Vilken jävla hemresa...

Vi har ju gjort den här resan fram och tillbaka från Kina många gånger nu, och med många olika flygbolag. Den är gången var vi bokade med KLM både dit och hem resa. Dit resan var super bra, trevligt och bra plan, bra personal och bra  service. Hem resan flög vi från Guangzhou till Amsterdam med southern China (inhyrt av KLM), på biljetten stod det att det var en mellanländning i Peking (släppa av och på folk) men inte då Vi fick ta alla våra väskor stressa av planet, ta en buss till en tull och passkontroll (som vi redan gjort innan vi gick på planet första gången), springa för att hinna med bording till samma jävla plan....Helt sjukt!!!

Det här var ett dagflyg, jag säger bara flyg aldrig dagflyg när det handlar om flygningar på över 14 timmar och ta aldrig en flygning med Southern China.  Det kändes som vi satt på en indisk full lastad buss på lansbyggden (ni vet så som man ser på tv). Folk skrek, gapa, skratta, spela, musik, sprang fram och tillbaka i planet, sket i vad flygpersonalen sa och gapa om att planet höll på att störta. Planet var så skruttigt och ofräscht. Mycket av drickan tog slut efter fösta serveringen. Under hela resan fick vi 3 mål mat...ris med biff, biff med ris och nudlar med biff, stimulerande!! Helt plötsligt ser vi att en del äter macka, det visade sig att den fick man själv gå längs bak i planet och hämta, hade man tur fick man även ett snappsglas med vatten. Visst vi hade egen tv i sätet, men det som visades var kinesiska filmer som var textade på kinesiska och engelska men textningen gick så fort att man han läsa de två första orden innan det byttes.

Flyget blev av någon anledning 1 timme försenat så när vi väl kom till Amsterdam var det redan bording på det plan vi skulle med...Och från den plats vi gick av, till den plats det andra planet gick var det 28 minuters gång av stånd ( står angivet, vilket är väldigt bra annars har man ju ingen aning om hur lång tid det tar) Kan säga att vi fick springa, vi han men vi var lite varma när vi välfick sätta oss.

Vi hade ju lite tunga väsker att släpa på också... För när vi skulle checka in i Guangzhou fick vi bara ha en väska på 23 kg var och ett handbagage på 12 kg,och en lite handväska. Min väska vägde 26 och Karins 24,7. Karins var ok men jag fick ta av väskan från bandet, öppna den och flytta över saker till både mitt och Karins handbagaget (som redan var mer än överfulla). Jag lyckadet dock få väskan att väga 22,8 så vi fick cheka in utan att betala övervikt. Det sjuka är ju att det spelar ju ingen roll vart vikten ligger, det blir ju lika tugnt i planet än då!

Vi kom hem och det är ju det viktigaste....Och redan nu kan vi skratta åt denna sjuka hemresa!!



Kommentarer
Postat av: Kari

Jeg har reist flere ganger med KML på langreiser og har vært veldig fornøyd. Så synd at de hadde leid inn et så dårlig selskap. Takk for tipset ang Southern China. Når jeg har vært på langtur, så har jeg nesten hver gang mellomlandet i Amsterdam og jeg har ALDRI rukket flyet jeg skal videre med. Har gitt beskjed til flypersonalet at jeg har hatt dårlig tid, men det har ikke vært til noen hjelp. På noen flyplasser får man da hjelp, man blir gjerne hentet med bil, men ikke i Amsterdam.

2010-10-30 @ 11:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0