Köttfärsbiffar....

Det är ju inte så svårt att äta Lchf, för det är ju så god mat. Det är ju egentligen vanlig bra mat fast man tar sallad till eller något annat passande och till resten av familjen kan man ju faktiskt bara koka lite potatis, ris eller pasta vad de nu vill ha. Man behöver inte stå och krångla och laga olika för att man själv vill vara nyttig.
 
Det här var jättegott. övriga familjen åt potatis till och tyckte var riktigt gott...Olle skrapa tallriken och det vill inte säga lite det=)
 
SAFTIGA KÖTTFÄRSBIFFAR I UGN lchf
 
Detta blir ca 10 biffar
 

800g köttfärs

2 rödlök

2 msk olivolja

2 msk kalvfond

1 vitlöksklyfta

1 ägg

2 krm paprikapulver

2 tsk oregano

salt peppar

sås:

1,5 dl creme fraiche

3 dl grädde

0,5-1 dl ajvar relish mild

0,5-1 tsk sambaolek

salt pappar

3 dl riven ost

 

Hacka rödlöken och blanda ihop med köttfärsen i en skål, pressa i vitlök, ha i olivolja och ägg. Krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Rulla köttfärsen till lagom stora bollar och platta till så det blir biffar. Stek i stekpanna så dom får stekyta. Lägg i en ugnssäker form. Gör i ordning såsen. Blanda ihop creme fraiche och grädda, smaka av med ajvar relish, sen beror det på vilken styrka du vill ha hur mycket sambaolek du tar och hur starkt du vill ha det.( man kan också köpa en starkare ajvar relish och skippa sampaolek) Häll såsen över biffarna och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 15-20min eller till osten har fått fin färg. Servera med sparris eller broccoli eller något annat du gillar.

 

GOTT jag lovar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0