Till er alla....

GOTT NYTT ÅR......KRAM LINDA


Hoppsan....

I dag kom visst folk på att de skulle bort och att det är nyår och att man då ska ha en nyårsblomma med sig...gärna en glittrig sådan!
Vilken kö vi haft, helt sanslöst och glittret har yrt över hela butiken....man kan lätt säga att vi har silver dekorationer i ansiktet....Kunderna har försigtigt på pekat att du har något som glitrar i pannan, på näsan, i näsan, i håret, på läpparna, näst intill i munnen.... men det är bara att le och säga , ja visst är det härligt med glitter och nyår!!

Nu Går vi hem, ses nästa år!!!

Mer...

 

 


Snyggt....

 

 


Ett glas....

 

Vitt och snyggt......


Rosa var det...

Inget rött så långt ögat når, nä nu är det rosa, rosa, rosa.....

Kanske en rosa/ceris amaryllis på snitt



Rosaglittrigt nyår!
 

 


Men varför....

Varför varför varför....-17 grader igen.....vi fryser och tänk då vad våra stackars små blommor gör!!!!





Konstigt eller inte....

Gjorde om lite.... är det en konstig färg eller är det snyggt?

 

Jag tycker att det blev rätt snyggt faktiskt...


Paula, paula, paula....

Idag fyller våran Paula år...Grattis i från alla oss andra på Akleja. Hoppas din dag blir fylld av överraskningar och "trevliga kunder". Kram kram


Kul....

Idag kom det in en kund och frågade när Caesar Collections vårkollektion skulle börja komma in. Hon var sugen på lite nya kruker och lite nyfiken på vad Caesar har att erbjuda nu till våren!

Haha jätte kul, för det måste ju vara en anledning till att folk frågar, bara saker, bra priser och framför allt snygg design!!!!

Klapp på ryggen till oss Karin.....okej Marko är väl också med på ett hörn!!!!




Nytt, nytt, nytt...

Å vad fint och nytt och härligt och underbart och helt fantastiskt skönt, det blev när vi fick göra om lite.......


Kanske lite i vitt och brunt, lite gammalt lantligt!

Varför inte lite lila, tufft och fräckt!



 



Svart stilfullt går ju alltid!






Då ska julen ut....

Så ja, nu har vi fått ut julen...och in nyåret. Känns lite som sommaren, med tanke på vilka blommor vi har, campanula,rosträd och allt bara i rosa och vitt.

Men visst känns det nytt och skönt!


Jobba, jobba, jobba....

Ja då är vi i gång igen....bara att kämpa på!

Nä då ingen röra alls.....


Ny vecka...

Ja nästan i varje fall, jag fick hoppa in och jobba i dag söndag med, för vår hollandsbil med blommor skulle visst komma en dag tidigare. Så nu börjar den nya veckan, nyårsveckan, den rosa vita och silver veckan.....vi kommer att glittra som små stjärnor allihopa!


Snöbus......

Äntligen fick jag komma ut i snön, lite mörkt, lite kallt och mycket blött, men trevligt ändå!

   
  

 


Rea.....

Idag kör vi lite rea på allt rött, för nästa vecka vill ju då ingen ha rött!
Kanske det är någon ni glömt att ge något i jul....passa på nu då, för nu får ni något stort och fint för en liten slant....


Grattis bästa Mamma....

Hoppas du får en skön och lugn dag, kanske gå ut och åk lite pulka....eller föresten inte...med din otur så händer det säkert något då som vi inte har tid med. Lägg dig på soffan och ät praliner istället, kan inte hända så mycket då!
Älskar dig, kram Linda


Gillar inte bilden va? Sorry, var den enda jag hade på jobbet!

Mina älskade syster ystrar......


Julkillar...

Är det jul har man slips, killarna känner sig väldigt stora och snygga när de har slip och vill ha det för då tycker de att det är fest...

 







Karstorp är alltid Karstorp....

här finns den rätta julkänslan och stämningen. Mamma, pappa och småsyskonen hade gjort det så julfin...det var verkligen härligt, varmt och bara så fint.....sen kom hela tjocka, stökiga, virriga släkten...och julkaoset började!
Men så är det, har alltid varit och kommer alltid att vara!



   

 

   



GOD JUL...

Jag önskar er alla en riktigt god jul, fylld med massa överaskningar och paket, julmys och stämning....

   

Massa julkramar från mig./Linda


Min julklapp...

Det här fina halsbandet fick jag av mina killar...så jag har dem med vart jag än är. Det är Gabriella på Guldmakeriet i Söderköping som gjort det, jag tycker det är så fint.

 

Inte så smart...

Killarna fick ju cyklar av "tomten" i julklapp, men vart ska vi prova dem, köket är lite litet....Vi brukar ju för guds skull alldrig ha snö på julafton...men i år....ja vad ska man säga! Det är nog tacka vare oss som det är snö...bara för att de skulle få cyklar!!!

Inte direkt cykelväder...

   Nöjda ändå!


hm...

Den här fick jag av mina kära anställda i julklapp, med motiveringen att den liknade mig!!!! Hur ska jag tolka det? Det är klart den är ju söt....så jag tror jag går på den linjen...(jag fick så klart en massa annat fint också)


Nu är det över....

Så där ja nu är julen över för i år....eller ja nästan, vi har ju öppet i morgon också men det liksom inte räknas. Då står man bara bakom kassan och ser glad och snäll ut, stoppar i påsar och säger god jul!

Det har varit rörigt i dag, så mycket folk...och det tackar jag för...kön har nästan gått ut på trappan vissa stunder...så oj oj oj vad vi jobbat. Alla mina tjejer har varit så duktiga, och kämpat in i det sista...tack !



Jag ska inte ljuga, jag är faktiskt ledig i morgon, men jag känner mig värd det jag har varit ledig 3 dagar sedan den 23 november och det är ju inte 7 till 4 man jobbar precis. Det ska bli skönt, saknar min familj och mitt hem.

Nu ska jag hem och sova i soffan, jag hoppas det är en tomtefilm på tv, jag gillar tomtefilmer!!!

Man väljer sina vänner med omsorg....

I dag  fick jag ett överaskande paket på posten, en jätte, jättestor chokladask av allra finaste sort, från någon som tyckte jag var värd den!
Min bästaste bästa vän, vet hur man har det kring jul som florist...Karin du är underbar, så glad att du finns, som vanligt alldelles för långt bort men ändå väldigt nära.
Love you/Linda


Ängelvingar...




Glasklart...


Svårt...

En liten present till vår allt i allo, vår egen lilla tomte(fastighetskötare)....Det ska ju inte allt vara lätt. Antar att man får vänta tills blommorna visnat!



Hihihi...vad vi är roliga!


Fy......

Det är ju för sjutton -20 grader ute.....inget kul! Våra blommor trivs inte då....inte vi heller!




De värmde våra jobbande hjärtan....

Vilken överaskning så här i slutveckan....Våra näst in till dagliga stammisar...09.30 tar de en sväng till Akleja minst ett par gånger i veckan innan de går för att öppna Eva boden.
Och de är trogna läsare av bloggen, och snappade därför upp min önskan om hembakat!

Tack, vad ni är gulliga...Vi tycker om er!

Vem skulle inte vilja ha den här lådan?



8 sortes bullar, sockerkakor och kakor...

Kors i taket.....

Jag gjorde julgodis med mina killar i går, 3 olika sorter. Chokladkola, kokosbollar med vitchocklad och corneflakes crisps... och allt blev gott...


Nu är min önskan uppfylld.....

Det är snö, det har kommit massor, jag har verkligen fått det jag önska...Men det får vara nog nu, det behöver inte komma mer, jag är nöjd!
Men nog sjutton har det snöat i natt igen och som de säger ska det fortsätta hela dagen.....Minus 11 grader är det också!

Men jag klagar inte, jag älskar snö och jag är jätte glad att det kommit....men kanske man kunde säga stop!


Vi är som små nissar....

Oj vad vi jobbar och står i, springer upp och ner, fram och tillbaka. Kånkar och bär, sliter och drar och gräver i jord upp till armbågarna.....Men så mycket vi har att se och välja på...ett helt litet nisselager i källaren!





   

Och massa massa mer!


Älskar presenter...

Fick en jättefin present av en supersöt kund i går...Helen på Hårskaparna. Ett riktigt ljus, av äkta stearin, hur ofta har man det. Det var verkligen en passande present tycker jag. Tack Tack Tack!


Paket som en liten söt tomtesäck!

Visst är det fint, finns på Kolonialboden här i Söderköping.


Sorry...

Men gud jag hinner bara inte göra några inlägg, tiden räcker bara inte till. Och vi som gör så mycket snygga planteringar just nu. Det finns jätte jätte jätte mycket att välja på i butiken nu. Ska försöka i morgon!

Men ivarje fall, vilket väder det varit i dag, strålande sol och gnistrande snö. Men oj så kallt det blev mot kvällen. När jag lämnade Söderköping visa bilen att det var -16 grader och vad vi hört så är det väldigt mycket kallare söder ut, mot kusten...oj oj oj!

Sov gott, det ska jag...för imorgon väntar en ny härlig dag på jobbet...(läs stressig, jobbig, tidig och kaotisk)

kram en trött och sliten Linda

Som vår mitt i julen...

Jag har både tulpaner och hyasinter på mitt köksbord, väldigt vårigt men ändå så jul!


Oj oj oj.....vad snö det är.....

I dag har det snöat konstant hela dagen, vi har snart snö upp till knäna i Söderköping, men i Norrköping är det betydligt mindre.
Kunde knappt hitta bilen när jag skulle hem!


Över snöade.....





Stackars små tomtar!

Där fick jag så jag teg....

Jag önskade mig snö....och snö det fick jag!
Det snöar ju för guds skull så mycket att folk från landet inte kan ta sig in till stan.....

  


Glad...

Tänk vad glad man kan bli för ett litet överaskande brev....Jag har fått en julhälsning och en lite tidig julklapp! Tack söta Ulle, du ska bara veta vad det värmde...behövde lite extra styrka nu i allt jobb. Och du ska veta att du är också bäst!!
Jag är glad att du finns, även om vi inte pratar ofta, vi ses väldigt sällan och vi har inte känt varandra så länge...MEN jag vet att du finns där och du tänker på mig, det räcker väldigt långt.


Snö snö snö.....

ÅÅÅÅÅ det blir så fint och mysigt, jag älskar snö!


Vilken krona....

Visst är den fin, helt gudomligt söt...tänk om man kunde göra en sådan!

Helt gjord i pepparkaka....


Julbord...

Igår var vi på ett lungt, mysigt och trevligt julbord på Söderköpings brunn med alla tjejer på jobbet. Det var jättegod mat och massa med praliner och smarriga efterätter.

  

Ewa Liselott Frida Maria Malin Paula Jenny


Blommigt....

Allt i rött, julstjärna, callendiva, begonia och så klart massa rött pynt.


Tomte med kolasäck......





Stor eller lite...fin frökenplantering.....

Gudomlig....

Julros....den är så vacker!



En jättefin blomma att ge bort, och det roliga är att man till våren tar och sätter ner den i trädgården. Sen kommer den att blomma vackert sent på hösten även om det är snö. Det är därför dem heter julros.


Midnatt råder....

Se så fint vi har det här i Söderköping, stilla, lugnt och vackert. Och tänk vad lite snö kan göra!



Men vi jobbar och står i....


Vilken tur...

Vilken tur jag har ibland....på Olles luciafirande på dagis var det ett lotteri med massor av vinster(endel från Akleja). Den finaste vinsten var ett peparkakshus, som olles gulliga fröken Mia hade gjort. Och gissa....jag vann det!
Det står så fint hemma i köket...men killarna vill bara äta upp det, ajabaja!!!


Fint med snittarrangemang.....

Varför inte ge bort ett fint snittarrangemang med ljus i stället för en julgrupp?

Rött med äpplen och kanel..




Vitt med kulor, band och hysinter med synliga rötter..






Rosa och silver med gerbera och amaryllis på lök..




Älskar gran.....

Jag tycker det är så fint och stämningsfullt när man får ta in granen, borde ha gjort det mycket tidigare...Men i varje fall så har jag äntligen varit och köpt en liten men väldigt fin ädelgran....så nu ska den bara pyntas.

Ska nog ta bort den lilla blå flaggan i toppen...haha


Trend en.....kanske....

En liten grupp med enar, på ett lite annorlunda sett.Tufft tycker jag!

Enkelt, en en som är ihop lindad med röd spoltråd och sen pyntad med massor av rött.


Hjärta....

Fint att hänga i fönstret eller på trappan...



Ett färdigt hjärta av mossa som vi dekorerat med hjärtan på tråd, olika band och filt hjärtan och så klart en liten tomte...Band och hjärtan på tråd är bara dit nålade med små röda nålar.


Lite mer jul....

Enkelt och fint, lätt att göra själv...

Vägghjärta




Mjuken eller buxbom lindat lite tunt på en mirakeltråd och sen format till ett hjärta.

Dörrkrans i gammal lantlig stil





Kransstomme i halm lindad med plattmossa och rep, dekorerad med mjuken, buxbom, murgröna, lamöron, miniäpplen, kanel och konstgjorda bär


Jag fick en pepparkaka.....

Vilken tur, jag slapp skäms på lussefirandet i dag...Olle vägrade att vara pepparkaksgubbe, han skulle vara spöke eller kanske batman!!!!
Men nu på morgonen så fick han se hatten och tyckte den var jätte cool...så lyckliga jag gick till dagis med en liten pepparkaksgubbe!

  


Underbar....

Jag har tagit hem en vit miniamaryllis, som jag slagit in i plattmossa och lagt i ett arr hemma(se tidigare inlägg), den har nu börjat att slå ut och den är bara för underbar....

 

Någon mer som är underbar är min syster Tessan http://thesteinerwief.blogg.se Idag kom hon med lussefika mitt i allt vårt kaos på affären...Hon hade hembakade safransbullar..himelska och en chokladkola som jag tror inte var av denna värld. Det värmde mitt hjärta!


Rosa jul eller nyår?

Ja det är frågan, kan julen vara rosa...känns det som jul? Det är ju sagt att den nya inne färgen i år är rosa till jul...nää jag vet inte , för mig kommer nog alltid julen att vara röd!

Gjorde ett försök på Stinsen....men visst ser det mer ut som nyår?

Men det är väldigt vackert!

Har använt olika vintergrön, rosa gerbera, rosa ros(heaven), vit annastasia kryss, vita hyasiner utan jord, vit miniamaryllis utan jord inslagen i plattmossa och silver änglahår, kulor, band och snö...


Med en gammaldags känsla....

Några av sakerna inspirationskvällarna....

Bordsarrangemang med ljus



Granris, mjuken, buxbom, murgröna, mini äpplen, kanel, lamöron, stjärnanis, konstgjorda bär....allt grönt är satt i en oasis, och all dekoration är limmad.



Bordskrans med ljus



Granriskrans som är dekorerad med olika vintergrönt, kanel, mini äpplen, lamöron, mossbollar, konstgjorda bär, stjärnanis, lavpinnar och murgröna. Och ljushållare i guld ned stuckna i kransen.


Sist kvällen....

Nu har jag kört stenhårt med mina inspirationskvällar och kranskvällar, men nu efter 10 kvällar på 3 veckor har sista kvällen kommit. "Slutnummret" blev med massor av besökare, på en liten scen och med mikrofon....på Stinsen så klart. Det kom, nästan 60 stycken, många kända ansikten och endel ny kom för att få lite julkänsla...Jag hoppas jag lyckades!

På slutet lottade jag ut nästan alla av de dekorationer jag gjort, så det var många extra nöjda som gick hem i kväll.




Inspiration i Gårdeby....

Då var det dax för mina pratkvällar, Jag står för inspirerandet och pratet. I ca en timme visar jag olika saker man lätt kan göra själv, mycket av material som man kan hämta från skogen och trädgården...det är klar att lite måste man köpa till...men det ska vara lätta saker att göra.

Ser lite funderande ut....har jag fått med mig allt?



Det var rätt många som vågade sig ut i mörkret...nästan ett 40 tal..


För de arbetslösa.....



Massor av ljus har tänts här på fiskaretorget.. en manifestation för de arbetslösa.
En fin tanke tycker jag....

Silver och vitt....

Det här fina silverfatet på fot har en kund lämnat in för att få planterat. Jag tänkte att det skulle vara enkelt och stilfullt till ett så fint fat. Jag använde multihyasint, mini callendiva, fitonia(vit rosenstänk) sisus och kuddmossa, mjuken och buxbom.
Visst är det fint?


Inne på slutspurten.....

Den 8 kranskvällen har nu varit, det var 9 tjejer från migrationsverket...Mina egna stamissar, de kommer till varje jul och varje påsk för att få inspireras och pyssla. Jag gillar dem skarpt, för trots att jag inte har butiken i Norrköping kvar, så kommer de troget till Söderköping i stället.

Nu återstår två kvällar, gårdeby i kväll och sen stinsen i morgon.

  

 


Min bästa Karin....

Min  Karin fyller år i dag....
Det är så tråkigt att du bor så längt bort, känns som på andra sidan jorden...fast det är det ju inte riktigt. Men för långt bort för att bjuda på en födelsedags middag i varje fall.
Ha en underbar födelsedag, utan mig!


Måste inte vara blommor...

Jag tycker den här planteringen är superfin och rolig, lite annat. Jag känner att det inte alltid behöver vara så mycket blommor i planteringen, när det finns så mycket annat kul att sätta i. Hoppas bara de som beställt dem tycker det också!



Krans kväll 7...

Ett blandat gäng, som kommit för det sätt annonsen i tidningen....duktiga var de, och kransar blev det!

  


Florist???

Det är bara andra advent och jag har redan tagit död på en av mina julstjärnor......inte bra!

Även den bästa kan misslyckas.....hahaha


Dekoration...

Har taget en amaryllis och tagit av all jord, slagit in löken i mossa lindat med silvertråd och bara laggt den bland lite granris, mjuken, murgröna och hyasinter. Allt i vitt, amaryllisen är har en dubbel blomma, men är en mini amaryllis. Bara på två dagar har den vuxit oxh dragit sig mot ljuset...Tror det kommer bli jättefint.

   


Tackar inte nej...

Paula köpte den här tidningen i fredags, och så hemskt mycket gott det fanns i den.....Men jag har ju ingen tid över(fast jag faktiskt är rätt duktig på att baka)Jag är bara ledig  en dag till innan jul, och då ska jag köpa julklappar och åka till tomten..... så jag tänkte att någon kanske kunde baka lite och komma och bjuda på.....Kanske, kanske inte....det skulle värma ett jobbande hjärta!

Hur ni än gör (hahaha) så köp tidningen och insup allt det goda, frestande, söta, underbara, smarriga, gudomliga.....Har man inte mysjulkänsla så lovar jag att den kommer då!




Så ja....

Nu kan jag åter igen stå för att jag bor här och kan parkera bilen (med Akleja loggor) utan att skämmas!



 


Missa inte....

Om du har barn(eller har någon annans barn att skämma bort) och bor i Söderköping eller i närheten, får du bara inte missa världens mysigaste barnbutik.
Evaboden heter en lite barnklädes butik här i Sörping, som har så fina och bra kläder och den goaste personal, jag lovar att du alltid kan hitta det ni söker till de små. Just nu har de en julkalender, med nya superbra erbjudande varje dag....kolla in det och gör fynd!

Det har jag gjort.. www.evaboden.se  



Fina killar i nya pyjamasar!

Snälla snälla snälla......Tessan!!!


I love enar....

Det är helt klart min nya"favo"växt....Den är ju skitkul!!!!




Tror.....

Jag tror det kan vara så att jag gillar svart och jag tror jag gillar Caesar Collection....eller?


Igång igen......

Krans kväll nr 6,  onsdag kväll och 9 glada och pysselsugna tjejer dök upp...och hej och hå, kransar det blev!



  Snyggt jobbat brudar!

Tazetter...

Lökväxten tazett, är verkligen underbar. Ser ut som en mine näckros eller julros. Doftar himelskt gör den också, så den kan man inte bara vara utan.


24+24 =48

48 små paket har jag lyckats få ihop och slagit in, tur man inte har en hel drös med ungar...


Kallt....

I dag känns det verkligen som vinter, minus 8 grader....Kallt men jätte härligt, än så ligger frosten kvar och det blir så krispigt och fint.
Men då gäller det att slå in alla små blommor ordentligt!


RSS 2.0