Alltid gott....

Måste ju börja öva på äppelkakor om jag ska stå på torget;)

ÄPPELKAKA


PAJDEG
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk stöt kardemumma
75g rumsvarmt smör
2 dl mjölk, 3 procent

FYLLNING
ca 3 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader.
Bland mjöl bakpulver och kardemumma, lägg i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Slå i mjölken och rör i hop till en smet( en lös paj smet).
Smöra och bröda en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, slå i smeten.
Skala och skär äpplena i klyftor, dekorera smeten och strö sedan kanel och socker uppe på.
Grädda ett steg under mitten i ca 30 minuter.

Servera med vaniljsås.....



Både fin och god..en sådan där kaka som man inte vill sluta äta för den bara är god!!!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vet du, det där är mormors gamla recept precis. Men i den är det ingen kardemumma. Det låter ju gott.

2010-09-03 @ 11:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0