Fulsnygg....

Den är så ful att jag tycker den är skitsnygg. Jag gillar den, jag tycker den är cool, och man får plats med massor!!!

Finns hos oss så klart, men inte många...så tveka inte!!!


Gillar....

Som sagt....mycket, mycket fint=))

 


Lite rosa...

Svårt att gå ifrån rosa helt nu, så lite rosa fick vi behålla i butiken.



Ljuvligt lila....

Vi har så mycket snyggt, ni kan inte ana.....Ni måste bara ta er hit och se allt nytt. Jag är nästan lite salig nu när butiken är klar. Alla hörn är om gjorda och det är nästan bara en massa nytt. Jag måste säga det igen...vi har så mycket snyggt!!!!





Det är så svårt att ta kort så det ser ut som det verkligen gör, det blir så lätt rörigt och färgerna blir annorlunda. Men jag hoppas ni ser, och att ni känner hur fint det är.


Naturlig dörrkrans...

Visst är den vacker, som en bit skog på dörren!!!


Måste skärpa mig.....

Jag måste tänka på att jag är florist och att jag varje dag parkerar Akleja bilen utanför mitt hus. Måste ju ha det snyggt utanför...måste ju leva upp till "Akleja", visa vad jag kan.

Idag fick jag panik, alla krukor vid ytterdörren stod tomma och har gjort i säkert 2 veckor. Så jag fick hjälp av killarna att piffa till det lite. Vit, grönt och silver blev färgerna och sen stod killarna för planteringen och designen och placering av krukor, pumpor och lyckta. Jag tycker de lyckades men Adam tyckte att det fattades något....men när han kom på att det var lite stenar och snäckor som saknades så blev han nöjd...hehe (kanske inte direkt vad jag tyckte passa, men men).






Absolut bättre än innan!!

Jag bara måste...

Här är vi inte riktigt klara men jag måste bara visa porsinet, det är så fint. Det har stått i källaren i 3 veckor nu och jag har längtat att ta fram det....och nu är det här. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag!
Kuddarna är också super härliga lena, mjuka och färggranna....





Höst var det.....

Idag har butiken fyllts på ändå mer, massor med nyheter och de flesta från Caesar så klart. Vi har så mycket snyggt och mer kommer det.







Nytt by Caesar Collection...

Gud så skönt det är att göra om  och göra nytt i butiken. I dag har vi gjort fönstret och det bara så snyggt. Nästan allt kommer från Caesar och jag är så nöjd med mina köp.....I morgon ska vi fortsätta och det kommer bara att bli snyggare och snyggare!!





Äppelpaj i min fina Gerbera form....

Det här blev en riktigt god och kolig äppelpaj. Antingen gör man en stor paj eller så gör man små potionspajer, med lite vaniljglas gör den sig peerfekt som efterätt.

ÄPPELPAJ MED VITCHOKLAD OCH NÖTMIX



ca 3 äpplen
200g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
2 dl havregryn
200g nötter, ta det du gillar. Jag hade cashewnötter och sötmandel.
2 msk vaniljsocker
2 1/2 dl socker
100g vitchoklad

Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur och skiva äpplena, behåll skalet
Blanda smör, mjöl, havregryn, nötter, vaniljsocker och socker till en smulig deg. Fördela degen i pajformen eller i portionsformarna. Bör vara en ganska stor form eller ca 8-10 små.
Lägg i äpplena, blanda om lite så att endel äpplen får lite deg på sig.
Grov hacka chokladen och stö över pajen.
Grädda pajen i ca 20 min (stor) och ca 10 min (liten).

Servera med vaniljglas.

Lite ljusa bilder, men jag hoppas ni förstår hur god den är...riktigt riktigt god!!

Vinnaren är.....

För att göra så rättvist som möjligt har jag skivit ut och klippt ut alla komentarer och låtit lilla sonen dra en vinnare...Mycket spännande tyckte han för han trodde det stod Olle på alla lappar och att han vunnit!

Men det gjorde det så klart inte.....utan.....





GRATTIS TILL FRIDA NORDIN....ETT VITT KOMMER PÅ POSTEN!


En vit....

Den här är som en dröm, den är gudomlig, den är sagolik, den bara smälter i munnen, den är så så så god! Jag älskar ju vit choklad så det är klart jag älskar den här!!!

Lättare och smidigare tårta eller efterätt att göra får man leta efter. Det är en kvällen innan tårta, blir bäst av att stå i kylen över natten och bara dekoreras innan servering.

VITCHOKLADTRYFFEL TÅRTA


Botten:
12 st digestivekex
75g smör

Fyllning:
300g vit choklad
1,5 dl grädde
250g mascarponeost

Garnering:
50g hyvlad vitchoklad
florsocker

Smula kexen fint, smält smör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. ställ kallt. Har man en form som är ca 20 cm i deameter så får man en hög fin tårta. ( jag leta över allt efter en men har inte lyckats hitta någon) Annars tar men en vanlig, då blir den lägre men fortfarande lika god!

Koka upp grädden i en kastrull  ( var försiktig kokar så lätt över) ställ åt sidan och lägg i chokladen och rör tills den smält.
Lägg mascarponen i en bunke och häll i chokladgrädden, blanda ordentligt gärna med elvisp.
Häll smeten i formen och ställ i kylen över natten eller minst 6 timmar.

Till garneringen, smält chokladen och bred på ett glas underlag ( jag vände på en ungsfast form i glas och brede chokladen på botten) Ställ svalt och låt stelana, ta sedan en vas kniv och skär bort små rullar och flan av chokladen och lägg på tårtan. Sätt en vacker ros och strö florsocker över hela tårtan. Det blir jätte vackert1





DEN ÄR BARA SÅ GOD.....VERKLIGEN MIN FAVORIT!

En blå.....

Gjorde den här mycket för färgens skull, den är ju helt fantastiskt bordux-lila, nästan lite obeskrivlig. Och så är den ju så himmla god också. Smakar verkligen blåbär utan att vara söt och sliskig. Den gör succe!!!

BLÅBÄRSPANNAKOTTA TÅRTA



Det här är ju samma som hallonpannakotta tårtan bara att jag bytt ut hallon mot blåbär, ni kan säker exprimentera och ta några andra bär...björnbär, vinbär eller jordgubbar.

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgrädde

1 dl socker

250g blåbär( jag tog frysta)

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa blåbären med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, blanda med gräddsmeten och rör så det inte finns några klumpar, len och slät ska den vara. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och kanske lite blommor.

 

Gör den, gör den, gör den, gör den!!!!




En rosa.....

Ibland måste man göra om favoriter, den här tårtan är så lätt och smiddig. Man gör den dagen innan och har i kylen och bara dekorerar den innan den ska serveras. Fungerar jätte bra som efterätt också.

HALLON PANNAKOTTATÅRTA



Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgeädde

1 dl socker

250g hallon, frysta går super bra.

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, och blanda med sockergrädden. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och vad som gör den vacker!


Har ni inte provat den så måste ni bara....Lova!


Söta lilla Mormor....

Min mormor fyller 82år, det är många år, tänk vad mycket man varit med om på 82 år. För mig så känns det som om inget fanns när hon var liten och under de här åren har hon varit med om TV, mobiltelefoner, Datorer...ja allt nästan bilar!!
När jag var liten var jag alltid hos mormor, jag var med på semester till hennes älskade Gotland, Vi plockade blåbär i skogen, jag bodde hos henne för hon bodde i stan och på samma gård som min bästis och så gör hon de bästa bullarna i världen och de godaste pankakorna!!!!

Nu önskade hon sig ett kalas med vackra tårtor:)......Dom fixade jag!





Brudis.....

Den här kan man väl inte kalla annat än härlig, mild och matt i färgen. Jag skulle villa säga att den har en lite beige ton, lite mot gammelrosa. När det var mässa på Götas föra helgen så fanns alla dessa underbara rosor, nya och lite annorlunda sorter...riktiga brudblommor!




Jag kommer lägga in namnen på rosorna är, måste bara kolla upp så jag har rätt namn...

Riv och slit....

Uj vad vi sålde i går och idag står de på kö för att få handla mera. Och vi vill ju att alla ska få det de vill, så det är klart att vi fyllt upp butiken med massa växter i dag med.
Men nu längtar jag till nästa vecka när vi ska ta fram allt nytt som kommit, när vi får göra lite höstmys i butiken. För ni kan inte ana vad mycket snyggt det står redo i källaren!!!

Smygis...


Som på ICA...

Min Adam ville att vi skulle stanna på ICA och köpa chokladmuffins...nej nej nej sa jag , det kan vi baka... Det tror jag inte på , det kommer aldrig att bli lika sa han. Men jag fick godkänt, du kunde ju mamma sa han efter att ätit två stycken!!!

150g smör
2 dl mjölk
skal av en citron
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
150g av olika chokladdroppar, går lika bra med grovt hackade bitar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och tillsätt det rivna citron skalet och mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner den ljumna vätskan.
Blanda mjöl, bakbulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Blanda i choklad bitarna.

Fyll en muffins plåt med formar och fyll på till smeten är slut, jag brukar fylla riktigt fullt.
Grädda mitt i ungnen i 12-18 minuter, testa med sticka de ska inte vara kladdiga.


Full fart...

Här är det full fart och har varit sedan 8.45. Det är så härligt när butiken är full med kunder önska det var så här jämt.
Fort sätter det så här är det kanke tomt i kväll. Så skynda hit.....

Helt sanslöst......

Det vill ni väl inte missa, 50% på krukor, växter, prylar, presenter .....Det ända det inte är på är snitt, godis och inventarier...Och INTEPÅ den trevliga personalen så klart=)).....hihi

Passa på att "pimpa" hemmet, vi har tagit hem och fyllt upp butiken till breden med nya fräscha växter, och vi har mängder med krukor i alla storlekar och färger. Japp det finns hur mycket som helst, vi är absolut värda ett besök.......

KOM KOM KOM KOM KOM KOM KOM.......VÄLKOMMEN!


Tävling.....

Den här veckan har jag gjort mitt 1000:de inlägg, inte illa på lite mer än ett år. Tänkte att det måste jag fira med en liten tävling....För tävlingar är ju aldrig fel!

Så nu när jag fått hem så fina Humanity armband tänkte jag dela med mig lite och lotta ut ett. Det ända ni behöver göra är att skriva en liten kommentar om vad ni tycker om armbanden och vilken färg ni skulle vilja ha. En chans per kommentar och om ni länkar till tävligen via er blogg så får ni en extra chans. Tävligen pågår till söndag 26/9.

Ta chansen....Lycka till!


Färgerna vi har är svart, brun, blå, lila, ceris, vit och orange.



Softy.....

Nu har vi fått hem massa alldelles för för goda kolor igen. De är helt mjuka och så söta och fruktansvärt goda...och vi har dem i sju olika smaker...



Körig vecka....

Det är mycket som händer den här veckan och mycket som ska hinnas med. I slutet av veckan händer det något extra, rätt roligt och riktigt kul missa inte det...bäst ni håller koll!!

När turisterna försvinner får man se till att hitta på lite annat.....



Måste säga att det är så skönt att få sätta på sig höst skor, känns lite ordentligt. Är för övrigt mycket nöjd med mina ny svarta....

Septemberstjärna....

Se vad vi har hemma, rosa "julstjärna". Det är nu de finns och det är nu de är fina. Just därför heter de nu i stället Septemberstjärna ( den rosa sorten ). Men varför skulle man inte kunna ha dem nu, de är ju super fin och inte alls julig. Jag vet att alla kommer sen i december och vill ha just den här sorten....Men då finns de knappt inte, så passa på nu!!!



Dekorativt....

Så fina konstiga och obegripliga frukter.....




Höstmässa på Götas......

Lördagen börja med lite extra jobb, fick hoppa in och dekorera lite innan mässan börja. Han inte så mycket som jag velat, men på 3 timmar lyckades jag ändå med en hel del. Mycket blev i höstens färger, mustigt orangt och vinrött. och pumpor är ju så fina, speciellt när man kan lägga massor i olika färger och storlekar....Fint!






Ute arrangemang med Ljung, Dichondra, Ajania, Prydnadskål, Hyperikum, olika grönt och salix. Salix är himmla trevligt att jobba med, det är så mjukt och formbart.....Mossa och pumpor som en extra tatch!!








Höst inne med olika växter Hoja, Pachira, Nåldyna, Peppar, Kalanchoe, Begonia, Sellaginella, pumpor, kottar och formbara träband.




Vackert med flytande blommor och ljus!





Häftiga Amarantus, Proteor, Kängrufot, Viburnumbär, Sallal färgad röd och färsk Tillansia i ett vilt snittarangemang.

Rimmar inte riktigt....

Vilket slut på veckan....ingen karaktär, som om det skulle hjälpa att köpa en nyttig tidning!!! Usch och fy på mig....

I morgon är en ny dag, nu ska jag äta lite glass.....Hehe :)


Jag gillar oväntade presenter....

Ett litet paket på posten med en liten Mulberry;) väska fick jag i går. Oväntat och överaskande, vad kan vara mera kul!!!
Och som ni vet så är jag knäpp och kommer alltid att vara, men lika glad är jag för det....


Nöjd....

Det har blivit många vita runda brudbuketter i år och alla har varit fina, men den här blev jag lite kär i.....Den är busig och otämjd, härlig och fräsch, stilfull och skitsnygg!!!

Jag är jättenöjd, hoppas bruden blir det med....


Hyperikum, Fresia, Eustoma, Snöbär, Icebreaker ros, vit kvistros, Nejlika, Nerium,  Elegansnejlika, Plättar i luft, Hjärtan på tråd, Ficus, "Minimeloner", silvertråd, pärlor, silverspets nålar och rotståltråd.




Rustik....

Fick lite lust att göra en brudbukett i dag....så finns det någon som behöver en brudbukett i morgon så har vi en färdig:)) hehe!!!
Lite höst inspirerad blev den men ändå i lite milda toner, kanske aningen konstig färgblandning. Men det är det som är grejen att våga blanda lite, nästan så det skär sig...Det är då det blir perfekt!



De gröna bladen är Ficus, jag har klippt rankor från en båge... fint och lite annorlunda grönt tycker jag. Vackert för att det är så blanka blad.




Från ljust rosa till rostrött, vinrött, cerist, skärt och lila.

Det finns över allt....

Gud vad svamp det finns, vilka ställen man kan hitta, det bara lyser gult i skogarna. Gillar ni svamp så passa på att fyll frysen. För det är ju så gott!



Den här hitta vi hur mycket som helst av och hur stora som helst. Det är väl en fingersvamp... men är den god, vad gör man med den...Någon som vet???
För då ska jag gå tillbaka och hämta dem...


På mitt bord....

Ibland får man ta vad man har, och det kan ju också bli jättefint. I min trädgård hitta jag Hostablad, Jordgubbsblad, Kärleksört, Clematis och kvistar från Tomatplantan.
Och så supergoda plommon från Karstorp.


Barbapapa....

Olles nya favorit har blivit Barbapapa, han är helnöjd över sin nya pyamas. Åhlèns har massor av Barbapapa saker, tröjor, strumpor, mössor, gosedjur och leksaker. Han ville ha allt!

      




Sött och gott....

Det här smarriga receptet hitta jag på en trevlig matblogg, besök den gärna det finns så mycket gott att prova.



Äppelkaka med kolasås

1/2 dl kokos + smör till formen
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk
60 g smör (smält)
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
3–4 äpplen beroende på storlek (urkärnade och klyftade)
1 tsk kanel
1 tsk socker


Kolasås:
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175°. Smöra en rund form och bröa den med kokos. Vispa ägg och socker vitt. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och blanda ner det i vätskan.
Häll smeten i formen. Sätt äppelklyftor tätt i smeten. Strö lite socker och kanel ovanpå och grädda i ugnen på 175° i ca 30–40 min.
Vispa ihop ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Koka kraftigt i 2–3 min och låt svalna.
Ringla den ljumma såsen över kakan strax innan servering.

Den blev verkligen supergod, saftig och söt.....Måste ni prova!

Mitt besök i kväll tog  om 3 gånger, bättre betyg kan man ju inte få.



Ny små vänner...

Ojojoj vad det kommer med små djur med våra utlänska blommor. Den här lilla snigeln var ju mycket gulligare och trevligare än den stora äkliga spindeln vi hade förra veckan...( som nu "tyvärr" är död)


Ett ljus i mörkret....

I dag tror jag helt klart hösten är här, nu finns det ingen återvändo...sommaren är slut!

Här i Söderköping är det folktomt, kallt, regnigt, grått och trist, måste erkänna att på efter middagen har vi haft dörren stängt för första gången sedan April....Då är det höst.

Visst är hösten också fin, man kan ju alltis tända ljus och bara sitta och mysa!!


Avslappnande...


Nu har vi fått hem mini CD med avslappnande instrumental musik. Sex olika skivor, med jätte härlig och fin musik. Vi spelar dem i butiken hela dagarna, och det är många som kommer in och påpekar hur skönt och lugnt det är att gå in hos oss.
En CD kostar 69 kr.

Bilder med känsla...

Jag har fått låna lite bilder från ett bröllop där vi gjorde buketten. Jag tycker de är så fina, de har sådan känsla och ändå är i så där all enkelhet.
Som en liten saga!

Bilderna är tagna av Anne-Charlotte Andersson hon är fotograf och stylist, kolla på hennes hemsida för info om fotografering mm. Titta även på hennes blogg den är helt fantastisk, så mycket inspiration. Hon har ett underbart hem, för mig ett drömhem, recept, inredning, foton och massor mer. Kolla jag lovar att ni inte blir besvikna!








Prinsar....

Två är mina och två är Karins och alla är de prinsar, de bästa som finns!






Tokiga, galna, osams, söta, snoriga, spralliga, gosiga, sura, hysteriska och helt underbara!

Karins kök.....

Kan man säga något annat än fint??











Vilka ytor, en sådan ugn hur stor som helst, tapeten så snygg häftigt med något annat än kakel,  kolsyrekran, köksö det vill jag ha ....bara så snyggt rent och stilfullt!

Mustigt lila.....

Blev en höjdare, mycket omtyckt inte söt och tung utan lätt och syrlig. Och med en riktigt häftig färg...

 

BLÅBÄRSPANNAKOTTA PAJ

 



 

 

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgrädde

1 dl socker

250g blåbär( jag tog frysta)

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, blanda med gräddsmeten och rör så det inte finns några klumpar, len och slät ska den vara. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och kanske lite blommor.


Rosabusig...

Helgens bukett, skulle vara vit och grönt med lite, lite rosa, fick inte vara söt utan tuff och lite busig...Tycker jag den är:))


Vit Naiomi ros, Eustoma, Peppita kvistros rosa, Hyperikum, nejlika, Papaver och olika grönt i både ljust och mörkt.

Choklad helt enkelt...

Det  här blev ju en storfavorit när jag gjorde den sist. Choklad och tryffel kan heller aldrig vara fel. Extra god med hallon, rödavinbär och smultron. Vill ni prova en annan sorts kladdkaka så hittar ni receptet här.

CHOKLADTÅRTA MED CHOKLAD TRYFFEL




Ren lycka....

Det är så underbart att gå i skogen, man glömmer alla problem och bekymmer. Idag var vi ut i ett par timmar, och oj vad svamp vi hittade. Att hitta ett stort fint ställe med gula kantareller är ren lycka det....
Vi hitta både kantareller och höstisar...det blev en 25-30 liter, inte illa va?









Nu är det bara det västa kvar, att rensa dem.....Men vi tog lite hjälp=)



Min favorit...

Jag är rätt såld på vitchoklad cheesecake. Så den blev gjord till igår också. Den är så god för den är både fräsh, söt och syrlig. Och något så var det så himla trevligt var att dekorera alla våra doptårtor med alla våra egen händigt plockade bär.
Vill ni prova en höjdare hittar ni receptet här.

VITCHOKLAD CHEESECAKE MED LIME MASCARPONE



En doppresent att vänta på....

Nu är vi där igen, dop present till en kille.....Och så till råga på allt till vår gudson, måste ju vara något att minnas eller att vänta på. Jag gillar den här iden, Kalle fick det av oss och då är klart att Axel skulle få det också. Att veta att nan får en moppe när man fyller femton, att inte behöva spara till den själv. Nu är det ju klart att vi inte vet vad en moppe kostar om 15 år, men klart man måste komma nära på typ 18000 kr. Vill man inte ha en moppe kan man ju ha till körkortet....Vaad som , man har ju en liten början i livet i varje fall!!





Hur fint kort har vi inte då.....Min fina Tessan har gjort det på frihand och med vattenfärg. Hur duktig som helst!

Önske Tårtor.....

Karin har önskat tårtorna till dopet, det blev några av mina favoriter...Och faktiskt blev det så lyckat, just den här tyckte en snygg och trevlig tjej var så gudomlig att den var bättre än.............hehe

KLADDKAKA MED NÖTTER OCH KOLA

Receptet hittar ni här....gör den, ni kan inte annat än bli nöjda!!!
Glöm inte den vita chokladfrostingen....den är bara så................



Trevligt trevligt.....

En kväll med skratt.....Jag måste bara säga- gud vilka vänner Karin har. Inte ett snack om saken alla hjälper till hela tiden, ingen sitter, alla vill vara med både före och efter. Det är bara så Norrland, känns som om man är mer sammansvetsade här, mer hjälpsam, mer tajta. Alla är bara så guld...jag säger bara ska jag flytta någonstans, ska jag flytta hit...hit till norrland....hoppas då att Karins vänner vill bli mina vänner=)










Så var allt över.....

Gud vad man håller på och så vips så är allt över. Mat blev det över, tårtor blev det lite kvar av, dricka finns det kvar, presenterna är öppnade och alla är nöjda!!










Vår lilla gudson Bo Axel George...sötnos!





Vår stora gudson Bo Kalle Bruce.....snygging!

Verkligen att rekomendera, att ha dop fredag kväll 18.00...Så lättsamt och trevligt.


Dop dop dop..

Mycket mycket att styra med idag.......

Rulle i köket...

Nu är vi klara, gud vilken rulle det varit i köket i kväll näst in till som ett stor kök. Vi har fixat pajer, piroger, brytbröd, fyra olika tårtor och middag så klart. Karin och Adam stod för förbredelserna...vi fick RAKLETT....Typ välj och vraka och stek det själv vid bordet...Gott!!




Sommarens sista bär....

Idag har vi varit och länsat buskarna här i kring, vi fick tag på både det en och andra....rödavinbär, svartavinbär, vitavinbär, hallon, amerikanska blåbär, smultron och krusbär. Inte dåligt va?




Vaknade i Norrland..

Det var en lång lång natt. Sena som vanligt så startade vi i från Norrköping 18.40 ( skulle åkt 17.00 ) och 70 mil  och många många timmar senare anlände vi totalt slut i Bjästa Örnsköldsvik hos min bästa Karin och hennes familj. Det var en jobbig resa, vi har gjort den så många gånger förr, men denna gång var det segt... När vi var vid Älvsjö i Stockolm kändes det som om vi åkt i evigheter och aldrig skulle komma fram, men nu är vi här. Och här är det verkligen höst, svalt skönt och massor av färger.
Nu har vi skickat alla killar på badet och vi ska förbereda dopmat och så klart dop tårtor.
Skönt att vara lite borta, skönt att vara här!!!!


Nu kommer nyheterna....

Nu packar vi upp nytt lite var och varannan dag, mycket snyggt kommer det kan jag lova. Se bara de här super snygga rostiga zinkkrukorna från Caesar Collection. Finns i flera olika modeller och storlekar, rospottor, pokaler, stuprännor och runda krukor.


Det är lite mycket just nu....

Så här dålig med uppdatering har jag väl aldrig varit... Men det är mycket här på affären och mycket hemma, men jag ska bättra mig.

Vi har höst här nu, massa fint höst tåligt att plantera ut. Och visst kan det vara fint att sätta lite ljungfärgade toner i urnor, krukor och lådor nu. Jag tycker det är underbart vacket.... 


Såååå tråkigt....

Jag har inventering....fatta hur mycket som finns här, det är näst in till omöjligt att få med allt. Bara pynt lagret är typ 2 miljoner grejer.... ååå det är så tråkigt!!

Ser ni vilken snygg sjal jag har...Kommer från Evaboden, finns i flera färger och är jätteskön och mysig. Bra nu när hösten slagit till....


En rosa seg dröm.....

Gud vi hade 4 tårtor i dag på kalaset, och självklart måste man ju smaka alla....

VITKLADDKAKA




2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3 msk mjölk
100g smält choklad
100g smält smör

75g  smält mjölkchoklad
50-100g marshmallows ( jag hade rosa och vita, där av färgen)
50 g smält mörk choklad

Rör försiktigt i hop ägg och socker, sika i vaniljsocker och mjöl. Tillsätt mjölk, vitchoklad och smör och rör till en jämn och len smet. Häll smeten i en smörad och brödad ( prova med kokos i stället för ströbröd) form med löstagbar kant. Ringla över den smälta chokladen. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.Ta ut kakan och klipp marshmallowsen i mindre bitar över kakan och ställ in den igen och sätt på grilleffekten. Håll koll på kakan och ta ut den när marshmallowswn fått lite färg.
Låt svalna och ringla sedan den mörka chokladen över kakan.
Låt kakan stå i kyl över natten.
Kakan blir rätt seg av marshmallowsen, vill man kan man skippa den(men det ser ju rätt coolt ut) Kakan är väldigt god både med och utan och med lite vaniljglass blir den himmelsk!!




Jag gjorde lite rosachokladfrosting och spritsa runt hela kakan, bara som en extra rosa effekt. Det är vitchokladfrosting med lite röd kramellfärg.

Nötter och choklad...

Har bakat lite i dag, skulle hjälpa syster men jag hade lite svårt att välja så det blev lite mycket....Men kan man få nog av sötsaker??

JORDNÖTSKLADDKAKA MED KOLA OCH VITCHOKLADFROSTING



KAKA
150g smör
2 dl socker
3 ägg
3.5 dl mjöl
1dl kakao
1 rulle center

TOPPING
200g mjölkchoklad
2 dl jordnötter

VITCHOKLADFROSTING
75g  rumsvarmt smör
50 g smält vitchoklad
100g philladelfiaost
3 dl florsocker

Sätt ugnen på 200 grader, smöra en form med löstagbar kant.
Smält smöret. vispa i hop ägg och socker lätt. Blanda mjöl och kakao och rör ner i ägg smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen och tryck ner centerbitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter,ska vara kladddig i mitten. Låt svalna. Smält chokladen och blanda i nötterna och bred nötsmeten över kakan. Låt stelna.
Blanda alla ingredienser till frostingen och vispa till en len smet, spritsa sedan dekorativt på och runt kakan.

Jag hade även lite mörk choklad runt kanterna som fick rinna litener mot fatet...men det behöver man inte ha!
Självklartkan man även hoppa över frostingen om man vill göra en lite enklare fikakaka.





Gi äpple med lite choklad...

Äh bara nyttigheter funkar ju inte, tog lite mer smör och lite choklad!!!

ÄPPELKAKA


Botten
75g smör
2.5 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl rårörsocker
0,5 st vaniljstång
2 ägg

Fyllning
4-5 äpplen
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl haselnötter
0,5 dl cashewnötter
1 dl dl rågflingor
50g smör
1 msk socker
1 msk kanel
olja och sesamfrön till formen

Mörk smält choklad till garnering

Sätt ugnen på 175g, skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. smörjformen och bröa med sesamfrön.

Smält smöret och låt svalna, Dela vaniljstången och ta ut fröna. Rör i hop smör, mjöl, socker och vaniljfrön och ta ett ägg i taget. Häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 20 minuter.

Ta ut kakan och lägg på äpplena. Rör i hop alla nötter, frön och kärnor blandat med smör socker och kanel, häll uppe på äpplena. Grädda kakan i yttligare ca 15 minuter.

Smält chokladen och ringla över kakan.

Känns  att det är en nyttig kaka, inte söt men ändå mycket smaker...alla nötter gör helheten.

30 år ung!!!

Idag fyller min stora lilla syster 30, uj vad tiden går...kommer i håg när jag önskade mig en lilla syster i födelsedagspresent, och även hur måga gånger jag önskat att hon bodde någon annan stanns, och hur mycket dumt och roligt vi gjort tillsammans fast att det skilljer så många år. Du är bäst både här och på andra sidan jorden :(....Älskar dig!

Skicka en liten hälsning till henne på hennes blogg, hon blir så lycklig av många besökare....och lycklig ska man väl vara när man fyller år!






Spring i benen...

I dag var det "spring tävling" på Smedby AIS. Och oj vad de sprang..Olle kämpa som bara den de första 20 m, sen genade han rätt friskt...Adam gav som vanligt järnet och så hade vi kusin Cornelia med oss, hon sprang hela varvet med peppning av moster Frida. Det bästa av allt var ju att man fick medalj när man kom i mål...och  alla var vinnare och alla kom 1:a!!













Grymt härlig färg...

Svårbeskrivlig i färgen, kanske lax eller skär eller aprikos...vad tycker ni?

Jag tycker den blev ljuvlig, och brudens ord när hon såg den försa gången...ooo my good...den är ju vackrare än min kläning....så mycket bättre än vad jag kunnat drömma om!!!
Rätt bra betyg tycker jag=)

Akito ros, Vendela ros, Gilmorgirls ros, Lenny ros, Phalanopsis klockor och murgröna.






Murgröna...

En av helgens buketter skulle vara enkel men vild bara rosor och murgröna. Vendela ros och Aqua girl ros och långa revor med murgröna.




Det är så fint att lina handaget med rep.

Tid....

Vad gör man när tiden inte räcker till???
Hur jag än försöker så finns det inte tid så det räcker, jag vill så mycket men hinner så lite. Och ofta är det viktiga saker jag inte hinner, eller måste välja bort, som att gå till läkaren, hämta barnen tidigt, vara med en skoldag, få ordning på ryggen, hämta ut recept, komma hem i tid till middagen. Det är så konstigt att allt tråkigt och jobbigt som man inte vill göra, det är sånt man gör...alla tråkiga måsten....städa, tvätta, handla.
Jag är så trött på att stressa och bara fara runt... Jag vill ha ett trevligt lungt och planerat liv, jag vill ha egen tid gå och fika, gå i skogen, skapa saker, vara kreativ, göra om hemma, ta hand om trädgården, shoppa, träna, sitta och läsa, bara få vara lite ensam i bland. Jag tror att man skulle ha så mycket mer ork och tålamod då man skulle vara lugnare och gladare, mer harmonisk helt enkelt.....Istället för att alltid känna sig otillräcklig och att alltid ha dåligt samvete. Vart man än ska kommer man med hjärtat i halsgroppen, genomsvett, hysterisk, arg och totalt slut....Inte konstigt att man väljer soffan varje helg!!

Gud vad jag vill så mycket mer, men hur ändrar man ett liv som redan är som det är....hur man än vrider och vänder på det så finns det bara 24 timmar på ett dygn!!


Det värmer så skönt....

Det är så underbart när man får beröm, när man får känna att man lyckats och att man gjort något bra.

Och Maria ta åt dig, du gjorde det så bra. Du är snabblärd och gjorde allt i riktig Akleja stil!



Alltid gott....

Måste ju börja öva på äppelkakor om jag ska stå på torget;)

ÄPPELKAKA


PAJDEG
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk stöt kardemumma
75g rumsvarmt smör
2 dl mjölk, 3 procent

FYLLNING
ca 3 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader.
Bland mjöl bakpulver och kardemumma, lägg i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Slå i mjölken och rör i hop till en smet( en lös paj smet).
Smöra och bröda en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, slå i smeten.
Skala och skär äpplena i klyftor, dekorera smeten och strö sedan kanel och socker uppe på.
Grädda ett steg under mitten i ca 30 minuter.

Servera med vaniljsås.....



Både fin och god..en sådan där kaka som man inte vill sluta äta för den bara är god!!!

Tomater....

Min lilla fin tomat planta har exploderat, den ligger över hela planterings lådan, ner ut över gräset, in i grillen och långt in på altanen. Den blommar och har massa små gröna tomater över allt, frågan är ju bara om de hinner bli röda innan det är vinter!!!



Farligt goda....

Jag var ju tvungen att prova lite recept ur tidningen Hembakat. Och de här kakorna vart ju farligt goda, till och med smeten är så god att dett lätt kan bli att det inte finns något kvar till gräddning=)).

Väldigt lätta och smidiga att göra, inget krångel....

CHOKLADSNITTAR



175g smör
1/2 dl ljust muskovadosocker
1/2 dl socker
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150g choklad mjölk, vit eller mörk...ta det du gillar!

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör,socker och muskovadosocker med en elvisp till en slät smet, tillsätt sirapen och sedan alla de torra ingredienserna på en och samma gång.
Knåga degen med händerna och forma den till en lång rulle. Gör den lika lång som längden på plåten och läggden på ett bakplåtspapper, platta till den något med fingrarna.
Grädda i 20-25 minuter. Den är färdig när den börjar spricka på ovansidan.
Låg svalna i ca 5 minuteroch skär den sedan 3 cmbitar, låt svalna helt på plåten.



Här blir det äpplen....

Ja det blir något enormt med äpplen på vårt lilla träd, de är inte riktigt riktigt klara än men snart så. Och vad ska jag hitta på då med alla....Kanske kan baka äppelkakor och stå på torget..hihi





RSS 2.0