Fynd...

Jag skrev ju att jag var och hjälpte till på Evaboden när det var marknad. Jag skrev ju också att det var billigare än billigast.... Jag kände att jag var tvungen att visa hur billigt det var!
Så här fina blev mina killar i lite av det jag köpte, allt de har på sig hittade jag på marknaden och allt de har på sig kostade 150kr per barn!!!
Helt sjukt billigt... Så missade ni marknaden i år, se till att boka in junimarknaden i Söderköping nästa år redan nu;)


Fotboll...

Hur mallig tror ni han var när de här damp ner i brevlådan...shit jag ser ju nästan ut som ett fotbolls proffs:)


Eva boden...

I går kväll var jag i Söderköping och hjälpte tjejerna på Evaboden att förbereda lördagens marknad, då de står  utanför och säljer kläder billigt. Vi galjade och vek ett hav med kläder. Det var enormt mycket och allt är så fin...Och vet ni det sjukaste.. Det är marknad och allt säljs för 25-50 kr. Så fina användbara kläder, har ni barn så måste ni komma hit. Det finns från nyfödd upp till 170 och till både kille och tjej. Dess utom kommer det att vara 20% på allt inne i butiken.
 
Det öppnar 10.00 och jag säger bara, va inte sena!!!
Det är många som kommit på hur billigt de säljer och hur mycket fint det är, så köerna brukar vara långa=)
 
KOM KOM KOM KOM KOM!!!
 
Lördag 15/6 10.00-16.00 Eva boden i Söderköping!

Hampus...

Bara så ni vet, så är det här helt klart världens bästa Hampus!
 
 
 Den här killen är en av Adams stora förebilder, någon som Adam ser upp till och tycker väldigt mycket om. En fotbollskille precis som Adam. Vi får väldigt ofta höra här hemma att, så gör Hampus, så säger Hampus och Hampus ska göra, Hampus kan. Och helt klart går modet efter hur Hampus klär sig och hur han har håret.
 
Jag tycker det är jättekul, små killa behöver stora, bra och duktiga killar att se upp till!
 

Regn...

Precis lagom till alla barn ställt upp sig så kom regnet, det börja dugga och det öka och öka och öka....Det blev en rätt snabbt avrundad avslutning. Tur det finns paraplyer!
 
Adam hade sin hatt med sig, ifall det skulle börja regn. Då skulle han kunna ta på sig den...men det blev inte så.. för herre gud mamma det fattar du väl om man sätter på sig en hatt så blir ju frisyren total förstörd!!!
Det borde jag ju fatta;)
 
 
 

Skolavslutning...

Äntligen lov...Fast Både Adam och Olle längtar mest till att ändå få vara med kompisarna på Frita och Dagis!!  Men det är ju oavsett sommar, sol och varmt och skönt, och man kan vara ute. Vare sig man är hemma eller på frita/dagis.
Viktigt är det i varje fall att vara fin på avslutningen=)
 
 
 

Rödpepparsås...

Det här var gott ska ni veta. Den kommer jag verkligen att gör om . Lätt att göra men smakar som en riktig festmåltid. Kan nog aldrig bli riktigt fel.. Här hemma gick den hem hos alla!
 
FLÄSKFILE I RÖDPEPPARSÅS
 
 
1-2 fläskfile
salt, vitpeppar, svartpeppar och chilipulver
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 tärningar köttbuljong
soja
1/2-1 tsk nymalt svartpeppar
ca 2 tsk rödpeppar, mortlad
riven ost
 
 
Skär fläskfilen i skivor och bryn i smör tillsammans med salt, vitpeppar, svartpeppar och chilipulver. Lägg sedan i en ungsfast form. Vispa samman i en kastrull grädde, creme fraiche och soja efter smak. Låt koka upp lite och och ha i buljongtärningarna och rör tills de smälter,  blanda sedan i svart peppar och rödpeppar, smaka av och ta mängd efter egen smak, och önskad styrka i såsen. Häll såsen över köttet och strö riven ost ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 200grader.
 
Servera med bönor och grönsallad som lchf. Resten av min familj fick pasta till, vilket de tyckte var väldigt gott!
 

Prästkragar...

jag vet inte vart de kommit i från, helt plötsligt i år så var de bara där. De är jättefina, två riktiga tuvor nästan på asfalten. När gräset skulle klippas så sa jag strängt i från om att ta bort dem...Det gillades inte, för det blev ju så svårt att klippa. Men si det skiter jag i, för jag vill ha prästkragar och nyklippt gräs i min trädgård=)
 
Och ser man på...det fick jag..Hehe
 
 
 
 
 
 
 

Kolmården...

Vi har haft en dag i Kolmården. Jag kan säga att det var inte bara vi där;) Det var en super härlig dag, himlen var helt blå och det var så varmt och skönt. Det var mycket folk men det gick. Killarna tyckte det var riktigt kul, roligast var helt klart bergodalbanan och vikingaskeppet...haha har inte ett dugg med alla djur att göra. Får kanske ta en tur till GrönaLund i sommar=). Men visst gilla de djurparken också  linbanan fick höga poäng och sedan delfinariet, och det måste jag själv säga att det var riktigt bra gjort i år. 
 
En trevlig dag med familjen!
Vet inte riktigt vad som hände, jag glömde ta kort. Märkte att jag nästan inte tagit några när jag kom hem...inte riktigt jag!

Otroliga...

Måste bara säga att mina penseer är så fina fortfarande, och färgerna är helt fantastiska.
Jag har inte planterat något annat än, jag tror jag njuter av dessa så länge det går och sen får jag se vad som finns att få tag på...Jag vet ju av erfarenhet att det alltid finns något=)
 
 

Mina fina....

 
Det här är mina killar det=)
Dom börjar bli så stora!

Köttfärsbiffar....

Det är ju inte så svårt att äta Lchf, för det är ju så god mat. Det är ju egentligen vanlig bra mat fast man tar sallad till eller något annat passande och till resten av familjen kan man ju faktiskt bara koka lite potatis, ris eller pasta vad de nu vill ha. Man behöver inte stå och krångla och laga olika för att man själv vill vara nyttig.
 
Det här var jättegott. övriga familjen åt potatis till och tyckte var riktigt gott...Olle skrapa tallriken och det vill inte säga lite det=)
 
SAFTIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I UGN lchf
 
Detta blir ca 10 biffar
 

800g köttfärs

2 rödlök

2 msk olivolja

2 msk kalvfond

1 vitlöksklyfta

1 ägg

2 krm paprikapulver

2 tsk oregano

salt peppar

sås:

1,5 dl creme fraiche

3 dl grädde

0,5-1 dl ajvar relish mild

0,5-1 tsk sambaolek

salt pappar

3 dl riven ost

 

Hacka rödlöken och blanda ihop med köttfärsen i en skål, pressa i vitlök, ha i olivolja och ägg. Krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Rulla köttfärsen till lagom stora bollar och platta till så det blir biffar. Stek i stekpanna så dom får stekyta. Lägg i en ugnssäker form. Gör i ordning såsen. Blanda ihop creme fraiche och grädda, smaka av med ajvar relish, sen beror det på vilken styrka du vill ha hur mycket sambaolek du tar och hur starkt du vill ha det.( man kan också köpa en starkare ajvar relish och skippa sampaolek) Häll såsen över biffarna och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15-20min eller till osten har fått fin färg. Servera med sparris eller broccoli eller något annat du gillar.

 

GOTT jag lovar!


Vilka dagar...

Det är så här Sverige är bäst. Vilka dagar. Jag försöker släppa alla måsten (går så där) , för att bara få vara ute i solen. Man vet ju aldrig hur länge det varar.. Bäst att njuta, måstena kan man ta när det regnar:)


Krans...

 I veckan gjorde jag denna krans till en begravning min mamma skulle på. Jag köpte en del blommor men jag plockade också en hel del ute. Att bara ta tillvara på alla penseer man har nu, blev ju helt underbart. Sen lite liljekonvaljer och olika grönt från trädgården. Jag tycker den blev väldigt vacker och mycket passande.
 

Soft...

Vilken tur vi har som har en kusin som tar sig tid med oss, att hon dess utom är instruktör skadar ju inte. För att stå ute på gräset i solen känns ju så mycket härligare än att stå inne på ett gym.. Hon är stenhård också, pressar oss till max... För att du ja, för att du kan.. Kom igen!!! :)


För mormor...

Vi är inte bara fnittriga tillsammans, vi tänker ofta samma tankar utan att ha pratat om det. Så klart vi kan vara allvarliga och ordentliga också. Sist vi var i den här kyrkan var på mormors begravning, då var det inget fniss och inget skoj, då var det högst allvarligt. Vi saknar våran fina mormor, hon hade njutit i dag om hon var med. Så det är klart att vi tände varsitt ljus för henne, Och egentligen så tror jag nog att hon var där någonstans i kyrkan och tittade på oss...Hon hade nog också gett oss onda ögat och sagt, var tysta nu och sjung. Men jag vet också att hon tyckte om oss precis som vi är...Spralliga, tokiga och glada.
 

Dulce de leche...

Den här kakan har jag gjort förut , men då som en mer kaka inte tårta. Men den passar alldeles ypperligt som tårta också...lite extra "klet",  grädde och färska bär på så vips blir det en tårta.
I dag var det min syster Frida som stod för själva bakandet, jag var bara med och pekade..eller typ sa vad jag tyckte..hehe
 
Ni blir inte besvikna vare sig ni gör den som kaka eller tårta, det lovar jag=)
 
DULCE DE LECHE TÅRTA
 
 

200 g mörk choklad

110 g rumsvarmt smör

35 g kakaopulver

3 stora ägg

280 g strösocker

1 msk vaniljsocker

½ tsk salt

110 g vetemjöl

nästan 2 dl ( inte för fast) dulce de leche..(Kokad kondenserad mjölk)

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att klä en form om ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (Enklast fäster pappret om man tar lite olja på formens sidor och botten). 

Smält choklad, smör och kakao i en skål över ett vattenbad. Rör i blandningen emellanåt så att det blir slätt. Ta av chokladblandningen från värmen när allt smält och ställ den åt sidan för att svalna lite.

Rör i en annan bunke samman ägg, socker, vaniljsocker och salt. Rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör allt slätt så att det blir en blank och fin smet.

Häll smeten i formen och se till att den för delar sig jämnt även ut i hörnen. Droppa ut dulce de leche matskedsvis över smeten, spara halva burken till att dekorera tårtan med. Köper du en burk med kondenseras mjölk som ej är färdig, måste den kokas i ca 2 timmar i en kastrull, burken ska alltid ligga helt undervatten. Men det finns även (om man har tur) fördig "kokt" kolasås "dulce de leche. Ta sedan en gaffel och marmorera kolan ner i chokladsmeten.

Baka kakan i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills en tandpetar som sticks i kakans mitt kommer ut med lite kletig smet på sig.

När kakan kallnat, lägg den på ett fat, bre den kvarvarande dulce de lechen på kakan. Vispa grädda och bred ett lager överst och dekorera sedan med färska bär.

 

Gott så in i norden, riktigt farligt gott!


Anderssonare...

Japp det är vi det...Syskonen Andersson. Vi är som vi är, vi säger vad vi tycker, vi gör som vi vill, vi har roligt tillsammans, vi skrattar, vi bråkar, vi är osams, vi kanske inte alltid gör det smartaste, men vi reder oss alltid, vi klarar det vi vill och vi fixar det vi bestämmer oss för. Ett bra gäng som man kan lita på och som älskar varandra!
 

Konfirmation...

 
I dag har min lillebror konfirmerat sig. Det är verkligen inte som det var förr...Jag måste tydligen vara äldre än vad jag vill tro, för "på min tid" då fick man svara på frågor, typ förhör. Det var strikt och ordning och reda. Men nu är mycket på engelska och det är dans och show... jag vet inte om det var bättre eller sämre, men det kändes lite konstigt!
 
Konfirmerad är han i varje fall :)
 
 
 
 
Jag satt bredvid min syster Tessan.. Vi kan bli lite fnissiga  tillsammans..hehe inte bra! Vi fick onda ögat av mamma ibland, då skärpte vi oss ...en stund=)
 

Lillebror...

Det ser man ju inte på längden i varje fall. Jag vet inte vad som hände, helt plötsligt var jag kortast i familjen!

Och lillebror Lucas ja han är längst...

 

RSS 2.0