Chokladigaste chokladtårtan....

Det här blev den absoluta favoriten i helgen, inte konstigt för den var bara för god...som min systerdotter sa!

FRUKTIG CHOKLADTÅRTA

Gör tårtan och tryffelglasyren dagen innan eftersom glasyren behöver tid att stå till sig.




kakbotten

200g smör

4 ägg

5 dl socker

180g vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

Glasyrtryffel
100g smör rumsvarmt

300g mörk choklad

2 dl grädde

1 dl socker


Smält smöret och ställ åt sidan att svalna.
Knäck äggen i en bunke, blanda ner det smälta smöret och sikta ner de övriga ingredienserna genom en sil. Kakan blir bäst ju mindre man rör, så var försiktig.
Smöra  en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Kläm fast bakplåtspapper i botten, häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i 190 grader i ca 25 minuter. Kakan ska ha en fast kan och en mjuk mitt. Låt den svalna och lägg den sedan på det fat du önskar och ta då bort bakplåtsppret, den är rätt kladdig i botten så den går inte att flytta efter att man satt den på fatet.

Hacka chokladen och lägg i en rymlig bunke.
Koka upp grädde och socker och slå blandningen över chokladen och rör tills den smält.
Tillsätt sedan smöret och blanda till en slät smet. Låt stå rumstempererat i minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
Bred glasyren  överkakan och dekorera gärna med fäskabär, servera med lite vispad grädde.

GOD, SÅ GOD!!!

www.matfeed.se


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja den var verkligen larvigt god, åt alldeles för mycket! En kombination av dina hobbies vore det bästa tror jag.

2010-08-02 @ 17:39:40
URL: http://[email protected]
Postat av: Linda

Ser fantastiskt gott ut!!!



Tack för restaurangtipsen i Söderköping!



//Linda

2010-08-02 @ 17:53:00
URL: http://gottgrisen.blogspot.com
Postat av: Darksess

Ser så vacker ut :D Vad gott.

2010-08-02 @ 20:16:35
URL: http://www.darksess.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0