börja skapa....

Ni kommer att vara så stolta och nöjda när den sedan hänger på dörren, det är lätt och jag vet att ni klarar det!!Något att ge bort....

Litet, fint och sött för 149 kr. I varma härliga färger. Som hittat att ge bort i helgen!!!
Unik...

Lila och vitt så inne i höst. Och det är fint, milt, ljuvt och skönt. Som en extra present i planteringen, en liten söt tändsticksask. Komplett present!Aloe Cosmos...

Jag älskar den här växten, den är så snygg. Enkel, stilren, kraftig och lättskött, passa över allt  och i det mesta...Men extra snygg är den i Caesars Rollokruka, finns i tre färger vit, lila och grå.

Riktigt trendig tycker jag!


Postad.....

Bor man långt bort från vår lilla butik går det ja alltid att skicka saker med posten. Inte allt kanske men en del....Idag har vi skickat något som vi var lite tveksamma på men kunden tyckte vi skulle chansa, går det så går det.
Hon ville så gärna ha en av våra underbara höstkransar...Så nu denna på väg med posten till Vingåker!

Vi håller tummarna för att den håller.


Tävling....

Jag tyckte det var så roligt att ha en tävlig, så jag kör en till. Kul va?

Den här gången lottar jag ut ett halsband från Pearls For Girls ny höst kollektion, ett svart långt läderhalsband med pärlor och nycklar. Enkelt rent och snyggt!

Klart du vill vara med, skriv bara en rar kommentar och länka gärna till blogg eller fb om du har annars går det så bra ändå. Gör det innan den 12/10 för den 13:de drar jag vinnaren.

LYCKA TILL!Mitt i veckan brud...

I bland går det snabbt i svängarna och så blir det bröllop en onsdag.....

Ljus och härlig med rosor i olika toner, Fresia, Santini och Fikus Bouckle som grönt.


Vår jaha!!!


Se där ja...Nu har Caersars vår katalog kommit, känns ju lite tokigt, men vill man ha det bästa ska man vara ute i god tid!!

För Er som inte får katalogen kan ni ju gå in HÄR och se allt fint, och kanske önska vad vi ska ta hem. Det finns massor av fin och vårigt. Och dessutom massor som jag designat:)
Trångt är det...


I bland saknar jag faktiskt min gamla butik i Norrköping. Tänk att bara få ha lite mer plats att röra sig på, lite mer än 1.80 i takhöjd i källaren. Det blir lätt lite trångt här, man går lätt på varandra och känner sig ganska ofta lite i vägen...Men finns det hjärterum så finns det stjärterum!!


Längtar...

Nu är det snart dax för Kina äventyr, Jag längtar fruktansvärt mycket samtidigt som jag tycker det är jobbigt att lämna barnen så länge. Men jag vet att de klarar sig och har det bra..De har ju en så duktig pappa:)

Men det ska bli så roligt att komma iväg, speciellt efter vårens miss. Och att jag får åka med min bästa Karin ska bli underbart. Det blir ännu resa att minnas, gud vad mycket snyggt vi ska hitta, "bästa resan någonsin"...Ska bli så, så kul!

Man vet ju aldrig vad som händer eller vem man möter i Kina....


Skönheter...

Tre sortes Phalaenopsis orkideer, helt fantastiskt läckra. Nästan svårt att tro de är äkta.

Elegant Beauty.....Deep Purple...Polka Dots.....


Kola knäckig äppelpaj...

Hitta det här receptet och kände att det blir gott, och vilken tur jag hade för det blev det. En äppelpaj i min smak, mycket pajdeg kolig, knäckig och krispig och äppelsmaken bara fanns där, äppelbitarna liksom bara smälte...Nyttig..nej nej nej men oj oj oj så god.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med alla andra ingredienser förutom äpplena. Dessa skalar du, kärnar ur, skivar och lägger i en smord ugnssäker form. Täck sedan med smeten och baka pajen i ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Enkelt och lätt, klar i ett nafs!!
Du Behöver:
6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl

Har du en stor form, gör 1 1/2 sats med pajdeg. Jag som tex har en Gerberaform, de är så himla stora där går det åt mer deg.

Höst i rosa...

Bara för att det är höst nu behöver ju inte en höstigbrud ha orangt.  Jag kan tycka att en mustig rosa bukett kan vara lika höstig, eller hur?

Jag tycker den här blev underbar i färgerna, som en karamell!!
Jag har använt Hösthortensia, Heavenros, Gilmorgirl ros, Elegansnejlika, Pepita kvistros, Santini, sidenband och nålar i passande färger.Höstkrans....

I dag har jag och mina praktikanter skapat superfina dörrkransar, riktigt höstiga och härliga. Vi har arbetat med levande och färskt material, som sedan kan torka på ett vakert sätt. Vi har haft olika mossa, lamöron, hortensia, snöbär, poppel, klätterhortensia, viburnumbär och clematis frökapslar. Det blir så fint och jag tror många kan hitta mycket använbart i trädgården, det finns mer än man tror i naturen.

Så varför inte göra en dörrkrans i helgen, alltid kul att pyssla lite.....Och orkar ni inte kan ni ju alltid komma till Akleja och köpa en istället:))
RSS 2.0